Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   PS3 - magiczne ISO Loadery ;) (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-magiczne-iso-loadery-77846/)

Berion 17.12.2011 00:17

Cytat:

Napisany przez GENERiC (Post 1193540)
2. Dziura faktycznie została załatana i nie było sensu wydawać loadera.

Był sens, choćby to o czym wspomniał Mathieulh, czyli że dziura już dawno była załatana i wszystkie wówczas produkowane konsole startowały z fw w wyższej wersji niż wymagana.

Tak się nie stało, a więc albo to był fake albo doszło do jakiegoś dealu z Sony pod stołem... co w każdym z przypadków świadczy co najmniej źle o członkach Paradox/Ferrox. :ysz:

Iskander 16.12.2011 23:40

Podobno parę szych widziało ich loader. Między innymi jeden z członków Xecuter na ichnim forum(zapowiadając ten "Hyperdrive"). Jasne jest, że jako grupa scenowa nie potrzebowała pokazywać dowodów na istnienie loadera. Natomiast dlaczego jego nie wydali?

1. Czekali na ruch ze strony innych grup.
2. Dziura faktycznie została załatana i nie było sensu wydawać loadera.
3. Był to big fake.

Ale totalnie nie rozumiałbym tego, dlaczego mieliby kłamać? PDX to nie są jacyś gówniarze i nie potrzebne im były takie zagrywki, będąc już uznaną grupą. Zadziałałoby to na ich niekorzyść(tak się zresztą stało).

Wartą odnotowania jest wiadomość naszego ulubionego Matha, do PDX ;] :
Cytat:

Napisany przez Mathieulh
I have yet to see their exploit in action, so far all they came up with were nice sentences in nfo but no proofs. If the exploit got patched in 1.54, then why don***8217;t they release anything ? It smells more and more like bullshit to me.

The way I see it is that if pdx do not release anything within a week, then I will (and probably so will the rest of the ps3 scene) think that this is just a scam in order to promote their group. Everyone knew for more than a week now that EU ps3 came with 1.50, so it could have been long since pdx could have released it, yet I thought ***8220;maybe they plan a release for the EU release date***8221; but yet we still see nothing and all we have are useless clues. Either they have something, either they don***8217;t, and if they don***8217;t plan on releasing anything, then they should just not talk about it.

P.S. for your intel, both Alex and I now own a ps3, as well as a lot of more hackers, we are all waiting pdx to do the first move and we wont do anything until they show us some proofs.
PDX mention Dark_Alex on their nfo, but yet they did not contact him, thus we do not know if pdx***8217;s exploit is real or not, we have waited weeks for it and saw nothing, we have plenty of projects ourselves, and unless a group finds an initial exploit on ps3 it is unlikely that we start working on it.
If pdx wants to contact us and show us proof of their exploit working, we would be very glad to see it in action, otherwise I think they should even forget about mentioning Alex in their nfo. We do not have yet anything to do with pdx and we do not want to be associated with a group***8217;s action which does not even think of contacting us.

Berion 15.12.2011 20:19

http://www.ps3hax.net/2011/12/the-co...11/#more-12846

Cytat:

A group known a ferrox, release a video showing proof that they had an ISO loader for then PS3, they were in direct competition with Paradox, who had yet to release theirs, here are a couple of videos:

(...)

Between the time the PS3 was released in Japan and EU, two groups had a working ISO loader for the PS3, or rather they claimed to.
Paradox the famous warez/demo group had been hard on working on the very first PS3 hack, if you consider an ISO loader a hack or not is your opinion, but Paradox had the PS3 doing what it shouldn***8217;t be doing, their ISO loader had been confirmed by the well known Team Xecuter, they guys responsible for mod chips on the Xbox 1 and many more.
Team Xecuter uncovered what they called ***8220;Hyperdrive***8221;, this would be released with the ISO Loader and enable you to connect and 3.5***8243; Sata/IDE HDD to the PS3, in order for you to store the ISO***8217;s, the ISO loader disappeared and was never heard of again, there was quite a lot of speculation about this, Paradox were supported by a site called ps3news.com, the owner of this site had been reknown for its epic fail during the PSP years, for stealing, when he stole PSP CFW, edited and caused many PSP to be bricked(more on them later).
I skąd oni mają takie informacje? :hmm:

Po za tym, nawet dziś, w dobie dwg czy to w SM czy przez QA, taki loader mógłby okazać się przydatny. Zakładając, że jest (był) prawdziwy (w co ja akurat wątpię).

