![]() |
U mnie:
Stalker Czyste Niebo - Tages 5.5.4.1 Stalker Cień Czarnobyla-Securom7 Stalker Zew Prypeci-StarForce5.70 |
Cytat:
Bo nie pamiętam, ale chyba nie. Chyba tylko wersja RU miała SF, a reszta - Securom. To w jaką ty wersję grasz -RU? Kochają go z konieczności - to było (jest) jedyne prawdziwie "nie do złamania" zabezpieczenie. I jako takie jest odpowiednie dla tych największych piratów jakimi są Rosjanie. Chociaż ja też grałem w wersję RU. :P "Users of products that protected with 3.x/4.x/5.0 versions should contact the protected program developers or publishers to obtain Windows 7 patches, or use previous Windows version to run the products. " haha, ale rżną głupa. Co niby ma wydawca gry zrobić - jakiego patcha wydać? - do systemu? Rżną głupa, bo to oni (producent SF) na zamówienie implementują SF do gry i tylko oni byliby w stanie coś z tym zrobić. Ale to kosztuje i takie patche zawsze są niebezpieczne bo mogą pomóc w rozgryzieniu SF. I taki kłopot z niedziałającą grą na nowym systemie jest jeszcze jednym z powodów, dla których cywilizowany świat odszedł od SF. |
Cytat:
Co mogę polecić a tylko cytat z strony producentów tego rootkita : Protection versions below 5.5 do not support Windows 7. Users of products that protected with 3.x/4.x/5.0 versions should contact the protected program developers or publishers to obtain Windows 7 patches, or use previous Windows version to run the products. http://www.star-force.com/support/users/windows7/ |
W StarForcu to kochają się za wschodnią granicą ;) dwa Stalkery go miały :taktak: gram teraz w Zew Prypeci z krakersem i jakoś StarForce nie krzyczy :>
|
Dlatego szanujący się producent nie zabezpiecza gry Star - gównem. Jeżeli nawet nie działa oryginał to można domagać się zwrotu kasy za grę. Chociaż mój Hotel Giant 2 z SF na płycie który jest przewidziany dla systemów XP, Vista i 7 działa na Win2008R2 i SF nic nie krzyczy (uruchamiany z obrazu płyty).
|
Dlatego ja ciągle mam XP :taktak: nie potrzebuję wodotrysków :> chociaż jakiś czas temu dostawałem komunikat od Steam że nie będzie wsparcia dla XP tak że miałem zamiar już zainwestować w 7 :sciana: to samo słychać o Battlefield3 który ma nie działać na XP : wymagania sprzętowe: Quad Core i5 2.6 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 460 lub lepszy), 15 GB HDD, Windows Vista/7 :buu:
|
Jak pisze loki7777; - Starforce sprawdza system a nie nakładkę, jaką jest emulator.
Co do systemu do gier - tak, XP nadal jest równie dobry jak Win7/32 do nowych gier, do starych jest niezastąpiony. Wiele osób ekscytuje się nowościami instalując Win7/64 i często narzekają, że jakaś gra nie działa (nowa czy stara). Jak widzę w sieci, większość kłopotów z grami dotyczy tego systemu. Bo o XP64 czy Viście nie ma co wspominać, gdyż ich użytkowników jest już jak na lekarstwo. |
Emulator jest ale nie w wersji starter/home/home premium;) I raczej nie sluzy do uruchamiania geir;)
|
:sciana: no tak ja mam wersję PL - a co do Win7 to niby tam jest jakiś emulator XP to dlaczego to nie działa? - i to jest kolejny powód aby nie wywalać kasy na 7 :taktak:
|
Ja nie grałem, bo mam od zawsze XP, oraz dlatego że to niemożliwe.
I powiem, że nikt na Win7 w to nie zagra. Powodem jest Starforce, które to zabezpieczenie w pierwszej kolejności sprawdza system operacyjny aby się w nim "zagościć" i przejąć jego sterowniki. Jeśli system jest inny niż przewidziany dla danej gry - Starforce wyrzuca błąd, najczęściej jest to "blue screen" z powodu błędu systemowego. Sprawdzone na grze Kameleon - też da się grać tylko na Win 2000 i XP. Na Viście i Win7 - BSOD. Obydwie gry z 2005r, kiedy to o Viście czy Win7 się nikomu nie śniło. Nie ma szans. Co do wywalania do pulpitu na cukierku - nie jest to nic dziwnego przy Starforce. Przyczyny upatrywałbym w wersji językowej - cukierek jest dla EN, a ty masz zapewne PL. |
Na pewnym forum jeden kolega ma problemy z grą POP2T-wiadomo StarForce które na Windows7 nie pozwala uruchomić gry :sciana: porady z stąd: http://pomoc.techland.pl/?id=9 nic nie dają-pisał on do Ubi softu gdzie otrzymał odpowiedź że przy Win7 nie da się ominąć StarForce :wow: nie wiem czy to prawda? może nie posiada oryginału :hmm:
Z ciekawości zainstalowałem grę(posiadam oryginał) zrobiłem miniimage - nie działa ??? to samo dzieje się z miniimage z GCW jest też tam cukierek(kiedyś nie było) gra na cukierku się uruchamia i po chwili wywala do pulpitu :taktak: Mam WinXP i w systemie najnowszy FstarForce Grał w to ktoś na Win7?? |
Cytat:
|
No nic. Dziękuję wam za pomoc. Ale niestety się nie udało ^^
Próbowałem z starszą wersją FstarForce'a, z plikiem mds dostarczonym przez marekzi. Tak czy inaczej spędziłem nad tym troche czasu i niestety kicha. Ale oczywiście mam na myśli tylko odpalanie z obrazu ^^ Otóż odpalić udało mi się z płyty... z kopii :D bez problemu, żadnych FstarForce'ow nie muszę mieć, nic. Po prostu wkładam płytkę, sprawdzanie, gram :p Dziwi mnie to, ale oryginał idzie na półeczkę, i więcej się nie porysuje. Dziękuję. |
@DejaVu; - tyle, że jedyny dostępny cukierek jest do wersji RU.
