![]() |
W aktualnej sytuacji, to wszystkie.... na które jest czas.
|
1. BloodRayne 2
2. Way of the Samurai 2 Takie tylko przychodzą mi na myśl gry . |
Tenchu na PS2 było ciulowe (właściwie seria zaczęła się i skończyła na "jedynce", wszystko inne to szajs), ale RE4... hmmm. Klasyka pełną gębą, MEGA gra, ro****ała mi mózg :P.
|
Pierwsze co mi przyszło na myśl to Resident Evil 4 , Tenchu :)
|
Cytat:
|
Ja bardzo lubię gry sportowe, w tym ulubionym tytułem jest fifa 12.
|
Cytat:
|
Crash Bandicoot, Croc i Devil may cry :>
|
Soul Calibur III, God of War, a czasem i Harvest Moon :)
|
Mozna podac link do innej strony/forum - tam jest ciekawa dyskusja o grach na ps2 :)
|
Zdecydowanie najmilsze wspomnienia mam z GTA Vice city stories, ten klimat :D
|
mojego PS2 zastąpił Xbox, no ale swego czasu grało się w GTA i fifę - ze znajomymi do piwka jak znalazł :P
|
Moja topka gier na PS2 to zdecydowanie God of War, GTA Vice City i Dragon ball Budokai Tenkaichi 3.
|
Tekken 5? Soul Calibur II oraz III moim zdaniem znacznie lepsze. :D
|
Ale jako gracz mogę wybrzydzać Panie konsument. ;)
|
...ktore zapewniaja zysk i pieniadze. Pomysl o tym, Panie Deweloper ;-).
|
Mainstream ;]
|
Ciekawostka: w hotelu, który prowadzę jest w świetlicy dla gości PS2. Z różnej listy gier, które "testowo" podrzucałem największą popularnością w skali ~kilku lat cieszyły się dwie gry: Tekken 5 i FIFA (obojętny numer). Tak więc te gry polecam ;).
|
Widzę, że znajduje się już tutaj naczelny spamer, a ja nie mam zamiaru odbierać mu zaszczytu zajmowania tego stanowiska, więc nie ma obaw. Pozdrawiam. :spoko:
|
czekamy, jeszcze 6 postów...
|
Udez w stol to nozyce sie odezwa , juz mamy od razu 2 tutaj i beda jak Tomy Lee Jones w sciganym lol2
|
|
Jesteście przewrażliwieni. Nie każdy nowy użytkownik chce napisać 10 postów, wstawić reklamę i zniknąć. Odstraszacie w ten sposób nowo przybyłych. Zostawcie moderację moderatorom. ;)
|
Dość oczywiste. Dzięki za info. :)
|
Zakladajac ze nie wkleisz reklamy to jest git , wtedy wszyscy bedziemy sobie BFF a jak wkleisz a nie twierdze ze chcesz to modzi dzialaja jak blyskawica i tylko wyhaczysz :banan:
|
Nie wiem co według Ciebie jest spamem, ale nie sądzę by mój post można było pod niego podpiąć. Szczególnie, że wypowiedziałem się na temat zawarty w wątku, a ostatnie odpowiedzi są dość świeże. I jak tu nie zwariować? :) :spoko:
|
Czyżby spam, Milordzie?
|
Z PS2 najlepiej wspominam mimo wszystko Undergrounda 2, San Andreas, Tekkena, Mortal Kombat, Sly Cooper - gry klasyki, więc stwierdzenie, że nie ma dobrych gier na PS2 jest jak najbardziej błędne. Bo jest ich naprawdę dużo i większość to naprawdę genialne tytuły. Będę musiał się chyba rozejrzeć za jakąś starszą konsolką PS2 i odświeżyć sobie trochę pamięć. :D
|
Champions of Norrath bez dwóch zda***324; jest warte przetestowania. Hack'n'slash, bardzo przyjemny dla oka nawet na HDTV (supersampling). No i tryb multiplayer. :D
|
zdecydowanie need for speed, głównie w to grałem :)
|
|
Na PS2 są dobre gry, ale nowe już nie wychodzą!
