![]() |
Heroes IV vs CLone CD
Cy najnowszy klon poradzi sobie z Heroes-em 4 PL??? Może jest coś leprzego od Clona??
|
Hmmm wszystko chyba zależy od nagrywarki ;) I u mnie i 3XXX sobie spokojnie poradził z Heroesem4 ale mam nagryware obsługujaca SD. Jesli twoja nagrywara obsługuje SD to nie ma problemu - jesli nie obsługuje (to jest nie potrafi przegrać ;) ) to spróbuj zaznaczyc w CloneCD opcję Amplify Weak Sectors (po naszemu Wzmacnianie Słabych Sektorow czy jakoś podobnie).
Podobno wersja 4 CloneCD jest o tyle lepsza od 3 ze w przeciwieństwie do niej pozwala skopiować płyty zabezpieczone SD2.51 w nagrywarkach które nie obsługują SD 2.5X Chyba nie istnieje lepszy program do przegrywania płyt CD w tej chwili. IMHO jedyna konkurencja dla CloneCd to CDRWin ale nie jest dla niego specjalnym zagrożeniem :D |
[quote]Plemnik (09-04-2002 14:53):
Hmmm wszystko chyba zależy od nagrywarki ;) I u mnie i 3XXX sobie spokojnie poradził z Heroesem4 ale mam nagryware obsługujaca SD. Jesli twoja - Wszystko fajnie ale czy mowisz o H4 ang czy o H4pl ? bo ja te drugie probowalem przegrac (akurat mialem egzemplarz z tloczni) na LiteOn LTR-32123S ktory jakoby rozwala nawet SD 2.51 a jednak kopia nie dziala na kazdym sprzecie, dodam ze moze wielkim specem to ja nie jestem ale pare kopii zapasowych zrobilem i przy tej tez troche siedzialem a jednak poprawnej kopii co by sie na wszystkich CDkach uruchamiala nie udalo mi sie zrobic, czy to Clonem 3 czy 4... Dlatego gdyby mi ktos powiedzial ze zastosowano tu nowy SD 2.60 o ktorym mowa w newsach to nie zdziwil bym sie. |
Plemnik wielkie THX a mam nagrywarke Plextora 16/10/40
|
I oczywiście Malayacka hehe
|
Cytat:
|
Czym w koncu jest zabezpieczona H4PL ?
|
Cytat:
|
To da się skopiować Heroes IV PL przez klona 4??? Na nagrywarce Plextor 16/10/40 (W1610TA)?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Próbował ktoś z was prawdzić ClonyXXL płyte CD z Heros IV PL???
Jakie rezultaty?? Są badsektory??? |
Cytat:
zrzucilem tylko im to na hdd nagrywarka lg32x. reszte przejrze jak skonfiguruje kompa (padl mi hdd i teraz robie wsio u kumpla bo moj hdd lezy na serwisie i ogolnie jest *** bo nie mialem czsu czekac aby dali mi jakis do czasu az tamten zrobia/wymienia - zreszta niewwazne), gosc nie ma zadnego softu do przegrywania. kopiowal bede z mojego orginala (chyba zwariowalem - kupilem orginal) oczywiscie wersja polska. mam na jutro wykonac pare kopii wiec mam nadzieje to skopiowac pzdrwm Nikita_Bennet |
[quote]Nikita_Bennet (10-04-2002 23:13):
kopiowal bede z mojego orginala (chyba zwariowalem - kupilem orginal) oczywiscie wersja polska. mam na jutro wykonac pare kopii wiec mam nadzieje to skopiowac Skopiowac to skopiujesz tylko jestem ciekaw wynikow czy u KAZDEGO bedzie dzialac ? Pisz jak bylo, bardzo jestem ciekaw. |
Cytat:
czy skopiowalem? - tak jak? - clone 4,0 beta, nic w nim nie zmienialem w ustawieniach - po prostu clony 2002 ustawil mi w nim opcje i wcisnalem pierwszy przycisk (zrobilem tak dwa obrazy plyt :)) ludzie kce mi sie smiac ale nie wiem jeszcze czemu) pozniej wcisnalem drugi przycisk - nagralem 16x (opcja naprawiaj slabe sektory i nie napraiwaj subkanalow wlaczona) czy dziala? - coz orginaly wlozylem do pudelka, zainstaowalem z kopii (nie bylo wczesniejszej instalki tej gry na tym kompie bo postawielem co dopiero na nim wingroze), wrzucielm DirecX8.1 i restart kompa. odpalam gre i poszla w meu wybieram misja treningowa czy jakos tak i laduje sie no i dalej mozna sie trenowac ale ja se odpuscilem bo kce mi sie spac (dalsze testy jak sie wyspie) gra bez cd w napoedzie nie dziala i prosi o cd wypalalem cd cd-r esperanza 700mb z ciemnozielonym paskiem (chwilowo nie mam innych), sprzet to cd-rom teac540 a ngrywara to teac516eb jutro bede testowal na lg 40x i lg52x oraz nagrywarce plexa8x i lg16x (choc w te dwa testy na nagrywarach to watpie), oczywiscie tylko odczyt pzdrwm Nikita_Bennet |
