![]() |
Wyszukiwanie ludzi w internecie..
Potrzebowałem znaleźć namiar na jedną osobę ze studiów, więc zacząłem poszukiwania na internecie. Miałem właściwie tylko imię i nazwisko, ale tylko na tej podstawie niewiele dało się znaleźć. Szukałem więc innych sposobów i końcu znalazłem. Z ciekawości jednak sprawdziłem też, co można znaleźć na mój temat mając takie szczątkowe informacje. I powiem, że rezultat moich poszukiwań średnio mi się spodobał ;)
I tak z ciekawości chciałem spytać, jakie znacie sposoby szukania ludzi, czy różnych informacji o nich na internecie? Pomijam podstawowe wyszukiwanie według imienia i nazwiska w google, bo to oczywiste (choć i tutaj różne rezultaty daje umieszczenie tego w cudzysłowiu, czy też użycie znaku "+", jak rówież próbowanie z różną kolejnością), ale to czego między innymi próbowałem to: - wyszukiwanie po adresie mailowym, generalnie dobra rzecz, bo można znaleźć profile danej osoby na różnych serwisach społecznościowych, czy innych, gdzie czasami jest sporo dodatkowych danych. Jednak czasami i tutaj wyniki zawodziły, bo nie wiedząc czemu nie otrzymywałem wyników, które wiem, że powinny być znalezione (bo w internecie są umieszczone). Nie wiem czemu - wyszukiwanie po numerze gg, jeszcze dokładnie nie próbowałem, ale podobnie jak wyżej można trafić na profile w różnych serwisach - jest jakiś sposób z eksportowaniem listy z gg i wyszukiwaniem według niej na naszej klasie, ale jeszcze go nie próbowałem. Muszę sobie przypomnieć, jak się to robi. - trafiłem też na ciekawą stronę: www.kto-kogo.pl , na której udało mi się znaleźć wyniki nie wyświetlane przez google (właściwie to dzięki tej stronie dotarłem do poszukiwanej początkowo osoby). Interesuje mnie to przede wszystkim nie po to, żeby wygrzebywać jakieś prywatne historie innych osób (bo i na takie rzeczy można trafić), ale żeby wiedzieć, co o mnie mogą dowiedzieć się inni. Zrobiłem takie krótkie wyszukiwanie i okazało się, że bez większego problemu (no dobra, z pewnym tak, bo jednak prowadziła do tego tylko jedna ścieżka), można połączyć ze sobą rzeczy o mnie, które myślałem, że są nie do znalezienia. A to tylko na podstawie najbardziej podstawowych sposobów dostępnych każdemu. Pewnie są również inne, na podstawie których można znaleźć jeszcze więcej. Orientuje się ktoś? :) |
nasza-klasa.pl.
Swietna wyszukiwarka. Jak masz imie i nazwisko to masz ogromne szanse na odnalezienie... |
Ostatnio rozmawia***322;em z dziewczyn***261; i wiedzia***322;em tylko jak ma imi***281; i z jakiego jest miasta.
