![]() |
Wolałem gry na x360
|
To się nazywa Kinect.
|
Chcę kupić konsole, ale mam dylemat, bo jeśli kupię xbox to dokupię kamerke i mogę w to gry, gdzie się ruszasz (nie wiem jak to się nazywa xd), ale jeśli ps3 to mam przede wszystkim taniej i chyab w xbox'sie coś tam jest że trzeba płacić.
|
Mam X360 i odpukać wszystko działa jak należy :)
|
Być moze. Valve od zawsze robiła tytuły dla PC. Nie zna za dobrze innych architektur.
Weźmy capcoma - na co on nie robił. Od C64 poprzez konsole wszystkich generacji i automaty aż po PC i Amige. To pewnie zależy od tytułu. RSX niczym się nie wyróżnia. Problem z cell. Dopóki używamy głównego rdzenia PS3 jest pewnie tak samo łatwy jak PC. Wiele gier (jakieś proste mordobicia czy strzelanki) pewnie pomyka na jednym rdzeniu. 3Ghz to sporo, a i tak obraz generuje RSX. Ale jak trzeba ruszyć Unreala3 czy Source, silniki przystosowane dla Core2 i 3 rdzeniowego (i 6 wątkowego... ) x360 to zaczynają sie schody. Albo taki Oblivion (i co za tym idzie zapewne Fallout3). Uzywa openmp. Na PC może używać dowolnej liczby rdzeni (ile znajdzie, można sobie w ini wpisać). Na X360 może używać trzech. Na PS3 jednego. To i tak cud że te porty powstają na 33% mocy i wyglądają podobnie. Pomijając że RSX jest nieco słabsze niż układ z xboxa. Pomijam perełki exclusive jak MGS4. Tam silnik od razu był przygotowany pod PS3 i nie wiem czy w ogóle byłby możliwy łatwy port na inne platformy (sam port na pewno, tylko czy nie trzebaby napisać silnika od nowa). A w drugą stronę - nie opłaca się pisać silników w dwóch wersjach. Na PS3 (1 rdzeń + wiele DSP) i resztę świata (wiele rdzeni). |
Nie powiem żebym im nie przyznał racji (liczba ramek w Orange Box na PS3 to skandal :/), nie mniej jednak ciekaw jestem ile MS płaci za takie teksty (joke).
Jakoś Naughty Dog, Capcom, Konami, EA itd. nie narzekają zbytnio, a gry im nawet, nawet się udają. Ciekawe... ;)) Mogli by uczciwie napisać, że nie potrafią sobie z tym poradzić. :D |
http://gry.onet.pl/1987640,,Playstat...wiadomosc.html
No cóż ameryki nie odkryli :D już pobieżne przejrzenie specyfikacji konsol o tym mówi. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
//IMO ;] Cytat:
@Demek Racja. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
moje gg masz wiec mozesz pisac :)
|
???
--- I fajnie, że jesteś Demek. Pomógłbyś mi z PS3 FAQ i "PS3 VS X360", który mam zamiar przygotować? Konkretnie to z tematem dźwięku i filmów BD/HD - zwyczajnie się na tym nie znam i nie mam porządnego sprzętu. |
w mojej konsoli moge sobie resetowac obraz...
sto razy i tak nie zresetuje :) |
Jestem właśnie po dwudniowej zabawie na swojej własnej PS3 i jest kilka rzeczy, które mnie irytują:
Ściągać duperele z PSS w tle można tylko grając w fanty z dysku i oczywiście w samym XMB. Podczas gry z nośnika optycznego status zmienia się na pending i nic nie pobiera. Zastanawiam się czy to burak by Sony (fw 2.53) czy "tak musi być". Nie rozumiem: jaka to jest różnica czy gram z HDD czy z BD? W mordę, jakie to irytujące. Druga sprawa: na Europejskim PSS "psy dupami szczekają". :( Jedyne godne uwagi są remake Siren, MM9 jak ktoś lubi retro stuff, kilka gier z PSXa (Crash-e, Medievil - gdzie Alundra? FF7? itd. itd...), PoP ten co wcześniej był na XLA, dodatek do Ratchet-a, GT5 Prologue na który nie warto wydawać złotówki i Wipeout HD. Żal. Trochę też buraczana sprawa ze zmianą kabla z np. HDMI na RGB. Po takiej operacji pewni nie jeden poleciał już do serwisu z płaczem. Szkoda, że w instrukcji nie napisano jak resetować ustawienia obrazu przy starcie bootloadera (włączyć i trzymać 5s power). Tyle z minusów. ;] Konsola jest cichsza od mojej PS2 nawet w GTA4 (pewnie dlatego, że większość jest cache'owana na HDD i nie rżnie tak płyty jak dawniej). W porównaniu do X360, który brzmi jak odkurzacz pani Gieni z klatki obok to jak niebo a ziemia. Świetny interface, który jest przejrzysty, szybki, prosty w obsłudze i najważniejsze dla mnie: estetyczny. |
Z wiki gamedevu:
Cytat:
|
Ja właśnie myślałem, że chcesz odpalać na Xbox'ie, więc... głowę bym dał sobie uciąć, że to jest płatne - bo z tego co kojarzę to jakieś launchery są wgrywane na nanda żebyś mógł to odpalić.
