![]() |
witam, nie moge niestety zainstalowac poprawki bo nie umiem ustawic neta , mam zestaw do bezprzewodego d-link. nie wiecie gdzie znajde opis jak to zrobic ? router d-link z antenka połaczony jest z modemem motoroli. mam kompa podłaczyc pod modem i dopiero pozniej ustawiac. czy nie trzeba nic podłanczac. propsił bym o opis jak dla "małpy" miałem wczesniej lan na pc wiedz wifi jest dla mnie czarna magia. nawet nie wiem czy sa zainstalowane sterowniki.
dzieki za wszystkie odpowiedzi pozdrowienia |
jeśli masz HDAudio to ta poprawka jest konieczna.
|
Masz w windowsie poprawk***281; KB88111?
|
Jesli widzi twoja karte dzwiekowa to pownienes miec dzwiek (zakladam ze nie masz) i nie powinno byc problemu. Sprobuj tej mteody bo ja juz jej probowalem na kilku laptopach.
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam
musisz najpierw zainstalowac modem a wtedy wykryje ci przy instalacji modemu karte dzwiekowa i poprosi o sterowniki do niej. Ja w swojej Toshibie i nie tylko tak instalowalem dzwiek i tak to sie robi. Ma dzialac. Pozdrawiam |
Cytat:
nie wiecie co jest nie tak. sciagam plik 28/08/07 Sound Driver Realtek Semiconductor Corporation Windows XP 5.10.0.5413 World Wide pozdrowienia i czekam na odp |
qrde, człowieku, nLite tworzy obraz iso. który jest bootujący, no w mordę nie da się inaczej:nie:
|
Cytat:
pozdrowienia i czekam na odp |
Nie wiem co Ty kombinujesz, ale ka***380; nLite zrobi***263; obraz ISO a nast***281;pnie odpal nero (menu nagrywarka -> nagraj plik obrazu) i wybierz to co stworzy***322; Ci nLite.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
moze nie umiem tego właczyc albo sciagam kiepska wersje. w screenach fotki z opcja o która mi chodzi. |
I jak po tym co napisa***322;em Ci na PW?? :)
|
g***322;upie pytanie o obraz :-/. nie doczyta***322;em. ale mam inny problem.Obraz ISO utworzony w nLIte nie dzia***322;a poprawnie. w chwili uruchomienia komputera z p***322;yty CD nast***281;puje restart .
tutaj jest to opisane http://www.purepc.pl/node/881?pageNo=ALL jest nawet wyjscie:Je***380;eli korzystamy z programu Nero w opcjach nowej kompilacji wybieramy CD-Rom (start.) lub DVD-Rom (st.). W opcjach startowych ustawiamy: Plik obrazu: boot.bin (plik znajduje si***281; w folderze programu nLite) [tyle ze nero nie chce tego pliku oowrzyc :-/] Rodzaj emulacji: Bez emulacji Liczba ***322;adowanych sektor***243;w: 4 [gdzie ta opcje sie ustawia ?] Je***380;eli wszystko zosta***322;o ustawione prawid***322;owo mo***380;na klikn***261;***263; w przycisk nowy i doda***263; zawarto***347;***263; tworzonej p***322;yty. ale nie radze sobie z tym. pomoze mi ktos ? raport z programu Everest w za***322;aczniku. |
kurcze :-/, dlaczego nlite nie tworzy obrazy windowsa tylko przerabia pliki w folderze do ktorego został skopiowany z płyty cd ?
|
Ja zrobi***322;em tak:
Zainstalowa***322;em na Vi***347;cie program Everest i wygenerowa***322;em sobie pe***322;en raport, nast***281;pnie sprawdzi***322;em czy we wpisach dotycz***261;cych sterownik***243;w pada gdzie***347; ICH7M czy ICH8M, okaza***322;o si***281;, ***380;e by***322;a 7 wi***281;c tak***261; wybra***322;em a 32 lub 64 to zale***380;y do wersji systemu ;) No i nie musz***281; pisa***263;, ***380;e po takim wyborze sterowniki zadzia***322;a***322;y :) |
Cytat:
link do pliku http://www.mariuszbuj.republika.pl/s...0828123444.rar pozdrowienia i czekam na odp |
@Francis, jak tam posz***322;o?
