![]() |
Alcohol 52% i 120% nowe wersje.
Changes in version 1.9.6.5429, 2007-07-02:
- NEW b5t, b6t and isz in image finder and shell extension options - FIX Minor bugs found - FIX Automount problem - UPDATE Supported drive list - UPDATE SPTD to v1.50 /andy B***281;dzie to zbiorczy temat o nowych wydaniach Alcohola./ |
a po co robic temat dla nowych wydan?
od tego sa strony typu http://softex.meganet.lt/news.php [wykasowa***322;em linka poniewa***380; jest to serwis warezowy] itd. itp. |
Cytat:
|
Nowa wersja Alcohol 120% 1.9.7.6022
na gwiazdkę Changes in version 1.9.7.6022, 2007-12-22: NEW Alcohol Xtra, Pre-mastering wizard NEW Reading Engine, Speed Improved NEW Writing engine, Speed Improved NEW Data Type Setting options for DVD medium NEW SPTD layer version 1.53 NEW Increased memory buffer for x64 system, if you have more than 4GB RAM installed, the maximum buffer size could be set as 1GB. 32bit system, 3GB ore more RAM installed, you can set max buffer as 512MB FIX Special ICH9 device drive incompatibility issues FIX Missing volume name of discs after auto mount upon system restart FIX Addressed some blacklisting problems FIX Bugs reported by some users UPDATE Help files UPDATE language files UPDATE Devsupp additional support for more drives UPDATE Upgraded Starwind ISCSI function UPDATE ISCSI controller in Vista, admin mode is no longer required trial http://www.free-downloads.net/downloads/Alcohol_120_/ |
A czy jest jaki***347; spos***243;b na tego nowego Alkohola, ***380;eby mie***263; za darmo wersj***281; zarejstrowan***261;?
|
Cytat:
Chcesz u***380;ywa***263; czego***347;, nad czym kto***347; d***322;ugo i ci***281;***380;ko pracowa***322; i nie chcesz mu zap***322;aci***263;? Wstyd***378; si***281;. :rozga: |
Ta***380; Alcohol 52***37; jest bezp***322;atny, mam i u***380;ywam go nie p***322;ac***261;***263; ani $ :D
Fak faktem nie nagrywa, aleod nagrywania jest IMGBurn :P |
@mgit
52% brzmi jak piwo bezalkoholowe :szczerb: |
To co, ale jest darmowe, i nie cza s***322;odzi***263;...
Poza tym mi jako***347; od ponad roku nie dzia***322;aj***261; ***380;adne s***322;odziki do wersji 120***37;, zawsze rodzynek si***281; wyk***322;ada po kilku dniach, nawet jak jest firewallu zablokowany.... W sumie to kiedy***347; z tym walczy***322;em, aktualnie tylko 52% i nie cza kombinowa***263;..... |
ja tam ani alkoholu ani owieczki nie wykorzystuje:) Jest imgburn i wsio gra do tego Ashampoo Burning Studio 6 i nic wiecej mi nie potrzeba
|
Ashampoo Burning Studio si***281; przejecha***322;em, nagrywa, ale potem to co nagra***322; nie chce odczyta***263;......
Ja tam Alcohola 52***37; mam jako nap***281;d wirtualny, lub do zrobienia obrazu p***322;ytki, czasem si***281; przydaje ... ;) |
Dostarczono nowe Alkohole 120% i 52% pewnie na Andrzejki;) 1.9.8.7117
Changes in version 1.9.8.7117, 2008-11-23: - NEW A.C.I.D Wizard "Alcohol Cloaking Initiative for DRM" - NEW Add Context Menu in explorer for burning image file - NEW Improved Dumping/Burning engine more stability and speed - NEW Latest SPTD layer version - FIX Problem with some Drives Not showing correct manufacture ID of blank discs. - FIX The incorrect 'Processor Info' display on some Operating systems, especially for Core 2 Dual new processors - FIX addressed some blacklisting problems - FIX Bugs reported by some users - UPDATE Some language files - UPDATE Devsupp additional support for more drives http://www.free-downloads.net/downloads/Alcohol_120_/ |
widzia***322;em na dobrych programach-chcia***322;em nawet aktualizowa***263; moje 52***37; ale nie wiem co wpisa***263; (jaki password)
|
Warto odnotowa***263; (w zmianach te***380; o tym mowa), ***380;e w tej wersji dodali funkcj***281; A.C.I.D Wizard.