Wpisa***322;em w wyszukiwarce na naszej-klasie imi***281; oraz jej miasto i Warszawa (magia iloczynu informacji) i j***261; znalaz***322;em w ci***261;gu minuty. Potem j***261; znalaz***322;em na gronie. I jeszcze jednym sposobem na znajdowanie ludzi jest USOSweb u nas na UW. Np. wiesz ***380;e dziewczyna ma na imi***281; Ewa i studiuje prawo. Wchodzisz w list***281; student***243;w prawa, wy***347;wietlasz wszystkich i lecisz ctrl+f 'Ewa' i otwierasz strony w nowych tabach. A ***380;e teraz s***261; elektroniczne legitymacje studenckie wi***281;c prawie wszyscy maj***261; za***322;adowane zdj***281;cia w USOSie, wystarczy teraz przelecie***263; po otwartych tabach i obejrze***263; zdj***281;cia. Ale przestrzegam napale***324;c***243;w - narzucanie sie/zagadywanie w ten sposob bywa bardzo zle odbierane. Ja tego bledu jeszcze na szczescie nie zrobilem ale czesto slyszalem jak dziewczyny opowiadaly o napalencach ktorzy nawet potrafili sprawdzac adresy/komorki itd. i dostawali plakietke psycholi. Szczeg***243;lnie jak po jednym spotkaniu kto***347; sobie nie wiadomo co wyobra***380;a :) EDIT: A moim hitem by***322;o znalazienie dziewczyny z ktora jechalem nocnym tylko po tym ***380;e wiedzialem ile ma lat i znalem jej imie (odnalazlem na gronie po zdj***281;ciu) || |
W***322;asnie tak jak @andrzejj9 znalaz***322;em, dwie laski z kt***243;rymi gada***322;em na jednym forum.Jak***380;e si***281; zdziwi***322;y jak sie odezwa***322;em na GG(inne numery ni***380; te co by***322;y na tamtym forum) i powiedzia***322;em im, ***380;e w***322;asnie ogl***261;dam ich fotki.
EDIT. Zna***322;em tylko ich nicki, wiedzia***322;em, ***380;e si***281; znaj***261; i czym si***281; interesuj***261;.Przeszuka***322;em najbardziej prawdopodobne fora gdzie mog***322;y si***281; pojawi***263; i bingo.Jedna z nich mia***322;a userbary z innych for a tam zdoby***322;em kilka numer***243;w GG, e-mail w tre***347;ci kt***243;rego by***322;o jej nazwisko.Po nazwisku i dacie urodzin znalaz***322;em j***261; w Naszej Klasie.Tam znalaz***322;em nazw***281; podstaw***243;wki do kt***243;rej chodzi***322;a czyli miejscowo***347;***263; gdzie si***281; wychowa***322;a.Na stronie domowej urz***281;du gminy, wy***322;owi***322;em jej adres zamieszkania, a na Google Earth zrobi***322;em fotk***281; jej domu wraz z otoczeniem. EDIT2.Drug***261; znalaz***322;em w MySpace, a tam da***322;a wszystko co chcia***322;em wiedzie***263;. Dlatego nigdy nie umieszczam swojego pyska i danych osobowych w sieci. Dla mnie najwa***380;niejsza w sieci jest anonimowo***347;***263;. Kiedy***347; dla pr***243;by sprawdzi***322;em co mo***380;na si***281; o mnie dowiedzie***263; korzystaj***261;c z Google.Wyniki by***322;y zadowalaj***261;ce.Zadnych danych osobowych.Ale prawie wszystkie strony/fora na jakich si***281; pojawi***322;em to strony z golizn***261;.:haha: BTW.Mojego brata i jego fotki znalaz***322;em na pierwszej stronie google\grafika.:wow: Czyta***322;em gdzie***347;, ***380;e du***380;e firmy wynajmuj***261; specjalist***243;w, kt***243;rzy wyszukuj***261; w sieci , wszelkich danych co w niej robi***261; kandydaci na wa***380;ne stanowiska.Tworz***261; w ten spos***243;b portrety psychologiczne kandydat***243;w. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale fakt, warto się zastanowić co się wypisuje. Ja trafiłem z google na forum gdzie rzygałem wręcz nienawiścią rasową i nietolerancją. Inna jazda to youtube.Tam jestem wrogiem nr 1 fundamentalistów islamskich.Ileż ja dostałem pogróżek, że mi łeb utną itp...:haha:(a ja tylko wyrażałem opinię o allahu i ich matkach :D) |
Opr***243;cz NK i CDRinfo nigdzie si***281; nie udzielam. Z ciekawo***347;ci: poszukajcie czego***347; o mnie. Nazwiska i wieku nie ukrywa***322;em na NK. Przez GG mo***380;na do tego doj***347;***263;. Ale chyba nic wi***281;cej nigdzie nie ma.
