![]() |
Seria filmów Star-Trek
Było tego troszkę:
[pełnometrażowe] - The Motion Picture - The Wrath Of Khan - The Search For Spock - The Voyage Home - The Final Frontier - Generations - First Contact - Insurrection - Nemesis [seriale] - ST The Original Series - ST The Next Generation - ST Deep Space Nine - ST Voyager - ST Enterprise Jak wrażenia ? Narazie widziałem jednynie wersje pełnometrażowe i mueszę powiedzieć, że mi się podobały :) |
Cytat:
|
A ja nie widzia***322;em :szczerb:
Masz mo***380;e te seriale ju***380; ??? zassane :> :D |
Eeeee nie wciskajcie kitu, ***380;e nikt nie jest fanem Star-Trek'a to bije na ***322;eb StarGate :D
Co z Was za fani SciFi...LOL... :D |
nie oglądaliście seriali ? żadnego ? nie wierzę ...
|
Ja ogl***261;da***322;em pierwszy sezon ST Voyager :D na TV4 kiedy***347; :D
A kto oglada***322; serial Andromeda ??? |
Cytat:
|
Ja na jakim***347; niemieckiem szkoda ze tak po***378;no go emituj***261; :(
|
Jak by***322;em ma***322;y, to w TVP puszczali Star Trek: The Next Generation. Pami***281;tam jak ogl***261;da***322;em ten serial z rozdziawion***261; buzi***261;... :)
Potem na pa***347;mie niekodowanym Canal+ mo***380;na by***322;o ogl***261;da***263; ST: Voyager z polskim dubbingiem - ***347;wietnie dobrane g***322;osy, profesjonalnie zrobione - naprawd***281; mi si***281; podoba***322;o. Teraz mam wszystkie odcinki Voyagera, TNG oraz wi***281;ksz***261; cz***281;***347;***263; DS9. Osobi***347;cie uwa***380;am, ***380;e najwa***380;niejsze w historii Star Trek s***261; odcinki DS9 i TNG, Voyager jest jakby poza tym wszystkim z wiadomych powod***243;w :mruga: Ale polecam wszystkim zwolennikom SF, bo seriale opr***243;cz ciekawych pomys***322;***243;w i efekt***243;w maj***261; bardzo rozbudowan***261; fabu***322;***281; i ucz***261;, co jest rzadko***347;ci***261;... |
Zacz***261;***322;em ***347;ci***261;ga***263; Star-Trek Enterprise (2001)
angielskie dvdripy niestety bede musia***322; dopasowywa***263; napisy do ka***380;dego odcinka (synchro jest np. tvrip/dsrip). Ale napisy robi***322;a grupa z gwflota.com wi***281;c b***281;dzie super :) |
jestem po obejrzeniu wszystkich pe***322;nometra***380;***243;wek oraz oczywiscie seriali. Nie mam doko***324;czonego tylko Next Generation (brak czasu). Ogladam od kilku lat. Najpierw pe***322;nometra***380;***243;wek kilka, potem seriale NG i Deep Space na TVN/Polsat, potem Voyager na Canal Plus, nast***281;pnie z Sieci doko***324;czenia DS i Voya oraz ca***322;y Entek. I polecam - opr***243;cz The Original Series - z Kirkiem. To ju***380; nie ta technika i czasy.
O ile pami***281;tam napisy dvdrip***243;w Entka istniej***261;. Sam takie ogl***261;da***322;em. |
W końcu temat dla mnie :D
Oczywiście wszystkie kinówki widziałem :) Chyba najbardziej lubię First Contact. Co do seriali to widziałem wszystko oprócz Enterprise (tylko kilka odcinków na AXN widziałem) - lubię Bakulę zwłaszcza za "Zagubiony w czasie" ale tutaj jakoś tak dziwnie mi nie pasuje... Ulubiony kapitan - Jean-Luc Picard oczywiście :D A dla fanów Treka polecam najnowszy produkt --> Star Trek Legacy - wydaje mi się, że może to być całkiem sympatyczna gra - no i taka przekrojówka przez wszystkie serie :) |
Do tej pory oczywi***347;cie na 1 miejscu stawia***322;em Picarda. Dop***243;ki nie obejrza***322;em DS9 i twardego, kontrowersyjnego Sisco. A potem doszed***322; Archer, olewaj***261;cy regulaminy. Tak,***380;e :
1.Picard 2.Sisco i Archer 4.Janeway Scott Bakula jest ***347;wietny w Entku ! SG i SGA to inna bajka. Moim zdaniem ze ST mo***380;e pojedynkowa***263; si***281; BSG. Nie pod wzgledem technologii ale atmosfery. A tak naprawd***281; to lubi***281; te wszystkie seriale. |
BSG widziałem może jeden odcinek :( jakoś nie mam dojścia do tego serialu...
Ale może z czasem się nadrobi :D |
A nikt nie wspomnial o animowanej serii czy ja slepy jestem ?
