Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak zabezpieczyc audioCD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-zabezpieczyc-audiocd-7366/)

B4rt3k 24.04.2002 17:50

Jesli ktos chce zabezpieczyc Cd-ka to daje linka/UWAGA/Ci ktorzy nie zabezpieczajo nie wlazic na www!
A Ci ktorzy zabezpieczajo szczegolnie audio to prosze: www.raus.de najlepiej wlazic na to stronke podczas wypalania plytki ;p zabezpieczy sie na 100 %:-)))
pozdroffka

wiedzmin 23.04.2002 14:24

i to by bylo na tyle calekiem ciekawie sie z wami gadalo ;-)

cana 23.04.2002 13:40

jeśli takie coś na płycie pisze
tbo zwykle to nawet sladu o tym nie ma
pozdro

c0rdat 23.04.2002 12:30

PAX PAX PAX Panowie ! (i Panie...)

Chce zabezpieczać - niech sobie zabezpiecza. Nikt z nas nie chce się dzielić wiedzą, której skutki udostępnienia mogłyby być niewygodne. W trakcie łamania kolejnych zabezpieczeń wielu z nas nauczyło się, jak one działają i przynajmniej część z nas potrafi takie zabezpieczenia zarówno obejść jak i założyć na "dziewiczy" materiał.

Wiedźmin: zdobądź parę zabezpieczonych "profesjonalnie" ;) płyt i... poanalizuj sobie. A potem - parę ogólnodostępnych narzędzi... i już.
Nie licz na to, że dostaniesz linka do "super kaktus & zapora 2w1 ver. 2002" ;), odpalisz, i Twoja płyta "sama się obroni" ;). Gdyby tak było, wielkie koncerny nie wyrywałyby sobie włosów z głowy wypuszczając kolejne nieudane wersje zabezpieczeń.

A tak wogóle, to jestem PRZECIWNIKIEM zabezpieczania płyt audio (nie data). Jak kupuję płytę (legalną) i widzę logo "Will not play on PC/Mac" to trafia mnie szlag (lubię słuchać w trakcie pracy).

Pozdro.6

wiedzmin 22.04.2002 23:21

[quote]-Sid-The-Rat=> (22-04-2002 16:38):
wiedzmin - ty moj koszmarze nocny, ty nedzna istoto:

czepiasz sie literowek - obejzyj swoje posty gdzie co drugi wyraz trzeba interpolowac - jesli masz czelnosc zwracac na nasze bledy swa uwage - zwroc tez na siebie (byle nie obiad...)

zabezpieczyles plyte? good - zapytam w piatek znajomych kto wstawia na rynek zabezpieczony towar - moze sie dowiem skad jestes... [podpowiedz - na gieldzie warszawskiej ani na Stadionie NIE ma takiego syfu ->jesli jest to jest to wlasna tworczosc - bolesnie tepiona]

majonez - nie czepiaj sie filologi czy polonistyki - ci ludzie rzeczywiscie staraja sie mysles glebiej niz inni czy wyciagnac ze slow jeszcze troche znaczen, ale raczej nie maja nic wspolnego z wiedzminem...

mnie on wyglada na ucznia prywatnego (czy spolecznego) liceum ktory troche za wczesnie zaczal z trawa i jeszcze nie doszedl do siebie (ta mania wielkosci, ten klarowny wywod, te powalajace intelektualizmem argumenty... eh, szkoda slow), lub studenta pierwszego roku prawa, ktory przyswoil tysiace paragrafow tylko ciagle nie umie zyc...

po czwarte - sorry ze tak przynudzam, ale wlasnie powalilem kolosa i cierpie - nie jestes w stanie zabezpieczyc powszechnie dostepnymi programami tak, zeby byle amator tego nie ruszyl - jest kilka mocniejszych 'sposobow' - ale na szczescie wymagaja one pewnej wiedzy - czego tobie raczej brak a biorac pod uwage twoj stosunek do innych nigdy jej nie zdobedziesz..

szczeze mowiac to ten twoj wywod jest do dupy poniewaz nie masz zadnych podstaw zeby uzyc chociaz jednego stwierdzenia na moj temat, a tak w ogole to na zadnej gieldzie mnie nie spotkasz, zwlaszcz z takim stosunkiem do ludzi, ;-)

wiedzmin 22.04.2002 23:15

nie czepiam sie literowek, zam nie jestem od nich wolny
ale uzycie slowa [bynajmniej] w znaczeniu odwrotnym nie pierwotne i zakladane to chyba jakis powod, bo to calkowicie zmienia sens zdania ty marna istoto

wiedzmin 22.04.2002 23:12

Cytat:

