![]() |
chcia***322;em si***281; wtr***261;ci***263; po tym co napisa***322; Jabba, ale Monter tak odpisa***322;, ***380;e nie wcisn***281; tu nawet swoich "3 groszy"
Popieram w pe***322;ni! |
W takim razie to kiepska firma, skoro w momencie rozpatrywania awans***243;w nie patrzy si***281; na wk***322;ad wieloletniego pracownika tej firmy... Tam jak wida***263; cz***322;owiek si***281; nie liczy.
Poza tym jak ju***380; koniecznie trzeba, firma awansuje pod warunkiem uzupe***322;nienia wykszta***322;cenia - z takim czym***347; spotykam si***281; cz***281;sto. I nawet czasem firma dofinansowuje takie dzia***322;ania. Bo dzi***347; wy***380;sze to nie to samo co za moich czas***243;w. Ja mia***322;em Rodzic***243;w, kt***243;rych nie by***322;o na wiele rzeczy sta***263;, a co dopiero na utrzymanie studiuj***261;cego syna. Pracuj***281; od 15 roku ***380;ycia i dawa***322;em kas***281; na dom. Dzisiejsza m***322;odzie***380; w wi***281;kszo***347;ci nie ma o tym zielonego poj***281;cia, jak by***322;o kiedy***347; ci***281;***380;ko. Dzi***347; wystarczy si***281; zapisa***263; do prywatnej uczelni i nawet nie trzeba chodzi***263; na zaj***281;cia. Troch***281; nauki na egzaminy i ju***380; jest wy***380;sze... Dlatego wsz***281;dzie wzros***322;y wymagania we firmach, i b***281;d***261; rosn***261;***263;, wprost proporcjonalnie do spadku poziomu szkolnictwa. |
Papier nadal si***281; przydaje. Przekona***322;a si***281; o tym moja znajoma, kiedy chcia***322;a si***281; przenie***347;***263; na wy***380;sze stanowisko w swojej firmie. A tyu wymagane wy***380;sze wykszta***322;cenie....
Prof. dr Princess ;) Ta to zbierze tytu***322;***243;w ;) |
No niestety nie wsz***281;dzie jeszcze to dzia***322;a. Dla wielu papier jest niestety jeszcze najwa***380;niejszym kryterium wyboru nowego pracownika.
Ja mam tylko ***347;rednie, bez matury w dodatku. I nie czuj***281; si***281; przez to gorszy. Nie planuj***281; te***380; tego zmienia***263;. |
***347;rednie z matur***261; i p***243;ki co tak zostanie i dobrze mi z tym.
Mam dobr***261;, ciekaw***261; prac***281; w kt***243;rej sam dla siebie jestem ekspertem, a wy***380;sze szko***322;y o tym profilu s***261; albo w Warszawie albo w ***321;odzi i nie ma zaocznych kierunk***243;w atrakcyjnych. Prawda jest jedna-wykszta***322;cenie fajny papier, ale sko***324;czy***322;y si***281; czasy kiedy za taki tylko papier dostawa***322;o si***281; dobr***261; prac***281;. Ludzie teraz s***261; tak kreatywni i obyci z pewnymi rzeczami kt***243;rych nie nauczymy si***281; w szkole, ***380;e to szlifuje im to "wykszta***322;cenie zawodowe" i jest mocno cenion***261; cech***261; przez pracodawc***243;w. Do***347;wiadczenie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
tak zebrac to teraz do kupy to wychodzi policealne z zawodem TI (+ matura)
ale idziemy dalej... :D |
Cytat:
:D a mo***380;e kabluj***281; :hmm: sam ju***380; nie wiem tyle dekad min***281;***322;o :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie posiadam wykszta***322;cenia - to nie przedmiot. :nieee:
|
Cytat:
21.03.1976 - a co to takiego :hmm: |
trzecia grupa w ***380;***322;obku
P.S. nie myli***263; ze ***380;***322;obem lub korytem |
