![]() |
Gość coś nie pisze czy mają być z mikrofonem czy bez.
|
Do skype bez dokupienia mikrofonu nie poużywasz ich ;) Słuchawki te mają być do gier, filmów, muzyki - słowem, wszystkiego. Mikrofon przydatny przede wszystkim do gier.
|
Ale te słuchawki używasz do słuchania muzyki czy tylko do Skype ?
|
Te słuchawki kosztują ok. 300 złotych (ostatnio widziałem promocję w jednym sklepie za jakieś 260-270), a ta cena w Media Markcie to (jak zresztą wiele innych) wzięta z kosmosu.. Chociaż akurat we Wrocławskich o ile pamiętam, były chyba po jakieś 370-380.
W każdym razie ja sobie swego czasu również te słuchawki sprawiłem i jestem z nich zadowolony. Nie są jednak idealne, ale dla mnie stanowią optymalny kompromis pomiędzy ceną, jakością dźwięku, a wygodą. Po przejrzeniu kilkudziesięciu różnych modeli, zdecydowałem się na te i nie żałuję. |
Ostatecznie zakupiłem również Sennheisery, tyle że HD 555. Również w RTV euro. Pierwsze wrażenie - genialne :-) Słuchawki grają bardzo czysto, przy wysokich dźwiękach również. Co ciekawe - na necie, w rtv itd słuchawki stoją po 300zł. Byłem w media markt, gdzie miałem możliwość ich odsłuchu i zonk - słuchawki kosztowały tam 550zł!
DO słuchawek mikrofonik oczywiście dokupiony osobno - Zalman ZM-MIC1.Na jego temat sie jeszcze nie wypowiem, czekam, aż do mnie dotrze ;) |
wczoraj braku zakupilem sennheiser hd 202. 79 zł w euro rtv.
powiem wam ze graja bardzo dobrze. nawet przy glosnym sluchaniu dzwiek jest czysty. |
http://shop.philips.co.uk/servlet/Co...ctID=165141300
Co o tym sądzicie? Niestety nie znalazłem żadnych testów tych słuchawek. Na allegro jakiś typ za 210zł ma je wystawione i się bardzo nad nimi zastanawiam... Warto? |
do rozmow obojetnie w jakim programie to po prostu najtansze
jezeli jednak w gre wchodza gry, to juz troche trudniej, ja bym nizej Logitecha nie schodzil, w tej cenie mozesz miec bezprzewodowki spokojnie ;) np cos z tych, ale raczej Koss lub Sennheiser http://www.mymemory.co.uk/Gaming-Headphones albo bezprzewodowki np Jabry |
Jak o rozmowy głosowe idzie, to raczej Team Speak, Ventrillo, lub gry. Skype'a nawet nie posiadam na moim kompie ;)
No i chodzi o jakość dźwięku - do gier, muzyki, ewentualnie filmów. |
Dobre do czego?
Do skype? - bierz najtańsze |
Witam
Poszukuję słuchawek z mikrofonem, przede wszystkim do komputera. Kwota, jaką chcę na nie przeznaczyć to +/- 200zł. Na chwilę obecną znalazłem dwa interesujące mnie modele: http://allegro.pl/item926675189_plan...lantro_pl.html http://allegro.pl/item936842202_sluc...1_headset.html To już tak trochę po bandzie...: http://allegro.pl/item923559823_nowo...er_gratis.html Przyznam się szczerze, iż za bardzo się na tym nie znam, ale wydaje mi się, że do 200zł dość dobre słuchawki da rade kupić? Co sądzicie o tych, które biorę jako ewentualność, bądź też możecie coś innego polecić? Pozdrawiam |
W moim HTC Hero (android) są do wyboru profile. Ale, żeby jakiś wybrać to trzeba się połączyć z danym urządzeniem. A tel łączy domyślnie z zestawem słuchawkowym bluetooth (rozmowy). Jak klikam "połącz profil multimedialny" to wywala błąd :| Chciałem sobie zainstalować nowszego androida ale to już wyższa szkoła jazdy jest :szczerb:)
Dzisiaj jeszcze potestuję. Zobaczymy jak to będzie :/ A przyznać muszę, że słuchawki solidnie wykonane i ładnie grają (jak grają :D) |
z telefonem miewalem drobne problemy ze stabilnoscia lacza na oryginalnym fw WM 6.0 od brytyjskiego O2
po wgraniu updatu wiecej problemy sie nie pojawialy, wiec to byla wina oprogramowania telefonu poblemy z profialmi multimedialnymi nie odnotowalem z jednym wyjatkiem - prob podlaczenia JEDNOCZESNIE (to i tak ewenement, ze te sluchawki, jako chyba pierwsze w historii, moga jednoczesnie byc polaczone z dwoma zrodlami) z telefonem i kompem (sluchasz npmuzy z kompa, ale jak przyjdzie tel, to pauzuje muze i mozesz rozmoawiac) wtedy trzeba dobrze namieszac w profilach - da sie, ale dla mnie to nie mialosensu (problem polegal na tym, ze fon tez obsluguje profile multimedialne - gdyby nie, to by bylo prosciej ;) ) w kazdym razie - skoro Ci nie dziala jak masz polaczone z jednym zrodlem, to cos jest nie tak skoro problemy wystepuja i z lapkiem i z fonem, to mozna zakladac, ze chodzi o sluchawki na HTC moj profil wyglada tak: wlaczone "wireless stereo" oraz "hands free" wszystko dziala nie wiem, co Ci poradzic :( |
Perypetii ciąg dalszy...