&y (22-04-2002 11:34):
Cytat:

wiedzmin (22-04-2002 11:04):
to wy caly czas powtazacie ze nie, ze costam itd.
[...]
co do zabezpieczenia plyty to pisalem ze jest do tylko moja sprawa dlaczego chce ja zabezpieczyc
ale widze ze nie mozecie sie pogodzic z tym ze boicie sie ze ktos zabezpieczy plyte, ktoraj nie bedziecie mogli przegrac ( powtazam to juz po raz kolejny bo chyba do was to nie dociear ) argumenty soknczyly sie wam, bo caly czas powtarzacie to samo, a ja caly czas staram sie wam wytlumaczyc...
formu nie potrafi sie w takim razi pogodzic z przegrana, i przeciaga watek w nadziei ze sie znudze ;-) i udalo wam sie
ne wiem ilu was jest... pewnie sporo, ale i tak nie potraficie rzucic innego argumentu niz: "tu ci nikt nie pomoze do tu jez tak jest ;-))))"
Wiesz co... te cale twoje wywody sa g...o warte.
1. powtarzasz caly czas te same argumenty
2. Nie czytasz badz nie przyjmujesz do wiadomosci tego co pisza inni
3. Probujesz na sile zainteresowac (a raczej wkurzyc) innych swoja osoba
4. Ludzie juz ci pomogli, ale nie potrafisz tego dostrzec
5. Podpuszczanie nic ci nie pomoze, a wrecz zaszkodzi - co zreszta juz sie stalo
6. Skoro twoja zasr...a sprawa jest po to co chcesz zabezpieczyc, nie dziw sie ze zas.. sprawa innych jest to dlaczego nie chca ci podac gotowca
7. Kiedys w ktoryms z topicow probowalem bronic osoby pytajace o sposoby zabezpieczania, ale widze ze nie bylo warto. Od dzis zgadzam sie w 200% z bgn
8. Nie ma zabezpieczenia, ktorego nie da sie zlamac - przewaznie to tylko kwestia czasu
9. Watpie czy potrafisz tak pokombinowac, zeby nie dalo sie skopiowac tej twojej 'zabezpieczonej' plyty z 'wlasna' (ze stadionu X lecia) tworczoscia
10. Ilu nas jest? - gdybys czytal, to bys wiedzial - na samej gorze jest info w stylu xxxx total members
11. Wiecej nie chce mi sie pisac, bo mam ciekawsze zajecia niz klotnie z kims kogo nie znam; zreszta, jakiekolwiek argumenty by sie tu nie pojawily, ty oczywiscie je 'obalasz' je tym:
Cytat:

[...]caly czas powtarzacie to samo, a ja caly czas staram sie wam wytlumaczyc... [...]
aha... i jeszcze jedno (po raz n-ty)
Cytat:

nie potraficie rzucic innego argumentu niz: "tu ci nikt nie pomoze do tu jez tak jest ;-))))"
Ludzie ci odpowiedzieli, ale ty nie potrafisz/nie chcesz z tych odpowiedzi skorzystac
To by bylo na tyle - ten temat jest dla mnie zamkniety i nie zamierzam sie wiecej nan wypowiadac...
to twoje wywody sa ***a warte, nie masz podstaw zeby pisac, ze probuje zainteresowac KOGOKOLWIEK moja osoba, ciekawe po co by mi to bylo potrzebne, reszty zeczy nie komentuje, poza tym juz poradzilem sobie z ta plytka i uwazam dyskusje na temat zbezpieczen za zakonczona, ale wy w dalszym ciagu chcecie na mnie najezdzac, coz chyba nie bede gluchych na wasze czesto (choc nie jest ro regula) niedozeczne argumenty

-Sid-The-Rat=> 22.04.2002 18:43

tak - tylko nie wiem ciagle jak...

&y 22.04.2002 18:14

Cytat:

-Sid-The-Rat=> (22-04-2002 16:38):
[...]
PS. ja zrobic taki usmiech z szalenczym smiechem?
Chodzi ci o cos takiego: :D ;D ?

-Sid-The-Rat=> 22.04.2002 16:38

wiedzmin - ty moj koszmarze nocny, ty nedzna istoto:

czepiasz sie literowek - obejzyj swoje posty gdzie co drugi wyraz trzeba interpolowac - jesli masz czelnosc zwracac na nasze bledy swa uwage - zwroc tez na siebie (byle nie obiad...)

majonez - nie czepiaj sie filologi czy polonistyki - ci ludzie rzeczywiscie staraja sie mysles glebiej niz inni czy wyciagnac ze slow jeszcze troche znaczen, ale raczej nie maja nic wspolnego z wiedzminem...

mnie on wyglada na ucznia prywatnego (czy spolecznego) liceum ktory troche za wczesnie zaczal z trawa i jeszcze nie doszedl do siebie (ta mania wielkosci, ten klarowny wywod, te powalajace intelektualizmem argumenty... eh, szkoda slow), lub studenta pierwszego roku prawa, ktory przyswoil tysiace paragrafow tylko ciagle nie umie zyc...

po czwarte - sorry ze tak przynudzam, ale wlasnie powalilem kolosa i cierpie - nie jestes w stanie zabezpieczyc powszechnie dostepnymi programami tak, zeby byle amator tego nie ruszyl - jest kilka mocniejszych 'sposobow' - ale na szczescie wymagaja one pewnej wiedzy - czego tobie raczej brak a biorac pod uwage twoj stosunek do innych nigdy jej nie zdobedziesz

mnie troche szkoda ze on sobie poszedl - kazda kolejna odpowiedz utwierdza mnie w przekonaniu ze nastepna bedzie jeszcze glupsza...

on mysli ze jak powie 'chcem' to my mu damy... buahahahaha buahahahaah

:-)

PS. ja zrobic taki usmiech z szalenczym smiechem?

