![]() |
Grupa hatak -> padła ???
Ilość załączników: 1
Dzi***347; powinny si***281; pojawi***263; nowe napisy do serialu BSG na http://hatak.pl/
a tu tymczasem zonk :( co si***281; dzieje z nasz***261; ulubion***261; stronk***261;. Ten topic zas***322;uguje na osobny temat, gdy***380; wi***261;***380;e si***281; ze wszystkimi serialowymi tematami na forum ;) |
maj***261; jakie***347; problemy - od rana by***322;y lagi :(
|
potrzebuje napisy do najnowszego battlestar galactica !
nieee |
Fakt mo***380;na obejrze***263; bez, ale napisy by***263; powinny, to nie zmienia faktu rzeczy :nie: ***380;e szkoda grupy hatak jakby pad***322;a na ament ;)
|
Cytat:
ZNALAZ***321;EM !! http://naphoo.napisy.info/SzukajNapi...ctica+03x20&k= :D:D:D |
Ilość załączników: 1
napisy do najnowszego bsg...
|
S***261; te***380; na napisy.info
|
Obecnie wy***347;wietla si***281; jedynie:
Cytat:
Edit: komunikat ju***380; si***281; zmieni***322; - tymczasowo siedz***261; na http://napisy24.pl/hatak/ :D |
Hehe, mialem to samo do Prison Break`a :)
Ale napisy.org uratowalo mi zycie :) Ogolnie martwie sie bo to chyba najlepsza grupa 'serialowa'. Moze chwilowe problemy z serwerem / transferem miesiecznym |
Do ***347;ci***261;gania napis***243;w polecam http://www.napiprojekt.pl/ Dwa kliki i napisy mamy ju***380; na dysku. Koniec z szukaniem po stronkach itp :)
|
Faktycznie tak dobrze dobiera napisy i sciaga? Po czym rozpoznaje? Po nazwie release`a czy grupy itp.?
___ UPDATE: Wlasnie przecytalem info o programie, nawet wyglada to ciekawie. Moze kiedys sie skusze ;) |
Cytat:
Tylko raz pobra***322;o mi inne napisy, a ***347;ci***261;ga***322;em mo***380;e ze 100 razy ;) |
Uzywam napiprojektu od kilkunastu tygodni, dziala nawet pod linuksem :-).
Polecam, przydatny programik. |
Doszed***322; kolejny komunikat:
Cytat:
|
Hatak nie mo***380;e pa***347;***263; bo si***281; rozwija :)
|
Oczywiscie, genialny serwis.
Jesli sie zdarzy (oby nie), ze bedzie im kiedys brakowalo na serwer (powaznie) to z czystym sumieniem 'podrzuce' troche grosza, chocby za to, ze obejrzalem kilkadziesiat odcinkow (jak nie wiecej) roznych seriali z napisami wlasnie ich produkcji :-). pzdr. |
@Smartek, masz okazj***281;... maj***261; zamiar kupi***263; serwer :)
Cytat:
|
Eee.., mowilem o samych napisach, a oni jakas cala siec serwisow maja.. :-/.
|
Zaznacz na przelewie, ***380;e dotujesz tylko i wy***322;***261;cznie cz***281;***347;***263; serwera dla t***322;umaczy Hatak.
|| |
A to forumowa GTW sie na mnie uwziela ;->.
|
Napi-projekt daje rade, znalaz***322; mi napisy odrazu idealnie dopasowane do Ziemia Ostatnie Starcie Sezon 1 :D
|
Rzeczywi***347;cie fajny programik. Napisy, kt***243;re mi ***347;ci***261;gn***261;***322;, nie s***261; mo***380;e idealne (pewne przesuni***281;cia i b***322;***281;dy), ale dobrze dopasowane do filmu, a to najwa***380;niejsze.
|
@Andrzej
Mam dokładnie odwrotne zdanie - ważne, żeby napisy były dobre, dopasować można sobie samemu. @Smartek bo próbujesz się wymigać, jak się okazało, że akurat pomoc jest potrzebna || A "awaria" jest spowodowana przekroczeniem limitów transferu. Pokazuje to tylko, jak strona jest popularna :D |
A znacie jakis serwis w tym stylu z napisami do seriali komediowych, np: friends, south park, family guy itd.
Jakies tam napisy sa tylko ze czesto sa niedokladne, do family guy trzeba wszystkie poprawiac (zle tlumaczenia, pominiecia itd), chociaz 2 sezony sam sobie zrobilem :) Friendsom do idealu tez nieco brakuje. |
Cytat:
|
www.hatak.pl leży i kwiczy, ktoś wie czemu ?
|
Już nie ma hatak.pl. Jest hatak24.pl. :)
|
No fakt... Nie wiem po jaki kit zmienili domene ? Mogli starą zostawić też.
|
Cytat:
|
Filmy i muzykę mogę posiadać na swój własny użytek nie czerpiąc z tego jakichkolwiek korzyści
natomiast programów i gier nie! I zasady tej jak widzisz nie zmieniłem a poza tym tak właśnie jest ! RIAA ściga tych co udostępniają jakiekolwiek media a co za tym idzie łamią prawo. |
Cytat:
|
Cytat:
bo przecież mogłem tego nie wiedzieć ? |
bo przecież mogłeś.
|
Patrix, ale ci macherzy od filmów twierdzą, że opracowywanie w celu rozpowszechniania napisów do ich produkcji, jest łamaniem praw autorskich.
Nie chce mi się szukać, bo pewnie sam pamiętasz, że kilka lat temu był policyjno-prokuratorski atak na największą stronę z napisami, nakręcany m.in. przez Gutek Film. Widać w sieci skutki do dziś: serwisy z napisami działają w mniejszym lub większym podziemiu. "Filmowcy" mieli argumentację prawną, ale bez grzebania po paragrafach dawali taki przykład: ktoś tłumaczy na polski książkę i przetłumaczoną sprzedaje na rynku. Nawet bez znajomości prawa, każdy intuicyjnie widzi, że dochodzi tutaj do naruszenia własności intelektualnej. Okazjonalne, nieświadome posiadanie takiej książki jest czynem nieszkodliwym, ale świadome, ciągłe nabywanie takich książek już niekoniecznie, może podpadać pod paserstwo, współudział. I jest nieczytelne moralnie, wedle "filmowców" :) A czym tekst książki różni się od tekstu filmu? |
Nie wyszła współpraca z socjum.pl...
|
pali, tak pamiętam (napisy.org) ale nie wiem do czego zmierzasz ?
ja tu na forum psy wieszam tylko na tych co to obnoszą się softem i grami złego pochodzenia a ostatnio nawet mi się nie chce wieszać tych psów... prawdopodobnie masz rację. PS Polecam przyklejony temat: http://forum.cdrinfo.pl/f26/poszukuje-napisow-do-64564/ Temat wisi czyli jest zgodny z regulaminem forum. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:28. |