Ehh... już mi nerwów brak. Nie ogarniam tych słuchawek.
Wczoraj nie udało mi się ich połączyć z telefonem aby odtwarzać muzykę. Natomiast podłączyłem z laptopem i strasznie przerywało (oddalony byłem o 70cm), później położyłem się na łóżku (2 metry od lapka) - nic nie pomogło, cały czas przerywało :| @nimal, gdyby tylko chodziło o sterowanie przyciskami to wcale bym się tym nie przejmował. One grają jak mają ochotę... Muszę je zwrócić :( |
@nimal, coś załapało. Wcześniej nie mógł po prostu połączyć profilu multimedialnego (odtwarzanie dźwięku w stereo). Teraz już działa.
Byłem dzisiaj na łyżwach z tymi słuchawkami i ciut przerywało :/ chyba zbyt dużo zakłóceń. |
nie mowie, ze nie, ale troche naciagana teoria imho
raczej glosno by bylo, gdyby to tak mialo dzialac o gotowaniu jajek komorkami wiecej mozna bylo uslyszec, a to bdura wierutna ale ja tez sie nie znam ;) dla mnie BT to po prostu wygoda |
Ja tam się nie znam. Ale coś napiszę... Znajomy łaził sporo ze słuchawką BT. A później trafił do okulisty. A okulista wyjaśnił mu, że pracujący BT podgrzewał mu dno oka i to była główna przyczyna pogorszenia wzroku. A teraz okularki. Tak tylko przekazuję, bo ja się nie znam.
|
Cytat:
nie potrafie biegac z naszyjnymi i naglownymi jedynie mi dokanalowe sie sprawdzaja i tu pojawia sie maly 'patyk' na bt ktory mozna doczepic do kolnierza shirta wpiajac w nie ulubione dokanalowki :D |
czyli rozumie, ze graja, tylko sterowanie przyciskami nie dziala?
wejdz w ustawienia BT, zaawansowane, i tam kliknij urzadzenie na odpowiedniej zakladce wybierz profile, ktore ma obslugiwac przypisanie przyciskow mozna zmieniac w rejestrze windows, gdyby domyslne Ci nie odpwiadalo, albo bys mial przemapowane juz przyciski fona (wtedy tez konfiguracja tych na sluchawce moze sie pochrzanic) |
@Nimal, te co poleciłeś. BT620s.
Muszę dorwać jakiś telefon z BT do testów... Próbuję praować na nowo ale nic to nie daje :/ |
no jabry fajnie graly, udany zakup godny polecenia
|
hmm, jak dla mnie bez sensu - po ta mam sluchawki BT, zeby nie miec kabli
sa tez takie cusie jak pokazales od razu ze sluchawkami dousznymi - tez bez sensu imho ale kazdy lubi co innego ;) Matefusz - jaki model? :> |
moim faworytem przy placzeniu po bt jest sony ericsson MH-100
http://images.intomobile.com/wp-cont...sson-MH100.jpg albo HBH-DS200 http://static1.skapiec.pl/sc1/216695b1.jpg uzywa sie tego idealnie bateria styka na 6h sluchania muzyki no i mozna uzyc ulubionych sluchawek :mruga: |
Słuchawy Jabra wziąłem :> Na początku połączył się bez problemu z HTC Hero. Teraz nie mogę ich połączyć (A2DP) :| Ale powalczę :>
Z laptopem łączą się bez problemu i dźwięk odtwarzanej muzyki jest super! :) Raz jeszcze dzięki! |
to pisz co wzioles i jak wrazenia ;)
|
I przyszły! :D
Nimal, wydaje mi się, że tego modelu już nie produkują. Pisałem do jednego gościa z allegro i odpisał mi, że mieli wyprzedaż 30 sztuk i już nie mają ani jednego modelu. A cenę dość ciekawą mieli, 100pln. |
no problemo
tylko troche sporo za swoje, z darmowa dostawa do domu, dalem cosik jakos 20 albo 21 funtow razem z adapterem BT dla iPoda adapter puscilem na allegro za cos kolo 40pln U do the maths ;) ale fakt faktem na mymemory, gdzie kupowalem, juz tego modelu nie ma |
Dzięki za info! Już zamówione. 143zł razem z kurierem.
