Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wybór jednego z dwóch laptopów, sprzedaż używanego.. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wybor-jednego-dwoch-laptopow-sprzedaz-uzywanego-67065/)

andrzejj9 16.08.2006 21:55

Wybór jednego z dwóch laptopów, sprzedaż używanego..

Od razu mówię, że to nie będzie konkretne pytanie i nie ma tu złych i dobrych odpowiedzi ;) Po prostu rozważam kilka możliwości i chętnie przeczytam, jak inni to widzą.

Otóż moja mama pojechała do Stanów, skąd chciała przywieźć sobie notebooka. Już prawie (ze względów finansowych) z tego zrezygnowała, ale okazało się, że jest możliwość kupienia kilku modeli po cenie hurtowej. Generalnie chodziło o jak najtańszego i dostępne są dwa modele. Na razie nie znam jeszcze dokładnej nazwy i tylko wyrywkowe parametry, ale też trochę mówiące:

1) Dell 1.6 Celeron, 14", 256 RAM, 40GB, CD/DVD drive - 450$

2) Dell Intel Pentrium M 735, 1,7 GHz, 15.4 " LCD Display, 512 MB,
60GB, 8xDVD+/-RW Drive - 570$.

Pomińmy fakt, że ceny są cholernie atrakcyjne (ja za swojego trochę gorszego od tego drugiego dałem ponad 900$.. - co i tak jak na polskie warunki było świetną ofertą) ;)

Normalnie gdyby ktoś zapytał się mnie, co z tego wybrać, bez najmniejszego wahania wskazałbym opcję drugą. Przy niecałych 400 złotych różnicy i znacznej różnicy zarówno w wydajności jak i wyposażeniu w ogóle nie byłoby o czym rozmawiać. Ale problem polega na tym, że mojej mamie taki super wydajny notebook nie jest potrzebny. Ona chce po prostu wywalić z pokoju cały ten złom (komputerowy), który jest obecnie i postawić małego notebooka. A potrzebuje go do korzystania z internetu, czasami obejrzenia jakiegoś filmu, zabierania do znajomych i rodziny, żeby pokazywać zdjęcia od siostry itp. Generalnie też chciałaby, żeby był mały i lekki.

No to przy takich wymaganiach też sprawa prosta - brać model tańszy, bo po co płacić więcej za coś, co nie będzie wykorzystywane. Poza tym drugi model na pewno będzie większy i sporo cięższy.

Ale zacząłem się zastanawiać (bo jednak ta druga oferta jest cholernie atrakcyjna) czy może jednak nie wziąć tego drugiego i nie próbować go w Polsce sprzedać, albo - czy nie wziąć jego, a sprzedać mojego (w sumie podobny, ale bez nagrywarki DVD i z trochę wolniejszym procesorem, a podejrzewam także - co jest dla mnie ważne - dyskiem)..

I teraz pytanie do osób, które mają jakieś doświadczenie ze sprzedażą laptopów - łatwo to zrobić? Poprzeglądałem oferty na Allegro, obserwuję kilka aukcji, gdzie sprzedawany jest porównywalny sprzęt, ale jeszcze kilka dni zanim się skończą, a ja na podjęcie decyzji (a właściwie doradzenie, co własciwie jest jednoznaczne) mam czas do piątku wieczorem.

Zastanawiam się.. Z jednego strony nie ma sensu kupować czegoś droższego, jak nie jest potrzebne. Z drugiej.. Nie ukrywam, że chętnie widziałbym w swoim laptopie nagrywarkę DVD i szybszy dysk, a jeśli jest możliwość praktycznie darmowej wymiany.. A z jeszcze innej strony nie bardzo mam czas, ani ochotę na bawienie się w kilkakrotne wystawianie notebooka na Allegro i trudności w jego sprzedaniu..