Majonez 22.04.2002 15:56

Cytat:

wiedzmin (22-04-2002 15:32):
drobna literowka...
tak w ogole to niewiele powiedzieiscie, ale plyte juz zabezpieczylem ;-) ;-) ;-)
koniec tematu
wiesz co ty chyba jestes z jakiejs filologii - teraz to widac niedosc ze wylapujesz literowki jak belfer to jeszcze masz niezle pos...ne we lbie wiec albo trafilismy na poloniste albo no nie przeciez ze tez od razu nie zgadlem to jakis psycholog i sobie robi doswiadczenie do jakiegos artykulu :)

heh chyba juz napisal caly wiec sie z nami pozegnal no i dobrze juz mnie rece swierzbily zeby .... eh

wiedzmin 22.04.2002 15:32

drobna literowka...
tak w ogole to niewiele powiedzieiscie, ale plyte juz zabezpieczylem ;-) ;-) ;-)
koniec tematu

&y 22.04.2002 11:34

Cytat:

wiedzmin (22-04-2002 11:04):
[...]
co do zabezpieczenia plyty to pisalem ze jest do tylko moja sprawa dlaczego chce ja zabezpieczyc
ale widze ze nie mozecie sie pogodzic z tym ze boicie sie ze ktos zabezpieczy plyte, ktoraj nie bedziecie mogli przegrac ( powtazam to juz po raz kolejny bo chyba do was to nie dociear ) argumenty soknczyly sie wam, bo caly czas powtarzacie to samo, a ja caly czas staram sie wam wytlumaczyc...
formu nie potrafi sie w takim razi pogodzic z przegrana, i przeciaga watek w nadziei ze sie znudze ;-) i udalo wam sie
ne wiem ilu was jest... pewnie sporo, ale i tak nie potraficie rzucic innego argumentu niz: "tu ci nikt nie pomoze do tu jez tak jest ;-))))"
Wiesz co... te cale twoje wywody sa g...o warte.
1. powtarzasz caly czas te same argumenty
2. Nie czytasz badz nie przyjmujesz do wiadomosci tego co pisza inni
3. Probujesz na sile zainteresowac (a raczej wkurzyc) innych swoja osoba
4. Ludzie juz ci pomogli, ale nie potrafisz tego dostrzec
5. Podpuszczanie nic ci nie pomoze, a wrecz zaszkodzi - co zreszta juz sie stalo
6. Skoro twoja zasr...a sprawa jest po to co chcesz zabezpieczyc, nie dziw sie ze zas.. sprawa innych jest to dlaczego nie chca ci podac gotowca
7. Kiedys w ktoryms z topicow probowalem bronic osoby pytajace o sposoby zabezpieczania, ale widze ze nie bylo warto. Od dzis zgadzam sie w 200% z bgn
8. Nie ma zabezpieczenia, ktorego nie da sie zlamac - przewaznie to tylko kwestia czasu
9. Watpie czy potrafisz tak pokombinowac, zeby nie dalo sie skopiowac tej twojej 'zabezpieczonej' plyty z 'wlasna' (ze stadionu X lecia) tworczoscia
10. Ilu nas jest? - gdybys czytal, to bys wiedzial - na samej gorze jest info w stylu xxxx total members
11. Wiecej nie chce mi sie pisac, bo mam ciekawsze zajecia niz klotnie z kims kogo nie znam; zreszta, jakiekolwiek argumenty by sie tu nie pojawily, ty oczywiscie je 'obalasz' je tym:
Cytat:

[...]caly czas powtarzacie to samo, a ja caly czas staram sie wam wytlumaczyc... [...]
aha... i jeszcze jedno (po raz n-ty)
Cytat:

nie potraficie rzucic innego argumentu niz: "tu ci nikt nie pomoze do tu jez tak jest ;-))))"
Ludzie ci odpowiedzieli, ale ty nie potrafisz/nie chcesz z tych odpowiedzi skorzystac
To by bylo na tyle - ten temat jest dla mnie zamkniety i nie zamierzam sie wiecej nan wypowiadac...

wiedzmin 22.04.2002 11:04

Cytat:

&y (22-04-2002 10:13):
Cytat:

wiedzmin (22-04-2002 00:10):
[...]co do szukania linkow itd to znalazlem sobie dwa programiki dzieki pomocy bardzo zyczliwej osoby ;-)
a watek zmienil sie na cos w rodzaju: wolnosc i udostepnianie informacji.
cale forum jest przeciwko mnie ;-)
nie chodzi mi juz o znalezienie odpowiedzniego programu, tylko o bornienie wlasnego zdania dotyczacego dostepu do informacji
cala dyskusja nie doprowadzila do niczego konkretnego wie proponuje ja zakonczyc i zadowolic sie remisem, chyba ze jeszcze macie jakies argumenty
1. Argumenty chyba tobie sie skonczyly, bo non stop powtarzasz motyw z wolnoscia...
2. Udostepnianie... No coz... Jezeli ktos cos wie, to tylko od jego dobrej woli zalezy czy sie ta wiedza z kims podzieli, a znajac wypowiedzi co niektorych, to dziela sie raczej chetnie, pod warunkiem, ze nikt na nich nie 'naskakuje'. Zreszta jezeli juz mowa o udostepnianiu, to widzisz drzazge w du..e blizniego, a Belki w rzadzie nie dostrzegasz :) - skoro jestes tak bardzo za udostepnianiem to po co chcesz zabezpieczac - tylko nie mow ze w celach edukacyjnych, bo przestalem w to wierzyc po twoim 2 czy 3 poscie...
3. Zamiast najezdzac na uczestnikow forum, trzeba bylo zajrzec pod podany link(i), troche sie pobawic i moze by cos z tego wyszlo - gotowcow nikt ci nie poda (no przeciez chcesz sie rozwijac nie?), zreszta przeanalizuj troche to co ludzie napisali, a moze w koncu zalapiesz, ze dostales (wg. mnie konkretne) rozwiazania problemu
4. Jezeli chodzi o wynik, to raczej zapomnij o remisie - juz dawno jest co najmniej 5:1 ( o ile nie do 0) dla forum

