![]() |
No nie ma przypadków, przełożeni tych policjantów, to koledzy Franca Mauera. :haha:
|
Nie ma przypadków. Nie ma!
https://moto.wp.pl/policjanci-boja-s...3429187913345a Ciekawy głos z 'wewnątrz'. Tylko czy to naprawdę kogoś dziwi? Wszyscy to wiedzą, ale z pudła zaklina nam się rzeczywistość. k***a |
Policja kupuje nowe radiowozy. Przetarg mogą wygrać tylko dwa samochody. Przypadek?
Cytat:
Na bogato. :szczerb: Pomijając sprawę, że przetarg wygląda na ustawiony, to jestem za większą ilością radiowozów z wideorejestratorami, "nieśmiertelnych", których pełno, trzeba ratować przed karą na sądzie ostatecznym... |
oj nie zawsze ;p
|
wszystko mozna, najgorsze jest to,ze glupi ma zawsze szczęście.
|
[*]
;( szkoda go, takie fajny CHerbatnik |
Baba zamęczyła? :'(
|
gdzie jest PROMEK, gdzie jest PROMEK ?!
:sciana: |
Ot taka perełka się trafiła, zapewne nie pierwsza ani nie ostatnia...ale tym razem dobrze skamerowana.
Swoją drogą ciekawe, czy ten znak zniknął tak naprawdę przypadkiem i kiedy :rotfl: http://motoryzacja.interia.pl/raport...wc,nId,2384951 Mam wrażenie, że to całe 'zajście' zostało sprytnie zaaranżowane, ale cały jego pozytyw jest taki, że wreszcie może sądy zaczną się przyglądać zasadności wniosków policji. A i w czynnościach naszej waadzy też idzie się doszukać wałków. No ale jak trzeba rzeźbić kasiorę to nie ma czasu na pierdoły. Ot taka Polska właśnie. |
Cytat:
|
Przypadek tego gostka był tylko pretekstem do artykułu. Co z tego, że przekroczył jeśli pomiar jest nieprawidłowy? Czyli o ile przekroczył i jak go ukarać? Niby dlaczego za tyle, ile pokazuje film z nieprawidłowym pomiarem? A jeśli nie za tyle, to za ile?
To tak jakby na zdjęciu z fotoradaru było kilka aut i jeden pomiar przekroczenia prędkości, więc wysyłamy wszystkim. Tylko że takie zdjęcia z fotoradaru się kasuje. Nie tak dawno była poruszana identyczna sprawa Hołka. Ewidentnie przekręcili go, choć też przekroczył prędkość i przyznał się, ale nie do wyniku z nagrania. W sądach znalazł się jakiś rzeczoznawca, który na podstawie nieprawidłowego nagrania ocenił na oko ile jechał :wow: :rotfl: Hołka w końcu uratowało przedawnienie, ale cała ta sprawa to kpiny. Całkiem insza inszość, to że policjanci przekroczyli również - dokładnie o tyle ile jest na nagraniu - jadąc nieuprzywilejowanym samochodem, czyli nie na sygnale. Jakimś dziwnie pokrętnym sposobem prawnym dopuszcz a się takie praktyki. Rozumiem, że policja powinna móc tak się poruszać po drogach, ale niechże to będzie prawnie umocowane - a chyba nie jest, przynajmniej jasno i wprost. PS Przy tej okazji przypomniał mi się stary kawał o ruskich milicjantach, który wszyscy znają. No przecież to jest wypisz-wymaluj lol2 |
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że taki sposób mierzenia prędkości to dla mnie jakaś parodia. Raz widziałem w Uwaga Piarat sytuację, w której gościa pociągnęli sześcioma czy ośmioma puntami i mandatem bodajże 300 zł, a widać było jak na dłoni, że podczas pomiaru radiowóz zbliżał się do mierzonego auta - przewijałem kilka razy i jestem tego pewien. |
Od czasu jak zmienili przepisy (jakoś nie tak dawno), to za jazdę bez prawka idziesz do sądu i walą równo. To już nie takie hop siup, że mandat i jesteś wolny i możesz się śmiać.