S***322;u***380;y jak s***261;dze do blokowania blacklistowania alcohola, jak w daemon tools + YASIU. |
Szkoda że nie ma profilu Tages.
|
Ciekawe czy dało by radę wkleić ACID do wersji 1.9.7 ?- jak to się robi z YASU wklejając do DT??
|
Wkleić się da tylko że nie będzie działało:nie:
|
Szkoda-używałem 52% 1.9.8 ale skusiłem się na pełną;) wersję 120% 1.9.7
|
Lubie Alkohol ;) To jedna z lepszych aplikacji i ma ciekawy interfejs. Kiedyś używałem CloneCD ale sobie nie poradziło z Icewind Dale II - a A120% bez zająknięcia. Do tego palił ładnie dreamcastowe płyty :D
Ale jakiś czas temu zastąpiłem go DaemonTools Lite +ImgBurn. Poza łamaniem zabezpieczeń, czego juz dawno robić na szczęście nie musiałem, działa to wyśmienicie :) A mój komputer stał się zdrowszy, bezalkoholowy ;) |
Też używam DTlite4.30.3 ze względu na YASU które czasami się przydaje.Zauważyłem też że DTlite ma opcję tworzenia obrazów ,ale niestety nie kopiuje zabezpieczonych płyt.
ClonemCd lubiałem kasować płyty RW-ale zamieniłem go na ImgBurn. |
Cytat:
Nie ma na niego mocnych :haha: |
ACID- nie działa po skopiowaniu go do folderu Alcohola 1.9.7 6022
|
Nowy Alkoholik na forum
Alcohol 120% i 52% 1.9.8.7421 Changes in version 1.9.8.7421, 2009-02-24: - NEW Improved Dumping/Burning engine more stability and speed - NEW UAC (User Account Control) is fully supported in Vista. - NEW iSCSI sharing center will now notify the user if windows native firewall is on and enable the user to add it into the exception list automatically. - NEW Vista SP2 Beta fully supported - FIX Addressed some blacklisting problems - FIX Bugs reported by some users - FIX Problem, where some Drives were not showing the correct manufacture ID of blank Media. - UPDATE Some language files - UPDATE Devsupp additional support for more drives. http://www.free-downloads.net/downloads/Alcohol_120_/ |
Alcohol pomalutku się rozwija, a CloneCD stoi w miejscu. Wielka szkoda.
|
Nowa 120% i 52%
Changes in version 1.9.8.7507, 2009-03-17: - NEW Improved Dumping/Burning engine, better stability and speed - FIX Issues with Vista User Interface - FIX Bugs reported by some users - UPDATE Some language files - UPDATE Devsupp additional support for more drives http://www.alcohol-software.com/ |
:> co oni tak się rozpędzili z tymi wersjami,nie tak dawno ściągnąłem wersję 1.9.8 7421 a tu już inna:nie::spoko:
|
Ilość załączników: 1
Ciągle ulepszają -wyszła również nowa seria Alcohol 120% BluRay v5.0
*Perfect 1:1 copies of CDs, DVDs and Blu-ray Discs *Copied movies, music, software and games (PC, Playstation) *Burn the image formats to ISO, BIN, NRG, MDS, CCD, CDI, BWT, BWI, BWA, B5T, B6T, ISZ, PDI Highlights New! Burning any Datenzusammenstellungenmit the Xtra Wizard New! Photo and MP3 media with the Xtra Wizard burn New! Support for the latest type burner (Blu-ray, single, double, dual-layer DVDs) New! Faster and more stable Reading / Writing engine, and Dumping / Burning engine New! Enlarged firing Buffer: 256 MB for 32-bit systems, up to 1024 MB buffer for 64-bit system Załącznik 51498 |
I bardzo dobrze! Powinni jeszcze dodać więcej profili.
