![]() |
Tak, to. I zauwazylem ze jednak jest odplatna - z nowym rokiem zabrali mi z konta 25 PLN za prowadzenie karty.
|
Cytat:
|
Aktywna. Wszystkie dane są poprawne. ;]
Jutro spróbuję pokombinować z imieniem i nazwiskiem. Może faktycznie tu robie błąd. Wpisałem Nazwisko Imie , czyli pierwsze duże reszta mała i bez polskich znaków. Po za tym kilka podejść robiłem, więc pewnie mam bana na 24h. |
1. Czy karta jest aktywna? 2. Czy CVV2 jest poprawne? 3. Czasem sa problemy jak w imieniu badz nazwisku sa polskie znaki - sprobuj bez. Bylo tez cos takiego ze trzeba bylo wpisywac albo duzymi literami albo normalnie wiec wyprobuj kombinacje zarowno (przyklad) "Adam" jak i "ADAM".
|
Aktywowałem kartę, ustaliłem sobie limity, wpisuję dane w konsoli i... nie przyjmuje mi. Wprowadzam poprawny numer (bez spacji itp. znaków), prawdziwe dane osobowe, adres itd. Jednym słowem wszystko. Co jest nie tak?
|
Zaloz eKonto - jest to usluga darmowa, przynajmneij byla jak zakladalem 3 lata temu - za zalozenie i prowadzenie nie placisz nic. Jak juz bedziesz mial aktywne konto bankowe wejdz w ustawienia rachunku glownego, wybeirz eKarty i zloz wniosek o eKarte :-)!
|
To się ogólnie nazywa eKonto !? Wlazłem na stronę mBanku a tam tego w ciul jest :| Pytam się, aby nie dać plamy i nie pozakładać potem kilku rzeczy :/
|
Witam.
Ja też mogę potwierdzić że ekarta mBanku działa bez problemów, sam jej używam do płacenia na psstore od samego początku posiadania PS3. Działa zarówno na naszym polskim jak i amerykańskim sklepie :) Pozdrawiam |
Nic wiecej nie potrzebujesz. Jedynie musi byc na tej karcie przynajmniej 20 PLN zeby przeszla weryfikacje (Sony pobiera jakas oplate w celu weryfikacji karty i zwraca ja przy pierwszej transakcji). Dla pewnosci nabij karte na 50 PLN przy pierwszym razie a Wallet zasil na tyle ile Ci potrzeba +20.
|
Czyli reasumując, bo już się zakręciłem, aby kupować coś na ps store wystarczy tylko ta eKarta z mbanku !? czy potrzebuje coś jeszcze ?
|
Wpadłem na to wcześniej drogi Watsonie. Też dupa :P
|
...wstukaj bez pauz :-P
|
eKarta z mBanku to działa podobno od bodajże roku dopiero.
Wczoraj chciałem aktywować tą kartę na ichniej www. Wstukuję numer karty (jak mniemam tylko "iksy" xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-yyy) i dostaje monit, że numer nieprawidłowy. Myślę sobie: dzwonie do drani na infolinię. Przywitał mnie automat, poprosił o id klienta, a potem o telekod. Podałem i dowiedziałem się, że telekod niezgodny z identyfikatorem... W ten o to sposób jutro stracę 10zł na bilet tramwajowy i przeleci mi koło nosa Wipeout HD za 55zł... //albo to ja jestem jakiś ułomny i nie ten numer karty wpisuję. :P |
echhh.... no ja nie wiedziałem o tej eKarcie z mBanku, chociaż pod tym linkiem co podałem to koleś coś o niej wspominał... kurcze, zastanawiam się tylko ile kont będę musiał pozakładać, aby coś w końcu zakupić na ps store :-/
|
visa electron z inteligo tez dziala
|
Po co WireCard skoro eKarta z mBanku jest bez problemu akceptowana - wystarczy ja dodac w ustawieniach konta i ladnei nam sciaga kase.
