![]() |
Witam !
Macie sporo racji - ale tak jak napisał @Jarson - to już taka godzina, że wizyty nieznajomych i niezapowiedziane to trochę nietaktowne - wiem, że doręczyciel to nie wizyta - ale zawsze. Z tym, że - dla mnie to wcale późno nie jest (teraz jak piszę ten post to jest późno i to bardzo ;) ) - ale sam nie mieszkam ... a Rodzice mają zupełnie odmienne ode mnie spojrzenie na "późną porę dnia" ... :D Pozdrawiam ro29 |
bo Ty ro wysoko mieszkasz :D musial pokonac pare schodow :D
a tak na serio - mi by to nie przeszkadzalo w ogole - o tej godzinie nie spie, a pracujac w dzien raczej byc powinienem w domu |
Z jednej strony dla mnie takie pory byłyby nawet lepsze niż środek dnia, bo jest znacznie większe prawdopodobieństwo zastania mnie w mieszkaniu, z drugiej strony jednak przyjęło się, że o tej porze człowiek ma już raczej czas dla siebie i nie nęka się go telefonami, a tym bardziej wizytami, szczególnie osób nieznajomych.
|
Poczta Polska chce poprawić sobie statystyki terminowości ... więc nie patrzą na zegarki ... dziś doręczyciel z paczką dotarł do mnie o ...21.45 :D :(
Ja tam nie jestem przewraźliwiony - i już nie raz miałem taką dostawę pomiędzy 20 a 21 - ale uważam, że po 21 to już przesada ... zwłaszcza, że nie mieszkam sam i dzwonek o tej porze to dla Rodziców jak alarm na pożar :( Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Teraz widać nawet na klej nie mają... :rotfl: |
kiedys, ze dwa lata temu, wyslalem na poczcie polskiej list
nastepnego dnia przyszedl do mnie :D ktos inteligentnie odczytal maly adres w rogo, opatrzony naglowkiem "NADAWCA" (!) jako odbiorcy fakt, ze list byl duzy i nadawalem go w okienku (wazenie itd) jest tym zabawniejszy - poczte mam dokladnie w sasiednim budynku :D |
No wiesz.. sprawdzić listy z zagranicy trzeba (bo a nuż ktoś coś cennego przesyła), a nie zawsze jest czym zakleić...
|
Jakiś miesiąc temu - ale teraz mi się przypomniało, jak temat zauważyłem - dostaliśmy list od wuja, który jest w Hiszpanii. Nie ma z nami innego kontaktu, zwykłe dwie kartki papieru pokreślone długopisem ;-).
I co? W skrzynce leżał CAŁKOWICIE otwarty... |
Na mojej wsi zwolnili się chyba wszyscy starzy doręczyciele.........teraz taki nowy się spieszy, zadzwoni i już awizo pisze....ja mam daleko z pracowni do furtki, nie nadążam dobiec...starość nie radość....:]
|
Cytat:
paczka wysłana wczoraj rano, dziś mi o 10 rano przynosi awizo i wręcza do ręki... ja pytam co to ma być, a on do mnie ze wczoraj mnie nie zastał... prosto w twarz mu się zaśmiałem ze wczoraj to wysłano... nie skomentował... masakra... gdzieś chyba trzeba się poskarżyć.... :| |
To ja chyba mam jakieś względy.
Przesyłka wczoraj wysłana, dziś już mam. |
Dzisiaj dostalem moja paczke -stempel pocztowy z 11 stycznia. Coz za szybkosc:ysz:
Poczcie Polskiej gratulujemy tempa swiadczonych uslug :/ Tasma na jednej z krawedzi pudelka w ktorym byla przesylka, byla rozcieta tak, ze mozna bylo spokojnie popatrzec co jest w srodku. Tu akurat nie chce nikogo oskarzac, zawartosc sie zgadza. Ciekawi mnie jednak kiedy sie rozciela... |
widzisz, ja kozystalem na tyle czesto, ze mimo, iz od ponad roku mieszkam poza Polska, to jak ide na poczte na moim osiedlu nie musze dokumentow pokazywac
listonosze ci od paczek tez mnie znali - potrafili sie np zatrzymac jadac samochodem jak bylem na spacerze z corka, zeby mi powiedziec ze maja paczke dla mnie znaczy sie mialem naprawde duzo przesylek nadal mam - uzaleznienie od zakupow przez net :D i jak na razie powodow do narzekania na poczte w polandzie mam naprawde duzo a na poczte w uk i miedzynarodowa (jezeli nie jest do polski!) zadnych |
Cytat:
|
Ja nie narzekam na pocztę, bo rzadko korzystam, a jak już zamawiam na allegro to tylko wysyła przez firmę kurierską. Jak się nie da przez firmę kurierską no zostaje poczta i o dziwo paczki czy tez listy dochodzą w 2-4 dni.