//ciekawostka: na XNA ktoś przepisał MAME Nie myślałem o $. Scena to scena. Poza tym każdy projekt przyda mi się do portfolio. 8-) |
Dobra znalazlem dzisiaj w Empiku XBoxa elite za 1100zl, niestety wpakowali jakies kiepskie 2 gry Kungfu Panda i jakies Lego Indiana Jhons. Prawie juz mialem kupic, ale mysle zapytam jaka plytke ma ow konsola i niestety koles nie mial zielonego pojecia, co gorsze glupi kupujacy nie mial pojecia jak to sprawdzic :) Pierwszy stzal to byla specyfikacja ale w niej glucho i cicho. No nic mysle, kota w worku nie bede kupowal zajde do domu i ogarne google no i dostalem maly tutorial:
- Sprawdzic pobor mocy czy ma 175W - Sprawdzic date produkcji czy jest po 24 lipca 2007 Tylko ludzie pisza ze czasami na kartonie jest jedno, a na zasilaczu drugie wiec radza jeszcze zagladac do srodka i sprawdzic label na zasilaczu. Ale pozniej ktos inny sie wypowiadal ze na labelu ma moc 175W ale i tak ma stara plyte. Moze znacie ajkies niezawodne sposoby na sprawdzenie tego ? @Berion Z tego co sie orientuje to join do Creators Club jest za free. Do tego wszystkie toole tez sa za free, VS 2005 EE + XNA 2.0, niestety tlyko 3.0 jest kompatybilne z VS 2008, ale to beta i gierki da sie odpalic tylko pod winda. Na szczescie sa myki zeby odpalic 2.0 na VS 2008 :). Co do sprzedazy pozniejszej produktu to jest mozliwosc przez XBLA, ale zeby m$ produkt zatwierdzil i umiescil twoja gre to musi ona spelniac baaardzo rygorystyczne wymogi baaaardzo ograniczajace gre, ale to i tak wszytko 4fun :) |
@sobrus
Cache, grasz w inną grę, a nie ma już miejsca na tej partycji to usuwane są stare, a wgrywane obecne. Tzn. tak przypuszczam bo inaczej by ich klienci pozabijali. ;) @Gotji Tylko, że za XNA Creator's Club się płaci kapustą i to nie lichą. ;] Tak czy siak, jeśli chcesz coś zmalować tym C# to daj znać - pewnie przyda się grafik jakiś. :D |
No nic, tak myslalem ze odpowiedz nie bedize taka prosta :) ale dziekuje za wszystkie odpowiedzi, chyba jednak zdecyduje sie na XBoxa, w sumie z zawodu jestem programista i przez 90% pisze pod .Neta, a z zamowilowania pisze wlasne gry, po kupnie XBoxa bede mial dodatkowy powowd zeby liznac XNA :)
|
No dobra specem od PS3 nie jestem, ale słyszałem różne historie ze zanim się w coś pogra to trzeba 5GB zainstalować itp.
Co do X360 to mówiłem o samym graniu. Do tego dysku nie trzeba, choć pewne funkcje mogą być niedostępne np. (nagrywanie powtórek z Forza Motorsport 2). Jeśli chodzi o funkcjonalność online to masz rację (dema itp), chociaz polskiego XBL na razie nie ma (nie wiem czy to legalne ze sie wpisuje bzdurne adresy np w USA), a do tego te dodatki są zazwyczaj sporo płatne i wiele osób z nich nie skorzysta. Ale jeśli ktoś chce pograć w Castle Crashers (prawie 50zł ale polecam :) ) to bez dysku ani rusz. Dysk jest też potrzebny do grania w gdy z pierwszego xboxa. |
@Gotji
NA X360 gry multiplatformowe wyglądają z reguły lepiej, a to dlatego że ta jest prostsza w oprogramowaniu - w zasadzie to materiał na cały duuuuży temat. Przejrzyj listę exclusive'ów na PS3 i zdecyduj. //Valkyrie Profile 2 to akurat kiepski jRPG, podobnie jak Rouge Galax'y i większość jrpg-ów na PS2. ;] Na PS3 nie zapowiedziano chyba jeszcze żadnego dobrze się zapowiadającego "rolpleja", a na X360 masz już: Blue Dragon, Lost Odyssey (może nie są to dzieła na miarę Chrono Crossa, Xenogears czy starych Fajnali, czuć jednak rękę Square) i świetna Tales of Vesperia (seria Tales of to druga u mnie zaraz po FF). Reszta gier jest multiplatformowa - nawet Tekken 6 ma wyjść też i na X360. Odwracając monetęl: PS3 jest wstecznie kompatybilna (obecnie tylko z PSXem/PSOne), a więc i ma całą bibliotekę gier z tej platformy pod ręką (lata świetności japońskich rpgów i wiele kamieni milowych wielu gatunków). Część wyszła na PSStore, część niestety nie i można tylko z płyty grać. Na PS3 będziesz mógł w oglądać filmy na BD jeśli to Ciebie interesuje (całkiem możliwe, że za kilka lat będą dodawane do gazet jak teraz DVD ;]). W PS3 możesz sam zmienić dysk twardy na dowolny 2.5. W X360 tylko dedykowane drogie jak jasna cholera. Na PS3 możesz sobie archiwizować save'y na zewnętrznych nośnikach, na X360 nie - można tylko przenosić. --- Wiesz, nikt Ci nie powie: kupuj X360 labo kupuj PS3. Wyboru musisz dokonać sam, tak czy siak. Ja osobiście jednak kupię PS3 bo i mi bardziej odpowiada biblioteka exclusive'ów i przyszłych exc (vide Little Big Planet, God of War 3, Gran Turismo 5, SoTC2 itd.). Na X360 większość gier to porty z PC, a z tych lepszych jak np. Gears of War 2 czy Halo 3 to są to z reguły FPP/TPP Shootery. Do tego dochodzi szpiegowska polityka MS i niespotykana dotychczas awaryjność konsoli. Myślę nad modelem 40GB. Dlaczego? Ponieważ zapłacę za niego tylko co za X360 Arcade (czyli ten bez HDD, z 16MB na NANDdzie), dysk zmienię na większy, lepszy i tańszy. A mimo iż przyzwyczaiłem się do wibracji w padzie to jednak 500zł nie dopłacę tylko po to aby mieć DS3 w zestawie (+ 80GB HDD lol). Ale jak już wspominałem: the choice is yours. @sobrus Duży HDD albo ma się problem? Skąd ten wniosek? Gry cache'ją obecnie max 20GB (i to chyba nawet tylko MGS4 - btw: skandal jakiś). X360 bez dysku też jest mało użyteczny ponieważ: - też nie ma gdzie zapisywać patchy, dodatków, dem itp. ściągniętych z XBL. - taki np. Burnout Paradise jest już niegrywalny online. --- Można by nad tym długo deliberować. Po świętach postaram się update'ować PS3 FAQ (w zasadzie to trzeba będzie go napisać od nowa) i napisać X360 i PSP FAQi. A może nawet pokusiłbym się o jakiś vesrsus? Nie wiem, spróbuję bo ciągle ktoś o to pyta i aż wstyd, żeby nie było takich info na naszym serwisie. |
tak, natomiast w przypadku X360 dysk jest opcjonalny. Może go nie być jak ktoś nie chce i do niedawna w ogóle mało co sie na nim trzymało. Dopiero teraz można instalować gry (ale też 100% opcjonalnie).
W przypadku PS3 albo masz duży dysk albo masz problem.... |
To moze w przypadku xboxa jest takie skomplikowane bo w ps3 wychodzi taniej i prosciej
|
być może, ale HDD to xboxa są drogie.
