Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   dziwna płyta audio (https://forum.cdrinfo.pl/f2/dziwna-plyta-audio-7347/)

cana 22.04.2002 14:09

Cytat:

bgn (22-04-2002 14:04):
u mnie bylo widac tylko 1 track. Ale to zrobilem tak jak pisalem, kopiujac spod nagrywarki "ukryte" traki. Mam jeszcze jedna plytke, ze zmienionym tocem w wiezy widac 2 minuty, plyta ma prawie 60, a widoczne traki maja dlugosc 0. Narazie mecze sie z dosowskim DACEM ( rutime error 200). Zreszta nie spieszy mi sie, bo robie to dla "sportu' i wolnych chwilach

jeśli chodzi o ten błąd pod dosem to ja byłem bardziej leniwy, po prostu znalazłem kompa z 486 i po problemie :)
a zripowane i na moim kompie i pod dosem wawy poszły w niebyt bo tej muzy nie lubię / choć pani mniam mniam :)/ i też robiłem to dla sportu i wiedzy / a może kiedyś sie przyda? /
pod linuxem sprawdzę jak tylko zaistaluje wszystko co mi pod nim potrzeba i dopieszczę system i / czyli pewnie za parę dni albo jak skończe h4 ( a tu już może być ciut ;) dłużej )/ ale jestem pewien ze pod linuxem da się to zrobic na 100%

pozdro

bgn 22.04.2002 14:04

u mnie bylo widac tylko 1 track. Ale to zrobilem tak jak pisalem, kopiujac spod nagrywarki "ukryte" traki. Mam jeszcze jedna plytke, ze zmienionym tocem w wiezy widac 2 minuty, plyta ma prawie 60, a widoczne traki maja dlugosc 0. Narazie mecze sie z dosowskim DACEM ( rutime error 200). Zreszta nie spieszy mi sie, bo robie to dla "sportu' i wolnych chwilach

cana 22.04.2002 11:32

Bgn u mnie pod dosem widac w dosnavigatorze wszystkie tracki i wszystkie grają więc z tego wniosowałem ze jak widac to i skopiować też się da / i dało się/
pozdro

cana 21.04.2002 16:54

poszło za pomocą easy cd-da extractora / i tylko jego pod windą ale zastrzegam sie że aqrast nie miałem windac'a pod ręką/ i za pomocą dosowego dac'a
a po drodze zamontowałem jeszcze raz na wszelki wypadek aspi bo xp robi co chce ;) i gdzie mi po drodze wsiakło

aha, ecd-da pozwolił również odtworzyć ta płytkę pod windą
pozdro

Pedros 19.04.2002 13:44

Sorki za ten ekran - nie wiem czemu się wyświetla.
A o Celine Dion napisałem tu:
http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=25364&SID=144 707
Pozdrawiam

cana 19.04.2002 12:08

u mnie pod dosem WSZYSTKIE tracki odtworzyłem za pomocą cdplayera z dos navigatora a ten cholerny DAC nie chce się spatchować i ciągle wywała mi 200 :(
a co do nero to jeszcze raz spróbuje / ale jak już eac stwierdził że mu coś nie pasi / a dokładniej zrobił ale czyste :) bez nuzy czy nawat szumu/ to marnie widze szanse neronka / mino iż go lubie/
pozdro

bgn 19.04.2002 11:48

Cytat:

cana (19-04-2002 10:48):
ma ktoś moze progrsa albo namiary na progsa co to pomagłą na RUNTIME ERROR 200 ?
zaszybli procek mam i głupawki dac dostał
pozdro
olej to, tym bardziej,ze pod Dosem tez widac i slychac tylko jeden trak. Udalo mi sie te wavy "ukryte wyciagnac przy pomocy nagrywarki i mojego ulubionego Wiona ( ale mysle, ze naero tez to lyknie)
1.Wsadzilem plyte do nagrywarki ( a mam auto wylaczone)
2. pokazala mi sie jedna sciezka *.cda i pod spodem informacja o trackach
3. kliknalem na track
4. pokazaly mi sie piekne sciezki audio
5. zaczalem je kopiowac i dostelem komunikat o bledach
6. z braku innego pomyslu kazalem wszystkie bledy olac
7. w efekcie otrzymale grajacego wava zgodnego z ogryginalem
PS> nie wiem, czy jest to metoda bo plyte sam wszesniej sobie spreparowalem przez obraz CloneCD uzyskuja w efekcje jedan sciezka *.cda a reszta data.
Zabezpieczenie to zadne - bo jak pisales cala plyte mozna spokojnie kopiowac clone, tyle ze odtwarzac w kompie tylko pierwsza sciezka
Warto jednak sie zabrac za jakas robote, bo zostanie mi sprzedawanie piratow na gieldzie

