Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nie mamy żadnych szans zdążyć na Euro 2012 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nie-mamy-zadnych-szans-zdazyc-euro-2012-a-72358/)

czary2mary 12.07.2010 14:53

Dlatego na czas Euro 2012 wprowadzi się dla nas ruch tylko pieszy i konny(gdyż konie spokojnie mogą się poruszać stepami,polami,łąkami i lasami ):D
I już nie będą potrzebne autostrady i drogi ekspresowe:)

sobrus 12.07.2010 13:14

Nie mieliśmy szans zdążyć na Euro.
Owszem zrobić by sie to dało. Oczywiście że by sie dało.
Ale nie tu!
Wymagałoby to bowiem od naszego państwa sprawnego działania dużo powyżej jego zwyczajnej efektywności. Tu kilometr autostrady kładzie sie latami, jak więc mogliśmy zdążyć?
Jeżeli ocenimy sprawność naszych rządzących (i innych ludzi powiązanych z tym przedsięwzięciem) na optymistyczne 1-2%, to potrzebowalibyśmy z 60%, a moze nawet więcej ;)

Przeciez EURO to coś dużo większego niż równy odcinek asfaltu. Z reszta autostrady wchodzą też pod "projekt euro" aby kibice mogli dojechać na miejsce.

Od lat jeździmy po dziurawych autostradach. Wczoraj jadąc objazdem w okolicach Bogdaniki wpadliśmy w taką dziurę że myślałem że nam koła urwało. I to przy prędkości 60km/h bo szybciej jechać sie nie dało. Drogi wyglądają tam jak po wojnie. I tak jest tam od lat.

Więc jak mogliśmy uwierzyć że nagle to sie zmieni? Ja nie mam złudzeń że w najbliższym czasie powiedzmy 10 lat będę jeździł dobrymi drogami. Nawet ekspresowymi. Czasem od biedy coś powstanie ze środków unijnych ale na tym koniec! Nie będzie cudów Tuskowych ani żadnych innych.
W Lublinie od 30 lat chyba mamy "Teatr w Budowie". Puste mury bez okien, jak żyje nie widziałem żeby ktoś coś tam robił.
Myśle że na budowe stadionu potrzebowalibyśmy jakieś 500 lat. Poważnie. I jakieś 100 lat na podstawowe autostrady.
Także na EURO 3012 może mamy jeszcze szanse.

Wiecie co? Ja sądze że FIFA dobrze wie że nie zdążymy i mają plany przekazania imprezy komu innemu. Ale jeszcze nie teraz. Teraz sie oburzymy i "rozkażemy" rządzącym wziąć sie do dzieła. A wiadomo przecież rząd Tuska jest super i jest cudownie i tak ma zostać ;)

Gdzieś czytałem że Brytyjczycy jakoś swój stadion budowali 4 lata. Od razu wzieli sie z kopyta do roboty a i tak ledwo zdążyli. A my chcieliśmy zdążyć w 5, z tego rok zastanawialiśmy sie gdzie on właściwie będzie...

PS może to i lepiej bo to mniejszy wstyd będzie, a zagraniczni turyści mogliby zostać zmuszeni przez naszych rodaków do wracania na piechote ;)

andrzejj9 12.07.2010 13:04

Da się. Ale da się również bez Euro, tylko z dobrą organizacją, chęcią i odpowiednimi ludźmi na odpowiednich miejscach. U nas nie ma żadnego z tych czynników i żadna impreza tego nie zmieni.

marynarz 12.07.2010 10:49

Dla mnie tez to bylo oczywiste ze z tego bedzie wielka kompromitacja. Polska to zascianek jezeli chodzi o infrastrukture i nie da sie nagle zbudowac wszystkiego.
Mozna sobie wyobrazic ile lapowek poszlo na przetragi bo glownie o to w tym chodzilo. Kiedy PO zamienilo PIS na stolkach to uniewaznilo wszystkie przetragi zeby sami mogli sie nachapac.

icemac 12.07.2010 10:14

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...legalnie_.html

:D

andrzejj9 12.07.2010 09:53

Jak Ciapek zakładał ten temat (a właściwie i wcześniej) byłem całkowicie pewien, że nie mamy najmniejszych szans ze zdążeniem do przygotowania się do takiej imprezy. W międzyczasie.. tylko się w tym upewniłem, zresztą zostało to już wielokrotnie oficjalnie potwierdzone poprzez wycofanie się z bardzo wielu wcześniej planowanych inwestycji. Na dobrą sprawę na ten moment to ja nie wiem, czy cokolwiek poza stadionami jeszcze jest robione, a ja widać i te stają powoli pod znakiem zapytania.