Hej Hej Hej Dziś dostałem Heroes IV od mojego Siuper cumpla:) (orginała) Oczywiście wziełem Clona 4 beta 9 i sprawdziłęm czy się da przegrać odp twierdząca da się przegrać!!!! Więc czym prędzej przegrywajcie i na giełde podążajcie!!!:)
|
Heroes w polskiej wersji zabezpieczony jest Safe Disc 2.51. Na Liteonie 24X idzie bez problemu zrobić kopię działającą w każdym napędzie do jakiego miałem dostęp (Nagrywara Liteon 24X, 16X LD DVD 8120B, Asus CD chyba 48 i paru innych)
|
Cytat:
|
Cytat:
co do kopii na moim teacu to takze na razie dzialaja pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
|
Cytat:
std 1,0B - nagrywalem z opcja amplyfy weak sector - to jedyny ratunek - soft to clon 4 beta costam (nie pamietam) najdziwniejsze jest to z na moim cdromie chodzi (teac 40x) ale np na lg 40x i 52x sa podobno problemy - nie mialem okazji sam sprawdzic ale jak bede wiedzial to powiem co i jak pzdrwm Nikita_Bennet |
To tak ściągnełem clona 4 beta 9 miałem nic w nim niezmieniałem miałem obawy czy się przegra bo pierwszy procent szedł 1min może 1,5min. Ale się udało a u kumpli smiegaaaaa. a nagrywarka najnowszą nie jest PLEXTOR 16/10/40 :)
|
Próbował ktoś z was w nagrywarkach nie umożliwiających poprawne wykonanie kopii zabezpieczonej safeshitem 2.51 , przy włączonym Amplify Weak Sectors????
|
Cytat:
probowalismy tez na lg 32x bez wlaczania w/w opcji - kopia dziala takze bez problemow pzdrwm Nikita_Bennet |
HoMM IV to Safedisk 2.51 ;)
czyli zadnych problemow ;) (chociaz LG sasiada nie mogla sobie dac rady, tzn robilo obraz 2,5h, z MoH bylo tak samo, ale mozliwe ze to jakis feler tego wlasnie egzemplarza LG |
witam
zassalem jakis czas temu Homm-a rls pwhiso (obraz plyty wykonany w clonie) jak ktos sie orientuje w polskim iso to wie o czym mowie :) i oto kurde problem mam heh posiadam nagrywarke teac 516 EB i lipa moja nagrywraka nie potrafi tego nagrac :( zanzczalem aplify week sector i x2 nagrywalem tylko ( ponoc pomaga) uzylem beta blocekera aby sie pozbyc "zlych sectorw" czy jak to okreslic i caly czs wszytskie proby konczyly sie fiaskiem uzywalem clona 4.0 i 3.xx i nadal nic z wyzej wymienionych opini wynika ze jednak idzie na niej to wypalic :( myslalem ze moze rls jest zryty wiec poszlem do kumpla i wyaliplem na LITE ON x24 ( nie pamietam oznaczenia ) i wszytsko sie udalo gra pieknie dziala wiec czy da sie cos zrobic :( ?? |
Stary weś ściągnij najnowszego klona i nic nie zmnieniaj!!! :)
|
napisalem ze posiadam clona 4.0 beta 19 i nie pomagal on nic
a wyapalem tez na domyslnych opcjach Game lipa :( |
Na TEAC 512EB tez nie idzie wypalić drugiej płytki
|
[quote]maslak (13-04-2002 20:16):
witam zassalem jakis czas temu Homm-a rls pwhiso (obraz plyty wykonany w clonie) jak ktos sie orientuje w polskim iso to wie o czym mowie :) i oto kurde problem mam heh posiadam nagrywarke teac 516 EB i lipa moja nagrywraka nie potrafi tego nagrac :( ------------------------------------------------------------- Moja tez nie potrafi teac 516EB ale mam firmware 1.0A natomiast Nikita stwierdzil ze dal rade z wersja 1.0B jaka ty masz? ja sprawdze jutro czy 1.0B pomaga ------------------------------------------------------------ PS ktos wie czy da sie cofnac ew update np jak przy aktualizacji BIOS-u? |
Cytat:
w poniedzialek/wtorek bede mial info o 4 dalszych kopiach tejze gry - tak wiec ja czekam na potwierdzenie, ze rzeczywiscie dziala na roznych cd-rom'ach, tej moj cdrom i 2 inne na ktorych testowalem to troche za malo aby twierdzic ze teac516 kopiuje sd2 z opcja "naprawiaj slabe sektory" pzdrwm Nikita_Bennet |
no to teraz dale ciala - przyznaje sie bez bicia.