|
jaja sobie robisz? jakby w ogole byla choc troche gorsza, to bym nie polecal, tylko napisal ;)
znaczy sie - bardzo dobra jakosc dzwieku, dla mnie nie do odroznienia od tradycyjnych sluchawek UniTonow czy "Szonhajzerow", ktore takze posiadam no, w tym drugim przypadku to moze jednak do odrozniania, ale w slepej probie to chyba tylko po nacisku opaski :haha: napawde sweitie graja |
A jak z jakością odtwarzania? Znacząco gorsza jakość niż po kablu?
|
Jabra BT620s
polecam mam i w zyciu bym nie zamienil zasieg realny ze scianami po drodze ok 5m w domu (bez scian 7-10) na ulicy mniej, bo wiecej zaklocen (samochody z ich systemami BT szczegolnie) jakosc rewelka "kroj" sportowy - biegalem w nich pare razy dla testu i sa super oczywiscie obsluguja glosowe sterowanie telefonem i rozmowy |
Słuchawki bezprzewodowe
Witam!
Poszukuję słuchawek bezprzewodowych, najlepiej na BT. Potrzebuję je do HTC Hero. Z innej ciut beczki: Pierwszy raz w życiu spotkałem się z dobrymi słuchawkami dousznymi (HTC Hero), są do douszne a nie dokanałowe :> Porównanie z ipodowskimi (nano 3 generacji) wypada na korzyść tych od HTC Tylko zbyt mocno eksploatowałem i jack'a szlag trafił. Stwierdziłem, że nie ma sensu wymieniać bo to kwestia czasu jak znów mu coś się stanie... Pamiętam, że któryś z forumowiczów używał czegoś w BT na HTC, bodajże to był Demek lub Nimal :P nie pamiętam. Chłopaki raz ciach ciach się w dyskusji odzywąć :taktak: |
tak tylko dam znac, ze jest promocja na HD201 "zonhajzera" - 13,99 funta z dostawa do PL w mymemory.co.uk
|
Cytat:
pozdrawiam |
@jou
Jeszcze tydzień temu miałem je w domu :). To duże słuchawki wielkości K240, tylko poduszki mają bardziej jajowate niż okrągłe. Obejmują ucho, chyba że ktoś ma małżowiny jak słoń to wtedy pewnie nie ;). Grają jak typowe monitory, nie ma niepotrzebnych dodatków. Taki sprzęt to jednak sprawa osobistych upodobań i niech nikt nie ma pretensji jak się nie spodobają. Najlepiej sprawdzić przed kupnem choć z tym bywa ciężko. pozdrawiam |
A co sądzicie o AKG K512 albo K514? Bo zastanawiam się nad którymś z tych modeli.
|
Cytat:
Leżą na małżowinach, czy obejmują je? |
AKG K99 :taktak:
pozdrawiam |
Witam
Odkopię nieco temat. Szukam dobrych słuchawek nausznych do 150zł. Będą mi służyły głównie do słuchania ostrzejszej muzyki. Zastanawiałem się na AKG, ale udało mi się znaleźć też DENON'y w przystępnej cenie. Polećcie mi jakiś dobry produkt. Z góry dziękuje. |
Jako, ***380;e w najbli***380;szym czasie b***281;d***281; mia***322; prawdopodobnie mo***380;liwo***347;***263; sprowadzenia czego***347; ze Stan***243;w, pomy***347;la***322;em o kupnie lepszych s***322;uchawek. Wyb***243;r wst***281;pnie pad***322; na firm***281; Grado, kt***243;ra jak poczyta***322;em na internecie, jest naprawd***281; bardzo chwalona za jako***347;***263; d***378;wi***281;ku.