Co o tym sądzicie..?

pops 16.08.2006 22:06

dla mamy weź pierwszego, a drugiego wyślij mi i podaj nr konta na który mam przelać kase :D

- Deckard - 16.08.2006 22:08

może to te wybuchowe :D

andrzejj9 16.08.2006 22:09

Cytat:

Napisany przez pops
dla mamy weź pierwszego, a drugiego wyślij mi i podaj nr konta na który mam przelać kase :D

Gdyby nie brak miejsca w bagażu i wzmożone ostatnio kontrole, sam bym już takie rozwiązanie dawno zaproponował ;)

pops 16.08.2006 22:11

Cytat:

Napisany przez - Deckard -
mo***380;e to te wybuchowe :D

:hmm: to chyba dobrze, bo przynajmniej ciep***322;o w zimie od nich b***281;dzie :D

- Deckard - 16.08.2006 22:13

Cytat:

Napisany przez pops
:hmm: to chyba dobrze, bo przynajmniej ciepło w zimie od nich będzie :D

no a jak się znudzi to na sylwestra zamiast sztucznych ogni jak znalazł :ognie: ||

andrzejj9 16.08.2006 22:14

Cytat:

Napisany przez - Deckard -
no a jak się znudzi to na sylwestra zamiast sztucznych ogni jak znalazł :ognie: ||

Wiedziałem, że mogę się spodziewać rzeczowej dyskusji na temat :>

Patrix 16.08.2006 22:23

1730z***322; za opcj***281; nr 2, szczena opada, i to pewnie centrino. normalnie mnie ***347;cisn***281;***322;o, ja pitol***281;, do 3000z***322; mo***380;na mie***263; co***347; w kapitalnej klasie... ale cholera nie w Polsce :(

ed hunter 16.08.2006 22:31

Cytat:

Napisany przez Patrix
1730zł za opcję nr 2, szczena opada, i to pewnie centrino. normalnie mnie ścisnęło, ja pitolę, do 3000zł można mieć coś w kapitalnej klasie... ale cholera nie w Polsce :(

w USA laptop to narzędzie pracy podobne jak w Polsce długopis - każdy go ma.

przy mało restrykcyjnej polityce ceł i podatków, ogromnym popycie i podaży ceny są takie właśnie.

andrzejj9 16.08.2006 22:33

Wiesz, to jednak ceny hurtowe (cholera wie, jaką oni tam marżę mają), a w Polsce notebooki dochodzą już do ok. 2 tys. Ale fakt, różnice dalej są miejscami kolosalne (a biorąc pod uwagę poziom zarobków....).. Tak czy siak aż szkoda nie korzystać z okazji, jeśli się trafia..

Aż bałbym się spytać, ile kosztowałoby coś takiego:

http://www.allegro.pl/item121300720_...6gf_8xdvd.html

Intel***174; Core***8482; Duo Processor 2MB Cache , 667MHz FSB
Intel***174; Core***8482; Duo Processor T2500 (2.00GHz/667MHz FSB)

Pamiec RAM SDRAM
- 2GB DDR2 ( 2Dimm 667MHz )

Grafika
-NVIDA GeForce Go 7800 256MB

Dysk Twardy:
- 80GB Hard Drive7200Rpm

Naped
- 8X DVD+/-RW Drive, for Inspiron 9400/E1705

LCD
-17 inch WUXGA + (1920x1200 ) LCD Panel

:)

Patrix 16.08.2006 22:41

andrzejj9, szacuję jakieś 4500zł - 4700zł hurt :)

ryba120 16.08.2006 22:44

Może ta promocja jest związana z wyprzedażą pewnych modeli DELL-a, które mają wadliwą baterię.
Właśnie przed chwilką podawali w TV o laptopach DELL, w których były montowane przegrzewające się baterie. Doszło do kilku przypadków pożaru.

Teraz DELL wymienia bezpłatnie wszystkie baterie w modelach wypuszczonych na rynek w określonym (nie dosłyszałem jakim) czasie.

Pozdrawiam.

andrzejj9 16.08.2006 22:47

Cytat:

Napisany przez ryba120
Może ta promocja jest związana z wyprzedażą pewnych modeli DELL-a, które mają wadliwą baterię.
Właśnie przed chwilką podawali w TV o laptopach DELL, w których były montowane przegrzewające się baterie. Doszło do kilku przypadków pożaru.

Teraz DELL wymienia bezpłatnie wszystkie baterie w modelach wypuszczonych na rynek w określonym (nie dosłyszałem jakim) czasie.

Pozdrawiam.

Nówki. Tego tańszego trzeba zamawiać u Della, bo obecnie nie ma go na stanie w hurtowni. Nowszy też w najnowszej produkcji.

