Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Stacjonarna nagrywarka SHARP DV-HR480S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/stacjonarna-nagrywarka-sharp-dv-hr480s-71796/)

madmax2 16.05.2007 18:01

To ja może zadam pytanie w tym temacie, żeby nie tworzyć nastepnego.
Jest może nowszy soft do rekordera Sony RDR-X510S?
Wiem, że do modelu wyższego - X520S - wyszedł nowy soft, który umożliwia czytanie DivXów (a może tylko usprawnia).
Człowiek to ma pecha. Chciałem kupić X520S, ale akurat nie mieli na srtanie i kupiłem 510S i masz babo placek. Pożyczanie Manty od syna, żeby obejrzeć DivXa trochę mnie już mierzi :ysz:.

joana 16.05.2007 12:46

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 780667)
nie, to znaczy, że nie odtwarza filmów w formacie DivX, resztę rzeczy (które potrafi) może robić na najwyższym poziomie ***8230;

jak kupisz nowego mercedesa bez klimatyzacji to nie oznacza, że jest on przestarzały, tylko zwyczajnie nie ma klimy ***8230;

polską instrukcję można ściągnąć ze strony producenta, masz już w tym wątku 2 linki do niej

pozdrawiam

Instrukcje juz sciaglam.Strasznie malo informacji w necie o tej nagrywarce od samych uzytkownikow no,teraz juz cos wiadomo.Dziekuje :)

Arepo 16.05.2007 12:19

Cytat:

Napisany przez joana (Post 780664)
Znaczy ze kupilam przestarzaly model nagrywarki? czy po prostu nie wszystkie firmy wspomagaja standart divixa?

instrukcje dostalam w jezyku niemieckim a miala byc w polskim :(

nie, to znaczy, że nie odtwarza filmów w formacie DivX, resztę rzeczy (które potrafi) może robić na najwyższym poziomie ***8230;

jak kupisz nowego mercedesa bez klimatyzacji to nie oznacza, że jest on przestarzały, tylko zwyczajnie nie ma klimy ***8230;

polską instrukcję można ściągnąć ze strony producenta, masz już w tym wątku 2 linki do niej

pozdrawiam

joujoujou 16.05.2007 12:18

Cytat:

Napisany przez joana (Post 780664)
[...] czy po prostu nie wszystkie firmy wspomagaja standart divixa?

[...]

Ano nie wszystkie, tzn. nie ka***380;dy model sprz***281;tu. :nie:

:glaszcze:

joana 16.05.2007 12:13

Znaczy ze kupilam przestarzaly model nagrywarki? czy po prostu nie wszystkie firmy wspomagaja standart divixa?

instrukcje dostalam w jezyku niemieckim a miala byc w polskim :(

Ps.
dziekuje za pdfa :) dzwonilam do agd po instrukcje,mieli oddzwonic ale milcza,moglabym odniesc sprzet bo sprzedaz bez polskiej instrukcji jest zabroniona.Juz tam,przeboleje ten brak divixa :(

Arepo 16.05.2007 12:10

Cytat:

Napisany przez joana (Post 780623)
Masz specyfikacje sprzetu i czy moglbys podac mi zrodlo informacji ktore napisales?

kolega mensir67pl był szybszy :)

a tak przy okazji ... nie dali Ci instrukcji ?, toż to skandal ;)

pozdrawiam

mensir67pl 16.05.2007 11:54

Cytat:

Napisany przez joana (Post 780623)
Masz specyfikacje sprzetu i czy moglbys podac mi zrodlo informacji ktore napisales?

http://sharp-world.com/products/dvd-...480s/spec.html

a tu DV-HR400S/450S/480S Operation-Manual PL

http://esupport.sharp.pl/html/om/ind...String=480%20s

joana 16.05.2007 11:44

Arepo 16.05.2007 11:01

Mylisz się, tutaj właśnie chodzi o sprzęt, a nie o oprogramowanie :taktak:.

Do odtwarzania DivX-ów potrzebny jest inny/szybszy chip niż do pozostałych rzeczy, które wymieniasz. Aby zobrazować problem, spróbuj uruchomić DivX-a na komputerze klasy 486 ***8211; nie da się (przynajmniej tak aby dało się to oglądać), a mp3 bez problemu.

