![]() |
:locked:
|
Cytat:
za sciaganie w ameryce wylatujesz ze szkoly, nie mowiac o tym, że oszukujesz sam siebie; dałbyśsie pociąć lekarzowi, który ściągał ?! Na czerwonym świetle sie stoi baranie. Każde Twoje słowo ewidentnie pokazuje brak odpowiedzialności we wszystkim, z choinki sie urwałeś nie znasz życia i ogólnie panujących zasad. brak słów. |
:gerda:
|
Cytat:
A co do mojego pytania BARDZO proszę wypowiadać się na temat a nie dawać mi GENIALNE rady. Zaraz pewnie pojawią się wypowiedzi ***8222; no tak kombinował to ma na co zasłużył ***8222; może i tak, ale musi być to wpisane w ryzyko. Chce zaznaczyć że oczywiście nie mam PRETENSJI do allegro czy użytkowników tylko chcę znaleźć najlepsze wyjście i miałem nadzieje że ktoś mi pomorze ale jednak się przeliczyłem. Nie to forum, tutaj dostaje się rady odstające od rzeczywistości i ochrzan za coś czego ty nie pochwalasz i nie robisz wiedz wychodzisz z założenia że inni też nie powinni :haha: . JEST TO POPROSTU DLA MNIE ŚMIESZNE. Pozdro l |
Ja *******e - Francis nie bierz tego do siebie ale takiego trola dawno nie widzialem - kiedy dotrze do ciebie ze to ty zawiniles i to nie wina allegro ani zadnego z userow ze nie rozumiesz tak prostej rzeczy jak regulamin allegro. Wiec nie odszczekuj tylko przemysl swoja pozycje.
|
Cytat:
dorośnij najpierw a potem coś rób, co wymaga podstaw odpowiedzialności. nie potrafisz sam się nauczyć to komornik cię nauczy. rachunki trzeba płacić, bo to nie czyjeś widzimisie tylko opłata za usługę. |
Cytat:
|
Cytat:
uczciwi nie maja problemow |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
uczciwi problemów nie mają |
witam, miałeś ktoś taką przygodę ? moje pytanie brzmi jakie są szanse za odblokowanie konta ? Trzeba przedstawić wielka skruchę czy trzymać się wersji że o niczym nie wiem. :-) ?
Witamy, Konto o nazwie "*********" zostało zablokowane , wszystkie wystawione przedmioty automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane. Powodem zawieszenia konta są próby dokonywania sprzedaży wystawionych towarów "poza Allegro" (stwierdzone fakty bądź informowanie o możliwości takiej sprzedaży w opisach wystawionych przedmiotów). Jest to niezgodne z obowiązującymi na Allegro zasadami. Informujemy także, że mimo zawieszenia konta Użytkownik jest zobowiązany uregulować ewentualne należności w stosunku do Allegro (jako że powstały one w okresie aktywnej działalności w serwisie). Jeśli masz wątpliwości i chciałbyś odpowiedzieć na ten e-mail, skorzystaj z poniższego odnośnika do formularza kontatkowego: http://ssl.allegro.pl/contact/bwcont...=*********&t=1 Uwaga: kontakt w inny sposób niż poprzez powyższy odnośnik (link) może znacząco wydłużyć czas reakcji. -- Z poważaniem, Zespół Allegro |
Cytat:
ale regulamin allegro mówi jasno - 18 lat, ni sekundy wcześniej. |
Cytat:
Czasami niektorzy nastolatkowie moga byc bardziej odpowiedzialni niz >18.. PS. dzisiaj przelalem przypadkiem o 10zl za duzo.. grr |
Cytat:
Kodeks cywilny: Art. 15, 17, 18 a 20 sie nie stosuje. |
Cytat:
ochrona danych osobowych to uniemo***380;liwia...a wystarczy, ***380;e si***281; zgadza imi***281;, nazwisko i adres - rejestracja gotowa, przychodzi poczta i ma***322;olat szaleje... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A czy w tym wypadku rodzice nie przejmuj***261; odowiedzialno***347;ci za czyny swoich pociech? :)
|
Cytat:
W zwiazku z tym ze jestes osoba o ograniczonej zdolnosci do czynnosci prawnych, wszystkie umowy poza nalezacymi do drobnych umow powszechnie zawieranych w drobnych biezacych sprawach zycia codziennego wymagaja zgody opiekuna ustawowego. Wystarczy wiec zeby Twoi rodzice napisali do tej intytucji ze jestes niepelnoletni, a oni nie dali i nie daja zgody na zawierana przez Ciebie umowe z Allegro i wobec tego ta umowa nie jest wazna. Tak wiec dochodzone roszczenia sa bezzasadne. |
i dlatego allegro jest od 18... :\
|
EDIT: Ju***380; odpowied***378; znalaz***322;em.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wy mi lepiej powiedzcie dlaczego dzisiaj moja matka dostala list od tego calego Intrum Justitia z dlugiem 104zl + 100zl odsetek?!
