![]() |
Czy da radę podłączyć nagrywarkę dvd, bez rozkręcania kompa?
Witam, może to trochę głupie pytanie, ale jednak... mam pytanie, czy istnije jakaś możliwość podłączenia nagrywarki dvd do komputera, bez jego rozkręcania? Problem w tym że mam komputer na gwarancji i jest zaplombowany, a potrzebuje nagrać grę na płyte dvd:( A może znacie jakiś sposób na odklejenie plomby, tak aby jej nie uszkodzić i spowotem przykleić?
Pozdrawiam. |
To mo***380;e za***322;atw sobie zewn***281;trzn***261; nagrywark***281; lub adapter ide to usb... ;)
|
Cytat:
:taktak: |
Cytat:
Wystarczy cos takiego http://allegro.pl/6133_obudowy_cd_cd...r=t&view=gtext EDIT: Kurcze a juz myslalem ze bede pierwszy:P |
Cytat:
:spoko: Reputa się należy, ale mam 24godzinne embargo... :smutny: |
OK; Dziękuje za pomoc :):taktak:
EDIT: A niemacie może jakiegoś sposobu na odklejenie tej plomby, tak, aby jej nie rozerwać (uszkodzić)? |
A tak sie spytam kto jeszcze daje plomby na swoje komputery? Vobis?
|
Cytat:
Żyjesz? A od kiedy Vobis plombuje komputery? Zawsze dawał naklejkę (nie plombę) i w instrukcji obsługi było coś w rodzaju: Zdejmij boczną osłonę komputera... Naruszenie plomb podzespołów powodowało utratę gwaracji na podzespół. Tak było w Szczecinie.Jeszcze kilka miesięcy temu. Jak jest teraz nie wiem |
Vobis chyba tak no i wszystkie komputery supermarketowe ;p
|
Cytat:
W Szczecinie to jest firma nie tania, ale elastyczna. Takie są moje odczucia. |
M***243;j brat te***380; ma z Vobisu i r***243;wnie***380; nie robili mu ***380;adnego problemu z tego powodu
|
zawsze mnie to urzeka jak zaklejaj***261; kompa i daj***261; 3 lata gwarancji, kt***243;rej potem nie uznaj***261;, bo komp spali***322; si***281; z powodu 3 kilogram***243;w syfu w ***347;rodku. :D
a jak mo***380;na wyczy***347;ci***263; kompa bez otwierania obudowy? wypra***263; w pralce? :haha: |
Vobis ma bardzo dobry servis ;) ja jak odda***322;em kiedy***347; kompa do servisu w vobisie (wymiana zasilacza) to sami odkleili plombe i juz jej nie zaklejali ;)
|
Tak bardzo dobry :szczerb: . Potrafili nie naprawić pc przez 4 tygodnie ... a jak sie do nich zadzwoniło i o*******iło to pc był do odebrania na drugi dzień .
A o jakosci uslug to jzu nie wspomne ... :| . nie chce mi sie skanowac protokolow napraw ale w ciagu pol roku pc był 2 miechy w serwisie ... :/ Co do tematu mam zle doswiadczenia ze zlaczkami na usb ... potrafia sie kaszanić , nie ma to jak dobra kieszeń na USB badz FW :taktak: |
Kolega mojego brata kupil sobie komputer w lokalnym sklepie. Przyni***243;s***322; go do mnie abym mu zainstalowa***322; wszystkie najwa***380;niejsze programy. Jako ***380;e my z tat***261; byli***347;my ciekawi co ma tam w ***347;rodku, po zobaczeniu czy w***322;a***347;nie na obudowie nie ma plomb, otwarli***347;my obudowie..... Pierwszy raz w ***380;yciu widzia***322;em tyle ponaklejanych plomb. Na ka***380;dej ***347;rubce na wszystkim.... zero mo***380;liwo***347;ci jakiejkolwiek zmiany..... Nawet sam sobie dysku twardego nie m***243;g***322; by dokupi***263; bo by musia***322; zmieni***263; po***322;o***380;enie tego drugiego.... W og***243;le w ten spos***243;b jeste***347; uzale***380;niony od jednego sklepu..... Dosz***322;em po tym do wniosku ***380;e nigdy nie kupie zestawu, tylko "sk***322;adaki" :)
Co do samego adaptera IDE do USB to czy to dobrze dzia***322;a? 19 z***322; nie jest du***380;o a czasem by sie przyda***322;o...... Pozdrawiam Serdecznie |