U mnie wszystko lata a***380; mi***322;o najwi***281;kszy problem stworzy***322;y mi stery od BT poniewa***380; w mened***380;erze urz***261;dze***324; by***322;o wy***347;wietlane nieznane urz***261;dzenie ;) |
KarolluZ, już tak nie strasz ;) bo ze stronki widać, że pod XP jest sporo sterowników z xx.08.2007 :)
Załącznik 42734 |
Viśta wio jako jedyna pozwala na załadowanie sterownika sata z dowolnego nośnika [np. pendrive, fdd]. Po zintegrowaniu sterów nlite powinno pójść gładko.
Jak instalowałem viste to bez problemu rozpoznała dysk... @Francis Drake Czy Ty przypadkiem nie masz z przodu laptopa świecącego na niebiesko napisu TOSHIBA ;). Powiem, że z wyglądu przypomina on laptopa, z którym walczyłem i dałem sobie spokój... Niestety tak to jest jak w robocie 8 godzin to wyjątkowo za mało na cokolwiek ;). A co do twojego laptopa to przyznam, że rownież nie znalazłem tam AHCI ;) |
To (link) jest chyba sterownik do twojego HDD
Tak wystarczy zintegrowa***263; nLite'm, program sam z siebie nie modyfikuje systemu tylko je***380;eli sam tego chcesz z reszt***261; program jest PL wi***281;c dasz rade :) Niestety a mo***380;e stety po integracji dostajesz plik .iso gotowy do wypalenia, a co do tego F6 to nie jestem wstanie sobie przypomnie***263; czy na 100% uda si***281; zainstalowa***263; sterowniki do SATA z pena ;) Pisz jak tam posz***322;o :) |
Ilość załączników: 6
witam, tak zgadza sie, mam płytę recovery potrzebna do naprawienia visty.
tylko jak wyłączyć AHCI. w fotkach bios. takiej opcji niestety nie widzę. W jaki sposób sterownik SATA zintegrować z instalką Windy, za pomocą nLite ? sterownik mam ściągnąć do konkretnego modelu z neta ? czy ten sterownik znajduje sie na kompie ? Czy program nLite modyfikuje windowsa na płycie tworzy obraz i też trzeba go ponownie nagrać . Jest to skomplikowane ? czy można przekopiować sterowniki sata na pendriva i podczas ładownia plików xp wcisnąć f6 ? na stronie producenta nie widzę sterowników sata pod xp http://ce.computers.toshiba-europe.c...=20&service=CE |
tak na zdrowy chłopski rozum... panowie... czy ktoś z was juz od dawna widzial stacje dyskietek w laptopach !? nie sądzę... zastąpiono ją innymy bajerkami... do żadnego laptopa nie jest dodawana dyskietka ze sterownikami, ktore trzeba ładować podczas instalacji xp... a sami wiecie, że jeżeli chodzi o xp to nie mozna mu z niczego innego zaladowac sterownika przed instalacją jak tylko z dyskietki. a RAID w laptopie ? Jak ktoś włoży dwa dyski do laptopa to bedzie mistrzostwo :-).