|
wspominalem juz jak trzeba zabezpieczac paczki w Angli, zeby je nadac na poczcie? w ogole - dojda w calosci, nie uszkodzone, nie okradzione, nawet nie beda brudne
moj pierwszy zakup z amazonu i szczena mi spadla - dosc droga myszka przyszla w zwyklej NIE ZAMKNIETEJ kopercie - i to tu jest normalne teraz juz sie zdazylem przyzwyczaic czyli da sie - Royal Mail tu tez jest panstwowy, a jakosc uslug jakby inna |
Niech to szlag tę pocztę naszą...
Ja czekam na spację. Poważnie. |
ostatnio Zona czekala ponad 2 tygodnie na przesylke od daty nadania z sasiedniego miasta
kurier z Londynu do polski jedzie krocej i jest tanszy :| ba, poczta z honkkongu do londynu jest szybsza i tansza :| |
Cytat:
a ja czekam juz ponad tydzien na przesylke -zamowilem kilka *******ek elektronicznych na allegro. I juz zaczynam sie zastanawiac czy czy paczka przyjdzie kompletna?! Sprzedawca podobno wyslal. Podobno... Przynajmniej tak mi odpisal... |
Byłem dziś na poczcie i facet chciał wysłać paczkę.
Osoby tragedii facet z paczką, baba w okienku. facet: Dzieńdobry, chciałem nadać paczkę. baba: Przykro mi ale się nie da. facet: A można wiedzieć dlaczego ? baba: Bo jeszcze nie umiem. |
Wina sa takie male zarobki na poczcie i dlatego ze nikt tam nie chce pracowac nie ma kto sortowac i doreczac
listow, mam kolezanke w sortowni we Wroclawiu i mowi ze niektore "gamonie" tak sortuja ze listy do Poznania przekazuja na Krakow - pozniej to musi wrocic i spowrotem idzie do Pozniania co zajmuje okolo 4 dni... i tak w kolko... jak dali by zarobic - poszlo by do pracy wiecej ludzi - niekoniecznie "gamoni" :D i moze szlo by to lepiej... Poki co pozostaje nam tylko czekac.... lub wybrac kuriera... |
Dlatego lepiej dop***322;aci***263; pare dukat***243;w za kuriera...
Najwi***281;kszym zaskoczeniem dla mnie by***322;o to ***380;e kurier GLS dostarczy***322; mi paczk***281; wci***261;gu 2 dni ( kiedy paczka nadawana by***322;a listem zwyk***322;ym bez ***380;adnego priorytetu ) :szczerb: Paczuszka lecia***322;a z Rzeszowa do Szczecina czyli 2 r***243;***380;ne ko***324;ce Polski ;P ... niewiem jakim oni cudem to zrobili ;] pozdrowki |
Cytat:
|
Jest przesy***322;ka. Dzisiaj sprawdza***322;em skrzynki - nic nie by***322;o, ***380;adnego awizo... ale co***347; mnie podkusi***322;o, ***380;eby si***281; przej***347;***263; do urz***281;du pocztowego i niespodzianka. dzisiaj dosz***322;a
|
Cytat:
Podstawy prawne są, trzeba tylko ruszyć pewną część ciała i spróbować. A nie trąbić, że się nie da, jak to jest źle i wszyscy są bezkarni.. (to ogólna uwaga, nie skierowana akurat do ciebie) |
Zasadniczo, to mo***380;na nawet na poczt***281; skoczy***263;...