Pedros 19.04.2002 10:56

Czołgiem.
Gwoli informacji:
dostałem od swojego "plugina" :) w audio płytkę:
Anastacia - Freak Of Nature ale niestety skopiowaną nagrywarką audio więc "rozkrakowaną" w zupełności.
W załączeniu zrzut ekranu z WinDACa. Płyta 2001 Sony Music itd. bez napisów o zabezpieczeniach na okładce.
Orginału w tej chwili brak. Sorry Cana - więcej nie mogę zrobić.
Pozdrawiam
PS. Sit - może to zależeć od produkcji - ja mam Celin ze wszystkimi ostrzeżeniami. Zaraz zapodam swoje spostrzeżenia z wczorajszych testów zapisu.
PS2. Cana - obejrzałęm okładkę - Ty Szowinisto :)

cana 19.04.2002 10:48

ma ktoś moze progrsa albo namiary na progsa co to pomagłą na RUNTIME ERROR 200 ?
zaszybli procek mam i głupawki dac dostał
pozdro

cana 19.04.2002 09:57

Cytat:

cana (19-04-2002 09:52):
to że clony xl i xxl głupieją na tym audio to zauważyłem tylko że ja raczej nie ufam diagnozą SAMEGO TYLKO clony i zawsze posiłkuję się innymi progsami i analizą "organoleptyczną" :)/ ale clon 4 sobie radzi/, mnie natomiast ciekawi tylko i wyłącznie zzrzucenie do wav'a / w ramach sportu ;) bo takiego zabezpieczonka audio co to pod dosem nie dziala po prostu nie widziałem/
zresztą za jakąś godzinkę będe wiedział czy dac sobie z tym pod dosem radzi

Aha Bgn jak to zabezpieczenie przed kopiowaniem to cienkie jak barszcz wigilijny bo kopiuje się jak złoto :)
to po prostu chol.. wq.. utrudniacz życia dla ludzi co nie mają stacjonarych cd i takie rzeczy trza tepić i to ustawowo :) / i tylko dlatego chce to zdjąć bo ta muza mi aqrat nie pasi( wolę coś w klimatach slayerka albo mensonika :) )
pozdro

cana 19.04.2002 09:51

to że clony xl i xxl głupieją na tym audio to zauważyłem tylko że ja raczej nie ufam diagnozą SAMEGO TYLKO clony i zawsze posiłkuję się innymi progsami i analizą "organoleptyczną" :)/ ale clon 4 sobie radzi/, mnie natomiast ciekawi tylko i wyłącznie zzrzucenie do wav'a / w ramach sportu ;) bo takiego zabezpieczonka audio co to pod dosem nie dziala po prostu nie widziałem/
zresztą za jakąś godzinkę będe wiedział czy dac sobie z tym pod dosem radzi
pozdro

bgn 19.04.2002 09:24

Sid - wydaje mi sie , ze Celinka zabezpieczone jest Key2Audio, ale to w koncu niewazne, bo i tak mozna miec wszystko ( na audiogalaxy jest tego duzo ( z mojego komputera tez)