in***380;ynier
aktualnie zaczynam robi***263; magistra |
To ja też się dorzucę do tematu, wyższe inżynierskie, trzeba magika jeszcze zrobić :]
|
no tak na serio mozna miec tez i taki czlon mag.inz.prof.hab.dr. Piotr Legion :D
nie obrazil bym sie :D |
Magister inżynier :)
|
no to jeszcze "wyzsze magisterskie" powinno brzmiec dokladnie "wyzsze magisterskie lub rownozedne" gdyz np lekarze nie bronia mgr a ich wyksztalcenie jest tego samego stonia... ale to juz jes tzw czepianie sie szczegolow ;)
* prosze nie zwracac uwagi na tego posta ^_^ |
Ja w***322;a***347;nie czytam o b***322;***281;dach w pytaniach kwestionariuszowych i nawet m***243;g***322;bym ***322;adnie ten b***322;***261;d nazwa***263; :) Og***243;lnie rzecz w tym, ***380;e odpowiedzi nie s***261; wykluczaj***261;ce - s***261; z "dw***243;ch parafii" - jednej - zawieraj***261;cej suche dane, i drugiej - zawieraj***261;cej ocen***281; (swoj***261; drog***261; lista odpowiedzi zwi***261;zanych z ocen***261; jest niepe***322;na).
Albo pytanie wielokrotnego wyboru, albo dwa zamkni***281;te... |
czemu nie mozna zaznaczyc dwoch odpowiedzi? oprocz wykszatlcenia jes opcja "po co wyksztalcenie" i jak najbardzaiej tez bym ja zaznaczyl
trzeba sie bylo spawalnictwa uczyc, trzepnac uprawnienia na kotly czy cus i juz bym siedzial u Norkow, jak to znajomy mgr geodeta (czyli kierowca!) Norwegow nazywa... |
obecnie inz. informatyk trzeba zrobic magika :) ale juz od paru lat sie go robi na polibudzie :haha: potem doktorata nastepnie profi. :) i 100 lat na karku a szafa pelna papirow do podtarcja :Dheheh
|
Cytat:
Coz, radze Ci przynajmniej przez pierwszy rok odpuscic sobie zbyt bujne zycie studenckie. Bedzie na to czas pozniej. Wydzial dosc nieciekawy pod wzgledem nauki i irytujace jest, jak ludzie z innych, bardziej lightowych Wydzialow sobie imprezuja, a czlowiek zakuwac musi. Ale za to pozniej z praca nie ma problemow i lepiej platna, niz po innych Wydzialach. POWODZENIA!! |
Cytat:
:P |
Cytat:
|
Ja sie powaznie zastanawiam nad wzieciem rownoleglych na piatym roku. Calkiem przyjemnie wyglada sprawa z SGH. Z moja stara matura dostalbym sie w tym roku na pierwszy semestr dziennych licencjackich (bo tam chyba nie ma jednolitych jak u mnmie teraz, ew. do mgr trzeba robic uzupelniajace, tylko nie wiem czy wtedy nie bede juz za stary || ). No i moze w koncu bym zobaczyl co to sa prawdziwe studia, bo WMIM UW jest dosc specyficznym miejscem ... ||
|
Cytat:
|
Zetoxa - ca***322;kiem mo***380;liwe, ***380;e jest jak piszesz, mo***380;na to zrozumie***263;. Licencjata da si***281; taniej zatrudni***263; ni***380; magistra. Dalej zapewne firma b***281;dzie oczekiwa***263;, ***380;e ten licencjat zrobi si***281; magistrem i najlepiej jak zostanie na dotychczasowej pensji :D
Osobi***347;cie nic nie mam do licencjat***243;w, ja traktuj***281; ten stopie***324; tylko jako etap po***347;redni, tymczasowy i uwa***380;am ***380;e nie wolno na nim sko***324;czy***263;. Za swej strony powt***243;rz***281; to, co napisa***322; niedawno Sid - ludzie uczcie si***281;! R***243;bcie to z marszu, za m***322;odu bo p***243;***378;niej nie b***281;dzie ani czasu ani ch***281;ci. To nie tylko kwestia ambicji, ten papierek naprawd***281; si***281; w ***380;yciu przydaje. :) |