...cho***263;by i po to, by sobie w kolejce posta***263;. :mruga: |
Tylko, ***380;e zamieni***322;e***347; poj***281;cie "powinny by***263;" na "maj***261;"... Wi***281;c poczcie mo***380;na zasadniczo skoczy***263;...
|
Cytat:
Ja wyra***378;nie napisa***322;em, ***380;e mi si***281; wydaje. I, o ile si***281; nie myl***281;, chodzi tutaj o przepisy Unii Europejskiego, kt***243;re stanowi***261;, ***380;e przesy***322;ki maj***261; by***263; dostarczane w takim terminie. I bynajmniej na pewno nie chodzi tu o priorytet. Ten ma by***263; dostarczony w ci***261;gu jednego dnia. --- EDIT Znalaz***322;em! Ju***380; my***347;la***322;em, ***380;e nigdzie tego nie ma, ale w ko***324;cu dotar***322;em do w***322;a***347;ciwego ***378;r***243;d***322;a. Co prawda w mi***281;dzyczasie musia***322;em wykupi***263; p***322;atny artyku***322; na jednej stronie, ale co tam - wa***380;ne, ***380;e trafi***322;em do ***378;r***243;d***322;a ;) Wi***281;c tak: ROZPORZ***260;DZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 9 stycznia 2004 r. w sprawie warunk***243;w wykonywania powszechnych us***322;ug pocztowych (Dz. U. Nr 5, poz. 34) Fragmenty: Cytat:
Cytat:
http://www.google.com/url?sa=t&ct=re...KCLWfBqJ4kDYmg |
Cytat:
teraz mieszkam w białymstoku... i tu... szkoda gadac, paczki lezakuja na poczcie, 3 avizo jest pierwszym :|.... paczki przychodza pogniecione bo listonoszowi do torby sie nie miesciła... szkoda gadac... |
Cytat:
|
nie bierze odpowiedzialno***347;ci za nic?
bo to poczta POLSKA. nazwa wszystko wyja***347;nia. co tu sie rozwodzi***263;. :D |
Cytat:
|
@andrzej99 jakieś głupoty piszesz. Jak już to te 3 dni jest przewidywalnym czasem dostarczenia przesyłki.
|
no co***347; takiego te***380; czyta***322;em chociaz nie wiem czy nie chodzilo o priorytety. Ale nijak sie ma to do rzeczywisto***347;ci.
Juz prawie tydzie***324; czekam na 2 przesy***322;ki. Mam nadzieje ze dzi***347; b***281;d***261;. Nie wiem czy to priorytety ale mozliwe ze nie. btw wolalbym zeby do priorytetu dop***322;aca***263; nie 1z***322;, ale 2 albo nawet 3. Gdyby tylko by***322;a pewno***347;***263;, ***380;e faktycznie b***281;d***261; priorytetowe - z gwarantowanym terminem dor***281;czenia. Przy r***243;***380;nicy 1z***322; pewnie ka***380;dy bierze priorytet (bo czemu nie :>) i gdy priorytetowych jest wiecej niz zwyklych - to co tu sie dziwi***263;... |
A przy okazji - wyczyta***322;em kiedy***347;, ***380;e na dostarczenie zwyk***322;ej przes***322;ki poczta ma 3 dni.. Mo***380;e to kto***347; potwierdzi***263;?
|
ktos sie ostatnio zainteresowal pocztowymi priorytetami. oby z jakims skutkiem. oczywiscie i tak nikt nie poniesie odpowiedzialnosci za zwyczajne oszustwo, a klient placi wiecej tylko dla wlasnej przyjemnosci. poczta nic nie musi. nawet dostarczyc.
|
Ma***322;y cytacik z regulaminu:
"Paczka priorytetowa nie jest us***322;ug***261; z gwarantowanym terminem dor***281;czenia. " |
Cytat:
Ja raz czekałem 2 tygodnie, tydzień też sie zdarzyło :P |
Cytat:
Priorytet Poczty Polskiej nie gwarantuje dostarczenia w ci***261;gu 1-2 dni. Taka paczka mo***380;e i***347;***263; nawet i 2tyg i nic im nie zrobisz... |
Ja czeka***322;em na priorytet kiedy***347; bodaj***380;e 3 tygodnie...
