![]() |
Zwolnienie z WF na caly rok?
Witam :P
Co trzeba powiedziec? Jaki powod podac by napewno wypisali...zwonienie z WFu na caly rok? |
jak sobie zrobisz odpowiednie :zolta:papiery to nawet na cale zycie:haha:
|
Takie zwolnienie mo***380;e Tobie lekarz wypisa***263;.
Lekarz wie napewno co wypisa***263;, ***380;eby kwalifikowa***322;o si***281; do zwolnienia i jak to ma wygl***261;da***263; - bo napewno nie na recepcie czy karteczce. To musi by***263; o***347;wiadczenie. |
pewnie...
a potem b***281;dziesz ***322;azi***322; pokrzywiony i w wieku trzydziestu lat b***281;dzie Ci***281; wszystko bole***263; |
baku, nie chce Ci si***281;, czy co?
Ciesz si***281;, ***380;e zdrowy jeste***347;, poskacz troch***281;, a mo***380;e b***281;dziecie czasem mie***263; WF z dziewczynami? Mi***322;o popatrze***263; jak sobie w siatk***281; graj***261;... :D |
Nie kombinuj ;) Za kilka/kilkana***347;cie lat, jak b***281;dziesz pracowa***322; 8-10h dziennie, to b***281;dziesz marzy***322; o tym, ***380;eby wyskoczy***263; na jaki***347; basen, si***322;ownie, czy og***243;lnie si***281; porusza***263;, a z czasem krucho :( Korzystaj, p***243;ki mo***380;esz :) Koledzy wy***380;ej dobrze radz***261;
|
co prawda to prawda - po latach wiekszosc zaluje, ze nie wykorzystywalo szans dostawanych kiedys, nawet tak prozaicznych jak kozystanie z basenu, silowni, nauka jezykow w szkole, wymiany miedzynarodowe na studiach itd itd
korzystaj, poki masz czas i w dodatku nie musisz placic |
Cytat:
I nie chce mi sie, ale chodzi o to co ja mam lekarzowi powiedziec :( Poza tym, 5 miesiecy wfu mnie nie zbawi chyba ? |
Jak b***281;dzie s***322;u***380;bista, to oboj***281;tnie co powiesz np. ***380;e ci***281; tu czy tam boli, wy***347;le ci***281; na jakie***347; badania. I co wtedy?
|
Cytat:
|
wiesz co trzeba zrobi***263;, ***380;eby dosta***263; zwolnienie?
trzeba by***263; chorym Cytat:
|
widze ze jestes zdeterminowany zobacz jak to robia kobitki:haha:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70155 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie wiedzia***322;em po prostu, ***380;e uczciwy to teraz to samo co s***322;u***380;bista.
|
Cytat:
|
ale nie mo***380;na ka***380;dego uczciwego nazywa***263; s***322;u***380;bist***261;
|
Cytat:
Powiedz prawdę,,, "Jestem Leń!!!" :D |
Ja nie chodze od 3 klasy gimnazjum..
Ale mam powazne problemy ze zdrowiem (neurologiczne), wiec wszystkie papiery i badania sa udokumentowane u lekarza rodzinnego - wypisal zwolnienie na caly rok z gory i nawet w LO nie robia problemow. Jakbym ich nie mial to sam bym chcial chodzic na WF :-( |
tak. na wf nie, ale jak przyjdzie czas na prawo jazdy to TAK!, jak najbardziej...:sciana:
|
Nie rozumiem takich ludzi jak @baku...WF to imo jeden z najfajniejszych przedmiot***243;w.
Siatk***243;wka, pi***322;ka no***380;na, tenis sto***322;owy itp. Sam mia***322;em wypisane zwolnienie w pi***261;tej klasie technikum na 6 miesi***281;cy za problem z kolanami ale i tak mi to nie przeszkadza***322;o ***263;wiczy***263; :) Nie zamieni***322;bym tego na ***380;aden inny przedmiot. Tak wi***281;c je***347;li masz mo***380;liwo***347;***263; ***263;wiczy***263; to r***243;b to. Bo za kilka/na***347;cie lat b***281;dziesz ***380;a***322;owa***322;. Jak si***281; zaczyna pracowa***263; to brak czasu na wszystko... |
Cytat:
Będziesz po tym miał zwolnienie, spokojnie. :D |
Zwolnienie z WF na caly rok?