grzeniu, nie masz racji, licencjat jest poszukiwany przez wielu pracodawców, np. w Krakowie firmy outsourcingowe tylko chcą zatrudniać licencjatów, jak się wyraziła pewna kadrowa w takiej firmie, nie chcemy magistrów, bo taki wyżej sra niż dupę ma :D
|
Tez mialem isc na polibude do gliwic :D ale zmienilem zdanie :P
|
Cytat:
Technik z dyplomem i maturą. Od października student Politechniki Śląskiej w Gliwicach. |
Teraz 3 klasa liceum, maturalna :)
|
skonczylem liceum za miesiac rozpoczne ostatni 5 rok studiow... i juz mi sie wcale nie chce... :|
ale to niby tylko roczek juz 4 za soba trzeba myslec pozytywnie podobno... |
mgr inż. górnik-geolog, Akademia Górniczo-Hutnicza :)
|
mam wykrztaucenie ***347;rednie ogulnokrztauc***261;ce :szczerb:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Technik Mechanik + matura = zno***347;ne zarobki
|
Witam!
***346;rednie z matur***261; - p***243;ki co, bo za rok mgr in***380;. :) |
co do wyksztalcenia :)
http://bash.org.pl/76775/ Tez myslalem o dr, ale wydaje mi sie ze gdzie indziej (tutaj za trudno :D ) |
mgr planowane dr ale pewnie tylko jaka***347; podyplom***243;wka...
|
:spoko: Zagłosowałem średnie z maturą.Podałem prawdę,choć mam wyższe takie jak .................Nie jestem oszustem i kłamcą.
Wawelski 100% racja. |
Cytat:
|
Mgr jakiś tam:D
|
Cytat:
Cytat:
Witki opadają. Ile można powtarzać. Bez obrony pracy nie ma wyższego - ani "niepełnego wyższego", ani "prawie wyższego", ani "minimalnie wyższego" (no, nie licząc Kwacha, który miał wyższe (od Wałęsy) ) UstawA z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. nr 164, poz. 1365) |
Lekko zaktualizuj***281; dane:
Wykszta***322;cenie: ***346;rednie + Matura + Tytu***322; Technika Elektryka (Specjalizacja Energoelektronika). Praca dyplomowa obroniona na 6 :D p.s. Chodzi***322; kto***347; z Was do Energetyka (D***322;uga 6) w Lublinie ? |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Jednak tak jak napisałeś - oficjalnie takiego czegoś chyba nie ma ;) Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Liceum + Matura, aktualnie studiuje, rok do licencjata, potem magister, potem moze cos jeszcze. Oby jak najdluzej. Cieszy mnie ze to forum prezentuje solidny poziom (az siedmiu magistrow!), za to przerazaja mnie az trzy glosy na "Po co sie uczyc?"... Tak czy owak robie tez jednoczesnie szkolenia zawodowe - po prostu lubie byc wielozadanowy i chce meic jak najwiecej uprawnien i wyksztalcenie jakie sie tylko da :-). |
Cytat:
Ale co do niepełnego wyższego, to powtórze jeszcze raz - nie ma czegoś takiego. Rozmawiałem swego czasu (co prawda dwa lata temu, ale nie zakładam, żeby coś się w międzyczasie zmieniło) na ten temat z kilkoma doktorami nauk społecznych w tym specjalistami od przeprowadzania kwestionariuszy, tak więc informacje te traktuję, jako pewne. |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale właśnie teraz (co prawda chwilowo) kolega @andrzejj9 ma wykształcenie niepełne wyższe - po wszystkich egzaminach, ale jeszcze bez obronionej pracy - nieprawdaż ?? A co do licencjatu - różnie to jest przyjmowane - moja Ciotka (osoba sporo po 40-tce :) ) właśnie