Widziałaś gdzieś model, który zaczął nagle odtwarzać DivX-y (choć nie miał pierwotnie takiej funkcji) tylko po aktualizacji oprogramowania ? - nie sądzę.

Nawet gdyby teoretycznie urządzenie było w stanie uporać się z dekodowaniem, to uwierz, że nie jest to niestety takie proste ***8230;

Równie dobrze można by twierdzić, że po wgraniu nowego firmware-u zwiększy się dwukrotnie pojemność dysku twardego :D .

Ten Sharp nie odtwarza DivX-ów i nie będzie, takich rzeczy się nie przeskoczy, trzeba się z tym pogodzić.

pozdrawiam

joana 16.05.2007 10:24

Dziekuje za odpowiedzi.

Stwierdzenie ze nic tego nie zmieni jest troche na wyrost.Podaj sensowny powod tak kategorycznego stwierdzenia.Tutaj chodzi o oprogramowanie,nie hardware. Mp3 z cd czyta bez problemow, jak i inne najzwyklejsze cd oraz formaty svcd,vcd,mpeg,jpg.Potrzebny jest zmodyfikowany firmware z wgranymi kodekami, byc moze one nawet sa tylko nie sa aktywne.Przygladal sie ktos z was kiedys czym mozna edytowac pliki z frimware i ewentualnie je modyfikowac? jest to pliczek *.bin z oprogramowaniem,oraz dodatkowy plik *.txt z numerem wersji.

Byc moze sa jakies kody serwisowe o ktorych nie wiem,dzieki ktorym mozna odblokowac te funkcje.Tak jak telewizorach.Problem w tym ze to malo popularny model i malo rozmow w internecie o nim,moze jakes kody gdzies leza :) bylo kilka podobnych modeli 400,450,480.

joujoujou 16.05.2007 01:57

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 780518)
[...] teraz wszystko w Chinach robione || ...

[...]

Trudno si***281; nie zgodzi***263;. :haha:

:D

Arepo 16.05.2007 01:50

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 780515)
No ale sharp to nie denon. :nie:

;p

eee tam , pewnie to samo :taktak: , teraz wszystko w Chinach robione || ...

pozdrawiam

joujoujou 16.05.2007 01:43

No ale sharp to nie denon. :nie:

;p

Arepo 16.05.2007 01:40

i pewnie niekt***243;re CD-ROM-y odczytuj***261; te***380; DVD tylko producent zapomnia***322; o tym poinformowa***263; ;)

przejrza***322;em instrukcj***281; - nie ma tam wsparcia dla formatu DivX :nie: i moim zdaniem nigdy nie b***281;dzie :taktak:, ale nie tra***263;my nadziej :D

pozdrawiam

demek 16.05.2007 01:15

jeden z denonow tez mial nie odtwarzac...a po ktoryms upgradzie odtwarzal

producent zapomnial o tym poinformowac oczywiscie, przyznali sie po 2 miesiacach

Arepo 16.05.2007 00:47

Witam na forum

Ta nagrywarka nie odtwarza filmów w formacie DivX i nic tego nie zmieni.

pozdrawiam :papa:

joana 15.05.2007 17:10

Stacjonarna nagrywarka SHARP DV-HR480S

Stacjonarna nagrywarka DVD SHARP DV-HR480S

Witam,da sie ta nagrywarke jakos zmusic aby czytala format divixa?.Uaktualnilam firmware ze strony - //www.sharp.de/ ale nic z tego.Moze ma ktos ta nagrywarke lub zna kogos kto posiada ten model?Moze sa jakies nieoficjalne upgrady firmwaru zdejmujace blokady?Ogolnie jestem zadowolona z tej nagrywarki po za ta mala niedogodnoscia no i zabezpiecznonych nie chce kopiowac na twardziela :) tu jest opis po polsku jak ktos jest zainteresowany - //http://ewabymail.pl/product_info.php/cPath/23_30/products_id/15160

Dziekuje za ewentualna pomoc i pozdrawiam wszystkich :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:57.