![]() |
Jaka (uzywana) plyta glowna pod stary komputer z AMD i SDRAM?
Temat mowi wystarczajaca duzo, potrzebuje czegos (najlepiej firmowego) pod:
AMD Athlon 2000+, Seagate 80GB, SD RAM 256MB, Tagan 350W, TDK 880N, Maksymalnie do 100zl z wysylka. Nie znam sie na Socketach A zupelnie, wiec prosze o pomoc. pzdr. |
Abit NF7, ale do 100 to bedzie problem.
|
Uwielbiam takie posty.
Kocham po prostu.. Wyraznie napisane DO 100zl, to Ci wcisna cos z czym "do 100zl bedzie problem" ||. |
mo***380;e na allegro co***347; si***281; uda ustrzeli***263;, na socketa bym kupi***322; to, albo dfi lan party / infinity. infinity powinno by***263; ta***324;sze, jak gdzie***347; znajdziesz.
reszta to w zasadzie jeden piernik, o ile firmowe bedzie i na nforce. |
Te nforce'owate lacznie z polecanym przez Ciebie abitem sa "only DDR", a ja potrzebuje na SD.
|
do 100 nie kupi dfi, nawet na sA, no moze to infinity :szczerb: moze byc i epox
|
k7S5A ECS :) Tanszej nie znajdziesz. A jak cos pomylilem to niech ktos mnie naprostuje. Nie jestem pewien czy jeszcze tego procka obsluguje ale sdram napewno a jak poczujesz sie burzujem to mozesz sie spokojnie przesiasc na ddr bo ma oba gniazda :)
Powiem wiecej, niedawno u dziewczyny taka wymienialem bo cos bylo nie tak i mam ta uszkodzona. Komp sie wieszal na pamieciach ddr a na sdram dzialala dobrze. Jak nic nie znajdziesz to daj znac a moze zakombinujemy jakos, choc z przesylka to nie wiem czy bedzie mi sie chcialo kombinowac :D |
Cytat:
|
@Sunna mialo byc firmowe :P LoL
|
ecs to bym nie w***322;o***380;y***322; do swojego komputera nawet jakby mi dop***322;acali. ju***380; nawet asroki s***261; lepsze.
|
Cytat:
Czekam na demka badz alex'a - oni powinni cos wiedziec :->. |
Cytat:
|
Bedziesz mial wiekszy wybor gdy opchniesz sd ram'y i kupisz ddr :> Na ddr -ach mozna juz cos sensownego wybrac i w miare swiezego .
|
Matsonic MS8137C+.Mia***322;em kiedy***347; tak***261;.Mia***322;a 2 gniazda SDRam oraz 2 DDR.Trzeba by***322;o tylko przestawi***263; tak***261; wielk***261; zwork***281; i zwork***281; napi***281;***263; i mo***380;na by***322;o wsadzi***263; DDR'y.Oczywi***347;cie pod Socket A.Firma mo***380;e i dziadowska ale p***322;yta dzia***322;a***322;a bezproblemowo i nadal dzia***322;a w ale w innym kompie.Mojemu kumplowi w tym czasie zdech***322;y dwa ASUS'y.Cena przypuszczalnie ***347;miesznie ma***322;a.
|
No i co ze ecs skoro dziala ? Mi padl gigabyte i to znaczy ze do dupy jest ? Komp dziala dobrze, nie wiesza sie, nie bedzie podkrecany wiec o co chodzi ? Tak jak z dziecmi co musza miec wszystkie ciuchy markowe ?
Dla wielu zsilacz ponizej 200-300 zl to szajs a jaki macie ? No panowie nie przesadzajcie, po pierwsze komp ma chodzi normalnie a jesli chodzi normalnie na ecs to w czym rzecz ? Tak sie sklada ze to jedne z najtanszych i najpowszechniejszych plyt wiec bedzie duza szansa na trafienie czegos w podanym przedziale cenowym i bym moze nawet w jego okolicach wiec moze nawet zaoszczedzie na przesylce. Nie bo nie to nie jest argument. Z tego co pamietam to nawet nie trzeba zworek przstawiac przy zmianie sdram/ddr (ale pewny nie jestem) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:41. |