![]() |
Nova szkoła która oszukuje
Witam, moj kolega uczy sie juz drugi rok( 3 semestr ) w prywatnej szkole policealnej Nova Centrum Edukacji w Warszawie ul. Nowogrodzkiej 42 (IV pi***281;tro). Szko***322;a ta w umowie kt***243;r***261; podpisywa***322; deklarowa***322;a ***380;e posiada uprawnienia do wydawania dyplomu Technik informatyk. Jednak ostatnio po braku mo***380;liwosci zdania matury przez osoby chodzace do liceum dla doros***322;ych w tej szkole, okaza***322;o sie ze nic takiego nie posiadaja wiedz perfidnie oszukuje. Waznym elementem jest rowniez to ze podwyzszy***322;a op***322;aty z 115 w 1 semestrze do 155 w 3 semestrze, w 4 maja one wynosic ponad 180 z***322;. Odwo***322;uje zajecia w ostatniej chwili lub robi ich bardzo ma***322;o np: 3 godziny w miesiacu. Ten lekcewazacy stosunek do uczni***243;w wskazuje ze cos jest nie tak.
O szkole Nova http://www.nova.edu.pl/ jest rowniez artyku***322; w ***379;yciu na Goraco. Wiec je***347;li kt***243;ry***347; z waszych znajomych ma zamiar si***281; tam zapisa***263; niech da na wstrzymanie. |
Tak to czasem jest w prywatnych szko***322;ach. By***322;o kiedy***347; co***347; na ten temat bodaj***380;e w uwadze.
|
Cytat:
PS. ja natomiast polece szkoly TEB'u - takowa mnie przeszkolila i bylem jednym z niewielu ktorzy w tym roku zdali egamin (panstwowy!) na technika informatyki. (w szkole znajomego zdaly 4 osoby na 30 w kalsie o.0 ) |
A mam jeszcze pytanie Musi mieć dowody wpłaty żeby w sadzie mozna walczyc o swoją kase. I czy jeśli oni zbankrutują jego kasa pojdzie sie walić ?
|
niestety norma w polsce
pracujac w akademii medycznej mialem cale pielgrzymki chetnych na studia, ktorzy (wylicze najfajniejsze przyklady): - dostali informacje o jakims magicznym trybie rekrutacji bez egzaminow dla np niepelnosprawnych albo obcokrajowcow (informacje udzielane ODPLATNIE przez Akademickie Centrum Informacji - w necie, gazetach czy samcyh uczelniach takie info sa za free i w dodatku prawdziwe) - ukonczyli jakies szkoly wieczorowe PLATNE w ktorych od poczatku im mowili, ze maja umowe z akademia i zostana tu przyjeci na kontynuacje nauki - ukonczyli jakies PLATNE szkoly dostajac magiczne (czyli nie majace mocy prawnej) dyplomy, ponoc uprawniajace ich do wykonywania zawodow medycznych albo kontynuacji nauki na akademii (oczywiscie bez egzaminow...) - ukonczyli jakis kurs przygotowawczy do egzamow i ponoc mialo im to dac dodatkowe punkty najbardziej razi mnie nie sam mechanizm oszustwa, ale glupota tych ludzi - wszytskie te bzdury mozna bardzo latwo i ZA DARMO sprawdzic wykonujac jeden telefon albo po prostu przychodzac do uczelni o jakiej mazyli i pytajac albo czytajac wywieszone zasady rekrutacji jak mozna przez kilka lat placic i nawet nie sprawdzic jaki tytul sie bedzie mialo i czy jest on wart wiecej niz srajtasma w kiblu? edit: jeszcze jedna zecz mi sie bardzo podoba - jak juz niektorzy trafiali i pytali, pracownicy ich wyprowadzali z bledu to oni... mieli PRETENSJE DO NAS :D kiedys dowiedzialem sie jakies filii mojej uczelni :D kazdy sposob na reklame jest dobry :D czy musze dodawac, ze lista filii nie jest tajna? :> |
jak sie czyta/orientuje tak si***281; ma a potem pretensje...
niech si***281; tego typu szko***322;y boj***261; na mojej drodze bo ja sie zawsze upewniam a jak nie daj tego typu przekr***281;t bedzie to troche szumu zrobie i koniec biznesu bedzie... |
ale najgorsze jest to że mogą bez problemu otworzyć nową szkołe pod inna nazwą i dalej robić to co wcześniej :-/
|
wystarczy napisa***263; do prasy...wtedy s***261; zniszczeni...
