Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nie mogę zainstalować sterowników od Sound Blaster Live (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nie-moge-zainstalowac-sterownikow-od-sound-blaster-live-67918/)

gabisssko 08.10.2006 20:05

Nie mogę zainstalować sterowników od Sound Blaster Live

Witam!
Mam kartę dźwiękową Sound BLaster Live (model SB0220) i niestety w momencie próby zainstalowania sterowników instalator wyrzuca komunikat "Setup could not detect any Sound BLaster audio card on your system". Próbowałam przeróżnych sterowników, z różnych stron, oficjalnych i nieoficjalnych, testowałam ją na różnych gniazdach PCI. Ręczne zaintalowanie sterów z płyty od karty kończy się zainstalowaniem jako karta dźwiękowa urządzenia Creative Emu10K1 (WDM). Żeby było śmieszniej, na początku mojego posiadania tej karty problemów z instalacją nie było żadnych i dźwiękówka była w menedżerze urządzeń widziana normalnie jako Sound Blaster Live. Z tego co pamiętam, problemy zaczęły się, gdy przeinstalowałam Windowsa. Miałam jednak zrobiony obraz partycji sprzed "awarii", który przywracałam i mogłam normalnie z dźwiękówki korzystać. Zmieniłam jednak płytę główną i obraz już jest nieprzydatny, zatem szukam rozwiązania mojego problemu. Testowałam dźwiękówkę na 3 płytach głównych i wszędzie to samo (zaznaczam, że na jednej z nich na początku działała bez problemu).
Mam płytę główną AsRock P4i65G, system Windows XP Professional.
Będę wdzięczna za pomoc, gdyż kupiłam głośniki 5.1 i szczerze to nie cieszy mnie używanie zintegrowanej dźwiękówki do oglądania filmów (choć obsługuje ona 5.1, to jednak nie może się równać z kartą Creative'a).
Z góry dzięki

Mich@ł 08.10.2006 20:13

Spr***243;buj najpierw wy***322;***261;czy***263; w biosie zintegrowan***261; k. d***378;wi***281;kow***261;..

sobrus 08.10.2006 20:18

Niestety karta SB0220, podobnie jak Live!24, z rodziną Live wspólną ma jedynie nazwę :(. Nie jest to sprzet oparty o DSP EMU10k1 (posiada procesor o tej samej nazwie, jednak jest on zupelnie inny).
Byla to karta montowana w komputerach (o ile dobrze pamietam) firmy DELL i do niej wymagane sa osobne sterowniki.
Mozna je pobrac np. tu http://www.soundcard-drivers.com/drivers/204/204605.htm
albo bardziej oficjalnie
http://support.dell.com/support/down...1&fileid=90207

Patrix 08.10.2006 21:08

tak DELL sam mam taka i byl z nia kiedys k***322;opot (drivery) :)

REi 08.10.2006 21:20

Procesor jest ten sam a dzialaja z nim zwykle drivery tylko setup przez zlosliwosc creative nie zainstaluje sie na oem'ie - wystarczy setup rozpakowac np winrarem i z folderu Drivers w folderze powstalym po rozpakowaniu odpalic plik CTZAPXX.exe zaznaczyc install driver i kilknac OK.

Patrix 08.10.2006 22:04

Cytat:

Napisany przez REi
Procesor jest ten sam a dzialaja z nim zwykle drivery tylko setup przez zlosliwosc creative nie zainstaluje sie na oem'ie - wystarczy setup rozpakowac np winrarem i z folderu Drivers w folderze powstalym po rozpakowaniu odpalic plik CTZAPXX.exe zaznaczyc install driver i kilknac OK.

czy ja wiem, czy na pewno ? chyba nie ale musiałbym sprawdzić ja nijak nie mogłem tego zainstalować...aż nie znalazłem odpowiedniej wersji sterów.

Arepo 08.10.2006 23:06

@sobrus
EMU10k1 jest taki sam w modelu SB0220 jak w pozostałych z rodziny Live!, polecam poczytać TU .

