![]() |
Crossflash pioneer dvr-112d
Jak zrobic Crossflash tego modelu pionka na wersje dvr-112l z label flash?? wczoraj kupilem ten naped i chcialbym go przerobic, podobno wtedy nawet lepiej plyty czyta ;)
ahha.. jeszcze jedno... czy po takim zabiegu strace gwarancje??? i czy to jest bezpieczne? np. czy nie zepsuje / uszkodze tym napedu? |
Cytat:
Cytat:
Jak w serwisie to zobaczą to dostaniesz w dupę :wsciekly: Cytat:
Można uszkodzić napęd jak najbardziej A to czy uszkodzisz napęd to zależy między innymi od twej inwencji twórczej I oczywiście istnieje taka możliwość :taktak: :czar: |
a jak przerobic naped?? prosze o podanie dokladnego poradnika [nie znam sie na tym ;p]
|
a szukajka gryzie?
edit: masz juz calkiem duzo latek :> |
Ja dopiero zamowilem... moge jeszcze odwolac!! czy mozna kupic odrazu model dvr-112l???? bo ja nie spotkalem.. same D
|
Cytat:
A już szalejesz po wszystkich możliwych forach jak szaleniec :blink: A każdy poradnik to dla cię bezradnik... :czytaj: :czar: |
powiedcie mi czy jak sie przerobi to czy pozniej da sie wrocic do oryginalnego firmware przed oddaniem do serwisu ( np gdy zacznie szwankowac nagrywanie itp)
|
Cytat:
:czar: |
Cytat:
|
Cytat:
A potem na to wgrywamy oryginalne późniejsze :taktak: :mruga: |
a dzieki
A powiedcie mi jak nagrywa sie plyty DVD-RAM ? tzn kupilem sobie dzisial plyte DVD-RAM i co mam z nia teraz zrobic aby sobie nagrywac , kasowac itp ? (uzywam Nero) |
Cytat:
A je***380;eli nie jest sformatowana to mo***380;esz u***380;y***263; InCD z pakietu Nero :czytaj: :mruga: |
Cytat:
wlasnie wyczytalem ze mozna tez poprzez "moj komputer" wybrac naped DVD i z menu kontekstowego wybrac formatuj . Tylko jaki format wybrac do sformatowania, ktory najlepszy ? ( pracuje pod Vista i gdy klimam mam do wybory kilka UDF i FAT - przy UDF 2.01 pisze ze zalecane ) |
Cytat:
Może być i 1.50, może być i 2.01 :taktak: Najlepiej wybierz ten co jest zalecany :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
:taktak: |
oki wybralem UDF 2.01 i pelne formatowanie - poszlo sie formatowac :)
Dzieki za pomoc |
Cytat:
Miłego użytkowania :mruga: |
a jeszcze jedno
wlasnie nagrywam okolo 2Gb danych na taka plyte (Verbatim DVD-RAM x3) , sa to roznego rodzaje programy instalacyjne. Kopiouje je na plyte poprzez dobzre znany Total Commander. Ale patzre ze predkosc kopiowania (nagrywania) wacha sie w przedziale 500KB/s do 1000KB/s - czy to normalne ? a moze jest jakis inny sposob aby szybciej sie nagrywalo ? |
Cytat:
Te Verby x3 po prostu tak się nagrywają :taktak: :] |
Cytat:
|
Cytat:
:czar: |
Ja tez dolaczam sie do pytania kolegi, czy moglby ktos napisac krotkie info jak sflashowac pionka 112d na 112L Buffalo i tak zeby byl REGION FREE? Ktora wersje flasha wpierw wrzucic i ktora koncowa bylaby w miare najlepsza?
|
CrossFlash Pioneer 112d
Moglby mi ktos opisac jak przerobic pioneera 112d na 112L z Buffalo?