reporterzy jak szara***324;cza. |
elo, link do filmiku o szkole http://www.youtube.com/watch?v=oJ7qBA-_1ZU
|
Głównym problemem szkoły jest całkowity BRAK ORGANIZACJI, większość informacji podawanych na spotkaniu organizacyjnym nie była zgodna ze stanem faktycznym ***8211; jedna z pań dała grupom informację, że zajęcia odbywają się od godziny 8 do maksymalnie 15. Moja grupa przez cały semestr miała zajęcia 5 razy do 14:35, TRZY razy do 16:15, PIĘĆ razy do 17:05, CZTERY razy do 17:55 i JEDEN raz do 18:45 przy czym 14 razy na godzinę 8, więc zajęcia trwały nawet 10h zegarowych. Podsumowując na 18 dni zajęć 13 razy zajęcia były nie do max. 15, a do 16-19. Wybrałam tę szkołę bo chodziłam do pracy po godzinie 15, jestem zbulwersowana tym oszustem zwłaszcza, że pracowałam popołudniami jako niania, z czego w związku z powyższym musiałam zrezygnować! Co więcej na tym spotkaniu pani powiedziała grupie, że Nova NIE ZAPEWNIA praktyk zawodowych i praktyki słuchacze muszą sobie zorganizować we własnym zakresie, co kompletnie mija się z tym co można wyczytać na stronie wytłuszczonym, pogrubionym drukiem: ***8216;***8217;Zapewniamy promocje, zniżki, stypendia, praktyki zawodowe***8217;***8217; ***8211; proponuję szkole uaktualniać informację podawane na stronie. Dodatkowo panie z sekretariatu nic o żadnych stypendiach NIE WIEDZĄ.
Inne informacje podane na stronie: - organizujemy pokazy, na których nasi Słuchacze prezentują swoje umiejętności ***8211; ani ja ani nikt ze słuchaczy, których w tej szkole poznałam nie słyszał nic o żadnych pokazach - przygotowujemy profesjonalne materiały dla słuchaczy ***8211; brak jakichkolwiek materiałów - urozmaicamy zajęcia pokazami, zajęciami w terenie, w firmach, przedsiębiorstwach ***8211; nic z tych rzeczy, a wszystkie zajęcia odbywają się na terenie Novej, wyłączając kierunek kosmetyki - tworzymy małe grupy lekcyjne ***8211; małe grupy po semestrze są zamykane, szkoła otwiera semestry w trybie dziennym, a potem pod pretekstem, że jest za mało osób i się nie opłaca zaleca przeniesienie się na tryb weekendowy po pierwszym semestrze, mimo że moja grupa liczyła aż 14 osób została rozwiązana, - każda grupa ma przydzielonego opiekuna ***8211; moja grupa nie miała ŻADNEGO opiekuna - dział obsługi klienta pomaga w wyjaśnieniu wszelkich spraw, zawsze z uśmiechem ***8211; jeśli odpowiedź na większość pytań: nie dysponuję czasem tego wykładowcy; jest wyjaśnieniem jakiejś sprawy i odsyłanie z kwitkiem to dziwi mnie to, co do tego ***8222;uśmiechu***8221; też bym polemizowała - dyrekcja wyznacza specjalne dyżury dla Słuchaczy ***8211; nie było żadnych dyżurów - mamy podpisane umowy z firmami w sprawie organizacji praktyk zawodowych ***8211; drugi raz wspomniany ten nieaktualny fakt |
Prawie żadna szkoła nie zapewnia teraz praktyk zawodowych, trzeba sobie samemu radzić, tak jak moja córa na UW. Pracuje za darmo, ale w zawodzie, inni znaleźli mniej wyszukane zajęcia, robią na recepcji.
|
Jeśli tak to polecam im uaktualnić informacje jakie podają na swojej stronie :) poza tym to tylko jedna z ogromu pomyłek i oszustw
|
Temat o tej szkole wisi tu prawie 7 lat, co pozwala podejrzewac istnienie tej szkoły od co najmniej tego czasu.
