![]() |
Wybór zewnętrznej nagrywarki...
Witam!
Od kilku dni szukam zewnetrznej nagrywarki. Wybor jest (z tego co zauwazylem) niewielki :( Moje oko zawislo na Plextorze PX-810UF. Czy ktos jest w temacie z ta wypalarka? Dodam, ze bede jej uzywal w wiekszosci do nagrywania Audio Cd, musi tez byc zewnetrzna bo uzywam Mac'a Mini, w ktorym siedzi Slim Combo od Matshity - na temat, ktorego wole sie nie wypowiadac. Czytalem gdzies na forum, ze w srodku tego Plextora siedzi jakis inny naped. Ciekawe czy obudowa jest w jakis sposob rozbieralna, zeby w pozniejszym czasie jakiegos np.: Pionka 215... Prosze o pomoc w wyborze...pozdrawiam! |
Cytat:
A napiszę, że wszystkie te pytanie były poruszane ze 44 razy :taktak: A wszystko stanie się jasne po użyciu opcji: SZUKAJ :czytaj: :] |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/f20/nic-mi-sie-nie-chce-79667/ |
By***322;o, mo***380;e nawet 55 razy, wi***281;c niech b***281;dzie i 56ty.
Wewn***281;trzna nagrywarka i obudowa do niej - najlepsze rozwi***261;zanie. :taktak: |
jaka nagrywarka na usb do laptopa
Czesc
Poniewaz mam dosc laptopowej nagrywarki ( ts-532u ) chce kupic zewnetrzna slim ( tak zeby dalo sie przeniesc w torbie z laptopem ). Mam pytanie co warto kupic w cenie max 250zl ? Nie potrzebuje super mozliwosci byle nagrywala solidnie. pozdrawiam |
Szukaj podobnych postow na forum.
Ja osobiscie, nie polecam i odradzam napedy typu slim, wewnetrzne i zewnetrzne! IMHO: rozwiazaniem jest tradycyjna nagrywarka wlozona do 5 1/2 cala kieszeni Wellanda. Wada: - duza i nieporeczna do przenoszenia ale mozna przezyc. Zaleta: nagrywa wszystko, dziala, tania, przenoszenie naprawde da sie przezyc. |
Ja osobiście mam LG GSA-T10N stary model ale pali bardzo dobrze na wszystkim. Na twoim miejscu szukałbym napędu który można podmienić zamiast starej Toshiby. Proponuje LG, NEC lub Pioneer
|
Tez powoli potrzebuje czegos do Winda. Nie wcchodza w gre kolosy 5,25 " - ma byc maly, latwy w transporcie, zasilany tylko i wylacznie z USB i najlepiej w kolorze Macowej bieli. Ktos cos poleci?
|
|
OMG, ta od Apple jest piekna *___*. Niestety, cena poza moimi mozliwosciami i chyba zdecyduje sie na ta : http://sklep.tadu.pl/info/ECGP08NU10&sid=2674917f . Dzieki za pomoc!
|
Nagrywarki slim to zło, i to nie jest żaden dowcip:>
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/f28/verbatim...tml#post904827 |
Zewnętrzna nagrywarka dvd
witam,
chcę sobie kupić zewnętrzną nagrywarkę dvd, jednak nie bardzo wiem co wybrać, sporo tego na rynku, różnią się jedynie ceną i dostrzegam w nich niewielkie różnice techniczne. Możecie polecić coś dobrego? W ogóle to się jeszcze zastanawiam czy lepiej brać zwykłą dużą czy slim (slim bardziej mobilna:)) Oglądałam kilka modeli i najbardziej przypadła mi do gustu LG SuperMulti DVD+/-R dwuwarstwowa USB2.0, zewnętrzna, SecurDisc, retail,czarna, Samsung DVD-REC SAMSUNG SE-T084L USB LightScribe i Samsung DVD-REC SAMSUNG SE-T084M USB LightScribe SLIM ZEWNĘTRZNY SREBRNY BOX ASAP Będę wdzięczna za pomoc w wyborze. Pozdrawiam |
jaką nagrywarkę zewnętrzną?
Chciałbym kupić jakąś w miarę dobrą nagrywarkę do wypalania cd i dvd ponieważ
mam lapka benq R55EG z nagrywarką którą nigdy niczego jeszcze nie udało mi się nagrać(wyłącza się w połowie procesu albo szybciej) proszę o radę od kogoś kto przerabiał podobny temat . |
1. Czy ma być to nagrywarka zewnętrzna fabrycznie ?
2. Czy może normalna nagrywarka od PC w obudowie zewnętrznej ? 3. Czy może normalna nagrywarka od PC + mostek UNITEX ? Niezależnie od wybranej opcji efekt ten sam, tylko różnica w cenie... 1. Najdroższe rozwiązanie 2. Średnio tanie, koszt obudowy średnio 100-150 zł+cena nagrywarki 3. Najtańsze rozwiązanie, ale wygląd tak podłączonej nagrywarki nie zachwyca, masa kabli .... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Właśnie mnie interesuje takie rozwiązanie najtańsze poprostu mam starszego lapka i nagrywarka dl nie domaga
chciałbym kupić np taklie coś Optiarc AD-7243S i czy da się podpiąć jednym przejściem taką nagrywarkę do laptopa ( najlepiej żeby było tanie), bez kupowania kieszeni itp sprzętów prosto i tanio nie zalezy mi na wyglądzie tylko żeby odtworzyć lub nagrać coś bo moja nagrywarka psuje mi płytki z verbatima będę wdzięczny z apomoc |
takie coś kupiłem siostrze 3 m-ce temu, zadowolona:spoko:
http://allegro.pl/item848485458_ultr...w.html#gallery w środku jakieś LG |
Samsung DVD SE-S084
W połączeniu z Benqiem R55EG idealna , mam nadzieje ,że tak zostanie bo dopiero co ją kupiłem.
Wystarczy połączenie usb (x1) , małe, zgrabne , zmyślne urządzonko ,w sam raz do laptopa. |
Witam, posiadam asusa n61v a w środku niestety siedzi nagrywarka TSSTcorp_CDDVDW_TS-L633C. Nauczony przykrymi doświadczeniami z jakością zapisu swojego starego Samsunga(może to tylko moje odczucia:) zastanawiam się nad zastosowaniem nagrywarki zewnętrznej. Posiadam praktycznie nowego Pioneera 216d sata(pozostałość po starej budzie)-mam też adapter sata/ide-usb. Widzę,że radzicie kieszeń wellanda-napiszcie proszę czy transfer usb wystarczy do poprawnego wypalania płyt czy też od razu rozglądać się za kieszenią esata ewentualnie może wystarczy kabel sata-esata(wejście w lapku) plus zasilanie do nagrywarki? Teoretycznie testy na tym samsungu wypadają nieźle ale z tego co się doczytałem ,samsung do testowania się na nada,podobnie jak pionek-prawda?
ps.upatrzona kieszeń esata http://www.q-s.pl/prod2/ME-340J.html |
Odkopie temat.
Kupiłem nagrywarkę BluRay i teraz muszę ją jakoś podłączyć do laptopa :) Czy oprócz wspomnianej wyżej obudowy ME-340J jest coś godnego uwagi (i najlepiej nieco tańszego?). Nie musi być stylowe ani nic z tych rzeczy. |
Mostek SATA/USB2.0 lub SATA/USB3.0, np. Unitek. Mam ten pierwszy i daje rade.
Zawsze mozesz go w miedzyczasie podlaczyc pod dysk bo przeciez nie nagrywa sie non stop. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:16. |