M@X 03.09.2009 10:07

Ja tez troche przesadzilem, wybacz...

Coz, DC byl swietna konsola - zabila go premiera PS2, Sony mialo uklarowana marke i wszyscy czekali na nastepce "szaraczka", przez co o DC niestety zapomniano. A szkoda, bo platforma byla swietna (do dzis bardzo milo wspominam swietny pomysl z wyswietlaczem na memorkach ^_^). Co do zlamania PS3 - na pewno zostanie w koncu zlamana... W calej historii nie bylo platformy, ktora obronilaby sie przed tym (nawet dlugo broniacy sie GameCube pod koniec zycia skapitulowal), sadze wiec ze i w koncu padnie bastion Sony. Nie wiadomo tylko kiedy to nastapi. Choc nie chcialbym tego musze zgodzic sie z Toba, ze Sony powinno duzo sumienniej sluchac prosb graczy odnosnie FW, a nie dodawac nikomu niepotrzebne bzdety...

Duracel 02.09.2009 18:13

Cytat:

Napisany przez darrkis (Post 1044753)
Pierwszego września miała miejsce premiera PS3 "Slim". Jak myślicie, czy ona zostanie "złamana" ?

Myślę, że tu nie ma żadnej specjalnej różnicy z fatem w kontekscie "złamania".

M@X, tak w ogóle to wybacz, że się trochę uniosłem, ale najzwyczajniej różnimy się tutaj diametralnie. Ja nie widzę powodu, aby z racji istnienia zachowań patologicznych wszystkim wiązano ręce i zakładano kagańce (dobry jest tu przykład z tępym nożem).

Podliczający bilans zysków i strat po złamaniu PS3, uważam, że "zyski" z nawiązką usprawiedliwiają "straty". Może być bowiem tak, że PS3 zostanie konsolą która obroni się przed piractwem, ale także pośrednio z tego powodu, szybciej umrze na rynku.

Popatrz wstecz na przykład Dreamcasta, jak długo i jak wielu wielbicieli utrzymała ta konsola, nawet po jej oficjalnym upadku. Wszystko z powodu opensource.

darrkis 02.09.2009 17:56

Pierwszego września miała miejsce premiera PS3 "Slim". Jak myślicie, czy ona zostanie "złamana" ?

Berion 02.09.2009 14:00

Oboje przeginacie. M@X w jedną, a Ty w drugą stronę. ;P

Cytat:

to pomimo ze wiekszosc uzywa go jako leku na kaszel, to i tak znajdzie sie grupa uzywajaca go w celach odurzajacych
To może sprzedawajmy "utępione" noże bo zamiast kroić nimi chleb niektórzy mordują. ;]

Cytat:

Przy idyllicznej wizji, ze nikt nigdy nie umozliwi na nim uruchamiania pirackich kopii. Sam jednak wiesz, ze to niemozliwe.
A dlaczego by i nie? Ja chcę "piraty". Jak uruchomię np. Okami po Polsku? ;) Walczyć z piractwem można na ciekawsze i skuteczniejsze sposoby.

Cytat:

Do czego zmierzam? Jezeli cos moze byc wykrozystane niezgodnie z przeznaczeniem (choc wcale tak bys nie musi) to lepiej nie dawac nikomu nawet takiej mozliwosci...
Orwell miałby chyba coś tutaj ciekawego do powiedzenia. ;D

---

BTW: a dziś uraczyli mnie fw. 3.00 który jest ni mniej ni więcej tylko OHYDNY. I co? I dupa bo jestem zmuszony to wgrać, aby używać PSS i grac online. Fajnie nie że nie mam na to wpływu...