A na samym poczatku ostrzegalem, ze nie jest to zbyt lubiany temat, ale widocznie nie czytales tego co pisano w innym topicu...
pod podany link zajzalem jeszcze zanim go dostalem, przetestowalem i nie znalazlem tego co potrzebuje, dopiero potem zajzalem na forum, ale tutaj... ;-)

&y 22.04.2002 10:13

Cytat:

wiedzmin (22-04-2002 00:10):
[...]co do szukania linkow itd to znalazlem sobie dwa programiki dzieki pomocy bardzo zyczliwej osoby ;-)
nie chodzi mi juz o znalezienie odpowiedzniego programu, tylko o bornienie wlasnego zdania dotyczacego dostepu do informacji
cala dyskusja nie doprowadzila do niczego konkretnego wie proponuje ja zakonczyc i zadowolic sie remisem, chyba ze jeszcze macie jakies argumenty
1. Argumenty chyba tobie sie skonczyly, bo non stop powtarzasz motyw z wolnoscia...
2. Udostepnianie... No coz... Jezeli ktos cos wie, to tylko od jego dobrej woli zalezy czy sie ta wiedza z kims podzieli, a znajac wypowiedzi co niektorych, to dziela sie raczej chetnie, pod warunkiem, ze nikt na nich nie 'naskakuje'. Zreszta jezeli juz mowa o udostepnianiu, to widzisz drzazge w du..e blizniego, a Belki w rzadzie nie dostrzegasz :) - skoro jestes tak bardzo za udostepnianiem to po co chcesz zabezpieczac - tylko nie mow ze w celach edukacyjnych, bo przestalem w to wierzyc po twoim 2 czy 3 poscie...
3. Zamiast najezdzac na uczestnikow forum, trzeba bylo zajrzec pod podany link(i), troche sie pobawic i moze by cos z tego wyszlo - gotowcow nikt ci nie poda (no przeciez chcesz sie rozwijac nie?), zreszta przeanalizuj troche to co ludzie napisali, a moze w koncu zalapiesz, ze dostales (wg. mnie konkretne) rozwiazania problemu
4. Jezeli chodzi o wynik, to raczej zapomnij o remisie - juz dawno jest co najmniej 5:1 ( o ile nie do 0) dla forum

A na samym poczatku ostrzegalem, ze nie jest to zbyt lubiany temat, ale widocznie nie czytales tego co pisano w innym topicu...

-Sid-The-Rat=> 22.04.2002 07:04

1. to nie jest forum o dostepie do informacji :)
2. sprawdz czy te programiki to nie jest jakis trojan czy cos w tym rodzaju [ludzie bywaja zyczliwi] :)
3. dorosnij mlody, dorosnij...

wiedzmin 22.04.2002 00:10

[quote]majonez (21-04-2002 18:04):
nikita ja wiem ze bylo jakby poszukal to nawet by znalazl pare konkretnych linkow ale on chce zeby mu na maila najlepiej wyslac i jeszcze z instrukcja krok po kroku

co do szukania linkow itd to znalazlem sobie dwa programiki dzieki pomocy bardzo zyczliwej osoby ;-)

Majonez 21.04.2002 20:59

Cytat:

-Sid-The-Rat=> (21-04-2002 19:37):
z jednego niewinnego pytania zrobil sie gigantyczny watek...

majonez - nie zamykaj tego! niech ludzie sie ucza public relations
wiedzmin tego nie umie a z tego jak sie zachowuje to chyba nie bedzie chcial sie nauczyc

zastanawia mnie tylko dlaczego akurat ten watak sie tak rozrosl - wiekszosc o zabezpieczaniu umierala po 3-5 odpowiedziach - czy to mozliwe ze to zasluga tylko charyzmatycznego wiedzmina?
heh sid nie zamkne ani nie wyrzuce bo nie ma powodu :) nie bojcie sie zamykam lub wywalam tylko pyt o cracki i ewentualnie cos szczegolnie glooopiego

ja wiem ze on sie nie nauczy :)

a dlaczego sie rozrosl no coz to chyba tez moja wina bo usuwalem posty o cracki i ludzie nie maja gdzie sie wyzyc (i na kim :)) a czy to jego zasluga troche tak ale chyba bardziej jego uporu w swoje mozliwosci przekonywania - heheheh juz wiem on jest mlody jedi i trenuje na nas narzucanie swojej woli hehehehehe

-Sid-The-Rat=> 21.04.2002 19:37

z jednego niewinnego pytania zrobil sie gigantyczny watek...