Ale już sobie po-gg-adaliśmy. |
Bardzo podoba mi się Twoje podejście :taktak: ktoś inny nie zawracał by sobie tym głowy ,i użył cukierka (( Masz od mnie reputkę. :spoko:
|
Cytat:
Wiec jak mam sie odezwać? może GG? - 13642206 Tak czy siak starałem się uruchomić tensiona z obrazu który sam wykonałem (plik mds: 39,2KB/40 204B - czyli tyle co ten o którym wspomniałeś) niestety nie poszło. Próbowałem na FstarForce 3.6 podanym przez kolegę "czary2mary" kilka postów wyżej. Mam nadzieję, że znajdzie się sposób na grę z obrazu. Jeśli nie, to ewentualnie będę się starał zrobić jakąś kopię, i grać z płyty, a jeśli i to nie wypali, choć powinno, to zawsze zostaje mi opcja wymiany oryginału u Techland'u. Ale tą opcje zostawiam sobie na koniec ponieważ kosztuje to 13~zł. (ma na myśli JEŚLI oryginał ulegnie takiemu uszkodzeniu że nie da się korzystać :P) |
Da się grać w Tension z obrazu przy użyciu FStarForce ( i o ile pamiętam - ja odpalałem to z v.3.2), ale przy użyciu zmodyfikowanego pliku .mds o wadze 40204B. Jest dostępny, ale trzeba wiedzieć gdzie. Jakby co, odezwij się na PW
|
I jak przeczytałeś dokładnie ten temat to kolega marekzi pisał co i jak z grą Tension.:taktak:
|
FstarForce 3.6 odpala też starsze wersje.
|
Witam. Od jakiegoś czasu planuję zrobić kopię zapasową płyty gry Tension. Lecz pomyślałem, że jednak może będe mógł grać z obrazu, co umiliłoby mi czas. Jako, że pracuje/gram na laptopie, to irytuje mnie czasem że z mojego czytnika wydobywają się głośne i dziwne dźwięki podczas grania z płytą + nie musiałbym się martwić o oryginalną płytę która jest już i tak stanowczo zbyt porysowana.
Tak więc moje pytanie brzmi. Skoro tension jest zabezpieczony StarForcem 5.0.08.05, zrobiłem obraz płyty, używając Alkochola, wg instrukcji znalezionej w internecie, czyli Profil StarForce + DPM poziom precyzji: wysoki, prędkość 1x. I teraz moje pytanie. Czy powinienem użyć: FStarForce 3.3.4 - obsluguje v5.0.8.***1093; - 5.60.2.5 FstarForce 3.6 -obsługuje 5.50.9.x - - 5.7.4 Wygląda na to, że jeśli zabezpieczenia to StarForce 5.0.08.05 to powinienem użyć 3.3.4, czy się mylę? |
Ilość załączników: 1
Nowy FstarForce 3.6 -obsługuje 5.50.9.x - - 5.7.4
http://rs725.rapidshare.com/files/27...842_fs_3_6.zip Załącznik 52847 |
Co nie rozwiązuje problemy jak wykonać poprawny obraz płyty. Szkoda mi oryginała.
|
Cytat:
Już od jakiegoś czasu "bardziej cywilizowany" świat zaniechał StarForce. |
Cytat:
Kod:
Failed to identify the disc in the drive. Insert a licensed disc in the drive and retry the disc check. If this error occurs when using a licensed disc of this application, press "Error report" and send the report to product technical support. |
:haha: taką grę zabezpieczono StarForcem ??? spróbuj zrobić kopię na płytce DL ''sposobem'' marekzi -w tym wątku na pierwszej stronie-ale dobrze że działa z obrazu-oryginał można odstawić na półkę.:rotfl:
|
Nie widzę opcji edycji więc informacyjnie odpiszę. Obraz płyty zrobiony w A52% (najnowsza wersja) działa i gra przechodzi weryfikacje. Nie nagrywałem jeszcze na płytę ale grunt że z wirtuala działa (nawet nie potrzeba A.C.I.D)
|
Hotel Giant 2
Witam
Ja mam właśnie coś nowego Kod:
Scanning -> E:\Gry\Hotel Giant 2\hg2.exe |
Nowy FstarForce http://nodvd.net/load/5-1-0-119
|
Cytat:
|
Cytat:
Prawdziwa pasja. |
Pooglądałem obrazki z gry na gryonline-pl , i już wiem że to gra nie dla mnie ,lubię taktykę,ale coś w podobie SWAT4 lub Ghost Reacon-czyli wydajesz polecenia ale i sam pociągasz za spust.A takie gry ''z lotu ptaka''do mnie nie przemawiają.Rada dla Ciebie na przyszłość-rób kopie bezpieczeństwa swoich gier-ja mam ponad 90 oryginałów na PC i co lepszych gier ,porobiłem kopie-jeżeli da radę to gram z obrazu gry,lub stosuję inne metody-a oryginał stoi sobie na półce i nikt nie ma prawa nawet dotknąć.
