![]() |
NTI CD&DVD Maker7 - problem z overburningiem
Na początku nadmienię że przeczytałem wszystkie możliwe informacje na tym forum dotyczące overburningu.....
Program NTI CD&DVD Maker7 nie pozwala mi nagrać żadnej płyty 800MB. Overburning ustawiony na 99,00. W momencie zaznaczania plików do nagrywania o rozmiarze większym niż 700MB pojawia się alert że plik jest za duży dla płyty. I na tym koniec, nic więcej zrobić nie można. Dla jasności - nie jest to kwestia zaznaczenia DAO lub wyłączenia multisesji ponieważ ustawia się to dopiero po zaznaczeniu plików do nagrywania, a do tego program mnie nie dopuszcza. Czy jakiś spryciarz wyjaśni mi co jest grane ??? |
a nagrywarka na pewno obs***322;uguje overburning? :hmm:
w og***243;le zacznijmy od tego jak***261; masz nagrywark***281;? ??? nikt tu wr***243;***380;k***261; nie jest :czar: |
Posiadam laptop ACER z nagrywarką HL-DT-ST DVD-RW GWA-4082N - czyli ponoć LG....
Próbowałem odnależć jakieś dane dotyczące tej nagrywarki i potwierdzić czy obsługuje overburning lecz bezskutecznie..... Jak inaczej sprawdzić czy na pewno obsługuje taką funkcję??? Oprogramowanie NTI było oczywiście oryginalnie zainstalowane, dlatego upieram się by je zgłębić.... |
***379;adnego SPRYTNEGO tu nie ma ???
|
Na to wygl***261;da. :P
|
Czyli wychodzi na to, iż to FORUM nie powinno zwać się CDRINFO a raczej NERO-INFO......
|
Dziki cz***322;owieku to forum ma 61,203 u***380;ytkownik***243;w, to ***380;e akurat w tej chwili nikt nie pisze, nie znaczy, ***380;e nikt nie zna odpowiedzi. Mo***380;e jutro <albo kiedy***347;> pojawi si***281; user, kt***243;ry Ci pomo***380;e :>
troch***281; cierpliwo***347;ci by si***281; przyda***322;o! jest pi***261;tek przed Sylwestrem, a Ty my***347;lisz, ***380;e ka***380;dy tu b***281;dzie siedzia***322; i zastanawia***322; si***281; dlaczego Ci czego***347; tam nie nagrywa. :tak!: |
Ojoj, żart li tylko wyuzdany na pokuszenie........świadomość i cierpliwośc posiadam :spoko:
|
Cytat:
|
Sprawd***378; mo***380;liwo***347;***263; owerburningu w innym programie.
Tak mi co***347; podpowiada, ***380;e ta nagrywara go nie obs***322;uguje. Je***347;li si***281; uda, to b***281;dziemy my***347;le***263; dalej, cho***263; ma***322;o raczej tu u***380;ytkownik***243;w twojego softu - ja np go nie znam. |
Okej Okej, wszelakich urażonych PRZEPRASZAM......
NERO zainstalować mogę w siedem sekund, lecz nie w tym rzecz....jest problem więc trza go rozwiązać || Spryciarz lub Mądrala poszukiwany z utęsknieniem :D |
no to wykorzystaj te siedem sekund na zainstalowanie NERO i sprawd***378; czy tam si***281; da nagra***263; :taktak:
jak si***281; da, to wtedy wr***243;cimy do problemy z Twoim programem :czytaj: mi te***380; si***281; wydaje, ***380;e ten nap***281;d nie obs***322;uguje overburningu :hmm: |
Chyba szybciej sam sprawdzisz ni***380; znajdzie si***281; tu Spryciarz lub M***261;drala.
Te laptopowe nagrywary r***243;***380;ne niemo***380;liwo***347;ci posiada***322;y. Co ci szkodzi te, jak m***243;wisz, 7 sekund? ;) |
Otóż poświęcając owe sekun siedem (nooo, może czternaście) poinstalowałem na wzór Bogów - NERO 7.5.9.0.................
I cóż.....tak jak się spodziewałem....bez najmniejszego problemiku nagrałem to, czego na NTI nie mogłem.....znaczy nagrywarka daje rade...... Cóż, burzy mózgów się spodziewam.................... |
teraz napisz***281; co nast***281;puje:
sprawdzi***263; prosz***281; czy ASPI jest dobrze zainstalowane :czytaj: Nero posiada w***322;asne wi***281;c dlatego mo***380;e po zainstalowaniu Nero nie by***322;o problem***243;w :taktak: P***243;ki co ***380;ycz***281; powodzeni i dobrej nocy :tak!: DOBRANOC :spie: |
Czyli......no sam ju***380; znasz odpowied***378;.
Zmie***324; program :) I po co tu burza m***243;zg***243;w? |
Ponieważ pojęcia nie posiadam jakoż owe ASPI mam sprawdzić, czekam w wolnej chwili Twojej na instrukcje łopatologicznie pisane.....
I mimo żartów moich niewybrednych , świadomość mam pełną iż laikiem jestem maluczkim...... |
Nie p***322;aszcz si***281;, kto pyta, nie b***322;***261;dzi, kto szuka***322;by, znalaz***322;by. :fiu:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57073 :czytaj: |
"zmienić" najprościej.....lecz ja kłody pod nogi rzucam, by w przyszłości mądrzejszym być odrobinę w kwestii zadanej.....