prometeusz 12.07.2010 08:50

Jak Ciapek ten temat zakladal w 2007 to myslalem ze go pokrecilo.
Teraz zmienilem zdanie

ed hunter 11.07.2010 12:58

A już się wydawało, że chociaż stadiony są pewne... :sciana:

Euro 2012 we Wrocławiu pod znakiem zapytania

Cytat:

Umowę na stadion zawarto z naruszeniem prawa. Kontrakt może zostać uznany za nieważny. Szanse na wybór firmy w przetargu są niewielkie

Sunna 26.02.2010 23:01

Jednostki wywrotwe :)

ed hunter 26.02.2010 21:55

Diabli biorą Stadion City

Euro 2012 spóźnione, zagrożone

andrzejj9 25.02.2010 10:27

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1083947)
Dopiero zaczynają opadać?

Wczoraj ok. 17-tej wracałem do domu m.in. ulicami Puławską i al. Niepodległości. Zajęło mi to 2 godziny. Trasa, którą przy korzystnym wietrze można pokonać w 15 minut.

Jak tak sobie sterczałem w korku to przypomniał się mi odcinek Bundych. Ten, w którym wybrali się w weekend na wycieczkę - ruszyli sobie z piskiem opon sprzed domu i wpakowali się w korek na pobliskiej autostradzie. Po kilku godzinach, jak zaczęło się ściemniać, cały czas w korku 300 metrów od domu postanowili wrócić...

A ktoś sobie wymyślił, że zaprosi tu kilkanaście/dziesiąt tysięcy ludzi. Od razu gratulowałem pomysłu...

Miałem takie same wrażenie o Wrocławiu.

Zwłaszcza widząc, jak staje się całkowicie sparaliżowany podczas maratonu, kiedy przyjeżdża do niego dodatkowych kilka (a nie kilkadziesiąt) tysięcy ludzi i który odbywa się w NIEDZIELĘ. Od początku byłem przekonany, że prędzej czy później to Euro nam zabiorą. Teraz zaczynam mieć co do tego szczerą nadzieję..

ed hunter 25.02.2010 10:15

W Warszawie mamy codziennie co najmniej kilkadziesiąt tysięcy gości, jak jadę rano do miasta, to 2 na 10 samochodów ma warszawskie numery...

Reetou 25.02.2010 10:05

Dopiero zaczynają opadać?

Wczoraj ok. 17-tej wracałem do domu m.in. ulicami Puławską i al. Niepodległości. Zajęło mi to 2 godziny. Trasa, którą przy korzystnym wietrze można pokonać w 15 minut.

Jak tak sobie sterczałem w korku to przypomniał się mi odcinek Bundych. Ten, w którym wybrali się w weekend na wycieczkę - ruszyli sobie z piskiem opon sprzed domu i wpakowali się w korek na pobliskiej autostradzie. Po kilku godzinach, jak zaczęło się ściemniać, cały czas w korku 300 metrów od domu postanowili wrócić...

A ktoś sobie wymyślił, że zaprosi tu kilkanaście/dziesiąt tysięcy ludzi. Od razu gratulowałem pomysłu...

andrzejj9 25.02.2010 08:00

Wielka prowizorką; stolica gotuje się na Euro
http://wiadomosci.onet.pl/2682,21332...e_lokalne.html

Zaczynają mi ręce opadać, jak to czytam.. A wczoraj jeszcze czytałem o inwestycjach na kolei, gdzie z kilkudziesięciu zaplanowanych, szansę na realizację ma już tylko... jedna...

A pamiętam dokładnie tę euforię i zapewnienia - zdążymy, sprężymy się i oczywiście zdążymy... jesteśmy wspaniali, wszystko potrafimy i w ogóle. Żałosne.. zresztą żałosne to było od początku poczynając mniej więcej od drugiego tygodnia, kiedy już całe prace sprowadzały się do wzajemnych adoracji i uśmiechów. Niewiele w tej kwestii się przez kolejne lata zmieniło. No może jedno - już nie ma uśmiechów..

