![]() |
Kurcze nie ten temat :P
|
Cytat:
:hmm: |
Cytat:
|
Cytat:
A potem zobaczymy :taktak: Kto p***322;aci? :> :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
A poza tym to takie hobby, nie zawód :nie: :czar: |
Cytat:
a swoją drogą co jeszcze może być nie tak ? skoro nagrywarka pojechała do serwisu i wróciła w takim samym stanie (chociaż teraz już wiem, że to nie wina napędu) |
Cytat:
Ale... To sprawy tak oczywiste jak to, ***380;e Ziemia nie jest p***322;aska :nie: Dodam jeszcze tylko, ***380;e to dwa z kilkudziesi***281;ciu podejrze***324;... :> || |
Cytat:
druga: podejrzenie softu o wpływ na zachowanie nagrywarki (odinstalowanie alcoholu 120%) tylko nie pytaj mnie jak jedno ma się do drugiego, bo nie wiem za cholerę, tak czy owak działa i jest wszystko ok :) |
... że Rychu twoim bliźnim jest :spoko:
|
Cytat:
|| |
Zmieniłem dziś zasiłkę na CHIEFTEC CFT-750-14C. Zainstalowałem z powrotem Alcohol 120%, i wszystko działa, nagrywają się płytki aż miło, w zasadzie to nawet nie wiem jak określić problem, który u mnie występował ;) chociaż jak ktoś będzie miał kiedyś podobną sytuację, to może któraś z moich odkrywczych diagnoz mu pomoże :P
|
Cytat:
Rycho nawet nie wie jak VIZZARD wygląda, ale że to pijak to wie :piwko2: I że stary :tak!: || |
Vizzard to stary pijak :spoko:
Rycha zapytajcie :taktak: |
Cytat:
Że w zasadzie można go pominąć || :mruga: |
Nie "u***380;ywasz", ale "nadu***380;ywasz" :taktak:. A to prawie nie to samo robi wielk***261; r***243;***380;nic***281; :D.
|
Cytat:
Wi***281;c logicznie nie mam takich problem***243;w, wi***281;c logicznie si***281; nad nimi nie zastanawiam :nie: :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
:czar: |
Z ciekawości: i co byś zrobił z tą nagrywarką? Zakładam, że masz już ten model i to pewnie kilka razy.
|
Cytat:
|| |
Cytat:
a swoją drogą co Ty tak się na nią uparłeś, nie masz nic do zepsucia ? :P jeszcze jak by to było coś warte, ale nowa w sklepie 100 zeta kosztuje ;) |
Cytat:
Wysyłaj i już! :tak!: Szkoda twoich nerwów i czasu :czas: || |
Cytat:
Kupiłem dziś płytki TDK 16x minusy. Zastanawiałem się czy może nowy Alcohol ma wpływ na nagrywanie. Postanowiłem go odinstalować zupełnie, wykopać z rejestru, pozbyć się napędu wirtualnego itd. I co ? a no to, że nagrywarka bez problemu nagrywa, wysmażyłem już dwa obrazy w UltraISO i dwie płyty z danymi, zero problemów na w/w płytkach. Ciekawi mnie tylko czemu z nowym Alcoholem 120% nie udawało się nic nagrać. ps. A zasilacz i tak kupię i tak :P |
Cytat:
:czar: |
Cytat:
ogólnie pobawiłem się przed chwilką power supply calculatorem, brakuje mi jakieś niecałe 100 W, żeby było dobrze, ale te wyniki nie muszą w sumie być wiarygodne a już na pewno nie hiper dokładne. No nic, i tak miałem kupić zasilacz i tak. Oczywiście dowiesz się o wszystkim pierwszy drogi Vizzardzie :P |
Cytat:
Uwalniając cię od tego problemu... :> :czar: |
Cytat:
ale jeszcze przed tym zrobię obraz partycji, jeszcze raz zainstaluje system i potestuje na spokojnie co może być nie tak ewentualnie, a jak nie to bierz to w cholerę :) |
Cytat:
Ale dla pewno***347;ci kup sobie jakiego***347; Yesico 1000W :taktak: Chocia***380; pewnie za to by***347; kupi***322; i z sze***347;***263; nagrywarek... :> :czar: |
kupię zasilacz jakiegoś bydlaka tak 600 W corsaira/chiefteca, jak nie da rady to Ci oddam tą nagrywarkę za darmo, albo za piwo :P
|
Cytat:
:> |
zastanawiam się jeszcze nad zasilaniem... mam Athlona 64 3500+, 2 GB ramu (4 x 512), grafikę GE Palit 8600 GT, 3 dyski twarde seagate ATA 60 gb + seagate sata 500 gb + WD 80 gb sata, do tego jeszcze 4 wiatraczki, tuner TV.... i tą nagrywarkę wszystko podpięte pod chiefteca 350, może być trochę mało, ten pionek to na sata w końcu...może nie wyrabia zasiłka....