najlepsze są komputery z hiper marketów gdzie gwarancje na poszczególne podzespoły zapakowane w folie przykleja sie taśmą wewnątrz obudowy :szczerb:
a o jakości zmontowania takiego zestawu nie wspomnę , miałem do czynienia z paroma takimi zestawami :sciana: vobis przy tym to cud firma |
Generalnie powsta***322;a dyskusja z dyskusji...przeczytajcie temat a potem sp***243;jrzcie co si***281; tworzy. Plomby czy tez naklejki ktore uniemozliwiaja zdjecie boku obudowy (tzn. mozliwosc jest, ale zrywa sie naklejke) jescze s***261;. Kazdy zestaw robiony przez np. Znak`a czy tez inne firmy ktore skladaja zestaw CALY chyba nakladaja naklejki. Komputronik nawet jak ma sw***243;j zestaw to nie daje - z tego co pamietam, bo daja gwarancje na kazda czesc osobno. Jak oddajesz cos do naprawy to robia diagnostyke a potem wyciagaja to co zepsute i wymieniaja ( w marketach te mas***243;wki to wymieniaja sztuki od razu :) )
Co do tematu: sam mam nagrywarke wlozona do kieszeni USB 2.0, mam tez ten kontroler IDE2USB...dziala idealnie. Polecam to rozwiazanie. |
najprawdopodobniej jutro będe miał ten adapter :)
a jak jest z zmianą firmware na takiej przejściówce, jest bezpieczna? |
Cytat:
Ryzyko takie, jak zawsze - nagły brak prądu. ;p |
dobrze wiedziec ze te przejsciowki faktycznie dzialaja, o sa wielokrotnie tansze od kieszeni...
|
Cytat:
Powiem Tobie...niezastąpione jak się bierze dysk do kogoś, albo ogólnie trzeba podłączyć dysk na szybko. |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Chyba, że w ostatnim czasie coś się zmieniło .... A w kwestii plomb i montażu - kolega kilka lat temu kupił komputer z plombą - tylko że była tak nieudolnie przyklejona, że bez najmniejszego problemu ją odkleił (a później zakleił) - nie wspomnę już, że pewne niespodzianki go w środku spotkały :P Oczywiście to sytuacja rzadka - zazwyczaj plomby nie da się odkleić bez uszkodzenia itd. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
wniosek z tego, ***380;e w Vobisie lej***261; na zak***322;***261;dnaie plomb, w moim komputerze kupionym w vobisie jaki***347; czas temu by***322;o identycznie :fiu: |
Spróbuj podgrzać plombę suszarką do włosów a potem delikatnie podnieść skalpelem.
|
Cytat:
|
Cytat:
a sposób @superrrmario jak najbardziej działa tylko trzeba delikatnie skalpelem lub żyletka plombę odrywać :taktak: |
[QUOTE=- Deckard -]każdy ma w domu suszarkę do włosów nawet jak nie ma włosów /QUOTE]
Burżuj! edit: Gdzie jest pier...y nawias kwadratowy? Czas umierać. |
Wiecie może dlaczego tak jest, że jak np. resetuje komputer to po resecie niewykrywa mi nagrywarki dvd, podłączonej do pc za pomocą przejściówki, dopiero gdy wyjciągne kabel usb z kompa i ponownie podłącze, dopiero wtedy działa:/? albo jak nagrywam coś to inne urządzenia podpięte pod usb się wyłanczają (np. modem kablowy, drukarka)?
|
A masz odznaczon***261; opcje w ustawieniach usb zezwalaj***261;c***261; windowsowi na wy***322;***261;czanie usb?
|
a gdzie jest taka opcja?
|
Ilość załączników: 1
Menedżer urządzeń...
|
OK, dzięki, wyłączyłem. Tylko że po resecie nadal niewykrywa mi nagrywarki:(
Tak wygląda to po resecie: http://img151.imageshack.us/img151/9...led1gd4.th.png a, tak po wyciągnięciu kabelka usb i ponownego podłączenia: http://img99.imageshack.us/img99/958...led2vp4.th.png |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:42. |