"nie wiem" świata nie zmieni, a ja dusze mam ciekawską, na wzór prezesów Discovery...... :D |
Drogi JouJouJou
Skoro napisane było tutej przez Innego Użytkownika, że Nero swoje własne Aspi posiada, to fakt że bez problemu nagrywam w Uwielbionym Nero znaczy że z żadnym Aspi czy innym Aspen problemu mój laptopek nie ma w przypadku tegoż Nero.....masło maślane....podałeś link sprawdzający Aspi Nero, a nie Aspi NTI czy jakiekowiek ogólne, dla danej konfiguracji. Jeśli sprawdzić powinienem jakieś oprogramowanie o którym pojęcia nie mam (typu Aspi), to proszę o lakoniczne i banalne współrzedne, gdzież i jak tego szukać...... |
Pisa***263; widz***281; ju***380; umiesz, teraz naucz si***281; czyta***263;. :mruga:
|
Cytat:
:sciana: Po kolei: :cisza: - Nero posiada własne ASPI, zaś NTI nie :nie: - Skoro NTI nie ma ASPI, zatem korzysta z systemowych :taktak: - Zatem sprawdzić należy systemowe ASPI ;) - Jak sprawdzić owe ASPI znajdziesz również informację w podanym przez naszego Przyjaciela z Zielonej Wyspy linku, wystarczy się wczytać :czytaj: - Dla ułatwienia dodam, iż warto przyjrzeć się drugiemu obrazkowi we wspomnianym poradniku :fiu: - Teraz pozostaje jedynie sprawdzić czy to było powodem całego zamieszania :> Dziękuję za uwagę i Sylwestra Dzień Drugi uważam za otwarty :> :glupek: :drinking: :dancing: -edit- dzisiaj mam dobry dzień to i linka dorzucę do aspi -> KLIK <- || skoro tak bardzo brzydzi Cię NeroInfoTool, do sprawdzenia ASPI możesz skorzystać z 'aspichk' znajdującego się w paczce z poprzedniego linka :czytaj: niech żyje koniec roku! :piwo: |
Ilość załączników: 1
NTI ma ASPI bo przy instalacji to instaluje :)
I ca***322;kiem fajnie wygl***261;da, jak by tak jeszcze by***322; PL ;) |
Cytat:
ale to nie oznacza, ze nie mogło się coś popsuć z ASPI ;p |
Ooo, mgit widze że zainstalowałeś NTI - sprawdż więc proszę czy możesz korzystać z overburningu :D
Jeśli chodzi o to co pisał Prezesik i joujou - poczytałem, posprawdzałem, poinstalowałem - nic się nie zmieniło, program nadal nie pozwala na kopiowania plików większych niż 700Mb..... Wychodzi na to że trzeba olać NTI i zainstalować na stałe Czarnucha :ysz: |
Cytat:
Co***347; tam wypala .... || Wypali***322;o :fiu: Dzia***322;a nawet :P Ale odrazu m***243;wie ***380;e ja mam wersje Platinium Retail :fiu: Ale 870 MB nie mam jak sprawdzi***263;, ba nawet takiej nie posiadam :sciana: Ta co wypali***322;em by***322;a kupiona 2002 roku, wi***281;c mo***380;na powiedzie***263; pierwszej m***322;odo***347;ci jest :wow: Przy wypalaniu pisa***322;o ***380;e niby p***322;ytka ma zama***322;***261; pojemno***347;***263; ale i tak wypali***322;o ... |
:ysz: :ysz: :ysz: :ysz: :ysz:
No to wymiękam.... Fakt że ja mam inną, prostszą wersję Makera, ale nie powinno mieć to znaczenia skoro w ustawieniach jest zakładka "overburning".... A właśnie, pytanie mam zasadnicze jeszcze dotyczące właśnie tej zakładki : Gdy program jest na stronie głównej na której dopiero zaznaczamy jakie płyty czy pliki chcemy wypalać, wówczas w ustawieniach zakładka "overburning" jest dostępna. Lecz gdy wybierzemy już tryb wypalania, czy to DATA CD czy VIDEO CD, i pojawia się okno z dostępnoscią plików (tak jak na fotce którą wkleiłeś) wówczas gdy zaglądam do ustawień zakładka "overburning" znika! Czy u Ciebie też tak jest? |
Cytat:
A ustawiłeś w tej zakładce na 99 ??? Bo overburning pozwala nadpalać i płytke powinno ci wykryć jako 700 MB, przy wypalaniu pokrzyczeć że niby zamała pojemność ale powinno wypalić :taktak: Weź zainstaluj wersje Platinium Retail dostepna na demonoid'zie i sprawdź czy działa ;) Może ta twoja wersja okrojona aż za bardzo... |
Jasna sprawa, wpisane jest 99,00
I tak jak pisałem, program wogle nie dopuszcza do wypalenia płyty. Po dodaniu plików przy każdorazowym klikaniu w burn pojawia się alert że large plik a płyta fit ;) A ten, yyyyy, demonoid to co to i gdzie to ?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:51. |