takowy zrobiła (w jej miejscu pracy dyrekcja chce mieć wszystkich z wyższym wykształceniem) i ... ostatnio się dowiedziałem, że zaczyna teraz studia uzupełniające magisterskie. Nie wiem - może się mylę - ale z tego co słyszałem, w Polsce nie ma jeszcze wypracowanych metod kształcenia wyższego zawodowego - czyli licencjatu - tak jak np. w USA - - po prostu często te studia to jakby skrócone magisterskie - a normalnie to powinny być właśnie bardziej "zawodowe" - z położeniem nacisku nie na teorię (która mało się przydaje po studiach - no chyba, że ktoś chce robić doktorat itd.), a na praktykę, umiejętności itd. Pozdrawiam ro29 |
w pon zaczynam szko***322;e ***347;rednia chyba :D
|
Cytat:
|
inz elektronik - kierunek inzynieria komputerowa - specjalizacja inzynieria biomedyczna [Politechnika Warszawska, Wydzial Elektroniki i Technik Informacyjnych]
pracuje w calkiem fajnej firmie, zupelnie nie w zawodzie. studia nie nauczyly mnie tego, czym sie teraz zajmuje, jednak nauczyly mnie wielu rzeczy, dzieki ktorym tutaj trafilem. zarobkami sie nie chwale, ale dano mi odczuc [bez proszenia :)], ze pomimo iz inz z innej bajki, to fajnie, ze jest i firma to sobie ceni. i bardzo nalega na to, zebym zrobil mgra. to fajna firma. uczcie sie ludzie, konczcie studia, albo choc je zaczynajcie - i nie rzucajcie ich dla byle roboty za 2k netto chyba, ze musicie!]. ze studiami [porzadnymi a nie wyzsza szkola lansu i bansu] dostaniecie o wiele wiecej i nie bedziecie latami miec do siebie wyrzutow. bo znam takich co maja, maja 10 lat wiecej niz ja, pracuja dwa pokoje obok i nie powiedza tego w twarz, ale tez by chcieli mgra.. i to nawet nie dla kasy, tylko.. tak po prostu. a jest juz za pozno. ps. niepelne wyzsze to chyba absolutorium - czyli zaliczone wszystkie egzaminy plus brak pracy dyplomowej |
Cytat:
Ale wiem, jak nawet sam wypełniając ankiety na którymś już roku studiów mając do wyboru wyższe, albo średnie zaznaczałem wyższe, albo dopisywałem opcję niepełne wyższe. Daje się to czasami właśnie dla lepszego samopoczucia ankietowanych ;) |
Narazie podstawowe posiadam, ale od 4. września średnie będzie w toku pracy ;)
|
Cytat:
Tak samo żaden poważny pracodawca nie bierze poważnie licencjata, któremu ten status wystarcza. Czyli tak naprawdę licencjat to takie wieeeelkie NIC. |
Cytat:
Generalnie to jak sie idzie do pracy jako 'robol' (nie wazne czy robol-bankowiec, robol-programista, robol-handlowiec) to nie patrza tak bardzo na papier jak na doswiadczenie. Ale jak sie potem cos wiecej chce, w szczegolnosci nie byc robolem, tylko szefem roboli, to papier, a wlasciwie jego brak troche blokuje. I tu nie zaden licencjat, tylko mgr potrzebny, rowniez zeby mozna bylo sobie po burakowemu wpisac na pieczatke i jak raz widzialem na nagrobek || |
Cytat:
|
Cytat:
|
na razie srednie, wyzsze w toku :>
|
Cytat:
Dla ankieterów: średnie techniczne po studium pomaturalnym. |
Kiedys bylo tak, ze tytul inzyniera mozna bylo zdobyc tylko na uczelniach technicznych. Mozna bylo "skrocic" sobie studia, jak sie komus spieszylo, i zakonczyc egzaminem inzynierskim. Ten "skrot na inzyniera" na mojej uczelni wynosil jeden semestr, czyli studia trwaly 4,5 roku zamiast 5 - niewielki zysk.