|
w***322;a***347;nie mi si***281; przypomnia***322;o, jak kartka, kt***243;r***261; znajomi wys***322;ali do mamy przed Bo***380;ym Narodzeniem (dok***322;adnie 17.12.2007r - tak by***322;o na piecz***261;tce ;) ) dosz***322;a przed Wielkanoc***261; :D
|
Zale***380;y o kt***243;rej wys***322;a***322;. Bo jak po 15 to liczy sie jakby nada***322; nast***281;pnego dnia.
|
dla mnie to nowo***347;***263;, nie przypominam sobie, ***380;ebym kiedy***347; czeka***322; na priorytet - zawsze by***322; dzie***324; po wys***322;aniu
|
Cytat:
|
Ja widzialem przez okno samolotu jak sa bagaze traktowane.
To sie zastanawiam jak musza byc traktowane przesylki jak nikt nie widzi. |
trzeci dzie***324; czekam na przesy***322;k***281; - PRIORYTETOW***260;
|
Ja handluje cos nie cos na necie i wszystko wysylam poczta polska - ostatnio mialem przypadek ze
na pieniadze 240zl - moim zdaniem nie tak malutko ale tez bez masakry czekalem 2 miesiace bo nie mogli dojsc gdzie te pieniadze i ten przelew poszedl... ;-/ ale ja sie nie dziwie ze to tak dziala jak dziala bo chcac nie chcac tam nie pracuja ludzie tylko pieprz*** roboty.... |
Cytat:
Nie bronię tu w żadnym wypadku poczty, ale przypomniał mi się podobny przypadek siostry. Też z telefonem, ale różnica była taka, że ona zaniosła do serwisu osobiście i tak samo odebrała, tzn nie odebrała bo telefon wyglądał jakby przeszedł operację pustynna burza - cały porysowany, tak samo wyświetlacz z niewielkim pęknięciem....a przed naprawą telefon wyglądał jak nowy, tyle że coś tam nie działało jak trzeba. Oczywiście serwis twierdził, że telefon już tak wyglądał hehe Sprawa z pozoru banalna, a finał nieprzyjemny. W końcu po walkach słownych telefon pozostał w serwisie i przywrócili mu wcześniejszy wygląd. Gdyby to szło pocztą, to już widzę jak by to wyglądało - tak samo jak u ciebie. |
Ja kiedy***347; wys***322;a***322;em p***322;ytki cd do anglii, wprawdzie dotar***322;y w ca***322;o***347;ci, ale ca***322;kowicie nies***322;uchalne, opakowanie by***322;o nieotwierane a p***322;yty wygl***261;da***322;y jakby je papierem ***347;ciernym przeora***263;. Z pude***322;ek oczywi***347;cie zosta***322;y drzazgi.
|
Tak BTW przesy***322;ek - by***322; kurier z umow***261; na przed***322;u***380;enie Neostrady, w przesy***322;ce by***322; "prezent"...ciekawe czy dzia***322;a, bo s***261;dz***261;c po wygl***261;dzie pude***322;ka, to kto***347; po tym skaka***322; :|
Załącznik 47382 Firma kurierska DPD... edyta: dzia***322;a ;) |
Cytat:
Tylko moim zdaniem teraz to już jest "po ptokach" - przypuszczam że powiedzą Ci, że brak jest jakich kowiek dowodów na to, że otrzymałeś przesyłkę uszkodzoną... będą przypuszczać że sam to zrobiłeś, a teraz szukasz potencjalnego winowajcy. Niestety poczta polska pozostaje nadal instytucją państwową, a jak wiadomo takie placówki nie są skore do wypłacania pieniążków (raczej nastawione są na ich pobieranie). Szkoda że nie ubezpieczyłeś przesyłki... trzeba było połakomić się na konkurencyjne firmy kurierskie (DHL, UPS, ... ). Jedyne co mogę powiedzieć to to...że jak czekasz na ważną/wartościową przesyłkę dobrze jest ją otworzyć zaraz po jej otrzymaniu - przy listonoszu, albo bezpośrednio na poczcie (jak listonosz nie zastał Ciebie w domu)... - teraz pozostaje tylko jedna nauka "mądry Polak po szkodzie" Ale trzeba być dobrej myśli może jeszcze można coś wskórać a ze swojej strony życzę powodzenia :) |
przed wysłaniem było wszystko oki, już skontaktowałem się z nadawcą
a wie moze ktos gdzie mam zlozyc tą reklamacje i w jaki sposob? |
Dzi***281;ki.