Jarson 17.02.2010 16:07

W Polsce to chyba naprawdę musi być robione tak, że dzieli się posiadany czas na miesięczne odcinki z mniej więcej równymi zadaniami na każdy i pilnuje realizacji co do sekundy. Jeden miesiąc z opóźnieniem - i koniec.

Wtedy okazałoby się oczywiście, że koniec byłby po pierwszym miesiącu, ale może czegoś by to nas nauczyło...

Pamiętam przebudowę kilkukilometrowego odcinka drogi nr 82 Włodawa - Lublin w zeszłym roku. Termin oddania projektu - koniec listopada. Od kwietnia do lipca zaczynali (postęp może 25%). Deszcz - trzy dni przerwy. Słońce - od 10 do 16 przerwa, o 18 do domu. Sierpień - październik coś tam powolutku sobie robili (50-60% na koniec). Pierwsza połowa listopada - kręcili się troszeczkę jakby żwawiej po placu budowy. Ostatnie dwa tygodnie - robili w dzień, w nocy, w słońce, w deszcz, kiedy chcecie - no przecież termin jest!

Zastanawia mnie ile ta droga wytrzyma. Jeszcze nią nie jechałem po ostatnich mrozach i późniejszych śnieżycach, może już popękała? Aż się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć

Jeśli z Euro będzie tak samo (to znaczy na pewno będzie, o ile nam ich nie odbiorą, tego że będzie dobrze w ogóle już nie biorę pod uwagę) to jeszcze skończy się na tym, że kilkudziesięciu tysiącom kibiców podczas meczu jakiś stadion na głowy się zawali...

ynsiwy 16.02.2010 10:37

Tak jest na chwilę obecną w Gdańsku http://www.euro.gdansk.pl/kamery_letnica?id=1
Prawie wszystkie inne inwestycje zostały wstrzymane na rzecz budowy stadionu.
Główne drogi wjazdowe do centrum Gdańska są ogólnie do dupy, osoba przyjezdna ma 40% na to że urwie koło nie znając odcinka drogi, zwłaszcza na dzień dzisiejszy po mrozach.
Ostatnio ruszyła budowa, a raczej przygotowanie do nowej obwodnicy Gdańska, która ma być ukończona do Euro ( na razie przygotowują teren i coś tam widać...)
Mieli przedłużać szybką kolej miejską, ale tego to w ogóle nie widać...

Ale jak to się mówi "nadzieja umiera ostatnia", a raczej pasuje "nadzieja matką głupich" eh

andrzejj9 16.02.2010 07:25

Rzecz jasna..

ed hunter 16.02.2010 07:09

Budowa stadionów jest bardzo opłacalna, czym droższe, tym bardziej...

Wszystko, gdzie się kręci publicznymi pieniędzmi jest bardzo opłacalne, nie dla publiczności rzecz jasna...

andrzejj9 16.02.2010 07:02

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 1081993)
W kanadzie komornik juz sie kreci kolo obiektow olimpijskich.
1mld wtopic w stadion.
Zastoj na kilkanascie lat murowany.

1mld? Co to jest.. Polskie będą droższe, niestety. Już o wrocławskim, który przecież nie ma być najdroższy, jak się wczyta, ile on naprawdę będzie kosztował (a nie ile się mówi, że będzie), to ręce opadają..

ed hunter 16.02.2010 00:16

Jesteśmy narodem *****i, wszystko na to wskazuje, a *****om nic dobrego się nie należy. :]

Oktawian89 15.02.2010 22:53

A co tam Polsce jeden komornik w ta czy w tamtą .

Sunna 15.02.2010 22:07

W kanadzie komornik juz sie kreci kolo obiektow olimpijskich.
1mld wtopic w stadion.
Zastoj na kilkanascie lat murowany.

pali 15.02.2010 21:22

2,5 temu poglądy na takie imprezy miałem podobne jak dziś.
Czyli, że po pierwsze kłamstwem jest ich opłacalność finansowa, o której zawsze mówi się na początku.
Po drugie, myślę że zdążymy i jakoś to będzie, jak zwykle, prowizorka. A nie odwołają, bo wziątek nabrali.
Po trzecie, igrzyska są ludowi potrzebne, ale ja mam je w nosie, mi niepotrzebne.
Po czwarte, dotacje unijne wydamy na głupoty, które zaszkodzą nam samym.