|
Podobno u recenzentów 9 kompania zyskuje miano następcy World in Conflict oraz Company of Heroes, na pewno aż tak dobra nie jest, ale jest mocnym tytułem, no ale niestety jest tez mocno zabezpieczona wiec jedynym wyjściem jest kupno jej drugi raz...
|
A czy ta gra jest tego warta?aby kupować jeszcze raz?muszę chyba tym bliżej się zainteresować-dawno nic nowego nie kupiłem(miesiąc)
|
Heh mówiłem, że nie mam doświadczeń w tego typu rzeczach bo po pierwsze mało gram, a po drugie wcześniej nie potrzebowałem takich rzeczy. W sumie można porównać moją gre z piratem, na ruskich forach jest sposób i na taką "wersje". Dzięki za chęci do pomocy, chyba po prostu przejdę się do sklepu po 2 płyte...
|
Też się zgodzę z marekzi -nie masz obrazu płyty ,to jak możesz ''nagrać''płytkę z RMPS??? to jest nie wykonalne, i gra po instalacji zawsze będzie domagać się oryginalnej płyty.
|
Bez szans.
Po pierwsze - masz nie obraz płyty (a musi to być obraz zrobiony poprawnie - nie byle jaki ) tylko pliki z płyty. Po drugie - chyba nie możemy się dogadać bo znowu piszesz coś niezrozumiałego: "wrzucam na wirtualny naped ten .rar" - plik .rar otwierasz za pomocą DT? Mylisz pojęcia i robisz zadziwiające rzeczy. Poczytaj trochę, bo obawiam się, że bierzesz się za rzeczy które Cię mocno przerastają, a trudno Ci tu wszystko wyjaśniać od podstaw. Znajdź sobie taki obraz płyty tej gry (np pożycz od kogoś oryginał i zrób kopię wg opisu na 1 stronie) - jeśli czegoś nie będziesz wiedział - wtedy pytaj o konkrety. Poczytaj o zabezpieczeniach, RMPS, kopiowaniu, obrazach płyt itp. |
EDIT: Zrobiłem tak jak mówiłeś, jednak po instalacjii nadal prosi o płyte...
|
Spróbuj kreatorem Xtra który jest w alkoholu 120% wypakuj te pliki i nagraj plik mds http://forum.cdrinfo.pl/f11/kreator-...l-120-a-81785/ metoda nie jest 100% testowałem na 2 grach , może za drugim razem zrobiłem coś żle,lub ten pierwszy raz to było takie ''ziarno dla ślepej kury'':haha: Ale faktem jest że gra działa.
|
To może napisze krok po kroku jak ja to robie: jak mówiłem mam to spakowane w .rar wrzucam na wirtualny naped ten .rar, nastepnie poprzez alkohol wybieram opcje kreator kopiowania z profilem StarForce (zapisuje mi się to w formacie .mds) przy kopiowaniu zaznaczam również opcje "Zapisz "RMPS" na nagrywanej płycie"
|
Aha, to może być to: może ty nagrywasz obraz płyty a nie płytę z obrazu? - rozumiesz różnicę?
A jednak nie - to pliki z płyty - nic z tego nie będzie. |
Właśnie problem polega na tym, że płytę mam pękniętą i na pewno nie da się jej uratować. Pliki z niej mam zrzucone na kompa i spakowane .rar. Nie trudzę się tylko dlatego że chce grac bez płyty, tylko chcę znów pograć w ogóle. Jak już mówiłem jestem naprawdę zielony w tych sprawach, nie przeszkadza mi granie z płyta więc do takich "podłych sztuczek" nie bylem zmuszony wcześniej...
|
Napisz krok po kroku jak Ty to robisz-bo z tego co widać na Twoim obrazku to ten plik(gra)to masz(kopiujesz z pulpitu)??? Jeżeli masz oryginalną grę to wybierasz kreator kopiowania i dalej wkładasz czystą płytkę....:taktak:
|
"trzeba zemulować gre na płyte z użyciem..." - o Boże - używajmy przyjętych nazw i terminów bo się kociokwik robi.
Co to znaczy "zemulować gre na płyte"? - zapewne chodzi ci o wypalenie płyty z obrazu? - to pisz "trzeba wypalic (nagrać) gre na płyte..." Widocznie masz skopany obraz (bez RMPS) - to i kłopoty są. Masz oryginał - zrób obraz poprawnie (w opcjach odczytu zaznacz RMPS) wg opisu na 1 stronie, nagraj na płytę. |
Tak zgadza się z tego co zrozumiałem z różnych for rosyjskojezycznych trzeba zemulować gre na płyte z użyciem opcjii RMPS w celu ominięcie zabezpieczeń starforca (w tym wypadku ja moge być mało kumaty, nie mam zbyt dużego doświadczenia w tych sprawach) Zrobiłem tak jak opisałes "Kreator Kopiowania"
|
Według jego obrazka , to wygląda że on kopiuje tą grę na płytkę-pewnie chce w nią grać Twoim sposobem-płytka + Daemon Tools.
|
Witajcie.