Mozliwe wiec, ze ten licencjat to jakby odpowiednik inzyniera na uczelniach nie technicznych, tylko ze ma sie go po 3 latach. Co on tak naprawde daje? Wg zaslyszanych opinii pracodawcow nikt nie traktuje go powaznie, licencjaci mysla podobnie....to po co to wymyslili? |
Ja moglbym teraz bronic licencjata bo prace musielismy i tak pisac, ale mi sie nie chce (tyle na glowie ...), a i tak trzeba potem dorobic do mgr bo jak to tak ... wiec srednie ||
|
policealne
|
brakuje tam technika bo srednie z matura to mi smierdzi liceum :)
|
Witam !
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Niepelne wyzsze tak juz wyzej padlo to efekt absolutorium bez obrony pracy na tytul. Kiedys na jednym forum byla podobna ankieta i ludzie , ktorzy mieli zaliczony pierwszy, drugi rok. Zaznaczali sobie niepelne wyzsze. Smiac mi sie wtedy chcialo. A ja mam wyzsze techniczne i to na tyle. |
Wy***380;sze magisterskie...ju***380; "par***281;" lat ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Powiedzcie mi, bo nie wiem - czy licencjat daje wyzsze wyksztalcenie? Za moich czasow nie bylo tego cuda. |
***347;rednie z matur***261;
za rok technik informatyk a za par***281; lat..... |
Czemu in***380;ynier jest wy***380;ej, ni***380; magister?
|
Witam !
Cytat:
A będąc w 3 klasie technikum ma się niestety nadal wykształcenie ...podstawowe - bo pytanie dotyczy posiadanego - czyli skończonego wykształcenia ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
A tak serio to ja jestem (będę od poniedziałku) w 3 technikum i też nei mam co zaznaczyć... |
Witam !
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
narazie in***380;ynier ale mam zamiar dorzuci***263; mgr
|
ja w tym roku skończyłem historie (spec. integracja europejska) a dorabiam jeżdżac po ludziach naprawiając kompy.:rotfl:
|
Cytat:
Ja natomiast właśnie kończę studia, za ok. 4 tygodnie egzamin dyplomowy i (może ;) ) tytuł inżyniera magistra :) |
Ja mam podstawowe w trybie zaocznym :hmm:
|
Cytat:
|
Na razie gimnazialne ale pracuje nad srednim i dyplomem technika :D
|
po co sie uczyc
moze kiedys skoncze studia :) sie zastanaiwam :P |
Ja jeszcze si***281; ucze, w poniedzia***322;ek rozpoczynam 4 rok technikum ]:->, mam zamiar studiowa***263;
Cytat:
|
Na razie mam ***347;rednie + matura.
|
Cytat:
ps. w ankiecie brakuje magister inżynier, więc nie mogę zagłosować... :smoczek: |
Przedwczoraj odebralem dyplom technika (z mojej klasy zdaly az 3 osoby - najwidoczniej ten egzamin byl trudniejszy od matury :D )
|
czyli woitas... Mozesz G***243;wno Robi***263; I Nie***378;le ***379;y***263;:D
narazie ***347;rednie... teraz ide na studia;) |
jestem krawcowa i informatykiem(po 2 letnim studium), czyli mam srednie pomaturalne. rok tez studiowalam, ale przerwalam:).
tak wybieram sie na studia. |
magazynier inżtalator "budowlaniec" :D
|
Jakie posiadasz wykształcenie ?
Ciekawi mnie jakie posiadacie wykształcenie, nie interesuje mnie konkretna osoba :>
tylko ogół , i czy uczycie sie lub zamierzacie uczyć się dalej :taktak: edit Cytat:
nie narzekać to moja pierwsza sonda |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:45. |