Niezmiennie dziwię się ludziom zapisującym sie do takich szkół, przecież najczęściej wystarczy posłuchać starszych kursantów, już o opiniach w internecie nie wspomnę... No a potem zdziwienie i pretensje do całego świata. |
mało jest opinii o niej w internecie, a reklamują się b.dobrze, a jak już tutaj wyczytałam ten temat myślałam, że sporo zmieniło się po tylu latach gdy zapisywałam się w 2012 :)
|
Boże, jak czytam te moje posty sprzed lat...:)
|
To co?
Co do tych "szkół", to znam dwóch takich co uczą w czymś takim. Boże uchowaj. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie chcę nikogo obrażać, ale nieporadność wielu ludzi naprawdę jest niepojęta. Te śmieszne wielostronicowe papierki - umowy się o nich mówi - naprawdę można przeczytać przed podpisaniem. No i nawet jest taka ciekawostka, jeśli nie ma na nich tego, co słyszy się w sekretariacie, to znaczy, że tego nie ma w ogóle, szczególnie jeśli to obowiązek firmy na naszą korzyść. Patrząc na tę i podobne sprawy, zdumiewający jest brak przezorności ludzi. W tym przypadku akurat nie ma jakichś skrajnych, zupełnie bezczelnych oszustw, wszystko w ramach zwykłych niedopowiedzeń i lekkich kłamstewek - jednak i tak można wyłapać, że coś jest nie tak. |
Mi zamkneli kierunek po 1,5 roku nauki poniewaz zostalo za malo osob. Zaproponowali platnosc miesieczna 150 zl za miesiac, a niby nauka bezplatna
|
Też zapisałam się do tej szkoły, czego niezmiernie żałuję - roczna fototechniczna w Warszawie. Strata czasu i pieniędzy. Okropnie niski poziom nauczania, wykładowcy lubią nie pojawić się na zajęciach. Grupa to połączenie semestru wiosennego i zimowego (łącznie 10osób, 4 osoby z nowego semestru), ci z wiosennego muszą dociągać do nas, nadrabiać wiedzę. A kończą na podstawach, razem z nowym semestrem zimowym. Niesamowite, co?
w sekretariacie bałagan, nikt nic nie wie. brak sal z komputerami na zajęcia wymagające komputerów. więc ostrzegam, odradzam, nie polecam i pozdrawiam. |
Cześć, a wiecie coś na temat szkoły policealnej PissOff???
|
Też oszukuje.
|
Ale za to dobrze óczy
|
Cytat:
W praktyce można nauczyć się więcej i szybciej :D |
^ :D
hm ja też ostatnio natrafiłam na oferty i opinie PissOff, w sumie cały czas zastanawiam się czy warto pójść do takiej szkoły... w sensie policealnej. Dla mnie PissOff wychodzi na plus chociażby z tego względu że od razu podają ceny za naukę. Patrząc na oferty innych szkół w Internecie zastanawia mnie czemu najpierw każą wybierać miasto i kierunek na który chce się zapisać, zostawić maila i czekać na informacje... |
Powiedzcie, ile dostajecie za to spamowanie? To nie jest forum onetu, tu to każdy widzi.
|
|
Ale to było spamowanie kreatywne :O
Najpierw pytanie zadane przez jedną "osobę", potem odpowiedź napisana przez "drugą"*, w dodatku post nie w 100% pozytywny - to daje wrażenie pełnego obiektywizmu :P A z CeKa się zgadzam - już lepiej pójść do roboty niż uczyś się w takich gówno wartych szkołach... Jeszcze trochę i my przestaniemy usuwać nazwy tych placówek wstawiane przez spamerów - będziemy za to aktywnie "pomagać" w kreowaniu opinii, oczywiście rzetelnej. I nie jestem pewien, czy to się tym szkołom opłaci... *pomijam już, że to ta sama osoba - ten sam IP z którego wyszły oba posty |
Dawno takiej akcji nie było :wow:
Kurde! :O |
Ty się Jarson tylko doszukujesz: ta sama osoba, gówniane szkoły... To wcale nie musi być jedna osoba, w byłym Asterze zewnętrzne IP było kiedyś na specjalne życzenie. Zresztą możemy to wspólnie sprawdzić pisząc listy na abuse@aster.pl ewentualnie abuse@upc.com.pl .PissOff też nie jest ostatnia - uczy pokory, więc może się przydać w życiu.
|
Nie doszukuję się, wręcz odwrotnie - zawsze zakładam, że tym konkretnym razem być może to tylko przypadek, że dwa posty na forum zostały napisane przez całkiem nowych, dziś zarejestrowanych użytkowników, którzy o dziwo wyrażają zainteresowanie takim tematem. Ale kiedy widzę że adresy IP się zgadzają, to już trudno mi zakładać przypadek... Oczywiście, że to jest możliwe, ale bez przesady z tą ostrożnością...
|
czyli rozumiem, piwo można otworzyć :piwo:
|
... i się zapisać do szkoły :)
|
:taktak:
|
Marketing szeptany - robicie to źle.
|
:sciana:
|
Ja pierniczę.