Nie wiem czy pomogę, bo nie rozumiem o co chodzi - problem z wypaleniem płyty, czy instalacją? Proszę bardziej szczegółowo i mniej zawile. Czy ja dzisiaj mało kumaty? |
Poczekajmy na marekzi!
|
Witam pozwolę sobie lekko odświeżyć temat. Mam następujący problem z emulacją RMPS gry 9 kompania http://img26.imageshack.us/my.php?image=starforces.jpg niby wszystko przebiega dobrze, obraz instaluje sie na płyte, ale po włożeniu jej z powrotem jest ona wykrywana jako pusta. Od 2 dni przeszukuje cale google, trafiłem 1000+ na te same strony rosyjskojezyczne na których nie znalazłem odpowiedzi. Mam ten sam problem który został wcześniej opisany przez markezi, tyle, że nie mogę wyemulować tego obrazu, brak mi już sił proszę o pomoc ;)
|
Dzięki!
|
FStarForce [v3.3.4] v5.0.8.***1093; - 5.60.2.5
http://www.nodvd.net/_ld/1/119_fs_3_3_4.zip http://rapidshare.com/files/209490756/119_fs_3_3_4.zip |
Aby zniknęły pytajniki i krzaczki wystarczy w Opcjach językowych i regionalnych zmienić na jęz. rosyjski (cyrylicę). Tyle, że niestety w niektórych programach wtedy będzie brakowało polskiej czcionki (np. w Nero zamiast "ę" będzie ruska bukwa albo jakiś dziwny znak).
To sie przydaje przy ruskich grach - niektórych nie da rady odpalić bez cyrylicy na kompie. |
Też mam ten programik,pół dnia kombinowałem o co w nim chodzi-też same znaki zapytania-widocznie nie ma plików językowych, albo czegoś innego.U mnie z Rosyjskim też kiepsko.Nadal mi nie wychodzi ten sposób z kopią płyty w napędzie.
|
Acha no to trudno sie mowi ze nie dziala FSForce. Dobrze ze ta metoda dziala co podales, wlasciwie to nie trudno dojsc do wprawy.Oblukalem tego linka co podales ale nie umiem skonfigurowac tego programiku tak zeby odpalil gierke, bo zamiast napisow mam same ???????????. nie wiesz moze co trzeba zrobic zeby byla normalna czcionka? to juz sobie wtedy poradze. Dzieki wielkie za pomoc, pozdrawiam
PS szkoda ze nie znam rosyjskiego:P faktycznie mozna tam znalezc wiele ciekawych rzeczy;) |
Witaj! jak dla mnie cholernie skomplikowana metoda-dobrze że z StarForce nie ma za dużo gier ;) i pewne grupy tworzą cukierki ;) nie do każdej gry działają,ale czasami można znależć do swojej.Nie lubię płytek w napędzie , nawet kopii-w sumie dla mnie to głupota-instalować grę ktura zajmuje dużo miejsca na dysku,a potem jeszcze żeby uruchomić , potrzeba płyty w napędzie,a przecież mogło być to zrobione jak w konsoli-grasz wkładasz płyte,a na dysku tylko savey.
Jak wspomniałem Tension nie dla mnie-ten programik pobrałem-może się przyda ;) Patrzę że lubisz odwiedzać naszych wschodnich sąsiadów :haha: nie mają oni tam podobnych programików na inne zabezpieczenia?? A do Tension jest cukierek.I Czy zaglądasz czasem na PW-coś Ci napisałem.Pozdrawiam.Widzę że zaglądasz-ale dopisałem nową wiadomość. |
Już jestem.
Tension'a za pomocą FStarForce raczej odpalić sie nie da - przecież wyraźnie podawałem, że FStarForce jest do SF5,5 (i ew. 5,6 - różne głosy tu są). Tension ma SF5.082 i działa tylko ta metoda (obraz-płyta-odłączanie RMPS; - mile mnie łechce nazywanie jej "metodą marekzi", ale ja tego nie wymyśliłem). Podobno można tu nabrać wprawy i szybko mieć nawet 99% prawidłowych uruchomień. Pisałem tez o patchach-skryptach umozliwiajacych "zautomatyzowanie" samego włączanie takich gier tą metodą - są to t.zw RmpsSwitcher'y - np. http://www.bestmedia.kiev.ua/forum/i...=0&#entry13070 Jego autor wyraźnie pisze, że umozliwia odpalenie gry "Turgor" czyli Tension w wersji RU. Pewnie do Tension-PL też sie nadaje bo wersja StarForce ta sama czyli 5.08.2. Rzecz polega na tym, ze programik automatycznie wyłącza emulację w DT w odpowiednim momencie, w sposób powtarzalny za każdym razem, do tego moze to robic dla wielu różnych gier zabezp. SF. Ma mozliwosć zrobienia skrótów do każdej z tych gier do ich odpalania i jeszcze kilka innych "usprawnień". Na dole tej strony jest link antistarforce5_v1_0rc1.rar - kliknąć i pobrać |
Fajnie że tobie się udało-zawsze to jakaś satysfakcja-fakt że metoda jest kłopotliwa-za każdym razem trzeba kombinować aby pograć w grę.