majonez - nie zamykaj tego! niech ludzie sie ucza public relations
wiedzmin tego nie umie a z tego jak sie zachowuje to chyba nie bedzie chcial sie nauczyc

zastanawia mnie tylko dlaczego akurat ten watak sie tak rozrosl - wiekszosc o zabezpieczaniu umierala po 3-5 odpowiedziach - czy to mozliwe ze to zasluga tylko charyzmatycznego wiedzmina?

wiedzmin - stary dorosnij, bo to ze olewamy cie tutaj i nie budzisz nie tylko szacunku ale nawet litosci to pryszcz - najedz tak pracodawcy, dziekanowi, dresom na ulicy - i bedziesz mial prawdziwe a nie wirtualne problemy...

a jak chcesz zabezpieczac - ksiazka do assemblera, "symfonia C++", specyfikacja standardu CD i mozesz zaczynac pisac program, jak cie sie uda to nawet bym go od ciebie kupil :-)

howgh

White Eagle 21.04.2002 18:23

Cytat:

wiedzmin (19-04-2002 14:41):
to moja wlasna tworczosc, a tak w ogole to da sie to zrobic ???
Z przykrością dla Ciebie i z radością dla innych nie da się zabezpieczyć płyt Cd audio. Mam w swojej kolekcji ponad 600 płyt i wiele z nich jest przegranych. Jak już uporasz się i uda Ci się zabezpieczyć płytę audio, to mi ją prześlij i powiedz,ile chcesz mieć jej kopii.
Z PRZYKROŚCIĄ MUSZĘ STWIERDZIĆ, IŻ GDY SIĘ PRZEGRYWA PŁYTY INNYCH AUTORÓW, TO WSZYSTKO JEST OK. NATOMIAST, GDY JUŻ COŚ WYPOCISZ, TO SZUKASZ ZABEZPIECZENIE. NIE ŁADNIE!!!!

Majonez 21.04.2002 18:04

nikita ja wiem ze bylo jakby poszukal to nawet by znalazl pare konkretnych linkow ale on chce zeby mu na maila najlepiej wyslac i jeszcze z instrukcja krok po kroku

a co do kopiowania 30-sto godzinnego to jesli byloby to tego warte to zawsze znajdzie sie ktos to zostawi kompa na dzien wlaczonego i to z wkoncu rozgryzie a jezeli jeden rozwali taka plyte to w ciagu doby bedzie ja mial co drugi wiekszy dealer a po dwoch dniach np ja :) wiec daj sobie spokoj z lepiej zatroszcz sie o sponsora do produkcji a nie o zabezpieczanie

Nikita_Bennet 21.04.2002 17:16

Cytat:

- a znasz ty wyszukiwarki i ich funkcje wskocz se na gogle czy inne yahoo i wpisz protection i szukaj jak ci zalezy to znajdziesz
powiem jedno - po co wyszukiwarki - bylo o tym na tym forum i w newsach

pzdrwm Nikita_Bennet

Weron 21.04.2002 15:02

Cytat:

wiedzmin (21-04-2002 14:13):
temat sie zmienil , poniewaz nie chodzi juz o zabezpieczenie plyty, tylko o wolnosci dostepu do informacji, ten dostep cale forum chce bardzo ograniczyc, boicie sie ze ktos stworzy plyte ktorej nie bedziecie mogli przegrac
Przestan podpuszczac, czy nie rozumiesz, ze nikt nie chce ci odpowiedziec na to pytanie?!
to ze nie dacie informacji to wiem, bo jak mozna dac cos czego sie nie ma ??? ;-)
tak wiec to chyba ty jestes niekumaty, poniewaz nie zrozumiales sensu mojej wypowiedzi
1) Przestan podpuszczac, czy nie rozumiesz, ze nikt nie chce ci odpowiedziec na to pytanie?!
2)Co do zabezpieczen to jest pare,ktorymi jak zabezpieczysz plyte, to kopiowanie moze trwac ok 30 godzin(a nie wiem czy komus by sie chcialo kopiowac tak zabezpieczona plyte bo mi nie)
3)A dostepie do informacji i o tym, czy ktos jest kumaty, czy niekumaty to niechce mi sie pisac.

cz 21.04.2002 14:35

Cytat:

wiedzmin (21-04-2002 14:13):
temat sie zmienil , poniewaz nie chodzi juz o zabezpieczenie plyty, tylko o wolnosci dostepu do informacji, ten dostep cale forum chce bardzo ograniczyc, boicie sie ze ktos stworzy plyte ktorej nie bedziecie mogli przegrac
to ze nie dacie informacji to wiem, bo jak mozna dac cos czego sie nie ma ??? ;-)
tak wiec to chyba ty jestes niekumaty, poniewaz nie zrozumiales sensu mojej wypowiedzi
:D :D :D

"wy!, WY! jestescie jak SB, ograniczacie umysły narodów! PrEcZ Z cEnZuRą! boicie się mnie, tak, boicie się mnie, bo obale was i wasze rządy, skopiuje KAŻDĄ WASZĄ PŁYTĘ ! ! !"