Ja mam 20GB (cena ok 150zł) i teraz chce zmienic na 120GB, ale nowy to kilkaset złotych. Można to zrobić we własnym zakresie za ok 150-200zł, jak się ma odpowiedni model i lubi flashować i hackować dyski ;) z oczywistych względów ten model dysku jest obecnie prawie nie do kupienia (za to można kupić całą masę już przeflashowanych, tyle ze drożej). W sumie wychodzi 150zł za kieszeń + 220 za dysk (juz sflashowany) = 370zł za przerabiany, a nowy kosztuje... 350-500zł (allegro). |
A czy nie korzystniej kupic konsole z mnijeszym hdd i wymienic we wlasnym zakresie na wiekszy - powinno byc bardziej oplacalne
|
Soul Calibur 4, najnowszy Tekken i FF będą/są też na X360.
PS3 ma dużą zaletę nad X360 - ma bluraya i jako odtwarzacz multimediów jest lepszy. Więc jeżeli masz duży telewizor i chcesz oglądać filmy w HD to bierz PS3. Z kolei na X360 te same gry zazwyczaj wyglądają lepiej niż wersje na PS3, niższa jest również cena. Jeżeli X360 to bierz wersję z dyskiem co najmniej 60GB, bo od niedawna można instalować gdy na HDD (dużo ciszej i nie katujesz napędu). Ostatnio podobno pojawiły sie wersję X360 Jasper - jeszcze mniej awaryjne niż Falcon. Mój Falcon niestety padł i obecnie jest w naprawie. Nie, RRODa nie było - procesory OK. Natomiast padł jakiś rezystor i konsola choć działa to nie wyświetla obrazu ... Najlepszy chyba nowy Premium 60GB, ew jak masz pieniądze to od razu uderzaj w Elite, co do wersji PS3 to sie nie orientuje. Przy wyborze przede wszystkim kieruj sie grami :) Są tytuły które nie pokażą się na jedną bądź drugą konsolę. |
Odswierze moze "kotlet", ale jestem w sytuacji kupic: PS3 czy X360? Po przeczytaniu postow, dostalem obraz PS3 jako konsoli "przekombinowanej" i X360 jako zlotego srodka. Do tej pory bylem szczesliwym uzytkownikiem PS2 i musze powiedziec, ze ta konsola przyciagnela mnie grami typu jRPG typu FFX, Dragon Quest 8 itd itp.. Posiadam dosc mocny komp, ktory bez problemu radzi sobie z nowymi tytulami i wlasciwie nie oczekuje od konsoli zeby ciagnela tytuly, w ktore moge zagrac na piecu. Z lektury poprzednich postow wyluskalem info ze FFXIII ma sie pojawic takze na X360 czy to znaczy ze lepsze tytuly jRPG wychodza tez na ta platforme ? Moze inaczej, wyobrazcie sobie czlowieka ktory gral w tytuly taki jak:
- FFVII - FFXII (bez XI) - Tekken 4,5 - Dragon Quest 8 - Valkyrie Profile 2: Silmeria - Rogue Galaxy - Soul Calibur 3 - Silent Hill (juz nawet nie kojarze w ktore czesci gralem ale kazda super) i w tego typu gry mam zamiar grac na zakupionej konsoli tylko w lepszej oprawie graficznej i dzwiekowej. Zupelnie nie interesuja mnie gry typu GTA czy MGS, nie moj klimat. Czy znajdzie sie madry, ktory powie "tobie moje dziecie jedynym slusznym wyborem jest ..." :). I jakby ktos sie zlitowal i udzieli takiej odpowiedzi to bylbym wdzieczny takze za informacje jaki typ konsoli kupic czyli jak X360 to np wersje CORE/ELITE/CZY_JESZCZE_INNA albo jak PS3 to z dyskiem 60gb i z padem takim albo innym :). Ah i ostrzezenia typu nie kupuj w Mediamarkt albo w Saturnie tez sie przydadza jak macie jakies przeciwwskazania. |
Cytat:
mam PS3, wiem co widze zal sie oddzywac |
sam wiesz, ze konsole nie potrzebuja az tyle ramu co piece, ale tej graficznej to by sie troche wiecej przydalo :).
|
co***380; - to przypad***322;o***347;***263; ka***380;dej konsoli.
Hardware starzeje si***281; ca***322;y, nie tylko pami***281;***263;. Ju***380; teraz obie konsole nie s***261; teoretycznie ***380;adn***261; konkurencj***261; dla PC. Radeony 4xxx i GeForce 2xx to zupe***322;nie inny wymiar wydajno***347;ci i same maj***261; po 1GB ramu, podczas gdy 3 lata temu standardem by***322;o 128MB. Wi***281;c 512MB wydaje si***281; do***347;***263; proporcjonalne do 2GB montowanych teraz w PC. B***261;dzmy szczerzy - gdyby konsole kosztowa***322;y jeszcze wi***281;cej kt***243;***380; by je kupi***322;... Nawet japo***324;czycy uznali na pocz***261;tku ***380;e PS3 jest za drogie. |
badzmy szczerzy, moze na starcie tak, ale konsola ma byc na lata.
|
Na pewno mo***380;na. Na ka***380;dej platformie mo***380;na zadziwi***263;. I na ka***380;dej platformie (poza PC gdzie nie ma jednego hardware) s***261; takie tytu***322;y. Amiga to klasyczny przyk***322;ad.
Co do pamieci - skoro obie konsole maj***261; po 512MB to mo***380;e wi***281;cej nie trzeba? Amiga z 1MB Ramu mia***322;a te same gry co PC z 4MB... PS2 mia***322; 32MB i chyba 4MB VRAM - to niewiele zgoda, ale na tamte czasy musia***322;o robic wra***380;enie . Dreamcast mia***322; wtedy ...16MB (z tym ze tylko na kod), 8MB VRAM i 2MB na dzwi***281;k. Saturn i PSX po 2MB. GameCube ma ***322;***261;cznie chyba tylko 48MB. Te 512MB to jak na konsole ogromna ilo***347;***263;. |
droga pamiec czy tez nie, to sony nie tlumaczy, bo sam wiesz ile zlorzeczenia bylo na za mala ilosc pamieci juz w przypadku PS2. PS3 to samo, w nastepnej konsoli pewnie znowu poskapia. po co komu hiperszybka pamiec jak jest jej tyle ile kot naplakal. PS3 to trudna konsola dla programisty, ale to juz nie problem gracza, a patrzac na Heavy Rain chyba jednak mozna :P.
|
no ale offtop wyszedł :wow:
Na szczęscie wszystko już powiedziane. Musze sie doszkolić z gier na PS3 :D Co do tytułu to jedyne co mi przyszło do głowy to "Oferta Media Marktu - wpakowac kasę w X360 Elite czy PS3" :haha: albo "Jak zepsuć wątek - zobacz sam" || |
Brakuje jeszcze Demka i b***281;dzie trzeba zmieni***263; nazw***281; tematu. :czar:
//powa***380;nie, zaproponujcie co***347;. |
Moim zdaniem akurat sony nie po***380;a***322;owa***322;o. Obie konsole powstawa***322;y w 2005 roku i jak na tamte czasy ich specyfikacja jest ***347;wietna. RSX to co***347; ok GF 7800, Xboxowi pewnie najbli***380;ej do radeona HD2600. W tamtym roku topowa by***322;a GF6800. Cell i 3-rdzeniowy procek x0 , wszystkie @3,2Ghz tez robi***261; wra***380;enie (zw***322;aszcza ***380;e ch***322;odzenie jest marne).