|
nie wiem czy są jeszcze na PS2 dobre gry :)
|
Oj nie zgadzam sie to bylo 2013 :P
|
Może dlatego, że PS2 umarła 10 lat temu? ;p
|
Co tu tak cicho?
|
Metal Gear Online, ponoć działa, tylko trzeba się pobawić, serwer stawiać itp.
|
No oczywiście, Berionie. ;D
A na marginesie - są jakieś dobre gry, w których wciąż działa gra online? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...2_online_games Sprawdziłem FlatOuta z tej listy. Mimo poprawnych (w teorii) ustawień sieciowych nie działa: "DNAS Error (-611) -Error in the response from the DNS sever. Please check your network configuration." |
Ale tylko w tę po Polsku. :D
|
*Chwyta złotą łopatę w dłoń i odkopuje temat.*
Od siebie polecę w szczególności: -ICO i SoTC - oba te tytuły łączy niesamowity klimat. Najlepiej włączyć w nocy, zgasić światło, zamknąć drzwi i po prostu wsiąknąć w grę na długie godziny. -Katamari Damacy - dziwna, bo japońska. Pomysł wydaje się być głupi (i jest! ;] ), ale wciąga! Szczególnie zabawny jest multiplayer. -Burnout 3: Takedown - najlepsza gra wyścigowa na PS2, najlepsza na splitscreenie. No i wciąż, mimo upływu lat, ładnie się prezentuje. -Def Jam: FFNY - świetna bijatyka. Snoop Dogg vs Danny Trejo to jest to! :D -God of War -Black ...muszę w końcu zagrać w OKAMI! |
Odświeżyłem sobie Raczety z racji Classics HD, a więc Ratchet & Clank Trilogy. I? I przypomniało mi się, że pięć lat temu nie odpowiedziałem na Twój post. :szczerb:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- - - Cóż... może się komuś przyda, nie? :D |
Moje TOP 10 gier na PS2 wygląda tak... kolejność całkowicie przypadkowa ;)
- Black - Gran Turismo 4 - NBA 2k12 - PES 6 - MGS 2 - MGS 3 - Project Snowblind - God of War 2 - Ace Combat 5 - Burnout 2 |
Dobra to teraz ja się czegoś doradzę ;) Jako że mnie nigdy do wyścigów jakoś specjalnie nie ciągneło (Ech... Jednak NFS II SE na PC to jednak było coś ;) ) To szukam dobrej jak nie najlepszej produkcji z wyścigami motocykowymi (motocrossowymi ? bynajmniej nie mam na myśli gry wyskocz, na motocrossie i zrób 15 ewolucji ;) ) Czy jest ów produkcja? Domyślam się że na pewno są symulatory ;) A coś w klimatach Most Wanted? (Jakieś nitro po czym ślizg scigaczem pod koła ciężarówki?:D)
Prosiłbym o podanie tytułu, który by był symulatorem ;) Jak i coś, mniej "realnego" ;) Cytat:
Pod Ps2 bym się jeszcze parę razy zastanowił, i doradził, dużo traci na Ps2 Shaterred Memories moim zdaniem. Swoją drogą nie mogłem edytować posta^^ Proszę moda a scalenie ;) |
God of War zdecydowanie polecam
|
Playstation Sony 2 "Jakie Gry"
Witam Panów.