|
Alcohol 1.9.8 7530
czary2mary zaspał??? no to ja:haha: : http://www.alcohol-soft.com/
|
Ilość załączników: 1
|
Qrcze :sciana:
|
|
czy ten alkohol blurejowy 5.0 to jest oficjalna dystrybucja,
czy jakaś amatorska produkcja garażowa? |
Wygląda jak by wyszła z ''firmowego baru'':haha: ale jest mało przydatna-posiada mało opcji i profili dvd(chodż mogę się mylić , bo zainstalowałem tylko na chwilę)???
|
Nówki Alcohol 120% i 52% 1.9.8.7612
Changes in version 1.9.8.7612, 2009-04-24: - NEW Supports Windows 7 Beta versions - UPDATE SPTD to 1.58 - UPDATE Read and Write engines - UPDATE Language files - UPDATE Devsupp.dll offering support for more drives - FIX User reported bugs http://www.alcohol-software.com |
Witam
Jest już dostępny trial nowej wersji Alohol-a o numerze 2.0.0.1331 (screeny można zobaczyć na dobreprogramy.pl). Na oficjalnym forum nie ma jeszcze żadnej wzmianki. Nie można też pobrać wersji retail. Wczoraj dostałem maila z wiadomoscią, że soft będzie wydany w ciągu kilku dni. Ciekawą opcją jest konwerter formatów audio, dostępny jako plugin do Alcohola. pozdrawiam |
Cytat:
To samo jest z wersją trial &*&$$%^^) |
Pierwszy raz sie spotykasz z falszywym alarmem ?
|
W przypadku kaspra nie. Ale w przypadku instalki alcohola tak
|
|
a gdzie rodzynek :sciana:
|
Cytat:
|
Są jakieś znaczące zmiany ??? może profil Tages? :ja_chce:
|
Dzisiaj ukazała się nowa wersja Alcohol-a: 2.0.1.1820. Opis zmian:
Cytat:
|
Ze znaczących zmian należy wymienić jedną, ale dosyć ważną funkcję, czyli tworzenie obrazu z plików na dysku. Teraz nie musimy juz korzystać z płatnych narzędzi jak UltraISO i mamy wszystko w jednym, tworzenie i nagrywanie.
|
Cytat:
|
Mam program Alcohol 120% 2.0.1. Build 2033 (legalna, zarejestrowana wersja). W jego skład wchodzi A.C.I.D. w wersji 1.2.10010. Mam taki problem: po jego (A.C.I.D) uruchomieniu pojawia mi sie okienko w którym zaznaczone są opcje: SafeDisc 4.x Cloaking, SafeDisc 4x Intelligent Cloaking, Securom 7.x Cloaking. Znajdują się tam również nieaktywne dwa butony: Cloak i Uncloak. Ikona w trayu jest czerwona -nic się nie dzieje (maskowanie zabezpieczeń nie działa). Kiedy odznaczę i ponownie zaznaczę SefeDisc Cloaking lub Securom Cloaking wtedy buton Cloak jest aktywny ale po jego wciśęciu nic się nie dziej. W okienku programu jest raport -widac w nim że nic się nie dzieje. Te butony są bez sensu -ani nie mogę włączać cloak ani tym bardziej uncloak. Dlaczego o tym piszę -otów w starszej wersji po uruchomieniu A.C.I.D. pojawiał się w tray'u z z czerwoną ikonką. Po wybraniu opcji cloak -faktycznie maskował dane zabezpieczenie -w zależności od zaznaczenia (SafeDisc albo Securom albo obydwa). Efekt był zarówno w raporcie (wyraźne komuniakty że opcja została aktywowane, deaktywowana itp..) oraz poprzez ikonkę w tray'u która po włączeniu cloak robiła się zielona. Analogicznie po wybraniu opcji uncloak robiła się znowu czerwona. I maskowanie naprawdę działalo! Teraz dla mnie to ta aplikacja najzwyczajniej nie działa. Nie wiem dlaczego -co jest tego powedem. To jakiś bug? mam prośbę do posiadaczy Alcohola 120% -sprawdźcie działanie A.C.I.D. -jak się zachowuje? Aha -żeby jeszcze uzupełnić. Alcohol 120% był zainstalowany na nowiutko postawionym XP HE SP3 ze wszystkimi poprawkami itp (system również legal). A teraz A.C.I.D nie działa nawet na tych grach które pozwalał mi uruchamiac z własnoręcznie robionych kopii w swoim starszym wydaniu.
|
Sprawdziłem działanie A.C.I.D na A120 2.00 v.1331. (Tak naprawdę odpaliłem ten ACID po raz pierwszy - jeszcze nie był mi potrzebny).