M@X 02.09.2009 13:30

Moze i Twoje intencje sa sluszne... Jednak wychodze z zalozenia, ze jesli np. masz w sprzedazy Acodin zawierajacy DXM, to pomimo ze wiekszosc uzywa go jako leku na kaszel, to i tak znajdzie sie grupa uzywajaca go w celach odurzajacych. Sprzedaz broni nie bez powodu jest usankcjonowana wydawaniem pozwolen, a cywilne wersje karabinkow szturmowych maja "uciete jajka" (czytaj - nie posiadaja trybu ognia ciaglego). Dlaczego? Bo jest grupa ludzi ktorzy uzyja jej niezgodnie z przeznaczeniem. W wypadku modow i custom firmware jest jeszcze gorzej - to opensource i radosna tworczosc konsolowej "sceny" jest marginalizowana - znakomita WIEKSZOSC uzywa w/w modyfikacji by grac w kopie gier sciagniete z internetu. Custom Firmware? OK. Przy idyllicznej wizji, ze nikt nigdy nie umozliwi na nim uruchamiania pirackich kopii. Sam jednak wiesz, ze to niemozliwe. Nie bedzie takiej opcji w CF? To ktos napisze ISO Loader. Co za problem? Przeciez wolno nam uruchamiac niepodpisane aplikacje...

Do czego zmierzam? Jezeli cos moze byc wykrozystane niezgodnie z przeznaczeniem (choc wcale tak bys nie musi) to lepiej nie dawac nikomu nawet takiej mozliwosci...

Duracel 02.09.2009 11:02

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1044628)
Jak pokazal przyklad PSP to najkrotsza droga do gniotow na polkach... Przez prawie 2 lata nic nie bylo ciekawego na PSP bo nikt powazny nei chcial robic gier na te platforme glownie ze wzgledu na ogrom piractwa... Odkad jest PSP-3000 i PSP Go! jest lepiej - najblizszy rok zpaowiada sie ciekawie... Resident Evil Portable, Gran Turismo Portable, Metal Gear Solid Peace Walker, Little Big Planet, Motorstorm, Assassin's Creed Bloodlines... Wreszcie jest PSP ktorego nie da sie zlamac i developerem zaczyna sie oplacac robic gry... Wiec nie fanzol mi o opensourcie, freeware'ach i calej reszcie... Bo to argument tak stary jak przerabianie konsol i zawsze konczy sie tak samo...

Jakos widze nie jestes w stanie zrozumiec, ze wszystko ma dwie strony medalu. Jak narazie, to pomimo niekwestionowanej jakosci samej konsoli pod wzgledem technicznym i jej mozliwosci, to Sony daje ciala we wszystkich mozliwych plaszczyznach. Bylbym w stanie zrozumiec twoj punkt widzenia, gdyby faktycznie Sony korzystala z atutu niezlamanej PS3. Jak narazie, nie dosc, ze nie sa wstanie zadbac o jakosc koncowego efektu w wydawanych tytulach tytulach multiplatformowych, przez co wlasciciele PS3 wciaz musza sluchac belkotu Xboxowych funboyow, to na dokladke traca takze ekskluziwy, ktore od poczatku istnienia Playstation scisle byly identyfikowane wlasnie z tymi konsolami. Calosc glupoty ludzi z Sony zajmujacych sie PS3 dopelnia fakt, ze nie potrafia sprostac najprostrzym oczekiwaniom i wymogom uzytkownikow.

To jest po prostu skandal, zeby takim geniuszom zajelo tyle czasu przesuniecie glupiego wskaznika poziomu naladowania akumulatorka w padzie. Skandal, ze nie ma obslugi napisow txt w divixach, skandal, ze mimo iz Polska jest jednym z najwiekszych kraju UE nie ma w XMB jezyka polskiego itd. itd.

Reasumujac, twoje wzniosle i szlachetne argumenty co do troski o duza ilosc tytulow na PS3 w konktekscie wciaz niezlamanych zabezpieczen PS3 sa po prostu demagogia. Ani tych tytulow nie ma tak wiele, ani wciaz nie spelniaja pokladanych w nich oczekiwan (poza kilkoma perelkami). Z dwojga zlego licze zatem na zlamanie PS3 dzieki czemu bede mogl ten sprzet i jego potencjal wreszcie wykorzystac tak jak na to zasluguje, czyli RSX w other OS, cala gama emulatorow, jezyk polski, kompatybilnosc z PS2 itd. itd. ...wszystko dzieki zapalencom, ludziom ktorzy znaja potencjal drzemiacy w PS3 i zdaja sobie sprawe z tego na ile ta konsola zasuguje.