Mogli napisac za co ten dlug.. moja matka nigdzie sie nie rejestruje, nie ma na nia zadnego kredytu itd. itp. O co chodzi? |
no i konto mam odblokowane :-), ciekaw jestem czy Intrum Justitia da na wstrzymanie
|
A moze ktos napisze od kogo ta smieszna firma sciagnela dlug???? i jak to wygladalo.
|
to, ***380;e pieni***261;dze wp***322;yn***281;***322;y na allegro mo***380;e (i pewnie tak b***281;dzie niestety) nie odwo***322;a ps***243;w go***324;czych z firmy windykacyjnej....oni jak zaczn***261; to chc***261; sko***324;czy***263; a jak wezm***261; pieni***261;dze 2. raz to i oddadz***261;....mo***380;e kiedy***347;.
|
Jezeli wymagaja ksera dowodu osobistego ... a watpie ze masz skonczone 18 lat, a gdy go nie dostana to po jakims czasie blokuja konto
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak masz konto na siebie :D to mozesz sie z nim raczej pozegna***263; :D
|
jednak kase wpłaciłem bezposrednio do allegro ,ale wymagaja od mnie ksera dowodu osobistego aby potwierdzic czy faktycznie ja to ja, i jakiegos oswiadczenia ze zapozanałem sie z regulaminem i ze bede go przestrzegał.
mam nadzieje ze to nie podpucha :-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
szkoda ze tam maja takie kiepski system sprawdzania wieku uzytkownika. |
@dwo***378;ny u mnie podobnie wygl***261;da***322; tytu***322; przelewu mTransfer wi***281;c nie masz si***281; co martwi***263;.
|
Cytat:
|
Muszę zapłacić rachunek allegro w wysokości 17.41 zł, chciałbym to zrobic poprzez przelew24, tylko że niewiem czemu, ale w tytule przelewu pojawiają się jakieś -ID_TR=3042291 - Prowizja Allegro... Teraz niewiem, czy gdy zrobię ten przelew, allegro zaksięguje moją wpłatę.
Przelew24 jest chyba darmowy? http://img413.imageshack.us/img413/3476/bzwbkmp5.th.png |
ja zaplaciłem odrazu po tym jak dostałem pisemko, ze sprzedadzą dług firmie windykacyjnej. perspektywa uszkodzonego ciała nie wyglądała zachecająco - za duzo filmow :P
|
Cytat:
|
A na powa***380;nie to firmy takie jak justitia czy kruk mog***261; Ci naskoczy***263; obuno***380;nie na kant d.... Jak cos to zagadaj na priwa to powiem Ci co zrobi***263; ***380;eby sie od ciebie odp...... To jedna strona medalu a druga? Hmmmm..... no c***243;***380; d***322;ugi trzeba sp***322;aca***263; ale........... znam fajne przys***322;owie kt***243;re mnie zawsze roz***347;miesza, a mianowicie "uczciwo***347;ci***261; i prac***261; ludzie sie bogac***261;" Hahahhahahahahahah nie znam nikogo uczciwego kto by sie czego***347; w zyciu dorobi***322;. Wi***281;c tez nie zawracaj sobie g***322;owy jakimi***347; upomnieniami z firmu-krzak
|
@ Francis w jakim ty swicie zyjesz? Naraziles firme na straty i liczysz ze ci tak po prostu odblokuja konto? Masz farta ze w pl przestepstwo jest dopiero od 250pln... ja na ich miejscu nie odblokowal bym ci konta (bo poco zebys znowu nabil dlugu i nie zaplacil?) i sadze ze oni nie sa na tyle glupi zeby to zrobic. Jak nie miales pieniedzy do zaplacenia odrazu wystarczyl list do alegro i przedluzyli by ci termin platnosci, teraz kiedy juz dlug jest u firmy windykacyjnej a konto masz zablokowane to nie wydaje mi sie zeby przyjeli cie z otwartymi rekoma.