Zastanawiam si***281; nad jednym z modeli: - Grado SR60 http://reviews.cnet.com/headphones/g...tag=prod.txt.1 - Grado SR80 http://reviews.cnet.com/headphones/g...4.html?tag=txt - Grado SR-125 http://electronics.pricegrabber.com/...R-60/st=query/ Obserwuj***281; kilka aukcji na Ebay'u i coraz bardziej jestem przekonany do zakupu kt***243;rych***347; z nich. Pytanie - czy kto***347; mia***322; do czynienia z t***261; firm***261; i mo***380;e mi co***347; na temat jej sprz***281;tu powiedzie***263;? Poczyta***322;em troch***281; na internecie, ale poniewa***380; s***261; to ju***380; s***322;uchawki z wy***380;szej p***243;***322;ki, to i recenzje najcz***281;***347;ciej by***322;y pisane przez profesjonalist***243;w, w spos***243;b, kt***243;ry mi osobi***347;cie nic na temat sprz***281;tu nie m***243;wi. W sumie najbardziej kusi mnie model najta***324;szy, bo rzeczywi***347;cie nie jest drogi (ok. 60$ w Stanach) wi***281;c zaryzykowa***263; mo***380;na, poza tym mam wra***380;enie, ***380;e d***378;wi***281;k przy tych dro***380;szych modelach mo***380;e ju***380; by***263; zbyt.. "sterylny". A jednak takie lekkie ukoloryzowanie muzyki w sumie mi si***281; podoba. |
Pojadę po pracy i zobaczę, chociaż pewnie nie odsłucham z gry w komputerze, a potrzebne mi są tylko do kompa
Na razie w necie znalazłem takie oto modele: Lognetmedia AERO 5.1 Steel Sound 5H v2 Creative Fatal1ty Gamer Headset Everglide s-500 Professional Gaming modele Sennheiser PC są trochę przy drogie :( Czy warto dopłacać i brać słuchawki z kartą dźwiękową na USB ? nie wiem jak to gra, bo moje Icematy kupiłem bez takiej karty |
adixo@ odziedz najpierw elektro world ... jesli chodzi o sluchawki jest taniej niz w pozostalych
w pozostalych mozesz dokonac jedynie pobieznego odsluchu :] |
Właśnie dziecko połamało mi moje słuchawki ICEMAT SIBERIA i muszę zakupić coś nowego.
Co obecnie warto kupić do komputera w cenie ~+- 200 PLN ? koniecznie zakrywające całe uszy. |
Kupno słuchawek
Witam
Chciałbym sobie kupić słuchawki, ale takie z zamkniętym systemem akustycznym. Mogę na nie wydać maksymalnie 80 złotych. Muszą posiadać regulację głośności, kabel długi na minimum 2 metry oraz bez mikrofonu. Więc zwracam się z prośbą co moglibyście polecić. Będę ich używał do słuchania muzki na wieży i do rozmów na skypie. P.S. W skrajnym przypadku jeżeli jakiś produkt byłby naprawdę dobry to 90 złotych mogę wyłożyć. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź. |
dzis patrze na alledrogo a tam
http://allegro.pl/item185910517_crea...mp4_radio.html szok !! wczesniej byly za ok 299!! |
Cytat:
Ja wiem, że to fajnie brzmi w teorii, ale przykład Alexa pokazuje, że jednak można. Zresztą sam miałem podobne sytuacje. Największym problemem było dla mnie przełamanie się, że można (i trzeba) trochę 'pomarudzić', a nie opór materii, czyli tu sprzedawcy. |
andrzejj9 jego zwierzchnikowi chcialem pokazac ze koles mi nie pomaga :fiu:
Reetou@ wszystko sie da tylko trzeba odpowiedniego podejscia duzo osob przychodzi do takiego markietu jak do muzeum ogladaja, otwieraja, mecza obsluge durnymi pytaniami ja wiem ze ci ktorzy tam pracuja nie sa idiotami za jakich sie uwazaja wiec naprawde proste argumenty do nich trafiaja ... wystarczy im pokazac kase ... naprawde pomoga :] ja o swoja plazme w MM sie z nimi po prostu targowalem - urwali mi 300,- z 5.300,- kolejna rzezcz o ktorej nie wszyscy wiedza - ale to dziala :] |
Teoretyk...
