![]() |
Dzia, wgrałem bios Liggy'ego 3.07bt i teraz mogę zmieniać BookType dla DVD+R/+R DL. Jednak płyta nagrana w Nero nie działa na starszej stacjonarce Pioneer DV-350 :(. Niemniej na jakimś szajsie z marketu za 150zl działa :spoko:
Co to może być odtwarzacz oszukany odnośnie typu płyty (DVD-ROM), a młuci tak jak młucił wcześniej i wysuwa płytę :sciana: Na oryginalnych płytach działa bez problemu. |
i to do***347;***263; szybko mo***380;esz uczyni***263; (zmieni***263; booktype) wystarczy wgra***263; zmodyfikowany bios do Twojego modelu od liggy&dee http://liggydee.cdfreaks.com/page/
|
Powo***322;uj***261;c si***281; na tym opisie tw***243;j NEC obs***322;uguje bitsetting.
p.s. Tylko no***347;niki DVD+R mo***380;na nagra***263; z bitsettingiem. |
AAAAggggggrrrrrrrrrrrrrrrhhhhhhhh!!!
Przykleję się do tego wątku, bo nie mam już siły na nagrywanie płyt DVD+/-R z materiałem video, tak aby dało się to odtworzyć na stacjonarnym odtwarzaczu. I to zarówno pliki przerobione z avi na dvd-video, jak i kopie np. filmów z imprez (wesela itp.). :sciana: Mam nagrywarkę NEC ND-3520AW i mam pytanie w jaki sposób zmienić BookType w nero, ponieważ nie mam takiej opcji w programie. Być może to wina biosu nagrywarki (nieobsługuje tego ustrojstwa). Filmy nagrywam Nero Recode 2 i na komputerze jest wszystko OK, natomiast na stacjonarce nie działa (na kilku sprawdzałem). Zwaliłem już tyle płyt, że mnie szlag zaraz trafi ... please pomóżcie. Może ktoś wie, gdzie znajdę jakiś bios do tego NEC'a (jakiś to znajdę, ale taki który obsługuje zmianę BookType na DVD-ROM) - obecnie mam oficjalny 3.07.
|
Nie wszystkie DVD stacjonarne (a nawet wi***281;kszo***347;***263; starszych nie) pozwalaj***261; na odtworzenie mp3 z p***322;yty DVD+-R-W, mo***380;e jakie***347; nowe firmware do tego odtwarzacza co***347; pomo***380;e.
|
napisałem wcześniej, że stacjonarny odtwarzacz odtwarza płyty dvd z mp3. Należy się sprostowanie - mp3 odtwarza, ale tylko na zwykłych cd, to samo tyczy się divx. I co tu zrbobić? Zmieniłem book type, ale to nie pomaga. Może wina leży w rodzaju płyt (DVD-RW+)? Jak myślicie?
|
Cytat:
Cytat:
|
w przypadku nec wystarczy wgra***263; bios zmodyfikowany, w przypadku liteon wystarczy u***380;y***263; specjalnej aplikacji, a w przypadku BTC to nie wiem ;)
|
no, chyba jeszcze nie zamykać, bo ja jednak ciągle mam problem.
Próbowałem włączyć book type w swoim nero, jednak tam (nagrywarka->wybór nagrywarki->opcje) po prostu takiej opcji nie było. Mam nagrywarkę DVDRWIDE1004 chyba firmy BTC. Czy to możliwe, że ona nie obsługuje book type? |
No to trzeba by zamknac :-).
|
Cytat:
|
mgit dzi***281;ki wielkie za pomoc, rzeczywi***347;cie pomog***322;o nagranie na DVD+R i zmienienie booktype na DVD-ROM, jeszcze raz dzi***281;ki :)
|
Sadze raczej, ze stworzyles SVCD niezgodne ze standardem i to moze mu przeszkadzac.... Poszukaj na forum o specyfikacji SVCD PAL i porownaj z Twoim plikiem MPEG-2.
|
no musz***281; spr***243;bowa***263; w takim razie, chocia***380; wszystko dziwnie wygl***261;da, bo uda***322;o mi si***281; jeden film wypali***263; na DVD-R i o dziwo dzia***322;a... to ju***380; dawno temu by***322;o jak nie mialem jeszcze kina domowego i za bardzo nie pamietam jak to zrobi***322;em, ale wiem ze mialem probemy z kopi***261; bo by***322; mocno zabezpieczony... Kupie dzi***347; DVD+R i spr***243;buje :)
|
Mo***380;e odtwarzacz nie toleruje pirackich p***322;yt ?
Mo***380;e wystarczy nagra***263; na DVD+R z bittestingiem ;) |
Ja mam podobny problem tylko przegrywam oryginalne dvd z anydvd + clonedvd i ka***380;d***261; pprzegran***261; p***322;yt***281; jak w***322;akadm do stacjonarnego dvd(kino domowe samsunga HT-Q20) wy***347;wietla si***281; tylko "Play prohibited. Please check disc" Czy kto***347; wie mo***380;e w czym jest problem ? U***380;ywam DVD-R TDK a nagrywarka LiteOn SOHW1973S bios najnowszy JS0D
|
próbowałem nagrać film z internetu w SVCD. Rozpakowałem pierwszą płytę filmu i za pomocą VCD-easy stworzyłem obraz płyty SVCD, potem nagrałem film na płytę DVD+RW programem Burn4free. Nie działa.
|
Jakie filmy pr***243;bujesz wypala***263; (podaj mo***380;e rozszerzenie plik***243;w) i w jaki spos***243;b je wypalasz?
|
problem z odtwarzaniem filmów nagranych na komputerze na stacjonarnym odtwarzaczu.
Sprawa wygląda tak: mam stacjonarny odtwarzacz dvd firmy Funai (model nie jest ważny, gdyż na innych występuje ten sam problem), który właściwie odtwarza filmy z gazet i wypożyczalni, a także mp3 nagrane na komputerze. Jedynie kiedy próbuję uruchomić płytę z filmem ściągniętym z netu (zarówno z torrenta jak i darmowe filmy z legalnych serwisów) to na ekranie pojawia się komunikat: "Please eject the disc.playback feature may not be available on this disc" i nic się nie dzieje. Nagrywam na płytach PLATINUM DVD+RW. W instrukcji jest napisane, że odtwarzacz obsługuje tego rodzaju płyty.
Wie ktoś może, jak temu zaradzić? HELP!!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:45. |