Wi***281;cej pami***281;ci nie mogli wrzuci***263; bo by***322;a za droga. GDDR3 z PS3 musia***322;o kosztowa***322; maj***261;tek. Sony po prostu.. znowu przekombinowa***322;o. I znowu straszy konkurencj***281; liczbami. W***322;a***347;nie przez takie przekombinowanie zdech***322;a Sega Saturn, kt***243;ra by***322;a pot***281;***380;niejsza ni***380; PSX ale poza AM2 nikt nie potrafi***322; tego wykorzysta***263;. Sega nauczy***322;a si***281; (cho***263; zbyt dla niej p***243;***378;no) i architektura DC by***322;a ju***380; ***347;wietna. Zwyk***322;y procek z baaardzo mocnym FPU (nie by***322;o wtedy T&L ani vertex shader***243;w) i cwane GPU z systemem HSR. Gry na DC z okresu gdy jeszcze ***380;y***322;o dzia***322;a***322;y i wygl***261;da***322;y lepiej ni***380; na PS2. Wystarczy sie cofn***261;***263; pare lat wstecz do recenzji np Rayman 2 czy Tokyo Extreme Racer 2 . Wszyscy sie zastanawiali - czemu 20 krotnie wolniejszy (w praktyce jak sie okaza***322;o ok 1,5 raza wolniejszy ale sony to k***322;amczuszek) DC ma lepsze o***347;wietlenie, p***322;ynniejsz***261; graf***281; i ostrzejsze tekstury (mia***322; kompresj***281; tekstur 5:1 i dwukrotnie wiecej pami***281;ci graficznej - 10 razy wi***281;cej miejsca na tekstury wi***281;c jak mog***322;o by***263; inaczej?)... Oczywi***347;cie nikt nie chcia***322; kupi***263; konsoli "poprzedniej gereracji" "20 krotnie wolniejszej" i DC zdech***322;. Przekombinowywanie nie jest dobre. Nintendo po N64 si***281; nauczy***322;o. Sega po 32X i Saturnie si***281; nauczy***322;a. Microsoft zawsze to wiedzia***322;. A Sony pod***261;***380;a swoj***261; ***347;cie***380;k***261;... Ale masz racj***281; : konsola to przede wszystkim gry. I byc mo***380;e faktycznie na PS3 s***261; rewelacyjne. Mi te z X360 si***281; podobaj***261; :) Co do smarowania papierowymi liczbami: po prostu znam si***281; na sprz***281;cie. Znam specyfikacje PS3 i X360. Wiem czego mo***380;na si***281; po nich spodziewa***263;. I dok***322;adnie to wida***263; w grach kt***243;re teraz wychodz***261;. Zero zaskoczenia. |
Ty tak samo smarujesz papierowymi liczbami w sprawie iksa jak sony w przypadku ps3 ;). mowisz, ze AA kuleje w PS3, tylko ostatnio gdzies padlo mi na oczy, ze np. w kwestii AA w temacie Far Cry 2 to PS3 odstaje od xkloca, ale na plus. pewnie w praniu to wyjdzie, ale uwazam, ze gry na konsole sa tak slabe, jak slabi sa programisci (widzialem wiele slow krytyki pod adresem ostatniego Soul Calibura) i ta zaleznosc jest bardziej widoczna na konsolach niz pctach. z cala pewnoscia jednak PS3 jest dla nich trudniejszym orzechem do zgryzienia, tylko ze to juz ich problem, a nie gracza :D.
konsola ma dawac frajde i uwazam, ze wiecej jest takich gier dla grilla niz dla xkloca. to czy rozdzielczosc jest troche nawet nizsza czy tez nie, nie ma takiego znaczenia (do tej pory nie zwrocilem na to uwagi), aczkolwiek jak zobaczylem kiedys pierwszy raz specyfikacje PS3 to pierwsze co mi przyszlo do glowy to to, ze sony znowu pozalowalo. skapstwo sony znowu dalo znac. tak samo jak w przypadku PS2. |
Silnik MGS4 jest zrobiony specjalnie dla PS3, co przecie***380; nie znaczy ***380;e gdyby by***322; zrobiony specjalnie dla X360 gra nie wygl***261;da***322;aby lepiej. Je***380;eli chodzi o sam no***347;nik BR - to w MGS4 z tego co wiem zapchali go filmami w HD.