|
Grzeniu - w takiej sytuacji najlepiej po prostu nie mieć prawa jazdy - nie mają czego zabrać. :szczerb:
|
A tak se odświeżę temat
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...dy,nId,2181438 Tego typu pomiary prędkości to jakas abstrakcyjna bzdura, niestety u nas (przez nasze sądy - przeważnie) traktowane jako wiarygodny dowód. W dodatku na takiej podstawie zabierają ci prawko na miejscu, a odwołać możesz się do Pana Boga. Wiecie - ja z początku długo myslałem, że te ich videa są jakoś sprzężone z radarem i potrafią wyliczać faktyczną prędkość mierzonego samochodu? Po uwzględnieniu własnej prędkości. Nie przyszło mi do łba, że można kogos karać na podstawie prędkości radiowozu wykazywanej na nagraniu innego pojazdu :O :sciana: Przecież w ten sposób można załatwić każdego, nawet takiego co jedzie zgodnie z przepisami. Może nie o 50 z zabraniem prawka, ale wykasować na 2-3 stówki. Tu nawet twój prywatny rejestrator dokumentujący co innego ,z kamerką, nie musi nikogo interesować, bo a to homologacji nie ma, a to bez atestu... itd itp Nosz k***a |
Przełożył cwaniaczek silnik od UFO i tak grzał, ukarać z całą surowością!
|
Czy oni tak mogą?
Mogą! k***a |
Panowie, prawda to z tą SM w kwestii przepisów i trollowania ich w razie kontroli?
a tu inne ciekawe: |
|
I dziwicie sie że sa idiotyczne ograniczenia prędkości?
Przecież to krowa dojna dla gminy. Ilu kierowców wytrzyma jazdę 50km/h prostą drogą? Emeryt w maluchu co najwyżej. Mój małolitrażowy (1.6) samochód potrafi to ograniczenie przekroczyć na jedynce! 50 na piątce to już prawie katowanie silnika. Nie jestem za łamaniem przepisów, ale te 70km/h to powinno być minimum. Jeżeli jest 50 to niech będzie to teraz naprawde zabudowany. Jak na drogach może być bezpiecznie skoro jest tyle bezsensownych znaków? Kiedyś czytałem artykuł, że ilość wypadków rośnie wraz ze wzrostem ilości znaków na jezdni. Fajnie, że programy nawigacyjne (np Automapa) mają juz w bazie ograniczenia i można sobie ustawić, aby informowały o przekroczonej prędkości. Ale moja navi tego nie ma, co w lipcu przypłaciłem mandatem. |
No proszę, a jednak jest dokładnie tak, jak mi się zdawało :sciana:
http://wiadomosci.onet.pl/2218488,11...adow,item.html |
|
Nawet kabelki widać :) pewnie prowadzą do tajniackiego radiowozu :)
|
zwykle w odleglosci kilku metrow, gdzies za krzakiem np, stoi sobie Straznik Miejski i na biezaco ma podglad na auta rejestrowane takim ustrojstwem
amator znaleznego nie za daleko by zaniosl takie ustrojstwo |
Ale jak ktoś to zabierze i zaniesie na policję, aby zgłosić znalezienie cennej rzeczy, to raczej nie powinni się go czepić? W końcu przypadkowa osoba nie musi wiedzieć, że to fotoradar, a oznaczony chyba w żaden sposób nie jest.
|
O ja pierdziu co za technika! Przy fajansie faktycznie nie da się tego cuda zobaczyć.
W Warszawie coś nie widzę ostatnio straży wiejskiej łapiącej z Citroena Berlingo (fotoradar za szybą, lampa błyskająca na czerwono na przodzie), widzę za to policję z suszarką na Sobieskiego (3 pasy w jedną stronę, 50), suszą skutecznie, tu jestem za, bo przy małym ruchu w wakacje, niektórym odbijała tam ułańska fantazja... a wypadki paskudne tam bywają... |
|
Cudowne państwo zadba cudownie o obywateli.
|
jak bylo 11 - to treaz bedziesz mial ze 40:D
|
Punkty jak punkty. Te 24 to jest całkiem dużo, gdyby nie lawinowy wzrost suszarek i fotoradarów na drogach. Powoli dochodzę do wniosku, że oni nie zajmują się niczym innym poza suszeniem i ciągnięciem forsy ile się da.