I nie wmawiaj ludziom swojego przekonania, ze chodzi glownie o piraty. Oczywiscie bedzie spora liczba ludzi, ktorzy czekaja tyko i wylacznie na piraty. Ale wracamy znowu do dwoch stron medalu. Dzieki takiemu obrotowi sprawy wzrosnie sprzedaz PS3 co wreszcie pozwoli uwolnic sie od ciaglej nagonki na PS3 ze strony MS i posiadaczy ich grzejnika. Tak czy inaczej nawet dla Sony wyjdzie to na zdrowie mimo iz troche niechcacy.

Moja PS2 mialem dobre 5 lat conajmniej i do konca byla nieprzerobionym egzemplarzem. Mialem kilka ulubionych tytulow... GT, Tekken, Fifa, SSX i nie potrzebowalem piratow. Racz wiec wreszcie przyjac do wiadomosci, ze dla znacznej czesci posiadaczy PS3 to nie piraty sa glowna motywacja do oczekiwania na dzien zlamania PS3 a wlasnie homebrew i wyzej wspomniane modyfikacje softu na ktore nie mozna sie doczekac ze strony "geniuszy" Sony.

W tej chwili mozna z drugiej reki kupic bardzo dobre tytuly na PS3 za 100 i mniej zlotych. Juz na PS2 nie oplacalo sie specjalnie kupowanie pocietych piratow, bez animacji itp. Zapewniam cie, iz milo malejacych cen nagrywarek BD i samych czystych dyskow, posiadacze PS3 na tyle przyzwyczaili sie do formy i jakosci oryginalnych tytulow, ze nie beda z tak wielkim pedem jak sugerujesz oblegiwac straganow na bazarach w celu zakupu pirata na PS3.

M@X 01.09.2009 21:46

Cytat:

Napisany przez Duracel (Post 1044623)
Glowna zaleta zlamania zabezpieczen, jak pokazal chocby przyklad PSP jest otwarcie mozliwosci przed oprogramowaniem typu shareware, public domain itd.

Jak pokazal przyklad PSP to najkrotsza droga do gniotow na polkach... Przez prawie 2 lata nic nie bylo ciekawego na PSP bo nikt powazny nei chcial robic gier na te platforme glownie ze wzgledu na ogrom piractwa... Odkad jest PSP-3000 i PSP Go! jest lepiej - najblizszy rok zpaowiada sie ciekawie... Resident Evil Portable, Gran Turismo Portable, Metal Gear Solid Peace Walker, Little Big Planet, Motorstorm, Assassin's Creed Bloodlines... Wreszcie jest PSP ktorego nie da sie zlamac i developerem zaczyna sie oplacac robic gry... Wiec nie fanzol mi o opensourcie, freeware'ach i calej reszcie... Bo to argument tak stary jak przerabianie konsol i zawsze konczy sie tak samo...

Duracel 01.09.2009 21:09

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1010752)
Dobra dobra, juz sie nie rob taki politycznie poprawny - dobrze obaj wiemy do czego ludzie wykorzystuja tego typu modyfikacje i nie fanzol mi o oszczedzaniu lasera. Nie znam poki co osobiscie zadnego przypadku by komus padl laser. A jak padnie to sie wymieni.

Kolego, mam wrazenie, ze ty w ogole nie zdajesz sobie sprawy z tego, co jest glowna zaleta zlamania zabezpieczen PS3. To nie o piraty glownie chodzi i nie one bylyby glowna zaleta takiej sytuacji. Nikt normalny raczej nie bawil by sie w kupno pirata zaoszczedzajac raptem pewnie jakies 50zl, w sytuacji gdy dostawal by gola plytke.

Glowna zaleta zlamania zabezpieczen, jak pokazal chocby przyklad PSP jest otwarcie mozliwosci przed oprogramowaniem typu shareware, public domain itd. Czyli m.in. niekomercyjne gry pisane przez zapalencow, emulatory Amigi, Atari, Nes, etc. Wszelkiej masci programiki umilajace zabawe z PS3 i w koncu modyfikacja softu wydawanego przez Sony, w ktorym do teraz, czyli do wersji 3.0 nie mozna sie doprosic takich pierdól jak polski jezyk w menu, napisy txt w divixach, mozliwosc podkladania wlasnej mp3 podczas grania itd. No i oczywiscie otwarty soft umozliwil by emulacje programowa gier z PS2, odblokowanie RSXa pod linuxem bez blagalnych i nieskutecznych poklonow w strone Sony.

