![]() |
Ktory model myszki wybrac ?
Witam
Mam zamiar sobie kupic myszke, aktualnie posiadam bezprzewodowa na kulke a4tech model Libero RF 315 Myslalem nad tymi dwoma modelami R7-70D http://www.allegro.pl/item203637733_...ier_12_zl.html lub X-750F http://www.allegro.pl/item203637733_...ier_12_zl.html Obie firmy a4tech z tym ze model 750f jest przewodowy a ja przyzwyczaiłem sie do bezprzewodowych, z drugiej strony lepsza jest przewodowa wiec może wy mi doradzicie Pozdrawiam i z gory dziekuje za rade |
ja bym wybra***322; przewodow***261; nawet jakby bezprzewodowa by***322;a nie wiem jak dobra ;)
|
Cytat:
Pozdrawiam ro29 P.S. Albo ja ju***380; nie widz***281; ... ale oba linki kolegi @Br***243;dka prowadz***261; do bezprzewodowych modeli chyba ?? |
Masz racje wkrad***322; sie b***322;***261;d tu jest model 750F http://www.allegro.pl/item201281069_...500dpi_ss.html
i model 750F Snake http://www.allegro.pl/item201341022_...wys24h_ss.html |
Ja se nie wyobra***380;am pracowac na myszce przewodowej :D. Dla mnie bezprzewodowa to jedyne rozwiazanie :P
|
Ciekawe, czemu gracze zawodowi i graficy nie u***380;ywaj***261; myszek bezprzewodowych?
|
No wiadomo myszki przewodowe sa dokladniejsze niz bezprzewodowe no i ta przewodowa nad ktora sie zastanawiam jest laserowa natomiast ta bezprzewodowa jest optyczna
|
Tylko i wyłącznie bierz myszke przewodową ;)
|
No i zamowilem przewodowa myszke 750BF Snake mysle ze na wtorek bede ja mial i wtedy zobaczymy czy to byl dobry zakup :)
Pozdrawiam i dzieki wszystkim za pomoc |
Mam w pracy myszkę i klawiaturę bezprzewodową Logitec, działają jak należy.
Kwestia czy zależy Ci na mniejszej ilości kabli ? Jeśli tak, bierz bezprzewodową, natomiast jeśli kwestia kabli jest drugorzędna to w kwocie bezprzewodowej możesz kupić teoretycznie lepszą przewodową. :) |
No w zasadzie na biurku to nie mam wogule kabli, no teraz bede mial jeden kabelek z myszki wiec nie bedzie mi on przeszkadza***322;, mialem dylemat miedzy tymi myszkami poniewa***380; przyzwyczai***322;em sie do myszki bez "ogonka" i z tego ze myszki bezprzewodowe sa ciezsze od tych przewodowych ale mysle ze do lekko***347;ci nowej myszki tez sie przyzwyczaj***281; :)
|
Cytat:
|
A ja mam mysz Logitech MX1000, i niemo***380; na za***380;ucic jej po prostu nic. Jest co prawda do***347;***263; ci***281;***380;ka ale mo***380;na si***281; przyzwyczai***263;. Co do precyzji to jest ona na pewno dokladniejsza niz mysz A4Tech kablowa, optyczna kt***243;r***261; "bawie" sie w pracy.