|
Cytat:
Najbardziej mnie zdziwi***322;o, ***380;e burt***243;w w sieci jest du***380;o i w wi***281;kszo***347;ci to zboki.:haha:Nawet jest jeden burt z RPA, straszny peda***322;, btw.:rotfl: Fora to nie wszystko.Zadaj sobie pytanie czy twoje nazwisko wyp***322;yn***281;***322;o gdzie***347; w mediach og***243;lnie, czy jeste***347; w jaki***347; organizacjach, stowarzyszeniach, czy z twoich post***243;w na forach mo***380;na si***281; dowiedzie***263; czym sie interesujesz, czy sie pokaza***322;es na naszej klasie itp.W miar***281; doby analityk by***322;by w stanie stworzy***263; tw***243;j portret psychologiczny, mo***380;e nawet dowiedzie***263; sie czym si***281; zajmujesz a mo***380;e nawet gdzie mieszkasz. Jak nie ukry***322;e***347; imienia i nazwiska plus, da***322;e***347; swoj***261; fotk***281;, to je***347;li komu***347; naprawd***281; zale***380;y to ci***281; znajdzie i wykorzysta seksualnie:D.Tak wi***281;c sprawdzaj czy kto***347; nie zachodzi ci***281; od ty***322;u.:haha: |
Mario: bez ***380;adnych problem***243;w - szko***322;y do kt***243;rych chodzi***322;e***347;, w jakich latach, imiona c***243;rek, do jakich szk***243;***322; ucz***281;szczaj***261; i to, ***380;e na gitarze gra***322;e***347; ;)
|
Teraz będzie wielkie czyszczenie profili na różnych forach.:D
BTW.Tą jedną dziewczynę co namierzałem, to znalazłem też dzięki avatarowi, związanemu z tematyką GOTH.Głupi avatar a bardzo mi pomógł.:taktak: Agusia, Ciebie znalazłem na innym serwisie po Tom'ie Waits'ie(115 postów).Znalazłbym więcej idąc tym tropem? |
Pewnie zaw***243;d po avatarze :szczerb:
|
Cytat:
Jednak - chocia***380; trudno w to uwierzy***263; - nie wszyscy swoje profile na naszej klasie maj***261;. Poza tym najcz***281;***347;ciej, poza zdj***281;ciami, ewentualnie jakim***347; numerem gg czy telefonem, nie ma tak specjalnie du***380;o informacji (no mo***380;e jeszcze poprzednie szko***322;y). Chocia***380; jako punkt do dalszych poszukiwa***324; jak najbardziej. Pod warunkiem jednak, ***380;e kto***347; ma tam profil. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I to te***380; mnie przede wszystkim interesuje - informacje zawodowe. Bo pomijaj***261;c profile na linkedin, goldeline czy podobnych, ewentualnie szko***322;y z naszej klasy, to jak dotrze***263; do takich informacji, jak nie wiem.. opracowywane z przesz***322;o***347;ci projekty, jakie***347; konkretne wyniki prac itp. O tym te***380; chcia***322;bym si***281; dowiedzie***263;. W og***243;le je***347;li osoba nie ma profili na stronach typu nasza klasa, grono.net czy podobne, to jest problem. Wiem, bo ta, kt***243;rej wczoraj szuka***322;em nic takiego nie ma ;) Przy okazji - na jakich serwisach tego typu warto jeszcze sprawdza***263;? Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jestem jeszcze zarejestrowana na bodajże 2 forach, ale z innym nickiem |
szukajcie, a znajdziecie :>
ja wyskakuj***281; na 1. miejscu w googlarce ;) |
Cytat:
To, że jesteś pod inny nickiem nic nie szkodzi.Jeśli usuniesz miasto z którego pochodzisz to dopiero może utrudnić inwigilację.:taktak: |
Cytat:
To tylko podpis A na searchengines to Ty ? |
Cytat:
|
Ja dopisywa***322;em Warszawe bo jak kogo***347; si***281; tu spotyka to jest spora szansa na to ***380;e to miasto ma w***322;a***347;nie wpisane chocia***380;by jako pierwsze/drugie/trzecie na NK.
|
Potrzebuj***281; znale***378;***263; firm***281; po nipie, google nie daje rady, jakie***347; pomys***322;y ? W urz***281;dzie skarbowym udzielaj***261; takich informacji ?
|
Spr***243;buj spyta***263;.
