![]() |
Cytat:
:czar: |
a jak mam wydrukowac jak nie mam w domu drukarki:szczerb: - :idea: mam sobie przepisac:haha:
|
Cytat:
Grrr... :kawa: |
Cytat:
|
Cytat:
Jak nie masz czasu to sobie wydrukuj - przeczytasz w WC :taktak: || |
dzis nie mam czasu jestem na urlopie:haha:
|
Cytat:
Poczytałeś wczoraj? Poczytaj dzisiaj :> Bo właśnie sobie odchlebiam, a nie pochlebiam :czytaj: || |
nie pochlebiaj tak sobie :mruga: - poczytalem wczoraj troche i sie dowiedzialem:D
|
Cytat:
Jeżeli już, powiedziałbym, że raczej często jestem górą... :czytaj: Ale guru? :nieee: :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
dobra czyli plex = benq w testach, wiec 434 jest dobrym wynikiem:D
Seku o tym pisal wiele razy:taktak: |
Cytat:
Litki przesładzają niestety i wiedziałbyś o tym na pewno Gdybyś się tyle czasu nie grzebał w śmieciach :kosz: || |
Cytat:
To litki juz sie nie licza:ysz: - specjalnie kupilem tego litka a ty mi z takim czyms wylatujesz :bicz: :D |
Cytat:
Ale najlepszym wymiernikiem jest niestety test na Benku :taktak: :mruga: |
Ilość załączników: 2
:fiu:
verbatim pastel x4 - EAC bez bajerow jakie daje plextools:taktak: Vizz i co ty na to:D Załącznik 48211 Załącznik 48210 :slonik: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
edit Kto mi powie jak odzyskac dane - popsul mi sie plextor czy co??? Załącznik 48115 |
@Promek
wracaj mi do ***347;mietnika i to ju***380; :D |
czyli nie kupie:ysz:
|
Mam jeszcze ca***322;ego cake'a, nierozpakowanego. :>
:D |
irlandzki ebay :szczerb: to stare zapasy, przywiezione od @joujoujou, ale pastele to to samo (przynajmniej te starsze)
|
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
Może tam do makaronu gratis dają... :> || |
:nie:, plytek nie ma
nie wiem czym palona Dostalem takie wlasnie z Turynu A tak mowi sie ze nosniki plextora niewiele warte:ysz: Szkoda bo chetnie bym kupil w normalnym sklepie ale nie widzialem jeszcze. W Alstorze stwierdzili ze niestety nie ma tych plytek - plextor sie podobno wycofal. Ktos jedzie do Wloch :idea: |
Cytat:
|
OK, dzi***281;ki ;)
|
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 6
maxell
Załącznik 47188 Załącznik 47193 TDK Załącznik 47189 Załącznik 47190 SONY Audio - niestety nagrana na max-a Załącznik 47191 Załącznik 47192 |
:poddaje::P poddaje sie jak na razie w zwuklym PC jest troche slabiej:haha:
Co do programow to jednak ma znaczenie - ale wazniejsze :na_ucho: nosnik Zrobilem to poszedlem kupic kilka plyt ale - bylem w 3 sklepach i wszedzie to samo Wiec u mnie na wsi nie udalo sie kupic verbatim pastel. Mam nadzieje ze jak pojade w niedziele na jeszcze wieksz wies, Ed mi powie gdzie kupic:D Choc zamiast piwa zmuszony chyba bede kawe wypic :kawa: Za chwilke jak zdaze dam testy TDK i Sony palone x8 |
Cytat:
Zobaczymy ile wart naprawdę jest ten twój sprzęt za 4 stówki... :> || |
Vizz wybacz, ale te moje maxell znacznie lepiej wychodza od tych Emtec-ow:taktak:
Jutro dam ten wykres z litka - tam jest rzedu 300-400 C1 |
Cytat:
Testuj! I nie protestuj! :nieee: :czar: |
Cytat:
PS Testów nie robie, bo nie mam na to nerwów ani czasu :) Tak, jak piszą koledzy - dla testów musisz kupić jak najwięcej różnych nośników i sie bawić. |
Cytat:
A w MM obecnie s***261; Emteki w wa***322;kach od CMC - kilka wykres***243;w rzuci***322;em na forum Bardzo ***322;adnie si***281; pal***261; :ognicho: Dobr***261; parti***261; s***261; te***380; Platinumy od Daxona - te***380; wrzuca***322;em na forum :taktak: :mruga: |
Najlepiej kup du***380;o r***243;***380;nych i testuj, testuj, testuj... :zongluje:
:mruga: |
Powiedzmy ze sie zgadzam - co najlepiej kupowac???
