Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   dług przez allegro w Intrum Justitia (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dlug-przez-allegro-intrum-justitia-67859/)

andy 09.12.2006 00:43

:locked:

Patrix 09.12.2006 00:39

Cytat:

Napisany przez Francis Drake (Post 714193)
Na klasówce nigdy nie ściągałeś/Aś, zawsze zatrzymujesz się na czerwonym świetle itd. Itd. Według mojej filozofii :D trzeba kombinować jak się daje.

miej honor i skończ temat bo z każdym postem jestes wiekszym dzeciuchem.

za sciaganie w ameryce wylatujesz ze szkoly, nie mowiac o tym, że oszukujesz sam siebie; dałbyśsie pociąć lekarzowi, który ściągał ?!

Na czerwonym świetle sie stoi baranie.

Każde Twoje słowo ewidentnie pokazuje brak odpowiedzialności we wszystkim, z choinki sie urwałeś nie znasz życia i ogólnie panujących zasad.

brak słów.

zene_k 09.12.2006 00:34

:gerda:

Francis Drake 09.12.2006 00:23

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 713983)
to ja też jestem ostatnią osobą.
dorośnij najpierw a potem coś rób, co wymaga podstaw odpowiedzialności.
nie potrafisz sam się nauczyć to komornik cię nauczy.
rachunki trzeba płacić, bo to nie czyjeś widzimisie tylko opłata za usługę.

Najpierw przeczytaj za co TERAZ mam zablokowane konto :D a później wypisuj swoje złote myśli, dokładnie znam regulamin allegro. Nie robie tego z niewiedzy zasad tam panujących tylko z inaczej rozumianej oszczędności :D . A co do wypowiedzi Rei mam takie pytanie. Czy zawsze działasz według zasad ? Na klasówce nigdy nie ściągałeś/Aś, zawsze zatrzymujesz się na czerwonym świetle itd. Itd. Według mojej filozofii :D trzeba kombinować jak się daje.

A co do mojego pytania BARDZO proszę wypowiadać się na temat a nie dawać mi GENIALNE rady. Zaraz pewnie pojawią się wypowiedzi ***8222; no tak kombinował to ma na co zasłużył ***8222; może i tak, ale musi być to wpisane w ryzyko.
Chce zaznaczyć że oczywiście nie mam PRETENSJI do allegro czy użytkowników tylko chcę znaleźć najlepsze wyjście i miałem nadzieje że ktoś mi pomorze ale jednak się przeliczyłem. Nie to forum, tutaj dostaje się rady odstające od rzeczywistości i ochrzan za coś czego ty nie pochwalasz i nie robisz wiedz wychodzisz z założenia że inni też nie powinni :haha: . JEST TO POPROSTU DLA MNIE ŚMIESZNE.

Pozdro l

REi 08.12.2006 19:04

Ja *******e - Francis nie bierz tego do siebie ale takiego trola dawno nie widzialem - kiedy dotrze do ciebie ze to ty zawiniles i to nie wina allegro ani zadnego z userow ze nie rozumiesz tak prostej rzeczy jak regulamin allegro. Wiec nie odszczekuj tylko przemysl swoja pozycje.

ed hunter 08.12.2006 14:26

Cytat:

Napisany przez Francis Drake (Post 713927)
Ostatnią osoba od której chciałbym dostać odpowiedz to ty, wiedz swoje cenne uwagi i rady zachowaj dla siebie.

to ja też jestem ostatnią osobą.
dorośnij najpierw a potem coś rób, co wymaga podstaw odpowiedzialności.
nie potrafisz sam się nauczyć to komornik cię nauczy.
rachunki trzeba płacić, bo to nie czyjeś widzimisie tylko opłata za usługę.

pops 08.12.2006 12:51

Cytat:

Ostatnią osoba od której chciałbym dostać odpowiedz to ty, wiedz swoje cenne uwagi i rady zachowaj dla siebie.

