![]() |
WiMAX - Netia
Witam
Dzisiaj dowiedziałem się jakie mam możliwości na założenie internetu w mieszkaniu, w którym już niedługo zamieszkam. Tylko dwie firmy znalazłem TP i Netia. Porównywalne cenowo (w obydwu przymusowy abonament 45zł) i w obydwu jest limit i umowa na 2 lata (Netia ma download + upload = 40GB) :( Już prawie zdecydowałem się na Netię, ale nie znalazłem w internecie żadnych informacji o awaryjności technologii jaką mi zaproponowali - WiMAX :-). Czy ktoś z użytkowników miał styk z tą technologią? Dlaczego internet jest taki drogi :buu: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mam netie i nie mam limitu. Dziwna sprawa. Moze od niedawna go wprowadzili.
|
Cytat:
ja również mam netię bez limitu ale to po standardowym miedzianym kablu, może limit dlatego że to technologia bezprzewodowa :( a szkoda bo do tej pory bezlimitowość była atutem netii - chociaż 40GB to sporo, ale wszystko da się wyczerpać :D |
Mnie nie dawno dali 800kbs w takiej samej cenie jak lacze 128kbs nobo powinno byc 640 ale i tak dali mi 800kbs i limitow nie mam z reszta na stronce tez nie pisze nic o limitach
http://www.netia.pl/?o=p&s=375 |
nie nie Panowie..... Netia wprowadziła ostatnio ograniczenia, polega to na tym ze jeśli przez 3 kolejne miesiace przekroczysz ten limit (40GB) to maja prawo Cię nazwijmy to ukarac (patrz &4 punkt 2 regulaminu) :).
Ja tez mam Netię bez limitów i zastanawiam sie co dalej. Płace wiecej niz za 640 (obecnie mam 320) nie wiem jak faktycznie netia podchodzi do tego punktu umowy. Cytat:
|
Ale to chyba dla nowych umow. Bo jakos nagminnie przekraczam te 40 i nikt mnie nie ukaral A jak podpisywana byla umowa to nic o tym nie slyszalem aby cos takiego bylo.
|
Cytat:
|
:taktak: jest 640 ale ***322;***261;czy sie 800 :>
|
Powiedzcie mi ile macie transferu przy 640kbs ?
|
Przy 640 Jesli chodzi o download to mam 72, upload 17 to sa takie standardowe wartosci.
|
No ja mam troszke wiecej bo mam upload 25 a download 76, co do tej umowy to troche dziwna sprawa bo teraz juz przekroczylem download ponad 44gb a upload 32gb i raczej na to nie beda zwracac takiej uwagi to jest zabezpieczenie aby ktos poprostu nie dzialal nonstop w necie, np nie zrobil sobie z kompa serwera czy cos w tym stylu chcoc sam teraz zaczolem sie bac bo to bylo przedluzenie umowy wiec takowej umowy nie dostalem, babka zaproponowala neta na tych samych zasadach co poprzednio tylko 5 razy szybszy no i abonament zostal atki jaki byl czyli 30 zl a w nim 90minut za darmo i 10 na komorki
|
Cytat:
|
Cytat:
Bródka jaką masz opłatę miesięczna za net24 tzn. abonament za telefon + net /nie licząc opłat za połaczenia telefoniczne/ |
Cytat:
Jestem załamany Oferta TPSA Abonament na połączenia telefoniczne 49,61zł (60 min za darmo) Neostrada 512/128 średnio rocznie 49,5zł limit 15GB umowa na 2 lata Oferta Netia Technologia WiMAX (nie znam żadnych opini obecnych użytkowników jak to działa) Abonamet telefoniczny 45zł (0 ZERO minut za darmo) Internet 640/160 69 zł limit 40 GB (ale blokują tylko raz na 3 miesiące) umowa na 2 lata |
Bra***322; by netie ... :
zawsze wiekszy limit i wieksza predkosc ... jak by nie patrze***263; ... ;p |
Cytat:
|
A wiecie jak mojego brata netia WYRUCHALA ! Byly ogloszenia ze net tanio 640kb i abo tel 20zl. Chyba ta promocja przyspieszamy... I przyszedl przedstawiciel jeszczedali gre CIVILIZATION IV za darmo heh i powiedzial ze to porzadna firma nie to co TPSA i nie bedzie zadnych problemo i wszystko bedzie "PLYWAC" I KUPA WIELKA ! Zalozyli tel w ciagu bodajze 2 tygodni potem po tygodniu dzwonie na info pytac co z netem. Odpowiedzieli ze umowa nie dotarla od przedstawiciela, no to wyslalem faxem. Next tydzien minal i odp ze tak jest umowa i za tydzien powinno byc, przyslac modem itp. Minal Next tydzien dzwonie pytac gdzie modem czy cus a odpowiedz ze na moim obrzasze NIE MA MOZLIWOSCI PODLACZENIA NETU ! No czujecie BLUSA !!! Niby jak podpisywalem umowe to mozliwosc byla ale zanim umowa dotarla gdzies tam do centrali to juz nie ma mozliwosci podlaczenia new userow. !