Jakby ktos znal sposob na akceptacje europejskich kredytowek przez japonski PS Store niech da znac - nie usmiecha mi sie wieczne kupowanie kodow na eBayu... |
Dla tych co mają problem z zakupami w PS Store polecam ten oto link.
|
Cytat:
|
ups to moj blad, myslalem ze przez przegladarke;(
|
Cytat:
|
kopiuj wklej z notatnika?
|
Chciałbym troszkę odświeżyć temat... Chodzi oczywiście o zakupy w PSS. I teraz... aby coś zakupić w PSS trzeba mieć fundusze w takim wirtualnym portfelu. Zasilić go można po przez posiadanie jednej z trzech [o ile się nie mylę] rodzai kart płatniczych... wpisanie numeru karty, a potem danych personalnych... I tu zaczyna się problem... W moim nazwisku znajduje się literka "Ł", której nie mogę wpisać, bo jest tylko samo "L". Jak daję samo "L" to mam komunikat, że dane są nieprawidłowe i abym je sprawdził i poprawił. Czy da się coś z tym zrobić ?
|
PS3 NIE ma blokady regionalnej na gry dla PS3. Tylko na PSX i PS2.
Zreszt***261; Ca***322;a Europa (+Australia) to PAL. |
a czy orientuje się ktoś czy na przykład gra na ps3 zakupiona w Anglii będzie działała bez problemu na polskiej konsoli !?
|
szybkosc wczytywanie plyt BD
i nic wiecej narazie |
@demek nic specjalnego !? Co prawda fanem wyścigów nie jestem, ale jak dzisiaj odpalilem GT4 na ps2, a potem filmiki z gameplaya GT5P na ps3 to naprawdę robi wrażenie. Jednak może inaczej... widzę, że jakoś ogólnie anty jesteś nastawiony do "chlebaczka"...napisz co na tobie zrobiło wrażenie na ps3...
|
Cytat:
nic specjalnego |
A czego sie spodziewales? Tradycja prologue (czyli platnego dema) rozpoczela sie od GT 3 i trwa do tej pory - ja wiedziaelm co kupuje. Warte 139 zl ;-)...
|
Cytat:
czekam teraz na G25 |
Do instalacji Linuxa musisz sformatowac dysk, nie ma na to rady. Jest w Settings opcja Backup - podpinasz dysk na USB sformatowany w FAT32 (NTFS PS3 nie obsluguje) i robisz Backup. 60 GB backupuje sie okolo godziny. Nie wiem jak wyglada instalacja, ale wiem ze trzeba do niej klawiature i myszke - bez tego sie nie uda. Sam Linuxa nie instaluje - 10 GB dziad chce, za malo by mi na dema zostalo ;-)...
|
@MAX a nie wiesz jak to jest z czymś takim, że chcę zainstalować linuksa, robie inny podział partycji... czyli tym samym tracę dema zainstalowanych gier... czy nie da się zrobić ich jakiegoś backupu !? Tak troszkę nieopłaca sięzasysać na przykład demka burnouta, które zajmuje ~800MB !?
|
Wiec tak...
Z PS Store korzystam, mam 3 konta - na PL, US i JP. Na wszystkich sciagam bezplatne materialy bez problemu, co do platnych - moja Visa jest obslugiwana przez PL i US, do placenia w japonskim PSS trzeba miec karte kredytowa wydana w Japonii. Co do danych nie musisz podawac prawdziwych (w US i JP nawet NIE MOZESZ bo Cie mechanizm weryfikacji nie pusci, musisz zmyslic adres z innego regionu), ale moze Cie ominac np. darmowy Bond na BluRay od Sony ;-). Co do GT5 Prologue - urywa glowe. Tyle ze ma jedna zasadnicza wade - podobnie jak WarHawk, nie mozna sie nim podzielic z kolega (kupic "na spole"). A wiekszoscia gier mozna - dodajesz u kolegi profil ze swoim kontem, wybierasz Download List i sciagasz, instalujesz na tym koncie, potem przelaszczasz sie na konto kolegi i... grasz. Mozesz wykasowac login i haslo ze swojego profilu, ale NIE WOLNO Ci usuwac konta, bo gra PRZESTANIE DZIALAC! |
@szczuru, ja właśnie coś tak podejrzewam, że się różni... zwłaszcza, że do Polski jakoś mało dociera odnośnie nowinek... najlepiej będzie założyć drugie konto na ps store :D pokombinuje coś wieczorem :-))
|
@KarolluZ, nie chce Cie w b***322;***261;d wprowadza***263; bo w 100***37; nie jestem pewien jak to jest w przypadku PS3 ale w przypadku PSP PS Store r***243;***380;ni***261; si***281; zawarto***347;ci***261; w stosunku do regionu.
|
A czy jak zgłosiłem swoją "przynależność" do polskiego PS STORE to czy idzie to jakoś zmienić !? I ciekawe czy PS STORE różnią się od siebie zawartością [chodzi mi o demka gier, trailery]...
|
Zgadza si***281;, wr***281;cz idealna analogia. Nadal te***380; uwa***380;am, ***380;e GT4P powinno by***263; za max 50z***322; (w poprzedniej generacji us***322;ugi sieciowe Sony by***322;y co najmniej w powijakach). To ju***380; nawet wi***281;cej oferowa***322;o GT Concept Tokyo-Genewa, ani***380;eli dumnie ochrzczony 'GT4 Prologue'.