dziękuję za wyróżnienie, czuję się zaszczycony :uklon:

polakT 08.12.2006 11:28

Cytat:

Ale ma niestety 100% racji... nie kombinuj - 2003-11-15 19:58:18 to jest data rejestracji... mialem do tej pory jedynie przypomnienie o zaleglosciach...., ale zawieszenie czy cokolwiek innego... nieee...

uczciwi nie maja problemow

Francis Drake 08.12.2006 11:25

Cytat:

Napisany przez pops (Post 713843)
dzieciak, który to już raz ci konto zawiesili ? może w końcu będziesz się stosował do regulaminu, co ? ja mam tam konto już jakieś 3 lata i jeszcze nie miałem z nimi problemów. oni w ten sposób zabezpieczają się przed oszustami i ja na przykład się cieszę, że blokują konta za takie numery, bo jest wtedy mniejsza szansa, że trafię na jakiegoś oszusta.

uczciwi problemów nie mają

Kris 08.12.2006 09:09

Cytat:

Napisany przez Francis Drake (Post 713842)
witam, miałeś ktoś taką przygodę ? moje pytanie brzmi jakie są szanse za odblokowanie konta ? Trzeba przedstawić wielka skruchę czy trzymać się wersji że o niczym nie wiem. :-) ?

(...)

:czytaj: czytaj regulamin i postępuj w/g niego i nie będziesz miał problemów. A najlepiej zapytaj u źródła czyli Allegro.

Cytat:

Napisany przez Allegro
ARTYKUŁ 14. USUNIĘCIE UŻYTKOWNKA
14.1. Allegro zastrzega sobie prawo do zawieszenia konta Użytkownika, który łamie którekolwiek z postanowień niniejszego Regulaminu, a w szczególności zastrzeżenie sprzedaży poza aukcją, spamming, reklama konkurencyjnych serwisów aukcyjnych oraz używanie słów powszechnie uznawanych za obelżywe.
14.2. Osoba, której konto zostało zawieszone, nie może ponownie zarejestrować się bez uprzedniej zgody Allegro.

pops 08.12.2006 00:24

Cytat:

Napisany przez Francis Drake (Post 713842)
witam, miałeś ktoś taką przygodę ? moje pytanie brzmi jakie są szanse za odblokowanie konta ? Trzeba przedstawić wielka skruchę czy trzymać się wersji że o niczym nie wiem. :-) ?

dzieciak, który to już raz ci konto zawiesili ? może w końcu będziesz się stosował do regulaminu, co ? ja mam tam konto już jakieś 3 lata i jeszcze nie miałem z nimi problemów. oni w ten sposób zabezpieczają się przed oszustami i ja na przykład się cieszę, że blokują konta za takie numery, bo jest wtedy mniejsza szansa, że trafię na jakiegoś oszusta.

uczciwi problemów nie mają

Francis Drake 08.12.2006 00:13

Witamy,

Konto o nazwie "*********" zostało zablokowane , wszystkie wystawione przedmioty automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane.

Powodem zawieszenia konta są próby dokonywania sprzedaży wystawionych towarów "poza Allegro" (stwierdzone fakty bądź informowanie o możliwości takiej sprzedaży w opisach wystawionych przedmiotów). Jest to niezgodne z obowiązującymi na Allegro zasadami.

Informujemy także, że mimo zawieszenia konta Użytkownik jest zobowiązany uregulować ewentualne należności w stosunku do Allegro (jako że powstały one w okresie aktywnej działalności w serwisie).

Jeśli masz wątpliwości i chciałbyś odpowiedzieć na ten e-mail, skorzystaj z poniższego odnośnika do formularza kontatkowego:

http://ssl.allegro.pl/contact/bwcont...=*********&t=1

Uwaga: kontakt w inny sposób niż poprzez powyższy odnośnik (link) może znacząco wydłużyć czas reakcji.