Zakłatam ten temat aby było miejsce w którym można napisać jakie gry na ps2 polecacie. Czytajcie wypowiedzi użytkowników aby tytuły się nie "powtariały". To ja First : - Tekken 5 (Wiadomo kuzyn przyjeżdża i "ćiba" sie ponapie***) - God of War (klasyk XD zarówno I jak i II część) - Fifa Street (Gdy się nudzi i nic nas juz nie kręci) - Oraz DownHill Domination (ostatnio zaczołem coś pogrywać) Ostatnio wyczaiłem tytuł : "Silent Hill Shattered Memories" czy jest on warty Kupna/Pobrania u niektórych? Trailer na youtube wygląda zachęcająca ale znalazłem tylko na Wii/PC/Ps2 (uwzględniona ale nie wiem jak gra wygląda). Silent Hill to gra do której dawno miałem się zabrać ale poczekam na waszą opinię. Dodam iż jestem zagożałym fanem serii Resident Evil (poza 4 bo to już nie Resident Evil tylko strzelanka do głupich ludzi). |
Z tego co wiem to NBA2K jest lepszą serią.
|
Nie lubiłem nigdy koszykówki to nie wiem, ale polecić mogę PES choć też nie lubię piłki nożnej. ;D
|
Wasza opinia na temat NBA Live 09? Warto?
|
Na konsole nie ma darmowych gier. Wszystkie gry na PS2 są płatne i na nośnikach optycznych.
Jeśli pytasz o gry homebrew to jest kilka, vide port Quake'a itp. |
Hejka,widze że Wam odpowiadają bardziej gry na play station niz komputerowe,czy znajde jakies darmowe gry na pleykę do sciągnięcia?Pozdrawiam Wszystkich.
|
Cytat:
No dobra ale na pewno już tutał zostały zarzucone te tytuły, ja podałem te dla mnie główne, które choć przeszedłem raz, a nie te co włączę na 20 minut i odstawiam na półkę. ;) |
Cytat:
Cytat:
|
God of War I i II - gra zręcznościowa z elementami logicznymi (jakby to nie brzmiało, chodzi tu o zagadki :P) klimat osadzony w starożytnej/mitologicznej Grecji.
Biegamy, zabijamy, mordujemy ;) Bardzo wciąga ;) Crash Bandicoot Wrath of Cortex - coś dla oldchoolowców ;) tego chyba nie trzeba tłumaczyć. Burnout: Revenge - Fajna rozwałka autami po ulicach, ale jak ktoś powiedział wcześniej szybko się nudzi. FFXII - Final Fantasy osadzony numerem 12 ;) Soul Calibur 3 - Bijatyka, dobra do pogrania na dwóch DBZ: Budokai Tenkachai (pewnie źle napisałem ;]) - Bijatyka osadzona z klimatach DB, walki na dużych obszarach, swodobnośc ruchu, dlatego troszeczkę trzeba posiedzieć nad tym tytułem, aby załapać sterowanie. Odrazu dla uzupełnienia, nie polecam produkcji które wyszły także na XBox360/PS3 m.in X-men: Origins - Wolverine , SW: Force Unleashed. Produkcje są niezwykle słabe, mają zupełnie inną konstrukcję niż ich odpowiedniki na next-genach. Tylko zostały wydane dla zarobienia kasy (tak wiem każda gra tak zostaje wydana) nie oferując nic ciekawego graczowi. Coś pominąłem ? |
Cytat:
|
Chodziło mi o tą listę gier na CD
Jóź znalazłem :) Tu zamieszczam Link dla innych http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...2_CD-ROM_games |
Tej czyli której?