Cana - od rana sie nudze- to zrobilem sobie dwie symulacje
dla zabezpieczenia audio ( cactus i ProtectSys), bo jakos nie moge nigdy zapamietac co jest co.
To co masz jest chyba zapezpieczone przez ProtectSys ( pierszy trak audio, a reszta data. Clone przy analizie glupieje, stary pokazuje, ze plyta nie jest zabezpieczona, nowe, ze to key2audio. A zabezpieczenia moze zrobic kazda w miare czytajaca Lama ( jesli ja to potrafilem) na obrazie z CloneCD. Ale jak wyciagnac pozostale traki audio- to narazie nie wiem. O kurde, skonczylo sie wolne, trza sie wziac za robote ( ale bede cwiczyl)

cana 19.04.2002 08:03

dosowy ripperek :)
http://www.windac.de/cgi-bin/rand_dacdos.pl

aha i jeszcze jedno : pod windą 98 i na cl lg52x widziany jest pierwszy track ale czas się nie zgadza
pod winxop i na sw216b widziany jest w audio playerku 1 track i jest czas ok a jak się od[pali eaxa i każy mu zprawdzoć płytkę to mimo iż widzi wszystkir poptawnie jak oaudio ./ bo wcześniej widzi je jako data oczywiście poza pierwszym/ to i tak odgrywa tylko pierwszy :(
w win nt 4 z sp5 na cd toshiba 24x nie jest widziany żaden track / nie ma płyty wg windy/
pod dos6.22 na cd toshiba 24x widziane sa przez playera z dos navigatora wszystkie tracki i wszystkie są poprawinie odtwarzane
dzięki Sid,zassałem tego ripperka i za jakieś 2h sprawdzę czy zjedzie ta płytke
pozdro

-Sid-The-Rat=> 18.04.2002 18:24

tekigo zwierza jeszcze nie widzialem, ale jezeli plyte wydalo SONY to jest to key2audio (moze jakas nowa mutacja)

cactus to to nie jest bo on dziala inaczej - widac (jezeli w ogole cos widac) jedna PUSTA sciezke data i nic wiecej - poza tym klonik glupieje przy probach zrzucania teju drugiej sesji (na szczescie w nowym jest opcja - zrzucaj tylko pierwsza sesje :-))))

doskonaly ripper pod DOS'a to DAC - Digital Audio Copy - skad wziac? nie wiem dokladnie, ale po rzuceniu search WinDAC powinna pojawic sie strona domowa autora i tam mozna to zassac

Celine Dion - to jest Cactus - przegralem 4 dni temu na 2 rozne sposoby - zrzucajac tracki WinDAC'iem i klonujac pierwsza sesje - pierwszy sposob podobal mi sie bardziej bo dodalem sobie CD-TEXT...

swoja droga straszne chamstwo - na plycie pani Dion nie ma napisu ze plyta nie ruszy w kompie...

cana 18.04.2002 15:19

ale ona sie lux kopiuje i kopia na stacjnarnym działa ale nie moge odsłuchać jej na kompie pod windą / pod dosem chodzi/ i to mnie denerwuje :)
pozdro

bgn 18.04.2002 14:35

To jest chyba Cactus. Mam Taka plyte, bo sam sobie zrobilem. Jak dodalem do tego Cactusa Sys protect,
to nie moge jej skopiowac juz prawie pol roku.
Rzuc okiem na to co pisal misiek na cdrinfo

cana 18.04.2002 14:21

czyli clonik rulez
i Dos & Dos Navigator rulez :)
jak znajdziesz jakiś ripper pod dosa to daj znać / ja też nie omieszkam podać jak już tylko znajde ( prawdopodobnie na którejs płytek z baaardzo starymi progsami pod dosa z dobrej pierwszej połowy lat 90' :) coś może mam , tylko że na 1cd tych programików jest od groma a ja nie dośc że mam parę takich płyt to jeszcze żedna z nich nie jest skatalogowana :( wic chyba lepiej już w necie poszukać
pozdro