--
Z poważaniem,
Zespół Allegro

ed hunter 27.11.2006 21:31

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 709776)
Zalezy jeszcze jaki "malolat".
Czasami niektorzy nastolatkowie moga byc bardziej odpowiedzialni niz >18..

PS. dzisiaj przelalem przypadkiem o 10zl za duzo.. grr

nie chodzi mi o dojrzałość nastolatków, dobrze wiem jakie są różnice.....pozdrawiam tych bardziej dorosłych niż ja :smile:
ale regulamin allegro mówi jasno - 18 lat, ni sekundy wcześniej.

Smartek 27.11.2006 21:09

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 709737)
tylko męczy mnie od dawna pytanie - jak allegro.pl może zweryfikować wiek?

ochrona danych osobowych to uniemożliwia...a wystarczy, że się zgadza imię, nazwisko i adres - rejestracja gotowa, przychodzi poczta i małolat szaleje...

Zalezy jeszcze jaki "malolat".
Czasami niektorzy nastolatkowie moga byc bardziej odpowiedzialni niz >18..

PS. dzisiaj przelalem przypadkiem o 10zl za duzo.. grr

pawelblu 27.11.2006 20:37

Cytat:

Napisany przez zene_k (Post 709710)
Co, Ty za g***322;upoty piszesz? Czym wed***322;ug Ciebie jest nie dotrzymanie umowy, jak nie oczywist***261; szkod***261; dla drugiej strony?

Ale jakim prawem szkoda ma wynikac z niewaznej umowy ??

Kodeks cywilny:

Art. 15, 17, 18 a 20 sie nie stosuje.

ed hunter 27.11.2006 20:10

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 709718)
Wydaje mi si***281;, ***380;e w takiej sytuacji roszczenia s***261; zasadne, ale w stosunku do Allegro. To ono nie dopilnowa***322;o swoich obowi***261;zk***243;w i zezwoli***322;o na udzia***322; w akcji osoby niepe***322;noletniej, w zwi***261;zku z czym powinno zrekompensowa***263; szkody z tego faktu wynik***322;e.

tylko m***281;czy mnie od dawna pytanie - jak allegro.pl mo***380;e zweryfikowa***263; wiek?

ochrona danych osobowych to uniemo***380;liwia...a wystarczy, ***380;e si***281; zgadza imi***281;, nazwisko i adres - rejestracja gotowa, przychodzi poczta i ma***322;olat szaleje...

andrzejj9 27.11.2006 18:51

Cytat:

Napisany przez pawelblu (Post 709573)
Ktos ten watek odkopal i calego nie czytalem, ale ...

W zwiazku z tym ze jestes osoba o ograniczonej zdolnosci do czynnosci prawnych, wszystkie umowy poza nalezacymi do drobnych umow powszechnie zawieranych w drobnych biezacych sprawach zycia codziennego wymagaja zgody opiekuna ustawowego. Wystarczy wiec zeby Twoi rodzice napisali do tej intytucji ze jestes niepelnoletni, a oni nie dali i nie daja zgody na zawierana przez Ciebie umowe z Allegro i wobec tego ta umowa nie jest wazna.

Tak wiec dochodzone roszczenia sa bezzasadne.

Wydaje mi się, że w takiej sytuacji roszczenia są zasadne, ale w stosunku do Allegro. To ono nie dopilnowało swoich obowiązków i zezwoliło na udział w akcji osoby niepełnoletniej, w związku z czym powinno zrekompensować szkody z tego faktu wynikłe.

zene_k 27.11.2006 18:13

Cytat:

Napisany przez pawelblu (Post 709691)
Ale odpowiedzialnosc za co ?? To nie jest szkoda, tylko umowa. Jakby komus samochod zdemolowal to by odpowiadali.