|
Witam, czy mógł by mi ktoś podać link do tej listy z wiki bo niestety nie mogę znaleźć, a zależy mi na niej
|
może być - jak lubisz bijatyki
|
Dzięki za rady ;)
Chciałbym jeszcze zapytać co sądzicie o grze Tekken 5. |
Do fps dodał bym jeszcze:Kilzone, XII , Cold Winter, Battlefield (seria)
Tps : Metal Gear Solid 2i3 , Splinter Cell , Mercenaries, The Geteway Black Monday, Headhunter 1i2, Horror:RE Code Veronika, Extremination, Ścigałki: WRC4, Grand Turismo 3 A-spec(czwórka to badziew), Platwormówki: Jak 3i4, shlasery: Onimusha 1,2,3,4.;) |
No to nie za wiele. A połowa z nich to szmelc. ;]
Z FPSów to polecę na pewno Black. Z wyścigowych to oprócz GT4, na pewno GT3 i serię Burnout (najlepiej od części 3 bowiem jest najtrudniejsza). Nie przepadam za NFS, a tym bardziej Juiced. IMHO to nędzne, mainstreamowe gry. GTA-SA możesz kupić, długa i wymagająca (zakładając, że chcesz to wymasterować na 100%). IMHO Najlepszy jednak był GTA-VS, od biedy możesz zagrać w GTA3 i porty z PSP. Zainteresuj się też innymi gatunkami. ;] PS2 ma wiele świetnych platformówek/przygodówek, a nawet kilka jRPGów. Te które mi przypadły do gustu wylistowałem w PS2 FAQ. --- Plusy i minusy? Przejrzyj oceny na gier na sieci i najlepiej przeczytaj ich recenzje. Polecam Gamespot, albo IGN. Z naszych to kojarzę tylko Valkyrię. |
Cytat:
Cytat:
Chciałbym również grę pokroju Juiced 2 lub NFS: Undercover (w GT4 nie można tuningować wizulanie samochodów, a tu - owszem). Tak jak wcześniej pisałem, prosiłbym o podanie zarówno negatywnych jak i pozytywnych cech. |
Rycho tylko drażni się i spamuje. Wyraźnie chce czerwoną kropę. ;D
Wszystkie te 'LEGO coś tam' to IMO kupa. Typowe średniaki. Są lepsze gry, naprawdę. Napisz w co grałeś, jaki gatunek Ciebie interesuje i coś doradzimy. |
A mógłbyś podać pozytywne i negatywne cechy tej gry?
|
Polecamy/niepolecamy
|
A czy polecacie grę Lego Star Wars: The Original Trilogy? Głównie mam na myśli to, czy jest za krótka i zbyt łatwa by ją kupować.
|
Cytat:
Poza tym, ze podoba***322;a Ci sie ta gra, to w ogole Cie nie rozumiem:P A latek mam 21 |
Sam gra***322;em przez chwile w t***281; gr***281; :] bardzo mi sue podoba ale napisz wogule ile masz lat bo mozesz miec 10 lat i kupic se naruto a miec 15 i gupic np.Resident Evil :]
|
Ja to nie wiem co ma wsp***243;lnego RE4 z Falloutem, ale mo***380;e si***281; nie znam. ;)
|
Cytat:
Pewnie dlatego ze kocham ta gre:1miejsce: Polecam ja kazdemu, czy jest to fan serii czy tez nie. Gra jest po prostu swietna:taktak: |
Z Falloutem jak z Shadow of Colossus: dla jednych jedna wielka nuda, inni to uwielbiają. Fallout przyciaga klimatem, atmosferą, fabułą i zabawnymi dialogami, czego o Baldurze powiedzieć nie mogę. Ale to tylko moje zdanie :)
Dla fanów świata postapokaliptycznego to jest obowiązkowa gra :) BTW: czy ktoś zna gre godną polecenia w klimatach Fallouta? |
Akurat o Falloucie s***322;ysza***322;em same niedobre opinie i mo***380;na by tak samo go przyr***243;wna***263; jak Baldury. No podobno w ka***380;dym razie. ;)
|
Szkoda, że nikt nie wspomniał o dobrej i klimatycznej grze Fallout: Brotherhood of Steel. Udanym klimatyczne cRPGiem na PS2, niekoniecznie polegajace na wycinaniu całej tłuszczy bezmyslnych przeciwników. Mniej godnymi cRPG to seria Baldurs Gate, ale samemu przyznam, że nie warto w to grać, gdyż gra głównie opiera się na kooperacji dwóch graczy (szkoda, że to nie jest kopia gry z PeCeta - na PS2 jest 90% bezmyślnego slashu przy 10% fabuły).