Większosć producentów dodaje recovera na cd/dvd i bez problemu się go przywraca wybierając czy przywracamy pierwszą partycje [systemową] czy cały dysk... ale to chyba też zależnie od producenta. Chociaż HP się nadal wyłamuje i ma swoją ukrytą partycje bez żadnego dołączonego recovera... |
Dzi***347; m***243;j brat kupi***322; Toshibe A200 1M4 i sam sprzedawca w sklepie wspomnia***322; mu, ze lepiej by***322;oby zainstalowa***263; XP wi***281;c sam jestem ciekaw jak to b***281;dzie u Francis Drake'a na U300 :)
A co do braku dyskietki i integracji sterownik***243;w do SATA, mo***380;e wystarczy jaka***347; pami***281;***263; flash...? PS Te laptopy od Toshiby posiadaj***261; jak***261;***347; partycje z kt***243;rej system przekopiowuje si***281; na partycj***281;, kt***243;r***261; wybierzemy czy to wszystko kopiuje si***281; z tej Recovery CD? No i je***380;eli instalowa***322;bym XP'ka i co***347; posz***322;oby nie po my***347;li to czy przywr***243;cenie Visty p***243;jdzie bez problemu? :) _EDiT_ Zajrza***322;em do instrukcji i o ile na szybko dobrze zrozumia***322;em to jest tak: Jest ukryta partycja odpalana z F8 w razie jakie***347; awarii systemu - czyli po prostu jest to te windowsowe przywracanie systemu na ukrytej partycj. a w razie wi***281;kszych problem***243;w jest ta Recovery CD, z kt***243;rej uruchamia si***281; kompa gdy inne mo***380;liwo***347;ci zawodz***261; i wtedy ca***322;y dysk zostaje sformatowany i z tej CD zostaje zainstalowana Vista. Gdyby dosz***322;o do sytuacji, w kt***243;rej nie powiedzie si***281; instalacja XP to wrzucam spokojnie Recovery CD i czekam na powr***243;t do Vi***347;ty? :) Dobrze to wszystko zrozumia***322;em? ;) |
ogolnie pamietam, że wyłączało się w laptopach AHCI i było okey... jak miały chyba fujitsu... aczkolwiek ostatnio przyszla klientka z niemiecka wersja visty na laptopie i chciala usilnie wgrac xp, ale nie poradze, ze na stronie oficjalniej znalazlem stery do vga i chyba audio... czyzbyśmy powoli byli skazywani na viśte !?
|
Cytat:
Tylko czy aby napewno FDD/USB zgłasza sie jako A: bo instalka jak wiadomo woła A: |
**mondeo** mo***380;e mie***263; racje. Mia***322;em podobn***261; sytuacj***281; u kolegi z dyskiem Pod***322;***261;czy***322; pod sata i nie wykrywa***322;o go, tzn nie chcia***322; windows si***281; zainstalowa***263;. Pogrzeba***322;em w biosie i zmienia***322;em z raid na ide (nie wiem czemu, ale tak by***322;o). Potem posz***322;o bez problem***243;w.
|
Cytat:
Generalnie pierwsza metoda, szybsza, pozyteczniejsza, lepsza. ;) |
...ale to przecież laptop, nie ma napędu dyskietek, F6 nic nie da, musisz sterownik SATA zintegrować z instalką Windy, za pomocą nLite.
|
Co ma RAID do SATA?
RAID to macierz dyskowa a SATA to typ magistrali.... Musisz zrobi***263; jak pisa***322; Marynarz albo Ice. Najlepszym wyj***347;ciem jest wci***347;ni***281;cie F6 podczas instalacji. Windows poprosi Cie wtedy o sterowniki dla dysku. |
Wy***322;***261;cz w biosie Raid chyba w zak***322;adce Integrated Peripherals i zainstalujesz windowsa normalnie jako ATA,
nie b***281;dziesz musia***322; ***380;adnych sterownik***243;w podawa***263; podczas instalacji windowsa. |
Tak jak m***243;wi marynarz, w czasie instalacji XP b***281;dziesz mia***322; na dole pokazane wyszukiwanie jaki***347; tam sterownik***243;w i w pewnym momencie naci***347;nij bodaj***380;e F6. Nie wiem jak to ma si***281; do laptop***243;w, do chyba w stacjonarnych u***380;ywa si***281; dyskietek do tego celu.
|
Poszukac sterownika do kontrolera SATA i zintegrowac go z instalatorem XP. Pewnie nie bedziesz mial i tak reszty sterownikow z racji Visty w lapku domyslnie.
|
jak zainstalowac windowsa xp na toshiba u300
witam, próbuje zainstalowac xp na toshibie u300 , ma zainstalowaną viste. xp nie chce bujnac tz. nie widzi dysku sata. komp ma dysk sata. tutaj fotka http://www.pcworld.it/blogs/notebook...l_may07_02.jpg
co mam zrobic ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:28. |