co do dlugu - musisz go wplacic w firmie windykacyjnej bo Allegro odsprzedalo jej twoj dlug. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
Pytam, bo wczoraj do mnie przyszedl ;-D, dzisiaj jak sie skupie to zrobie format, wgram winde i linuksa (tak, linux musi byc! chociazby drugi ;-P), instalne WoWa i aktywuje konto.. @do reszty - dziekuje za zyczenia. |
Cytat:
|
Cytat:
Smiech oczyszcza zatoki, wiec czytaj dalej! :taktak: pozdr. |
Cytat:
|
no to go trzeba ***347;miechem leczy***263; :D
Ch***322;opaki nie p***322;acz***261; na pocz***261;tek :D |
Cytat:
:) |
Smartek! Zdr***243;wka! :piwo:
Mo***380;e grzane piwko opr***243;cz humoru z forum? :mruga: |
Kolejny dzien choroby, leze w lozku ze zlym humorem z laptokiem na poduszce, wchodze do tematu, czytam kilka ostatnich postow i powoli zsuwam sie z lozka ze smiechu ^^, dziekuje ;-D.
O i spock wrocil! |
Cytat:
|
Myslicie, ze windykatorzy najpierw przestrzel***261; mu kolana, czy odr***261;bi***261; d***322;o***324;?
w sumie bez d***322;oni to lipa... "Jestem bisnesmanem, porzebuje tej reki do pisania na laptopie i drapanie sie po d.... " |
Dajcie odpocz***261;***263; Rychowi. My***347;licie, ***380;e gdzie on te tematy w ***346;mietniku pomie***347;ci :haha:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
:szczerb: |
Cytat:
|
hej Francis, zawsze potrafisz poprawi***263; mi humor bo Ty masz w sobie co***347; takiego, co nie daje ***380;y***263; kolegom, jeste***347; ***347;liczny, higieniczny, przy okazji sympatyczny, jeste***347; sprytny i wybitny, fantastyczny i ambitny, a wi***281;c czemu nie, na Miss Polonia Cie, na Miss Polonia nie chc***261; wybra***263; Cie? :spoko:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
To od 17 mozna miec konto na allegro?
A jakis zyczliwy doniesie? |
ja tez ostatnio dostalem maila od intrum za allegro
na zabojczo wielka kwote 38 groszy...... |
~
|
nie przejmuj si***281; :spoko: za nieletnich si***281; nie bior***261;, ***347;cign***261; twoich rodzic***243;w :taktak:
:sciana: edit zapomnia***322;em ~ :D |
Cytat:
A na przyszłość, może lepiej tego nie obsrywać, a stosować się do regulaminu?:P |
No to teraz oni Ci***281; obsrali... i maj***261; racj***281;... d***322;ugi si***281; sp***322;aca.
|
dług przez allegro w Intrum Justitia
witam ostatnio dostawałem pisemka z Intrum Justitia ze wisze allegro 130 zł, obsrałem to ale ostatnio potrzebne jest mi konto allegro, mam je oczywiście zawieszone, juz ponad rok. wiedz mam pytanie jeśli teraz wpłace kase allegro to czy i jeśli tak to po jakim czasie mi odiewesza to konto, czy kase musze wpłacić przez Intrum Justitia czy bezposrednio do allegro. Pisałem do allegro ale po 36 h nie dostałem odpowiedzi. Czy o zrobionej wpłacie sami się ogarną czy trzeba im przypominać ?
prosze o odp. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:20. |