![]() |
To znaczy ze musisz wyczyścić laser w nawigacji... lub nagraj na cd sony ja to nie pomorze to zmień nagrywarkę na inna
|
Ja nagrałem mapę na płytę, wszystko ładnie pięknie:D wkładam do navigacji w VW touranie i jest aktualizacja i następnie wyskakuje że płyta nie jest kompatybilna z navi
i nie wiem co jest grane czy mam do dupy płytkę czy co prosze o pomoc;d |
ja próbowałem na Pionierze 216D ok 10 razy wypalać z róznymi ustawieniami na płytach TDK i Verbatim, bez skutku, natomiast na najtańszej Sony i Shivaki za pierwszym razem się udało i to z prędkością 4x, więc jak komuś się nie udaje proponuję testować rózne płytki
|
Miałem okazję jeździć na mapach TT 7.x i 8.x - spisywały sie bardzo dobrze, ale wracając do tematu:
DX PL CZ 2009/2010 - zabezpieczenie jest takie samo jak w wersji poprzedniej, poziom trudności wykonania kopii zapasowej oryginału nie uległ zmianie, pewnie ucieszy to kilka osób ;) |
Najnowsza Polska Czechy 2009 2010 jest wykonana na mapach TomToma. pokrycie jest rewelacyjne - porównywalne z mapami 7.20 Tomtoma. blisko 99% pokrycia polski. przetestowana w trasie - działa bez zarzutu
|
Na Sony DW-Q58A UDS2 nie poszlo
Natomiast poszlo na LG GSA-4167B DL13 CD zwykle najzwyklejsze z Tesco (bo takie akurat mialem pod reka) SuchyX Bledy sypalo takie same jak u Ciebie na obu nagrywarkach |
Odświeżę trochę temat.
Mam problem!!!! Porfil posiadam. Nagrywarka LG GSA-4163B (A104, A105, A106 te wersje firmware miałem wgrane) prędkość x1 Płytki TDK-a Verbatim dupa itd.... Mapa Teleatlas Polska Czechy 2008-2009 TravelPilot DX PL wrzucona przez SUPERSONIX Płyty sprawdzam w Skoda Octavia rok 2000 Nawigacja taka: http://img24.imageshack.us/img24/7839/544242030db8.jpg Nic mi nie chodzi wie ktoś jak coś z tym fantem zrobić??? Dodam iż przy nagrywaniu wywala: W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 92 W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 123 W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 124 W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 125 W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 126 W 20:26:23 Słabe sektory znalezione w LBA 127 itd.. Pytanie do tych co im działa czy podczas wypalania też wywala wam te błędy??? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pokrewne modele GCE oparte na mediateku też dawały radę |
Cytat:
|
Spis nagrywarek które radzą sobie z TeleAtlasem itp.
Nigdzie nic takiego nikt nie napisał więc podaje modele nagrywarek na których robię kopie Teleatlasu i działa w 99%(1% pozostawiam dla uszkodzonych radii i ich laserów bądz uszkodzonych lub zabrudzonych czy w audi ,czy sodzie i vw.Dają rade także w oplach, mercedesach itp i itd.:
LG-GSA-H42N LG-GCE-8525B LG-GCE-8320B:P |
Cytat:
H22N - nie wiem, mozliwe, trzeba sprawdzic... |
Nagrywamy w CloneCD za pomocą dołączonego profilu.Starsze wersje CloneCd podobno sobie lepiej radzą.
Poprawne nagranie płyty zależy głownie od nagrywarki, plyta nie ma wielkiego znaczenia ale zalecam markowy nośnik, jeżeli mimo nagrania Twoja nawigacja nie chcę czytać mapy to prawdopodobnie Twoja nagrywarka nie obsługuje dołączonego profilu CloneCD (spróbuj na innej nagrywarce).Profil Teleatlas2008.ccp do którego dołączam link kopiujemy do folderu "Profiles" programu Clone CD i tym profilem nagrywamy. link do Profil Teleatlas2008.ccp http://rapidshare.com/files/13524737...rofil_2008.rar |
BLAUPUNKT Poland Czech Republic 2008 [Travel Pilot DX]
Mam oryginalną płytę z softem do navi i chcę zrobić backup'a .