Voyager na C+ to byla bomba, szkoda ze nie puscili wszystkiego. Wczesniej chyba byl DS9 na polsacie czy gdzies tam, znowu nie bylo wszystkiego. A jeszzce wczesniej picard na jedynce bodajze. Moja ulubiona rasa jest Q. A szczegolnie jeden osobnik :) To byly czasy. A teraz jakies prequele robia, bleee. Chetnie zobaczyl bym triumf federacji nad borgiem w jaiejs gigantycznej inwazji polaczonych sil calego kwadrantu ;) Oj ogladalo sie. Szkoda ze lacze wolne, to by sie wiecej ogladnelo :) |
No na C+ super by***322; ten dubbing.
Jak chcesz co***347; z Borgiem zobaczy***263;, to polecam Voyagera i odcinki np. Scorpion z gatunkiem 8742 :D No Sisko jest IMHO jednym z najlepszych dowodz***261;cych. |
Sisko ma u mnie drugie miejsce :) Co do Janeway to początkowo nie byłem do niej przekonany - ale oglądając Voy'a doszedłem do wniosku, że też była spoko kapitanem :) Chociaż powiem szczerze, że z tych wszystkich serii, które oglądałem (nie wliczam tu ENTka) to załogę Voyagera chyba najbardziej lubiłem - z genialnym Doktorem na czele :D
|
Pomys***322; Borg by***322; swietny. Q to niestety przesada. A BSG polecam.
Za***322;oga Voya to rzeczywi***347;cie nie byli sztywniacy. Podobnie za***322;oga DS9. |
ST Enterprise w***322;a***347;nie ko***324;cz***281; i.... zabardzo nie rozumiem dlaczego wstrzymali produkcj***281; :D
Faktycznie to nie jest typowy Trek co mo***380;na wcisn***261;***263; w logiczne ramy poprzednich serii. Serial jest oderwany od starej tematyki, Wszystko leci od nowa ***322;***261;cznie z pierwszym spotkaniem Wolkan z Ziemianami, testami nap***281;du Warp, odkrywaniu kolejno nowych technologii. Serial bardzo inny i bardzo mi si***281; podoba. Re***380;yser podszed***322; zupe***322;nie inaczej do tematu. Niestety to tylko 4 sezony... http://www.dvdfuture.com/images/upload/enterprise.jpg |
Jak sko***324;czy mi si***281; zasysa***263; kolejne sezony Ziemia ostatnie starcie chyba uderze do Star Treka wko***324;cu to tylko kilkaset GB :D
|
No to filmy pe***322;nometra***380;owe zassane, 1 ju***380; obejrzany teraz zasysa si***281; Voyager :]
|
Voyager - ***347;wietna seria, je***347;li Ci***281; Janeway nie wkur..wia :mruga:
Mimo to, najpierw na Twoim miejscu obejrza***322;bym Deep Space 9... |
Cytat:
|
A obejrza***322;e***347; do ko***324;ca? Ca***322;y w***261;tek z Dominium?
S***261; odcinki nudne, ale ca***322;o***347;***263; zwi***261;zane z Dominium jest ***347;wietne. |
Wojna z Dominium jest ***347;wietnym w***261;tkiem ST. Ca***322;a seria DS9 w og***243;le jest super. Ale Voyager ma sw***243;j urok. Postacie s***261; fajne. Og***243;lnie lubi***281; ca***322;y Trek opr***243;cz pierwszych z Kirkiem.
|
Cytat:
Ja uważam, że Vulcan Spock jest spoko :D nie widziałem całego DS9 bo przerwałem... może kiedyś |
Cytat:
|
W***322;a***347;nie ko***324;cze ogl***261;da***263; Voyagera 6 sezon***243;w zassanych (sezon 7 w drodze), pora zacz***261;***263; si***281; rozgl***261;da***263; za kolejnym serialem, zastanawiam si***281; nad tym DS9 a Roswell ci***281;***380;ki wyb***243;r :D
A mo***380;e by Nikite zassa***263;, wko***324;cu te***380; niez***322;y serial, tylko na TL go nie ma :( |
po VOY zobacz TNG a potem TOS :D
|
Cytat:
|
Na Apple Trailers jest ju***380; kr***243;tka zapowied***378; jedenastego pe***322;nometra***380;owego filmu z serii ST:
http://www.apple.com/trailers/paramount/startrek/ |
za du***380;o to oni nie pokazali...
|
Cytat:
|
Chyba si***281; wezm***281; za Star Treck'a.Jeszcze nie wiem za jakiego.
