![]() |
Witam, ja mam inne pytanie, mianowicie od czego sluzy w opcji scanowania jakosci funkcja zaawansowane "1ECC i 8ECC" czym to sie rozni i jak mam to ustawic dla Pioneera 212 tak aby wyniki byly bardziej obiektywne.
(wersja 4,7,7,0) |
Thx problem ju***380; rozwi***261;zany.
|
|
Nie mam, a sk***261;d mam go wzi***261;***263;?
|
A masz plik wnaspi32.dll w tym samym katalogu co cdspeed.exe ? :pytanie:
Bo mo***380;e to jest przyczyna. :taktak: |
Do***322;***261;cze si***281;. Wiem, ***380;e by***322;o ju***380; o tym na forum, ale nie mog***281; znale***378;***263;. Jak ustawi***263; NCDS w wersjo 4.7.5.0. aby w te***347;cie jako***347;ci wy***347;wietla***322; si***281; pomiar Jitter dla nap***281;d***243;w LiteOn? U mnie nie chce dzia***322;ac niezale***380;nie, czy skan robi***281; x 4, czy x 8.
|
Witam.
Mam taki problem, że od wersji 7.8.5.0 nie wyświetla mi informacji o dacie i etykiecie płyty. Obojętnie czy jest to film, czy gra to te informacje są niedostępne. Mysłałem, że jest tak w w/w wersji, ale dzisiaj ściągnąłem update 7.9.6.0 i nadal jest to samo. Do tego na dole pokazuje mi, że system plików jest nieobsługiwany i tak jest przy każdej płycie. Dodam, że przed wersją 7.8.5.0 wszystko było dobrze, więc nie wiem czy u was też tak jest? |
Cytat:
Nero CD-DVD Speed 4.7.5.0 wywala b***322;***261;d jak napisa***322;em wyzej :( edit: ok problem rozwi***261;zany :) musi by***263; w tym samym katalogu plik wnaspi32.dll |
jeden plik CDSpeed.exe http://www.cdspeed2000.com/
|
Witam.
Mam pytanie czy do dzia***322;ania programu "Nero CD - DVD Speed" potrzebne sa jakie***347; pliki ??? np ca***322;y pakiet nero :P Od jakiegos czasu u***380;ywam Ashampoo Burning Studio no wi***281;c wywali***322;em nero my***347;l***261;c ***380;e sam Nero CD - DVD Speed bedzie dzia***322;a***263; , tymczasem wywala mi : Cytat:
|
Nareszcie...uff... rozwiazalem problem, dziala. Zainstalowalem Alcohola w wersji 1.9.5 build 3105 poniewaz to od niego sie zaczelo(stwarza wiele problemow przy odinstalowywaniu przez co pozostal naped wirtualny wlasnie tej wersji alcohola musialem usunac dwa pliki vax347s.sys i vax347b.sys po czym usunelem odpowiednie wpisy do tych plikow w rejestrze). Zainstalowalem ponownie ta wersje i odptaszkowalem w opcjach "Ignoruj typ nosnika ATIP". Wtedy w Nero CD/DVD Speed ujrzalem te "zagubione cyferki" i moge wykonac test przepalania :D:D:D:D:D. Duga droga..., ale moze komus sie przyda w przypadku takiego samego problemu.
Pozdrawiam. |
Format nie jest mi zbytnio na reke ale zauwazylem ze po odinstalowaniu alcohola pozostal naped wirtualny dvd(on sie zachowuje jak normalny naped:/):
[img=http://img216.imageshack.us/img216/4792/managerio0.th.jpg] Moze on cos przeszkadza. Macie takie cos jak controler SCSI? Bo to chyba tez powinno zniknac po odinstalowaniu alco. |
Mo***380;na jeszcze podpi***261;***263; spawark***281; pod drugi kontroler ale w***261;tpi***281;, ***380;e to co***347; pomo***380;e...
|
Co***347; Ty? :>
:mruga: |
@jou nie widze podobie***324;stwa ;p
|
Cytat:
:czytaj: |
Sprawd***378; nap***281;d u znajomego. Je***380;eli u niego b***281;dzie ok to zr***243;b format c:.
|
Nagrywarka sie wydaje byc dobra, nosnik TDK a drugi gorszy troche firmowo ale kiedys nawet bardzo slabe nosniki test przechodzily, a chyba cos blokuje odczyt ale cos z tym zrobic?Jak to sprawdzic co to jest? A moze miec cos do tego firmware ?
|
Dziwne ale u mnie nawet przy włączonym ukrywaniu ATIPu w Alcoholu Nero CD/DVD Speed bez problemu odczytuje informacje o nośniku.