-W nero wywala błędne sektory w czasie robienia obrazu - w cloneCD jak próbowałem w normalnym trybie to też były błędy a jak wybrałem zabezpieczona gra itp. to błędów nie było ale nie chce działać kopia - w alkoholu znajomy przegrywał i też nic. czy ktoś może mi w wytłumaczyć jak to przegrać??? jakim programem i jak go skonfigurować. czytałem że musi być odpowiednia nagrywarka???? posiadam takie: IDE\CDROM HL-DT-ST_DVD-RAM_GSA-H22N IDE\CDROM HL-DT-ST_CD-RW_GCE-8160B poniżej skan płytki http://images33.fotosik.pl/343/cc04cc5e5e8bd7a0.jpg |
Dzięki za odp.
Ten profil na którym wypalałem jest poprawny, odczytałem jego tekst. Navi nie ma problemu z czytaniem orginału, miałem również od znajomego kopie innej mapy i również mi ją navi czytała ale niestety sie trochę zniszczyła i już nie działa. Najwyrażniej moje LG GCE 8523B, GCE 8526B nie radzą sobie z tymi zabezpieczeniami.Bedę musiał zmienić nagrywarkę tylko jaką??? |
Cytat:
...Program Files\SlySoft\CloneCD\Profiles... jak nie wiesz co to jest to niby jak wybra***322;e***347; odpowiedni profil || je***380;eli czytnik odczytuje orygina***322;y a ma problem z kopi***261; zapasow***261; to zmie***324; nagrywark***281;, je***380;eli czytnik ma problem z odczytaniem t***322;oczonej p***322;yty, nawi byc mo***380;e ma zabrudzona soczewk***281; |
Nagrywałem w CloneCD v5.x, właśnie
na profilu nazwa_pliku.ccp, na nośnikach Sony lub TDK Niestety, moja Octavia nie chce ich czytać. Może głupio jest pytać, ale nie wiem co to jest: [CODE][CloneCD WritePrefs] Kod:
[CloneCD WritePrefs] |
W acloholu w większosci przypadków nie da rady. Nie chce mi się od nowa pisac dlaczego.
Nagraj w CloneCD v5.x na profilu nazwa_pliku.ccp Kod:
[CloneCD WritePrefs]jak nie da rady to zmień nagrywarkę. Prędkosć tak na prawdę nie jest kluczowa, jeżeli nagrywarka ma odpowiednia korekcję EFM to poprawnie wyapli płytę zarówno x16 czy x4 Nagrywaj po prostu z najmniejszą dostępną przez nagrywarkę, a to, że musi być x1 lub x2 to są zabobony. |
Blaupunkt Teleatlas Polska 2007-2008 DX
Witam!!!
Jestem już po wielu próbach nagrania obrazu mapy Blaupunkt Teleatlas Polska 2007-2008 DX - która zawiera 4 pliki: mapa ccd mapa img mapa sub mapa ccp Próbowałem ją wypalić w clonecd i w alkoholu 120% na różnych płytkach ale nic z tego.Wypalałem na: GCE - 8523B GCE - 8526B Czy oba programami mogę to zrobić i z jakimi ustawieniami, bo podczas wypalania ustawiałem w clonecd prędkość 1 a on automatycznie zwiększał prędkość na 8 Czy możesz mi coś doradzić bo nie wiem co robię źle. Czy tymi nagrywarkami da się to wykonać??? Proszę o odp. Pozdrawiam!!! |
Jak najbardziej normalne.
|
Re:
Może zadam inaczej pytanie :) Czy to, że pojawił się ten komunikat - czy to jest normalne ? Też tak mieliście drodzy koledzy użytkownicy?
|
Cytat:
|
Re:
Czyli powinno wszystko działać ? Bo o to głównie chodzi.
|
S***322;abe/uszkodzone sektory to cz***281;***347;***263; zabezpieczenia.
|
Problem przy nagrywaniu płyty z nawigacją Blaupunkt DX
Witam, jestem w takich sprawach zupełnie zielony.