zachcialo mi sie teraz zgrac w herosIV ale pomyslalem - wloze cd nie do teac'a40x ale do nagrywarki (teac 16x) tak dla jaj (nigdy nie gram z nagrywarki ani nie uzywam jej do jako cd-rom'u) i teraz najepsze wywalilo mi komunikat - please insert cd czy jakos tam - niezle co. zdziwiony wkladam cd do teac'a 40x i gra idzie bez problemu (tak jak np fifa 2002 ktora mialem okazje sie bawic). najlepszy motyw ze moj cd rom ma podobno nie odczytywac skopiowanych gier z sd2 na nagrywarce ktora robi to polowicznie (kopia dziala w nagrywarce i paru cd-romach) jutro jak odzyskam orginal to sprawdze czy on dziala w nagrywarce - tak na 99% to jestm pewien ze dziala no to niech teraz modre glowy pomysla co i jak bo mnie sie juz oczy kleja. pzdrwm Niktia_Bennet |
Cytat:
.................................................. ..... Pozdeawiam FaceOFF |
Misiu777: mam Firmware 1.0B
nie zmienialem go taki mam odrazu jak kupilem (Action Krakow sierpien 2001) BTW: ktory lepszy Firmware ?? ja osobiscie nie mam ze swoja nagrywarka zanyhc problemow poza tym niesczescnym SD 2.51 :( |
Przegrałem Herosa IV łaził wszędzie do wczoraj kumple ma liteona nawet nie mógł przegrać tego a na LG hula bez problemu ??? Gdzie tu sprawiedliwość!!!????????????
|
[quote]Nikita_Bennet (14-04-2002 01:45):
no to teraz dale ciala - przyznaje sie bez bicia. zachcialo mi sie teraz zgrac w herosIV ale pomyslalem - wloze cd nie do teac'a40x ale do nagrywarki (teac 16x) tak dla jaj (nigdy nie gram z nagrywarki ani nie uzywam jej do jako cd-rom'u) i teraz najepsze wywalilo mi komunikat - please insert cd czy jakos tam - niezle co. --------------------------------------------------------------- To normalne zawsze tak mi sie robilo przy SD 2.xx co lepsze Fifa 2002 skopiowana chodzi wszedzie ale to SD 2.41 chyba. -------------------------------------------------------------- zdziwiony wkladam cd do teac'a 40x i gra idzie bez problemu (tak jak np fifa 2002 ktora mialem okazje sie bawic). najlepszy motyw ze moj cd rom ma podobno nie odczytywac skopiowanych gier z sd2 na nagrywarce ktora robi to polowicznie (kopia dziala w nagrywarce i paru cd-romach) jutro jak odzyskam orginal to sprawdze czy on dziala w nagrywarce - tak na 99% to jestm pewien ze dziala no to niech teraz modre glowy pomysla co i jak bo mnie sie juz oczy kleja. --------------------------------------------------------------- Zauwazylem ze gra po instalacji i wgraniu cracka od angielskiej wersji chodzi bez problemow ale to nie jest rozwiazanie na dluzsza mete --- a co jak nie bedzie skad wziac cracka do innej gry zabezpieczonej SD 2.51? Jakieś inne pomysly jak to nagrac zeby ***** byl zbedny? Pozdrawiam Misiu777 |
[quote]Nikita_Bennet (14-04-2002 01:45):
no to niech teraz modre glowy pomysla co i jak bo mnie sie juz oczy kleja. O ! wlasnie wlasnie, o tym pisze, niby sprawdzilem po skopiowaniu na jednym kompie i na drugim i na kilku CD-ROMACH ale jak poszlo w swiat to okazalo sie ze jednak nie na wszystkich dziala. Teraz z crackiem z ang leci. |
Cytat:
teraz szukam cracka i bedzie leciec z crackiem. miejmy nadzieje ze nowy CloneCD rozwiaze ten problem pzdrwm Nikita_Bennet |
[quote]Face OFF (14-04-2002 02:12):
Hmm możliwe że i taka trafiła się wam wypalarka :P Ja mam LG 32/10/40 i jak już prędzej pisałem zrobiłem w pierwszy dzień jak tylko dostałem orginał Heroes 4 PL 4 kopie. Wszystkie działają !! 2 cd od Heroes 4 jest zabezpieczony SD 2,51 i kopia zrobiła się na moim LG w bardzo szybkim czasie coś około 14 min. .................................................. ..... fajnie masz, ja mam HP i tez mi sie udalo :) a CD2 HoMM 4 ma tylko 184 MB i obraz robil sie jakies 4 minuty (CCD, odczyt x4, lamanie SD 2.51) |
[quote]cz (14-04-2002 13:11):
Cytat:
|
BRACIA!!!