White Engine (FF13) mia***322; te***380; by***263; specjalnie dla Cell, wyciska***263; co si***281; da z tego procesora. A w ko***324;cu wysz***322;o ***380;e mo***380;liwy jest tak***380;e port na PC. Nie ma ***380;adnych dowod***243;w na wy***380;szo***347;***263; architektury PS3 nad X360, poza ***347;miesznymi cyferkami podanymi przez Sony o teraflopach kt***243;re nic przecie***380; nie m***243;wi***261; itp. Gier exclusive si***281; nie por***243;wnuje, bo i jak? Cross-platformy wygl***261;daj***261; lepiej na X bo to po prostu kwestia hardware. Soul Calibur na X360 biega w wy***380;szej rozdzielczo***347;ci i ma antyalias, o kt***243;rym RSX mo***380;e zapomnie***263;. RSX po prostu nie jest w stanie da***263; AA z sensown***261; wydajno***347;ci***261;, bo zapcha***322;by swoj***261; magistral***281; pami***281;ci zupe***322;nie jak m***243;j GF8600... Twierdzenie ***380;e exclusive na PS3 jest ***322;adniejsze ni***380; na X360 jest IMO nieco ***347;mieszne. Na jakiej podstawie w og***243;le mo***380;na wydawa***263; takie os***261;dy? Teoretycznej wydajno***347;ci oblice***324; zmiennoprzecinkowych? Skoro PS3 jest takie wspania***322;e to czemu nie radzi sobie prawie nigdy z portami ze s***322;abszej konsoli? by***263; mo***380;e dlatego ***380;e - ma jeden 1 w***261;tkowy uniwersalny procesor a X360 - trzy dwuw***261;tkowe - X ma zunifikowane shadery idealnie dopasowyj***261;ce si***281; do aktualnie wy***347;wietlanego obrazu przez co ich efektywno***347;***263; jest znacznie wy***380;sza - X ma teselator. Ju***380; samo to wystarczy by wyko***324;czy***263; vertex shadery w RSX. - wydajno***347;***263; vertex shader***243;w x-a jest (w porywach i teoretycznie bo zawsze co***347; musi zosta***263; na pixel shadery) ok 6-krotnie wy***380;sza. Cell mo***380;e bardzo sprawnie je zast***261;pi***263;, ale kosztem wi***281;kszo***347;ci przepustowo***347;ci magistrali, co nie bardzo sie op***322;aci. Oczywi***347;cie procek x-a te***380; mo***380;e je zast***281;powa***263; bo ma do***347;***263; mocne FPU. - efekty zrobione w eDRAM (w tym AA) s***261; praktycznie nie do przeniesienia na inne platformy bez ogromnego narzutu na GPU - pami***281;***263; x0 jest elastyczna, a nie podzielona po po***322;owie jak w PS. Je***380;eli zmie***347;cisz silnik w 100MB to mo***380;esz napcha***263; 400MB tekstur, co na PS nie przejdzie. - no i ***322;atwiej sie x0 programuje Po stronie PS3 stoi znacznie pojemniejszy no***347;nik oraz dwukrotnie wi***281;ksza moc oblicze***324; zmiennoprzecinkowych (kosztem trzykrotnie mniejszej mocy uniwersalnej). I tyle. Oczywi***347;cie mo***380;liwo***347;ci konsoli to nie gry. I by***263; mo***380;e macie racje ***380;e gry na PS3 s***261; fajniejsze. Nie wiem bo nie mam PS3 :D. Jednak na pewno PS3 technicznie Xa nie glebi. M***243;wie to jako informatyk programista kt***243;ry od 10 lat obserwuje rynek akcelerator***243;w 3D i maszynek do generowania grafiki. Tak tak, mia***322;em kiedy***347; S3 Virge i 3dfx Voodoo i w***322;a***347;ciwie ka***380;d***261; generacj***281; kart do GF8. |
Na ps3 b***281;dzie GOD of WAR 3, GT5, Tekken6, dla tych 3 gier ju***380; warto kupi***263; sprz***281;t,
ale ja wole poczeka***263; do Grudnia :) Gry multiplatformowe wygl***261;dal***261; lepiej na xboxie z tego co widzialem, aczkolwiek exclusive z piekna grafika wydany na ps3 graficznie bedzie ladniejszy od exclusiva na x0. |
Cytat:
A co do zonglerki plytami - gdy zwiedzamy jedna lokacje w MGS 4 (ktora juz odwiedzilismy w MGS 1 a teraz wracamy do niej po 15 latach) i dochodzimy do miejsca gdzie w MGS 1 zmienialo sie CD 1 na CD 2 dzwoni nam codec. Po odebraniu slyszymy nastepujaca rozmowe : http://pl.youtube.com/watch?v=C1Hbd_HbO78 Nic dodac nic ujac. Zmiana plyty owszem nie nastrecza problemow, ale w 2008 roku jest nieco... smieszna ;-)? W ogole w MGS 4 jest wiecej zartow z X360, jako ze sam Hide Kojima to FanBoy sprzetu Sony ^_^! Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Ja tam uważam Forza'ę za lepszą od GT, które od 97 roku stoi praktycznie w miejscu. Zaś co do Banjoo to sorry, ale Banjoo Kazooie i Banjo Tooie były genialnymi platformerami - Rare co prawda nie jest tym samym Rare co kiedyś, ale myślę że poziomem dorówna swoim prequelom na N64.
X360 ma też IMO więcej do zaoferowania... tylko, że to głownie porty z PC i prawie same FPSy i TPP Shootery. Na platformie Sony zawsze będzie można liczyć na jakieś oryginalne wynalazki kalibru Flow, SoTC, O-kami itd. Ponadto MGS, God of War, GT5... Po Final Fantasy została już dziś chyba tylko nazwa. Podobnie z serią Xeno, którą spiepszyło Namco, Seikenami, Valkyrie Profile, Star Ocean... ciekawe kiedy się dobiorą do Chrono sagi i Parasite Eve. Square-Enix to nie jest Square+Enix, to jest skrajnie komercyjny nowotwór. --- (...) a miało być o PS3 z MM... :D |
Cytat:
poza tym autor sam przyznaje, ze jak cos nie wyglada jak powinno na PS3, choc rzadko to mozna zauwazyc, to najczesciej wina developera, a nie samej konsoli i jezeli juz to Rockstar dal ciala, choc sam tego nie zauwazylem. dla mnie to jak porownywanie BMW i Mercedesa. ps. po co komus Forza na PS3 jak bedzie mial GT. xklocek nie ma lub tyle co kot naplakal ciekawych tytulow, ktore moga przyciagac, a ktorych nie ma na PS3, bo nie wiem czy Ninja Gaiden II lub Mass Effect sa takimi tytulami. niektorych moze i skusza, ale na pewno nie wielkie masy. np. M$ pluje sobie teraz w brode, ze nie bedzie LBP dla xkloca, a byla taka szansa, a skoro PS3 jest tak slabe to jakim cudem powstaje dla niej Heavy Rain |
Wiem ***380;e taka k***322;***243;tnia nie ma sensu, ale z informacji kt***243;re posiadam gry na X360 chodz***261; p***322;ynniej. PS3 nie oferuje te***380; ***380;adnego antyaliasu. Co do o***347;wietlenia to nie tak - X360 ma GPU nowsze o generacje (w skr***243;cie GF7 vs Radeon HD). R***243;***380;nica w shaderach i AA. O***347;wietlenie mo***380;na by***322;o por***243;wnywa***263; 8 lat temu przy DC vs PS2 (i tam DC wygrywa***322;).