Sprawdzenie tak - kup, to mo***380;esz sprawdzi***263;. Ja chc***281; sobie pos***322;ucha***263; jednych, drugich, trzecich - jak mi co***347; podpasuje, to kupi***281;. Jedne... A to ju***380; sprzedawcom nie pasuje... |
Cytat:
A @ Reetou na przyszłość pamiętaj, że umożliwienie ci sprawdzenia sprzętu nie jest dobrą wolą sprzedawcy, ale prawnym obowiązkiem sklepu wynikającym z ustawy konsumenckiej. Możesz ich też o tym poinformować, chociaż jako pracownicy sklepu mają obowiązek tę ustawę znać. Albo załatwić sprawę wzorcowo, jak Alex ;) Chociaż proszenie o rozmowę z kierownikiem już też nie zawsze zdaje egzamin.. |
Reetou@ ostatnio mialem taki sam problem w ElectroWorld'zie :D
najpierw przychodze do 'chodzacego' i grecznie pytam ze mam film i chcial bym go obejrzec z 'tyma' plazma i z 'tym' odtwarzaczem po hdmi lub componencie ... a koles mi na to "czy chce czekac 30min jak sie sprzet z synchronizuje?" :blee: na to sie zapytalem z ktorym satelita NASA ma sie z synchronizowac i gdzie jest kierownik tego kurniku w ciagu 5minut sprzet byl podlaczony (tak dlugo szukali na wystawie taniego kabla hdmi :]) kilka dni pozniej mialem jazdy ze sluchawkami w MM :D podszedlem do kolesia z dzialu sluchawkowego i pytam grzecznie czy moglby mi udostepnic do odlsuchu pare modeli sluchawek bo jestem zainteresowany ich kupnem a on mi na to ze oczywiscie ale tylko te ktore znajdzie otwarte na to ja "to prosze mi wsadzic do koszyka te ktorych nie ma pan rozpakowanych ... jutro przyjade wymienic na inne" koles sie spojrzal i grzecznie rozpakowal te ktore pokazalem palcem ... :] |
Niestety...
Jak si***281; okazuje jest spory problem z ods***322;uchaniem sprz***281;tu. W sieci Euro maj***261; spory wyb***243;r s***322;uchawek, ale nie chc***261; nic otworzy***263; i da***263; przes***322;ucha***263;. Uda***322;o mi si***281; przes***322;ucha***263; tylko to, co wisi w MM i Elektrowordzie: kilka Senn, Technics***243;w, Jakie***347; Sony, Panasoniki. Modeli nie wymieniam, bo wszystko do 300 z***322; to n***281;dza. Szczeg***243;lnie rozczarowa***322;em si***281; Technicsem - mia***322;em wcze***347;niej s***322;uchawki tej marki i by***322;y ***347;wietne. A te nowe - bas owszem, przyjemny, ale ***347;rednica zlewa***322;a si***281; w jeden brz***281;k, a g***243;ra by***322;a w og***243;le nierozr***243;***380;nialna. Wida***263; Panasonic po wykupieniu Technicsa, chce j***261; pogrzeba***263;. Tak, HD555 graj***261; ***347;wietnie. Ods***322;uchuj***261;c inne w MM bra***322;em je jako s***322;uchawki wzorcowe. Tylko ta cena! Co wi***281;cej - dla mnie brzmi***261; lepiej ni***380; HD595 - mo***380;e wy***380;szy model jaki***347; nie wygrzany wisia***322; w MM. W tej chwili mam tylko 2 typy - za tydzie***324; podobno maj***261; dojecha***263; Philipsy 8900 - chc***281; je przes***322;ucha***263;, bo chodz***261; w dobrej cenie i w recenzji po sieci zbieraj***261; niez***322;e opinie. Drugi to HD555 - w ostateczno***347;ci - ***347;wietne, ale za drogie. |
Reetou@ a odsluchiwales moze takie modele:
- Pioneer SE-A1000 (336,-) - Philips HP1000 (389,-) - Grado SR60 (339,-) - Philips HP8900 (189,-) a ja chyba sie zdecyduje na senn'sy HD555 cos mam sentyment do tej firmy :] |
Cytat:
A co do wież AIWY. Kuzynek miał taką (zresztą ma do dziś). Pamiętam, jak robiliśmy próbę głośności :> Doszliśmy do mniej więcej 1/3 i już szyby tak latały w oknach, że baliśmy się dać więcej bo na serio - mogłyby pójść. Nie mówiąc o naszych bębenkach pomimo zatkania uszu. Kiedyś na obozie na ogromnej hali doszedł do 75%, ale więcej się po prostu nie dało. To miało moc.. :) |
Cytat:
sprzęt za niewielkie pieniądze. jedynie te lasery...już więcej nie będę zmieniał - gra z DVD, bo i tak jest podłączone. |
Cytat:
Inny 'znajomy znajomego' nie patrzy na kolumny, które kosztują poniżej 10 tys. (sztuka). Czy słyszy różnice? Trudno powiedzieć ;) |