Albo masz jakiś program który blokuje odczyt ATIPu, albo nagrywarka jest walnięta, albo nośniki są do dupy. |
Oprocz Nero to Alcohol 120% ale go odinstalowalem kilka godzin temu... pozatym nic innego nie mam. Uruchomie ponownie system .... a moze jakies pozostalosci po alkoholu sa ;/ na innych nosnikach to samo:(
|
Tak jak my***347;la***322;em co***347; w systemie blokuje odczyt ATIPu.
Wypisz jakie masz programy do nagrywania. Sprawd***378; na innych no***347;nikach czy masz to samo. |
Prosze:
A u was co pisze w info o dyku jak wkladacie pusty CDR? |
Ta metoda, to niezwykle popularne na forum rozwi***261;zanie, mianowicie format c: :D
Ale wcze***347;niej spr***243;buj pod***322;***261;czy***263; nagrywark***281; do innego komputera i tam sprawdzi***263;. :taktak: |
W***322;***243;***380; no***347;nik CD/CDRW do nagrywarki odpal Nero CD/DVD Speed i przejd***378; na zak***322;adk***281; "info o no***347;niku". Zr***243;b screena i daj na forum.
|
hmm... zmienialem ostatnio tzn dawno juz firmware nagrywarki na nowsza wersje moze w tym sek:/ , jaka masz metode na mysli:)
|
Moim zdaniem Nero CD/DVD Speed nie potrafi rozpozna***263; no***347;nika w nap***281;dzie abo mu co***347; w tym przeszkadza np. syf w systemie.
|
To mo***380;e zr***243;b tak samo, jak kiedy***347;... :mruga:
A tak powa***380;niej - mo***380;e wp***322;yw na to maj***261; g***322;***243;wne ustawienia overburningu w Nero BR? :) Bo jak nie, to chyba tylko metoda mily_ego pozostaje... :idea: |
obsluguje bo juz kiedys robilem takie cos i mi pokazywalo ile da sie nadpalic jeszzcze dodaktowo plyte. Na wersji 4.60 tez nie moge wykonac testu:(:(
|
A mo***380;e po prostu ten nap***281;d nie obs***322;uguje tego testu? :idea:
|
Sprawd***378; jeszcze na najnowszej wersji Nero CD/DVD Speed 4.6
|
w ogole nie instalowalem demona
|
A W Daemon Tools te***380; masz odptaszkowane ukrywanie AYIPu ?
|
Ja odptaszkowalem ale nic ... w koncu go odinstalowalem ale to samo nie moge wykonac testu:(:(:(
|
Wy***322;***261;cz ukrywanie ATIPu w Alcoholu je***380;eli masz zaptaszkowane. Prawdopodobnie to jego wina.
|
Bardzo prosze o pomoc co z tym fantem zrobic nawet probowalem ze starszym NEro CD-Speed v.3.80 i tak samo nic nie pisze w "Testowa pojemnosc". Plytki TDK czyste i nie moge wykonac testu przepalania
|
jak mam ustawic jezeli nic nie moge tam nawet wpisac ;(
|
Cytat:
|
Wlozylem nosnik pusty pojawil sie start ale w Test puste pole i nic nie moge wpisac nawet... Po wcisnieciu Start wyskakuje komunikat: "Uwaga Testowana pojemnosc jest mniejsza od pojemnosci oficjalnej! Czy chcesz kontynuowac?" Wcisnelem tak, zaraz plyta ruszyla ale i po chwili komunikat :"Zapis zostal zatrzymany bez komunikatu bledu! Prosze utawic wieksza wartosc pojemnosci maksymalnej" Moze trzeba cos w rejestrze ustawic :(
|
W***322;***243;***380; najpierw no***347;nik na kt***243;rym chcesz sprawdzi***263; Overburning.
|
Problem z Nero CD-DVD Speed :(
Witam
Mam problem z tym cd speed a mianowicie chodzi mi o zakladke Dodatki->Test przepalania i tam pod napisem Test nie ma czasu dlugosci CD i nie mozna go w zaden sposob wpisac. Przez to nie moge wykonac testu przepalania na plycie :( Prosze o jakas rade co z tym zrobic :/ zamieszczam obrazek: http://img116.imageshack.us/my.php?i...estprzevx9.jpg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24. |