@gabisssko
Problem z niedziałającymi sterownikami Creative w OEM-ach 0220 jest ogólnie znany. Jeśli podane powyżej rozwiązania nie pomogą zawsze można użyć alternatywnych sterowników KX, które działają o niebo lepiej od oficjalnych. Trzeba się tylko na początku do nich przyzwyczaić.

pozdrawiam

sobrus 09.10.2006 00:14

@arepo
rzeczywiscie SB0220 to normalne SB Live 5.1. Pomylilo mi sie ze SB0200 (objawy - nie dzialaja zadne sterowniki - sa identyczne. Tylko przyczyna inna):

Sound Blaster Live! Dell OEM

This card, marketed as a Sound Blaster Live!, did not have the full capabilities of the retail versions of Live! It used a different audio chip, not EMU10K1 but EMU10K1X, that is noticeably smaller with fewer pins. The chip does not accelerate DirectSound in hardware, nor EAX. The sale of this board by Dell created some controversy because it was not obviously marketed as an inferior or cheaper product. The card can be identified by its part number (SB0200/0203)

Chodzilo mi wlasnie o takie karty oparte o procesor EMU10k1X. Ale SB0220 ma EMU10k1-JFF wiec jest OK.

REi 09.10.2006 09:08

Cytat:

Napisany przez Patrix
czy ja wiem, czy na pewno ? chyba nie ale musiałbym sprawdzić ja nijak nie mogłem tego zainstalować...aż nie znalazłem odpowiedniej wersji sterów.

Mialem ta dzwiekowke 1/2 roku - sterowniki nigdy nie chcialy sie instalowac chyba ze instalowalo sie je z CD a nastepnie updatowalo przez autoupdater ze stronki Creative. Jedynymi sposobami zainstalowania paczki pobranej normalnie bylo to co napisalem wyzej lub uzycie specjalnego patchera ktory dodawal karty OEM do bazy danych instalatora.

@sobrus - przed kupnem upewnialem sie 15 razy czy kupuje karte z pelna wersja emu10k1 wiec mialem co do tego pewnosc :P

Ormianin 09.10.2006 09:29

To moze byc zwyczajne uszkodzenie karty, ja mam wersje SB Live 0100 i tez za cholere nie idzie zainstalowac jakichkolwiek sterownikow... generalnie nawet sie cos zaistaluje ale system sie powiesi i musze taka karte wyciagac ze slotu, KX rowniez wieszaja ta karte... karta jest generalnie padnieta

Zrob tak, wyciagnij ta karte ze swojego kompa i udaj sie gdzies indziej aby potestowac czy na innym kompie rowniez jest ten sam objaw, jesli jest, to karta padla

gabisssko 09.10.2006 12:36

Cytat:

Napisany przez REi

Prosiłabym o sprecyzowanie co dokładnie mam rozpakować. Exe'ka się przecież nie da, a z plików *.cab rozpakowuje się jedynie Aol.cab i nie ma w nim podanego przez Ciebie pliku.
KXy instalowałam i mi nie odpowiadają (przede wszystkim dlatego, że nie działa mi przy nich głośnik centralny). Szczerze przyznam, że zdziwiło mnie mnóstwo pozytywnych opinii o KXach, bo sama nie zauważyłam żadnych rewelacji (gdzie te bajery, które miały być? A może ja mam jakąś okrojoną wersję tych sterowników?)
Karta na pewno nie jest walnięta, bo jak pisałam wcześniej, gdy przywrócę obraz partycji, kiedy jeszcze stery były poprawne, dźwiękówka działa bez zarzutu.

REi 09.10.2006 12:56

Exe z driverem ktory pobierasz ze strony creative to nic innego jak samorozpakowywujace sie archwum - win rar rozpakuje go bez problemu.

gabisssko 09.10.2006 14:48

Cytat:

Napisany przez REi
Exe z driverem ktory pobierasz ze strony creative to nic innego jak samorozpakowywujace sie archwum - win rar rozpakuje go bez problemu.

OK, myślałam, że chodzi o pliki z oryginalnej płyty dołączanej do karty. I po takiej instalacji dźwiękówka jest widziana u Ciebie jako Sound Blaster Live?

Arepo 09.10.2006 15:11

Cytat:

Napisany przez gabisssko
KXy instalowałam i mi nie odpowiadają (przede wszystkim dlatego, że nie działa mi przy nich głośnik centralny). Szczerze przyznam, że zdziwiło mnie mnóstwo pozytywnych opinii o KXach, bo sama nie zauważyłam żadnych rewelacji (gdzie te bajery, które miały być? A może ja mam jakąś okrojoną wersję tych sterowników?)