Już bardziej o swojego starego się martwię.. Rocznik odpowiedni...

ro29 16.08.2006 23:04

Witam !

Co prawda tego nie lubię - ale najpierw ... trochę nie na temat ;) :

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
(...) Ona chce po prostu wywalić z pokoju cały ten złom (komputerowy), który jest obecnie i postawić małego notebooka. (...)

Jak czytam takie określenia ... to zaraz mnie bierze :haha: , a za chwilę :>

Co nie znaczy że mam coś przeciwko laptopom - sam uważam, że mają wiele plusów - ale też sporo minusów - i na 90 % mój nowszy komputer to nie będzie laptop ;) (chyba, że stać mnie będzie na jego jako drugi komputer :taktak: )

A wracając do tematu - mimo iż nie jestem fanem - jak może już niektórzy wiedzą ;) - najnowszych i super szybkich komputerów - to jednak poleciłbym brać drugi model - minusem może być waga i wielkość ogólnie (skoro ma być zabierany do znajomych to ma to znaczenie ;) ) - a plusem - dla mnie chyba największym to większa matryca - 15,4 to nie 14, a także większy dysk, 512 RAM !! i nagrywarka - kwestia procesora do tych zastosować co podałeś nie ma znaczenia - tzn. różnicy ...
Oczywiście na korzyść drugiego przemawia też fakt, że różnica w cenie jest niewielka ...

I to tyle co mogę powiedzieć ...

Pozdrawiam
ro29

pawelblu 16.08.2006 23:05

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wiesz, to jednak ceny hurtowe (cholera wie, jaką oni tam marżę mają), a w Polsce notebooki dochodzą już do ok. 2 tys. Ale fakt, różnice dalej są miejscami kolosalne (a biorąc pod uwagę poziom zarobków....).. Tak czy siak aż szkoda nie korzystać z okazji, jeśli się trafia..

Aż bałbym się spytać, ile kosztowałoby coś takiego:

http://www.allegro.pl/item121300720_...6gf_8xdvd.html

Intel***174; Core***8482; Duo Processor 2MB Cache , 667MHz FSB
Intel***174; Core***8482; Duo Processor T2500 (2.00GHz/667MHz FSB)

Pamiec RAM SDRAM
- 2GB DDR2 ( 2Dimm 667MHz )

Grafika
-NVIDA GeForce Go 7800 256MB

Dysk Twardy:
- 80GB Hard Drive7200Rpm

Naped
- 8X DVD+/-RW Drive, for Inspiron 9400/E1705

LCD
-17 inch WUXGA + (1920x1200 ) LCD Panel

:)

Moje typy to:

ok. 2000$ wliczajac te opcje dodatkowe (proc, RAM, display).
ok. 1500$ za 1.66 z 512MB RAM i nizszej rozdzielczosci ekran 17". DVDRW moga nawet w standardzie dawac.

ed hunter 16.08.2006 23:11

w***322;a***347;nie. je***347;li laptop ma sta***263; zamiast stacjonarnego na stole to lepszy ten wi***281;kszy. jak ma by***263; cz***281;sto przenoszony to mniejszy. @jou ma ogromnego lapla z matryc***261; 16:9 nie wiem ile tam to cali jest, ale jest ci***281;***380;ki jak cholera - do cel***243;w przeno***347;nych to moim zdaniem odpada. do tego aby zast***281;powa***322; zwyk***322;ego pcta super.

andrzejj9 16.08.2006 23:15

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Jak czytam takie określenia ... to zaraz mnie bierze :haha: , a za chwilę :>

Mały (stosunkowo) pokoik z malutkim biurkiem i monitorem zajmującym jego 3/4. Ten argument (mojej mamy) jestem jak najbardziej w stanie zrozumieć :)

Cytat:

Co nie znaczy że mam coś przeciwko laptopom - sam uważam, że mają wiele plusów - ale też sporo minusów - i na 90 % mój nowszy komputer to nie będzie laptop ;) (chyba, że stać mnie będzie na jego jako drugi komputer :taktak: )
Też póki co traktuję laptopa jedynie jako drugi komputer. Duże stacjonarne bydle musi też stać ;)

Ale też moje oczekiwania wobec komputera zdecydowanie różnią się od tych mojej mamy..

