![]() |
LiteOn lh-18a1h czy 165h6s
Witam wszystkich!
Chciałbym zaopatrzyć się w nagrywarkę firmy LiteOn, ponieważ przez kilka lat używałem LDW-851S GSOP i nie miałem z nią większych problemów. Zastanawiam się nad modelami: - lh-18a1h - 165h6s Zdania na temat tych urządzeń są podzielone, ale nie poparte żadnym konkretnymi argumentami. Używam tylko markowych nośników, palę niewiele- priorytetowa dla mnie jest jakość i trwałość zapisu. LS nie jest konieczne, ale jak będzie to też nic się nie stanie. |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=68371
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=67524 je***347;li zdania s***261; podzielone to trzeba wyrobi***263; swoje po przeczytaniu tych temat***243;w :taktak: |
Cytat:
|
Z tych dw***243;ch kt***243;re wymieni***322;e***347; ja bym bra***322; LH-18A1H, nowszy chip, mo***380;liwo***347;***263; crossflashu, a je***347;li tak bardzo zale***380;y Ci na jako***347;ci wypalonych p***322;yt to Pioneer DVR-111 b***281;dzie najlepszym wyborem.
:taktak: |
Ja tam nie narzekam na jako***347;***263;, bierz pioneera :D teraz on jest "trendi" :D
|
dlaczego akurat Lite-On.....?
|
Cytat:
|
Cytat:
:D |
Lepiej sie nie przyznawaj tak otwarcie bo dostaniesz baty :P
|
a teraz z Lite-On to jest loteria.
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak kupie sobie kontroler IDE na PCI, mam jesno gniazdo IDE na p***322;ycie :), to mo***380;e dokupie sobie tego pioneera i zobacze co to za cudo :P i wtedy wyjdzie szyd***322;o z worka :D.
|
Cytat:
|
dobra. mo***380;ecie przesta***263; - ju***380; kolega koalabis@ zwia***322; :rotfl: ||
|
Po tym co przeczyta***322; pewnie kupi LG :rotfl:
|
Cytat:
Teraz jak już kolega @kolabis zwiał możemy powiedzieć że najlepszy jest....... || |
Kolega zwiał ale ja ciągle śledzę , mam ten sam problem !:)
Jako nowy uzytkownik z testów nie jestesm wstanie nic wyczytać :> Zauważyłem już w kolejnym topicu że ktoś pisze "dlaczego litek" a ja pytam ,dlaczego nie ? Potrzebuje uniwersalniej nagrywarki i miał bym już pioneera ale zależy mi na Lightscribe (wiem że się narażam pisząc to stwierdzeniem na forum) . Podsumowując : jakie są jeszcze nagrywarki "uniwersalne" na rynku godne polecenia ? (ozywiście wyposażonych w Lightscribe:klnie:) PS. mój pierwszy post wiec witam Wszystkich serdecznie :> |
Benq 1655
|
Cytat:
A najbardziej do uniwersalnej zbli***380;onej BenQ 1655 ju***380; te***380; nie ma :nie: Chyba, ***380;e si***281; trafi na Mediamarktowe niedobitki :ysz: |
Nie uciekłem :)
Biorę tego LiteOn-a lh-181h tylko dlatego, że to nowszy model. Dzięki za wszelką pomoc. |
Cytat:
powiem tylko ...nowsze nie zawsze musi być lepsze. |
W takim razie jutro lite-on bedzie miał dwóch klientów , chyba że ktoś mnie jeszcze od tego odwiedzie :>
Jeszcze mam pytanie o litka . Mianowicie lh-18a1h nagrywa płyty dvd+r z prędkością 18x a 165h6s 16x (co to tak naprawde oznacza ?) po niespecjalnym entuzjaźmie na forum rozumem ze to tylko marketing firmy ? |
Cytat:
|
i tak wypala si***281; max 12x no chyba , ***380;e dla testu szybciej :mruga:
|
Cytat:
A kupienie nowszego modelu daje psychiczna satysfakcje (w tym przypadku) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:13. |