Co, Ty za głupoty piszesz? Czym według Ciebie jest nie dotrzymanie umowy, jak nie oczywistą szkodą dla drugiej strony?

pawelblu 27.11.2006 17:33

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 709578)
A czy w tym wypadku rodzice nie przejmują odowiedzialności za czyny swoich pociech? :)

Ale odpowiedzialnosc za co ?? To nie jest szkoda, tylko umowa. Jakby komus samochod zdemolowal to by odpowiadali.

joujoujou 27.11.2006 09:16

A czy w tym wypadku rodzice nie przejmuj***261; odowiedzialno***347;ci za czyny swoich pociech? :)

pawelblu 27.11.2006 02:30

Cytat:

Napisany przez Francis Drake (Post 690337)
witam ostatnio dostawa***322;em pisemka z Intrum Justitia ze wisze allegro 130 z***322;, obsra***322;em to ale ostatnio potrzebne jest mi konto allegro, mam je oczywi***347;cie zawieszone, juz ponad rok. wiedz mam pytanie je***347;li teraz wp***322;ace kase allegro to czy i je***347;li tak to po jakim czasie mi odiewesza to konto, czy kase musze wp***322;aci***263; przez Intrum Justitia czy bezposrednio do allegro. Pisa***322;em do allegro ale po 36 h nie dosta***322;em odpowiedzi. Czy o zrobionej wp***322;acie sami si***281; ogarn***261; czy trzeba im przypomina***263; ?

prosze o odp.

Ktos ten watek odkopal i calego nie czytalem, ale ...

W zwiazku z tym ze jestes osoba o ograniczonej zdolnosci do czynnosci prawnych, wszystkie umowy poza nalezacymi do drobnych umow powszechnie zawieranych w drobnych biezacych sprawach zycia codziennego wymagaja zgody opiekuna ustawowego. Wystarczy wiec zeby Twoi rodzice napisali do tej intytucji ze jestes niepelnoletni, a oni nie dali i nie daja zgody na zawierana przez Ciebie umowe z Allegro i wobec tego ta umowa nie jest wazna.

Tak wiec dochodzone roszczenia sa bezzasadne.

Predi 26.11.2006 18:32

i dlatego allegro jest od 18... :\

dwozny 26.11.2006 18:23

EDIT: Ju***380; odpowied***378; znalaz***322;em.

Smartek 26.10.2006 15:57

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 697183)
trzeba zadzwonić i się zapytać co syn narobił :>

Cholera, wyda sie wszystko? ;-)

ed hunter 26.10.2006 15:37

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 697182)
Wy mi lepiej powiedzcie dlaczego dzisiaj moja matka dostala list od tego calego Intrum Justitia z dlugiem 104zl + 100zl odsetek?!
Mogli napisac za co ten dlug.. moja matka nigdzie sie nie rejestruje, nie ma na nia zadnego kredytu itd. itp.
O co chodzi?

trzeba zadzwonić i się zapytać co syn narobił :>

Smartek 26.10.2006 15:35

Wy mi lepiej powiedzcie dlaczego dzisiaj moja matka dostala list od tego calego Intrum Justitia z dlugiem 104zl + 100zl odsetek?!
Mogli napisac za co ten dlug.. moja matka nigdzie sie nie rejestruje, nie ma na nia zadnego kredytu itd. itp.
O co chodzi?

Francis Drake 18.10.2006 15:02

no i konto mam odblokowane :-), ciekaw jestem czy Intrum Justitia da na wstrzymanie

RiT2 13.10.2006 10:49

A moze ktos napisze od kogo ta smieszna firma sciagnela dlug???? i jak to wygladalo.

ed hunter 11.10.2006 18:15

to, ***380;e pieni***261;dze wp***322;yn***281;***322;y na allegro mo***380;e (i pewnie tak b***281;dzie niestety) nie odwo***322;a ps***243;w go***324;czych z firmy windykacyjnej....oni jak zaczn***261; to chc***261; sko***324;czy***263; a jak wezm***261; pieni***261;dze 2. raz to i oddadz***261;....mo***380;e kiedy***347;.

