![]() |
Thx. Doszukalem sie tez na polsl.pl
W przypadku ustania zależności między Pracownikiem lub Studentem a Instytutem, na mocy której student posiadał możliwość używania udostępnianego oprogramowania, osoba ta traci możliwość uaktualniania oprogramowania na swoim komputerze osobistym, zachowuje jednak możliwość dalszego używania udostępnionego w ramach programu oprogramowania wyłącznie w celach samokształcenia, oraz wykonując projekty niekomercyjne i niedochodowe. |
Wg informacji zamieszczonych na stronach mojego wydziału oraz na http://www.codeguru.pl/faq.aspx (witryna Microsoftu, przypominam), to tak.
Konkretny zapis z CodeGuru: Cytat:
|
Cytat:
|
Dodam od siebie, że wszystko zależy nade wszystko od wydziału, na którym jesteśmy, a nie jak powiedział @Creew od uczelni - akurat na AGH sytuacja niekiedy w zależności od jednostki dydaktycznej różni się baaardzo diametralnie ;)
PS. Wprowadzę jeszcze małą korektę postów, które pisałem kilka lat temu. Otóż po ukończeniu studiów nadal możemy legalnie korzystać z oprogramowania pobranego z MSDN AA, ale wyłącznie w celach niekomercyjnych. Dodatkowo nie możemy ww. software'u używać jako bazy do upgrade'u ;) |
No to wygląda że uczelnia Legnicka oszczędzała ...
Przynajmniej Windows 7 jest :) |
Ilość dostępnych programów zależy od studiowanego kierunku i samej uczelni jaki "pakiet" wykupi.
|
Ilość załączników: 1
@andy w twoim MSDN AA więcej programów niż w moim :(
Nawet Visual Studio 2010 jest a w legnickim ciągle 2008 |
Andy i tak nie zamazałeś wszystkiego :D:D
|
@Matefusz W7 jest dostępny przez MSDN w wersji x86 jak i x64
http://img64.imageshack.us/img64/190...1220152526.png |
Na uczelni powinien byc gosc, ktory jest za to odpowiedzialny. Na Polsl.pl bylo tak ze najpierw tylko wypalali nosniki i przyznawail klucze, a pozniej mozna bylo zglosic chec uczestnictwa w programie online i na studenckiego maila przychodzil indywidualny login i haslo do konkretnej strony M$.
Tak wiec szukaj wydzialowego koordynatora MSDNAA. |
Cytat:
Wesołych!:balwan: |
Windows 7 w MSDN.
Witam! :>
Orientował się ktoś jak sprawa wygląda z win 7 w MSDN? Gdzie trzeba zajrzeć, co kliknać, kogo na uczelni pytać? |
Cytat:
Ale nie jestem pewien w 100% poprawności tej informacji. |
Cytat:
Cytat:
Dziękuje raz jeszcze wszystkim. Teraz trzeba wziąć się za proces rejestracji :/ |
Cytat:
|
Cytat:
PS A jeżeli już ktoś korzystał z tego programu i zakończył naukę to dostaje jakąś tańszą ofertę zakupu systemu..? |
@baku sprawd***378; czy twoja uczelnia uczestniczy w tym programie.
|
A jak sie dostac do MSDN Academic Alliance ?
|
Po ukonczeniu studiow system jest legalny do czasu pierwszej reinstalacji :)
|
Cytat:
|
Cytat:
owszem... to jest legal... wszystko tak jakbys mial legala kupowanego... a jak uzywasz pirackiego softu na legalnym systemie, to masz piracki soft na legalnym systemie... wiec nikt wiecej nie wnika... :P ale prawda taka ze wszystko dziala bardzo dobrze... .mi tam juz chyba z 5 czy 6 razy normalnie sie aktywował... po reinstalkach... troche zmian sprzetu.. i jedna rozsypka była |
Dzi***281;ki Panowie za szybki odzew.
To rozumiem, ***380;e dostaj***281; pe***322;n***261; legaln***261; wersje za free i mog***281; korzysta***263; z update itp oraz nikt mi nie zagl***261;da, tudzie***380; nie wpieprza si***281; do tego jakich program***243;w u***380;ywam. Brak jaki***347; haczyk***243;w? |
mam, u***380;ywam w wersji angielskiej winde xp pro i bez problem***243;w z aktywacj***261;, nawet za drugim razem, bo sys mi zmar***322; ;)
|
A ja mialem i mam do sciagniecia XP SP2 PL, jest jeszcze win98 PL, 2000 Eng i Vista B. PL. Poza tym sporo innego softu. Niestety problem aktywacji jest kiepsko rozwiazany.
|
ja mam.... ogolnie w downloadzie dostepny jest tylko EN, ale poszed***322;em gadac z ludzmi odpowiedzialnymi u nas na wydziale za program i dosta***322;em PL z kluczykami.
Ogolnie sprawa prosta.... pobierasz i nikt o nic nie pyta.... zasady zapewne znasz... licencja zwykla... musisz na kazdym kluczu sie aktywowac... nie jest to corporate... chcesz wiecej info zadaj konkretne pytanie :P |
Windows z programu "MSDN Academic Alliance"
Korzysta ktoś z Windowsa z programu/licencji "MSDN Academic Alliance"? Jak sprawa wygląda? Wszystko jest tak ładnie jakby się wydawało?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:50. |