_______________ :sciana: |
Cytat:
|
Cytat:
|
nie cfaniakuj :P
|
Nie odważę się zaryzykować...
|
Nova Centrum Edukacyjne w Katowicach
Serdecznie polecam Nova jestem jej absolwentem , nauczyciele sa bardzo wporządku dużo nauczą , dzieki Novej zdałem mature , przyjeli mnie na studia z historii , naprawde polecam miła rodzinna atmosfera . Polecam wszystkim ta szkołe
|
:rotfl:
|
Cytat:
Człowiek po maturze. Składnia wypowiedzi woła o pomstę do nieba. Interpunkcja leży. Skoro o interpunkcji mowa, kompletny brak wiedzy, że przed znakami interpunkcyjnymi nie wstawiamy odstępu. Niekonsekwentne stosowanie znaków diakrytycznych. Powtórzenie w wypowiedzi liczącej dwa zdania. No i na koniec - tę szkołę, a nie ta szkołe. |
Wyszła z tego wspaniała wprost antyreklama. :tak!:
|
Dostałeś się na studia z historii, powiadasz?
Wzruszyłeś mnie do bulu lol2 Zapisz się raczej do jakiejś nowej szkoły, albo zacznij od nowa. |
Nie matura, lecz chęć szczera... :haha:
|
A ja jestem wolnym człowiekiem!
To jest dopiero radość :D |
Nie mam matury :buu:
|
A chęć szczerą chociaż masz?
|
A ja jestem absolwentem szkoły Nova i chciałem potwierdzić wyrażone tu opinie. W szkole istotnie panuje rodzinna atmosfera, nauczycielki są bardzo ładne i przyjazne i przyjacielskie i dawały nam wiele radości z przebywania w szkole Nova a z panem dyrektorem bywaliśmy na wycieczkach gdzie pokazywano nam różne rzeczy na ten przykład SŁONIA w ZOO.
|
A mieliście mundurki?
|
Mieliśmy. A higienistka rozdawała nam prezesy do kieszonek. Czuliśmy się wtedy tacy spełnieni.
|
Setki, tysiące mundurków! I Koperników u nas mnogo!
Edit: Pali mnie ubiegł. Sami widzicie - mieliśmy. Chociaż ja nie jestem absolwentem Novej, ale przecież mógłbym być ... |
A religia czy etyka?
|
Przysposobienie do życia w rodzinie.
|
chyba obronne :>
|
Poczytajcie "Referencje" tej szkoły Nova.
Sami ciągną kasę z dotacji a ich klienci instytucjonalni też płacą z dotacji. Banda pasożytów, złodziejstwo najgorszego sortu. Ja, prawicowa świnia, mówiłem Wam w 2003, żeby do UE nie wchodzić, to mnie sklęli ci sami, którzy teraz mówią to samo :D |
To taka szkoła, jak z Ciebie prawicowa świnia. :]
|
Każda szkoła może z semestru na semestr podnosić poziom cen. Tak samo jest w przypadku szkół państwowych - wyższy poziom nauczania = wyższa sumka do zapłaty. Jeśli facet wcześniej nie interesował się cennikiem na przyszłe semestry to jego gapiostwo. Co innego odwoływanie zajęć (chyba, że są później odrabiane - czyli pieniądze się nie marnują i są przekazywane na faktycznie odbywające się zajęcia). Co do dyplomów itd. - jeśli mówili mu (i ma to na piśmie), że będzie miał taki a taki certyfikat/dyplom to nic tylko należy zagrozić sądem - można się w takim wypadku domagać też oddania pieniędzy za niedotrzymanie umowy ze strony szkoły. Na przyszłość - zanim się czegoś podejmie, niech 2 razy dokładnie przeczyta co musi zrobić, ile wpłacić (uwzględniając lata następne), co mu gwarantują (dyplom czy co?) i najlepiej niech zapozna się z opiniami innych - np. przez przeglądanie neta. Ludzie są naiwni...