Tak***261; polityk***281; uwa***380;am za idiotyczn***261; i c***243;***380;... przestrzegam. W tej materii podobaj***261; mi sie praktyki Microsoftu (a naprawd***281; nie wiele ich praktyk mi si***281; podoba :D). Np. mo***380;na by***322;o przez bodaj***380;e 3 miesi***261;ce testowa***263; darmow***261; beta'***281; Halo 3 (multiplayer only). Obop***243;lna korzy***347;***263;: dev maj***261; za free ton***281; beta tester***243;w :haha:, gracze przedsmak ko***324;cowego produktu. |
co do GT5 Prologue... to powinni to udostępnić jako jakieś demko, abu móc w to pogiercować=>przetestować=>odłożyć kase i kupić oryginał :-)) A przydomek Prologue może świadczyć o tym, że to już jest jakieś demko, znaczy się wstęp do gry... podobnie [o ile się nie mylę] było z GT4. Też było prologue...
|
Wszystkie pobrane free/$ fanty s***261; z DRM (Sony :D). W przypadku gier czy dem, nie uruchomisz tego z p***322;yty. Dlaczego? Bo wszystko jest spakowane (szyfrowane i kompresowane), a jak dot***261;d nie z***322;amano jeszcze algorytmu. Poza tym pliki na pewno maj***261; media flag - w tym przypadku pewnie hdd lub co***347; w ten dese***324;. Przynajmniej mi si***281; tak wydaje, bo konsoli nie posiadam.
Co do GT5 Prologue to NIE kupuj tego - nie warto (nie za tak***261; sum***281;). GT5P jest czym***347; w rodzaju demka, kt***243;re na zdrowy rozum powinno by***263; rozpowszechniane za free. To taki a'la GTHD. Na prawdziwe GT5 przyjdzie nam jeszcze troch***281; poczeka***263;. Ta konsola nie jest tak multimedialna i user friendly na jak***261; j***261; kreuj***261; lub jaka sie mo***380;e wydawa***263;. Na to przyjdzie jeszcze pora - jak s***261;dz***281; wraz z jakim***347; sensownym exploitem. |
Przed momentem zalozylem sobie tam konto i wlasnie zasysam jakieś trailery gierek :). Troszke dobija mnie sam transfer, bo szkoda, że on nie jest nigdzie napisany, ale zbyt szybko to się nie ściąga. Zobaczyłem tam, że ukazało się juz Gran Turismo 5 Prologue, ale cena to mnie zabiła.. 139zl (!!!!). Taka niska cena jak gierki na ps3 chodzą od 200 - 250zl ? Czy to oznacza, że gre po prostu kupujesz bez nośnika i ściągasz ją od razu na dysk !? Ciekawe jak to potem jest z wypaleniem na krążek i graniem...
|
ja si***281; zarejestrowa***322;em, jakies dane tam poda***322;em, np emaila, kt***243;ry wa***380;ny jest przy logowaniu (mo***380;esz na potrzeby PS3 stworzy***263; sobie nowe, anonimowe konto pocztowe) nr konta nikt nie wymaga, ***347;ciagasz sobie dema gier a jesli chcesz kupi***263; to chyba tylko kart***261; kredytowa mo***380;na p***322;aci***263;
|
Czyli normalnie można się tam zarejstrować bez podawania jakich kolwiek zalozmy [prawdziwych] danych takich jak iie nazwisko numer konta bankowego ? :D
|
Zale***380;y. S***261; rzeczy za free i s***261; walut***281;.
Ja PS3 nie posiadam, ale np. M@X to co i raz stamt***261;d kupuje jakie***347; casuale, ***347;ci***261;ga demka itp. |
PS Store w playstation 3
Czy ktoś z posiadaczy ps3 rejestrował się na PS Store ? Chodzi mi ogólnie na jakiej zasadzie to polega... Tak przeglądam na stronach oficjalnych ps3, że jakaś gierka ma wyjść na blu-ray, a obok tego jest napisane download. Czy zatem PS Store jest darmowe, aby coś ściągać, czy płatne !?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:13. |