Cytat:
Poj***281;cie dobrej jako***347;ci d***378;wi***281;ku te***380; jest wzgl***281;dne, s***261; ludzie kt***243;rzy lubi***261; brzmienie jak najbardziej zbli***380;one do naturalnego i tacy co lubi***261; maksymalnie zniekszta***322;cone podbitym basem i sopranem wi***281;c ten sam sprz***281;t b***281;dzie r***243;***380;nie oceniany zale***380;nie od s***322;uchacza ... oczywi***347;cie s***261; "fachowcy" kt***243;rzy potrafi***261; oceni***263; sprz***281;t na podstawie parametr***243;w technicznych czy rozmiaru i wagi ;-) http://www.audiostereo.pl/opinie_sprzet.html |
Cytat:
Wyglądają całkiem sensownie, więc chyba też się na nie zdecyduję. Niedrogie, więc dużo nie ryzykuję, a jak grają znośnie, to w zupełności mi wystarczy. |
Cytat:
Cytat:
-edit- ci***281;***380;ko samemu sobie robi***263; zdj***281;cia :sciana: a statywu nie chcia***322;o mi si***281; rozk***322;ada***263;... ale mniejsza - jak to wygl***261;da to wida***263;! http://img187.imageshack.us/img187/1...2442yz1.th.jpg http://img187.imageshack.us/img187/8...0532at0.th.jpg http://img187.imageshack.us/img187/2...5720fl0.th.jpg |
Cytat:
Aha - i jakie mniej więcej są gabarytowo, bardzo rzucają się w oczy, jak są założone? |
no i przylaz***322;y...
Cytat:
a co wazniejsze mog***281; skak***263;, stawa***263; na g***322;owie czy uskutecznia***263; jeszcze inne ekwilibrystyczne numery a s***322;uchaweczki wci***261;***380; s***261; w uszach! :jupi: teraz jest dobrze! :mruga: |
Cytat:
na wrzaskliwe dzieci moze ktores sluchawki sony z funkcja Noise Canceling np. MDR-NC6 tu masz jeszcze male zestawienie podzielone wedlug przeznaczenia HeadRoom's 10 Best Headphones |
:nie: i po przejrzeniu opisu raczej nie b***281;d***281; ;)
Szukam s***322;uchawek do muzy i film***243;w przede wszystkim, wi***281;c po produkty "dla graczy" raczej nie b***281;d***281; si***281;ga***322; - jednak nie ta charakterystyka... |
Reetou@ a te badales Everglide S-500?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam |
Reetou@ mialem na mysli Sennheiser HD-555 :]
|
Cytat:
Ale dwie wady dyskwalifikują je u mnie zupełnie: - słuchawki otwarte o b. małym tłumieniu otoczenia - w czasie odsłuchu dyskutowało obok mnie dwóch bolków - mimo dość głośnej muzy w słuchawkach wyraźnie słyszałem co mówili. Ja potrzebuję dobrego tłumienia otoczenia - dzieciaki mam dość głośne :szczerb: - Cena! W MM chcą za nie ponad 460zet - co najmniej dwa razy za dużo... |
Cytat:
ale co nie oznacza ze kupujac toyote masz lexusa :] podobnie jak bylo z Rover'em i Honda - niby taki sam wyglad a mogly dzielic sie wylacznie antena :D podobne plotki ktos puscil o produkcji EP-630 ze sa to Sennheiser'y CX-300 pewnie dlatego ze sa podobne ... i tu podobienstwo sie konczy bo graja kompletnie inaczej |
no i nie ma identycznego samochodu co si***281; nazywa Toyota i Lexus za to Acura i Honda jak najbardziej :>
|
PHILIPS HS 3201 mam te s***322;uchawki, dokupi***322;em sobie do mp3 playera kiedy***347; i ***322;adnie graj***261; i nawet uszu sie trzymaj***261; :spoko:
|
Cytat:
|
W Weekend widzialem w sklepach REAL takie zestawy kamerka int. + sluchawki z mikrofonem i calosc za 39zl okolo. Ktos moze przez przypadek kupil taki zestaw. Chodzi to jakos minimalnie przyzwoicie ? Widac cos przez ta kamerke,sychac cos przez sluchaweczki ? ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Swoją drogą.. Panasonic, a Sennheiser to chyba to samo? |
pisa***322;em o Panasonicach, bo maj***261; xbs i pasmo przenoszenia od 10Hz, 2 razy mia***322;em ma***322;e s***322;uchawki Panasonica i gra***322;y naprawd***281; przyzwoicie w stosunku do ceny. te P. co mam teraz por***243;wnywa***322;em z Sennheiserami w podobnej cenie i marnie wypad***322;y te drugie. wi***281;c mam takie wolne my***347;li, ***380;e Panasonic robi dobre s***322;uchawki z dolnej p***243;***322;ki.