Co do GTAIV: http://www.eurogamer.net/article.php...=137829&page=4 Por***243;wnania innych gierek (w ka***380;dym round jest pare tytu***322;***243;w): http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=94112 Ma***322;y wycinek z por***243;wnania Turoka m***243;wi sam za siebie.. "Turok follows more typical cross-platform development trend in being measurably superior on Xbox 360" Gier lepiej dzia***322;aj***261;cych na X jest wiele.. w***322;a***347;ciwie to nie ma co przytacza***263; r***243;***380;nic poczytajcie sami. Jak co***347; dzia***322;a/wygl***261;da lepiej na PS to prawdziwe ***347;wi***281;to (szczerze to przegl***261;daj***261;c nie znalaz***322;em ani jednego tutu***322;u). R***243;***380;nice czasem s***261; spore. Na PS3 nie bedzie Ninja Gaiden II, Forza 3, Mass Effect. Nie chce mi sie wyszukiwa***263; ale pare rzeczy si***281; znajdzie. X klocek ma klasyczn***261; konsolow***261; architektur***281; z paroma ciekawymi bajerami (g***322;***243;wny to eDRAM). Nie ma nic wsp***243;lnego z pierwszym klockiem ani tym bardziej PC. Podobn***261; architekture mia***322;y PSX, DC, GameCube i Wii. PS3 to odmieniec kt***243;ry generowanie grafiki pr***243;buje zrzuci***263; z GPU na DSP. Wcze***347;niej nic takiego nie by***322;o... U***380;ywanie GPU do generowania grafiki to najlepsze wyj***347;cie, bo s***261; to procki specjalnie do tego celu, a do tego naj***322;atwiejsze dla programist***243;w. Teraz gdy procesory GPU s***261; w pe***322;ni programowalne nie ma sensu bawi***263; si***281; w pierdo***322;y na CPU. A cell wydajno***347;ci***261; GPU nie dogoni ***380;eby nie wiem co. Widac to chocia***380;by w projekcie Folding@Home gdzie 17 tysi***281;cy kart nvidia da***322;o ostatnio 20***37; mocy wi***281;cej ni***380; 600tys konsol PS3... Poza tym robi***261;c gre/silnik na GPU robisz praktycznie na wszystko (Unreal 3). Robi***261;c na cella robisz tylko dla PS3. Producentom to sie po prostu nie op***322;aca. A co do ***380;***261;glerki p***322;ytami to zmiana 2-3 razy na ca***322;e przej***347;cie gry to chyba nie jest wielki wysi***322;i***322;ek. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ps. Final zawita na xkloca, ale nie w Japonii, zreszta jak dla mnie ta gra jest kaszanka Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
X360 umiera? To mnie rozbawi***322;e***347; teraz :D
W sierpniu sprzeda***380; X360 przebi***322;a PS3 nawet w... Japonii :wow: http://www.pcworld.com/article/14991...les_chart.html Ma si***281; coraz lepiej. W***322;a***347;ciwie wszystko teraz wychodzi na X360. Prawda jest taka, ***380;e PS3 nie ma nic specjalnego do zaoferowania w dziedzinie gier. Gry wygl***261;daj***261; s***322;abiej (nizsza rozdziala, bez AA) , chodz***261; gorzej, wczytuj***261; si***281; wolniej (!!!) i do tego s***261; zazwyczaj dro***380;sze. To nie wina programist***243;w kt***243;rzy przez 2 lata nie mog***261; nauczy***263; si***281; PS3. To wina PS3...s***322;absze GPU nie wyrabia, a nikt nie bedzie pisa***263; gier specjalnie dla Cell. Fani PS3 upatruj***261; sukces w exclusive, tylko ***380;e tych jako***347; nie ma. MGS4... i co***347; jeszcze? GT5 b***281;dzie bodaj***380;e w 2010, Final Fantasy zawita te***380; na X360 to juz pewne. X tez ma swoje mocne tytu***322;y. Ma***322;y no***347;nik nie jest ***380;adn***261; przeszkod***261;, chyba ***380;e dla film***243;w w HD. Poza tym na dreamcascie Shenume mia***322;o 4 p***322;yty i co? I nic. Po kilkunastu godzinach grania u***380;ywa***322;o si***281; innej p***322;yty i to wszystko. Na X tez moze tak by***263;. Instalowanie gier na twardzielu to tylko kwestia czasu. Wez pod uwage ***380;e obie konsole maj***261; 512MB Ramu. ***379;eby wykorzysta***263; sensownie (a nie bezsensownie na filmy HD) no***347;nik BR gra musia***322;aby by***263; cholernie d***322;uga. Wi***281;c je***380;eli po 50 godzinach grania u***380;tkownik zacznie u***380;ywa***263; p***322;yty numer 2 to specjalnie mu to nie przeszkodzi... Wracaj***261;c do przypadku pana kt***243;ry kupi***322; PS3 ***380;eby przejsc GTAIV to w***261;tpie aby "przysz***322;o***347;ciowo***347;***263;" kt***243;rejkolwiek platformy go interesowa***322;a, a ta gra na dwukrotnie ta***324;szym X360 dzia***322;a po prostu lepiej. Nie ma co si***281; oszukiwa***263; ***380;e upscaling z niskiej rozdzia***322;y w wersji PS3 i braki w shaderach daj***261; "filmowy" efekt a braki w FPS buduj***261; klimat :szczerb: Polityka M$ jest r***243;wnie uczciwa - nie powstanie gra kt***243;ra b***281;dzie wymaga***263; czegokolwiek ponad X360 Core. |
PS3 vs X360 ;]
Ze względu na offtop wydzieliłem dywagacje z:
>> http://forum.cdrinfo.pl/f36/oferta-media-marktu-79573/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cena za PS3 wymieniona w pierwszym poscie jest uczciwa - SixAxiS to swietny pad i jeszcze dlugo bedzie standardem. Inna sprawa, ze polityka Sony jest duzo bardziej w porzadku wobec Gracza niz MS - nie powstanie gra ktora WYMAGAC bedzie DS3, bo uniemozliwiloby to graczom z SIxAxiSem zagranie w ta produkcje. Jezeli tylko nie zamierzasz grac w gry z PS2 (bo np. ukonczyles je juz na PS2), to mysle ze mozesz spokojnie kupowac. Nie ma snesu czekac na wersje 80 GB, bo i tak nie bedzie ona kompatybilna z grami PS2, a dysk 250 GB kosztuje dzis w granicach 250 PLN. |
Cytat:
|
Cytat:
jak mogli go tak zbeszcześcić ;) |
http://www.evilgodzilla.com/spy/diary/raiden-naked.jpg
Czy jaki***347; inny peda***322; lata***322; nago w grze? Cytat:
|
macie co***347; do raidena?