|
Cytat:
Co z tego, że zmarnowałeś 50 płytek jak to ciągle ten sam cake i ta sama partia... :ysz: || |
nie dobijajcie mnie zmarnowalem juz z 30-50 plytek conajmniej:ysz:
Monolog tak jak nie chcecie gadac:D Bo troche to dziwne rozne nosniki w roznych sklepach i ciagle nie jest toto czego bym oczekiwal. Jakbym nie nagrywal zawsze najlepsze sa u mnie maxell:ysz: :idea: a moze one sa najlepsze. Jeszcze jedno najlepeij pali jak nie kozystam z ASPI - bo plextools tego nie uzywa. Chodzi mi jeszcze jedno po glowie i jutro to przetestuje Moze problem tkwi ze ja ciagle testuje na sprzecie gdzie dyski mam tylko na scsi. Jutro podepne do zwyklego PC z poczciwym pentium IV i zwyklymi dyskami. Zobaczymy czy cos sie zmieni. To nie moga byc nosniki:nie: Za duzo ich juz ich bylo i ciagle brak tego jedynego:ysz: |
ja tu widz***281; ze @prometeusz
raczej monolog prowadzi w ca***322;ym temacie no ale jak widzi w tym sens to jak najbardziej |
A może na jakichś płytkach dobrych nagrasz zamiast się bawić programami? :>
|| |
ciekawie to wyszlo, ale nie tak jak liczylem:ysz:
Wiec po zmianie na 1.02 minimalnie mniej bledow ( wiec pytanie czy warto zmieniac) natomiast zdecydowanie lepiej sobie radzi duet EAC+burrrn ilosc bledow dochodzi na maxell do 3-4tys ale to ciagle jeszcze nie to. Aha no i burrrn w tym momencie obslugije na tym firmware CD-TEXT |
Podmiana przeszla bezproblemowo:D
pora na palenie8-) |
Cytat:
Ja sie tam poniedzialku nie moge doczekac by tem firmware podmienic na nizszy i sprawdzic co bedzie. |
Sony CD-R 700 MB PX-716A 1.11
Załącznik 47121 Ładne C1 to tylko na TY :ysz: Na Soniaczu nie za bardzo... |
W Polsce 450 PLN
http://sklep.cdrinfo.pl/pelny_29802.html W Irlandii 102.85 euro http://www.elara.ie/products/details...uctID=S3647271 |
ile trzeba dać za Premium 2 ? pln ?
bo z waszych powyższych testów to nic specjalnego |
Mam Marantza CD-63 MK II KI i czyta mi nawet Platinum
|
Cytat:
to czy ja p***322;yt***281; nagram na Verbatim CD-R od TY czy na byle bublu z marketu to sam d***378;wi***281;k b***281;dzie taki sam ale za to ma znaczenie bo owego bubla w***261;tpliwej jako***347;ci czytniki po prostu nie odczytaj***261; lub b***281;d***261; przerywa***263; a Verbatim rusza bez zaj***261;kni***281;cia no i w tym wypadku muzyka przetrwa d***322;ugo na tym no***347;niku P.S. Verbatima CD-R od TY jak nagram Px 760 ***322;yka nawet odtwarzacz stacjonarny MARANTZ kt***243;ry czyta tylko orygina***322;y P.S. 2 a kto ci kazuje zmienia***263; tego Px trzeba dokupi***263; kolejny palnik jak przysta***322;o na u***380;ytkownika tego forum :D u mnie standardowo 3szt. ca***322;y czas zamontowane + kiesze***324; USB na nowo***347;ci ale na razie nic nie ma ciekawego na rynku |
Drodzy koledzy
Zwróciłam się bezpośrednio do Vizzarda nie dlatego, abym nie doceniała wiedzy innych userów, ale dlatego, że Vizzard parę postów wyżej napisał: Cytat:
I tyle Póki Plextor nie padnie, zmieniać nie będę Być może inne nagrywarki dają mniej błędów C1 ale za to ta daje bardzo ładny dźwięk po nagraniu |
Cytat:
|
Cytat:
To egoistyczna polityka Plextora, kt***243;ra preferuje tylko swoje programy do swoich nap***281;d***243;w Na wszystkim trza robi***263; kas***281; pod pokrywk***261; presti***380;u i profesjonalno***347;ci... Ta funkcja dla Plextora w NCDS jest zablokowana Wi***281;c najlepiej jak by***347; mia***322;a Litka albo Benka :taktak: :mruga: Cytat:
Cytat:
|
ja tam Premium 2 nie potrzebuje to samo mam z Px 760 i jeszcze DVD pali :D
@prometeusz @Agusia @Vizz... chodziło o scan na NCDS np. Benq :czytaj: Załącznik 47107 palona 8x bez VariRec i GigaRec Załącznik 47108 po raz kolejny dziwny zbieg scan Benq i Px :taktak: ciekawe co by pokazał Litek pewnie brak C1 na tej płytce || |