Działa to dokładnie tak jak opisałeś, że kiedyś ci działało. Coś masz chyba w systemie - jakiś inny program ci bruździ? - ja mam stary i zasy...iony XP HE SP3. A sprawdzałeś to w "Pomocy" - bo ja szukając ACID-a w Alc i nie mogłem go znaleźć, dopiero wklepałem w "Pomoc" frazę A.C.I.D i tam jest info gdzie uruchamiać, na jakich wersjach Alc działa, na jakiej był testowany. |
Ja mam tą samą wersję co marekzi :D i wszystko działa tak jak opisałeś-ja też myślę że masz coś w systemie-sam nie dawno miałem problemy z Securomem , wyskakiwał komunikat że nie można ukryć napędu,i gry z obrazu nie działały.Teraz po formacie jest wszystko ok' mam zainstalowany tylko Alcohol , wcześniej miałem też inne programy.
|
No to nie wiem. W takim razie co? Wyłączyłem nawet antywirusa -comodo -też żaden efekt. A jak macie z usługą starwindservice (to usługa instalowana z programem alcohol) ?
|
StarWindServiceAE.exe jest w procesach (menadżer zadań Win)
|
Witam
W A52 ten problem też występuje co widać na screenie. W poprzedniej wersji nie było tego problemu. Co ciekawe ACID nie wykrywa żadnego wirtualnego napędu (a powinien) wykryć wszystkie w tym swój jeden. Jeżeli masz oryginalną wersję programu zapytaj po zalogowaniu na forum programu. chyba coś znalazłem. Wygląda na to ze problem jest z samym A.C.I.D. Ale mogę się mylić. http://webcache.googleusercontent.co...ient=firefox-a |
Dzięki Wolf. No tak, to dokładnie ten sam problem tylko że na podanym przez Ciebie forum nie maja rozwiązania a jedynie stwierdzają ten problem że jest. Rady w stylu -przeinstaluj Alcohol, albo -może jest inny emulator wirtualnych dysków nie pasuja do mnie. mam najnowszą wersje Alcohola, instalowana jako jedyny program emulujący i do tego jedyny do nagrywania na nowo postawionym systemie XP. Ale bedę śledził podane przez Ciebie forum. Przypuszczalnie w nowej wersji wyszedł im poprostu zonk -dziwię sie że jeszcze nie wypuścili nowej poprawionej wersji. Dla mnie to kicha -zapłaciłem za program który w tej chwili jedna z podstawowych funkcji ma niesprawną -a do zwykłykłych obrazów to mogę sobie podinstalowac cokolwiek z produktów free. :-(
|
Cytat:
|
Nie widzę opcji edycji więc:
Trejan pobierz najnowszą wersję A.C.I.D (1.2.10090) i rozpakuj do katalogu gdzie zainstalowany jest Alcohol. U mnie wszystko działa ok. http://forum.alcohol-soft.com/index....82#entry147182 |
Dzięki Wolf. Pobrałem wersję 1.2.10090 A.C.I.D i wszystko zadziałao. Włączam cloak, ikonka robi się sielona w tray'u, w raporcie odpowiednie zapisy a zabezpieczenie przestaje robić. Wyłączam uncloak 0 na odwrót. Czyli poprostu był zonk. Dla zainteresowanych: wersje Alcohol 2.00.1 bulid 2031 i build 2033 A.C.I.D. jest zwalony. Wersja podana przez Wolfa A.C.I.D 1.2.10090 jest ok. Prawdopodobnie niedługo wyjdzie nowa paczjka Alcohola gdzie załączą już dobrą wersję A.C.I.D.