wiedzmin: czy ty czasem nie popadasz w obłęd? przejdź się, herbatki sobie zrób... jutro też jest dzień,

wiedzmin 21.04.2002 14:13

Majonez 21.04.2002 13:43

heheh wlasnie sobie cos uswiadomilem ze dysponuje najlepszym zabezpieczeniem na swiecie :)
niestety dziala tylko w przypadku postow :) (kurde co ja plote na szczescie a nie niestety) wystarczy ze
a) zaloze klodke i nikt nie dopisze nic do postu :) - a nadal jest read-only ;)
b) usune - i wtedy to nikt go juz nie odczyta lol

wiedzmin nie wypowiadalem sie wczesniej i tylko przygladalem ale coz musze to powiedziec ty chyba jestes jakis niekumaty
sam stwierdziles ze juz na samym poczatku zmienil sie watek ale nic nie zrozumiales NIKT ti nic ci nie powie o zabezpieczaniu audio bo
- wiekszosc nie zna mozliwosci "dobrego" zabezpieczenia plyty AUDIO
- ci co znaja nie chca ci powiedziec bo nie bardzo wierza w ta twoja wlasna tworczosc (jak nagram sobie jakas skladanke z mp3 to tez moja tworczosc :)) lub nie maja ochoty podawac ci jak na dloni tych sposobow
- a tak w ogole to zachowales sie po chamsku od razu najezdzajac na nas i teraz juz na pewno nikt ci nie pomoze
- a znasz ty wyszukiwarki i ich funkcje wskocz se na gogle czy inne yahoo i wpisz protection i szukaj jak ci zalezy to znajdziesz

bgn :)

bgn 21.04.2002 10:25

Sluchaj. Czy nie rozumiesz, ze nikt ci nie chce udzielic informacji. Domowym sposobem mozna zabezpieczyc plyte audio w sposob taki, ze b.trudno jest plyte skopiowac ( a mam tez jedna taka zabezpieczone przez siebie - ktorej do tej pory nie udalo mi sie zgrac ). Forum jest dla wszystkich, ale:
-zadales pytanie
- dostales do zrozumienia, ze nikt ci nie chce udzielic odpowiedzi
- do albo z nami zostan, czytaj i ucz sie, albo idz gdzie indziej, Nikt cie nie zapraszal - to nie sadz, ze ktos ci bedzie wskazywal, gdzie masz szukac informacji ( zreszta, pare informacji dostales, ale nie bardzo widac, ze potrafisz je wykorzystac)

PS. Do MAJONEZA - zabezpieczania jest tak sama naganna forma jak podawanie crakow i seriali - to proponuje klode na ten post

LUDZIE co ja robie wycofuje sie, kloda to jeszcze bardziej naganne niz zabezpieczenie

wiedzmin 21.04.2002 09:46

Nie chodzi mi o lapanie za slowka tylko o sens wypowiedzi , ktory calkowocie sie zmienia, jesli uzyje sie zlego, nieodpowiadajacego wyracu.
A co do zabezpieczen, to pytanie na poczatku brzmialo:
jak zabezpieczyc plyte przed przegraniem i przekonwertowaniem na mp3, chydzilo mi tylko o to !!!
Wiem ze najdzie sie sposob zeby w koncu ta plyte skopiowac (chocby przez wieze - sam tak kopiowalem kasety na mp3 ;-))
Chociale uzyskac prostaodpowiedz na proste pytanie, a wy mi piszecie o ideologi, i o tym jak zlamiecie zabezpieczenia nagrabej przez mnie plyty.
Dyskusja prawie na samym poczatku stracila sens.
Jesli prawda jest to tc napisaliscie i lubicie sie dzielic informacjami, ale nie zlamiecie zasad panujacych na ty forum ;-) to moze podacie linka do innego, na ktorym zajmuja sie zabezpieczaniem

Nikita_Bennet 20.04.2002 22:01

Cytat:

tzn. wg ciebie lepiej stac w miejscu i nie rozwijac sie dalej, (chydzi mi o lamanie zabezpieczen) niz udostepnic osobie trzeciej wiedze, dzieki ktorej mialbys problemy z przegraniem jej plyty ??? chociaz watpie czy moja plyta trafi kiedykolwiek w twoje rece
coz calkiem zle mnie zrozumiales. sam czasem testuje programy do zabezpieczania, lubie tym sie bawic ale nie ma takiego zabezpieczenia ktorego nie obejdziesz, ktore nie zostanie zlamane, na ktore ktos nie znajdzie sposobu. owszem sa programy typu ccd-lock czy cap ale obejcie ich nie jest trudne (przynajmniej drugiego bojesli idzie o pierwszyto nie mialem okazji dokonczyc testow). nie chce ci udzielic ci informacji ktore mam bo sa nie pelne.

co do rozwijania sie dalej to caly czas to robie a info nie podam ci bo nie dokonczylem zabawy z tymi programami i innymi - jak skoncze to wtedy pomysle.
po prostu majac na glowie piracenie, komorki i komputery u znajomych oraz studia i troche problemow nie mam na wszystko czasu (szczegolnie odpowiadac na posty ktorymi moge narazic sie uzytkownikom tego forum i marnujac czas na odpowiadanie na takie posty)

czy mialbym problemy z przegraniem - nie, zadnych - nie widzialem plyty ktorej nie da sie przegrac tylko nie kce mi sie tracic czasu na szukanie na niej sposobu (zaczynam chyba gadac jak macrvision - pojde lepiej spas i zobacze jak do jutro rozwinie sie watek)

czyty twoja plyta trafi do mnie - szczerze watpie (rzadko kupuje od ludzi z netu)

Nikita_Bennet

Nol 20.04.2002 21:07

Sorry, wpisało mi się jeszcze raz to samo :(

Nol 20.04.2002 21:06

Może tak...
O co Ci tak na prawdę chodzi?
W tym momencie zamiast zastanawiać się nad logicznym sensem takiego zabezpieczenia, siedzisz i próbujesz łapać za język osoby, które w ten czy inny sposób próbują/próbowały Cię to tego zniechęcić. Fakt faktem, że zajmujemy się łamaniem zabezpieczeń, a nie ich tworzeniem i to tutaj STANOWI PRAWO. Paradoksalnie, NIE ZŁAMANE PRAWO.