|
sam mam kilka myszek
na codzien uzywam bezprzewodowej jest mala, lekka i dziala swietnie opoznienia sa naprawde minimalne*, ma zasieg 5m, wiec jak zucam obraz na tv to moge kontrolowac kompa bez problemu siedzac wygodnie na kanapie z dala od kompa (swietne rozwiazanie w przypadku filmow) rewelacyjnym bajerem jest stacja bazowa - nieuzywana mysza laduje sie na razie RAZ musialem wyjac i doladowac aku, a myszki uzywam ponad pol roku jest to TEVION kupiony na allegro z wbudowanym wskaznikiem laserowym - fajny bajer przy ogladaniu z kims fotografii (zreszta to chyba Czechoj moze potwierdzic :> ) od wielkiego dzwonu podlaczam zwykla, wielka przewodowa logitecha - gdy mam naprawde szczegolowy projekt do zrobienia (naprwade od wielkiego dzwonu, moze ze dwa, trzy razy sie zdazylo!) ostatnia z moich mysz to mini przewodowa, ktora sluzy wylacznie do wozenia w torbie z lapkiem i tylko poza domem jest uzywana, jest to jakas chinszczyzna zeby nie bylo - najdokladniejsza jest przewodowa Logitecha, zero opoznien, ale wymaga dobrej podkladki na gorszej nawiezchni LEPIEJ radza saobie chinskie! opoznienia wystepuja przy bezprzewodowych, ale sa naprwade minimalne, i 99,99% ludzi nie przeszkadzaja ja je dostrzegam wylacznie przy bardzo szczegolowych obrobkach grafiki, gdy kazde drgniecie reki ma zanaczenie podsumowujac - kup cokolwiek, i tak bedziesz zadowolony :rotfl: i na pewno znajdzie sie ktos, kto stwierdzi, ze kupiles wielkie G :rotfl: generalnie bezprzewodowa tylko ze stacja bazowa imho i jezeli chcesz kontrolowac kompa z kilku metrow to uwazaj na zasiegi (zdecydowana wiekszosc myszy ma okolo 1m) przewodowka jest teoretycznie szybsza i dokladniejsza, ale zwyklemu "ludziowi" ciezko to jest zaobserwowac edit: * - po dlugim nieuzywaniu poza stacja bazowa (np siedze i ogladam film, mysz sobie lezy na lozku przez ponad godzine) trzeba tylko kilka razy kliknac - moja tak ma ze potrafi sie budzic z uspienia nawet 2 sec, wybudzana jest wlasnie klikiem) przy normalnej pracy, gdy kozysta sie z niej czesto, najzadziej co kilka minut, nie ma mowy o takim zachowaniu - zawsze startuje od razu |
[QUOTE=nimal;792652]sam mam kilka myszek
na codzien uzywam bezprzewodowej opoznienia sa naprawde minimalne*, ma zasieg 5m, wiec jak zucam obraz na tv to moge kontrolowac kompa bez problemu siedzac wygodnie na kanapie z dala od kompa (swietne rozwiazanie w przypadku filmow) Mam tak samo ! ostatnia z moich mysz to mini przewodowa, ktora sluzy wylacznie do wozenia w torbie z lapkiem i tylko poza domem jest uzywana, jest to jakas chinszczyzna opoznienia wystepuja przy bezprzewodowych, ale sa naprwade minimalne, i 99,99% ludzi nie przeszkadzaja ja je dostrzegam wylacznie przy bardzo szczegolowych obrobkach grafiki, gdy kazde drgniecie reki ma zanaczenie przewodowka jest teoretycznie szybsza i dokladniejsza, ale zwyklemu "ludziowi" ciezko to jest zaobserwowac WLASNIE. Ja uzywam od ponad roku mojego zestawu bezprzewodowego Logitecha . I najmniejszego zdania na minus nie moge powiedziec. Pogrywam, filmy ogladam, siedze na necie, na kompie cos sie robi. I nigdy nic a nic mi nie przeszkadzalo. No ale tak jak napisales, dokladnie grafika sie nie bawie wiec moze wtedy moglbym ponarzekac... podsumowujac - kup cokolwiek, i tak bedziesz zadowolony :rotfl: i na pewno znajdzie sie ktos, kto stwierdzi, ze kupiles wielkie G :rotfl: Co prawda to Prawda ;) Czyli moje zdanie takie. Jesli nie masz jakis VERY MAX precyzyjnych zajec z grafika na kompie to nie wachal bylm sie i kupil bezprzewodowa. Zawsze to wiekszy komfort nie byc "na uwiezi" ;).. |