Ktory plik wpierw sciagnac i wgrac ze strony: Sciagnac ten od 112D czy 112L? Co oznaczaja softy z gwiazdka? http://tdb.rpc1.org/#DVR112 lub http://flashman.rpc1.org/Firmware/PIONEER/DVR-112/TDB/ A pozniej rozumiem ze trzeba wgrac: http://buffalo.jp/download/driver/hd...8fbs_fw.html#1 Czytalem troche na Forum ale wiekszosc linkow jest nieaktualnych. Bede wdzieczny za pomoc. |
Najpierw wybrany FirmWare od TDB :taktak: , jako że FW od TDB są z RPC-1 będziesz potrzebował program regionkiller, który przed kolejnym flashem oryginalnym FW musi być uruchomiony w tle.
:) |
Cytat:
- Buffalo : 112L_806.ZIP lub 112D_806.ZIP lub ten - z katalogu 112: 112_106.ZIP lub 112_108.ZIP :help: a potem http://buffalo.jp/download/driver/hd...8fbs_fw.html#1 ? Opisz to troche gdyz niezbyt wiem jaka wersja mam sie sugerowac. Napewno przyda sie to nie tylko mnie. |
STĄD wgrywamy:
PIONEER DVR-112L Currently RPC1 firmware based on 8.06 INT (Buffalo-Internal) *. * TDB Flasher w/Kernel poprzez uruchomienie exeka I już! :taktak: :D |
Cytat:
Ten FW najpierw >>KLIK<< Teraz w tle uruchamiasz regionkiller i uruchamiasz oryginalny FW >>KLIK<< Cieszysz się zmodowanym napędem || |
Cytat:
Poprosimy o kilka szczegółów :taktak: Może tych pikantnych :> :czar: |
Cytat:
No cóż, wszystkim nie dogodzę :fiu: ;) |
No to super, jutro sprobuje i dam znac
Dzieki |
Cytat:
powinno by***263; >>KLIK<< tamten link jest do nagrywarki DVR-212 a nie DVR-112L |
Wcale nie trzeba mie***263; DVD-RAM (a co za tym idzie nie trzeba flashowa***263; nap***281;du) ***380;eby mie***263; drag n drop. Wystarczy zwyk***322;a p***322;yta CD/DVD RW oraz program do zapisu pakietowego, np InCD.
Nie zauwa***380;y***322;em specjalnych r***243;***380;nic mi***281;dzy u***380;ytkowaniem (z pomoc***261; programu DLA) DVD-RW a DVD-RAMem, opr***243;cz tego ***380;e ten pierwszy znacznie szybciej dzia***322;a (to kwestia p***322;yty ale ***322;atwiej dosta***263; RW 6x ni***380; szybkie RAM, poza tym RAM robi automatyczn***261; weryfikacje przez to dzia***322;a z ok 50% pr***281;dko***347;ci) Oczywi***347;cie trwa***322;o***347;***263; zwyk***322;ego DVD nie jest tak wysoka ale nie oszukujmy si***281; - ma***322;o kto zaje***378;dzi nawet zwyk***322;e DVD-RW zanim zaje***378;dzi nagrywark***281; ;) |
Cytat:
Cytat:
Jak wida***263; jednak nie... :> || |
Cytat:
Cóż, zdarza się najlepszym .... || |
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
|
Dziala. Dzieki Bardzo za pomoc
|
OK wiec stalem sie posiadaczem modelu PIONEER DVR-112D chcialbym tylko zapytac czym sie roznia te poszczegolne 3 firmware'y na tej stronie http://tdb.rpc1.org/#DVR112 8.06 INT (Buffalo-Internal), 1.09 *, and 1.15 *. Posiadam oryginaly firmware 1.21 i Region Control RPC II thanks, bo juz naprawde nie mam pojecia ktory jest ktory i jakie maja pluy i minusy...
|
Witam, ze względu, że większość linków jest nieaktualne, proszę o pomoc w przerobieniu pionka dvr-112d na 112l
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:54. |