Mam wielki szacunek do Sony, za to, ze z kazda kolejna konsola pchaja technologicznie rynek do przodu. Jednak odnosze wrazenie, ze poza geniuszem stworzenia bardzo dobrych zabezpieczen kryje sie takze jakas niezrozumiala degradacja intelektualna w zakresie dzialan marketingowych PS3 i traktowania konsumenta jako czlowieka ktoremu trzeba wyjsc na przeciw a nie ciagnac go za kieszen przy jednoczesnej gluchocie na wszelkie prosby i argumenty.

pozdrawiam

Berion 10.08.2009 14:01

... i głupi raczej. ;)

DanielVII 09.08.2009 23:08

No i proszę stał się cud !! Ps3 odblokowanie, działają kopie zarówno ps2 i ps3, oto link (niestety po portugalsku)
http://produto.mercadolivre.com.br/M...sbloqueado-_JM
w sumie ciekawe ile osób koleś tym nabrał i opchnął te "Unlocked PS3"... ludzie potrafią być podli :/

Berion 07.08.2009 20:57

To nie jest kwestia sterownika tylko hypervisora. ;]

Ostatnio ktoś tam się podjął napisania rasteryzera. Może coś z tego wyjdzie ciekawego, ale to i tak nie to samo co appsy w GameOS.

Rataj_87 07.08.2009 20:28

jakby tak napisać do ATI/NVIDIA w sprawie sterownika GPU na LINUXa ? wiadomo Sony/M$ tego chętnie nie udostępnią na czas produkcji rozwoju i sprzedaży swoich maszyn

Berion 14.03.2009 23:55

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1010752)
Dobra dobra, juz sie nie rob taki politycznie poprawny - dobrze obaj wiemy do czego ludzie wykorzystuja tego typu modyfikacje i nie fanzol mi o oszczedzaniu lasera. Nie znam poki co osobiscie zadnego przypadku by komus padl laser. A jak padnie to sie wymieni.

Naturalnie. Jedni tak, inni nie. To że ktoś używa tego do niecnych celów nie oznacza, że ja dlatego nie mogę mieć takiej możliwości. Gdzie jest ten M@X z 2004-6 roku? Gdzie ten M@X z Alladinem i Xbox'em? :P

Święty nie jestem i nie ma co ukrywać, bez piractwa nie wiedziałbym tyle ile wiem obecnie na temat gier itp. Przez moje łapy przewinęło się setki jak nie tysiące gier (ah te lata Pegasusa...). Po latach jednak żałuję bo niektórych gier po prostu nie sposób już kupić, albo kosztują teraz znacznie więcej. Obecnie podchodzę do tego inaczej. Zawsze jednak tępiłem propagowanie piractwa i samo piractwo - bez względu na to po której stronie barykady stałem. Także tak, byłem i jestem politycznie poprawny. Szczególnie teraz kiedy jestem czysty. :P

Zresztą, prawdę powiedziawszy ja na miejscu Sony odblokowałbym dostęp do RSXa dla otherOS, ale odczyt podpisanego kodu umożliwił tylko ze zweryfikowanych BD, dodał możliwość zgrywania gier na HDD tak jak na X360 i wyłączył te szyfrowanie fs... Byłby wilk syty i owca cała. Ale tego Sony nie zrobi raczej nigdy - to by dopiero fanboy'e mieli wodę na młyn: "no PC normalnie no".

PS: za kilka dni przytnę ten topik. Zbędne posty trafią do wiadomego tematu w śmietniku. ;]

DanielVII 13.03.2009 21:27

... heh, chodzi Ci o piracenie ? Jak tak, to dobrze Cię się wydaje, skoro skopiowanie lub ściągnięcie tytułu którego nie da się dostać w inny sposób to TAK chodzi o piracenie...
.... i co z tego ? :P

M@X 13.03.2009 17:19

DanielVII 13.03.2009 11:53

to właśnie miałem na myśli, choć od samych gierek na BD szybko ten napęd nie padnie, tak myślę ;P Ale za to gry z ps2 powinny być tylko przez loadery...