btw ... kazdy probram do rysowania czy tez projektowania posiada - lupe by zwiekszyc sobie obszar roboczy :]
wireless rulez :D |
Super teraz wszyscy za myszkami bezprzewodowymi, a ja juz zamowilem przewodowa :hmm:
Coz jak mi sie nie spodoba sprzedam ja za cene ktora kupilem, no moze troche mniejsza ale koszt wysylki ja zaplace wiec napewno ktos sie skusi :) |
AleX - wierz mi, ze to nie zawsze rozwiazuje problemy ;) jak ze dwa razy cos przesuniesz inaczej, niz bys chcial, to od razu polecisz po inna myszke ;)
ale podkreslam - zadko to ma znaczenie az takie i dlatego zawodowcy wola gryzonie z ogonkami, a reszcie ludzi wystarcza wireless, bo ma wiele innych zalet |
No i dostalem dzisiaj ta myszke, jest naprawde warta swojej ceny nie jest ani za lekka ani za ci***281;***380;ka, ***347;lizgacze ma idealne myszka rusza sie jak po lodzie.
Wszystkim polecam ta myszek bo lepszej za te cene nie znajdziecie, a jak czytalem na necie to nawet jest lepsza od niektorych Logitech. EDIT: Mam jeszcze jedno pytanie, s***322;ysza***322;em ze w windowsie Xp powinno sie zmienic czulosc USB czy cos takiego aby mysz na USB lepiej dzialala czy to prawda ? |
Cytat:
a ten button 2x click to kicz jest :D on nie pełni funkcji przalaczanego trybu na tradycyjnych przyciskach tylko jest zamiennikiem standardowego lewego :fiu: |
Witam
Szukam jakiej***347; myszki bezprzewodowej do okolo 60-70pln, zale***380;y mi na tym ***380;eby myszka mia***322;a du***380;y zasi***281;g i m***243;g***322;bym spokojnie operowa***263; z ***322;***243;***380;ka na telewizorze odleg***322;o***347;***263; 2m Pzdr silent22 |
wiecej wyslalem na priva
moja zabawka ma oznaczenie MD 85272 |
Cytat:
Logitech V200 Cordless notebook mouse co prawda jest duzo drozsza, ale jej zasieg rownie daleki... mozn ania sterowac nawet przez sciane |
No no dobra, piszę że profil dla praworęcznych a ja niestety mańkut jestem, jeszcze jakieś propozycję?
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LOG+931395-0914 a co powiecie o tej jaki ona będzie miała zasięg? http://www.allegro.pl/item249209019_..._4_ghz_us.html zatanawiałem się też nad tą, ma duży zasięg ale nie wiem ile bateria wytrzyma, może ktoś ma i jest w stanie powiedzieć co nie co pzdr silent22 |
ja bym wybral - mx air.
|
Cytat:
|
Je***347;li nie widzisz/czujesz r***243;***380;nicy - oczywi***347;cie.
Ale z t***261; normalno***347;ci***261; ostro***380;nie - za myszk***281; da***322;em z 6 lat temu ok 300 zet. S***322;u***380;y mi do dzisiaj, a za jako***347; szczeg***243;lnie po....nego si***281; nie uwa***380;am :szczerb: |
z t***261; normalno***347;ci***261; to by***322; ***380;art, ale jak ci***281; urazi***322; to przepraszam.
a co powiecie o tym? http://www.allegro.pl/item251073210_...d_ak_fvat.html |
Producent mnie nie przekonuje ;)
Zreszt***261; dla mnie dobra myszka to Logitech, Razer, Microsoft, ewentualnie A4tech. Reszta to wynalazki :] |
Wybra***322;em V200 Logitecha mam nadzieje ***380;e spe***322;ni moje oczekiwania.
pzdr |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:47. |