Jadąc 3 lata temu z Kołobrzegu (400 km) było ich po drodze 11! więc ten limit może ci nie starczyć na jedną taką jazdę, jak masz pecha, a najczęściej stoją tam, gdzie są idiotyczne ograniczenia czy 'zapomniane' znaki po dawno ukończonych robotach drogowych :sciana: Jutro właśnie tam jadę, to zobaczymy ile tego będzie..... Kiedyś dawno temu, jak nie było punktów, to były takie żólte kartki (moja nazwa), które gliniarz wypisywał razem z mandatem. Wolno było mieć dwa w ciągu dwóch lat - trzeci, to już był powtórny egzamin. Fakt, że nie za każdym razem to pisali, ale gdyby....to było bardziej przesrane, niż teraz. |
Nie powiem - zdarza mi się omijać przepisy ruchu drogowego, jednakże uważam, że polskie przepisy dotyczące punktów karnych są i tak bardzo liberalne.
Dla porównania - w miejscu, gdzie aktualnie przebywam wystarczy "zdobyć" 12 punktów karnych w ciągu 3 lat, by utracić prawko na pół roku. Ale (może właśnie dzięki powyższemu, choć na pewno nie tylko) - ilość śmiertelnych wypadków drogowych jest tu na takim poziomie, że informuje się o nich w głównym wydaniu ogólnokrajowych wiadomości. :P |
Trudniej będzie się pozbyć punktów karnych
Najlepiej niech wszystkim zabiorą prawo jazdy, albo cena kursu na B niech wynosi jak za C+E, bo po co komu prawo jazdy ??? |
Będzie musiał dmuchnąć z dętki? :haha:
|
jeśli rower będzie pod wpływem
to jak najbardziej jestem 'za' |
To zakazać też prowadzenia pijanych przez rowery! :szczerb:
|
Niejeden nawalony nie wróciłby do domu, gdyby nie trzymał się roweru :haha:
|
Cytat:
|
No to teraz coś pozytywnego :D
http://moto.onet.pl/1621405,1,po-alk...ul.html?node=2 |
Satelita całkiem możliwy do zrealizowania - obowiązkowy GPS, mapa z dopuszczalnymi prędkościami i automatyczne przesyłanie loga z wykroczeń. To ma się tak skończyć, tylko chyba najpierw ludzie tego nie wytrzymają...
|
Cytat:
Cytat:
Tak swoją drogą, co do mandatów za przekroczenie prędkości, ostatnio znajomy dostał mandat właściwie za nic, bo widział policję stojącą za znakiem ograniczenia do 40-stu, zwalniał, podobno zdążył przed znakiem wyhamować, a ci i tak go "schargowali". Może mu się tylko wydawało, że zdążył zwolnić i to policjant miał rację, ale w takiej sytuacji wina lub niewinność są właściwie nie do udowodnienia... |
Powinni od razu ukarać wszystkich kierowców symbolicznym mandatem 200 złotych, bo nie ma niewinnych...