Jeszcze raz podziekowania dla Wolfa. Chciałem wykorzystać (juz wykorzystuję) do Bitwy o Śródziemie 2 gdzie jest SafeDisc 4xxx. Wiem że chodzą po sieci cracki ale ja mam oryginał płytki i wolę grać z obrazem płyty zrozbionym przez Alcohola (a tu jest potrzebny A.C.I.D). Wiem że z wypalaniem chodzących płyt i to w innych napędach z Alcoholem jest różnie -ale jesli chce się tak jak w moim przypadku robić tylko kopie z oryginału na HDD -to jak do tej pory wyłożył mi się tylko i wyłącznie na Starforce (no ale tutaj poza kablami nic nie pomoże, choć podobno ze starszymi wersjami starforca Alcohol sobie radzi -ja miałem na tyle nowe Starforce, że nie poradził sobie). Efekt? do dziś mogę sprzedać klasyki np. Command&Conquerer i mogę na allegro śmiało pisać -oryginał -nieużywany (płytka czyściótka jak marzenie, -nic, i o to chodzi, po to służy ten programik. Na nowe tytuły jest wieczysta gwarancja -ok, ale ze starymi byłoby różnie :-) |
Ja tam do SafeDisca używam UniversalSafeDisc(v.2.9+) :taktak: nie potrzebujesz żadnego obrazu,ten program generuje jakiś plik do rejestru i informację do folderu z grą,wskazujesz mu plik exe gry i grasz ,testowałem na wszystkich COD/ach nie pamiętam tylko ale chyba na jakiejś starszej grze to nie działało. :hmm: A do StarForca to jest STWU (v.5.5-5.7)
|
Cytat:
Swoją drogą -to dla mnie powinien być standard że każdy produkt powinien mieć mechanizm zabezpieczeń nie wymagajacy płyty -płyta jako nośnik jest delikatny (szczególnie jak ma się dzieci -ci co maja wiedzą o co chodzi i jak może wyglądać płyta dosłownie po miesiącu użytkowania przez pociechy). Płaci się za profukt -rzecz wirtualna -a nie za fizyczna płytkę. Patrzcie jak fajnie rozwiązany jest Wiedźmin. Instalujesz -zabezpieczenie jest weryfikowane z oryginalnej płyty podczas instalacji. Potem nagrywasz ostatni patch i płyta do schowka a ty grasz kiedy chcesz bez płyty. I jak to w życiu -kto chce spiracić -ten spiraci. Sprzedaż przy odpowiedniej jakości produktu i odpowiednim marketingu i tak się świetnie sprzedaje. Jest pewna grupa graczy których nie usprawliwiam ale tak jest -nie kupią gry w ciemno -nawet demo jest zamało dla nich. Ale jeśli się przekonaja to ja kupią -gdyby przez zabezpieczenia nie przejścia nie mogli jej najpierw wypróbowac to produkt i tak być się dla nich nie sprzedał, a tak przynajmniej te kilka tysięcy sprzedanych sztuk firma ma do przodu. Zresztą idą nowe czasy, bedzie coraz więcej produktów w sektorze gier i producenci będą wręcz wciskali wersję podstawową po to aby zdobyć graczy -a dopiero potem będą wydawane dodatki i uzupełnienia odpłatne (a przez sieć a nie w sklepie). To będzie zupełnie inny model sprzedaży. Coś jakby Diablo II za free a dodatek Pan zniszczenia za opłatą do ściągnięcia z sieci. Wersje na nośnikach będą w wydaniach eksluzywnych jako rzecz na prezent albo dla kolekcjonerów. Zobaczymy :-) |
A co to za gry które to w pełni nie instalują się na HD ??? pierwsze słyszę więc podaj tytuły :> Co do zabezpieczeń to z tym jest różnie i zależy od producenta .Ty wspomniałeś Wiedźmina-dla mnie to chłam :taktak: mam edycję kolekcjonerską to wiem co mówię , więc czy ma toto zabezpieczenie to mnie nie interesuje pograłem trochę,i gdzieś tam się wala.Są lepsze gry :D i np.taki Rainbow Six Vegas nie jest zabezpieczony, i nie wiem czy jest gdzieś tam na Torrentach bo mam oryginał! jedynka mi się spodobała więc i kupiłem dwójkę.Nie każdy jest złodziejem , albo Battelfield Bad Company 2 posiada zabezpieczenie-ale podczas instalacji można wybrać czy ma działać z płytą czy bez.:P
|
Jak tak bardzo chcesz to np worms world party - nie pytales o nowa gre;)
|
Nie znam :> to nie dla dzieci czasami? i co faktycznie bez płyty ani rusz ???