|| |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem, FFX też jeszcze był od Square, ale to ten sam poziom syfu co jego następcy. |
Cytat:
Tak pozatym to FFX robilo jeszcze Squaresoft bez enixa :D Ale Legend Of Mana moze byc ciekawa:spoko: A chrono tiggera to chyba nie zrobia zreszta miala byc na pc ale storpedowali ten projekt grożąc pozwami - mogloby byc ciekawie tego sie nie dowiemy niestety ;/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
MGSy byly swietne(Raiden I love you:P ), ale boje sie ze nagonka sony na pana Hideo moze wywrzec spora presje przy MGS4 zwlaszcza ze to ma byc sprawdzona "kura znosząca złote jaja" wiec oby wszystko tej grze wyszlo na dobre:D |
Cytat:
|
Cytat:
[...] ***379;a***322;osny poziom trudno***347;ci (dla kogo to ma by***263;? dla 5 latk***243;w?), kiepska, naci***261;gana fabu***322;a (s***261; wyj***261;tki), ograniczona swoboda (jak ja to rozumiem: exploracja terenu, brak sekret***243;w itp...), s***322;abe dialogi, nienajlepsza oprawa graficzna (wybacz, ale tekstury w FFXII s***261; cienkie jak dupa w***281;***380;a - co mnie obchodzi, ***380;e PS2 ma tylko 32RAM? Nikt im nie kaza***322; w ten spos***243;b budowa***263; ***347;wiata). [...] ***380;e niby narzekam i wykrzywiam nosem? Przypomnij sobie Chrono Cross, stare Fajnale 7/8/9, FFTactics, Xenogears, Vagran Story, Seiken Densetsu IV (Legend of Mana), Parasite Eve itd... itd... Na bezrybiu i rak ryba? [cenzura] takie raki :P Capcom - podobnie, Breath of Fire straszy kiczem. Namco - Xenosaga to profanacja Xenogears, Tales of...widzia***322; kto***347; jakie***347; cho***263;by w NTSC-U? Ehh... jedyny jRPG, kt***243;ry uwa***380;am ***380;e jest zrobiony od pocz***261;tku do ko***324;ca dobrze to Dragon Quest VIII... tyle, ***380;e to dla m***322;odszej "widowni" (ale chocia***380; oldschoolowe). Cytat:
Maj***261;c w pami***281;ci tragiczne DMC2 i (moim zdaniem) s***322;abe merytorycznie DMC3, nie wierz***281; w DMC4 (oby mnie zaskoczy***322;!). Polecam zacz***261;***263; od korzeni: MG, MG Snake's Revenge, (MG2 pomin***281; z lito***347;ci - M@X, jakby mi si***281; pomyli***322;y tytu***322;y popraw mnie he he), koniecznie MGS, MGS2 (kaszana jak dla mnie, pomijaj***261;c epizod na tankowcu - wiadomo dlaczego he he), MGS3 (udany, ale jak ju***380; to polecam wersj***281; Substitence). |
Cytat:
Ja tam skłaniam się ku X360 i już powoli składam kasę (miała iść na upgrade kompa, ale cóż || ) Za PS3 przemawia dla mnie tylko DMC4, ale wciąż liczę, że wyjdzie na X360 (MGS4 zapowiada się super, ale ponieważ nie grałem w poprzednie części, dla mnie nie jest to must have) |
Cytat:
ja się wstrzymam z ew. kupnem x360 bo przecież za kilka miecha rev2. || |
Co do X360 tez ma miec lina...gry na X360 sa fajne,takie jak Gears Of War, Losta Planet czy Oblivion. Dodatkowo ma wyjsc jeszcze Too Human, Resident Evil 5, - ale wkoncu nie wiadomo czy bedzie na to PS3 jak co chwile sie zmieniaja plotk na ten temat(aka kupno Capcomu przez M$). Ale oprucz tego na X360 beda te wszystkie 'niby exclusive'y' ktore mialy byc tylko na PS3, wiec, co sie bedzie oplacac to pozostanie wiele do zyczenia.
Aha Co do RPGow poza Blue Dragonem ma wyjsc jeszcze kilka z japonskim rozmachem na ktorych widok szczeka opada. Takze na jakis rok moze poltora/2 z cala pewnoscia jesli chodzi o "Bud***380;et Domowy" to X360 bedzie idealnym rozwi***261;zaniem. Nie ukrywam mam X360 jestem zadowolony ze sprz***281;tu - bede grac na wszystkim, nadal jestem wielkim fanatykiem Sony(nie mylic z fanbboyem) ktory tez czeka na PS3! Ale ja PS3 nie kupie jak wyjdzie! z czystego powodu nie bedzie FF13 ani MGS4,Tekken6 na starcie wiec to co zapowiadaja jakos mnie nie zadowala, a czekam na mocne konkrety - takie jest moje zdanie. |
Takto, jak ju***380; pisa***322;em, z poziomu otherOS nie ma dost***281;pu do RSXa.
Trzeba czeka***263; na modchip/exploity :D |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
normalnie bym zdecydowany jest na x360 z kliku powod***243;w, za ps3 przemawiaj***261; tylko jeden mo***380;liwo***347;***263; odpalenia windowsa xp :)
|
Na 64RAM nie zaszalejesz :D
Wracaj***261;c jeszcze to PS3: na nim to b***281;dzie Lin, widzia***322;em XGLa - power. Poza tym 256RAM i conajmniej jeden 3GHz rdze***324; - tyle, ***380;e na emulacj***281; 32bit platform przyjdzie poczeka***263; do z***322;amania platformy (brak dost***281;pu do RSX z poziomu otherOS). Z innej beczki: Kopie gier z PS2 mo***380;na ju***380; odpala***263; na PS3, podobnie z backupami na PS3 (pono***263; PDX pracuje nad exploitem i jest ju***380; na uko***324;czeniu - ciekawe). Gry na BD-ROM nie maj***261; ***380;adnego zabezpieczenia typu media flag! Mo***380;liwe Ripy na DVD5/9! (ciekawe jak d***322;ugo he he). |
zgadza sie Berion@ :]
na pstwo jak skonczylem soulcalibur 2-3 i wszystkie ratchet'y lezy i sie kurzy ... dlatego niedawno kupilem klocka i wale w niego rozne dystrybucje :D |
Ja si***281; sk***322;aniam ku PS3 z jednego powodu - linux. Emu, progi u***380;ytkowe itd... dla mnie moc, taka druga amiga. Gry przy okazji. Dlaczego? Nowe nie bawi***261; mnie tak jak 'niegdysiejsze' (co nie oznacza, ***380;e wog***243;le nie gram).