|
Cytat:
W Polsce niestety nie spotkałem się z żadnym sklepem, gdzie można by było wziąć na odsłuch słuchawki douszne, mimo że według przepisów, każdy ma obowiązek mi coś takiego umożliwić. Tym samym wybór jest loterią, dlatego pytam, bo może ktoś którychś z nich używał i może coś powiedzieć. Sony jeden model naprawdę przypadł mi do gustu, ale drugi z kolei grał co najwyżej średnio. Tak więc tu też niewiele wiadomo. Generalnie jakby słuchawki miały chociaż trochę podbite basy to już by było dobrze, bo przynajmniej dźwięk byłby mocny, a na super jakość za takie pieniądze i tak się nie nastawiam. |
odczucie dzwi***281;ku bywa cz***281;sto wra***380;eniem subiektywnym, najepiej gdyby***347; mia***322; mo***380;liwo***347;***263; przes***322;uchania wszystkich wytypowanych zestaw***243;w, ale je***347;li nie masz takiej mo***380;liwo***347;ci bie***380; sony przynajmniej wiesz jak graj***261; nie powiesz ze zalujesz, bo "s***322;ucha***322;e***347; je" wcze***347;niej :)
|
Cytat:
Może Creative? Kilka modeli tego producenta było bardzo chwalonych za jakość dźwięku: http://www.allegro.pl/item180662203_..._gwar_12m.html TDK? Dodatkowym plusem jest regulacja głośności na kablu: http://www.allegro.pl/item184247390_..._gwar_vat.html Philips z dodatkowym basem: http://www.allegro.pl/item184534005_...vat_gwar_.html I zastanawia mnie też Sony. Do tej pory ze wszystkich dousznych słuchawek, z którymi się spotkałem, te Sony grały zdecydowanie najlepiej (ale też konkretny jeden model): http://www.allegro.pl/item180798092_..._sportowc.html |
http://www.allegro.pl/item180936042_...gwarancja.html
http://www.allegro.pl/item180516309_...czerwona_.html towar z pierwszej aukcji gra, ***380;e mo***380;e by***263; towar z drugiej uniemo***380;liwi wypadni***281;cie z uszu - u***380;ywa***263; w stylu Rambo :D estetyczny czerwony kolor :szczerb: a powa***380;nie jak tanio i do biegania i ma jako***347; gra***263; to mo***380;e takie co***347; http://www.allegro.pl/item182911044_...zaciskiem.html |
ja tam bym co***347; poczu***322; gdyby wypad***322;y z ucha :>
|
Pod***322;***261;cz***281; si***281; pod temat. Szukam s***322;uchawek dousznych, ale z 'zaczepami' (takim p***243;***322;okrag***322;ym pa***322;***261;kiem na oko***322;o uszu), ***380;eby nie wypada***322;y z uszu. Nie musi to by***263; cudo, ale ***380;eby w miar***281; przyzwoicie gra***322;o, potrzebne mi tylko na si***322;owni***281; i do biegania, ***380;eby nie musie***263; uwa***380;a***263;, czy nie wypada. Nie chcia***322;bym te***380; wyda***263; wi***281;cej ni***380;.. powiedzmy 50 z***322;otych. Polecicie co***347;?
(od razu m***243;wi***281;, ***380;e nie obserwuj***281; tematu na bie***380;***261;co, wi***281;c je***347;li ju***380; kto***347; pyta***322; o co***347; podobnego to sorry) |
Cytat:
|
|
Cytat:
bo do 2.0 to napewno kupie wczesniej sprawdzone senn 555 |
Cytat:
nie wiem... :ysz: |
Stereo - nie mieli nic w 5.1
Na przej***347;ci***243;wce 5.1->2 z kompletu i bezpo***347;rednio - ***380;adnej r***243;***380;nicy. |
Cytat:
|
po kim Ty taki delikatny? :>
|
Cytat:
wypadaj***261; mi z uszu - delikatne mam klapciaki :mruga: :haha: |
Cytat:
http://allegro.pl/item173524730_173524730.html :haha: |
Shure e4c lub Sensaphonics 2X-S :P
|
Cytat:
|
|
Dziwne, moje Zalmany 5.1 graja calkiem ladnie.