Oktawian89 11.10.2006 15:17

Jezeli wymagaja ksera dowodu osobistego ... a watpie ze masz skonczone 18 lat, a gdy go nie dostana to po jakims czasie blokuja konto

Francis Drake 11.10.2006 14:00

Cytat:

Napisany przez Air
Przecież to już nie były Twoje pieniadze. Zapłaciłeś DŁUG!!

no wiem, ale pytałem co miał na mysli

Air 11.10.2006 13:56

Cytat:

Napisany przez Francis Drake
pozeganc z kontem czy pieniedzmi ?

Przecież to już nie były Twoje pieniadze. Zapłaciłeś DŁUG!!

Francis Drake 11.10.2006 13:53

Cytat:

Napisany przez Oktawian89
Jak masz konto na siebie :D to mozesz sie z nim raczej pozegnać :D

pozeganc z kontem czy pieniedzmi ?

zene_k 11.10.2006 09:04

Cytat:

jednak kase wpłaciłem bezposrednio do allegro ,ale wymagaja od mnie ksera dowodu osobistego aby potwierdzic czy faktycznie ja to ja, i jakiegos oswiadczenia ze zapozanałem sie z regulaminem i ze bede go przestrzegał.

mam nadzieje ze to nie podpucha :-)

Przecież to nie ma znaczenia kto wpłacił im te pieniądze na konto. Może chcą po prostu potwierdzić twój wiek.

Oktawian89 11.10.2006 08:39

Jak masz konto na siebie :D to mozesz sie z nim raczej pozegna***263; :D

Francis Drake 10.10.2006 19:10

jednak kase wpłaciłem bezposrednio do allegro ,ale wymagaja od mnie ksera dowodu osobistego aby potwierdzic czy faktycznie ja to ja, i jakiegos oswiadczenia ze zapozanałem sie z regulaminem i ze bede go przestrzegał.

mam nadzieje ze to nie podpucha :-)

Diabolique 09.10.2006 19:59

Cytat:

Napisany przez Sunna
szkoda ze tam maja takie kiepski system sprawdzania wieku uzytkownika.

oni tam maja wszystko kiepskie. ze tez nikt ich wszystkich nie posadzil za paserstwo ... :szczerb:

zene_k 09.10.2006 18:11

Cytat:

Napisany przez mr_spock
"szukaj" sie kłania... bylo o tym wiele razy na forum ;)

No pewnie, przecież każdy wazeliniasz, o tym wie;) :D

mr_spock 09.10.2006 17:57

Cytat:

Napisany przez Sunna
co to jest wazeliniasz?
...

"szukaj" sie kłania... bylo o tym wiele razy na forum ;)

Sunna 09.10.2006 16:26

Cytat:

powinieneś zmienić nick na pops_wazeliniasz jeśli mowisz to szczerze a jeśli nie to na pops_żartowniś

co to jest wazeliniasz?
szkoda ze tam maja takie kiepski system sprawdzania wieku uzytkownika.

andy 09.10.2006 16:08

@dwo***378;ny u mnie podobnie wygl***261;da***322; tytu***322; przelewu mTransfer wi***281;c nie masz si***281; co martwi***263;.

zene_k 09.10.2006 16:03

Cytat:

Napisany przez dwozny
Teraz niewiem, czy gdy zrobię ten przelew, allegro zaksięguje moją wpłatę.

Jezu...:sciana:

dwozny 09.10.2006 15:54

Muszę zapłacić rachunek allegro w wysokości 17.41 zł, chciałbym to zrobic poprzez przelew24, tylko że niewiem czemu, ale w tytule przelewu pojawiają się jakieś -ID_TR=3042291 - Prowizja Allegro... Teraz niewiem, czy gdy zrobię ten przelew, allegro zaksięguje moją wpłatę.
Przelew24 jest chyba darmowy?
http://img413.imageshack.us/img413/3476/bzwbkmp5.th.png

Diabolique 06.10.2006 21:03

ja zaplaciłem odrazu po tym jak dostałem pisemko, ze sprzedadzą dług firmie windykacyjnej. perspektywa uszkodzonego ciała nie wyglądała zachecająco - za duzo filmow :P

Air 06.10.2006 19:30

Cytat:

Napisany przez Smartek
Czy Ty czasem nie grasz w WoWa?
Pytam, bo wczoraj do mnie przyszedl ;-D, dzisiaj jak sie skupie to zrobie format, wgram winde i linuksa (tak, linux musi byc! chociazby drugi ;-P), instalne WoWa i aktywuje konto..