Zamiast brnąć niepotrzebnie pod prąd zastanów się nad jednym:
O.K. Zabezpieczysz w końcu jakimś sposobem. A teraz dzieje się tak...
Facet nie zripuje tego na dysk, to próbuje sklonować i przeważnie się to udaje. A jeśli nie, to CD do wieży, jeśli trylko będzie chodził, następnie kabelek do karty muzycznej w kompie, programik np. Gold Wave i nagrywa muzykę na dysk. I po Twoim zabezpieczeniu.

Chłopie, nie chodzi mi tu o jakieś czepianie się wyrazów, zwrotów, zdań, itd.

Po prostu podważam SENS takiego zabezpieczania. KAŻDY znajdzie na niego sposób. Myślisz że jesteś z Macrovision?

Pozdrawiam

cz 20.04.2002 20:57

Cytat:

wiedzmin (20-04-2002 20:36):
proponuje sprawdzic w slowniku jezyka polskiego znaczenie slowa [bynajmniej]
tzn. wg ciebie lepiej stac w miejscu i nie rozwijac sie dalej, (chydzi mi o lamanie zabezpieczen) niz udostepnic osobie trzeciej wiedze, dzieki ktorej mialbys problemy z przegraniem jej plyty ??? chociaz watpie czy moja plyta trafi kiedykolwiek w twoje rece
hmm.. zasada jest taka, ze TUTAJ lepiej nie rozmawiac o zabezpieczaniu, tylko o lamaniu, po drugie plytka zabezpieczona najlepszymi dostepnymi dla Ciebie metodami zostala by zlamana w ciagu 3 min (czas sobienia obrazu na najszybszym cd-rom'ie + CloneCD)

wiesz, jest jakas IDEA, jak w Gwiezdych Wojnach ;D

wiedzmin 20.04.2002 20:36

proponuje sprawdzic w slowniku jezyka polskiego znaczenie slowa [bynajmniej]

Nikita_Bennet 20.04.2002 20:21

Cytat:

jak na moj gust (moge sie mylic) to chcecie informacje tylko dostawac, nie udzielajac ich innym co jest calkiem bez sensu
lubimy sie dzieli infosami (bynajmnie ja) ale np mi nie kce sie siedziec cala dobe bo komus zachcialo sie zabezpieczyc cd a podoba mi sie kawalek i mam problemik z zgraniem jego do mp3 bo nie przepadam a plytami audio

pdrwm Nikita_Bennet

wiedzmin 20.04.2002 19:54

jezeli juz o piractwie mowa, to chyba 99% ludzi ma na wlasnych dyskach mp3, wcale nie chce tego ograniczac by jest to wszystkim na reke nie liczac wydawcow i wykonawcow ;-)
chce nauczyc sie zabezpieczac moje plyty, a w jakim celu to juz moja sprawa,
jezeli tak popieracie wolny dostep do utworow to sami siebie oszujujecie broniac dostepu do informacji
po co to forum skoro nie chcecie sie nimi dzielic ???
jak na moj gust (moge sie mylic) to chcecie informacje tylko dostawac, nie udzielajac ich innym co jest calkiem bez sensu

Nikita_Bennet 20.04.2002 19:05

Cytat:

poza tym - obrazasz nas mowiac ze nie mamy pojecia
no fakt
Cytat:

- my nie mamy checi sie nim dzielic z nikim
raczej z nikim kto kce dolozyc nam roboty.

a tak wogle to poprzegladaj troche postow i odwiedz pare adresow - jaka ostatnio bawilem sie jednym progsem do zabezpieczania audio to ziomek powiedzial ze przez dzwiekowke mu poszlo ale nie inaczej. teraz musze tylko dojsc jak taka plytke z powrotem zripowac (bo sklonowac siejakos daje)

pzdrwm Nikita_Bennet

Majonez 20.04.2002 18:25

-Sid-The-Rat=>

zgadzam sie z Toba w 150% :)

zgodzilbym sie w nawet i w 200% ale ... nie gram w tym czasie w queya tylko unreala heh

-Sid-The-Rat=> 20.04.2002 17:21

Cytat:

wiedzmin (20-04-2002 10:56):
do gieldy mam daleko i nie sprzedaje swoich plytek, ale skoro nikt tu nie ma pojecia na ten temat to to po co intnieje to forum ???
chodzi chyba o to zeby zadawac pytanie i uzyskiwac na nie odpowiedzi, a jak sie to czesto zdaza wywiazuje sie tu tylko bezsensowna wymiana zlosliwosci
przykro mi ze tak na ciebie najechalem (i tak bardzo delikatnie), ale...
bylo tu kilku sciemniaczy ktorzy chca uniknac kopiowania DivX'ow rozprowadzanych na gieldach (zeby nie dalo sie wymieniac) - a ja takich ludzi nie znosze

poza tym po co chcesz zabezpieczac plyty? sam pewnie tez kopiujesz cudza muzyke (jezeli myslisz ze nie - ile masz mp3 sciagnietych z netu? - to tez piractwo) dlaczego chcesz innych pozbawic tej mozliwosci?