Cieszylo mnie jedno. Kontekst polityczny, kulturowy. Miałem nadzieję na zmianę stosunków polsko-ukraińskich, na szerszą zmianę świadomości rodaków, ich zapatrzenia na Zachód.
Mam wrażenie, że więcej jest Ukrainy w polskich mediach, rozmowach. Tyle, że oczywiście jest to również efektem potężnych kryzysów targających tym krajem.

andrzejj, czterech kmieciów przeszło rzekę w bród, nie zamoczywszy bród i zmyło z nóg swych brud :)

andrzejj9 15.02.2010 16:08

No właśnie.. wszystko jakoś...

Dwa lata temu mówiłem, że chciałbym, aby nam organizację Euro odebrali, bo nawet jeśli się do tej imprezy przygotujemy pod względem infrastruktury, czyli stadionów/hoteli/dróg, to dalej pozostanie całe otoczenie, które po prostu jest paskudne. Ja wstydziłbym się zaprosić licznych gości na ważne przyjęcie do domu, jeśli ten wyglądałby tak, jak nasze organizacyjne miasta. I nie o same drogi czy nawet koleje tutaj chodzi, ale o całą otoczkę - wygląd ulic, śmieci, bród.. A w tym kierunku nic się nie robi i chyba nawet nie ma tego w planach (a jeśli by było, to pewnie by już dawno wypadło).

Dlatego uważam, że na taką imprezę nie jesteśmy gotowi. Nie z takimi decydentami i takimi wykonawcami (gdzie na dobrą sprawę jedni i drudzy myślą tylko o swoim interesie). Społeczeństwa akurat bym w to 'nie mieszał', bo niewielki już ma na to wpływ. Może się zacząć buntować, ale u nas powszechne mobilizacje zdarzają się jednak rzadko i przy raczej innych okazjach (żeby też protestować w celu zdobycia czegoś dla siebie).

Smutne to i jest to wstyd, dlatego chyba najlepiej będzie jak jednak to Euro nam zabiorą..

ro29 15.02.2010 15:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1081888)
2,5 roku minęło, opóźnień jest już cała masa (chyba można powiedzieć, że więcej niż rzeczy realizowanych w terminie), a najsprawniej idzie teraz wyrzucanie kolejnych punktów z rzeczy do zrealizowania (choć mimo tego, statystyki i tak wyglądają fatalnie). Zdążymy..? :>

Coraz więcej opóźnień w przygotowaniach do Euro 2012
http://wiadomosci.onet.pl/2128391,11...2012,item.html

Cóż ...
Uważam nadal, że ... jakoś zdążymy - tzn. stadiony jakoś powstaną może nie do końca wykończone wszystkie na 100 % ale grać będzie można i kibiców wpuścić ... drogi coś niecoś jeszcze zbudujemy, a resztę poflekujemy, z niektórych samochody pousuwamy ... i jakoś będzie ... lotniska jakieś tam mamy ... gorzej chyba z dworcami kolejowymi ... mam wymieniać dalej ?

Tak , tak ... dwa lata temu wierzyłem, że zdążymy, że mając taką imprezę, wykorzystamy szanse, aby przy okazji coś poprawić, zbudować, odnowić itd. ... ale prawda jest taka, że dziś 80 % Polaków ma to gdzieś ... patrzy tylko aby nabić sobie kasę przy okazji tych budów itd. - ile już było afer ?
Wstyd, wstyd, wstyd ... ale to też bierze się, że nie ma w narodzie zbiorowej odpowiedzialności za to jak pokażemy się światu i Europie ... cóż ... smutna polska rzeczywistość ... tylko płakać się chce ...

A do tego błędne decyzje - np. uważam, że mimo większych kosztów stadion narodowy powinien być wielofunkcyjny czyli z bieżnią - co umożliwiało by organizację wielu różnorakich imprez na czele z MŚ i ME w LA ... a tak ... szkoga nerwów ...

czary2mary 15.02.2010 10:16

Dokładnie -czego można było się spodziewać po nieudacznikach którzy uważają jak napiszą pismo i je podpiszą to już problemu nie ma.:)