@do reszty - dziekuje za zyczenia.

Grałem, ale chyba od listopada znowu zacznę. Jeżeli chcesz mnie spotkać na jakimś serwerze to wybierz Tarren Mill dla Alliance, lub Haomarush, Chromaggus dla hordy :D

Jerry from hell 06.10.2006 15:13

A na powa***380;nie to firmy takie jak justitia czy kruk mog***261; Ci naskoczy***263; obuno***380;nie na kant d.... Jak cos to zagadaj na priwa to powiem Ci co zrobi***263; ***380;eby sie od ciebie odp...... To jedna strona medalu a druga? Hmmmm..... no c***243;***380; d***322;ugi trzeba sp***322;aca***263; ale........... znam fajne przys***322;owie kt***243;re mnie zawsze roz***347;miesza, a mianowicie "uczciwo***347;ci***261; i prac***261; ludzie sie bogac***261;" Hahahhahahahahahah nie znam nikogo uczciwego kto by sie czego***347; w zyciu dorobi***322;. Wi***281;c tez nie zawracaj sobie g***322;owy jakimi***347; upomnieniami z firmu-krzak

REi 06.10.2006 13:11

@ Francis w jakim ty swicie zyjesz? Naraziles firme na straty i liczysz ze ci tak po prostu odblokuja konto? Masz farta ze w pl przestepstwo jest dopiero od 250pln... ja na ich miejscu nie odblokowal bym ci konta (bo poco zebys znowu nabil dlugu i nie zaplacil?) i sadze ze oni nie sa na tyle glupi zeby to zrobic. Jak nie miales pieniedzy do zaplacenia odrazu wystarczyl list do alegro i przedluzyli by ci termin platnosci, teraz kiedy juz dlug jest u firmy windykacyjnej a konto masz zablokowane to nie wydaje mi sie zeby przyjeli cie z otwartymi rekoma.

co do dlugu - musisz go wplacic w firmie windykacyjnej bo Allegro odsprzedalo jej twoj dlug.

ed hunter 06.10.2006 12:49

Ilość załączników: 1
Cytat:

powinieneś zmienić nick na pops_wazeliniasz jeśli mowisz to szczerze a jeśli nie to na pops_żartowniś

to ty zmień avatar, bo Francis Drake wyglądał tak:

Smartek 06.10.2006 11:48

Cytat:

Napisany przez Air
Chłopak jeszcze za młody na złocisty trunek
:)

Czy Ty czasem nie grasz w WoWa?
Pytam, bo wczoraj do mnie przyszedl ;-D, dzisiaj jak sie skupie to zrobie format, wgram winde i linuksa (tak, linux musi byc! chociazby drugi ;-P), instalne WoWa i aktywuje konto..

@do reszty - dziekuje za zyczenia.

Francis Drake 06.10.2006 11:43

Cytat:

Napisany przez pops
hej Francis, zawsze potrafisz poprawić mi humor bo Ty masz w sobie coś takiego, co nie daje żyć kolegom, jesteś śliczny, higieniczny, przy okazji sympatyczny, jesteś sprytny i wybitny, fantastyczny i ambitny, a więc czemu nie, na Miss Polonia Cie, na Miss Polonia nie chcą wybrać Cie? :spoko:

mr_spock 06.10.2006 11:19

Cytat:

Napisany przez Smartek
Kolejny dzien choroby, leze w lozku ze zlym humorem z laptokiem na poduszce, wchodze do tematu, czytam kilka ostatnich postow i powoli zsuwam sie z lozka ze smiechu ^^, dziekuje ;-D.