|
Cytat:
Sprzedajesz za 29.99zł :pytanie: :> |
no i ta... alcohol si***281; wysypa***322; po 2***37;...w sumie nic takiego nie zainstalowa***322;em co mog***322;o by zaszkodzi***263;, czy wp***322;yn***261;***263; w jaki***347; spos***243;b na cokolwiek zwi***261;zanego z nap***281;dem eh :(
nero te***380;..."nieokre***347;lony b***322;***261;d nagrywarki"... i co dalej z tym fantem...na ***347;wie***380;ym systemie jako***347; nagra***322;o p***322;ytk***281;, nie mam poj***281;cia o co w tym chodzi, gdzie tkwi b***322;***261;d :( |
Cytat:
Lepiej nie.. :nieee: || |
no to zobaczymy co będzie jak doinstaluje to co mi potrzebne...:)
|
Cytat:
Musisz częściej sprzątać! || :czar: |
ja za to mam inną ciekawą rzecz z 212-tką, dziś wróciła do mnie z serwisu, więc ją podłączyłem odpaliłem NERO - w ogóle się nie uruchomiło, wysypało błąd debugowania i tyle je widziałem. Następnie odpaliłem CD XP Bruner Pro, tutaj wypalało się dobrze do 61% i znów jakiś błąd, nie dokończyło nagrania płytki. No więc ostatnia próba z alcoholem 120%, nagrało się do połowy, i błąd "podczas ładowania obrazu". Więc wszystko wskazywało na to, że nic w zasadzie nie zostało zrobione w tej nagrywarce podczas pobytu (prawie miesięcznego) w serwisie. Przymierzałem się wcześniej do reinstalki systemu, tak też uczyniłem, i od razu po reinstallu odpaliłem z ciekawości NERO, płyta się nagrała, wygląda na to że nagrywarka działa w porządku. Być może miałem zasyfiony system poprzednio za bardzo, sam nie wiem co o tym myśleć, Optiarc jak działał tak działa bez względu na reinstall...
jakieś sugestie ? :) |
Mam dwie p***322;yty(sztuki), na kt***243;rych ka***380;dy egzemplarz Pioneer 212 szaleje i straszne wydaje d***378;wi***281;ki (powa***380;nie, jakby rysowa***322; p***322;yt***281;, ale tego chyba na szcz***281;***347;cie nie robi). Jedna Verbatim 1-4x RW, przy kt***243;rej mo***380;liwe jest wyj***281;cie p***322;yty jedynie w trakcie rozruchu nap***281;du i drug***261; EMTEC-a (chyba 1-4x, pisz***281; w pracy, wi***281;c nie pami***281;tam dok***322;adnie), przy kt***243;rej p***322;yt***281; mo***380;na wyj***261;***263;, ale wyst***281;puj***261; wspomniane zgrzytania, jakby nap***281;d si***281; zaci***261;***322;.
Oczywi***347;cie przy innych sztukach tych p***322;yt wspomnianego problemu nie b***281;dzie, te by***322;y nagrywane niegdy***347; przez BTC 1008 IM i ponownie przez 212-k***281;. Mimo to takie zachowanie nap***281;du jest jak dla mnie karygodne. Innymi s***322;owy nap***281;d jest niedopracowany. |
Cytat:
To jakich dokładnie płyt używasz i pisząc "nie używam problematycznych płyt" co miałeś na myśli. Pozdrawiam :polska: |
Ale ja nie mam problemów z kompaty*****nością. U mnie wszystko działa, tylko od czasu do czasu sobie spsuje płytę. Od czasu tamtego posta sytuacja się nie powtórzyła co prawda, no ale skoro coś jest na rzeczy, to i tak w końcu wyjdzie. A ja strasznie nie lubię, gdy muszę płytę wyrzucić.
BTW próbował ktoś z Was oddać stare płyty w sklepie przy kupnie nowych? ;) |
Cytat:
reklamacja Pozdrawiam, Marcin PS dałem sobie spokój i nie używam problematycznych płyt :) |
może 212-tak mają, że jak się ich regularnie nie używa to się sypią :) mój pioneer od 9 maja kisi się w serwisie, może mi coś powiedzą ciekawego, póki co został 13 maja przekazany z komputronika do serwisu zewnętrznego i ni widu ni słychu, zero wieści.