Nie wiem na jakiej zasadzie działa ten FstarForce-czy powinna być kopia w napędzie,czy tylko obraz ??? Mi dwie gry uruchamiają się z obrazu, faktem też jest że do moich gier oprócz POP2T są cukierki,Tobie pozostaje albo zabawa z kombinowaną kopią, bo jak by gra miała uruchomić się z obrazu to by tak zrobiła.Poczytałem sobie też forum Rosyjskie gdzie był omawiany ten sposób kombinacji-tam też narzekają .:taktak: Widziałem też tam słodycze-ale jeżeli gra jest tego warta to poradzisz sobie sam z tym problemem.:fiu: |
Dziala:) posiedzialem dzisiaj troche poprobowalem i udalo sie uruchomic sposobem - plytka w napedzie i wylaczenie emulacji RPMS w DT. gierke instalowalem z obrazu. U mnie przy sprawdzaniu plyty byl taki moment ze komp na chwile zawisal, jednakze jesli sie juz pojawil to mozna bylo liczyc juz tylko na bluescreen. trzeba bylo wyczuc moment by wylaczyc emulacje w DT na krotka chwile przed pojawieniem sie "zwolnienia", wtedy pasek postepu dochodzil do konca i wsio ladnie sie uruchomilo:D
Wolalbym jednak uruchamiac to poprzez FStarforce jesli oczywiscie dziala, wiec jesli ktos by poprobowal z Tensionem to bede bardzo wdzieczny :) pozdrawiam i dzieki za pomoc |
Jak na moje oko ;) to chyba zrobiłeś wszystko jak trzeba - nie wiem jak z ignorowaniem typu nośnika i błędami subkanałowymi ??? ja robiąc obraz POP2T czy RSL zaznaczałem tylko RMPS . Te dwie gry działają z obrazu bez wypalania na płytkę, nie stety Area51 nie działa z obrazu ani z wypalonej płytki ,nagrałem nawet dziś obraz na płytkę RW-sprawdzanie przebiega szybko, nie ma żadnego momentu ''zawiechy'' o którym pisze marekzi , potem prosi o inną płytkę-a z płytki Verbatim R - którą zrobiłem kiedyś, i nie pamiętam jakie poustawiałem stawienia-sprawdzanie trwa nie wiem ile-nie mam cierpliwości aby czekać,ale wszystko się wiesza i nie reaguje na klikanie myszką,nie można nic zrobić , tylko ręcznie zresetować kompa.
Musisz poczekać aż odezwie się marekzi-lub poszukać innego rozwiązania.I jeszcze jedno grę instalowałeś z obrazu czy oryginału?-zauważyłem że instalacja z obrazu czasem pomaga. |
OK no fakt moze troszke przykrotko napisalem:) poprawiam sie
A wiec tak, Tension PL zabezpieczony jest jak kolega marekzi napisal SF v.5.00.008.002. Obraz zrobilem przy pomocy ALCOHOL 120 1.9.7.Build 6221, programik FStarForce 3.3 (co kolega onimusza666 podal wyzej) zainstalowalem przed instalacją gry. Przy robieniu obrazu ustawilem predkosc odczytu DPM x1 poziom precyzji wysoki, natomiast w opcjach powlanczalem juz wszystkie nawet opcie czyli: ignorowanie typu nosnika , RPMS, emulacja blednych sektorow, danych subkanalowych, laser lock. Wlanczalem juz wszystkie opcje po wczesniejszych niepowodzeniach gdy mialem zaznaczona tylko opcje RPMS. Po zainstalowaniu FStarforce montowalem obrazik w DT 4.30.3 instalowalem giere, po uruchomieniu system sprawdzal plytke i wywala mi komunikat w stylu "wykryto probe emulacji ble ble ble..." i po chwili bluescreen. Wydaje mi sie ze wszystko robilem dobrze, wedlok wskazowek w tym temacie, ale moze cos zostalo po poprzednich instalacjach i deinstalacjach gry, co nie pozwala poprawnie dzialac FStarForce. Probowalem jeszcze dzialac sposobem co na 1 stronie podal marekzi czyli (wypalona płyta w napędzie, wyłączanie emulacji RMPS w DT) ale tez jakos mi nie zaskakuje. Jesli marekzi masz Tensiona PL to sproboj moze za pomoca FStarforce uruchomic i napisz czy sie da. Ot taka mala prosba. bede wdzieczny:) |
No tak! save poszło się...a Area51 -jak nie działała tak i nie działa??? nie uruchamia się z obrazu-prosi o zmianę napędu.Z kopii którą wykonałem tamtym razem też-bardzo długo trwa sprawdzanie-w tym czasie wszystko się wiesza,nie można nic zrobić, i aby z tego wyjść , trzeba zresetować komputer.
Dziwi mnie to bardzo gdyż POP2T działa bez kłopotów z obrazu. Co do metody marekzi-to nie wiem-jak dla mnie trochę to zagmatwane:D Najlepiej jak by marekzi dokładnie opisał krok po kroku. http://img259.imageshack.us/img259/7...4224fq1.th.jpg http://img259.imageshack.us/img259/4...4305iu5.th.jpg |
Witam! zapewne coś żle robisz-napisz dokładniej po kolei co i jak.Metody marekzi nie próbowałem , u mnie POP2T i RSLockdawn działają normalnie z obrazu,popróbuję jeszcze raz z grą Area 51-StarForce v.5-zobaczę co na to nowy Alcohol i FStarForce;)
|
Witam
Próbuje uruchomic backupa Tension PL za pomocą FStarForce v 3.3, instaluje go, potem montuje obraz, uruchamiam giere, ale nadal niedziala. Moze robie cos nie tak, albo ten sposob nie dziala. Pomozcie Sprobuje jeszcze tym sposobem co mowil marekzi na stronie 1, ale wolalbym FStarForcem to uruchamiac bo prosciej. z gory dzieki |
To tak jak ja.
|
Widziałem na gry-online. W sumie gra nie dla mnie! lubię horrory ale gdzie się strzela a nie myśli , dlatego też nie grałem w żadną część Sillent Hill.
|
Tension, czyli europejski tytuł rosyjskiej gry "Turgor" (nie piszę cyrylicą, bo zapewne ten edytor tekstu jej "nie lubi").