Berion 13.03.2009 00:43

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1010476)
Generalnie jestem przeciw jakims ISO loaderom - niech PS3 bedzie dziewicze juz na zawsze.

Jak czytam takie bzdury to mi się żołądek przewraca. Nie wiem co Ci się stało z głową przez te wszystkie lata, ale coś na pewno (bez obrazy). Może jeszcze zmienisz zdanie jak Ci padnie napęd i staniesz przed dylematem: "trzy stówki w plecy czy post na PS3".

Do czego służyć może taki ISO Loader? Ano przede wszystkim do tego aby uruchamiać gry z mass i hdd, nie angażując w to wcale czytnika. Mniejszy hałas, mniej ciepła, większa wygoda (nie trzeba zmieniać płyt), brak stresu, że nadejdzie kiedyś taki dzień kiedy padnie odczyt BD, a oryg. napędów już nie będzie w sprzedaży itd.

... :sciana:

DanielVII 13.03.2009 00:25

singstar już hula, kompatybilność wsteczna to tylko kwestia czasu, ale wraz z śmiercią czarnulki umrze też dystrybucja gier na nią i wtedy trzeba będzie kombinować... ;P

M@X 12.03.2009 17:30

Eumlacja PS2 (programowa) bedzie za darmo wraz z update'em softu. Ale dopiero po smierci rynkowej PS2 - na razie za dobrze sie sprzedaje.

DanielVII 12.03.2009 16:59

popieram, niech będzie dziewicze, ale tylko na tytuły z ps3. Czasami gierki z ps2 chętnie bym sobie odpalił na tej samej konsoli.

M@X 12.03.2009 12:55

Jak dla kogo - oferta gier jest tak nie-japonska ze niektorzy nie maja w ogole checi go kupowac ;-). Generalnie jestem przeciw jakims ISO loaderom - niech PS3 bedzie dziewicze juz na zawsze.

zYxMa 12.03.2009 01:51

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1010368)
Czekajcie. Obyscie sie nie doczekali ;-)...

Póki co x360 wypełnia luki :P

DanielVII 12.03.2009 00:44

http://sksapps.com/ - tu to wyczaiłem...

M@X 11.03.2009 23:43

Czekajcie. Obyscie sie nie doczekali ;-)...

Berion 11.03.2009 23:34

Czekamy razem. Też ją mam. :)

zYxMa 11.03.2009 23:27

To mam lipe, moja ps3 jest z tych nowych modeli (80gb) więc nie jest wstecz kompatybilna.

poczekam na ps3 loadera :P

Berion 11.03.2009 23:19

To jest USBAdvance ze zmienionymi bitmapami (stąd ta dziwna nazwa USBLoader) i wymienionymi modułami USB, tak aby współpracowały z kontrolerem USB PS3 (2.0, więc jest już sens w coś grać z mass:/). Oczywiście konsola MUSI być wstecznie kompatybilna z PS2.

Uruchamiasz to ze Swap Magica (poczytaj jak się za jego pomocą uruchamia programy z mc/mass na PS2, tak samo jest na PS3).

bodajże na http://www.haxnetwork.net/ jest do pobrania. Z kolei do wgrywania gier na pendrive'a powstał estetyczny gui'owy programik (jak znajde to wkleję link).

zYxMa 11.03.2009 22:52

Cytat:

Napisany przez DanielVII (Post 1010346)
Jest PS3 - advance loader, mozna odpalać z twardego gierki ale z ps2, dobre i to... tylko wie ktoś jak go uruchomić, bo po inglisz to nie kminie dokładnie słowa w słowo, po za tym leniwy jestem... ;)

Gdzie to znaleźć?

DanielVII 11.03.2009 22:44

Jest PS3 - advance loader, mozna odpalać z twardego gierki ale z ps2, dobre i to... tylko wie ktoś jak go uruchomić, bo po inglisz to nie kminie dokładnie słowa w słowo, po za tym leniwy jestem... ;)

Berion 04.01.2009 21:00

Dlaczego łamanie zabezpieczeń danej platformy każdy sprowadza do piractwa... Na Bogów Olimpu, jest tuzin innych zastosowań niż "piraty"...