O i spock wrocil!

No bo siedze w domu ze skrecona noga i mam w koncu czas na wszyko :)

Smiech oczyszcza zatoki, wiec czytaj dalej!

:taktak:

pozdr.

Kris 06.10.2006 10:52

Cytat:

Napisany przez Air

No jako lekarstwo... może! :D

ed hunter 06.10.2006 10:35

no to go trzeba ***347;miechem leczy***263; :D

Ch***322;opaki nie p***322;acz***261; na pocz***261;tek :D

Air 06.10.2006 10:24

Cytat:

Napisany przez Kris
Smartek! Zdrówka! :piwo:

Może grzane piwko oprócz humoru z forum? :mruga:

Kris 06.10.2006 09:46

Smartek! Zdr***243;wka! :piwo:

Mo***380;e grzane piwko opr***243;cz humoru z forum? :mruga:

Smartek 06.10.2006 09:43

Kolejny dzien choroby, leze w lozku ze zlym humorem z laptokiem na poduszce, wchodze do tematu, czytam kilka ostatnich postow i powoli zsuwam sie z lozka ze smiechu ^^, dziekuje ;-D.

O i spock wrocil!

ed hunter 06.10.2006 01:27

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Myslicie, ze windykatorzy najpierw przestrzelą mu kolana, czy odrąbią dłoń?

w sumie bez dłoni to lipa... "Jestem bisnesmanem, porzebuje tej reki do pisania na laptopie i drapanie sie po d.... "

przybiją kolana do podłogi w opuszczonym domu na odludziu i tak zostawią mówiąc: 'Przestań się mazać... Chłopaki nie płaczą.' :rotfl: :haha:

mr_spock 06.10.2006 01:18

Myslicie, ze windykatorzy najpierw przestrzel***261; mu kolana, czy odr***261;bi***261; d***322;o***324;?

w sumie bez d***322;oni to lipa... "Jestem bisnesmanem, porzebuje tej reki do pisania na laptopie i drapanie sie po d.... "

andy 05.10.2006 22:48

Dajcie odpocz***261;***263; Rychowi. My***347;licie, ***380;e gdzie on te tematy w ***346;mietniku pomie***347;ci :haha:

Kris 05.10.2006 22:26

Cytat:

ulice na jakiej mieszkam tez znasz ?

Widać, że to nie ulica. Po Twoich postach to wiochą wali...

Cytat:

tak scigaja przez przysyłanie jakis gówien do skrzynki.

Masz strasznie klozetowy dowcip... obsrywanie, gówno w skrzynce... Uważaj, bo po gównie w skrzynce to Kałboj przychodzi potem po dług...

Cytat:

moze nie

Po Twojemu, może zrozumiesz: gówniarskie podejście...

Cytat:

zrozumiałes co napisałem ? jesli nie to przeczytaj jeszcze raz,i jeszcze raz, i jeszcze raz az w końcu zrozumiesz.

Weź Ty te pismo od biura windykacyjnego, przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz, zastanów się nad sobą, jak nie zrozumiesz, to daj komuś kto umie czytać i Ci wytłumaczy z polskiego na zrozumiały dla Ciebie...

Mich@ł 05.10.2006 19:50

Cytat:

...obsrałem to ...