Pokukaj na google - niezwykły rodzaj gry typu "survival horror", z mrocznym, mocno erotycznym klimatem, elementami poetyckimi i świetną muzyką. Są w niej też elementy gry akcji - walczysz malując symbole. Jednym słowem - gra niezwykła i wciagajaca, ale niektórych moze odrzucic już na początku. Obraz płyty 4,37 GB ze zmodyfikowanym .mds, trzeba odpalać z płytą w napędzie i obrazem w wirtualu - jak w moim opisie na pierwszej stronie. Gra trudna, zwłaszcza, że brak poradnika (dołączanego do gry, obok tomiku poezji, w wydaniu oficjalnym) |
Witam! Tension??? nic ten tytuł mi nie mówi? A ile to warzy że zgrałeś na płytke?-czy odpalasz z wirtuala?
oki:haha: Horror-brzmi interesująco, ale screeny nie bardzo-a jak wychodzi to w praniu , tzn. graniu?? |
Tension w wersji PL (czyli Turgor -ru) działa ładnie odpalony sposobem podanym przeze mnie na 1 stronie (wypalona płyta w napędzie, wyłączanie emulacji RMPS w DT).
Zabezpieczenie SF v.5.00.008.002 |
Jest już najnowszy FStarForce v 3.3 jak komuś potrzebny. http://www.playground.ru/cheats/12323/
|
Zawsze można spróbować!-miałem tę grę,ale mi się nie podobała(sterowanie) sprezentowałem ją dla bratanka,więc chwilowo nie mogę tego przetestować.
Zobacz alcoholem (najnowszym) i programikiem FStarForce. Jest też cukierek do gry , ale to już nie to samo:nie:. Szczęśliwego Nowego Roku życzę!:) |
A czy można postępować tak samo ze Star Force 4.70.09.09 ? Chciałem sobie zrobić obraz płyty Colin DiRT bo trzaskam w to namiętnie :D
W drugiej grze, którą naparzam (Silent Hunter III) udał się numer z wykreowaniem obrazu płyty na Alcoholu, a następnie umieszczenie obrazu w Deamonie. Ale tamta wersja Starforca to 3.... Przy DiRT ten numer się nie udał :-( |
Ostatnio robi***261;c zakupy w markecie ''mi***281;dzy myd***322;em a powid***322;em'' zobaczy***322;em gr***281; Dusk12 ,za ciekawi***322;a mnie ok***322;adka, cena tylko 19.90 to my***347;l***281; co mi tam-dawno takiego gniota nie widzia***322;em-i ***380;eby by***322;o ***347;miesznie zabezpieczony jest StarForce kt***243;rego nie rusza ten program, trzeba gra***263; z p***322;ytk***261;! nie wiem jak z obrazem do gry,bo zaraz j***261; usune***322;em-normalnie szkoda czasu-my***347;l***281; ***380;e ***347;wiat schodzi na psy-jak ju***380; takie co***347; zabezpieczaj***261;!
|
;) to nie mówmy już o tym :>
|
Dok***322;adnie - Far Cry 2 to jaka***347; pomy***322;ka, zw***322;aszcza w zderzeniu z oczekiwaniami wywo***322;anymi Far Cry (1). Ja nadal od czasu do czasu ciupi***281; w cz***281;***347;***263; 1.
Ale off-top tu robimy - tylko patrze***263; interwencji moda. |
jeszcze w to nie gra***322;em-ale przekona***322;em si***281; ***380;e czasami pierwsza cz***281;***347;***263; jest lepsza od kontynuacji chocia***380; nie zawsze!Dla Far Cry kupi***322;em kompa wcze***347;niej by***322;em "zatwardzia***322;ym" konsolowcem ale wymi***281;k***322;em.
|
mnie osobiscie farcry 2 rozczarowal,hmm to malo napisane freeroaming w fpp - co to za shit
|
witam!b***281;d***281; musia***322; zainteresowa***263; si***281; t***261; gr***261; bo nie mam w co ciekawego pogra***263;-stalkerCS mnie nudzi a AITD wkurzaj***261;ce sterowanie troch***281; gram w dodatek do F.E.A.R takie "starocie"ale przyst***281;pna cena dzia***322;a z mini image.
Teraz "bawi***281;"si***281; w produkowanie mini image moich gier prog.MIR ale mi nie wychodzi.Pozdrawiam |
"Xenus2 - White Gold" - czyli "Boiling Point 2" - odpala sie za pomoc***261; FStarForce bez problemu. Chocia***380; ju***380; pojawi***322;a si***281; witaminka. Ciekawa gra prod ros., po***322;***261;czenie Far Cry i Just Cause, za wschodni***261; granic***261; wygrywa konkurencj***281; z Far Cry2. Do znalezienia w Polsce - wiem, bo macza***322;em w tym palce.
|
Pozdrawiam:spoko: ciągle kombinuję z różnymi moimi grami,teraz aktualnie instaluję Crisis,wcześniej grałem ze słodzikiem:fiu:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak komuś potrzeba FStarForce v.3.2
http://download.playground.ru/cheats/2/0/FS03.2.rar http://rapidshare.com/files/157478656/FS03.2.rar http://odsiebie.com/pokaz/823036---eb5e.html |
Nie ma żadnego potwierdzenia - a ja mam ze wschodu - tam już grają w Xenus 2:White Gold ( druga część Boiling Point). Wiem, że pierwsza część to był badziew, ale ta nowa gra jest chwalona i wygrywa w ocenach z Far Cry2. Odpala sie ją najnowszym driverem FStarForce v.3.2, który "załatwia" StarForce v.5.50.9.x - 5.60.1.26.
|
Dalsze doniesienia 2-0 czyli poszła druga gra!! jest to POP dwa trony StarForce 3.6 mam jeszcze Area 51 StarForce3.4 -ta gra nie działa prosi o włożenie do innego napędu. Z innych gier nie mogłem przetestować Splinter Cell Chaos theory bo nie wymaga płytki w napędzie to samo z Ubersoldier 1.