A skoro już ktoś odkopał ten topik to ostatnio wyszedł jakiś "PDRX ISO Loader v1.0". Kolejny fake pewnie.

Darek_K 04.01.2009 19:29

Się nie opłaca ? Koszt nośnika bd to od 25 do 40 zł. W porównaniu z 200 zł za grę to jest różnica :P
Ale żeby nie było że namawiam do piractwa :P Tak tylko napisałem :)

Pozdrawiam

emo2000 04.01.2009 18:53

Nawet jeśli ją złamią to jak sobie wyobrażacie kopiowanie gier z Blu-raya ?? Sony zapewniło sobie jak narazie niezłe zabezpieczenie ;). Kopiowanie gier po prostu się nie opłaca więc sony jest narazie spokojne. No i piraci też mają spokój :rotfl: . Zanim się zwrócą koszty kopii to zdążymy sobie brodę do ziemi zapuścić ;). A to odpalanie gier z dysku będzie zbyt skomplikowane dla zielonych więc dużych strat sony nie poniesie. Pozdro||

M@X 15.06.2008 16:24

Nikt nie moze tego wiedziec dopoki nie zostanie odkryty slaby punkt. Historia pokazala ze spodziewac mozemy sie wszystkiego - od slabszego opornika zwiekszjaacego moc lasera, przez modchipy i wypalane na domowej nagrywarce BootDisci, po modyfikacje oprogramowania wewnetrznego - tak przez wczytywanie odpowiednio spreparowanych obrazkow, save'ow czy baterii do konsoli...

Slowem - czas pokaze ;-).

zYxMa 15.06.2008 15:24

Ja tam za bardzo nie sledze co sie dzieje z ps3, wiem tyle ze nie jest zlamany i prace trwaja.. ale zapytam czy to bedzie podobnie jak z psp? Tzn jak kupie ps3 jak juz bedzie zlamany to czy bedzie trzeba downgrade robic, a jesli tak to czy bedzie to mozliwe, jesli tak to czy moze lepiej kupic ps3 teraz, a moze lamanie ps3 wiaze sie z czyms innym i nie ma sie co przejmowac oficjalnmi FW od Sony?

M@X 14.06.2008 22:46

Bullshit. DA stwierdzil ze dywizja PS3 na jego stronie nie ma nic wspolnego z CFW.

Berion 14.06.2008 22:45

Kiedy naprawd***281; nic szczeg***243;lnego si***281; nie wydarzy***322;o. Nawet loader gier z dysku (ale NIE obraz***243;w) dla debug fw nie wyp***322;yn***261;***322;.

Trilu 14.06.2008 22:40

Co***347; w tym jest dzisiaj du***380;o os***243;b pyta o obrazy gier na p2p , sk***261;d nagle takie zainteresowanie si***281; zrobi***322;o .

Berion 14.06.2008 22:35

On ju***380; je robi od "ho ho, a mo***380;e i d***322;u***380;ej". ;) B***261;d***378;my jednak dobrej my***347;li.

Tutaj masz jego bloga:
http://sceners.org/PS3Zone.php

chris996 14.06.2008 22:29

EJ dowiedzia***322;em si***281; teraz od kolegi z gg, ***380;e jest robione jakie***347; Custom FirmWare przez Dark Alexa do PS3. Wiec co***347; wi***281;cej na ten temat? Bo je***347;li to faktycznie b***281;dzie dzia***322;a***263; to b***281;dzie hit.

M@X 27.05.2008 15:35

Nie jeszcze.

pepperman 26.05.2008 12:51

a jest juz jakis patent na zmiane kodu regionalnego w PS3?

szczuru 22.05.2008 22:45

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 932169)
Wystarczy, żeby "odblokowali" RSXa na otherOS i problem sam się rozwiąże. :czar:

Wtedy to już nawet hackować nie trzeba by było :] Tylko jakiś "prosty" loader ISO/Eboot'ów z pod otherOS (np Linux) i tyle :D

Berion 22.05.2008 20:56

Wystarczy, żeby "odblokowali" RSXa na otherOS i problem sam się rozwiąże. :czar:

pepperman 22.05.2008 20:36

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 932159)
Dla przykładu: GameCube'a złamano dopiero pod koniec jego życia na rynku. Mam nadzieję, że z PS3 nie będzie podobnie... :(

moze sony samo pomoze :D. trzeba podsycic w koncu jakos zainteresowanie.

