![]() |
Problem z memorka
Mam problem z meomrka w takich grach : GoW 1 i 2, Black. Kiedy chce zasejwowac stan gry wykrywa mi karte i w czasie sejwowania po chwili wyskakuje Save Failled. Po paru probach pojawia sie komunikat ze nie ma karty w slocie.(aktualnie uzywam karty 8mb zakupionej na allegro niby jest orginalna, ale ten sam problem mialem na swojej orginalej karcie ktora dostalem z plejem, gry sprawdzane u kumpla i u niego normalnie mozna sejwowac)
Aha zapomnialem dodac, czy pendrive moze zastapic memorke?? Czy 3ba jakies oprogramowanie na niego wrzucac zeby bylo mozna na nim sejwowac?? |
|
witam...
mam problem z save'owaniem 2 gier 50 Cent Bulletproof i GUN... objawy takie same jak i u wszystkich na tym forum(posiadajacych ten problem) czyli juz niby zapisuje i wyskakuje komunikat ze karta pamieci zostala wyjeta lub podobnie... robilem formata MCKillerem i nic... to samo co i bylo... Mam na plycie nagrany ten zestaw programow przez Beriona bodajze (thx ;]) i mam taka prosbe o takie bardzo ***321;OPATOLOGICZNE wytlumaczenie jak tu saveowac gry na PENDRIVEA tym MCSIO... czyli odpalamy to i to wciskamy ten i ten klawisz potem wchodzimy tu i tu itd a nie jakies skroty programowe :P itp... bylbym bardzo wdzieczny... |
Dzia***322; emulacja na PS2 to nie najlepsze miejsce na taki post. przenios***322;em.
Cytat:
|
Mam pytanie czy bez formatowania da się zapisywać stan gier, bo ja nie formatowałem a savy mogę robić. Mam problem tylko z GoW 1 tzn czasami nie wykrywa karty w slocie. Karta jest na 99% oryginalna
|
Nie formatowa***322;e***347; bo ju***380; by***322;a sformatowana. Karta nie sformatowana to same FFh, wi***281;c jak niby gry czy jakiekolwiek inne programy mia***322;y co***347; na nie zapisywa***263; - do tego potrzebny jest jaki***347; system plik***243;w (upraszczaj***261;c).
Przykro mi, ale Twoja karta jest na 101***37; podr***243;bk***261;. :} |
A czy wie kto***347; gdzie mo***380;na dosta***263; na 100***37; oryginalna memorke?
|
Cytat:
|
W***322;a***347;nie ta moja by***322;a kupowana w porz***261;dnym sklepie ;/. A i jak to formatowanie wygl***261;da i ile trwa, bo mo***380;e sie sformatowa***322;a automatycznie
|
Cytat:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...aq/strona7.php |
Nic si***281; nie robi automatycznie i bez Twojej wiedzy. Chcia***322;by***347; aby tak by***322;o? Chcia***322;by***347;, aby sprz***281;t wykonywa***322; za Ciebie pewne operacje bez Twojej wiedzy?...
Zostajesz zapytany i po potwierdzeniu trwa to kilka(na***347;cie) sekund. Sklepy same kupuj***261; poniewa***380;: a.) ci***281;***380;ko odr***243;***380;ni***263; (czasem sami nie wiedz***261;) b.) problem wyst***281;puje tylko w niekt***243;rych grach, a wi***281;c szansa ***380;e przyjdzie klient i jeszcze udowodni, ***380;e memorka jest wa***322;kiem jest ma***322;o prawdopodobne. c.) s***261; przera***380;aj***261;co tanie, a wi***281;c sprzedawca ma niez***322;y zysk. |
Cytat:
I czy wie ktoś w jakim sklepie mają oryginalne memory card? Bo nie uśmiecha mi się kupować jeszcze raz podróbki Dobra sprzedawca zgodził się na zwrot pieniędzy. I przeglądając stronę sony dowiedziałem się, że oficjalnie wspierają media-markt, tylko że ostatnio jak byłem to kosztowały coś około 80zł ;] |
Cytat:
|
Cytat:
...a jak nie to google "playstation sklep" :spoko: |
Dobra kupi***322;em w media markt i jest wszystko ***322;adnie, ale mam pytanie o god o war czy u was w wersji PAL te***380; s***261; powycinane filmiki bonusowe?
|
Powycinane s***261; na wersjach rip co znajduj***261; si***281; w sieci ,na orginale s***261; pi***281;kne filmiki kt***243;re wrto zobaczy***263; :)
|
hej kupiłem kartę do ps2 (konsola nie przerobiona) scph-9004. Gdy chce zapisać gre wyskakuje mi save failed a w grze burnout 3 takedown ERROR OCURRED . Poszedlem do kumpla i burnout zapisal sie bez problemu. Nie wiem co zrobic. Aha jeszcze jedno... kumpel zrobil save na karcie i przynioslem ja do domu i u mnie nie widziala konsola w browserze tego savu. PROSZE O POMOC BLAGAM....
|
Chaotycznie napisałeś.
Poszedłeś do kumpla z grą czy swoją kartą? Kumpel zrobił save na karcie, ale czyjej swojej czy Twojej?... |
poszedłem z gra i karta do kumpla i zrobil on sava na mojej karcie. przyszedlem do domu i browserze karta byla pusta. THERE IS NOT DATA. gra tez nie widziala sava
|
Uporządkujmy:
gra nie zapisuje save'a na Twojej karcie na Twojej konsoli, za to zapisuje go na Twojej karcie, ale na jego konsoli. Tak? Jeśli tak to czy masz tak tylko w tej jednej grze czy we wszystkich. |
Cytat:
Dokladnie tak jak piszesz Berion . Mam ten problem we wszystkich grach. Posiadam 6 orginalnych gierek i na kazdej jest ten problem. Licze na twoja pomoc. Browser karte widzi i pokazuje ze jest pusta. |
Jeśli dokładnie tak, to jest to ewidentna wina portu. Nie znam się na hardware'rze za bardzo, więc ciężko mi powiedzieć co padło i co trzeba wymienić. Jak zawsze w takich przypadkach, odsyłam na elektroda.pl - jest tam kilka osób, które zajmują się serwisowaniem old genów.
|
na poczatku myslalem ze te nowe wersje maja zabezpieczenia na nieorginalne karty. Jest to mozliwe, mam scph-90004 CB????
|
Nie jest to możliwe. To znaczy byłoby możliwe, ale Sony nie robi czegoś takiego. Za to wiele developerów ma własne pomysły na obsługę kart w ich grach i dlatego na podróbkach są problemy. itd.
Ale to nie Twój problem akurat. ;] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:32. |