|
hmm ... dzis widzialem filmiki z gier na xbox360 i na ps3
konsole jak na razie powalaja paroma exclusive'ami od ms Gears of War a Resistance: Fall of Man Gameplay od sony tu moim zdaniem kasuje konkurencje Gears of War oczywiscie na Lost Planet: Extreme Condition jest tez na co popatrzec :] Project Gotham Racing 3 plastkowa wysciowka xbox'a i taka sama od sony przy Ridge Racer 7 ale klocek zostaje zjedzona grywalnoscia i fizyka z MotorStorm od japonczykow jedyny niesmak pozostal po Tony Hawk's Project 8 - tam to fizyka dopiero kulej przy upadkach ... na razie tym co zobaczylem sklaniam sie ku ps3 wiec jesli sie pojawi kupie gdzie dolaczy do pierwszego xbox'a i dwoch pozostalych konsol od sony :] |
A ja bym prosi***322;: bez 'pedalstwa' na forum :P (oczywi***347;cie to pro***347;ba jako usera, nie moderatora) ... '***379;e niby nietolerancyjny jestem?' C***243;***380;...
|
Cytat:
" ***379;eby ***380;ycie mia***322;o smaczek raz dziewczynka, raz ch***322;opaczek " :D Jak si***281; wku*wie to Kupie sobie n***243;wke sztuke PS2 :P Bo moja jest ju***380; w stanie rozsypki (dzia***322;a na 2 zasilacze). |
@szczuru to tak jak kocha***263; na dwie strony mozna obie "p***322;cie" i byc happy ;-)
Bierz ixa kupisz ps3 kiedys jak wyjdzie np. mgs4 czy ff13 do tego czasu chyba nie zamierzasz czekac wieki :D |
Cytat:
|
@FatAlbert, Musia***322; bym si***281; po***380;egna***263; z "fanboystwem" SONY :(
|
@szczuru
polece Ci iksa warto naprawde ;) |
Pr***261;d to ona te***380; konkretnie po***380;era :D Ponad 300W! M-A-S-A-K-R-A! "Gratuluj***281;" NVidia'i.
|
@Desden, Problem w tym ***380;e z X'em 360 nie mia***322;em jeszcze osobi***347;cie do czynienia a z PS3 (!!) TAK, maszynka mnie po***380;ar***322;a...
|
@szczuru mam ixa360 i zabawka jest mega wypas - dodam tyle ze jak wyjdzie ps3 i jakies sensowniejsze gierki ktorych oczywiscie x360 nie bedzie miec tez kupie maszynke sony ;)
Takze warto miec tyle ci powiem. ps. x360 z***380;era prawie 200W mocy!!! |
Nadal si***281; zastanawaim czy kupi***263; PS3 czy X'a. Co prawda M@X masz racje mo***380;na wzi***261;***347;***263; PS3 bo wsp***243;***322;pracuje z PSP (a PSP raz mam a raz nie mam :P jak w kalejdoskopie :P) ale ciekawi mnie jak zrobi***261; kopie na "to co***347;" w ko***324;cu bo BlueRay, je***347;li nie b***281;dzie kopii na BR-Discach to co? Taki np THP8 by***322;by na 3 P***322;ytach DVD? (Przyk***322;ad). Nie twierdze ***380;e gra***322; bym tylko na koopiach, aczkolwiek lubie najpierw gre przetestowa***263; zanim kupie orygina***322; (tak mia***322;em z FFX - kupi***322;em kopie, przeszed***322;em, kupi***322;em orygina***322; i zacze***322;a si***281; jazda z Monster Aren***261; :D)
|
Cytat:
Przynajmniej na razie ;-). |
Gdybym ja wybieral dla siebie to mam jeszcze jeden argument za PS3 - gry z PS3 wspolpracuja z PSP, a sprzet ten posiadam ;-)...
|
Jak do filmów to Xbox, nie X360.
|
Cytat:
|
Cytat:
Przy okazji sobie pograsz i moze sie spodoba ;-). |
...a ja łykam białe tabletki i widac efekty :D
|
Jakby to byly "nie te rece" to by sie zona na Ciebie skarzyla ;-)...
|
Cytat:
|
Na gry nigdy nie jest sie za starym :-)!
|
Cytat:
|
Czego nie rozumiesz? Wyt***322;umaczymy i mo***380;e uda si***281; nam***243;wi***263; na "przej***347;cie na ciemn***261; stron***281; mocy".
Zdecyduj... czerwona czy niebieska tabletka ;] |
Przepraszam za offtopa.
Ja nigdy żadnej konsoli nie miałem, gry też mnie za bardzo nie wciągają, ale podoba mi się, jak fajnie w tym temacie grypsujecie:spoko: Nic z tego nie rozumiem:haha: Jeszcze raz sorry za offtop.:spoko: |
Demek, od tego jest update softu. Cho***263; zgadzam si***281;, ***380;e obecnie jest to do***347;***263; uboga konsola... obecnie.
|
@desden
europa to wybredny rynek, wiec ps3 w postaci w jakiej jest teraz nie bylaby zbyt popularna |
Cytat:
Na X360 polecam Dead Rising - GTA z zombie w tle ;] |
@demek dla jednych to dobre dla innych juz, co ztego ze sharingu mozna korzystac jak filmow przegrywac juz sie nie dla przez "lana".
wracajac do gier na pceta zawsze byly konwersje ktore byly robione nie zadko na szybcika przez co wyszlo to co wyszlo. Szkoda mi tylko jednego ze sony europy nie zaatakowalo w listopadzie mam nadzieje ze marcu dostaniemy to, na co amerykanie i japonczyki beda patrzyc ze slinka na ustach ;p |
@max
moze i sony czyta wiecej formatow sama z siebie, ale x360 moze sluzyc za net player, czyli z dysku z kompa wyswietlac na tv poprzez lana sony tego nie ma, przynajmniej nie widzialem takiej informacji piszac o filmach mialem na mysli filmy z hd-dvd i bd w ich formacie czyli hd a nie jako pliki |
Cytat:
|
Cytat:
przecież Ty też lubisz grać ;) takw głębi duszy ja wiem, że to Ty tam w srodku czujesz i słyszysz coś co mówi idź grać :fiu: :D |
Maniacy gier, tylko by***347; cie grali,
I bardzo dobrze ***380;e na PC nie wydaj***261;, gry powinny by***263; tylko na konsole Wtedy w ko***324;cu PC by se odpoczo***322; A nie robi jak nie za server to za konsole :D |
Cytat:
ubisoft miał wydać, a ja wciąż na niego czekam i czekam, a dol jest na xklocka ? bo bym sobie w nocy pograł ;) :D |
To bylo kiedys - zauwaz ze ani slowa nie ma o premeirze SH5 na PC - a na konsole zapowiedzi sa konkretne. Nie ma RE4, nie ma nawet RE:Code Veronica. Nie ma MGS 3... COS JESZCZE?
|
Cytat:
to nie mo***380;liwe :czytaj: Cytat:
:D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:02. |