Diabolique 15.02.2010 09:26

przeciez to bylo wiadome na samym poczatku. to nie moze sie udac ;]

icemac 15.02.2010 09:23

skąd ja to znam :)

u nas do koryta i kasy pierwsi, do roboty "trochę" później ... :klnie:

andrzejj9 15.02.2010 09:21

2,5 roku minęło, opóźnień jest już cała masa (chyba można powiedzieć, że więcej niż rzeczy realizowanych w terminie), a najsprawniej idzie teraz wyrzucanie kolejnych punktów z rzeczy do zrealizowania (choć mimo tego, statystyki i tak wyglądają fatalnie). Zdążymy..? :>

Coraz więcej opóźnień w przygotowaniach do Euro 2012
http://wiadomosci.onet.pl/2128391,11...2012,item.html

andrzejj9 25.06.2007 18:37

Cytat:

Napisany przez ro29 (Post 800822)
A ja uważam, że mamy szanse i mówienie dziś, że nam odbiorą organizację ... to tylko ludzi przeciw EURO 2012 nastawia - trzeba wierzyć, że jak się weźmiemy do pracy to damy radę - ja w to - mimo wszystko ... wierzę !!!

ro29

Nie no, ja w sumie też twierdzę, że jak się weźmiemy do pracy to damy radę (chociaż w sumie może nie do końca). Problem w tym, że nikt się do pracy nie bierze!

Tego typu artykuły, jak wyżej wymieniony, czy przytoczony przeze mnie, można traktować jako nastawianie przeciw Euro, ale też - i to bym sugerował - jako mobilizację, żeby w końcu rzeczywiście wziąć się do roboty. Powiem tak - jeśli zaczniemy poważnie sprawę traktować, to będę miał poważne wątpliwości, czy zdążymy, ale do końca tego nie wykluczę. Jeśli będzie tak, jak do tej pory.. to wracam do stwierdzenia "Jestem przekonany"..

mr_spock 25.06.2007 18:34

Cytat:

Napisany przez ro29 (Post 800822)
A ja uważam, że mamy szanse i mówienie dziś, że nam odbiorą organizację ... to tylko ludzi przeciw EURO 2012 nastawia - trzeba wierzyć, że jak się weźmiemy do pracy to damy radę - ja w to - mimo wszystko ... wierzę !!!

ro29

Tak, tak...

Trzeba siać siać siać

Alleluja i tyłem do przodu!

Predi 25.06.2007 16:43

1. artukul dotyczy miasta Warszawy, smiem twierdzic ze to wlasnie z Warszawa bedzie najwiekszy problem
2. w miescie Warszawa prezydentem jest z tego co pamietam jakas pani z PO, wiec zwalanie winy na jakies kaczki w tym wypadku....
3. troche zimnej wody, jeden artykul zimy nie czyni (oby, przeciez wszyscy chcemy zeby bylo dobrze)

SpeedFreaK 25.06.2007 16:39

Tu nie ma co wierzy***263;, trza robi***263; :P ;)

A z tym drugim to jest powa***380;ny problem...

Ja powiem tak... jak to b***281;dzie wygl***261;da***322;o tak jak wygl***261;da, to nie damy rady.
I jakos trudno mi uwierzy***263;, ***380;eby sytualcja mia***322;a sie diametralnie zmieni***263; w najbli***380;szym czasie.

W Polsce zawsze by***322;, jest i b***281;dzie burdel. niestety.

ro29 25.06.2007 16:36

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 800568)
(...)

Zwłaszcza, że.. w 100% zgadzam się z tytułem tego topicu - jak to lubi mówić Jarosław Kaczyński - "Jestem przekonany".. że nie mamy w tym momencie żadnych szans na zrobienie chociaż części zaplanowanych rzeczy przed rokiem 2012. Na obecną chwilę za najbardziej wiarygodny scenariusz traktuję ten, że w 2010 organizacja Euro zostanie nam odebrana i przekazana Włochom. Nie widzę innej możliwości.

(...)

ro29

mr_spock 25.06.2007 16:29

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 800800)
pięknie jest!

...

my jesteśmy tu gdzie byliśmy, Wy jesteście tam gdzie stało ZOMO! ((

tak tylko gadać potraficie!

...

Oni i zomo, wielcy duchem/cialem wojownicy

to jak wjechac walcem w przedszkolakow

Prezesik 25.06.2007 16:11

pi***281;knie jest!