|
Cytat:
|
Kolejna nowość do walki z nami-piratami :O :sciana:
Podatek drogowy muszą płacić wszyscy, najlepiej hurtem. http://moto.onet.pl/1621324,1,drogow...l.html?node=23 |
http://img706.imageshack.us/img706/7804/23199214.th.png z tym że teraz całe te osiedle zalega śnieg i tak ładnei jak na zdjęciu nikt nie parkuje
|
|
samochód nie był zaparkowany na skrzyżowaniu dokładnie katowice równoległa 6, fotek nie wrzuce bo robiła je straż miejska i oni je mają, zobacze co tam znajomy zwojuje , pewnie nie za dużo , co do miejsca parkingowego na tym osiedlu to są ale tak śniegiem zawalone że ho ho, wygląda jakby co najmniej od 2 tygodni nie odśnieżali
|
z twojej wypowiedzi nasuwa mi się pytanie zasadnicze - czy istnieje tam strefa zamieszkania oznakowana takim znakiem:
http://www.roadking.riders.pl/prawo/d_40.gif jeśli tak, to parkować można tylko i wyłącznie w miejscu do tego wyznaczonym, czyli tam, gdzie jest: http://www.roadking.riders.pl/prawo/d_18.gif ale dopóki nie wrzucisz jakiś fotek, to ci nie odpowiemy. ps. z mapki wynika, że autko zaparkowano na skrzyżowaniu, więc mandacik jak najbardziej zasłużony. |
http://maps.google.pl/maps?hl=pl&sou...ed=0CAkQ8gEwAA to te miejsce
|
Daj jakieś zdjęcie, to będzie można o czymkolwiek mówić.
Generalnie holowanie samochodu - póki co, bo ma się to zmienić - jest dozwolone tylko w ściśle określonych i dość rzadkich przypadkach. Odsyłam tutaj do odpowiednich przepisów, ale o ile dobrze pamiętam, samochód musi stanowić zagrożenie dla innych uczestników ruchu. Jeśli tego nie było, bądź nie można tego na podstawie materiału dowodowego uzasadnić, można próbować się wymigać (inna sprawa, czy samochód w tym miejscu faktycznie nie przeszkadzał, bo wtedy jestem za holowaniem). Druga sprawa, to czy była to uliczka przy osiedlu jak piszesz, czy uliczka osiedlowa. To również ma znaczenie i tu też w zależności od tego warto sięgnąć po odpowiednie przepisy. Chyba, że w ogóle była to droga wewnętrzna, bo na takich - też jeszcze - straż miejska odholowywać samochodu nie może. Ostatnia sprawa - jak to osiedle wyglądało. Staram się nigdy nie parkować tak, aby samochód komukolwiek przeszkadzał, jednak podczas ostatnich mrozów zdarzyło mi się kilka razy stanąć w sposób, w jaki nie zrobiłbym tego w normalnych warunkach. Ale zwały śniegu, zamrożone koleiny i inne spowodowały, że po prostu nie było to w inny sposób możliwe. W takiej sytuacji nie przyjąłbym mandatu za złe parkowanie, nawet jeśli faktycznie w zwykłych warunkach takie było (jak na przykład, kiedy stanąłem raz chyba na przejściu dla pieszych (ale nie na skrzyżowaniu), które jednak było całe pod zamarzniętym śniegiem, a poza bardzo startymi fragmentami pasów poziomych nie było żadnych innych znaków. |
Ja bym próbował, przynajmniej wyjasniać sprawę.
Typowe łowienie jelenia, widać nudziło im się. Szanse niewielkie, bo jeśli przyznają się do błędu, to będą musieli zapłacić te 380 pln za lawetę i parking. Oni są od zgarniania forsy, a nie od płacenia za swoje błędy. :sciana: |
Witam.
Odkopię :) Znajomy wczoraj zaparkował w Katowicach na ulicy przy osiedlu, parkuję tam prawie dziennie [mieszka tam jego luba] Jak co dzień nikt nie miał problemu z przejazdem , dosłownie nikt ,ale wieczorem straż miejska zwineła mu samochód na parking no i 380zł+16zł+100złmandat :szczerb: 1pkt karny , straż miejska nie potrafiła przejechać berlingo :D ale jakiś sprinter spoko dał rade porobili zdjęcia ale takie że nic z nich nie wynika,na ulicy nie ma znaków poza ustąp na obu koncach Czy można sie odwoływać /czy warto / może ktoś przeżył podobną przygodę :D pozdrawiam |
Moje przewidywania się potwierdzają. Z takiej rzeki pieniędzy przewalającej się drogami, aż grzech nie czerpać.
http://moto.onet.pl/1531444,2217,artykul.html |
Radary przegrywają z mrozem
http://moto.onet.pl/1527763,2217,artykul.html Swoją drogą ciekawe - kiedyś namierzyli mnie przy -18 i jakoś im ta suszarka działała. |
Syrenę to jak jedzie, stojąc wystarczy kogut plus światła postojowe. Tak przynajmniej kiedyś czytałem.