Wystarczy je odpowiednio ustawic, a ustawien naprawde sporo i dopiero wtedy graja super. Moze warto bylo wziac? Jak za darmo to co Ci szkodzi? :-) |
@AleX69
Znalaz***322;em miejsce w kt***243;rym mo***380;na ods***322;ucha***263; te Aero 5.1. I szczerze m***243;wi***261;c nawet nie warto by***322;o tego robi***263; :( Te s***322;uchawki nie maj***261; ani do***322;u, ani g***243;ry - brz***281;czy tylko to, co fachowcy nazywaj***261; najd***322;u***380;sz***261; ci***281;ciw***261; okr***281;gu, czy jako***347; tak... ;) No i podkre***347;lam s***322;owo brz***281;czy, bo graniem to trudno by***322;o nazwa***263;... Oczywi***347;cie inaczej ods***322;uchuje si***281; na w***322;asnym sprz***281;cie, z w***322;asnymi ustawieniami, na w***322;asnych utworach. Nawet dosta***322;em propozycj***281;, ***380;ebym wzi***261;***322; ten sprz***281;t do test***243;w na kilka dni i w razie czego zwracaj***261; kas***281;, ale po tym, co us***322;ysza***322;em, to nie by***322;o warto. Tym bardziej, ***380;e ods***322;ucha***322;em na tym samym sprz***281;cie inne s***322;uchawki jakie***347; bli***380;ej nieznanej mi firmy i gra***322;y o du***380;o lepiej. Jako***347; wykonanie tych s***322;uchawek te***380; pozostawia wiele do ***380;yczenia - przy zak***322;adaniu na g***322;ow***281; pasek podtrzymuj***261;cy trzeszczy tak, jakby by***322; na starej, zardzewia***322;ej spr***281;***380;ynie, kt***243;ra si***281; za chwil***281; zerwie. Kolejne nieprzyjemne wra***380;enie mia***322;em przy pr***243;bie regulacji g***322;o***347;no***347;ci kana***322;***243;w - przy maksymalnej g***322;o***347;no***347;ci d***380;wi***281;k jest miar***281; wypo***347;rodkowany (no w***322;a***347;nie, chorerka, a gdzie stereo?), ale gdy zmniejsza***322;em g***322;o***347;no***347;***263; d***378;wi***281;k wyra***378;nie przesuwa***322; si***281; na lew***261; stron***281;... My***347;la***322;em, ***380;e to uszkodzenie danej sztuki, ale na innej by***322;o dok***322;adnie to samo! Podsumowuj***261;c - mo***380;e s***261; to i dobre s***322;uchawki dla graczy (w dodatku z du***380;***261; wad***261; s***322;uchu nabyt***261; przy staniu na dyskotece w odleg***322;o***347;ci 20cm od kolumny), ale do s***322;uchania muzy/filmu to one si***281; nie nadaj***261;. Moje HPM-61 od kom***243;rki graj***261; lepiej... |
Mam te hd 555, juz ponad pol roku i jestem zadowolony. w zasadzie wypowiada***263; si***281; nie chce bo nie mia***322;em do***347;wiadzcenia z innymi s***322;uchawkami tego pokroju tak wi***281;c nie mam do czego por***243;wna***263;, ale jestem zadowolony, gdy***380; spe***322;niaj***261; wszyskie warunki jakich wymaga***322;em. S***261; wygodne (trzeba je dobrze za***322;o***380;y***263; bo w innym wypadku zawarty w ***347;rodku "dzyndzek" dra***380;ni ucho), niskie tony ca***322;kiem w porz***261;dku, ***347;rednie i wysokie zachwycaj***261;. Zreszt***261; ludzie na audio stereo dali opinie, polecam przeczyta***263; bo s***261; bardzo bliskie prawdy.
http://www.audiostereo.pl/Sennheiser...8-1191-15.html Jeden go***347;c twierdzi ***380;e s***322;uchawki "zamulaj***261;" przy s***322;abym ***378;r***243;dle - ma racje, do mp3 si***281; nie nadaj***261;, ale w ko***324;cu nie do tego sprz***281;tu zosta***322;y stworzone... W ka***380;dym razie polecam. |
tez sie podlaczam pod zapytanie o Areo 5.1
albo czy ktos ma senn 555? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54. |