Wasza antypolska postawa jest karygodna!

powo***322;a***263; komisj***281; ***347;ledcz***261; i zlustrowa***263; mi to ca***322;e towarzystwo, Wy dranie!

my jeste***347;my tu gdzie byli***347;my, Wy jeste***347;cie tam gdzie sta***322;o ZOMO! ((

tak tylko gada***263; potraficie!

a dworzec we W***322;oszczowej to co? ***321;yso Wam?

jezde***378;my gotowi na e***322;ro :polska:

:szczerb:

;p

mensir67pl 25.06.2007 16:10

tak czy tak beda problemy jak nie tu to tam..... to moje odczucia ....

jest to wszystko do ogarniecia tylko nie przy tej polityce "mysleniowej" i ....

mr_spock 25.06.2007 16:05

Zmierzamy do samozaglady
polityka zagraniczna to parodia, znaczny % mlodych ludzi wyjechal, a wyjedzie jeszcze wiecej. Ci co zostana po euro 2012 strzela sobie w glowe ze wstydu i tak skonczy sie historia RP.

Zreszta... koniec swiata ma byc w grudniu 2012 wiec olac stadiony, kase przebalowac! :)

demek 25.06.2007 15:56

tylko, ze zauwazmy gdzie wystepuje najwiekszy problem..
warszawa...

adbok 25.06.2007 15:34

wiedzialem ze bedzie lipa z tym ojro 2012! bede sie z nas smiac, ze polacy nawet tego dobrze nie moga zrobic.... CO ZA KRAJ !!! kazdy tylko gada a nic nie robi!
Wcale sie nie zdziwie jak za pare lat powolaja komisje sledcza :D do afery "stadionowej" czy cos .... bo napewno EURO 2012 to bedzie jeden wielki przekret PiSu

andrzejj9 25.06.2007 15:29

Cytat:

Napisany przez demek (Post 800769)
na ukrainie praca wre
polskie media nie podaja ale to chyba oczywiste dlaczego

To nie do końca tak.. Budowa jednego ze stadionów rzeczywiście jest już w pełni i praca odbywa się przez całą dobę (2 zmiany po 12 godzin). Natomiast jeśli chodzi o całą resztę, to jest jeszcze gorzej niż u nas - nie ma nawet wytyczonych lokalizacji dróg i samych stadionów, nie mówiąc o rozpoczęciu procesów wysiedlania, czy pozyskiwania terenów. Myślę, że na obecną chwilę są oni na podobnym etapie, jak my - jeszcze nawet nie wystartowali.

demek 25.06.2007 15:19

na ukrainie praca wre
polskie media nie podaja ale to chyba oczywiste dlaczego

ed hunter 25.06.2007 15:12

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 800762)
A czego więcej trzeba do rozegrania "mecza"? :haha:

22 cymbałów i już gra :szczerb:

Grześiu748 25.06.2007 15:11

Piwa :D

rycho 25.06.2007 15:10

Cytat:

Napisany przez NeoFighter (Post 800761)
za piec dwunasta to starczy tylko czasu zeby ustrawic bramki na najlizszej lace

A czego więcej trzeba do rozegrania "mecza"? :haha:

NeoFighter 25.06.2007 15:07

za piec dwunasta to starczy tylko czasu zeby ustrawic bramki na najlizszej lace

CIAPEK 25.06.2007 15:04

Cytat:

Napisany przez NeoFighter (Post 800757)
znowu sie trzeba bedzie wstydzic przed calym swiatem

ale spokojnie :) "świat" jak i my oficjalnie wiemy, że "sie buduje" :)
Poczekajmy na "za pięć dwunasta"

NeoFighter 25.06.2007 14:58

znowu sie trzeba bedzie wstydzic przed calym swiatem

smolik 25.06.2007 11:18

Cytat:

Napisany przez Air (Post 800612)
Przecież nam to prawo odbiorą 2010 i dadzą innemu krajowi. Swoją drogą jestem ciekaw jak tam przygotowania na Ukrainie, bo z tego co słyszałem to zamiast budować stadiony stawiają pomniki bojownikom UPA.

To że odbiorą to swoją drogą, ale najgorsze że już więcej nie dostaniemy takiej imprezy.
Przynajmniej przez jakiś czas.

CIAPEK 25.06.2007 11:17

Cytat:

Napisany przez Air (Post 800612)
(...)Swoją drogą jestem ciekaw jak tam przygotowania na Ukrainie, bo z tego co słyszałem to zamiast budować stadiony stawiają pomniki bojownikom UPA.