Cytat:
PS Sorry, że nie jestem Vizzardem... :P |
Ilość załączników: 3
|
Ilość załączników: 8
Agusia zobacz na swoje ustawienia
Osatnie jedynie ma byc aspi tu nie mam zainstalowane akurat Załącznik 47090 Załącznik 47091 Załącznik 47092 Załącznik 47093 Załącznik 47094 Załącznik 47095 Załącznik 47096 Załącznik 47097 |
A tu Verbatim Pastel - płyta nagrywana tylko z VariRec ( za długa na AMQR )
Załącznik 47084 Załącznik 47085 |
Dobra dla mnie wiadomosc
podmiany biosow na nizesz , wyzsze i znow nizsze w plextorze px-w2410a przeszly pomysle testy. Liteony pod tym wzgledem to istny koszmar:D Wiec w poniedzialek podmiana firmware na 1.02 sie odbedzie:taktak:. Jak sie okaze zle wrocimy:D |
Ty normalnie chcesz bym rozwalil swego premium-a:D
|
Ta sama płyta co wyżej testowana z większą prędkością
Załącznik 47083 Do Vizzarda Nie mogę zrobić testu na NCDS, opcja "start" jest nieaktywna |
bardzo
Ale tymczasem zobaczymy co wyjdzie po EAC i ewentualnie jeszcze czyms innym palone. A potem testy w nero poleca :taktak: |
Cytat:
No trochę jeszcze poczekam... :taktak: :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
:> |
Daj linka to zrobimy:>
Zreszta moje wyniki przy tych Agusinych cieniutkie. Zaczynam wypalac wg jej instrukcji:D |
Szpanerzy i Szpanerki!
A poza tym co to w og***243;le s***261; te okieneczka :O Mo***380;e zrobicie porz***261;dny test w NCDS jak Pan B***243;g przykaza***322; :taktak: A nie obnosicie si***281; z pirackimi PlexToolsami... :> :czar: |
Verbatim Vinyl płyta audio nagrywana z prędkością 4x z użyciem Varirec i AMQR
Załącznik 47046 Załącznik 47047 |
Postanowilem jeszcze jedna traxdate nagrac - tym razem z AMQR, troche lepiej ale dalej tragedia.
Załącznik 47013 Co najlpesze kupilem wlasnie maxell ( polecane wlasnie do premiuim) Podobnie jak traxdata od ritec-a Załącznik 47012 Chyba zostane wiec przy tych nosnikach. Jeszcze tylko gdzies musze dorwac verbatim azo i juz wszystko jasne bedzie czym palic w plextorze:D edit wlasnie pale na BASF-ie Gold - ciekawe czy jakosc bedzie warty ceny |
BASF
Załącznik 47009 i traxdata czarna a tak sie dziwilem czemu tego sie sluchac z tych plyt za bardzo nie da :haha: Zrobilem testy i wszystko jasne. Plextor pozwala ja zapisac z predkoscia x4 Załącznik 47010 |
Ilość załączników: 4
testow ciag dalszy.
Na razie nie testujemy nosnikow - tylko sam neped jak i SW do wypalania. Wiec tamte testy odczytywane i nagrywane byly wylacznie poprzez PlexTools. Dzis testy z Nero + te same nosniki Odczyt MAX zapis x8 Załącznik 47004 Załącznik 47005 Dla porownania Nero i te same ustawienia + palnik GSA-H10N w tym samym kompie Załącznik 47006 Załącznik 47007 Przydalo by sie jeszcze zrobic test przy pomocu slynnego EAC do odczytu i zobaczymy co to warte |
Ilość załączników: 3
i jeszcze Jitter
x48 x8 Załącznik 46894 x48 x4 AMQR Załącznik 46895 x48 x8 VARIREC 1,5 + AMQR Załącznik 46896 |
Ilość załączników: 8
testowana plyta
Załącznik 46885 bledy C1 C2 plytka AUDIO :hmm: mam tyle kopi jednego nagrania:haha: czytana x4 nagrana x4 Załącznik 46886 czytana x4 nagrana x8 Załącznik 46887 czytana x10-24 nagrana x8 Załącznik 46889 czytana x48 nagrana x8 Załącznik 46890 czytana x48 nagrana x4 AMQR Załącznik 46891 czytana x48 nagrana x8 VARIREC 1,5 + AMQR Załącznik 46892 i :wow: zczytan jako Wav i wypalone jako kompilacja czytana x4 nagrana x8 Załącznik 46893 Najlepiej wypadlo czytanie przy max predkosci i paleniu 8 - wyzszych predkosci palenia jeszcze nie robilem. |
premium2 - testy
prosze o pozostawienie tematu. niebawem beda zalaczniki :taktak:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:02. |