I mam problem, podczas nagrywania płyty z profilem oryginalnym dołączonym do ściągniętych plików albo z profilem SafeDisc 3.X ( wypalam przez clonecd ) wyskakuje mi komunikat " Słabe sektory znalezione w lba [i tu numer] " nie testowałem płyty bo się trochę boje czy nic się nie stanie, a z drugiej strony nie wiem czy to normalne bo skanowałem płytkę programem CdCheck i niby jest ok. Jeśli wie ktoś czy to dobrze czy nie - napiszcie. |
Cytat:
|
mapa
a te mapy będa chodzic w RNS2 (radionawigacja)
|
a to jest płyta z polska mapa bo szukam do RNS2 masz do przesłania?
Cytat:
|
Cytat:
|
ma kto***347; map***281; dx z chorwacj***261; bo nie mog***281; nigdzie znale***347;***263;
|
Próbuje zrobić kopie ale jak na razie bez powodzenia, przypuszczam że wina leży po stronie sprzętu: Benq DW-1655 , LG GCE-8524B, LG GCE-8527, GCC-H10N wypalałem na Sony Supremas, TDK, EMTEC.
Jednych płyt nawigacja nie widzi zupełnie, jedne wczytuje ale po załadowaniu przestaje widzieć :( Poprosiłem kuzyna który pracuje w firmie gdzie mają dużo nagrywarek o ich spisanie - czy jest szansa żeby na którejś z poniższych udało się zrobić backup: LG: GDR-8164B, GCR-8522B, GCE-8526B, GSA-H10N LiteOn: LTN-489S, LTN-527T, SOHC-4836K |
Lista nagrywarek
Witam wszystkich. Moze ktos wpisze liste nagrywarek ktore wypalaja dobrze backup Teleatlas 07/08 Polska DX. Ja mam Pioneera 112d (112L) i LG h54L (h55L) i pionek nagrywa mi x4 na Sony i tak nagrana mapa dziala tylko w Skodzie choc nei iem czy jest ok do konca, a Mercedes i Vw nie a na lg predkosc nie idzie ustawic mniej jak x16 i to odpada juz calkowicie bo wszedzie pisza zeby predkosc ustawiac x1. Pewnie jest to zwiazane z obsluga safedisca wiec moze ktos poradzi jakas nowa nagrywarke dvd zeby mozna bylo spokojnie nagrac te mapy zeby nie bylo problemu. Gdzies wyczytalem ze na starych lgkach 8525b nagrywa i chodzi wszystko tylko ja raczej nie chce sie cofac do tylu a lepiej juz kupic cos nowego... Mysle ze cos takiego przyda sie wszystkim nie tylko mnie. Pozdrawiam
|
Witam...
Tak szukam aktalizacji map do tego sprzetu a sam nie wiem co to jest za sprzet... nagralem kopie zapasową na plytke za pomoca clona i odpowiedniego profilu no i po wlozeniu tej plytki do navi w mercedesie działo się coś na podobieństwo instalacji...pokazywało postęp a pozniej w jezyku dla mnie nie znamym jakis komunikat prawdopodobnie ze "niewlasciwa plyta, włóż inną". Jakies sugestie? była to kopia teleatlas2007/2008 polska czchy XD (nawet nie wiem co to oznacza). powiedzcie czy to dobry soft? Jest wszystko ok już :) Powtórzyłem proces wypalania na innym nosniku i innej nagrywarce i działa teraz:) Nie orientuje się ktoś czy wyjdzie jakas aktualizacja tych map w niedlugim czasie? Tak szczerze mówiąc to poktycie ...z gorszym nie się spotkałem:P Już nie marudze, na aktualizacje musimy zaczekać:) apropo tych poprawionych plików polskiego lektora:). posiada ktoś? |
wITAM!