Z jakiego epizodu i sezonu pochodzi ta bitwa? http://www.youtube.com/watch?v=hx48_3l-On0&NR=1 Jeszcze was pom***281;cz***281; pytaniami bo musz***281; wybra***263; co oglada***263;. Mo***380;e co***347; doradzicie, bo w***322;asnie stwierdzi***322;em ***380;e tego jest tyle, ***380;e chyba sie zestarzeje przy tym serialu. Ma by***263; rze***378;nia, walki flot, bez psychologicznego be***322;kotu |
tak jak pisze w nazwie DS9 - ST Deep Space Nine :)
|
Cytat:
|
Sezon 6 epizod 6 - Sacrifice of Angels
:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Jak tak można, robić sobie jaja ze Star Treku xD
|
Może i kotlet ale warto tutaj o tym wspomnieć. Star Trek: Renegades
Oraz inny news: http://naekranie.pl/aktualnosci/nowy...goly-projektu# |
Jak mowa o Star Treku to nigdy nie jest kotlet.
|
Cytat:
|
O - ciekawe, czy ten serial będzie łatwo dostępny - czy raczej tylko za granicą (nie chodzi o wersję językową)
|
Wstępna obsada już jest Star Trek: Renegades gdyby na ten serial rzucili kasę mogłoby wyjść coś ciekawego.
Aktor w rozmowie z Cinema Source wyjawia, że fabuła serialu o kapitanie Worfie miałaby rozgrywać się po wydarzeniach z serialu Star Trek: Stacja kosmiczna, ale przed fabułą filmu Star Trek X: Nemesis. Tu albo jest błąd bo Worf za pewien wybryk na Enterprise i 9 stacji, dostał naganę z wpisem do akt, nagana miała mu uniemożliwić awans we Flocie, po za tym, po za tym był porucznikiem komandorem więc gdzie tu 4 gwiazdki?, no chyba że ma opisywać losy kapitana na Klingonskim okręcie... |
Cytat:
|
Worf zabił kolesia (klingona), co zabił matkę jego dziecka, pół klingonka z tego co pamiętam ambasador czegoś tam, zrobił to na klingonskim krążowniku, nagana z wpisem do akt od Picarda
Drugą naganę dostał bo wystawił kardazjańskiego szpiega, bo jego żonka, Jadzia Dax została ranna i ją uratował, zostawiając szpiega na pastwę wroga, tu nie pamiętam czy naganę dostał od Sisko czy GW, ale Sisko mu powiedział że po tym co zrobił raczej nie dostanie stanowiska dowódcy, chociaż okresowo dowodził Defiant. I najważniejsze w Star Treku Nemesis miał rangę porucznika komandora, więc musieliby zrobić tak że po DS9 otrzyma awans na komandora/kapitana, a potem degradacja na porucznika komandora. I jakby tak zrobili to by była bajka w bajce... moim zdaniem |
Osz w kichę :)
|
Nie dawno je oglądałem, bo jak w tv puszczali to zawsze ucinali... Ten najnowszego nie oglądałem, który chronologicznie jest przed Kirkiem a po Pierwszym Kontaktem.
|
Star Trek: Renegades, mógł być lepszy, ale nawet jednorożec go nie uratuje....
|
Tylko ja oglądałem Star Trek'a: Renegades'a?
|
Cytat:
W sklepach nie widzę wersji BD / HD - jest tylko biedna edycja WebRip więc odpada na tą chwilę :taktak: |
to nie jest wysoko budżetowa wersja, więc nie wiem czy będzie jakieś wydanie BD...
|
Ja widzialem , to jest tak nisko budzetowa produkcja ze :fiu: , do tego taki shit :sciana: ale kto wie moze bedzie cos ciekawego z tego ;)
|
Ma potencjał, odpowiedni budżet i może uratują to... zresztą czas pokaże.
|
No jedyne co to moze wiekszy budzet to uratuje bo nawet ich makijaz kuleje i sie czesci ciala odklejaja lol2 , ja rozumiem ze oryginalna serai tez byla nisko budzetowa ale to jest juz przegiecie zeby im sie odklejaly nosy i inne elementy garderoby :szczerb: , pomijam fakt ze nie uzyli stardate tylko podali rok czyli mozna wywnoskowac co i kiedy sie dzieje i to jest jedna wielka dziura scenariuszowa .
|
Cytat:
|
To trzeba zobaczyc zeby ocenic caly potencjal odklejajacych sie nosow i twarzy :szczerb:
|
No to kosmici z koziej d. :)
|
Obejrzałem - cienizna
|
|
Co to? Oglądał ktoś? Star Trek Continues 2013 Nie wygląda na remastera.
Star Trek: Renegades planowany jest drugi odcinek, ciekawe ile będzie wart. |
mozna obejrzec na YT ;)
|
Ja się pytam czy ktoś widział xD, a nie gdzie można obejrzeć xD
|
Bardzo lubię tę serię i nie wyobrażam sobie bez niej przetrwać swiat. Mam taką tradycję, że z siostrą zawsze oglądamy i mam nadzieje, że tak będzie już zawsze.
|
Cytat:
|
Drogie Bravo...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:28. |