poza tym, bedzie to chyba finalny argument - i tak nie dasz rady, zeby ktos taki jak ja czy ten biedak ktory walczyl z Cactusem nie przegral tego grajac w miedzyczasie w Q3

poza tym - obrazasz nas mowiac ze nie mamy pojecia - my nie mamy checi sie nim dzielic

z nikim

grzeniu 20.04.2002 11:26

Cytat:

do gieldy mam daleko i nie sprzedaje swoich plytek, ale skoro nikt tu nie ma pojecia na ten temat to to po co intnieje to forum ???
chodzi chyba o to zeby zadawac pytanie i uzyskiwac na nie odpowiedzi, a jak sie to czesto zdaza wywiazuje sie tu tylko bezsensowna wymiana zlosliwosci
Ale sie uparles, juz wyzej podsunalem ci pomysl poszukania innego forum i podalem link do tematu ktory jest na tej stronie o zabezpieczaniu plyt. A my na tym forum mozemy sie zajac ewentualnie rozpracowaniem twoich wypocin jak juz ci sie uda zabezpieczyc te "twoje" plyty, zreszta tez bez entuzjazmu. Dziwna sprawa ze az tyle odpowiedzi ma ten topic :-(

cz 20.04.2002 11:11

Cytat:

nie rozumiesz ze my sie tu zajmujemy 'odbezpieczaniem'?
cala, k*rwa, dzisiajsza noc lamalem Cactus Data Shield z 4 audio cd, rano sie budze i widze topic na forum "jak zabezpieczyc audio cd" i az mnie skreca...

wiedzmin 20.04.2002 10:56

-Sid-The-Rat=> 20.04.2002 10:04

zadajesz niewlsciwe pytania
na niewlasciwym forum
jestes zlosliwy

nikt ci tu nie pomoze

tak samo jak kolesiowi co chcial nilby 'muze na imprezy', 'wlasne filmy' itp sciemy...
za czesto sie takich kolesi na gieldach spotyka

wiedzmin 20.04.2002 09:45

odpowiedz chociaz gramatycznie sluszna nie wnosi nic nowego do watku...

bgn 20.04.2002 07:36

Cytat:

wiedzmin (19-04-2002 14:41):
no to powinienies plytki za FREE rozdawc w ramach promocji pod gielda, wysylac na strony o mp3 ktore promuja nowych wykonawcow, rozdawc nam linki do twoich utworow. Jesli nie chcesz tego robic - to pracuj sam,
ja ci nie podpowiem, bo coz............znamy sie tylko z widzenia

Nol 20.04.2002 07:32

Po prostu jak wyżej. Było już parę postów na ten temat, był nawet jakiś DJ, który nie chciał udostępnić swojej własnej (podobno) muzy innym "kolegom", ale jak się dowiedział, że nawet jak mu się uda zabezpieczyć, to prawdopodobnie więksość sprzętu (przynajmniej starszego) mu tego nie zechce odczytać, to przeprosił i zrezygnował. :)

Pozdro

cz 19.04.2002 17:04

Cytat:

bgn (19-04-2002 14:19):
a to twoja wlasna tworczosc, ktora chcesz zabezpieczyc.
Nie lubie takich gosci
taa... a potem ot to komus porzyczy i kilkanascie postow jak to ominac... :D :D :D

BGN <- popieram !

wiedzmin 19.04.2002 14:49

A ktorym programem, bo w opisie zadnego z nich nie ma wzmianki co do zabezpiecen plyt audio ???
z gory dzieki za odpowiedz
pozdrawiam

Pedros 19.04.2002 14:46

Hmmm...
Da się to zrobić.
No masz link
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/protect.php3
Pozdrawiam
PS. Qrczę-sorki grzeniu

wiedzmin 19.04.2002 14:41

Pedros 19.04.2002 14:31

Cytat:

wiedzmin (19-04-2002 13:53):
Witam
Moje pytanie brzmi tak jak w temacie, jak zabezpieczyc AudioCD przez przegraniem ???, i konwersja na MP3

Cze nowy.
Źle trafiłeś - zrezygnuj tu z takich pytań. To nie jest groźba tylko rada. :) No chyba, że to Twoja muza. Inaczej pozostaje gwóźdź i palnik.
Pozdrawiam

bgn 19.04.2002 14:19

a to twoja wlasna tworczosc, ktora chcesz zabezpieczyc.
Nie lubie takich gosci

grzeniu 19.04.2002 14:12

No i tu: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/protect.php3
poza tym moze na innych forach (forumach ??? ) bo tu raczej zajmujemy sie czyms przeciwnym ;D

&y 19.04.2002 14:01

Oj cos mi sie wydaje, ze ten temat nie jest tu zbyt popularny i lubiany :) Jesli chcesz uzyj 'szukaj' + 'jak zabezpieczyc' i poczytaj wyniki :)

wiedzmin 19.04.2002 13:53

Jak zabezpieczyc audioCD

Witam
Moje pytanie brzmi tak jak w temacie, jak zabezpieczyc AudioCD przez przegraniem ???, i konwersja na MP3

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:37.