Ciekawą pozycją może być również Godfather, szcególnie w polskiej wersji językowej. Pozdro |
Ja ze swej strony polecam te i ***380;adne inne:
>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...q/strona13.php |
Jakie polecacie gry na PS2 z rodzaj***243;w:
- akcji (np. GTA: San Andreas, Driver: Parallel Lines ) - wy***347;cigowe (np. NFS: Pro Street, Gran Turismo 4) - pi***322;karskie (np. FIFA 08, PES 2008) I jakie (wed***322;ug was) s***261; najlepsze, ***380;eby ''oswoi***263;'' si***281; z pad'em. |
Mam ju***380; t***261; liste na wiki :)
|
Czemu akurat na CD?
Dawno temu, za siedmioma lasami, za siedmioma g***243;rami, kiedy to jeszcze gry dla PS2 wydawano na CD... ... wychodzi***322;y same crapy he he Z wyj***261;tk***243;w polec***281; Tekken Tag Tournament, Quake III i ICO (pierwsza edycja, p***243;***378;niejsze by***322;y na DVD - dziwne). Gdzie***347; na wiki by***322;a lista gier wydanych na CD, ale nie chce mi si***281; szuka***263;. :P |
a ***380;eby nie zak***322;ada***263; nowego topica pole***263;cie mi kilka fajnych gier na ps2 na cd :)
przygod***243;wki, platform***243;wki, zr***281;cznio***347;ci***243;wki ew. co***347; na styl pokonujesz wrog***243;w ale nie jak tekken tylko np jak tryb w Tekkenie 5 Devil Within czy jako***347; tak =] |
Cytat:
Cytat:
PS: Twoje posty s***261; jakie***347; bez***322;adne i ma***322;o czytelne. Pami***281;taj, ***380;e po drugiej stronie jest kto***347; kto, przynajmniej w teorii, b***281;dzie je czyta***263;. |
najlepsze gry w ktore warto zagrac
witam piszcie wszystko o ulubionych grach na ps2 i w ktore warto zagrac
dlamnie super byly nfs wszystkie z wyjatkiem (prostrid) burnauty pesy gta jak1,,2,3,5 i wiele inych ciekaw jestem jakie wy polecacie ??? |
a to moje gry w ktore warto zagrac 1.pes 5 i 8} 2. midnight club2} 3.blak} 4. mercenaries czekam na 2} 5. genji] 6. red faction2] 7. area 51} 8. king kong} 9. killzone} 10. 187 ride or
die} 11. disagea wszystkie czesci} 12. god of war 1 and 2} 13. gun} i wiele innych gier |
Syf :taktak:
|
dla mnie fajowa gierka to jest devil kings mozna sie w niej wyszalec
|
Ostatnio grałem w Virtua Fighter 4 u kolegi i powiem Ci, że po rundce w niesamowicie dynamicznego Tekkena 5, czy SC 3, VF4 prezentuje się po prostu słabo i ślamazarnie. To gra dla prawdziwych fanów Segi - ja się nigdy do nich nie zaliczałem, choć brat miał i Mega Drive i Saturna, więc było w co grać.
|
Powtarzam si***281;, ale MK umar***322; z ods***322;onami w 2d. Trudno, trzeba si***281; z tym pogodzi***263; ;]
Jedyne dobre 3d "mordowa***322;y" to serie Tekken, Soul Calibur, Dead or Alive i Virtua Fighter. |
Mortal Kombat Armaggedon to totalne nieporozumienie. I choć gra dostała wysokie oceny (od 7.5-9) na zagranicznych portalach, to dla mnie (fana serii), jest to absolutnie beznadziejna gra.