Z drugiej jednak strony policjant podczas pracy zawsze jest na służbie, więc teoretycznie jeśli się gdzieś zatrzyma (nawet na zakazie) to w związku z pełnieniem obowiązków służbowych. Teoretycznie. Mnie to nie przekonuje, ale chciałbym się upewnić, czy taka interpretacja nie obowiązuje. |
Pojazd jest uprzywilejowany wyłącznie wtedy, gdy ma jednocześnie włączonego 'koguta' i syrenę. Oczywiście nie może, tak sobie, z tego prawa korzystać bez ważnego powodu.
Nie jest też bezkarny w kwestii łamania przepisów ruchu drogowego. Kiedyś wpadły mi w oczy jakieś przepisy dotyczące pojazdów uprzywilejowanych i nie było to takie hop-siup. |
Cytat:
Swoją drogą to wydawało mi się, że i obecne fotoradary mają możliwość pomiaru prędkości oddalającego się obiektu. Ale może nie.. Z innej beczki. Widziałem wczoraj straż miejską stojącą na zakazie bez żadnego sygnału (świetlnego plus świateł postojowych), która to przygotowywała się do.. zakładania blokad innym samochodom stojącym na tym zakazie. Jako, że sam szukałem miejsca do zaparkowania, miałem dużą ochotę zatrzymać się przed nimi (skoro oni stoją bez żadnego sygnału, znaczy że w tym miejscu można), ale nie byłem też w nastroju do awantur więc machnąłem ręką. W każdym razie zastanawiam się, jak to w końcu jest - czy straż miejska/policja, obojętnie kto jeszcze możę stanąć na zakazie, jeśli jego pojazd nie jest w danym momencie uprzywilejowany (a bez sygnału świetlnego i świateł nie jest)? |
Maszynka do robienia szmalu się rozwija. Pomysłowość i technika idą do przodu.
http://wiadomosci.onet.pl/1877906,11,item.html Ciekawe ile ten cały system będzie kosztował? Ile km dróg by za to było :hmm: |
Za***ioszczo.:szczena: Ale ubaw. :hahaha:
|
|
Swoj***261; drog***261; ciekawe, jaka by akcja by***322;a, gdyby rowerkowi zrobi***322; fotk***281; fotoradar :haha:
Teoretycznie przy ograniczeniu do 10km/h kosi***322; by wszystko, co si***281; szybciej rusza....ale brak tablic... he he |
Za przekroczenie pr***281;dko***347;ci :) Bo za inne wykroczenia to ja wi***281;cej razy dosta***322;em mandat jad***261;c rowerem, ni***380; jad***261;c samochodem :D
|
Nie mo***380;e dosta***263; mandatu? A to niby czemu???
B***281;dziesz nawalony prowadzi***322; rower i zabior***261; ci prawo jazdy :taktak: |
Ukryte fotoradary - najpierw niech ustawią je w miejscach, gdzie dopuszczalna prędkość jest sensownie ustalona...
Cytat:
|
u mnie zamiast 50 bedzie 70 po zakonczeniu prac nad droga
|
To jeszcze nic. Nasz rz***261;d postanowi***322;, ***380;e w 2009 roku zwi***281;kszy si***281; ilo***347;***263; fotoradar***243;w o 100***37;. "Pocieszeniem" jest to, ***380;e sporo b***281;dzie atrap.
|
http://wiadomosci.onet.pl/2701,18529...e_lokalne.html
czyli wszystko idzie w spodziewanym kierunku....kasa, kasa i jeszcze raz kasa z jeleni :taktak: najlepiej niech jeszcze ustawi***261; ograniczenie do 10km/h, to nawet rowerki wyhacz***261; nie zwalnia***263;, ***380;eby tylko da***322;o si***281; z***322;apa***263; klienta to ju***380; jest chore |
Ano ruch si***281; zwi***281;kszy***322; wielokrotnie.