Niehigieniczne :zygi:

:szczerb:

Diabolique 05.10.2006 19:47

Cytat:

Napisany przez pops
hej Francis, zawsze potrafisz poprawić mi humor bo Ty masz w sobie coś takiego, co nie daje żyć kolegom, jesteś śliczny, higieniczny, przy okazji sympatyczny, jesteś sprytny i wybitny, fantastyczny i ambitny, a więc czemu nie, na Miss Polonia Cie, na Miss Polonia nie chcą wybrać Cie? :spoko:

:szczerb:

pops 05.10.2006 19:38

hej Francis, zawsze potrafisz poprawi***263; mi humor bo Ty masz w sobie co***347; takiego, co nie daje ***380;y***263; kolegom, jeste***347; ***347;liczny, higieniczny, przy okazji sympatyczny, jeste***347; sprytny i wybitny, fantastyczny i ambitny, a wi***281;c czemu nie, na Miss Polonia Cie, na Miss Polonia nie chc***261; wybra***263; Cie? :spoko:

Francis Drake 05.10.2006 16:52

Cytat:

Napisany przez Sunna
To od 17 mozna miec konto na allegro?
A jakis zyczliwy doniesie?

ulice na jakiej mieszkam tez znasz ?

Cytat:

Napisany przez pops
nie przejmuj się :spoko: za nieletnich się nie biorą, ścigną twoich rodziców :taktak:
:sciana:

edit
zapomniałem

~

:D

tak scigaja przez przysyłanie jakis gówien do skrzynki.

Cytat:

Napisany przez zene_k
Znajdź sobie "bratnią duszę", pewnie będzie znała odpowiedź na Twoje pytanie.:>
A na przyszłość, może lepiej tego nie obsrywać, a stosować się do regulaminu?:P

moze nie

Cytat:

Napisany przez Kris
No to teraz oni Cię obsrali... i mają rację... długi się spłaca.

zrozumiałes co napisałem ? jesli nie to przeczytaj jeszcze raz,i jeszcze raz, i jeszcze raz az w końcu zrozumiesz.

Sunna 05.10.2006 16:50

To od 17 mozna miec konto na allegro?
A jakis zyczliwy doniesie?

demek 05.10.2006 16:09

ja tez ostatnio dostalem maila od intrum za allegro
na zabojczo wielka kwote 38 groszy......

zene_k 05.10.2006 15:10

~

pops 05.10.2006 15:01

nie przejmuj si***281; :spoko: za nieletnich si***281; nie bior***261;, ***347;cign***261; twoich rodzic***243;w :taktak:
:sciana:

edit
zapomnia***322;em

~

:D

zene_k 05.10.2006 14:57

Cytat:

witam ostatnio dostawałem pisemka z Intrum Justitia ze wisze allegro 130 zł, obsrałem to ale ostatnio potrzebne jest mi konto allegro, mam je oczywiście zawieszone, juz ponad rok. wiedz mam pytanie jeśli teraz wpłace kase allegro to czy i jeśli tak to po jakim czasie mi odiewesza to konto, czy kase musze wpłacić przez Intrum Justitia czy bezposrednio do allegro. Pisałem do allegro ale po 36 h nie dostałem odpowiedzi. Czy o zrobionej wpłacie sami się ogarną czy trzeba im przypominać ?

prosze o odp.

Znajdź sobie "bratnią duszę", pewnie będzie znała odpowiedź na Twoje pytanie.:>
A na przyszłość, może lepiej tego nie obsrywać, a stosować się do regulaminu?:P

Kris 05.10.2006 14:56

No to teraz oni Ci***281; obsrali... i maj***261; racj***281;... d***322;ugi si***281; sp***322;aca.

Francis Drake 05.10.2006 14:47

dług przez allegro w Intrum Justitia

witam ostatnio dostawałem pisemka z Intrum Justitia ze wisze allegro 130 zł, obsrałem to ale ostatnio potrzebne jest mi konto allegro, mam je oczywiście zawieszone, juz ponad rok. wiedz mam pytanie jeśli teraz wpłace kase allegro to czy i jeśli tak to po jakim czasie mi odiewesza to konto, czy kase musze wpłacić przez Intrum Justitia czy bezposrednio do allegro. Pisałem do allegro ale po 36 h nie dostałem odpowiedzi. Czy o zrobionej wpłacie sami się ogarną czy trzeba im przypominać ?

prosze o odp.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:20.