Cytat:

(...) a plusem - dla mnie chyba największym to większa matryca - 15,4 to nie 14
No wiem wiem.. Ale coś za coś.. 15,4 do filmów jest idealny, ale też nie znajdzie się małego i lekkiego notebooka z ekranem takiej rozdzielczości.. Coś za coś, ale rozmawiałem już z mamą i twierdzi, że 14 cali jej wystarczy. Nie mówie zresztą nie, to też całkiem przyzwoita jeszcze wielkość.

Cytat:

, a także większy dysk
Mało istotne (przy tych zastosowaniach)

Cytat:

, 512 RAM !!
Tu bardziej i dodałbym jeszcze ze dwa wykrzykniki ;) Ale też teraz u mojej mamy stoi PIII 677 (coś koło tego) ze 128Mb ramu, więc raczej krok wstecz to nie będzie :)

Cytat:

i nagrywarka
Dla mojej mamy - kompletnie nieistotne. Dla mnie... :>

Cytat:

Oczywiście na korzyść drugiego przemawia też fakt, że różnica w cenie jest niewielka ...
No właśnie.. no właśnie...

ro29 16.08.2006 23:20

Witam !

Cytat:

Napisany przez ed hunter
właśnie. jeśli laptop ma stać zamiast stacjonarnego na stole to lepszy ten większy. jak ma być często przenoszony to mniejszy. @jou ma ogromnego lapla z matrycą 16:9 nie wiem ile tam to cali jest, ale jest ciężki jak cholera - do celów przenośnych to moim zdaniem odpada. do tego aby zastępował zwykłego pcta super.

Czyli z tego jasno wynika, że ideału się nie osiągnie - i jak słusznie zauwazyłeś - z czym się zgadzam - jak laptop ma być przenośmny to jak najmniejszy/najlżejszy (oczywiście w pewnych granicach). A jak ma zastąpić stacjonarny ;) - to wtedy inne cechy wychodzą na pierwszy plan

Pozdrawiam
ro29

ro29 17.08.2006 00:30

Witam !

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
(...)

Już bardziej o swojego starego się martwię.. Rocznik odpowiedni...

Może to coś Ci wyjaśni - pomoże:
https://www.dellbatteryprogram.com/

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Mały (stosunkowo) pokoik z malutkim biurkiem i monitorem zajmującym jego 3/4. Ten argument (mojej mamy) jestem jak najbardziej w stanie zrozumieć
(...)

Jeśli tak jest, to rzeczywiście można zrozumieć - jedną z zalet laptopa jest niewątpliwie fakt, że mało miejsca zajmuje ...

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
(...)
Też póki co traktuję laptopa jedynie jako drugi komputer. Duże stacjonarne bydle musi też stać
(...)

:spoko:

Myśląc o większym dysku i nagrywarce - miałem na myśli to, że napisałeś, że ma służyć do oglądania zdjęć - przy dużej ilości zdjęć/filmów 40 GB to troszkę mało może być ...
A co do nagrywarki - jak napisałeś - np. idąc do kogoś z tym laptopem - to jak spodobają się mu niektóre zdjęcia - to można mu je zaraz nagrać na CD/DVD :)

Pozdrawiam
ro29

EDIT: przepraszam za post pod postem, ale kiepsko się czuję i jakoś nie skojarzyłem, że tamten można jeszcze edytować ;)

Piterniel 17.08.2006 00:34

Cytat:

Mo***380;e to co***347; Ci wyja***347;ni - pomo***380;e:
Powodzenia andrzejj9 ;)

ro29 17.08.2006 00:44

Witam !

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Powodzenia andrzejj9 ;)

Jeśli masz na myśli, że to co pisze na tej stronie dotyczy terenu USA - to mi chodziło głównie o to, że można tam sprawdzić numery seryjne baterii - i czy "naszej" problem też dotyczy

Pozdrawiam
ro29

Piterniel 17.08.2006 00:48

W***322;a***347;nie mi o to chodzi***322;o, aby wysz***322;o mu, ***380;e ma w pe***322;ni sprawn***261; baterie :)

andrzejj9 17.08.2006 07:36

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Może to coś Ci wyjaśni - pomoże:

Dzięki. Właśnie miałem zacząć szukać jakiś dokładniejszych informacji na ten temat, żeby sprawdzić, czy powinienem się przejmować.