Drogi zosta***322;y, jak by***322;y - no zmieni***322;y si***281; troch***281;, ale nieproporcjonalnie. Z drugiej strony np te 50 lat temu nie by***322;o kolein... Dr***243;g robi***263; nie potrafimy nawet, jak mamy na to pieni***261;dze, a poustawia***263; go***322;***281;bniki z radarami ***380;adna sztuka i forsy w kasie przybywa zamiast ubywa***263;. Jaka***347; paranoja. Teraz ka***380;da gmina ustawia fotoradary, bo kasa z nich trafia do ich bud***380;etu. |
Cytat:
|
Bo tak w***322;a***347;nie jest.
Drogi i sznury aut traktuje si***281;, jak ***322;awice ryb, z kt***243;rej tylko ***322;owi***263;. Coraz to wymy***347;lniejszymi metodami. Mieliby***347;my lepsze drogi, czy autostrady, to i statystyki wypadk***243;w by***322;yby inne. Pewnie podobne jak na zachodzie. No, ale o tym cicho sza, albo tylko si***281; gada i gada i nic z tego nie wynika. |
Czy kto***347; wie, o ile zmieni***322;y si***281; dopuszczalne pr***281;dko***347;ci w ci***261;gu ostatniego p***243;***322; wieku?
Taka Warszawa, Syrenka czy inny zabytek, to troch***281; inaczej zachowuje si***281; przy tej samej pr***281;dko***347;ci, co dzisiejsza Panda, Lanos czy inne auto z ni***380;szej p***243;***322;ki (o tych z wy***380;szej nie wspominaj***261;c). ***346;wiat***322;a, zawieszenie, hamulce a nawet drogi troch***281; si***281; zmieni***322;y, a mam wra***380;enie, ***380;e przepisy s***261; dla samochod***243;w sprzed 50 lat (czytaj tylko po to, ***380;eby 99***37; zmierzonych niezapowiedzianym radarem pr***281;dko***347;ci poza korkami by***322;o przekroczone i to grubo). |
jesli niedzielni kierowcy nie zaczna myslec o innych uzytkownikach drog to sie nic nie zmieni
po miescie 50 i koniec, na autostradzie i drodze szybkiego ruchu najwiecej zagrozenia sprawiaja wlasnie niedzielni kierowcy, oni najmniej sie rozgladaja, czesto jadac ok120 probuja cos wyprzedzic mimo, ze kres szybkosci ich aut to 125km/h |
Widz***281;, ***380;e projekt jest rozwojowy
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...rowcom,1181744 Nast***281;pny etap to b***281;dzie ci***261;g***322;a satelitarna obserwacja wszystkich ludzi i pojazd***243;w. Do tego automatyczne ***347;ci***261;ganie kar z kont bankowych.....gdzie***347; co***347; takiego mi si***281; kojarzy, ***380;e czyta***322;em w science fiction......ale chyba ze 20 lat temu :hmm: |
To kara za kibicowanie Arce. :P
:mruga: |
Cytat:
|
Znajomemu angolowi chcieli da***263; 700 Z***321;OTYCH!!! za wjechanie pod pr***261;d!!! po mocnej rozmowie z ciotk***261; (przez telefon) zeszli na 200 i zap***322;aci***322;. :| punkt***243;w karnych nie dosta***322; :rotfl: ten pacjent naprawd***281; ma trudno***347;ci z zapami***281;taniem, ***380;e si***281; w Polsce praw***261; stron***261; je***378;dzi :haha:
Ja za jazd***281; pod pr***261;d zap***322;aci***322;em kilka lat temu 50 z***322;otych, mandaty by***322;y do 500...ale jak obcokrajowca z***322;api***261; to zakompleksione przyg***322;upy musz***261; si***281; wykaza***263;... |
Niestety nie chcieli da***263;. Te***380; chcia***322;em pami***261;tke xD
Na specjalne okazje jest jeszcze zarezerwowany mandat za 1000 :] |
:hmm: To oni mog***261; da***263; wi***281;cej ni***380; 500?