Podejrzewam, ***380;e takie info zahacza o ustaw***281; o danych osobowych i ci nie powiedz***261;. Tak samo, jak nie dowiesz si***281;, kto jest w***322;a***347;cicielem okre***347;lonego numeru telefonu ( w drug***261; stron***281; owszem). |
Niestety nie powiedz***261;, mimo, ***380;e dane ka***380;dej firmy s***261; jawne, i np po regonie nie ma problemu, to po nipie nie mog***261; bo ich ustawa trzyma, no co za g***322;up to wymy***347;la***322;.
|
Kiedy***347; na stronie urz***281;du skarbowego albo MF mo***380;na by***322;o sprawdzi***263; NIP - ale wy***347;wietla***322;o tylko czy prawid***322;owy, czy nie. Bez ***380;adnych innych danych, np do jakiej firmy nale***380;y. Ustawa...
|
Jak wiesz gdzie tankuj***261;... :fiu:
|
Cytat:
|
Interesuje mnie teraz z drugiej strony - jak najskuteczniej szuka***263; w internecie firmy znaj***261;c jej pewne cechy - czyli taki cross-search.
Przyk***322;adowo: - firma ma korzenie ameryka***324;skie - zajmuje si***281; obrotem pieni***281;dzmi (bez szczeg***243;***322;***243;w - jaki***347; fundusz, bank,..) - ma powi***261;zania z przemys***322;em naftowym - jak***261;***347; cz***281;***347;***263; dzia***322;alno***347;ci prowadzi w Kopenhadze. W jaki spos***243;b maj***261;c takie dane mo***380;na spr***243;bowa***263; znale***378;***263; nazw***281; firmy (czy w og***243;le jakie***347; dok***322;adniejsze informacje). To tylko przyk***322;ad (cho***263; fakt, ***380;e akurat mnie interesuje), natomiast ciekawi mnie to te***380; w og***243;le jako zagadnienie. Wiadomo, ***380;e pewnie google, ale poza 'plusami' i cudzys***322;owiami to w jaki spos***243;b? |
Cytat:
Cytat:
|
A ja bym chciała znaleźć kogoś kogo poznałam w specyficznych okolicznościach na wakacjach. Czy znacie może jakieś strony, gdzie takie ogłoszenia można umieszczać?
|
gumtree.pl
|
usunęli wszystkie moje ogłoszenia :(
|
Bo jak spamujesz, to tak jest. Cześć!
|
Nie spamowałam! No dobra, dodałam 3 posty w 3 lokalizacjach, żeby zwiększyć szanse. Ale potem już tylko 1 raz a i tak usunęli :(
|
Poszukaj forum miasta/biura podróży/czegokolwiek z osobnikiem/osobnicą związanym i tam postuj.
|
Hej, specjalnie zarejestorwałam się, by tutaj napisać. Jestem Magda, mam 18 lat:) Mam taki problem. Niedawno spławiłam niefortunnie na skype pewnego chłopaka, który jest z innego miasta. Odezwał się do mnie po pół roku. Z pewnych względów tego żałuję teraz(sprawy prywatne). Nie chciałam dać mu nr. kom mojego, on ma nowy, a wcześniej najwyrazniej nie zapisał. Nie znam jego nazwiska, nie mam jego zdjęc(mam nowy komputer od niedawna a stary był formatowany), mam go tylko na skype(on mnie tez ma na liscie), ale odkad go tak wrednie splawilam, to nie wchodzi tam. Znam tylko jego nick jakim kiedyś się w sieci posługiwał, ale pokasował te wszystkie konta(na szczęście). Emaila też nie znam. Wiem, ze chcialby, zebym sie odezwała. Pisalam do jednego z portalu gdzie mial kiedys konto, czy daliby mi jego email, ale napisali, ze tylko organom uprawnionym daliby. Szukałam już na wyczajka.pl w googlach, na facebooku przeszukałam Tomków i Tomaszów z jego miasta i nie znalazłam. Macie jakis pomysł, jak go znalezc?gg kiedys tez miał, ale nie uzywa od dawna(ale mam ten jego numer gg też) Pomóżcie...
