![]() |
na to padanie co i rusz to gumofilce s***261; jak znalaz***322; :hahaha: i jak jest odp***322;yw to te***380; niezast***261;pione do zwiedzania dna ^_^ normalnie po co tyle but***243;w sportowych jak jedne gumofilce tyle potrafi***261; :haha: :jezyk:
|
But***243;w warto wzi***261;***263; tak ze 3 pary, i to takie, co si***281; deszczu nie boj***261;, bo pada prawie codziennie.
Przeceny s***261; co i rusz, cz***281;***347;***263; z nich kupiona by***322;a przez internet (ebay). :D |
hehe a co trzeba skorzysta***263; z rad kolegi i chocia***380; but***243;w nakupowa***263; w Irlandii ;-)
|
Cytat:
|
dzi***281;ki za linka do fotki,widz***281;,***380;e poka***378;na kolekcja si***281; uzbiera***322;a,co ***347;wiadczy o tym,***380;e ceny but***243;w w Irlandii s***261; niskie-wniosek nie oplaca sie zabiera***263; wiecej niz 1 para but***243;w.ps te niskie ceny sa tylko w jakims okresie,np jak jest zmiana kolekcji z zimowej na wiosenna,czy nie ma na to regu***322;y
|
|
nie nie widzialem-masz fotke z jego butami hehe
|
Sklepowo***347;***263; ;) internetowa jest w Irlandii na marnym poziomie.
Stawki s***261; podawane r***243;***380;nie, zawsze mo***380;na spyta***263;. Je***347;li chodzi o podatek - zaraz po podj***281;ciu pracy zazwyczaj kasuj***261; na poziomie "emergency tax", po miesi***261;cu - dw***243;ch (im si***281; tu nie spieszy) - oddadz***261;. Potem ju***380; b***281;dziesz dostawa***263; 100% kasy. :D |
Cytat:
|
to fajnie z tym podatkiem,podobnie jak w polsce,a dokladniej nie zaplace go czy dostane jego zwrot?a chodzilo mi o to czy sa podawane zarobki netto czy brutto np 9 p/h i nic poza tym nie napisane,a jakies strony z przykladowymi cenami ciuchow w irlandi masz moze ed hunter?
|
Cytat:
a pub dla angola to najbezpieczniejsze miejsce na ***347;wiecie, to b***281;d***261; si***281; chroni***263; w nich :haha: :mruga: jak kto***347; wybiera si***281; do Irlandii to niech bierze ze sob***261; ciuchy na 3 dni, reszt***281; kupi za grosze i to firm***243;wki, na przecenach, bez por***243;wnania taniej ni***380; w Polsce :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
jednak wole Irlandie,no ja tez bym takich ...
|
|
no spoko do pazdziernika bede u makaroniarzy a potem przyjade sobie odpoczac na trawce zielonej hehe
btw ile mniej wiecej zabrac na m-c kaski na 1 osobe? i mam jeszcze pytanko,czy jak podawane sa zarobki na tydzien,lub placa na godzine to minus podatek jeszcze czy to juz jest na reke? |
placa slabo ale jakos na wyjazd do irlandii trzeba zarobic:)
|
Cytat:
|
devil a co we wloszech ci sie znudzilo:):)zarob kase i potem mnie sciagnij na zielona trawke:)(a moze i trafke:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym, jaki tam terror widzisz? :jezyk: |
no patrzac na forum,to pewnie to i to;)
|
Cytat:
:mruga: |
irlandia
a czy w irlandi mowia po irlandzku:rotfl:
|
no wiec z tego co sie orientuje-niezbyt dobrze,to z Poznania leci samolot tylko do Dublina,wiec pozniej pewnie czekala by mnie podroz jakims innym srodkiem lokomocji.A co do cen,to zdaje sobie sprawe,ze w Dublinie jest najdrozej,ale zdaje mi sie,ze jest tez w nim najwiecej ofert pracy(oczywiscie nie powiedziane,ze tam gdzie najwiecej jest najlepiej)
|
Kto, jak nie ja. :mruga:
Dublin jest strasznie drogi pod wzgl***281;dem wynajmu mieszka***324; - ceny nieraz 100% wy***380;sze ni***380; w innych regionach kraju. Mi***281;dzynarodowe samoloty lataj***261; jeszcze do Corku, Shannon i Knock, wi***281;c nie tylko do Dublina z samolotu blisko. :D Dodatkowo do Galway z Londynu i do Sligo z Manchesteru. Osobi***347;cie polecam du***380;e (w miejscowym znaczeniu) miasta - opr***243;cz tych, kt***243;re wymieni***322;e***347;, jeszcze Galway, Limerick, w***322;a***347;ciwie wszystkie miasta b***281;d***261;ce stolicami hrabstw. Kopalni***261; wiedzy na temat cen i wszystkiego innego jest oczywi***347;cie forum - http://zielonairlandia.pl na kt***243;rym zreszt***261; intensywnie spamuj***281;. :pisze: |
Kilka pytan do osob przebywajacych w Irlandii
Witam wszystkich!
Mam kilka pytan zwiazanych z Irlandia,może mi ktoś na nie odpowie,no wiec chciałbym sie tam wybrac w pazdzierniku w poszukiwaniu pracy,mam pytania:czy opłaca sie jechac do Dublina-w sumie jest blisko,czy lepiej pojechac np do Cork,Limerick,jaki jest mniej wiecej koszt wynajmu mieszkania -pokoju dla 2 osob(ja i moja dziewczyna),najlepiej w domu gdzie mieszkają inne osoby(czy tj tzw duble room czy twin room bo niezbyt kumam te ogłoszenia),wiec ile wyniesie koszt wynajmu na 1 miesiac dla dwoch osob z opłatami,i czy nie bedzie problemu z wynajmem mieszkania(jak sie nie ma pracy itp),oraz co warto ze soba zabrac,a moze miałby ktos mozliwosc załatwienia niedrogiego pokoju w Irlandii ok października.Czekam na jakiekolwiek pomocne odpowiedzi.Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:35. |