Air! To dzisiejszy tekst dnia tyczący się tego tematu :haha: , wymiękłem po prostu heehe :rotfl: . Ale niestety takie są fakty.

Air 25.06.2007 11:11

Cytat:

Napisany przez smolik (Post 800608)
Coś mi się wydaje, że będzie to ostatnia wielka impreza jakiej organizację otrzymała Polska... :(

Przecież nam to prawo odbiorą 2010 i dadzą innemu krajowi. Swoją drogą jestem ciekaw jak tam przygotowania na Ukrainie, bo z tego co słyszałem to zamiast budować stadiony stawiają pomniki bojownikom UPA.

smolik 25.06.2007 10:58

Coś mi się wydaje, że będzie to ostatnia wielka impreza jakiej organizację otrzymała Polska... :(

Grześiu748 25.06.2007 10:10

To wszystko przez te kaczki :]

Prezesik 25.06.2007 10:08

no tak, a pami***281;tajmy ***380;e pos***322;owie teraz wybieraj***261; si***281; na wakacje, wi***281;c znowu dwa miesi***261;ce w op***243;***378;nieniach by przeg***322;osowa***263; potrzebne ustawy... zw***322;aszcza, ***380;e to formalno***347;***263;, bo zar***243;wno koalicja, jak i opozycja je popieraj***261;..

no c***243;***380;, ale to znowu wina platformy i sld.. tak jak t***322;umaczy to Pan Premier: prawie 200km autostrad w 2006 roku, to zas***322;uga rz***261;d***243;w PiS, a 7 /s***322;ownie: siedem!/ km w 2007, to wina SLD...

no c***243;***380;, po***380;yjemy zobaczymy.. mimo wszystko trzeba trzyma***263; kciuki i wierzy***263; ***380;e damy rad***281;...

gwoli sprawiedliwo***347;ci - Portugalia na pi***281;***263; lat przed mistrzostwa te***380; jeszcze nic nie mia***322;a, wi***281;c nie popadajmy w pesymizm, bo jak wida***263; mo***380;na to zrobi***263;.. bo pami***281;tajmy, ***380;e nasze stadiony mimo wszystko nie b***281;d***261; na takim poziomie jak Wembley - w***322;a***347;nie z dw***243;ch wzgl***281;d***243;w:

po pierwsze, bo nie zd***261;***380;ymy ich wybudowa***263;..
a po drugie i najwa***380;niejsze nie sta***263; nas na takie stadiony ;)
Cytat:

Napisany przez Grze***347;iu748 (Post 800582)
To wszystko przez te kaczki :]

brawo Grze***347;iu, c***243;***380; za wielce merytoryczna wypowied***378;... :kreci_gl:

:sciana:

andrzejj9 25.06.2007 09:40

Mieli***347;my ju***380; co prawda temat o Euro, ale w sumie mo***380;na za***322;o***380;y***263; r***243;wnie***380; taki :)

Zw***322;aszcza, ***380;e.. w 100% zgadzam si***281; z tytu***322;em tego topicu - jak to lubi m***243;wi***263; Jaros***322;aw Kaczy***324;ski - "Jestem przekonany".. ***380;e nie mamy w tym momencie ***380;adnych szans na zrobienie chocia***380; cz***281;***347;ci zaplanowanych rzeczy przed rokiem 2012. Na obecn***261; chwil***281; za najbardziej wiarygodny scenariusz traktuj***281; ten, ***380;e w 2010 organizacja Euro zostanie nam odebrana i przekazana W***322;ochom. Nie widz***281; innej mo***380;liwo***347;ci.

A propo stadionu narodowego. Otrzyma***322;em ciekawy komentarz dotycz***261;cy jego lokalizacji w Warszawie, przytoczy***322;em go tutaj: http://andjoz9.wordpress.com/2007/06...awie-bobokrol/ - warto przeczyta***263;.

CIAPEK 25.06.2007 09:34

Nie mamy żadnych szans zdążyć na Euro 2012

Jako iż temat trochę ucichł, emocje opadły to zaczynają się (jak to nazwał ładnie Frog i przewidział ;)) - JAJA!

Ciekawy tekst, ciekawe dane i szczerze powiem mało mnie to dziwi, jest to dla mnie bardziej smutne.

http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wi...3fc9&_ticrsn=5

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:07.