To dla tego, że standardowo KX-y zamieniają działanie głośników centralnych z tylnymi. Głośniki tylne obsługuje DAC lepszej jakości i masz w ten sposób dźwięk o lepszych parametrach (zobacz TU). Wystarczy podłączyć głośniki centralne do wyjścia tylnych, lub jeśli z jakiś powodów nie chcesz tego robić, to należy odhaczyć jeden ptaszek w mixerze (ten z numerem 12).

KX-y są niezastąpione przy używaniu programów do tworzenia muzyki, głównie ze względu na wsparcie technologii ASIO (sterowniki wprowadzające bardzo małe opóźnienie), oraz rozbudowaną możliwość konfiguracji praktycznie wszystkiego. Mają wiele przydatnych rzeczy, których nie znajdziesz w oficjalnych sterownikach Creative. Są to np.: oddzielny sterownik dla każdego z wyjść, niewiarygodną konfigurację DSP i ogólnie tego co dzieje się z sygnałem od wejścia do wyjścia, wsparcie przy dekodowaniu AC3 itd. . Ich obsługa wymaga jednak pewnych wiadomości z tematyki audio i czasu na opanowanie wszystkich ustawień (na początek można przeczytać TO). Dlatego docenić je będą w stanie głównie muzycy. Podałem je jako alternatywa, gdy standardowe sterowniki zwyczajnie nie dadzą się zainstalować.

pozdrawiam

gabisssko 09.10.2006 15:28

Cytat:

Napisany przez Arepo
Wystarczy podłączyć głośniki centralne do wyjścia tylnych, lub jeśli z jakiś powodów nie chcesz tego robić, to należy odhaczyć jeden ptaszek w mixerze (ten z numerem 12).

Odznaczyłam ten "ptaszek" i centralny dalej milczał. W filmie 5.1, gdy ustawię (w WinDVD) opcję 5.1, nie słychać mowy (za którą odpowiedzialny jest przecież głośnik centralny). Jak podłączę głośniki do dźwiękówki zintegrowanej, to działają bez zarzutu. Może coś w opcjach KX pominęłam, nie wiem...

Arepo 09.10.2006 15:46

Aj pomyliły mi się głośniki przednie z centralnym ;). To co napisałem dotyczyło głośników przednich. Nigdy używałem na KX-ach systemu 5.1 (miałem wersję Live! CT4760 czyli 4.0), ale i tak zawsze miałem tylko 2 głośniki. Zobacz czy masz poprawne ustawienia w surrounder.

pozdrawiam

MaciejT 09.10.2006 23:34

Tak juz bedac przy temacie sterownikow, warto kupic SB0220 na Allegro? (za male pieniadze). Ewentualnie CT4830 (niby tez SB Live), ale z nim sa jeszcze wieksze numery ze sterownikami.

Arepo 09.10.2006 23:45

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Tak juz bedac przy temacie sterownikow, warto kupic SB0220 na Allegro? (za male pieniadze). Ewentualnie CT4830 (niby tez SB Live), ale z nim sa jeszcze wieksze numery ze sterownikami.

Nie warto :nie:, jeśli chcesz 5.1 to tylko SB0060 lub SB0100, jeśli może być 4.0 to CT4760.

pozdrawiam

MaciejT 10.10.2006 00:08

Chodzi mi tylko o to aby dzwiek byl lepszy niz zwykle gowniane AC97, i to przy jak najmniejszych nakladach finansowych. Glosniki to 2.1 albo zwyczajne 2. Myslalem ze CT4830 albo SB0220 zagra "prawie" jak SB0100 (sam taka mam). To by wlasciwie wystarczylo...
No chyba ze Aureal Vortex 2 albo jeszcze inne cuda.

Arepo 10.10.2006 00:31

Różnice w cenie są minimalne, a jak się zaoszczędzi te kilka złotych to potem może się to bardzo zemścić. Myślę, że w sytuacji z 2 głośnikami najlepszym rozwiązaniem pod względem jakości będzie CT4760, sterowniki kX i głośniki podłączone do tylnych wyjść. Tak samo dobrze powinny zagrać również SB0060 czy SB0100, choć są opinie, że CT4760 posiadał najlepszy dźwięk z całej rodziny, więc warto go poszukać.

pozdrawiam

gabisssko 10.10.2006 17:33

Cytat:

Napisany przez REi

Niestety w moim przypadku to nie działa... Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Arepo 10.10.2006 17:57

Musisz próbować wszystkich sterowników, które wpadną Ci w ręce to jedyne rozwiązanie w tej sytuacji, choć bardzo kłopotliwe :(. Spróbuj po wykryciu karty podać ręcznie ścieżkę dostępu do tych, może się uda.