Co myslicie o tej nagrywarce: TS-L632D ? Powinna radzic sobie z nagraniem teleatlasu 2006/2007? Na tej stronie sa jej dane techniczne: http://support2.jp.dell.com/docs/sto...43/ge/spec.htm Jak narazie wypalonych z 10 cd (clonecd , safedisc 3<, plyty TDK , SONY Verbatim) i nic. Pozdrawiam! |
|
ma ktos moze mape na wielka brytanie ?? bo nie moge znalezc :/
|
Witaj lukjod, przeczytałem na forum twoją instrukcje jak poprawić lektora, ale nie wiem jak poprawić błędne pliki(wyedytować pliki), Więc proszę o info jak to zrobić, lub może mógłbyś mi przesłać już poprawione pliki. Najbardziej mi chodzi, kiedy nawigacja pokazuje jechać prosto głos mówi: zawróć, jeśli możesz, a kiedy jest strzałka zawróć to lektor mówi: zawróć. Z góry dzięki za pomoc raczynski1@wp.pl
Witam ponownie mam jeszcze jedno pytanko czy dobrze z rozumiałem. Jeśli zapodam płytkę z Pl lektor(miałem ten skopany strzałka prosto a on mówi zawróć, jeżeli możesz) on mi się w pisuje w nawi mój to R-52, jak zapodać nowego(wykasować starego)? |
Udalo mi sie wedlug powyzszej instrukcji podmienic w PL-Cz 2008 DX na polskiego lektora. Dzieki za instrukcje, odwaliles kawal dobrej roboty.:)
|
Atlas TELEMAPA DX 2007/2008 - kopia bezpieczenstwa oryginalu - jak zrobic?
witam serdecznie. swiezo nabylem oryginalne mapy TELEATLAS DX 2007/2008 parktycznie calej europy (6 cd). wole dmuchac na zimne i postanowilem zrobic kopie bezpieczenstwa tych plyt. czytalem na forum, ze najlepiej to zrobic programem clonecd z wygenerwoanym profilem. mam pytanie jaki bedzie odpowiedzni profil i gdzie moge go znalezc? prosze o pomoc, z gory bardzo dziekuje
|
CDmage mimo swoich lat jest bardzo przyjemnym programikiem.
Potrafi podmieniać pliki w obrazie pod warunkiem, że są nie dłuzsze niż oryginał (wtedy "ucina" nowy plik aby go zmieścić w miejscu poprzedniego). Pozwala to zachować strukturę obrazu i co za tym idzie taka płyta przechodzi pozytywnie weryfikację zabezpieczenia. Nie wiem jak z poprawnością plików lektora ale metoda wydaje się być skuteczna. Choć osobiście nie korzystam z płyt z lektorem może komuś się to przyda. lukjod - bardzo przejrzyście to przedstawiłeś, dobra robota, tak trzymać. |
jak dograc polskiego lektora do teleatlasu dx [tutorial]
Zainspirowany dokonaniami kolegi Yetixxl ( dzieki za wskazowki):spoko: postanowilem samemu stworzyc (z powodzeniem) kopie nawigacji teleatlas pl/cz 2007-2008 z polskim lektorem.