Wiecie, jaka jest bzdura z tym Heroes'em i WinXP? Nagralem go tak: -image zrobione clonecd wczytalem do daemon'a 3.02 (bez emulacji), -wlaczylem kopiowanie w Nero z zaznaczonym TOC i RAW (oczywiscie domyslacie sie, jak ja nagral...) Ta gra normalnie chodzi pod WinXP!!! Oczywiscie pod 9x sie wywala. Nie wiem, czy to nie wina patcha (od Microsoftu ponoc). |
Cytat:
mi tak poszlo pod w98se. tez to zauwazylem jak moja kopia nie dala sie odczytac w lg16 to zrzuclismy do obrazu i tak sie pospieszylismy ze zapomnialem zaznaczyc emulacji (demon byl czerwony) wiec emulacja sd2 nie byla wlaczona a gra mimo to poszla pzdrwm Nikita_Bennet |
fajnie masz, ja mam HP i tez mi sie udalo :)
a CD2 HoMM 4 ma tylko 184 MB i obraz robil sie jakies 4 minuty (CCD, odczyt x4, lamanie SD 2.51)[/quote] |
fajnie masz, ja mam HP i tez mi sie udalo :)
a CD2 HoMM 4 ma tylko 184 MB i obraz robil sie jakies 4 minuty (CCD, odczyt x4, lamanie SD 2.51)[/quote] Ciesze sie ze zrobiles kopie H4 cd2 w 4 min :) ale ja robilem 14 min bo nagrywalem pierwszy raz z predkoscia x2 :) a to chyba cos znaczy :) powiem jeszcze ze nagrywalem na CDRW a jesli chodzi o CDR to cos okolo 2 min przy predkosci x24 P.s. ale chyba nie chodzi o to kto szybciej wypalil H4 ???? .................................................. ................................ Pozdrawiam Face OFF |
Ludzie się pytają o ***** do Heroes IV PL
gdzie je można znaleść??? |
Skoro juz przy temacie H4 to czy ktos ma patcha na multipalyera i moze podac link?
|
Cytat:
|
Cytat:
zreszta to pytanie o cos niezwiazanego z ta grupa a tak wogle to o cos nie moralnego i zreszta nielegalnego i.... moglbym tak dlugo ale efekt jest taki ze majonez zarraz ci tego posta powinien wywalic jak chcesz znalezc to przejrzj porzednie posty - tam padlo pare adresow i na jednym z tych on jest - zreszta chyba sam go podawalem - niepamietam juz inne rozwazanie to mail to me lub do kogokolwiek kto pisal powyzej ze ma wersje z crackiem pzdrwm Nikita_Bennet |
ciekawe jest to ze kopiujac te gre na nagrywarce nieobslugujacej sd2 2,51 mozna ja odpalic ale trzeba miec zainstalowanego clonecd i odpalonego clonecdtray'a i zaznaczona opcje ukryj nosnik. po jego wylaczeniu i restarcie sprzetu wypalona plytka przestaje bys widoczna i gra prosi o cd. po uruchomieniu tego clonecdtray i zaznaczeniu opcji "ukryj ..." gra lapie plyte jak swoja - zawsze to jakies roziazanie aby nie ciagnac cracka
pzdrwm Nikita_Bennet |
Witam wszystkich
Dzisiaj próbowałam zrobić kopię Heroes of Might and Magic 4 ale niestety wystąpiły problemy. Po pierwsze - płyta numer 1 skopiowała sie bez problemu i rownież bez problemu zainstalowały się z niej dane. Po drugie - druga płyta też sie nagrała normalnie ale podczas uruchamiania gry wyskakuje komunikat aby wyjąć i włożyć płytę ponownie ponieważ nie ma CD. Posiadam nagrywarkę LG GCE 8160B 16x10x40. Powiem jak nagraływałam tę drugą płytkę: - Najpierw uruchomiłam clony Xl. On wykrył zabezpieczenie Safedisk (zaświecił jedną czaszkę). - Natępnie z poziomu Clony'a uruchomiłam Clone CD 3.3.4.1 PL, w którym ustawiłam prędkość zrzutu na 4x. - "Zrzuciłam" grę (DAO-RAW). Czy ktoś może mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu? pozdrowionka |
[quote]Nikita_Bennet (15-04-2002 19:21):
ciekawe jest to ze kopiujac te gre na nagrywarce nieobslugujacej sd2 2,51 mozna ja odpalic ale trzeba miec zainstalowanego clonecd i odpalonego clonecdtray'a i zaznaczona opcje ukryj nosnik. po jego wylaczeniu i restarcie sprzetu wypalona plytka przestaje bys widoczna i gra prosi o cd. po uruchomieniu tego clonecdtray i zaznaczeniu opcji "ukryj ..." gra lapie plyte jak swoja - zawsze to jakies roziazanie aby nie ciagnac cracka Nikita_Bennet jestes genialny !! masz piwo hehe jak Cie kiedys spotakm to powiedz ze to ty a Ci postawie heh rozwiazanie jest moze i polowiczne ale zawsze jakies i mozna sobie w domciu pykac bez cracka... full wypas |
Cytat:
|
OK, będę coś próbować.