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Powiedz lekarzowi, ***380;e notorycznie si***281; moczysz :haha:
|
Przy ch***322;opakach... lepiej ze gejem jestem :P chyba ze to o to chodzilo
|
A może... że lubisz chłopców :idea:
No, może że masz wątpliwości wobec czego chciałbyś uniknąć wspólnego przebierania się w szatni :> Gorzej, jakby rozniosło się to po szkole.. ;) |
spoko, nie chod***378; na WF! nikt Ci nie b***281;dzie m***243;wi***322; co masz robi***263;! :nieee:
a po kilku latach za***322;o***380;ysz temat: "wyskoczy***322; mi dysk.." i bynajmniej nie b***281;dzie on pasowa***322; do dzia***322;u Dyski twarde || |
a nie mozesz sobie zalatwic kogos co za Ciebie bedzie chodzil:>
Trzeba bylo kombinowac w pierwszej klasie - nauczyciel by sie nie polapal:haha: |
@baku rusz troche dupcie a nie tylko przed kompem bys siedzial!! Ja bym chcial bys w liceum i chodzic na w-f, na basen (mialem w szkole), to jest super sprawa!! a teraz nie dosc ze brak czasu to jeszcze musze za to placic... wiesz ile kosztuje wynajem kortu tenisowego na godzine? 50zl!!
|
***379;ycie, Panowie :P Ale mi si***281; naprawd***281; nie chce...
Pojde pojutrze i powiem (bo lekarz niby wporzadku): Panie, mam w tym roku mature, a dopiero od 1klasy mam jezyk angielski, chodz***281; dodatkowo...ale mam wf od 16;20 - 18;55. Na maturze wfu nie ma, a angielski owszem, czy jest mozliwosc by Pan wypisal mi zwolnienie z wfu ?:P Cytat:
|
u mnie nie wystarczy***322;o zw od mojego lekarza (chirurga i ortopedy) musialam isc na komisje z przeswietleniami i zaswiadczeniami leczenia. dopiero ta komisja mi wystawila. tylko ze to bylo na studiach. w sredniej wystarczalo od lekarza prowadzacego leczenie.
|
zajd***378; w ci***261;***380;***281; :spoko:
|
ice, uważaj bo jeszcze zajdzie i będziesz go miał na sumieniu:ysz:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko nie mów, że schorowana jesteś. Ludzie ruszać trzeba się! Inaczej będziecie wyglądać fatalnie, jak wielu amerykanów! Nie życzę tego nikomu. |
Cytat:
Malaczarna figur***281; ma... :spoko: :D |
Cytat:
Ale to nie świadczy o tym, że tak będzie zawsze jeśli wyznaje zasadę nie ruszania się. |
Cytat:
Napisała tylko, że na studiach miała zwolnienie z WF, ze względów zdrowotnych Znasz malaczarną, że z taką pewnością sugerujesz, że przyczyną zwolnienia było lenistwo ? Skąd pewność, że nie jest chora ? |
generalnie sport nie szkodzi, tylko trzeba dobrac intensywnosc do siebie
sam jestem przykladem, ze mozna wiele rzeczy wyleczyc wlasnie meczac sie znam tez przypadki, gdy sport DOSLOWNIE ratowal zycie o dobrym samopoczuciu nie wspominajac znam tez przypadki rujnowania sobie zdrowia uprawiajac sport... ale to lwansie niedobranie intesywnosci do wlasnego organizmu |
Cytat:
czasem warto nawet coś przemilczeć, jeżeli możesz napisać coś co wyda fałszywy osąd.. |
Cytat:
Cytat:
|
najgorsze jest jak w szkole podstawowej rodzice "nia***324;cz***261;" dziecko i wypisuj***261; zwolnienie z wf z byle powodu , je***347;li dziecko nie polubi sporu to w szkole ***347;redniej kombinuje dalej ;|
no i potem mamy "paralityczn***261;" m***322;odzie***380; z nadwag***261; co do @Protona i @Prezesika to daliby***347;cie ju***380; spok***243;j , po prostu proton nie wiedzia***322; :) mnie tez wkurzaja ludzie co kombinuja z wf :] SPORT TO ZDROWIE , W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH itd :D propagujmy zdrowy tryb ***380;ycia od najm***322;odszych lat :D Ci mali bior***261; przyk***322;ad z tych du***380;ych |
Cytat:
|
Cytat:
pewnie gdyby nie chodzi***322;o o Ma***322;***261;czarn***261; nie zareagowa***322;bym tak gwa***322;townie, ale to ju***380; historia.. Cytat:
|
myślę,że asmta oskrzelowa będzie dobra:P ja jestem chory na astmę i nie ćwicze już dwa lata:P
|
Kurde, na dzisiejszym wfie sam chcia***322;em sobie zwolnienie za***322;atwi***263; ;)
|
Cytat:
To przesada, ale faktem jest, że te próby oszukiwania robią się zbyt nagminne. Z drugiej strony nikt nie jest tu bez winy, bo i szkolny wf daleki jest od zachęcania do uprawiania jakiegokolwiek sportu.. Nie lubię jako przykładu dawać Ameryki, ale tutaj akurat warto - przez pół roku, kiedy miałem tam w planie zajęć PE (odpowiednik naszego WF), mieliśmy możliwość wyboru jednej z dwóch konkurencji sportowych, które następnie przez dwa tygodnie do miesiąca były nam dokładnie objaśniane i które mieliśmy możliwość trenowania (były to między innymi tak znane sporty, jak siatkówka, koszykówka, czy football amerykański, ale także kręgle, tenis, speedball, baseball i inne). Każdy miał okazję się z nimi zapoznać, a kiedy w którymś przejawiał talent, bądź zainteresowanie, mógł potem już tylko na nim się skupić. W ten sposób nie tylko tworzono zainteresowanie aktywnością fizyczną, ale także wyłapywano talenty, co jest chyba największym problemem polskiego sportu. Inna jednak sprawa, że aby móc takie zajęcia organizować, szkoła musiała współpracować z różnymi ośrodkami, które udostępniały boiska lub hale do różnych sportów (np. squasha, którego bardzo miło wspominam). U nas też byłoby to możliwe, ale.. której szkole się chce..? |
Mo***380;e nie kt***243;rej szkole si***281; chce, ale nie ka***380;da szko***322;***281; sta***263; na to. W Krakowie na politechnice sala do squasha kosztuje bodaj***380;e 35 lub 45 z***322; za godzin***281; ,a 1 kort/sale (nie wiem jak to si***281; nazywa).