Co do Twojego pytania mkkot, to na pioneerze nawet nie miałem okazji sprawdzić jak co dokładnie działa, nagrałem 5 płytek i po równym miesiącu się spsuło, natomiast w innych nagrywarkach (Optiarc 5170A) bywało, że pewnych płyt po prostu nie chciał nagrywać, więc z konieczności nagrywałem tylko na emtecach, bo te lubił i nawet je odczytywał po nagraniu :) pozdrawiam. |
Killjoy Twój nick też o czymś świadczy ;)
Podepnę się do wątku z moim problemem. Mam pionka 212 (to niby to samo) i postanowiłem sobie nagrać Verbatima + MCC 004 8x po jakimś miesiącu nieużywania nagrywarki. Pod koniec nagrywania pionek postanowił się zawiesić. Nie zamknął sesji, nie oddał płyty, ale ciągle nią kręcił jakby nagrywał. Pomogło dopiero odłączenie napięcia. Nawet wsuwanie szpilki nie chciało go zatrzymać. Wszystkie kolejne płyty bez problemu (nagrywam zawsze większymi seriami). Zwaliłem winę na nośnik i zapomniałem. Tylko że dzisiaj ta sama sytuacja na tych samych płytach, ta sama prędkość :sciana: Ktoś miał może taki problem? Nie ma to jak stary dobry litek, te nagrywarki są zbyt delikatne ;) |
no nic na razie się przmęcze z Optiarc 5170A, ta nagrywarka to w ogóle była cudowna od samego początku, dostałem ją z wymiany po w/w NEC'u (czekałem ponad 30 dni). Otóż wszystko było bardzo dobrze przez krótki czas, później nastąpił przedziwaczny syndrom, otóż nagrywarka normalnie nagrywała płyty ale za nic w świecie nie chciała ich odczytać :) nie chciało mi się czekać kolejnych 30 dni na cokolwiek, więc gdzieś tam jeszcze dorwałem używanego NEC'a (4550A) służył wiernie przez półtora roku i padł. Miałem w obwodzie Optiarca, więc dałem go do serwisu (czekałem znowu 30 dni ponad), ale w międzyczasie kupiłem pioneera, dziwnym trafem pioneer padł 8 kwietnia a Optiarc był do odebrania tego samego dnia naprawiony nie wymieniony. Póki co działa, wróżę jakieś 2 tygodnie jeszcze tej sielanki z Optiarciem, ale może do tego czasu wróci do mnie sprawne 215 b/k.
Także nie podważajcie moich kwalifikacji koledzy, do LG się nadam :) :P |
Cytat:
Zanim by***347; cokolwiek stestowa***322; to ju***380; by by***322;o spsute... :czytaj: || |
Nie zatrudnia, bo plex jedzie teraz na LG. Za du***380;o nagrywarek wysy***322;aliby do naprawy po Twoich testach ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|| |
to może i ja pójdę do jakiejś wróżki bo to już 3 nagrywarka w przeciągu niecałego roku :) dopóty NEC-4550A działał dopóty problemów nie było... :/
|
Cytat:
Dlatego***380; :czytaj: :czar: |
Cytat:
Dlaczegóż? |
Cytat:
I mam nie mieć :nieee: :czar: |
Tak właśnie zrobiłem, wysyłam dzisiaj sprzęt kurierem do serwisu Komputronika. Tak a propo miał ktoś z was doświadczenia z ich serwisem jeśli chodzi o nagrywarki DVD ?
pzdr |
Odnieś...
:taktak: |
Problem z Pioneer DVR-215/BK
Witam,
Miesiąc temu zakupiłem nagrywarkę Pioneer DVR-215/BK, nagrałem nią koło 5 płytek. Dzisiaj chciałem nagrać obraz płyty w alcoholu 120% wysypało mi błąd "ładowanie obrazu płyty przerwane" i tak parę razy pod rząd na płytkach verbatima + i -. Wypróbowałem więc imgburn nagrywał dobrze do jakiegoś 90% pod koniec wysypał dwa błędy, że nie mógł dobrze nagrać w "dwóch miejscach". Dałem więc sobie spokój z obrazami, i chciałem nagrać NERO zwykłe dane, nagrywało się dobrze do jakiegoś 16% po czym wysypało błąd "unspecified recorder error" - wszystkie opreracje glównie na verbatimach, ale też był jeden emtec, dwa panasonic, jeden tdk i jeden noname. Po tych zabiegach, i przedglądaniu google'a, wgrałem nowy firmware 1.18, zainstalowałem także sterowniki od płyty głównej od nowa, żadnej zmiany. Postanowiłem więc nagrać CD, niestety z tego też nic nie wyszło, nero posypał błędami też koło 16%. Nagrywarka nie ma najmniejszych problemów z odczytem płyt czyta wszystkie bez zarzutu, ale nagrać się nie da nic. Dodam, że jeżeli chodzi o ustawienia programów do nagrywania jet wszystko w porządku. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to poproszę o poradę... Chociaż wydaję mi się, że w takim wypadku to jedyne co mi pozostaje to ją odnieść do miejsca zakupu... Pozdrawiam wszystkich. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:02. |