Ale powiedzcie - dobrze wszystko zrobiłam przy nagrywaniu? Czy może coś jeszcze się dało zrobić? Niestety nie mam już oryginału :(. Tylko sam image. |
Aha, jeszcze jedno... Czy ktoś wie wogóle czy ta moja nagrywarka potrafi łamać te zapezpieczenie cz nie?
|
[quote]maslak (15-04-2002 21:16):
Cytat:
|
Faktycznie działą ten trick z włączonym tray'em.
Mam prośbę. Czy ktoś kto posiada *****'a do Herosów byłby tak wspaniałomyślny i mógłby mi go podesłać? Z góry wielkie dzięki. Ps. Czy można takiego cracka nagrać na płytkę z grą tak żeby nic nie sknicić na płycie? |
Cytat:
|
A czy mógłbyś/mogłabyś mi wytłumaczyć w miarę dokładnie jak to zrobić?
|
Wie ktos czym sa zabezpieczony i o ile sa zabezpieczeni heroes 2[dolaczani do heroes 4],sprawdzałem ClonyXl i ClonyXXL ale te progsy nic nie wykrywają...[ClonyXXL-v2.0.0.3.]
|
ja też mam wyłączonego klonika na tray'u i działa a kopiowałem clonem 4 beta 21 na szajsungu sw216b
a zresztą oryginal rulez / za tą kasę mam nową zaqr.. gierkę / ktora niestety pelna jest błedów i to pomijając już tłumaczenie, a chdzi mi o to jak się zaczyna zachowywać po okolo 2-3 godz grania , ( potwornie zapycha komputer i nawet zwalnia :( a aqrat mój komp do wolnych nie nalezy:)) czy już nikt nire optymalizuje kodu?/ i legalizacje dwu starych :) i to jest to :)/ pozdro ps a teac w524 tego nie ugryzł :) na tych samych ustawieniach, dziwne |
Cytat:
a jak sie kapnalem i wylaczylem to gra przestal dzialac Cytat:
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
odczytejesz jaki label ma plyta - bo ja nie pamietam tworzysz katalog "._*****" i wgrywasz do niego cracka. wypalasz to nerem lub winonem i jako label podajesz ten odczytany pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
Cytat:
|
no właśnie o tą płynność w 1280x1024 chodzi i o to że nie ma podświetlenia pól podczas walki / a to już bardzo poważne niedopatrzenie bo to było potrzebne/ i o to że w pierwszej kampanii w zamkach rycerzyka po paru godz. grania muza się zacina / żeby nie było to medal i wolf i q3 i cała reszta gierek chodzi mi ultra płynnie do 1600x1200 ( uroki posiadania 19' :) i muza jest ok/
a u kumpla zawsze przy wychodzeniu z gry h4 się wywala / też oryginal/ pozdro |
Nikita_Bennet duzielasz się najwięcej. Nawet wymyśliłeś sposób jak gierka ma chulać bez cracka. Jesteś spoko koleś :)!!!