|
Możesz skorzystać jeszcze z tego narzędzia: http://www.123people.com
|
Ale wlasnie nie znam jego nazwiska. Mam tylko jego nick ktorym kiedys sie poslugiwal, jego gg, ktorym kiedys sie poslugiwal i jego skype, na ktorym ma mnie w kontaktach ale nie wchodzi tam od naszej ostatniej rozmowy kiedy to wlasnie go splawilam...
|
Nikt nie ma pomysłu jak mi pomóc? Bardzo mi na tym zależy...
|
Zastaw wiadomość na gg, skype i czekaj, może zechce się odezwać.
|
Ja też cię będę kochał. Obiecuję.
|
Tak. Będziesz tak długo kochał, aż my też wreszcie pokochamy.
|
Ty się tu nie wtrancaj, byłem pierwszy!
|
edu byłeś byłeś, ale dla trzech miejsce się znajdzie...
|
@Magdalena a katalog użytkowników w Skype && GG? Próbowałaś wklepać jego nick w połączeniu ze słowem GG, skype?
|
Tak próbowałam, próbowałam chyba wszystkich powrzechnych sposobów, dlatego pytam tutaj, by ktoś doradził mi coś, czego jeszcze mogłam nie zastosować...
|
Możesz podać nicka+numer gg, skype. Ktoś może wpadnie na jakiś trop.
|
Wymyślmy jak pozbyć się tego ignoranta.
Dziewczyna młoda, rocznik maturalny... Skończę w tym miejscu. Poważniej: skoro wiesz, że chce, byś się odezwała, znaczy to, że masz źródło bliskie podmiotowi żądz. Tam pytaj. |
tomi071. 27/28 lat(pisze bo zauwazylam ze jest jakis tomi071 tez w wieku 39 lat jak wyszukuje w googlach).to jego nick skype oraz nick ktory kiedys uzywal na roznych kontach obecnie skasowanych w sumie niegdys, na moją prosbe(rozkaz:D)
|
Zrob Wykop! Wykop CSI nie takich odnalazl...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Ale ze jak wykop CSI? nie rozumiem? moglbys wytlumaczyc?
Dzis wlasnie mi sie snil Tomek o ktorym mowa, nagle mnie obudzil tel, obcy numer, to mialam mala nadzieje, ze moze to on jakos zdobyl moj numer, odbieram a tu jakis koles z promocja z plusa i go olalam i poszlam spac dalej :P |
|
Cytat:
|
Może ten Twój Tomek teraz w plusie robi?
Zadzwonił wywiadowczo...i znowu masz babo placek :sciana: |
Agent Tomek??
|
Teraz juz posel Tomek. k***a
|
Ale co mam zrobić na tym CSI wykop? wpisalam w szukaj, ale nic nie znalazło...
|
Był dzisiaj na skype, bo wczesniej mowilo jak wchodzilam w informacje ze uzytkownik nie logowal sie tak dawno do sieci skype, ze nie ma o nim info, a teraz jest. Ale skype jest takie, przynajmniej u mnie, ze jesli obie osoby nie sa zalogowane naraz, to wiadomosc nie dojdzie. Np ja mu napisalam cos miesiac temu okolo(bo pozniej juz nie pisalam), ale jemu to nie doszło bo jak był na skype to mnie akurat nie było:/ i nadal sa te kółeczka, informujace o tym, ze wiadomosc nie doszla do niego. Da sie w tym skype jakos zmienic opcje tak, by wiadomosc odemnie doszła do niego nawet jak nie bedzie mnie na skype, wystarczy, ze on bedzie zalogowany?
|
Skype w tym względzie postępuje nieprzewidywalnie.