|
Ani rusz, bo katalog data jest na cd, ale nie znaczy ze nie da sie tgo obejsc. Wormsow nie znasz?? Wstyd;)
http://www.google.com/images?client=...N&hl=pl&tab=wi |
Znam tylko nie pamiętam którą część ma bratanek-nie wiem czy jest to zabezpieczone bo dał drugiemu , młodszemu kopię ;)
|
Akurat ta
CD-Checks + ReRoute [MULTI] SafeDisc v2 [POLISH] |
Mam te 2kopie (zawsze robię w razie zniszczenia) są to Fort i World Party jest to na cd i analizator Alcohola podaje że nie są zabezpieczone ,albo nieznane zabezpieczenie ;) nie pamiętam czym robiłem te kopie.Oryginały ma starszy bratanek.:fiu:
|
Moze twoja wersja byla z cd action;)
|
Pewnie tak , bo ten starszy kupuje tę gazetkę.A jakieś inne gry? mam ich trochę może znajdę coś u siebie.
|
Cytat:
|
Źle wróżę dla Wiedźmina 2 :> http://polygamia.pl/Polygamia/1,1071...racy.html?bo=1
|
Jutro premiera Medal of Honor. Zabezpieczenie to SecuROM v8.02.0010. Będzie miał okazję ktoś testować czy da się uruchomić z virtuala? i czy Alcohol lub DT będą bloklistowane?
|
Miałem zamiar kupić ale jak singiel 4/5 godzin to nie wiem czy tej stówy nie lepiej przepić :haha: pewnie dłużej by bolała głowa,mullti ponoć też ssie :>
|
Cytat:
|
Szybkie te hakiery :> gra dopiero się ukazała a ''w cukierni'' są już miniimage :wow:
|
A to chyba że tak. Ciekawe co z VirtualCD 10 i GameJackalem. Ale to będzie wiadome po premierze gry i durnymi komunikatami w stylu "Konflikt z oprogramowaniem emulującym"
|
Cytat:
|
Tak. VirtualCD jest bardzo dobrym programem i do grania nie jest potrzebny jak w przypadku A52% A.C.I.D. Najnowsza wersja 10.1.0.9 nie jest już bloklistowania przez SecuROM. (niedługo kończy się już trial więc powrócę do A52%). A GameJackal bardzo ułatwia życie w uruchamianiu gier. Nie potrzeba płyta czy Mini-Image.
A GameJack6 jest jeszcze rozwijany ? |
Cytat:
|
Podobno również działa :)
Mini-Image w Virtual CD v10. Mini-Image w DAEMON Tools Pro v4.36.0309. |
Moderatorzy spia:sciana:
|
Ależ skąd ;)
|
Medal Of Honor 2010
Cytat:
Zastanawiam się nad mimiimage :hmm: Podczas instalacji można wybrać sprawdzanie dyskowe lub sieciowe-ja wybrałem te pierwsze aby spróbować Securom8:respect: |
Pewnie po emulacji ide w dt by poszlo.
|
Cytat:
DTpro nie mam ,mam gdzieś na płytce Virtual cd 10 i 9 :taktak: no i zobaczę Alcohol 52% |
Z tą wersją A120% to nie działa już SecuROM w wersji 07.42 i dawał komunikat o wykryciu emulacji. Mini jakoby działa z najnowszym alcoholem + A.C.I.D. Jeżeli chodzi o Y.A.S.U to trzeba zrobić pewien trik. Trzeba zmienić jak piszą pod tym linkiem: http://forum.daemon-tools.cc/f40/yas...51/index2.html plik DTLite.exe na Daemon.exe w katalogu programu.
Jeżeli chodzi o VirtualCD to musi być najnowszy 10.1.0.9. Poprzednie wersje blokuje SecuROM 07.42. |
Nowa wersja:)dawno nie aktualizowanego
Alcohola 120% i 52% 2.0.2.5629 http://storage.dobreprogramy.pl/mult...ogramy.pl).exe http://storage.dobreprogramy.pl/mult...ogramy.pl).exe |
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:13. |