Wydawa***322;o mi si***281;, ***380;e mandaty s***261; do 500 z***322;. Powy***380;ej tylko s***261;dy grodzkie. |
Speed - to prosimy o filmik jakis. Jak juz placisz to powinni dac na pamiatke:D
|
Og***243;***322;em to niez***322;y hardkor by***322; :D
Zaspa***322;em do pracy... wi***281;c slalom mi***281;dzy samochodami, 90-110 prawie ca***322;y czas... jak ***347;ci***261;***322;em takie ma***322;e rondo "na skr***243;ty" (nie objecha***322;em , tylko lekko skr***281;ci***322;em w prawo i wyprostowa***322;em jad***261;c po nawierzchni z kostki, kt***243;r***261; niby powinienem objecha***263;)- w***322;aczy***322;a sie dyskoteka w Octavii jad***261;cej za mn***261;... i po zabawie... Tysiaka chcieli da***263;, ale zeszli troche :] |
Czyli przekroczy***322;e***347; o min 50-60 pr***281;dko***347;***263;...?
Czy co***347; jeszcze, np jaka***347; ci***261;g***322;a linia ci wlaz***322;a mi***281;dzy ko***322;a? :D |
500 i 10 pkt :]
Tajniaki jedne :/ |
Ten miesi***261;c to spokojnie mo***380;esz wyczeka***263; :taktak:
Na ile ci***281; podliczyli? |
Cytat:
|
tydzie***324;
|
Ile mam czasu na zap***322;acenie mandatu kredytowego?
zazwyczaj p***322;aci***322;em od razu, ale teraz mam wa***380;niejsze wydatki xD |
a policjantom znowu kto***347; podpier_doli***322; fotoradar :haha: bo nie pilnowali :hahaha:
te durnie my***347;l***261;, ***380;e to bezwzglednie kto***347;, kto by***322; nagrany...no i dobrze :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
Bo moim zdaniem beneficjentem mandatów policyjnych jest Skarb Panstwa, a mandatów wystawianych przez SM/SG samorząd. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
@ pepperman Niestety to prawda. A ostatni pomysł na temat zwiększenia kar finansowych za mandaty z jednoczesnym zniesieniem punktów karnych jest tego ewidentnym przykładem - chodzi jedynie o wpływy pieniężne, poprawa niebezpieczeństwa nikogo nie interesuje.. |
Wyjaśnijmy coś sobie - kasa za mandaty wpływa do samorządów, więc macie co chcieliście:haha:
|
Cytat:
|
Samochody zlikwidowa***263;! Ile przez nie wypadk***243;w... I jeszcze ludzie w nich hamuj***261; (i chamiej***261;)...
|
Zlikwidowa***263; policjant***243;w! Na ich widok ludzie te***380; ostro hamuj***261;. ||
|
Ca***322;y czas powtarzam, ***380;e fotoradary to Z***321;O.
|
Powinna by***263; tablica ostrzegaj***261;ca przed fotoradarem, w odpowiedniej odleg***322;o***347;ci. Tym stacjonarnym, w skrzynce. I zwyle s***261;. Jednak policja "jest zakochana" w metodach typu fotoradar na stojaku czy te***380; zamontowany w samochodzie (stoj***261;cym lub jad***261;cym). Wi***281;c w tych tajnych.
Mamy pa***324;stwo bardzo kochaj***261;ce restrykcyjne metody i karanie kierowc***243;w. Za lekarstwo na wszystko uwa***380;a si***281; mandaty i punkty ale nie budow***281; dr***243;g, popraw***281; stanu nawierzchni. I musimy ***380;y***263; z tym. Niestety nie istniej***261; organizacje reprezentuj***261;ce interesy kierowc***243;w. |
Tragiczny wypadek, zgin***281;***322;a 4-osobowa rodzina
http://wiadomosci.onet.pl/2699,17875...e_lokalne.html Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Wprost proporcjonalny b***281;dzie czas zatrzymania, natomiast droga nie jest (tam b***281;dzie jaki***347; kwadrat - st***261;d brak liniowej proporcjonalno***347;ci). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:23. |