1. Próbuj czasem do niego dzwonić, nawet gdy nie jest online (serio). 2. Zostawiaj komputer z włączonym Skype. W powyższym chodzi o to, że gdy z kimś długo nie kontaktujesz się, to Skype czasem nie pokaże tej osoby jako online. Przyczyną jest budowa tego programu. |
Chyba tutaj sie to co mówisz nie sprawdzi, gdyz wczesniej przez pol roku sie nie odzywal i po pol roku nagle sie odezwał i wiadomosc mi normalnie doszła, wiec teraz po miesiacu chyba tym bardziej by doszła. Nie da sie jakos zmienic opcji skype tak, by doszła mu moja wiadomosc nawet jak mnie nie bedzie?mozliwe zresztą, ze on do mnie tez napisał, ale nie doszło bo jak ja sie zalogowalam, to on byl juz niezalogowany. Eh bezsensowne troche jest to doreczanie wiadomosci w skype, ale jesli ktos wie jak je w opcjach unormalnic, to prosze o jakakolwiek pomoc...
a te kółeczka obok wiadomosci nadal sie kreca, stad tez wiem, ze wiadomosc mu nie doszła, i ze jego nie ma na skype, bo zawsze znikaja jak ktos sie zaloguje, nawet bedac niewidocznym... |
Albo słuchasz chodzącego ideału, czyli mnie, albo swoich wewnętrznych głosów.
|
Trzy stówy.
|
No slucham i zostawilam kompa wlaczonego np. jak poszlam sie kąpać, ale na noc czy jak bede wychodzic z domuna dłuzej niz godzine, nie bede go przeciez zostawiac. I dzwonilam mimo iz go na skype nie ma, tak jak napisales. Ale mysle, ze sie odezwie, bo z mojego drugiego konta skype wyslalam mu zaproszenie tez ok. mies. temu, i bedac wczoraj wieczorem/dzis rano, przyjąl je, a bylo tam moje imie i nazwisko, wiec jesli zna system doreczania wiadomosci skype i wie ze mogłam napisac ale nie doszło, to pewnie niedlugo sie odezwie, a jesli nie zna, to moze pomyslec ze skoro ';nic nie napisalam;' to znow go olalam/splawilam i znow nie odzywac sie przez miesiac...
|
Cytat:
|
Czemu? to nieekologiczne zostawiac tak kompa, ponadto za prad sie placi, a jeszcze ponad to moze mi siostra wejsc i zobaczyc jakies archiwa czy cos rozmow:P
|
To propaganda lobby hipsterów.
Komputer psuje się przy włączaniu (różnica temperatur i potencjałów elektrycznych), a więc powiększasz górę elektrośmieci oraz narażasz się na zbędne wydatki. Do sióstr stosuje się login/pass i TrueCrypt oraz przemoc fizyczną. |
I w ten sposób dochodzimy do spraw fundamentalnych
Kompa najlepiej nie mieć w ogóle, a jeśli spotkało Cię już to nieszczęście to nie włączać! Komputery to ZŁO! Sama widzisz, jakie z tego rodzą się problemy :sciana: |
Cytat:
Jakiś informatyk Wam jest potrzebny. :P Na drugi raz kupcie sobie jakiś złomek na np. Atomie. O pobór prądu wtedy będziesz spokojna. Do netu wystarczy. - - - Ostatnio składałem kompa, który "musiał być najnowszy i najlepszy bo sąsiad ma taki, a ich musi być jeszcze lepszy". Idioci, do samego przeglądania internetu chcieli i7 i jakąś sensowną kartę do grania... :haha: |
Od razu na Atomie... Moje i5 z Radeonem serii 6000 na pokladzie zjada 35W w szczycie, 10W w spoczynku i 1W jak spi. Ta ostatnia wartosc pewnie bylaby mniejsza, ale nie mam tak dokladnego miernika. :-/
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 58476 |
Jest mozliwość znalezienia osoby po samym imieniu i wakacyjnym turnusie? może jeszcze po zdjęciach zrobionych przypadkowo.