Berion 22.05.2008 20:29

Ci***281;***380;ko mi powiedzie***263; - nie zajmuj***281; si***281; reverse engineeringiem tego kalibru (czyt. za g***322;upi jestem :D). Wida***263; wszystkie trzy next geny s***261; bardzo dobrze zabezpieczone.

X360 jest ju***380; mo***380;na by rzec z***322;amany (a raczej wersje z prockiem w 90nm bo to jak narazie jedyne na kt***243;rych mo***380;na wyci***261;gn***261;***263; klucz z CPU i zej***347;***263; do base kernel 1888). Hacki bios***243;w nap***281;d***243;w by***322;y ju***380; od dawna, ale te umo***380;liwiaj***261; tylko na uruchamianie kopii gier.

Na Wii na razie te***380; mo***380;na "tylko" odpala***263; kopie gier na GC/Wii i homebrew dla GC.

A PS3? Czarna dziura bo ani kopii, ani hombrew nie da si***281; odpala***263; (nie liczac tych z poziomu otherOS, ale do tego hackowanie nie potrzebne ;]).

---

Dla przyk***322;adu: GameCube'a z***322;amano dopiero pod koniec jego ***380;ycia na rynku. Mam nadziej***281;, ***380;e z PS3 nie b***281;dzie podobnie... :(

pepperman 22.05.2008 20:15

ciekawe z czego to wynika. tak dobrze ja zabezpieczyli czy po prostu nie idzie im jakos.

Berion 22.05.2008 19:44

Ależ ja mam cały czas nadzieję, że dni "gołej" PS3 są policzone. Chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę jakie niesie to za sobą udogodnienia (choćby i swobodny dostęp do partycji systemowej czy uruchamianie homebrew w kernel mode). Na razie jednak na to się nie prędko zanosi. :( Nawet na X360 na razie cisza (pomimo, że już klocki z 90nm CPU padły to NIKT nie pisze homebrew o.O Jest tylko Linux).

Ostatnio doszła metoda na zmiksowanie fw retailowego z debug, ale nic z tego ciekawego na razie nie wynika (ponoć można odpalać kopie z HDD, ale nie obrazy) i pewnie Sony niedługo załata tą dziurę.

pepperman 22.05.2008 18:54

swoja droga to cos dlugo ps3 opiera sie.

chris996 22.05.2008 18:50

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 914709)
Wszystkie tego rodzaju loadery to bajki dla niegrzecznych dzieci. Przynajmniej z chwilą kiedy to piszę konsola nie została złamana i pewnie jeszcze długo nie zostanie.

Nie mów hop puki nie przeskoczysz. Blu-ray też niby jest super zabezpieczony, a co z tego wyszło wszyscy wiemy.

Berion 30.03.2008 11:07

PS3 - magiczne ISO Loadery ;)

Nie istniej***261; he he By***322;y swojego czasu ploty jakoby Paradox opracowa***322;o takowy, ale jak dot***261;d cisza w eterze.

Postanowi***322;em za***322;o***380;y***263; taki topik z my***347;l***261; o pocz***261;tkuj***261;cych, kt***243;rzy nie ***347;ledz***261;, ani nie interesuj***261; si***281; scen***261; na PS3. Wszystkie tego rodzaju loadery to bajki dla niegrzecznych dzieci. Przynajmniej z chwil***261; kiedy to pisz***281; konsola nie zosta***322;a z***322;amana i pewnie jeszcze d***322;ugo nie zostanie. Nie daj si***281; nabra***263; na ***380;adne magiczne programy. Zapewniam, ***380;e kiedy to nast***261;pi wszystkie serwisy na ca***322;ym ***347;wiecie b***281;d***261; o tym tr***261;bi***263;. ;)

Z najwi***281;kszych ***347;ciem mo***380;emy wyliczy***263;:
  • Paradox ISO Loader
  • Ferrox ISO Loader
  • i.Dorito Loader
  • i.Loader

Jedni oferuj***261; je za op***322;at***261;, inni za free do pobrania, a ka***380;dy ka***380;dego zachwala. Narobi***322;o si***281; nam tych "hax0r***243;f" ostatnio, oj narobi***322;o. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:23.