![]() |
Swap Magic 3 plus CODER ver. 3.8
Witam wszystkich.
Mam prośbę o to aby każdy kto ma Swap Magica 3.8 lub ma jakieś dobre informacje o tej wersji podzielił się swoimi spostrzeżeniami ponieważ większość informacji o swap magic-ach dotyczy się wersji wcześniejszej 3.6. Chciałbym uzyskać konkretne informacje o różnicach i kompatybilności tego produktu, a także możliwości jak najłatwiejszego wgrywania kopi zapasowych za pomocą Swap Magica 3.8. Proszę o pomoc ponieważ dużo gier mi nie działa, a jak wcześniej wspomniałem informacje z regóły tyczą się wersji 3.6. |
SM 3.8 Coder to poprostu 3.6 z możliwoscią cheatowania.
|
Ja mam wersje 3.8 i jezeli chodzi o gry na plytach DVD czyli gry na PS2 to jeszcze nie spotka***322;em sie z taka gr***261; zeby mi nie weszla.
Jak dot***261;d wchodz***261; wszystkie. Co do drugiego Swapa czyli tego do odpalania CD-r to narazie nie moge sie na jego temat wypowiedziec bo narazie walcze zeby odpalic przez niego gre z PSX ale cos mi nie idzie. Pewnie dowiedzia***322;bym sie dlaczego ale moderator sprytnie zamknal moj temat. :/ |
Cytat:
Nie wiem czy sprytnie, w moim mniemaniu s***322;usznie. Problem dotyczy***322; pirackiej kopii. Nie wiem czy zwr***243;ci***322;e***347; uwag***281;, ale poda***322;em Ci bateri***281; link***243;w do tutoriali i... jednego tematu, w kt***243;rym jest poruszony problem - Tw***243;j problem warto doda***263;. Nie czerpi***281; z tego ***380;adnej satysfakcji, rado***347;ci ani te***380; nie mam w zwyczaju utrudnia***263; ludziom dost***281;pu do wiedzy i mo***380;liwo***347;ci rozwi***261;zywania ich problem***243;w - dzia***322;a***322;bym na niekorzy***347;***263; swoj***261;, dzia***322;u i serwisu. Mo***380;esz w nim przecie***380; zada***263; pytanie, byle m***261;drze i byleby by***322;o poprzedzone dobrze opisanymi pr***243;bami (co, czym, jak, kiedy, na czym itd...). Trzeba tylko chcie***263; na to po***347;wi***281;ci***263; troch***281; czasu. A infraction si***281; nie przejmuj, zniknie za kilka dni (nast***281;pnym razem jednak b***281;dzie +5pkt). Koniec offtopu z mojej strony. |
swap 3.8 specjalnie to tylko wprowadza opcje action replay'owe w oszukiwaniu w grach jesli lubisz grac na kodach? a tak to co wersja 3.6 czyli np. odpalanie programow z MC/ z urzadzen na usb np. pendrive. Generalnie co ma chodzic to chodzi, a co nie chodzi to trzeba dzialac w tym kierunku zeby dzialalo - tylko trzeba chciec, a nie rzucic to o kant dupy ;p
|
big mike mam pytanie? Czy to znaczy ***380;e nie masz problemu z wgraniem ***380;adnej gry (od razu ci wskakuj***261;), czy poprostu jak z jak***261;***347; jest problem to j***261; r***243;***380;nymi patentami traktujesz i chodzi (np. Zone Loader)
A i jeszcze jedno pytanie sk***261;d wzi***261;***263; Zone Loadera i jak si***281; to obs***322;uguje? |
mniej wiecej to znaczy ze jak gra jest na plycie dwu warstwowej DVD9 to trzeba sie bedzie pomeczyc to raz,dwa jesli jakas gra nie idzie to trzeba napisac jej tytol i na czym paliles na jakim nosniku itd wszystko pisze w watkach na forum i w tutorialach. Generalnie na 90 kilka % gry DVD! chodza - reszta to wyjatki...
|
Witam :D. Takze uzywam SM 3.8 i szczerze to nie spotkalem sie jeszcze z problemem odpalenia gry. Wszystko smiga elegancko mowa o dvd gdyz cd-r nie mialem mozliwosci przetestowania. Kazda gra smiga jak nalezy poza Fif***261; street 2 ale to ja ****alem obraz wiec moja wina a nie SM :P
pozdro |
Proszę o pomoc
Witam
Od niedawna mam konsole ps 2, zamówiłam nawet swap magic versje 3.8, niestety mam problem z zamontowaniem haczyków, miała zostać dostarczona instrukcja do zamontowania, niestety nie ma jej:nie: . I tu moja prośba Ci którzy już zamontowali i wiedzą jak:help: prosze o wysłanie jakiejś małej instrukcji, albo chociaż wytłumaczenie co i jak zrobic. Z góry dzięki mail:aniasend@o2.pl |
Ale jakie blokady, jest ich dużo.