Przejrzę to po południu.

Cytat:

Myśląc o większym dysku i nagrywarce - miałem na myśli to, że napisałeś, że ma służyć do oglądania zdjęć - przy dużej ilości zdjęć/filmów 40 GB to troszkę mało może być ...
A co do nagrywarki - jak napisałeś - np. idąc do kogoś z tym laptopem - to jak spodobają się mu niektóre zdjęcia - to można mu je zaraz nagrać na CD/DVD :)
Nagrywarkę ma i ten mniejszy, a dysk.. teraz jest w komputerze stacjonarnym 30GB, ale przez długi czas było 6,4 i też starczało. Wymieniłem tylko dlatego, że miałem stary nieużywany dysk.

Spokojnie, wymagania mojej mamy odnośnie specyfikacji komputera naprawdę nie są wysokie. Właściwie.. jak się uruchamia to już jest nieźle ;)

ro29 17.08.2006 11:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
(...)

Nagrywarkę ma i ten mniejszy, a dysk.. teraz jest w komputerze stacjonarnym 30GB, ale przez długi czas było 6,4 i też starczało. Wymieniłem tylko dlatego, że miałem stary nieużywany dysk.

Spokojnie, wymagania mojej mamy odnośnie specyfikacji komputera naprawdę nie są wysokie. Właściwie.. jak się uruchamia to już jest nieźle ;)

To w porządku - myślałem że w tym pierwszym jest napęd DVD (bo napisałeś CD/DVD drive).
Co do dysku to masz rację - 30-40 GB wystarczy na duuuużooo zdjęć - więc to akurat nie argument za tym droższym ;)

Pozdrawiam
ro29

EDIT:
I jeszcze info po polsku w sprawie tych baterii w laptopach:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,3553686.html

andrzejj9 17.08.2006 12:21

Cytat:

Napisany przez ro29
To w porządku - myślałem że w tym pierwszym jest napęd DVD (bo napisałeś CD/DVD drive).

Rzeczywiście.. Nie wiem, ja z kolei uznałem, że chodzi o Combo, bo przecież dawać sam napęd DVD przy różnicy w cenie może kilka złotych to głupota.. Raczej Combo, naprawdę nie sądzę, żeby ktoś jeszcze dawał sam czytnik do nowego laptopa.

nimal 17.08.2006 12:50

OT: ja chce do USA!! :O /OT

roznice zawsze byly, ale chyba zamiast sie pomniejszac sie poglebiaja

coz, Andrzeju, ja bym sprobowal dac Mamie swojego, skoro jej az tak bardzo nie zalezy na wydajnosci a sobie kupic tego drozszego
jesli zas bedziesz naprawde czesto z nim chodzil na piechote (i nie mam na mysli od drzwi domu do samochodu) to ten lzejszy

tez by sie chetnie usmiechnal za taki sprzet w takiej cenie :)

andrzejj9 17.08.2006 13:29

Cytat:

Napisany przez nimal
OT: ja chce do USA!! :O /OT

roznice zawsze byly, ale chyba zamiast sie pomniejszac sie poglebiaja

coz, Andrzeju, ja bym sprobowal dac Mamie swojego, skoro jej az tak bardzo nie zalezy na wydajnosci a sobie kupic tego drozszego
jesli zas bedziesz naprawde czesto z nim chodzil na piechote (i nie mam na mysli od drzwi domu do samochodu) to ten lzejszy

tez by sie chetnie usmiechnal za taki sprzet w takiej cenie :)

Kiedyś nawet tak planowaliśmy, że ja za jakiś czas kupię sobie nowego, a mama weźmie tego, co mam teraz. Ale mimo, że taka wymiana byłaby mi teraz nawet na rękę, to nie jest optymalne rozwiązanie. Bo jedyna osoba, która na tym zyska, to ja, a mama będzie jednak musiała się 'męczyć' z ciężkim i dużym laptopem, którego nie chce..

W tej sytuacji - chociaż widzę nieracjonalność takiego wyjścia ;) - chyba jednak poradzę, żeby brała ten tańszy..

A co do cen - przypominam, że to są ceny hurtowe!! Niedostępne dla 'zwykłego śmiertelnika' ;) więc nie można tak bezpośrednio porównywać. Chociaż nie da się ukryć, że róznice pomiędzy Polską a USA jeszcze są znaczne..