Aby tego dokonac nalezy posiadac:
Przy pomocy programu cdmage otwieramy w trybie M1/2352 obraz *.img z backupu plyty nawigacyjnej. Zaznaczamy po kolei 5 plikow (V01_006B.DAT, V01_006B.REF, V01_006B.SNT, V01_N06B.DAT, V01_N06B.REF) i wybieramy spod ppm opcje import file odpowiedni plik z przytoczonego powyzej mojego archiwum. Jezeli program powie ze plik bedzie mial inny rozmiar i bedzie uszkodzony importujemy pomimo tych ostrzezen. Jezeli cdmage bedzie chcial powiekszyc rozmiar pliku dodajac wartosci zerowe nie pozwalamy mu na to. Po udanej zamianie 5 plikow czas na zapisanie zmodyfikowanego obrazu przy ustawieniach mode1/2352, if unconvertable sector found :ignore, keep broken files. Program zapisze 2 pliki: jeden z rozszerzeniem *.cue (ten od razu mozemy usunac) oraz dla nas najwazniejszy plik *.bin. Przedostatnim etapem jest zmiana nazwy pliku *.bin na taka jaka mielismy w oryginalnym pliku obrazu clonecd i zmiana jego rozszerzenia na *.img i ostatnim wypalenie nowo utworzonego obrazu przy pomocy clonecd i odpowiedniej nagrywarki/plyty. W ten sposob otrzymamy polskiego lektora na plycie dx. Powodzenia! ps. Jezeli znajdziecie bledy w komendach nawi podajcie je a postaram sie zrobic poprawke. |
Cytat:
Zajmuję się zabezpieczeniami stosowanymi raczej w komputerach a nie nawigacjach, a osoby mające nawigacje za pan brat siedzą cicho. Kolejna sprawa jest taka, że bardzo wiele zależy też od lasera w aucie. Jeżeli pada lub jest zakurzony będą problemy. Może być np tak, że płytka przejdzie weryfikację w Blaupunkcie, Audi a z VW bedą problemy. Często spotykany przypadek, że MCD czyta płyty audio a navi nie chce. Wtedy nalezy rozebrać czytnik, profesjonalnie przeczyscić soczewkę i zaczyna działać poprawnie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Firmy od systemów navi starają się ukryć format map w ścisłej tajemnicy.
Nawet jeżeli koszt czegoś takiego będzie owocował wydaniem gorszej, mniej dokładnej mapy. Wiemy, że aby osiagnąć sukces przy robieniu kopii bezpieczeństwa DX najważniejsza jest nagrywarka i dobrze skonfigurowane oprogramowanie. Dla odmiany testowałem ostatnio wpływ jakości płytek na nagrywane mapy. Kopie wykonane na nośniku TDK (by CMC Magnetics) prawie wszystkie działały, natomiast kopie na TDK (by Ricoh) już połowa poszła do kosza. W wolnej chwili spróbuję jeszcze na innch nośnikach, a póki co wszystkie kopie zniszczyłem i poszły do utylizacji. |
Znajac nasz kraj to by wystarczylo zeby podali jakim programem to zrobic i zaraz bysmy mieli mape 100%,,, Szkoda ze to nie opensource ;)...
Moze sie znajdzie jakis hakjer i zrobi konwersje na DX :) |
Cytat:
Bardzo dobrze kombinuje, niestety nie dla klientów. Jeżeli wydaliby mapę ~100% utraciliby sporą częśc zysków, gdyż taka mapa wystarczyłaby na dosyć długo przeciętnej osobie. Natomiast dodając kilkanaście % powierzchni z każdym nowym wydaniem mają wiecej sprzedanych nośników. Każdy chce jak najdokładniejszą mapę i regularnie dokonuje zakupu. Tele Atlas 2007.04***8482; już zaczyna być przyzwoitą mapą, nie wiadomo tylko kiedy jej się doczekamy w wersji Blaupunkt DX. Rynek rządzi się swoimi prawami - dosć surowymi, pozostaje chyba tylko czekać (a na ~100% długo czekać)... |
niestety PL/CZ 2007-2008 jest oparta na teleatlasie 2006.10 sa to juz mocno przestarzale dane nawet autostrady pod lodzia nie ma. Czemu oni to nazywaja 2007/2008, belkot marketingowy... dla porownania 2007.01 to juz 46% Pl a najnowsza 2007.04 ponad 54%. Tutaj link do mapy 2007.01 a tutaj pdf dokladnie opisujacy jakosc wszystkich map europejskich teleatlasu w wersji aktualnie dzialajacej z np tt6 dla pda wersja map 675.1409
|
Sorki, obiecuj***281; nie odpowiada***263; na dalsze zaczepki.