Tu masz guide do oficjalnych (czyt. oryg.) Magic Switch Pro V1/2/3 http://www.swapmagic3.com/MagicSwitc...stallation.pdf http://www.swapmagic3.com/Swap_Magic_Feature.htm |
heh ile to juz temat***243;w bylo jak wkladac haczyki :D Pamietaj iz podczas tej operacji liczy sie tylko spok***243;j ducha i wyczucie czujnika :D bez agresji aiii
Blokady pewnie magickeys czy jakos tak :D gdzies mialem t***261; instrukcje ale na chwile obecn***261; nie wiem gdzie jest :D jak bedziesz mial nadal problem postaram sie j***261; dostarczyc na owe forum :D |
... i b***281;d***261; dop***243;ki b***281;dzie zapotrzebowanie na SwapShit. Jak nie raz czytam opisy aukcji ze swapem to a***380; w***322;os si***281; je***380;y na g***322;owie. Bajkopisarze...
|
Prawda SwapShit jedyny pozytywny aspekt to nie stracona gwarancja chyba zadnych innych nie ma :D:D
W pewnym sensie i tak instrukcja nie jest potrzebna no chyba ze do tych dw***243;ch malych zatyczek jak ktos nie wie gdzie zamontowac (mowa o ps2 slim) bo do tej z haczykiem to instrukja nie jest potrzebna, tylko godziny spedzone na staraniach i umiarkowanym wyczuciu :D Dodam iz czasem trzeba lekko wygiac haczyk ( u mnie tak bylo ) pozdro |
Dzięki za info, ale własnie zepsulam konsole, chyba jestem za malo zgrabna:( oczywiscie 2 pierwsze blokadki nie stanowily problemu, ale ta nr 3 stanowila no i nie wiem co się stało ale przestał chodzic mi laser:(:'( nie reaguje na zadne plytki nawet na orginalne :( no i nie wiem co robic, slyszalam ze tam jest jakis czujniczek, moglo sie to uszkodzic? a czy mozliwe jest to do naprawienia? moze ktos sie orientuje ile by to kosztowalo? Cóż nie pozostalo mi chyba nic jak oddanie na gwarancje i czekanie co bedzie, a moze ktos poradzi jakas lepsza metode zeby konsolka wczytywala tez piraty? z gory dzieki za info.
|
Cytat:
Swapa to nie utracona gwarancja wiec ja bym gnal jak najszybciej do naprawy aby móc korzystac z czarnulki :) |
No i tak zrobiłam, wszystkie zaślepki ściągniete i zaniesione do gwarancji, zobaczymy co powiedzą, mam nadzieje ze bedzie do naprawienia:(
|
By***263; b***281;dzie, pytanie tylko czy w ramach gwarancji ;)
Gdybym ja by***322; serwisantem nie naprawi***322;bym takiej konsoli - uszkodzony czujnik - wiadomo od czego :D Z drugiej jednak strony ***322;aski Ci nie robi***261;, nie udowodni***261; przecie***380;, ***380;e zosta***322; uszkodzony z powodu nieumiej***281;tnej pr***243;by monta***380;u blokady dla Swapa. A tak z ciekawo***347;ci: jakie to s***261; blokady? (blokada blokadzie nie r***243;wna). |
Ilość załączników: 1
To były 3 blokadki, 2 takie plaskie i 3 ta z haczykiem takim chudym. Jak konsolka wróci to dam znac czy została naprawiona czy trzeba bedzie czegos innego zasiegnac:(
|
Blokady identyczne jak ja dostalem tylko ta 3 (c) mi cos dziwnie tutaj akurat wyglada, albo mam takie wrazenie albo zle wyglada :D
Wydaje mi sie ze uznaj***261; gwarancje u mnie w miescie znam pare os***243;b kt***243;re przy rozwaleniu czegos poprzez swapa oddawali i wracala cala i zdrowa :) Mam nadzieje ze i Tobie sie tak powiedzie :D pozdro |
No to mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie. Tylko teraz sie zastanawiam co robic dalej, czy znow probowac te blokadki zakladac,a jak znow zepsuje cos:ysz: No nic zobacze czy wogole naprawia, trzymac kciuki:)
|
Może lepiej już nie ;]