gabisssko 10.10.2006 18:15

Problem w tym, ***380;e r***281;czna pr***243;ba zainstalowania jakichkolwiek sterownik***243;w ko***324;czy si***281; zainstalowaniem urz***261;dzenia Creative EMU10K1, a programy do***322;***261;czone do oprogramowania i tak nie chc***261; si***281; zainstalowa***263; (a o nie mi najbardziej chodzi, ***380;eby w pe***322;ni wykorzysta***263; swoj***261; kart***281;)

Arepo 10.10.2006 19:54

podaj mi serial number karty (jest z tyłu na naklejce)

gabisssko 10.10.2006 19:57

M1sb0229452016536f

Arepo 10.10.2006 20:03

no i wszystko jasne :taktak:

ściągnij sterownik z tej strony : http://hosted.filefront.com/BadBoyforum

dokładnie chodzi o (ISO) SB Live! 5.1 (SB0229) - wypal obraz na płytę lub zamontuj w wirtualnym napędzie

instalacja sterowników i oprogramowania powinna przebiec bez najmniejszych kłopotów

jeśli zadziała (a na 99,9 % tak) mam u Ciebie :piwo:

pozdrawiam

Ormianin 11.10.2006 08:44

Arepo gdzie Ty to sprawdzasz te numery seryjne kart... moze z moja karta jest taka historia?

Arepo 11.10.2006 10:25

Po numerze seryjnym widzisz dokładnie jaką masz kartę np.: M1sb0229452016536f oznacza, że szukasz sterowników do SB0229. Bardzo przydatna jest TA lista modeli. Odczytujesz przykładowo z s/n, że to SB203 i wiesz, że to model OEM dla Della i tam trzeba szukać.

Zazwyczaj działają drivery standardowe (ze strony Creative) i nie ma potrzeby szukania takiej konkretnej wersji, jednak przydaje się to w razie problemów takich jak ten. Kłopot w tym, że przeważnie te specjalne wersje są bardzo trudne do znalezienia.

pozdrawiam

ps. rozwiązanie to znalazłem w sieci, podał je niejaki Cyklon w tym wątku (wypowiedź prawie na samym dole)

gabisssko 12.10.2006 11:29

Cytat:

Napisany przez Arepo
no i wszystko jasne :taktak:

ściągnij sterownik z tej strony : http://hosted.filefront.com/BadBoyforum

dokładnie chodzi o (ISO) SB Live! 5.1 (SB0229) - wypal obraz na płytę lub zamontuj w wirtualnym napędzie

instalacja sterowników i oprogramowania powinna przebiec bez najmniejszych kłopotów

jeśli zadziała (a na 99,9 % tak) mam u Ciebie :piwo:

pozdrawiam

Działa!!!
Będę skłonna wysłać Tobie to piwko jeśli mi jeszcze pomożesz sprawić, aby w Winampie działał centralny. Mam zainstalowaną wtyczkę AndrewLabs ATSurround Processor 0.1.3a i na zintegrowanej dźwiękówce centralny działał, a tu niestety nie :( W filmach DivX także nie działa centralny (i podobnie jak w Winampie na integrze działał). Coś pewnie muszę przekonfigurować w ustawieniach karty, tylko nie bardzo wiem co. Pomożesz?

grzeniu 12.10.2006 14:33

Ten g***322;o***347;niczek centralny da***322;o si***281; w***322;***261;cza***263; w odtwarzaczu creativa (play center).
W innych mo***380;e by***263; z tym problem, ale mo***380;e kto***347; zna rozwi***261;zanie?

Patrix 12.10.2006 14:56

Centralny działa poprawnie jeśli słychać w nim tylko dialogi (filmy AC3 zdaje sie).

A nie pisałem, że trzeba mieć odpowiednie sterowniki ? Sam przez to przechodziłem :D

Polecam kodek AC3Filter ;)

Arepo 12.10.2006 18:46

Cytat:

Napisany przez gabisssko
Działa!!!

cieszę się :)
Cytat:

Napisany przez gabisssko
Będę skłonna wysłać Tobie to piwko jeśli mi jeszcze pomożesz sprawić, aby w Winampie działał centralny.

spokojnie, wystarczy wirtualne ;), nie myśl, że oczekuję jakiejś nagrody, robię to dla czystej przyjemności ... :)
Cytat:

Napisany przez gabisssko
Pomożesz?