Od 3 miesięcy poszukuje bezskutecznie. |
Cytat:
|
Mac mini Mid 2011 ;-).
Blee...
|
Sam jestes bleee :-P. Pokaz mi Wintela, ktory tak potrafi i jest rownie ladny ;-)...
Skoro juz sie tak znacie, to prosze napiszcie mi czy jest szansa na znalezienie znajomego po jego imieniu i wiedzy miasta w jakim mieszka? Wiem tez ze ma tatuaz na plecach duzego smoka kolorowego, okolo 26 lat, ciemny wysoki brunet, mieszka w poznaniu w domku jednorodzinnym.. Prosze pomozcie mi
|
Może policja kryminalna pomoże?
|
Raczej nie.. nie wiem juz gdzie szukac..
|
Jeśli to nie jest Jim Kazama z Tekkena i masz zdjęcie tego tatuażu to poszukaj na ThinEye (jest szansa, że się nim pochwalił w internecie, jest szansa że znajdziesz studio które takie tatuaże wykonuje itd. itd.)? ;p
|
TinEye raczej. :>
|
Kurcze, no nie mam zdjecia.. Na tej stronie sie nie dowiem nic.. Juz wszzzzzzzzzzzzzzzzzystkiego probowalam chyba, macie jeszcze jakies pomysly??
|
Kurde! Jak możesz dla tego typa wszystko...
Możesz? |
Cytat:
|
Ja to moge nawet polubic...
|
Zrobie wszystko aby go odnalezc. Domyslam sie ze brzmi to bardzo szalenie... Ale bardzo zalezy mi na tym. Jestem ze Szczecina, on z Poznania, wiec nawet jak trzeba bedzie jechac -pojade! No to co ja biedniusia zrobic mam, ufff..
|
Jest tu jeden ze Szczecina
co ma wejścia w Poznaniu :idea: szczególnie Ławicę ma obcykaną na wylot :D |
Zaraz sobie zmienię lokalizację na Poznań. :mruga:
|
Cytat:
Przeanalizuj jeszcze raz to co napisałaś: Cytat:
Cytat:
Mnie to wygląda na "miłość z chat-u"... No ale nie ważne. :P Zakładając, że to prawda to dla Ciebie jedyny punkt zaczepienia to jest właśnie ten tatuaż, jako że mało kto sobie maluje na plecach smoki. ;) Także znak szczególny. Logika nakazuje udać się do tego Poznania, znaleźć wszystkie w tym mieście studia tatuażowe i wypytać się w nich czy nie widzieli takiego jegomościa. Przy odrobinie szczęścia, ktoś w przypływie dobrej woli... przypomni sobie że kogoś takiego widział (np. że tu czy tam ten tatuaż był wykonywany, albo jakiś nowy, ale przy okazji zobaczył itd. itd.). Przy odrobinie szczęścia też, nikt Ciebie nie zgwałci samej spacerującej po Poznaniu, wypytującej pracowników takich miejsc o swojego księcia z bajki... Wybacz jeśli byłem szorstki, ale taka jest rzeczywistość. Kurde, jak byłem mały to chciałem zostać Sherlockiem (m.in ;]). :czar: |
Nabijacie sie ze mnie tak.. ?? :)
|
Bynajmniej. ;d
|
dziekuje pozdrawia
m. |
Ależ proszę Cie uprzejmie. Też pozdrawia
m. :) |
Philip Marlowe rozwiąże tę zagadkę na pewno, rozwiązanie samo do niego przyjdzie jak zwykle. Proponuję się do niego zgłosić, niezastąpiony w takich sprawach.
|
Szukam osoby, którą poznałam w internecie. Dlatego, że ona o mnie dużo wie a ja o niej dużo ale nie są to podstawowe dane...