Patrix 17.08.2006 21:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A co do cen - przypominam, że to są ceny hurtowe!! Niedostępne dla 'zwykłego śmiertelnika' ;)

może napisz "trudniej" dostępne a nie niedostępne, bo wtstarczy umieć kombinować :)

andrzejj9 17.08.2006 21:26

Cytat:

Napisany przez Patrix
może napisz "trudniej" dostępne a nie niedostępne, bo wtstarczy umieć kombinować :)

Cholera.. to czemu nikt tam na miejscu nie umiał kombinować, jak ja kupowałem laptopa.. :>

Ale.. nie mówię nie. Nam okazja trafiła się przez przypadek, bo okazało się (właśnie to przypadkiem wyszło), że firma, gdzie pracuje moja siostra, zajmuje się też sprowadzaniem laptopów DELL-a.

Patrix 17.08.2006 21:30

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
firma, gdzie pracuje moja siostra, zajmuje się też sprowadzaniem laptopów DELL-a.

no iiiii właśnie o takich 'fuksach' piszę, coś przez kogoś, dzięki komuś, z czyjas pomoca :)

pawelblu 17.08.2006 22:21

Ew. moze nawet o tym nie wiedzac dostaniesz refurbe ||

andrzejj9 26.08.2006 13:06

Wiem coś więcej na temat laptopów. Co prawda w międzyczasie sytuacja kilka razy się zmieniła, bo najpierw okazało się, że do tych cen trzeba będzie doliczyć jeszcze podatek, później, że jednak uda się i bez niego, a na końcu, że ten słabszy model trzeba zamawiać, co może potrwać i do trzech tygodni, więc odpada.

Został więc ten mocniejszy, którego dokładna konfiguracja jest następująca:

Dell Inspiron 1300
Intern Pentium M 735 1.7GHz
15,4 ***8220; WXGA LCD Panel
512MB DDR2 RAM 533MHz
Integrated Intel GMA900
60GB Ultra ATA Hard Drive
8x DVD +/***8209;RW Drive
Integrated 56k Modem & Network Adapter
Intel PRO 802,11b/g Wireless Adapter
Microsoft Windows XP Home Edition, SP2

Generalnie więc całkiem przyzwoity notebook za bardzo dobrą cenę. Prawdopodobnie jednak, jeśli go wezmę, będę chciał od razu sprzedać (wcześniej myślałem o zostawieniu go sobie i sprzedaniu swojego - który jest praktycznie identyczny i nie ma jedynie nagrywarki DVD. Jednak po przyjrzeniu się temu, raczej bym go nie chciał ze względu na rozmieszczenie portów. W moim te najczęściej używane mam z prawej strony, co przy korzystaniu z notebooka na biurku (co robię najczęściej) sprawia, że wszystkie kable mam z boku biurka. A w tym musiałyby cały czas leżeć na biurku, nie chcę tego).

Jak myślicie - ile można by za takiego wziąć? Nówka tyle tylko, że bez polskiej gwarancji - 3 tys. nie jest nierealną ceną? (zależałoby mi to szybko załatwić)

Ewentualnie dopytuję się także o jeszcze lepsze modele, bo takie też są. Nie znam jeszcze cen, ale dostępne jest coś takiego:

http://img132.imageshack.us/img132/1040/komputeraf2.jpg

Ten drugi model podoba mi się bardzo - ale tu już obawiam się, że cena, nawet dla mnie, będzie wysoka. Natomiast ten pierwszy to właściwie różnica tylko w procesorze. Czy ten DUO Core T2300 jest taki dobry?

Patrix 27.08.2006 14:57

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Czy ten DUO Core T2300 jest taki dobry?

dwa rdzenie mówią same za siebie :taktak:

ro29 29.08.2006 00:22

Witam !

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ew. moze nawet o tym nie wiedzac dostaniesz refurbe ||

Chyba powinna być o tym informacja - na moim aparacie cyfrowym była nalepka (teraz już jej nie ma bo się odkleiła ) - z tym, że to było kupowane ja "refurbished" - ale może też w USA kombinują i sprzedają naprawiane jako nowe ;)

Pozdrawiam
ro29

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:15.