Pedros 18.04.2002 14:13

Ta płyta jest zabezpieczona w oryginale - tak mówi moja wtyczka :) w sklepie.
Pozdrawiam

cana 18.04.2002 13:58

mały add-on i sprostowanie :)
sorkiza ten załacznik ale to nie jest ripper pod dosa / ja nadal szukam/ tylko z lini komend ale niestety w opisie nic nie było a obrazek pokazywał okienko linii komend :(
aha, zasięgnąłem języka na temat tej płyty / pirat tłoczony jest czysty a to co zrzucałem to 1 kopia z oryginału z rozgłośni radiowej / jutro albo w poniedziałek bede wiedział czy czasem gośc który wykonywał tą kopię czasem nie bawił sie w zabezieczanie ( ale to mało proawdopodobne)/ ale mimo tych wątpliwości i tak ciekawa sprawa i trzeba to rozgryźć żeby wiedzieć tak na przyszłośc :) / aha namierzyłem ripperka pod dosa ale do old cdrom aztech'a i niestety z moją toshibą ani z pioneerkiem ani z szajsungiem to nie działa :(/
jak znajdę ripperka co pod dosikiem działa to dam znać / ale zawsze można linuxem płytke przejechać/
pozdro

Pedros 18.04.2002 13:37

Już obłatwiam sprawę, choć o oryginał ciężko. :)
Dzięki za ripa. I tak cały czas mam u siebie DOSka.
Jeszcze może mi się uda potestować LTR24103 na CelineDion. Zooooobaczymy.
Pozdrawiam
PS. Namiar jest prawidłowy - to jest Anastasia (czy jak się tam to pisze :) )

cana 18.04.2002 13:28

to aqrat jest wersja z rozgłośni radiowej / anastasia czy jakoś tak , chodzi o ta fajnawą blondynkę z czarnym głosem i fajnym uchem / wiem wiem jestem męska szowinistyczna świnia :)
oryniału niet ale do celow dydaktycznych zostawiłęm sobie kopię

aha pomerdało mi się to nir jest ripper pod dosa tylko z lini komend :(
pozdro

Pedros 18.04.2002 13:19

A jaka to płyta?
Mam znajomego w sklepiku z audio to może coś wymyślimy?
Pozdrawiam

cana 18.04.2002 12:57

spoko, czytałem o tych nowych szkaradzieństwach ale w opisie rzadnego nie widziełem takiego patentu / a moze po prostu nie miałem do tej chwili płytki audio zabezpieczonej w ten sposób, faktycznie wygląda to na manipulację w TOC tak zeby programy odtwarzające / nie cdromy bo pod dosem chodzi/ głupiały
a tu podalem pomysł jak to zripować do wav'a bo skopiować klonem to się da ale ani oryginał ani kopia w kompie nie grają a to już wq... :)
a co do ripera to coś mi świta nazwa cd2wav czy jakoś tak
pozdro

Pedros 18.04.2002 12:03

No nie widziałem tego na oczy jeszcze.
Ale może odeślę Cię do artykułu w PCWorldKomputer 4/2002 s.132? Tam jest trochę opisów zabezpieczeń audio i trików do skopiowania. Niewłaściwe czasy wskazywałyby chyba na manipulację w TOC a to z kolei na Cactusa albo Key2 ?
Sam bym kąsnął rippera pod DOSa
Pozdrawiam

cana 18.04.2002 11:48

dziwna płyta audio

czy spodkał się ktoś z płytą audio na ktorej windowsowe playery widziały by tylko jeden track audio / w nero, clonie, eac i feurio widzą 1 track audio i reszta to data, a jak się zmusić eac'a do analizy to oczywiście wszystkie to audio lecz zripować ich / poza tym pierwszym/ nie chce / tzn ripuje ale puste a w logu wywala błedy że mu coś tam czasy nie pasują / cytuję z pamięci bo robiłem to parę dni temu/ aha za pomocę stacjonarnego payera gra bezproblemowo.

Oczywiście płytę klonikiem skopiować sie da, ale tak oryginal jak i kopia w kopie pod windą nie działają / gra tylko pierwszy numerek/ a co najdziwniejsze to ta sama płyta odtwarzana na tym samym kompie ale pod dosem ( 6..22) / za pomoca nieocenionego Dos Navigatora gra bez problemowo / tak oryginał jak i kopia/
struktura płyty: 1 track audio
2-12 data
wniosek :
jak się coś nie da pod windą to może stary dobry dos pomoże albo linux
BTW zna może ktoś namiary na jakiś dobry ripper co to działa pod dosem / pod linuxa to już mam/
pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:54.