LADNIE NETIA OSZUKUJE LUDZI !!!! Ciekawe ile osob na takie cos sie nabralo. Teraz bracik dzwoni co jakis czas pytac kiedy bedzie mozliwosc. No i przedluzaja ze juz tuz tuz tylko troszke cierpliwosci (minely 2 miesiace). Powinni za to takie KARY IM POWLEPIAC ZEBY SIE ODUCZYLI LUDZI NABIAJC W BUTELKE !!! OSZUSCI !!!!! |
Wiesz ja tez mialem problemy z netia na poczatku chcialem zalorzyc telefon i zadzownilem do przedstawiciela i on twierdzi ze nie ma takiej mozliwosci, a ja na to ze mam ich skrzynke za drzwiami a babka na to ze to nie musi byc skrzynka od telefonu no to ja mowie to co wy robicie sobie skrzynki na narzedzia na klatkach schodowych tak i w koncu zarzadalem sprawdzenia i oczywiscie byla mozliwosc zalorzenia neta jaki i telefonu, poprostu firma jest spoko ale niektorzy pracownicy ciemny jak nie wiem co i wlasnie przez nich sa problemy
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro... |
Wg mnie abonament najta***324;szy kosztuje 20 z***322; i jest w ca***322;o***347;ci przeznaczony na rozmowy, przynajmnjie tak maj***261; rodzice, internet 69 z***322; brutto - 640 bez limit***243;w :)
|
Cytat:
Właśnie dzisiaj się dowiedziałem o pewnej ciekawostce. Wiem to od osoby z TPSA więc przypuśćmy, że jest to pewne w 85% (dostali pismo z głównej centrali), że jeżeli użytkownik wypowie umowę o numer telefonu, a ma jeszcze umowę o neostradę to umowa za neostradę zostaje rozwiązana automatycznie bez zadnych kar. Czyli jeżeli wziąłbym linie z tepsy z umową na 12 miesięcy i neostradę w promocji na 24 miesiące, a przez 12 miesięcy Telekomuna nie rozdzieli tych dwóch usług to umowę na Neostradę będzie można zerwać bez kar:D Podobno coraz więcej osób o tym wie no i z tego korzysta... ciekawe tylko czy będzie po tym roku jakaś konkurencja dla której będzie warto zrobić ten manewr... Pozdrawiam |
Cytat:
|
A ja poszukuje wlasnie ludzi ktorzy by sie wzieli za ta Firme bo to sa oszuci i monopoli***347;ci.Moj kumple wzi***261;***322; sobie l***261;cze 6mb od 1,5m od***322;***261;czyli go z powodu "przepraszamy Pana ale tps.a stwierdzi***322;o ze l***261;cze ktore pan posiada niestety nie bedzie chodzilo sprawnie i musielismy pana odlonczyc" HAHAHah smigal mu net jak malinka po prostu maja takie pozapychane juz serwery ze nie moga pod***322;***261;cza***263; nowych uzytkownikow i likwiduja te szybkie l***261;cza zostawiaja te 1mb i 2mb a jeszta aut.Co dalej min***261; juz termin w ktorym powinni sie wyrobic zeby przelonczyc go na mniejsze loncze "miedzy czasie krecili caly czas ze Anex zostal juz wyslany (po 2tyg dzwonimy a kobitka mowi ze jeszcze nie ma Anexu :wow: ) i znow klamia mija 1miesiac.Dzwonie wk... juz do nich od niego i cisne im twardo ze sa oszustami matacza caly czas i sami nie wiedza co maja mowic i prosze o rozwiazanie umowy,a oni mowia mi ze nia maja zadnej podstawy zeby ja rozwiazac :haha: :haha: :wow: i jezeli chce to na wlasna odpowiedzalnos gdze poniose jeszcze koszta i bede musia***322; czekac do 30dni roboczych o zerwanie umowy :sciana: :sciana: :sciana: :czytaj:
/andy -jeszcze raz zobacz***281; posta napisanego przez Ciebie z tyloma b***322;***281;dami to b***281;dzie kartka. Obecnie ka***380;da przegl***261;darka ma funkcj***281; sprawdzania pisowni./ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:39. |