Fakt faktem jest, ***380;e coraz wi***281;cej os***243;b kombinuje i sam to widz***281; po swojej szkole. U mnie w klasie jest 18 os***243;b z czego na wf chodzi 5 os***243;b, no mo***380;e jak dziewczynom si***281; zachce z wielkiej ***322;aski przyj***347;***263; to b***281;dzie 8 os***243;b. Reszta to lenistwo, chocia***380; niekt***243;rzy chodz***261; na treningi a na wf nie. Wg. mnie chodzenie na wf to nie tylko jaki***347; sport, zrelaksowanie si***281;, mo***380;e i odreagowanie, ale i podniesienie ***347;redniej. Mia***322; kto***347; z wf z normalnej, nie sportowej, szkole 3 z wfu? Chyba nic nie robi***261;c ;p |
Cytat:
Ale później "wyjaśniliśmy" to sobie i już zawsze miałem 5, 6. Z różnymi osobami można się jednak zetknąć, zwłaszcza w polskich szkołach. Co do kosztów, to zgadzam się - nie są one niskie, ale trzeba wziąć pod uwagę dwie rzeczy - po pierwsze godziny, w których takie zajęcia zwykle się odbywają i kiedy to hale sportowe zwykle stoją puste, co pozwala negocjować (i to znacznie) ceny, po drugie że tak to ujmę 'zamówienie hurtowe', co daje podstawy do jeszcze dalszych negocjacji. Poza tym zawsze można się starać o różne dopłaty, dofinansowanie. Zwykle jak się chce, to okazuje się, że można. Tylko trzeba najpierw spróbować. |
znam jeden przypadek osoby na studiach (Akademia Medyczna Poznan), ktora powtarzala WF!
to sie nazywa lenistwo! zeby powtarzac ten przedmiot, trzeba nie miec wpisow obecnosci (tylko i wylacznie obecnosci!) na zajeciach jest ich 30 w roku, trwaja 1,5 godziny zegarowej zeby bylo smieszniej, mozne je odrabiac z innymi grupami lub chodzic na treningi dodatkowe - niektorzy zaliczali po 3, 4 wpisy w tygodniu, jak im brakowalo no i jeszcze kwestia finansowa - wf jest darmowy, ale jego powtarzanie kosztowalo wtedy (jakies 6 lat temu) ponad poltora tysiaka ^_^ to taka anegdotka na boku |
Cytat:
Siedz***261;c w pracy ch***281;tnie bym si***281; zerwa***322; na lekcje W-F kt***243;re mia***322;em w podstaw***243;wce czy technikum. Szkoda, ***380;e nie mo***380;na... |
a nog***281; SE utnij ;)
P.S. wybaczcie :hahaha: |
A potem dziecko ma taki WF, jak ten z filmu:
http://pl.youtube.com/watch?v=kBVmfIUR1DA&NR Wiem, by***322;o kiedy***347; ju***380; na forum, tym razem jest z subtilami, co wa***380;ne dla os***243;b nieznaj***261;cych j***281;zyka szprechanego. :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciekawy masz punkt widzenia, BTW. :spoko: |
ta tylko ***380;e podczas uprawiania sporu wydziela si***281; co***347; tam co koi nam nerwy , znaczy si***281; odpoczywamy umys***322;owo :D
a ten dzieciak to chyba sie do psychiatryka nadaje ,zabi***322; by za format C |
endorfiny - dlatego regularne uprawianie sportu uzaleznia ;)
niestety problem w tym, ze od adrenaliny tez w specyficzny sposob sie mozna uzaleznic, nawet gdy jest wywolana (jej wydzielanie) takim shitem jak na filmie :( ) |
Cytat:
Co do filmiku.. Nie widziałem go wcześniej i muszę przyznać, że moja wiara w brak szkodliwości gier komputerowych została poważnie zachwiana.. ;) Trzeba przyznać, że koleś jest niezwykły, a zdanie, które powtarza kilka razy (w tłumaczeniu na angielski): "I don't need help!" wydaje mi się raczej dyskusyjne ;) |
Ten film to na 99,9% fake ;>.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:11. |