|
Cytat:
z reszta sie zgadzam - spoko koles wytlumaczcie mi jedno - co wam robi gra po kilku godzinach? gralem 8 bitych godzin i nic, co prawda moj komp jest BARDZO potezny [P4@2700, 2GB RAM, GF3, 2*80 GB HDD] ale skoro na athlonie 1300+ jest cos po 2 godzinach to u mnie tez powinno, a tu nic... w miedzyczasie uzywalem kazaa, nagrywalem plytki, czesto dbieralem poczte - zadnych problemow (mam legalna inaczej wersje angielska) do Elfki - z tymi obrazami to bylo nie tak - trzeba bylo zaznaczyc przy zrzucaniu, read subchannel i fast error skip (retr. 0, soft) - chyba zapomnialas o tych subkanalach - bo twoja nagrywarka potrafi to skopiowac bez problemu najlepiej byloby odzyskac oryginal... swoja droga: jak ty nas tu znalazlas? :) |
Cytat:
|
Nie wiem jak u was ale umnie gierka po prau godzinach wiesza się :( szczególnie pod koniec długiej walki :(
|
Cytat:
to ze duzo pisze to fakt (sory jesli komus przeszkadza). mam orginal i go mecze bo jestem z tych ludzi ktorzy nie znaja zwrotu "nie da sie" - wszystko sie da tylko trzeba probowac do skutku. ale oprocz wlasnych testow trzeba duzo czytac i korzystac z pracy innych - tego cdtray'a nie ja wymyslilem - kumpel mi podpowiedzial po ktorejs nie udanej probie, ze moze jest sprawdzany nosnik - czy tlok czy cd-r(bylo pozno i bylismy zmeczeni wiec przycodzily rozne glupoty). mialo przeciez byc takie zabezpieczonko ale nie mialem go wczesnije w rece - co mi szkodzilo sprobowac -fakt znalazlem teraz opis tego w necie to czy "jestem spoko" - no nie wiem - ostanio zawalilem wiele spraw ktore obiecalem (padl mi hdd i sami sie domyslcie), a normalnie to jestem bardzo stukniety. nigdy nie gralem w herosow (rzadko grywam bo przespalem wiele gier - raczej pirace, zdejmuje simlocki i lubie czytac o sposobech na urmety) - nawet nie wiedzialem co to jest - znajomi mi polecili - wiedzilalem ze rozejdzie sie jak swieze buleczki wiec dluga do empiku i kupilem - stuknelem pare kopii no i gram i nawet mi sie podoba pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
a to spowalniemie to możliwe zę / przynajmniej u mnie / to wina Xp / a tak swoja droga to ta gierka ma jakiś nienaturalny apetyt na zasoby systemowe / swap file i ram/ bo miałem ustawionego 0.5Gb i trza było założyć 0.8 ? bo winda komunikaty słała pozdro |
jest juz pierwsza poprawka na stronie cdprojekt do h4
pozdro |
Ściągnołem nowego Patcha. !!!!
.... kiedy programik sprawdzał gdzie gra jest zainstalowana wysypywał się. :(( Czy to tylko umnie czy u wszystkich? |
Cytat:
Hmm, może jeszcze mi się uda dostać oryginał ale akurat niezbyt mi się chce prosić tego znajomego żeby mi to załatwił (można się domyślić dlaczego) A jak znalazłam Was? Kto szuka ten znajduje... No nie zawsze ale to już inna historia ;) |
Cytat:
Nikita, czy mógłbyś jednak wytłumaczyć mi to dokładniej? Ja niestety nie wiem jak wgrać cracka do obrazu płyty. A druga sprawa do dlaczego podałes "*****" z kropką i podkreślnikiem? Czy to ma coś oznaczać? :) pozdrawiam |
Niektorzy moze sie zdziwia ale moja lg ced-8120b 12x8x32x z clonem 3.1.1.0 PL z Heroes'ami 4 PL poradzila sobie na 6-tke
|
Ale chyba nie z oryginałem??!