postaram się, na początek powiem, że kolega grzeniu dobrze podpowiada :taktak:, czyli
Cytat:

Napisany przez grzeniu
Ten głośniczek centralny dało się włączać w odtwarzaczu creativa (play center).
W innych może być z tym problem, ale może ktoś zna rozwiązanie?

dokładnie, to tak zwany tryb CMSS (Creative Multi-Speaker Surround), można to włączyć również z poziomu Mixera, powinno być takie ustawienie "Watch Movie" - sprawdź, jak nie zadziała, będziemy myśleć dalej

pozdrawiam

cana 12.10.2006 21:16

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Arepo gdzie Ty to sprawdzasz te numery seryjne kart... moze z moja karta jest taka historia?

w linku poniżej masz i po cmd i w ładnym okienku, jak kto woli (o ile nie zapomni updatować pliku PCIDEVS.TXT
http://members.datafast.net.au/dft0802
zestaw to pci32.zip i PCIDEVS.TXT
niezły jest też SIW http://www.gtopala.com/, everest (a tu ciekawostka, wersja trial mimo iż podczas podawania wyników czesto zasłania się textem TRIAL VERSION to jeśli zapiszemy wynik benchmarka <sekcja Results> to już nam go poda)
choć trzeba patrzeć progsom na ręce bo jak przed chwilą zauważyłem UnknownDevices twierdzi że mam aktualnie 3 grafiki dwie na pci-e i starego niezawodnego mga na pci (jeśli chodzi o rys historyczny to jest to prawdą, lecz jesli o stan aktualny to już fałsz) , natomiast pci32 podaje zgodnie z stanem faktycznym

a co do niesławnych kart creativa to od czasów sb live używam z powodzeniem YouP-PAX'ów (aktualnie YouP-PAX A4 v3.33), w wypadku ich stosowania problemy z kartami normalnie nie supportowanymi przez stery od CL mozna uznać za przeszłość (choc pamiętam iż instalacja niektórych wersji z instalatorem tylko po chińsku potrafiła dostarczyć niezapomnianych wrażeń :) )

legion 12.10.2006 22:17

Cytat:

Napisany przez gabisssko
Niestety w moim przypadku to nie działa... Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

wysle ci moje sterowniki do live bo mialem podobny problem odezwij sie na priv jezeli jestes zainteresowany :)

sobrus 12.10.2006 23:13

Niestety sterowniki do Live! nie sa uaktualniane chyba od 2002 roku :(.
Ja uzywam z live! sterowniki NGO (dostepne tutaj). Sa to zmodowane stery od Audigy1 (z oprogramowaniem chyba z Audigy2, istnieje tez wersja ze sterownikami od A2, ale moga wystapic problemy z dzialaniem EAX).
Przez ponad rok nie zauwazylem zadnych problemow (takze z EAX). Nie mam pojecia jak stery NGO wypadaja w porownaniu z YouP-PAX, ale przynajmniej nie sa po chinsku :) Ostatnio jak zainstalowalem jakies najnowsze YouPaxy to mi sie regulacja glosnosci "zchińszczyła". :rotfl:

cana 13.10.2006 01:48

ostatnie paxy z obs***322;ug***261; sb live:
CREATIVE SB Live! Series YouP-PAX v3.33 Driver 2006/08/27 (ja zreszt***261; te***380; jade na 3.33 tylko ***380;e w wersji dla kart od audigy2 w g***243;r***281;)
i dodatkowo bezproblemowo si***281; instaluj***261; na kartach della i compaqa do kt***243;rych si***281; creative przyznaje inaczej.

gabisssko 13.10.2006 09:03

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Arepo
czyli dokładnie, to tak zwany tryb CMSS (Creative Multi-Speaker Surround), można to włączyć również z poziomu Mixera, powinno być takie ustawienie "Watch Movie" - sprawdź, jak nie zadziała, będziemy myśleć dalej

pozdrawiam

Przeszukałam wszystkie możliwe ustawienia i niestety nic takiego nie znalazłam. A chodzi Tobie o ten mikser w AudioHQ?