Znam jego nick, datę urodzenia, miejsce studiowania, miejsce zamieszkania, info ogólne oraz jego ryjek... Gdyż jest vlogerem i pakuje swoją twarz regularnie do internetu. zapraszam na priv podam dużo informacji dodatkowych. |
To jak jest vlogerem to zapewne zostawił dane kontaktowe, użyj ich xD
|
Cytat:
|
Miejsce zamieszkania >>> pojedź tam i popytaj o niego, jeśli się przeprowadził to spytaj gdzie
Miejsce studiów >>>>> popytaj o niego na uczelni, może ktoś go zna i wie gdzie najczęściej spędza czas, ew. możesz powiedzieć, że miał Ci coś oddać a nie zapisałas sobie jego nr telefonu. Coś wymyśl :) Data urodzenia i nick >>> wpisz obie rzeczy w google, przeszukaj portale społecznościowe(nk, fb, goldenline, fotka) jak ma profil tam to go szybko znajdziesz Twarz chyba Ci się nie przyda, bo nie znam żadnej wyszukiwarki co szuka po twarzach. PS On jest z Twoich okolic czy nie? Bo jak mieszka blisko to masz ułatwione zadanie (poproś koleżankę by się dyskretnie o niego wypytała np.) Powodzenia w szukaniu :) |
Dobrze prawisz, poza jednym:
Cytat:
|
Mam jeszcze jeden sposób ale trzeba się wykazać kreatywnością i sprytem ;)
Jak znajdziesz jego profil na FB na przykład to załóż fałszywy profil(uzupełnij go zdjęciami/znajomymi) i zagadaj do niego, pisz z nim na FB pod jakimś pretekstem (np. miłosnym :P) i wyciągaj z niego jak najwięcej informacji. Często ludzie po bliższym zapoznaniu się z kimś (nawet przez internet) dają sporo informacji o sobie, których normalnie nie udostępniają. Tylko że pytania muszą być zadawane obojętnie, bez większego zainteresowania by nie połapał się o co chodzi. Tylko, że nie wiem czy będzie Ci się chciało w to bawić :P |
Cytat:
Szukanie ludzi jest drogie. Jeśli sama nie potrafisz dojść w jaki sposób wyłudzić informacje od ofiary to tym bardziej nie będziesz umiała skorzystać z tych porad. Bez obrazy, ale tak to dla mnie wygląda. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ale zdobyć informacje o kimś w dzisiejszych czasach jest łatwo >> bardzo dużo osób ma serwisy społecznościowe, konta na jakiś forach( przez ich profil możemy określić czym dana osoba się interesuje). Jak ma się nick/imię lub jakąkolwiek nazwę oraz ogólne info nt. osoby (nie musi być dokładne) to się szuka i drogą eliminacji wskazuje daną osobę(np. osoba przedstawiająca się jako fan muzyki metalowej nie będzie miała konta na forum hip-hopowym, katolik nie będzie korzystał z serwisów randkowych) to można łatwo ustalić profil danej osoby.
Jak nam brakuje danych, a chcemy mieć ścisłe informacje to korzystając z dotychczas zebranych wypytujemy o więcej (prosty przykład wierzącego pytamy się czy należy do jakiś wspólnot itp. , fana rapu zapytamy o ulubione składy, na jakim ostatnio koncercie był i gdzie> ustalamy miejsce zamieszkania(jeśli nie znamy)> ponarzekać że ma się daleko i się nie dojedzie na koncert i 'przypadkiem' wypytać czy ma daleko do danego klubu czy miejsca, spytać o fajne miejscówki na mieście[wiemy gdzie mieszka] to otrzymamy listę miejsc gdzie nasz cel prawdopodobnie spędza czas) Itp. Itd. Oczywiście tożsamość dobieramy sobie w zależności od tego co chcemy osiągnąć - jak szukamy faceta to podajemy się za kobietę > dodajemy fotki > facet będzie bardziej rozmowny zwłaszcza jeśli zahaczymy o wiadome tematy. Ufff, trochę się rozpisałem, ale wyciąganie informacji od ludzi, internetowe tożsamości to jeden z moich ulubionych tematów ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:35. |