|
Cytat:
no sprobuje. Cytat:
winiso (chyba) ale nie polecam - dlaczego - bylo na forum i nie kce sie powtarzac za kims Cytat:
ale do rzeczy zakladam ze masz orginal gry (lub obrazy gry w formacie clonecd), 2 czyste plyty, nagrywarke i cracka no i kompa i ect... z oprogramowania potrzebny bedzie ci program CloneCD i np Nero (moze byc tez winoncd). jesli masz tylko obrazy zrobione programem CloneCD (np przyniosl ci kolega) to zainstaluj program Deamon Tools i podepnij druga plyte z w/w gry - to jest ta co ma mniej MB. co do kopiowania pierwszej plyty to nalezy uzyc programu CloneCD. zrobilas to poprawnie - tek wnoiskuje p twoim poprzednim poscie teraz cd nr2 - tu wlasnie wgrywasz cracka, sa co najmniej dwie metody - mozna bawic sie winiso lub zrobic to na brutala. nie wiem czem ale wole to drugie - moze dlatego, ze sie nigdy nie zawiodlem na tej metodzie. wkladasz cd do cd-romu lub montujesz pod obraz pod DeamonTools (do sciagniecia z www.cdrinfo.pl) - nie znasz obslugi? - albo forum albo na priv'a. uzywajac jakiego managera plikow - kopiujesz zawartosc calej plyty do katalogu np "c:\H4_DISK2" (pamietaj aby miec w opcje folderow/widok/ zaznaczone "pokaz wszystkie pliki"). w katalogu tym tworzysz podkatalog o nazwie "._*****" pytasz czemu jest kropka i podkreslenie na poczatku - coz jak nagrasz plytke i wejdziesz na nia z poziomu exploratora a masz ustawione rozmieszczenie ikon wedlug nazw to ten katalog bedzie pierwszy. w tej grze jest malo katalogow ale jak jest 10-15 to latwiej znalezc pierwszy niz szukac katalogu ***** (oczywiscie moze nazywac sie inaczej ale pozniej jakas l*** przynosie gre i mowi ze nie dziala a cracka nie ma.) coz teraz sciagnietego cracka kopiujesz do tego katalogu, u mnie "._*****". zmieniasz mu nazwe na "heroes4p.exe" bo zapewne ten ktorego masz nazywa sie "heroes4.exe" i pochodzi z megagames. teraz uruchamisz nero i tworzysz nowa kompilacje. wybierasz "cdrom iso". w zakladce multisesion wybierasz "no multsesion". przechodzisz do zakladki "label" i tam zmieniasz label na "H4_DISK2". kasujesz info "NERO___BURNING_ROM" bo jest ci ono nie potrzebne i na samym dole tej zakladki ma byc postawiony ptaszek. reszte opcji ustawiasz jak chcesz (chyba). przechodzisz do zakladki "burn" i zaznaczasz to "disc at once" oraz "FilalizeCD". naciskasz przycisk "new". teraz w prawym oknie znajdujesz katalog gdzie skopiowalas zawartosc drugiej plyty u mnie "c:\H4_DISK2". wchodzisz do niego i cala jego zawartosc (aby zanaczyc kliknij raz na jednym z plikow i nacisnij ctrl+a) przeciagasz do lewego okna (jak widzisz zapewne katalog "._*****" jest na gorze). teraz tylko wybierasz menu file/writecd i widzisz to okno co wtedy - naciskasz "write" i po paru minutach masz plytke z gra. ta samo mozna zrobic pod winonem. zreszta nie wiem po co tyle pisze - jak dotarlas tutaj to pewnie masz juz sensowne podstawy. instalujesz gre, nadpisujesz orginalny plik plikiem z katalogu ***** & enjoy tyle z mojej strony - jak trza cos wiecej to zapraszam na priv'a bo wiecej dluzszych info nie kce pisac bo sie pozniej dluzej laduje stronka offtopic napiszlas <ciach> Kto szuka ten znajduje... <ciach> przeczytaj moja odpowiedz dla Tormen'a "nie znaja zwrotu "nie da sie"" czyzby .. - zreszta nie wazne bo zaraz oberwie mi sie ze flirtuje z jedyna kobieta na forum. co do tego czy twoj piecyk lamie to zabezpieczenie to sam juz nie wiem. oficjanie lamie, ale jak mialbym go w reku to bym ci powiedzial czy tak czy nie. pzdrwm Nikita_Bennet nikita_bennet@kki.net.pl |
na stronie
http://heroes.cdprojekt.com/h4aktual.htm jest tam info odnosnie patcha na multiplayer cytuje "Aktualizacja, która zostanie udostępniona na tej stronie, będzie DARMOWA. Ponadto, będzie działała wyłącznie z POLSKĄ ORYGINALNĄ wersją gry Heroes of Might and Magic IV." no to jestem ciekaw co z tego wyjdzie pzdrwm Nikita_Bennet |
Też to czytałem że będzie łazić tylko z orginalną wersja:( ale przegrywałem clonem 4 beta 21 to przecież te same pliki!!! i jest beż cracka jak to rozpoznaje?
|
Cytat:
|
Na moim Teac'u CDW54E (4x4x32x) nie radze sobie z SD2.51. Podczas uruchamiania występuje błąd i mam do dyspozycji trzy pryciski: zamknij, debuguj, szczegóły? Czyżby nagrywarka nie radziała sobie z SD2.51?