Ale 2 gry to już coś szczegulnie POP do tego nie mogłem znaleść witaminki(działającej) nie stety nie mam chyba innych gier z StarForce przejżałem bazę DT-nie wiem czy jest aktualna a znane gry z tym zabezpieczeniem to:King Kong, seria Blitzkrejg. Breed. City Life. Cold War. D-Day. Flat Out 2. Ghotic2+noc kruka. Ghotic3 v1.31(mój ma zab.Jon woo ??) Loki. Obskure. Parkan2. Sniper Elite(mam z cda,działa bez płyty). Stalker CS v.1.5 ruska. Syberia2. TOCA2. itd wypadało by aby ktoś kto ma te gry by przetestował i dał znać co jeszcze działa:spoko: POZDRAWIAM |
Witam pliki poszły już do kosza a ja mam zaszczyt poinformować że StarForce został pokonany:spoko: wielkie brawa należą się dla marekzi (chylę czoło) i zapraszam inne osoby do wspólnego testowania.:D
U mnie gra Rainbow Six Lockdown StarForce 3.06 po skopiowaniu z profilem starforce w alcohol 52% i zamontowaniu w DT lite 4.30 działa!!!!! A swoją drogą sprytne zabezpieczenie-A-Rey Scaner i protection id na płytce nic nie wykrywają,ClonyXXL-dummy file,a po zainstalowaniu gry dopiero te zabezpieczenie się ujawnia.Niech wszyscy zainteresowani przetestują z innymi grami ja też popatrze co mam jeszcze z StarForce może coś się znajdzie(mam tylko 60orginałów):haha: a dla marekzi może zrzucimy się na jakiś medal;) pozdrawiam |
pliki mozesz wyrzucic bo sie przekopiowaly do windows/system(32) i wystarczy, a na reszte twojego pytania nie odpowiem bo nie wiem:)
|
faktycznie klikałem nie na tym co trzeba(głupek ze mnie):haha: no i niby się zainstalowało, co zrobić z tymi plikami z pulpitu tzn.gdzie najlepiej je umieścić czy może już skasować? i na czym przetestować bo z tych gier wymienionych u rusków to mam stalkeraCS ale u mnie SafeDisk. RS vegas2 safedisk 4.85 a ten programik jest niby do StarForce:czytaj:
|
Dok***322;adnie tak jak napisa***322; kolega loki7777.
Ciekaw jestem opinii czy to dzia***322;a i na jakich grach? Sam w tej chwili nie mam na czym sprawdzi***263;, a wypada***322;o by potwierdzi***263; doniesienia ze wschodu. |
To cos masz nie tak, ja po wypakowaniu mam otworz,zainstaluj,drukuj - windows server 2008. Ten plik inf musi miec opcje instaluj - zreszta ty klikasz na sys a nie na inf:)Wiec nie obrazajac Ciebie bo sam to zrobiles - przeczytaj dokladnie co kolega napisal:
PPM na plik "dev000.inf" |
ok' mam ten plik rozpakowuję na pulpit są 2 FstarForce i dev000 klikam na ten pierwszy ppm nie ma obcji zainstaluj tylko przenieś lub kopiuj :sciana: może jestem mało inteligentny?:rotfl: mam XP sp2.
Też bym wolał żeby gry działały mi z demona albo game jakala :spoko: pozdrawiam:D |
Do jednych gier s***261; witaminki, do innych nie ma.
Nie o to tutaj chodzi, ale o to, ***380;eby odpali***263; bez witaminki (np. gra jest nowa i witaminki brak - tak by***322;o np. ze STALKER'em w wersji RU). Poda***322;em adres strony - czytaj. Poda***322;em skr***243;towo co zrobi***263; - czytaj. Przecie***380; napisa***322;em "Rozpakowa***263; .zip, PPM na plik "dev000.inf" - zainstaluj, ...." Mog***281; tylko doda***263;, ***380;e podobno spos***243;b niezawodny dla XPSP2, na XPSP3 cz***281;sto nie dzia***322;a, podobnie jak na Vista32. Na Vista64 - na pewno nie dzia***322;a. I jak widz***281; ten spos***243;b jest zachwalany i opisywany ju***380; na kilku rosyjskoj***281;zycznych stronach - (jak sie domy***347;lam z powodu tego, ***380;e za nasz***261; wschodnia granic***261; StarForce jest szeroko stosowany w wielu grach, podczas gdy u nas i na zachodzie wychodzi z u***380;ycia - ale to inna bajka) - co ***347;wiadczy o tym , ***380;e to dzia***322;a. |
Cytat:
|
Nowo***347;***263; w tym temacie to patchyk umo***380;liwiaj***261;cy odpalenie gier zabezpieczonych SF 5.5 i wy***380;szych(?) - np. STALKER-CS ver.RU.
http://antistarforce.com/load/29-1-0-1098 W skr***243;cie: Rozpakowa***263; .zip, PPM na plik "dev000.inf" - zainstaluj, zamontowa***263; obraz zabezpieczonej p***322;yty w DT v.4.30.1. Nie pracuje pod Vista 64bit. Sam patch do ***347;ci***261;gni***281;cia: http://antistarforce.com/load/0-0-0-1098-20 Na w.w. stronie podano spis nowych gier odpalonych tym sposobem - lista tych gier jest d***322;uga. |
Poniewa***380; mod temat przyklei***322;, wi***281;c mam nadziej***281; ***380;e nie we***378;mie mi za z***322;e zamieszczenie linka do strony ***378;r***243;d***322;owej, gdzie podano wiele szczeg***243;***322;***243;w, r***243;wnie***380; skrypty umo***380;liwiaj***261;ce od***322;***261;czanie emulacji w DT w odpowiednim momencie:http://rugcw.com/forum/index.php?sho...6&hl=Starforce.