BTW: ten "korkociąg" C jest do modeli od V13 (a może V12? nie pamiętam). Prawdę powiedziawszy to patrząc na ten screen mam nieodparte wrażenie, że czegoś brakuje (pomijając tendetne wykonanie). |
No więc moge oglosic ze konsolka wrocila do mnie z gwarancji cala i zdrowa:) co prawda dlugo to trwalo, ale nareszcie juz jest. No i co moge powiedziec na gwaracji napisano tylko tyle ze zostal wymieniony czujnik i nic pozatym, ale dla wszystkich zakladajacych blokadki, UWAZAJCIE!!! bo naprawde niewiele trzeba zeby cos uszkodzic. Pozdrowionka;)
|
He he trzeba uwa***380;a***263; i kupi***263; porz***261;dne blokady. :taktak:
|
mam pytanko:czy jest jaki***347; inny spos***243;b podmiany p***322;yty ni***380; u***380;ywanie slide tool
|
Tak, zdjąć obudowę konsoli :D
|
Ja mam pytanie bo mam swapa magica przegrywane gry dzialaja. ale jak zrobic zeby chodzily filmy lub piosenki czy trzeba miec karte pamieci? bo gry chodza bez karty
|
Czyta***322;e***347; instrukcj***281; do PS2? Przeczytaj pierwej...
Je***347;li chodzi o co innego ni***380; DVD-Video i Audio-CD to poczytaj to: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2divx/index.php |
aha ale trzeba miec karte pamieci czy na plycie miec ten program bo tam nic nie pisze i jak sie zmienia film trzeba uruchamiac ten program jeszcze raz? :D
|
Poczytaj dok***322;adniej...
|
tzn ze przed kazdym wlaczeniem filmu trzeba wkladac plyte z programem a jak sie ma na memorce to nie trzeba wkladac programu?? dobrze zrozumialem ?? :D
tez mam sm 3.8 sam zakladalem zaslepki i nic nie uszkodzilem wszystkie gry mi chodza z dvd i cd bardzo polecam swap magica |
Tak, w rzeczy samej.
|
ostatnie pytanie jak sie przegrywa program to mozna przegrac na cd czy tylko na dvd
|
program mozesz wtyaplic albo przekopiowac zalezy od tego co masz w domu:
HDD,pendrajw,sie***263; i standardowo CD i DVD mozesz na tyle sposob***243;w ze napewno cos ci spasuje. Jak masz gola ps2 tylko karte MC to wypal na cd a z cd na MC i uruchamiaj z MC przy wlozeniu swapa ;) |
ja niemam karty . mozna odpalic z pendriva lub plyty cd ten program bez memorki?
|
Zanim Zaczniesz zadawa***263; jakiekolwiek pytania przejrzyj:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...064#post539064 :sciana: |
aha to znaczy ze mozna nagrac program na cd i bedzie dzialalo?????
a z pendriva nie mozna bez memorki ? |
Jeszcze raz Ci m***243;wi***281; poczytaj te tutoriale bo wszystko o co pytasz zosta***322;o juz albo opisane, albo poruszane. My***347;lisz, ***380;e po co ja i koledzy je pisali***347;my? Nie mamy co robi***263; z wolnym czasem?
Jak nie potrafisz czyta***263; ze zrozumieniem to popro***347; mam***281; albo tat***281; niech Ci wyja***347;ni***261;. |
Mam swapa 3.8 i nie wiem jak sie go obsługuje jak włoczyc płyte z psx i nie wiem jak sie botuje plz pomocy
|
|
ma ktos jakies nstrukcje jak zamontowac te haczyki?? chodzi mi dokladnie o Magic Keys 3
nigdzie nie moge ich na necie znalesc... |
Nieumiej***281;tne montowanie Magic Keys podobno mo***380;e doprowadzi***263; do uszkodzenia czujnika.
A co do jakiego***347; guide'a to nie mam. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ght=magic+keys Przyda***322;by si***281; jaki***347; tutorial na ten temat. Mn***243;stwo ludzi ci***261;gle o to pyta. Magic Keys, Magic Switch, Slim Klap itd... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:15. |