Wolę pograć sobie na emulatorku MAME w UMK - wielka radość i z gry i z fatalów :) |
Cytat:
Killzone jest znakomitą grą,ale popatrz też za Blackiem równie jest miodny -chociaż ta pozycja daje pokaz wycisków z ps2:spoko: |
Jak na 40z***322; to nie jest z***322;a. Osobi***347;cie nie przepadam za FPS na PS2 (ci***281;***380;ko mi si***281; steruje ga***322;ami DS2). Reklamowana by***322;a swojego czasu jako 'Halo killer' i podniecano si***281; t***261; gr***261; jak ***243;smym cudem ***347;wiata - ale tylko tylko hype, nic poza tym. W ka***380;dym razie jest to jeden z najlepszych na PS2 fpp shooter***243;w - bez rewelacji.
|
Czy killzone to dobra gra? Op***322;aca si***281; j***261; w og***243;le kupowa***263;?
|
@ DD
$$$ :D @ M@X Mnie ona przeszkadza. Co prawda sko***324;czy***322;em "zwyk***322;ego" MGSa ca***322;e mn***243;stwo razy, to jednak kiedy kupi***322;em Subs. innej ju***380; nie toleruj***281;. Jak dla mnie jest wygodniej kiedy mog***281; obraca***263; kamer***261; w dowolnym kierunku, na dowolnej wysoko***347;ci i to na dodatek podczas ruchu postaci, a nie tylko z FPPa jak to mia***322;o miejsce w poprzedniku (tak, wiem ***380;e mo***380;na by***322;o wychyla***263; ga***322;kami kamer***281;, ale przyznasz chyba, ***380;e to nie to samo). |
Nie wiem co Wy marudzicie o ta kamere... W MGS3 mamy obraz 4:3, a co za tym idzie - swietna widocznosc. Kameree zaakceptowalem tylko w Portable Ops, gdzie z racji narzuconego obrazu panoramicznego widocznosc jest mocno ograniczona. I tam kamera jest niezbedna. Ale gdy zawsze mozemy rozejrzec sie w FPP i widzimy sporo przed i za nami - po co?
|
Cytat:
|
Cytat:
Może być też WRC Extreme 2 lub 3. Cytat:
Hmmm wg mnie to najlepszy jest Mortal Kombat Trilogy lub Mortal Kombat 2, ale to już nie te czasy... Mortale w 3d to totalna kaszana, żałosny kawałek końskiego łajna, który jest non-stop mielony i formowany w nową formę, acz z tego samego materiału i o tej samej konsystencji. Gra z metką: "nie dotykać nawet kijem". @ M@X Lepiej dołożyć te 30/40zł i mieć w wersji Subsistence, choćby i dla "wolnej" kamery. |
Metal Gear Solid 3 dostaniesz na alelgro za 50-60 zl. Najlespza gra jaka powstala. Aczkolwiek jesli srednio znasz angielski i nie zamierzasz zaglebiac sie w fabule, to odpusc... Bez tego po prostu nie warto...
|
Te gry nie s***261; drogie : Gt4 , Teken 5 , Tuorst Trophy.
Sorka ze odbijam od twojego postu ale nie chce zak***322;adac nowego tematu :) Kt***243;ry Mortal Kombat wed***322;ug was by***322; najlepszy lub sie wam spodoba***322; bo zamierzam sobie kupic. PS. Znam ten bul jak sie nie ma na lepsz***261; gre |
Ale ja nie chc***281; o-kami poniewa***380; nie mam narazie kasy. Interesuj***261; mnie tylko platyny :)
|
Resident Evil 4 ta gra Cie pochlonie:taktak: :taktak: :taktak:
|
Nie znasz si***281; i tyle :P O-kami jest boskie, tak dos***322;ownie jak i w przeno***347;ni. To esencja japo***324;skiej kultury, humoru i czysty artyzm zamkni***281;te na jednym okr***261;g***322;ym kawa***322;ku krzemu i plastyku.
GOW1 -> 30/40z***322; |
@Grze***347;iu748 zmartwie cie z tym O-kami bo ja nie jestem w tej zachwalaj***261;cej po***322;owie...co tez napisze ze dla mnie okami jest mega kiczem ;]
Z nie nowych chodzonych? Tomb Raider legend, Bully, RE4, GTA:SA, MGS3, GOW1, Black.... |
Podaj gatunek to Ci***281; zasypi***281; tytu***322;ami ;] "Chodzone gry" to troch***281; przyma***322;o.
A O-kami i tak jest 'da best' ;p |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:09. |