Niestety, strona rosyjskoj***281;zyczna. |
Proszę o potwierdzenie przez userów czy metoda działa,
podwieszę topic na jakiś czas. |
dzieki za odpowiedz zakupie plyte i sproboje wieczorem =] Odezwe si***281;.
|
Sposoby pochodz***261; z dobrej rosyjskoj***281;zycznej strony ( a nawet dw***243;ch) - nie podaj***281; link***243;w bo m***243;g***322;by si***281; mod na mnie obrazi***263;(?).
-------------------------------------------------------------------- Gr***281; odpali***263; nietrudno, wr***281;cz g***322;upio!(DT 4.12.3 obowi***261;zkowy!). Spos***243;b: 1. Najpierw nale***380;y nagra***263; obraz p***322;yty na DVD (R albo RW ***8211; podobno lepiej na RW) z emulacj***261; RMPS, z profilem Starforce ***8211; tu mam w***261;tpliwo***347;ci, gdy***380; Alkohol (r***243;wnie***380; polecana tu wersja 197.6221) dla DVD ( dla nagrywania) nie ma profili ***8211; ale gdy u***380;yjemy kreatora kopiowania ***8211; wszystko jest jak trzeba. W opcjach Alcohola (przy odczycie) trzeba te***380; zaznaczy***263; wysoki poziom precyzji DPM. 2. Zainstaluj gr***281; z DT 4.12.3), pozw***243;l na zainstalowanie sterownik***243;w SF, restart kompa. 3. W***322;***261;czamy emulacj***281; RMRS (dla gier ze SF wystarczy tylko ta emulacja), przy tym w DT nie powinno by***263; za montowanego ***380;adnego obrazu (odmontuj obrazy!) 4. Wk***322;adasz wypalon***261; wcze***347;niej p***322;yt***281; DVD-RW (w alkoholu z w***322;***261;czonym re***380;imem RMRS) do nap***281;du. 5. Odpalamy gr***281;, i szybko otwieramy menu DT w trayu i naprowadzamy kursor na ikonk***281; ***8222;Wy***322;***261;cz wszystkie emulacje***8221; i czekamy. 6. Kiedy sprawdzenie SF widoczne na pasku post***281;pu dojdzie do momentu, gdy komp troch***281; ***8222;zawisa***8221; ( ten moment mo***380;e by***263; w r***243;***380;nym etapie sprawdzania ***8211; to zale***380;y od kompa? , u mnie to by***322;o przy ok. 75***37; paska, u innych nawet przy 25%), szybko wciskamy na naprowadzon***261; wcze***347;niej ikonk***281;. I wsio, bawimy si***281; na zdrowie. Je***380;eli wy***322;***261;czysz emulacj***281; za wcze***347;nie, to nic nie szkodzi - "P***322;yta nie jest identyfikowana" i mo***380;na pr***243;bowa***263; na nowo. Je***380;eli p***243;***378;niej - "Utrwalona pr***243;ba emulacji" i BSoD. Ale trafi***263; we w***322;a***347;ciwy moment nie jest trudno. U mnie BSoD by***322; tylko jeden raz, kiedy ja nie wiedzia***322;em w kt***243;rym momencie od***322;***261;cza***263; emulacj***281;, tak ***380;e miejcie odwag***281;. ---------------------------------------------------------------------- Sam tego sposobu nie pr***243;bowa***322;em. Jest tam wi***281;cej podobnych opis***243;w, r***243;***380;ni***261;cych si***281; szczeg***243;***322;ami, ale to co wa***380;ne - powtarza sie w ka***380;dym tym opisie, r***243;wnie***380; w powy***380;szym, kt***243;ry dla Ciebie przet***322;umaczy***322;em. Podobno spos***243;b ten nie dzia***322;a u wszystkich - prawdopodobnie zale***380;y to od konfiguracji kompa - ale odk***261;d pami***281;tam ze sposobami na SF tak w***322;a***347;nie by***322;o. Mam nadziej***281; ***380;e pomog***322;em i u Ciebie zadzia***322;a - daj zna***263;. |
Cytat:
moge spac spokojnie || |
Jest spos***243;b na SF5.08.02 - mam nadziej***281; , ***380;e dzia***322;a na 5.08.05.
Ale jutro Ci go wy***322;uszcz***281;, t.zn. dzisiaj, ale o zno***347;nej porze - ok. po***322;udnia. |
StarForce 5.0.08.05 jak to sie je?
StarForce 5.0.08.05
w grze 9 kompania ... to mi utrudnili życie... przetrząsnąłem pół googla i nic nie znalazlem o obchodzeniu sie z tym jajkiem dowiedzialem sie tylko ze taki jest zrobilem skana A-Rayem i dopiero przy Scan Directory wykrylo mi starforce. Kod:
[22:19:43] --- File(s) Scan Finished [0.10s] --- |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:02. |