Jak juz pisa***322;em, mam orygina***322;. Kopia zrobiona Alkoholem i na p***322;ycie Sony oraz Verbatim te***380; dzia***322;a poprawnie. |
Panowie, nie robi***263; bajzlu w konkretnym temacie ||
(usun***261;***322;em kilka post***243;w powy***380;ej, kt***243;re nie by***322;y ***347;cisle zwi***261;zane z techniczna cz***281;***347;ci***261; dyskusji. Jednak przypominam, ***380;eby trzyma***263; si***281; regulaminu, bo b***281;d***281; zmuszony zamkn***261;***263; kolejny topic, a mo***380;na tego unikn***261;***263;...) Jako, i***380; wr***243;ci***322; do mnie orygina***322; PL DX 2007/2008 postanowi***322;em rozwia***263; wszelkie w***261;tpliwo***347;ci. Bad sektory zosta***322;y przeniesione nieco "dalej" w stosunku do poprzedniego wydania. Na testowanych nagrywarkach, kt***243;re kopiowa***322;y 06/07 dzia***322;a kopia bezpiecze***324;stwa 07/08. Program CloneCD. No***347;nik TDK. |
Cytat:
I spojrzyj te***380; na post #16, pierwsze zdanie + link. :czytaj: |
A to fakt - mia***322;em wersj***281; 2006/7 i tam by***322;y b***322;edy, o kt***243;rych piszecie. W***322;a***347;ciwie, to angielski lektor jest dla mnie r***243;wnie zrozumia***322;y (mam orygina***322; 2007/8), co polski - chcia***322;em sprawdzi***263; z ciekawo***347;ci czy nie ma b***322;***281;d***243;w poprzedniej wersji. Dzi***281;ki za odpowied***378;.
@Yetixxl Po co zawracasz ludziom g***322;ow***281; pisz***261;c na forum, ***380;e jest wersja z lektorem, skoro nie checesz nawet poda***263; has***322;a do rar'a (( ! |
to prawda najlepiej zrobiony lektor byl w wersji 2005/2006 tam bym tylko blad z niepodawaniem ilosci metrow przed wjazdem na rondo lecz reszta ok. Wystarczy zapodac plyte 2007/2008 np PL/CZ na tamta bez zmian y w ustawieniach jezykowych i navi dobrze dziala wiec zawsze jakos mozna obejsc problem skopanego lektora w wersji 2006/2007. Jak jest w wersji 2007/2008 nie wiem jako ze nie posiadam takiej plyty.
|
Nikt nie odpowie Ci na to pytanie, bo nie pomagamy gdy ktoś ma problem z oprogramowaniem ściągnietym z sieci !
http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=11&a=23 :czytaj: Poza tym nie ma sensu pchać sie w wersję z lektorem. Osoby przygotowujące PL celowo umieszczają w sieci błędne obrazy, przykładowo gdy mamy skręcić w lewo lektor mówi "jedź prosto". Natomiast poprawne płyty z właściwym lektorem nie umieszczają w sieci lecz sprzedają pierackie CD cwaniaczki :> |
A czy ma kto***347; mo***380;e has***322;o do rozpakowania polski 2007/8? Tej z lektorem.
|
Tak na tym samym,ja "robi***322;em" na nim polsk***281; i europ***281; 2007/2008.
arczi99 czytaj PW ;) |
Tak, bez problemu wypalalem wersje 2006/2007 na tych nagrywarkach co posiadam Liteon i dvd lg no a nowej mapy 2008 nie moge nagrac, oczywiscie plytka tez dobrej jakosci ale navi pokazuje ze niekompatybilna, wiec nie wiem.
Aha a wersje 2008 robi sie tym samym profilem co 2006 ? |
Ale nasz nowy kolega nie wspomina nic,***380;e wypala***322; prawid***322;owo wersje 2006/2007 dlatego w tym przypadku zwr***243;ci***322;em uwag***281; na nagrywark***281; skoro wspomina***322;"nawet odpowiedni profil nie pomaga" ;)
|
Jeżeli nagrywarka radziła sobie z 2006/2007 to wypali 2007/2008.