|
Gwarantują analfabetyzm.
|
Ja skończyłam szkołę NOVA i wyszłam za porządnego człowieka.
|
Z tęczową flagą.
|
Jakby Pani skończyła szkołę NOVA, to może nabrałaby trochę ogłady.
|
NOVA flaszka bimbru chodzi mi po głowie, ale trzeba wydobrzeć.
|
Czy ktoś z kolegów\koleżanek orientuje się czy pomimo porów jesiennych mogę jeszcze wstąpić w szereg abiturientów szkoły NOVA na kierunku artysta plastyk a za liż muszę oczekiwać na debet nowego periodyku?
|
Owszem.
|
Nova jest ok!!!!!!!!!!
Czytam negatywne komentarze i nie mogę się nadziwić skąd się one biorą. Kończę właśnie naukę na TUK i jestem bardzo zadowolona, czuje się przygotowana do egzaminów i mam wrażenie, że wszyscy są bardzo przyjaźnie i pozytywnie nastawieni do Słuchaczy. Moja opinia jest jak najbardziej ok w sprawie tej szkoły.
|
Wrażenie ***8211; pierwotny i najbardziej podstawowy proces poznawczy człowieka. Powstaje na skutek bezpośredniego działania bodźców ze świata zewnętrznego lub z wnętrza organizmu na zakończenia nerwowe (receptory), wywołując reakcję psychiczną. Jeden obiekt może jednocześnie działać na kilka rodzajów narządów zmysłowych, przez co jednocześnie można odczuwać kilka rodzajów wrażeń.
W psychologii wyróżnia się również zjawisko kierowania wrażeniem, które polega na wykreowaniu i utrzymaniu takiego wizerunku własnej osoby w oczach otoczenia, który pozwoli na późniejsze odnoszenie zeń korzyści np. politycznych, osobistych itp.[1] http://pl.wikipedia.org/wiki/Wra%C5%BCenie |
Negatywne komentarze biorą się z negatywnych wrażeń.
Wrażenia mogą być też złudne, np. że jest się dobrze przygotowanym do egzaminów. Życzymy szczęścia w zdawaniu egzaminów i zachowania pozytywnych wrażeń. |
Zasada pierwszego wrażenia to nie jest mit.
Drugie wrażenie raczej nie istnieje. |
Prawie można uwierzyć, w to że komuś chciałoby się rejestrować tylko po to aby napisać coś pozytywnego o szkole/uczelni do której uczęszcza, znajdując taki temat w internecie...
|
Można, ale po co?
|
Kurs stylizacji paznokci śmiechu warty!
Witam. Miesiąc temu miałam "przyjemność" uczestniczyć w kursie w Gdańsku- stylizacja paznokci hybrydowy, żelowy w cenie promocyjnej za jedyne 450zł, cena standardowa to podobno ok. 1000zł co wydaje mi się bardzo zabawne. terminarz zmieniany jest co kilka dni, w rezultacie jaki jest on faktyczny dowiaduje się uczestnik na 2 dni przed. Zjazdy zaplanowano na 3 weekendy po nie cale 8godzin, gdzie prowadząca kończy je juz po 4-5 godzinach bo nie ma pomysłu na dalsze ich prowadzenie. Ostatnie zajęcia nie odbyly się w ogóle gdyż nie było wolnej sali na nie. Pomijam fakt że szkola nie dala własnych produktów tylko prowadząca przeprowadzała "szkolenie" na własnych, o co prosila również nas, abyśmy przyniosly co mialy. :/ Nie nauczyłam się NIC dostałam jedynie papier który mnie uprawnia do robienia czegoś czego nie potrafię. Pozostaje mi douczenie się za pomocą youtuba, tam z pewnością dowiem się więcej i za darmo. Prosząc o rekompensatę, zwrot części kosztów- nie otrzymałam NIC.
BARDZO NIE POLECAM TEJ SZKOŁY. Jest wprost żałosna. |
A wystarczyło wcześniej poczytać o tej instytucji to byś zaoszczędziła te prawie 5 stówek. Skoro te zajęcia od początku nic nie dawały to trzeba było reagować od razu.
|
To się wybiera szkoły publiczne lub z takimi uprawnieniami a - nie pierwsze lepsze z brzegu
|
Warto też płacić kartą kredytową. Jeśli mają Cię w dupie zgłaszasz chargeback do banku i odzyskujesz pieniądze.