Arepo 13.10.2006 20:56

hmmmm, mówię o surround mixer, ale w tej wersji chyba włączenie CMSS z jego poziomu się nie uda, kiedyś wyglądał on inaczej - zobacz na załączony tekst, było coś takiego jak "task" i tam się to wybierało ...

musisz spróbować przez PlayCenter ***8211; (opis jak to włączyć jest w załączniku) i zobaczyć, czy w tym w ogóle tkwi problem

naturalnie zakładam, że w settings, głośnik centralny nie jest np.: ściszony do zera ;)

http://img281.imageshack.us/img281/7973/cmssvw8.th.jpg

gabisssko 13.10.2006 21:32

W PlayCenter dzia***322;a centralny po w***322;***261;czeniu CMSS. Martwi mnie, ***380;e nigdzie nie mog***281; znale***378;***263; cho***263;by regulacji g***322;o***347;no***347;ci g***322;o***347;nik***243;w tylnych i przednich (jest tylko g***322;o***347;no***347;***263; centralnego i subwoofera). Oprogramowanie jest pewnie okrojone. Mog***322;abym si***281; pokusi***263; o jak***261;s nowsz***261; wersj***281; lub wersj***281; od innej karty (o ile jest to mo***380;liwe do wykonania), tylko pytanie, czy po moich "przej***347;ciach" ze sterownikami uda si***281; to w og***243;le zainstalowa***263;... Nie chc***281; rezygnowa***263; z g***322;o***347;nika centralnego, bo dodaje on fajny efekt przy s***322;uchaniu muzyki, a nie chc***281; te***380; wraca***263; do d***378;wi***281;k***243;wki zintegrowanej. No a tymbardziej nie chc***281; s***322;ucha***263; muzyki przy u***380;yciu PlayCenter. Help...

Arepo 13.10.2006 21:57

Cytat:

Napisany przez gabisssko
W PlayCenter działa centralny po włączeniu CMSS.

no to jesteśmy prawie w domu ;)

Cytat:

Napisany przez gabisssko
Martwi mnie, że nigdzie nie mogę znaleźć choćby regulacji głośności głośników tylnych i przednich (jest tylko głośność centralnego i subwoofera).

Klikniesz na przycisk Bal/Fade i pobaw się żółtym punktem :).

Cytat:

Napisany przez gabisssko
Oprogramowanie jest pewnie okrojone. Mogłabym się pokusić o jakąs nowszą wersję lub wersję od innej karty (o ile jest to możliwe do wykonania), tylko pytanie, czy po moich "przejściach" ze sterownikami uda się to w ogóle zainstalować... Nie chcę rezygnować z głośnika centralnego, bo dodaje on fajny efekt przy słuchaniu muzyki, a nie chcę też wracać do dźwiękówki zintegrowanej. No a tymbardziej nie chcę słuchać muzyki przy użyciu PlayCenter. Help...

Oprogramowanie jest rzeczywiście okrojone w stosunku do tego co było wcześniej, jednak gdyby znaleźć starszą wersję to powinna ona działać bez problemu. Sterowników przecież nie trzeba ponownie instalować. Taki mixer był chyba w Live!Ware 3.0, ale nie mam pewności :hmm:

gabisssko 13.10.2006 22:14

C***243;***380;, czasem niekt***243;re rzeczy s***261; zbyt oczywiste i banalne, aby***347;my uwa***380;ali je za prawdziwe. Nie s***261;dzi***322;am, ***380;e w***322;***261;czenie CMSS w PlayCenter umo***380;liwi dzia***322;anie centralnego w innych aplikacjach, a jednak! :) G***322;o***347;no***347;***263; te***380; dzia***322;a, a wi***281;c mam ju***380; wszystko, co mi by***322;o do szcz***281;***347;cia potrzebne :) Dzi***281;kuj***281; wszystkim za pomoc!

Arepo 13.10.2006 22:29

Cytat:

Napisany przez gabisssko
...a więc mam już wszystko, co mi było do szczęścia potrzebne :)

świetnie :spoko: , a więc czas na zabawę :banan2:

pozdrawiam

grzeniu 14.10.2006 21:36

Cytat:

Napisany przez gabisssko
Cóż, czasem niektóre rzeczy są zbyt oczywiste i banalne, abyśmy uważali je za prawdziwe. Nie sądziłam, że włączenie CMSS w PlayCenter umożliwi działanie centralnego w innych aplikacjach, a jednak! :) Głośność też działa, a więc mam już wszystko, co mi było do szczęścia potrzebne :) Dziękuję wszystkim za pomoc!

No proszę - jak ja używałem play center, to innych nie jednocześnie. Też bym na to nie wpadł he, he..... :)
No to po tych ciężkich bojach wreszcie czas na przyjemności słuchania muzyki :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:13.