Nagrywarka gra tu kluczową rolę, następnie konfiguracja CloneCD. Wystarczy płyta CD-R przyzwoitej jakości i wszystko gra. |
Cytat:
|
bez najmniejszego problemu robie sobie kopie. nie wiem w czym jest problem. mam kilkanascie orginalow na sprzedaz zapakowanych i z nich bez problemu tez mozna robic kopie
|
Witam
Zgadza sie, jest juz nowa polska czechy 2007/2008 i niestety znow problem, nie mozna zrobic kopi zapasowej, nawet odpowiedni profil nie pomaga i zaowazylem juz ze wiele osob sie z tym meczy tak jak ja i nic |
Jest ju***380; polska 07/08 z lektorem pl ;)
|
Musisz na nowej "wersji" troch***281; poje***378;dzic tzn.wszystkie komendy musi navi z nowej p***322;yty pobra***263;,chocia***380; wtym wypadku nie jestem pewien bo to jest ta sama wersja mapy niewiadomo jak navi rozpozna zmiane,najpewniej bedzie jak poje***380;dzisz troch***281; na innym j***281;zyku.
|
OT :
Dzieki Yeti za info. Juz myslalem ze z navi cos nie tak jest ;-) Musze wiec zrobic inna "kopie zapasowa" i sprawdzic . Czy lektor zostaje zmazany z "bufora" po wlozeniu innej wersji mapy ? Bo jakos dziwnie wydaje mi sie ze DX-V pamieta wiecej niz ostatnia wkladana plytke ... |
Cytat:
|
OT: Apropo owego "lektora" , cos on w nowej wersji dziwnych zwrotow uzywa np. "Teraz skrec skretu w prawo" macie to samo ?
Inny przyklad ... Zamiast jak wczesniej "zawroc jezeli mozesz" teraz przy takim komunikacie pokazuje sie na LCD strzalka zawracania ale gada "dobrze!" . Hyh nie wiem z czym to powiazac i czy to tylko u mnie ? Spotkal sie ktos z tym ? |
Skoro nic dalej nie piszecie o DVD na RNS 2 to mo***380;e kto***347; wie jak zrobic kopie i czy b***281;dzie dzia***322;a***322;a na CD? konkretnie chodzi mi o Blaupunkt_Teleatlas_Polska_2006_2007_DX_lektor robi***322;em to na wielu p***322;ytach i nagrywarkach u***380;ywaj***261;***263; Alcohol'a, ClonyXXL, CloneCD, Profiler, Nero ale niestety nic z tego:( Prosz***281; o jakie***347; info czy da si***281; to zrobi***263; je***347;li tak to jak? najlepiej krok po kroku jak dziecku :D
|
Blaupunkt navi DX mapa PL GPS TELEATLAS
Na prośbę wielu userów postanowiłem wznowić temat dotyczący
kopiowania zabezpieczonych map nawigacyjnych w systemie DX. Na wstępie przyponę, iż mapa PL DX 2004/2005 jest zabezpieczona przez SafeDisc 2.9 2005/2006, 2006/2007 Safedisc >3 Do wykonania kopii potrzebny będzie CloneCD lub Alcohol 120% (zależnie od posiadanej nagrywarki na różnych programach są różne rezultaty). Informacje jak skonfigurować oba programy znajdziecie w tym watku: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=50735 Znajduje się w nim wiele odpowiedzi na pytania i przed zadaniem kolejnego należy dokładnie prześledzic cały wątek. Wszelkie prośby o nielegalne kopie itp. będą surowo karane a temat zostanie zamknięty jak poprzedni. Mniemam, że jest na forum wiele osób zainteresowanych kopią bezpieczeństwa oryginalnego nośnika i właśnie dla nich jest ten temat... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37. |