|
Cytat:
a to ze bedzie lazic tylko z oryginalna wersja - jezeli udalo ci sie to tak przegrac ze zachowuje sie jak oryginal to nie masz sie czym martwic - jezeli nie to pociesz sie: czy bedziesz gral w multi w Heroes'ow? ile? - jezeli jedna misje gra sie kilka godzin a gra wymaga w tym czasie co najmniej ponownego uruchomienia? nie placz za multi, tak jak i ja nie bede plakal - mam beszczelna angielska kopie sciagnieta z sieci i jestem z niej bardzo zadowolony... |
Witam zassałem z sieci iso robione na blindread-dzie, odznaczyłem amplify weak sektor i wszystko działa --nagra Plextor 40/12/40A bios 1.0 tylko nie wiem dlaczego nie mogłem zmontować obrazu na daemon'ie ???
|
Pierwsza płytka w Heroes IVPL jest nie zabezpieczona natomiast druga zabezpieczona jest SD ver.? udało mi się ją skopiować dopiero CDClone 2.8.... i kopia spoko działała (ustawienia CDClone tak jak pokazywał Clony) na CDClone 3 w gure kopia płytki nie działała (nagrywara LG 16x)
|
Cytat:
|
Jak wiecie patche nie działają! Polazłem do kumpla co ma orginała z patchem a tu też buła. Z tego wynika że każdy patch jest uszkodzony....:)
ufff..... to nie nasze kopie:) |
Ja mialem oryginalna anglojezyczna wersje Heroes'a IV i bez problemu skopiowalem go CloneCD 3.3 na mojej nagrywarce LG GCE-8160b (z obsługą safedisk 2.5x). Ale wersja 4.x Clona pozwala nagrywac płyty zabezpieczone najnowszym SafeDisk'iem nagrywarkom, które tego nie obsługują. Wymaga to zaznaczenia dodatkowej opcji, tylko że wtedy płyta zgrywa się na dysk jakieś 4 godz :(
|
Niech ktoś mi poda jakś stronke z crackiem do heroes 4 !!!! Prosze
|
Cytat:
|
***** z tej strony jest wadliwy. Nie działa więzienie. Wychodzi "na pulpit"
|
Cytat:
co do umieszczenia linku do cracka to zgodnie z tym co napisal misiek4 w ponizszym poscie http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=4&TID=988&SID=14875 1 <ciach> zgodnie z zasada co nie jest zabronione to jest dozwolone linki zawsze mozna umieszczac <ciach> nie umieszczam cracka ale link do niego (pewnie kazdy juz go ma ale to tak na przyszlosc jakby sie kto pytal) http://one.megagames.com/pcgamefixes/HEROES.OF.MIGHT.AND.MAGIC.4.10.ENG.DEVIANCE.BACKUP CD.ZIP czy dziala nie wiem - sciagnalem - wypalielm i ludzie sie nie skarza jeszcze pzdrwm Niktia_Bennet |
Cytat:
pozdro |
Jak to zrobiłeś na orginale niemogłem tego zrobić, ani na piracie? Czy cosik źle robie ???
|
nic, tylko zaistalowałem i tyle / i na piracie i na oryginale /
ale nasuwa mi się pytanie czy mówimy io tej samej poprawce / ta do której się odnosi mój wcześniejszy post o tym że jest, to ta o ktorej teraz pisze / aha, sys to niesławny ;) winxp aha2, w texcie podczas istalacji pisze że zatrzyma się jak dobrze pamietam na 28% na dłuższą chwile ale tak swoją drogą to nie widzę prawek poza językowymi / nie ma juża przynajmniej nie zauważyłem błędów w opisach / pozdro |
Na Teacu CDW54E przegrałem z oryginału grę Twierdza (SD 2.40) i działa bez zarzutów. A Heroes 4 nie umiem bo jest już SD 2.5
|
Cytat:
|
Clone 4.0 na moim LG x24 poszedl ja burza, nie mialem zadnych problemow...
Pozdrawiam |
mam maly problem.
nie moge sobie przegrac gry heroes IV. w programie wszystko gra, ale jak chce sobie zagrac to wypisuje mi, zebym wysunal plyte i wsunal z powrotem.to nie przynosi skutku. jak mam skonfigurowac clonea aby przegrac dobrze. Moja nagrywarka to TEAC 8\8\32 |
Mój model nagrywarki to: CD-W58E
Pomozcie mi.najlepiej jakbyscie mi podali szczegolowy opis co mam zrobic. |
sciagasz najnowszego clonacd 4.0.0.1 , ustawiasz jako obraz plyty na Game i nagrywanie rownierz Game ... u mnie na lg x16 przegrywala sie jedna plytka 20 minut... pozdro
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:54. |