Jeśli na prawdę tak robią to nawet nie mają Cię prawa straszyć, a nawet gdyby to wygrywasz w sądzie (wątpię, że w ogóle pozwą). |
Cytat:
Ale jeśli ci się wydaje, że oznacza to automatyczny zwrot pieniędzy, to jesteś w błędzie. Nie żyjemy w us of a, gdzie zgłaszany jest chargeback, bo nie podobały nam się opłacone kartą wakacje... |
Napisałem w uproszczeniu. Wcale tak nie uważam. Dzięki tej metodzie pozostaje jakaś opcja. Odradzam używanie tej funkcjonalności w debetowych, no chyba, że nie przejmujesz się ściąganiem/blokowaniem kwot na rachunku ROR. Ja tam wolę akurat wersję przedpłaconą z osobnym rachunkiem.
|
Witam Wszystkich :)
Nierozsądnie zostałam też słuchaczką tej szkoły Nova. Mam pytanie do tych, którzy ją skończyli - odnośnie egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w specjalności - tego wewnętrznego egzaminu szkoły. Czy ktoś go zdawał i jaki dokument po nim się dostaje? Jestem na dietetyce i zastanawiam się czy zakończyć na świadectwie czy przystępować do tego egzaminu. Nie wiem czy na dietetyce są 2 czy 1 (praktyczny i pisemny czy sam pisemny) i co za papier się po tym dostaje, czy jest wart cokolwiek... Jesli ktoś coś wie w tym temacie, proszę o wiadomość :) |
Uch...
To są bardzo dobre pytania, które należy kierować do pracowniczki szkoły, której należałoby szukać w sekretariacie... No, może poza ostatnim, bo na nie rzeczywiście jest dobre miejsce na forum, bo o wartości każdego papieru który wydaje dowolna szkoła jej pracownicy siłą rzeczy będą się wypowiadali w samych superlatywach. |
Podejrzewam, że mogę udzielić odpowiedzi na poziomie wiedzy pań z sekretariatu... Przecież one nie są od tego, a co najwyżej od kontroli wpływów z czesnego.
Otóż to zapewne będzie papier z drukarki komputerowej, a jaki konkretnie to się okaże po zakupie, który jest dopiero przed nimi. A ile będzie wart? To zależy w jak drogie ramki sie go oprawi. |
Ostatnio dietetyczka zaleciła dziewczynie z cukrzycą, chorej na nerki, dietę białkową, chyba była po tej szkole, bo dziewczyna padła by trupem po kilku tygodniach. :]
|
powiem ze nie dawno zapisałam się na drugi semestr liceum nie było problemu zeby zaczac nauke na wiosne co bardzo mi sie podoba. nie wiem jak to bylo kiedys i az sie boje jak to czytam ale oplata jest tylko za egzamin. jak ktos nie chodzi czy rezygnuje to wiadomo musi placic tylko po co sie zapisywac by nie chodzic? ja tego nie rozumiem
|
Tak, z taką pisownią, do szkoły musisz jeszcze pochodzić. :P
|
...ale raczej nie na drugi semestr liceum,
prędzej gdzieś tak zaraz powyżej klas 1-3 w podstawówce :sciana: Co to się panie wyprawia, żeby zaczynać naukę na wiosnę, od drugiego semestru? Już wiem - to jest możliwe w 'novej' :O A potem można zacząć od nowa, po bożemu k***a |
Chcę zrobić kurs technika informatyka i już widzę, żeby nie iść do Novej. Daaaawno temu zachwalaliście na tym forum szkoły numer 1. Orientujecie się czy nadal warto tam chodzić? W sieci spotykam się raczej z pozytywnymi opiniami, ale dotyczą one innych kursów. Rozważam jeszcze szkołę numer 2. Jeśli macie jakieś doświadczenia to będę wdzięczna za podzielenie się nimi.
|
wybieram bramkę NUMER CZY O!
|
Ja się uczę w szkole i jest fajnie. Mają bardzo dużo kierunków i większość jest bezpłatnych
Mnie nie oszukali i nie wiem też skąd się biorą takie rzeczy. Jak się coś podpisuje, to sie to czyta. |
a ja się uszę, bo mnie oszukali, choć sam już nie wiem ...
ale oszukali po polskiemu :P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:15. |