Kolejna przestroga. Mimo, ***380;e korzystam z ich us***322;ug od ~2 lat (g***322;***243;wnie allegro) i wi***281;cej kupuj***281; ani***380;eli sprzedaj***281;... to postaram si***281; teraz za ka***380;dym razem bra***263; przesy***322;k***281; kurierem. |
Cytat:
P.S. Polski j***281;zyk trudny j***281;zyk... |
Teraz jest nizla akcja z kolesiem ktory kupil samochdy w stanach i dokumenty sobie wyslal poczta dla bezpiecznestwa.
Nawet dotarly do polski, ale gdzies zaginely. No i koles nic z samochodami nie mozna zrobic az nie dostanie duplikatu dokumentu. Oczywiscie poczta sie przyznaje do winy ale od niej odszkodowania nie bedzie bez procesu. Kilka dni temu bylo to opisywane w prasie. |
Jesli mozesz to napisz mi na jak mam to zrobic, nigdy nie mialem takiej sytuacji ?
gdzie musze isc? co mam zrobci? bede wdzieczny |
zloz reklamacje.
|
dokladnie , paczka wyglądała jak kazda inny, nie bylo wogole widac niczego, gdy wlasnie otworzylem , zobaczylem otyworzone pudelko, no i pekniety wyswietlacz , dzisiaj chodzilem na poczcie ale gosciu zaczal mnie olac to zrobilem mu taka awanture ze kazdy sie patrzyl i nie wiedzial o co chodzi , nawet ochroniarz sie zainteresowal ale sie uspokoilem , ale to chyba nic nie pomoglo, nic od nich nie moge oczekiwac
***a....... poczta , złodzieje :((((((( |
Cytat:
|
Cytat:
|
nie tylko tu - niedawno we francji odkryto na poczcie pomieszczenie z "zagubionymi" paczkami z okresu ok 5 lat.
no i jest skandal. Przy okazji da***322;e***347; mi do my***347;lenia zeby nie korzysta***263; z ich us***322;ug choc jak na razie nie narzekalem... |
Zr***243;b zdj***281;cia i zg***322;o***347; si***281; do kierownika poczty. Jak ci***281; oleje (bardzo prawdopodobne) to mo***380;e do rzecznika praw konsumenta. On powie ci, co ewentualnie mo***380;esz zrobi***263; i czy mo***380;esz zrobi***263; cokolwiek. Nic innego nie przychodzi mi do g***322;owy, ale odpuszczenie to najgorsze, co mo***380;esz zrobi***263;. W ko***324;cu dlaczego Poczta tak post***281;puje? Polska bezkarno***347;***263;..
|
jak nie by***322;a paczka ubezpieczona to ...
... - dopisz sobie reszt***281; a z poczt***261; to taka walka z wiatrakami |
poczta polska !!!!!!!!!!!!
mam pewien problem , ostatnio wyslalem do serwisu telefon oczywiscie przez poczte polska, telefon zostal naprawiony, wczoraj wlasnie go dostalem ( chciaz powinien byc cztery dni wczesniej ) , niestety gdy otworzylem list , cale pudelko po telefonie bylo pogiete , widac bylo ze ktos tam zagladal,( bylo otworzone ), a ponadto jest pekenity wyswietlacz w telefonie , telefon przez to nie da sie uruchomic, co mam zrobic? czy mam szanse dostac jakies odszkodowanie? przecież to zwykle niszczenie mienia ((
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:55. |