Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Poradźcie co lepsze Teac 16x czy LG 16x (https://forum.cdrinfo.pl/f2/poradzcie-co-lepsze-teac-16x-czy-lg-16x-8050/)

Laser 15.07.2002 20:03

Witam !

Wszystko się psuje !! tak mi odpowiedzieli w servisie na pyanie ze RICOH taka firma / znany jako producent wysokiej klasy soczewek i aparatów ogólnie optyki / a się zepsuło !

i za parę dni nowiutki najwyższy model.

Ale do rzeczy jeśli nagrywarki TEACA są takie dobre jak CDROMy i mają takich "dobrych fachowców" w servisie jak LG to bierz TEACA !

esem 15.07.2002 19:46

Cytat:

JaMMiQ napisa***322;(a)
Ja osobiscie od prawie roku wypalam na LG 16x (srednio po kilka-kilkanascie plyt na tydzien)
i nie mam z nia zadnych problemow. Pali i czyta wszystko bardzo ladnie, audio zgrywa szybko i bez problemu. Moj brat takze ma LG 16x i jest zadowolony. Przewaga LG jest tez serwis. Praktycznie "z biegu" wymieniaja na nowsze modele.
A z TEACem to juz jest problem jak sie zepsuje,
choc generalnie firma ma chyba lepsza opinie. Ale IMHO LG sie bardzo poprawilo (poczynajac od 16x)

TEAC się NIE psuje - to jest zasadnicza róznica w stosunku do LG. A PIO4 w LG potrafi wykonczyć każdego. 8)

JaMMiQ 15.07.2002 17:16

Ja osobiscie od prawie roku wypalam na LG 16x (srednio po kilka-kilkanascie plyt na tydzien)
i nie mam z nia zadnych problemow. Pali i czyta wszystko bardzo ladnie, audio zgrywa szybko i bez problemu. Moj brat takze ma LG 16x i jest zadowolony. Przewaga LG jest tez serwis. Praktycznie "z biegu" wymieniaja na nowsze modele.
A z TEACem to juz jest problem jak sie zepsuje,
choc generalnie firma ma chyba lepsza opinie. Ale IMHO LG sie bardzo poprawilo (poczynajac od 16x)

gALL 15.07.2002 05:55

no w sumie tesz mam LG 16X od 10 miesiecy, duzo ostatnio nie wypalam, tak ze wszystkim razem to moze ze 350 plytek od nowosci, chodzi lux, mam tesz 2 cdromy lg 52x i wymiataja jak trzeba. hmm. teac w sumie to teac i tego raczej nikt nie podwarzy, jedyne co mi utkwilo w glowie to sytuacje z przed ponad 3 lat, gdy kumpel mial teac 4x32x na scsi jeszcze bodajrze, i moge powiedziec tylko jedno nagrywarki hp padly mu 2 potem kupil teac'a i do tej pory nie zajezdzil :] (chyba :] )

cyrny 15.07.2002 01:55

Zdecydowanie LG

Ja mam LG 16x i jestem bardzo zadowolony z tej nagrywarki :-D

Mlody-San 14.07.2002 03:28

Kup Teac. Mam Teac 16 i jestem z niego zadowolony. Tej nagrywarki doslownie nie da sie zajezdzic! (no moze przesadzam ale trwala jest)

MacGyver 08.06.2002 18:58

Mam LG 24x dobra wypalarka ale nie tnie SD2, no ale do czego jest AWS w CloneCD :)

Nikita_Bennet 08.06.2002 15:30

Cytat:

Wtedy i tak LG bedzie obslugiwał wiecej zabezpieczeń !!!
to fakt, ale po doswiadczeniu z teac'iem - gosc sie nie bedzie bawil tylko ***** i nastepna kopia a nie myslal 'moze to i skopiuje na swoim a moze nie' albo pytal na forum zamaist sam potestowac na jakims cd-rw - dla mnie bynajmniej szkoda obecnie na to czasu (juz znudzilo mi sie sprawdzanie co pojdzie a co nie i czy bedzie choodzic na cd-romach u innych gosci).
znam 2 osoby ktorym zalezy na dobrze (no *****=aby chodzily patche) kopiowanej grze, choc obecnie pojawiaja sie czasem cracki do patchy - np c&c: renegate

pzdrwm Nikita_Bennet

Ice 07.06.2002 19:09

[quote]Nikita_Bennet (07-06-2002 00:34):
Cytat:

to ... Teac mimo ze sprzetowo nie obsluguje on SD
coz za pol roku moze okazac sie ze i lg nie obsluguje jakiegos zabezpieczenia i wtedy co

Odpowiedź :
Wtedy i tak LG bedzie obslugiwał wiecej zabezpieczeń !!!

Nikita_Bennet 07.06.2002 00:34

Cytat:

to ... Teac mimo ze sprzetowo nie obsluguje on SD
coz za pol roku moze okazac sie ze i lg nie obsluguje jakiegos zabezpieczenia i wtedy co

pzdrwm Nikita_Bennet

MrKramer 07.06.2002 00:29

Temat ktora nagrywarka lepsza kojazy mnie sie z uowadnianiem wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkiej Nocy.

Powiem tak ja uzywam nagrywarki Teac CD-W58 i choc nie radzi sobie sprzetowo z pewnymi zabespieczeniami (SD2, 2.51 ...) to posiadam soft ktorym moge te lub inne zabespieczenia ominac, moge jeszcze o niej powiedziec tyle ze jako jedyna ze wszyskich mnie znanych i posiadanych dotychczas napedow optycznych (wszelkiej masci CD-ROM'ow i DVD-ROM'ow) jest najbardziej ciha.
Wydaje mnie sie ze mowienie o tym kto ile razy i z jakim sprzetem byl w servisie i co jemu tam powiedzieli (nazwijmy ich) fachowcy nie jest miarodajne.

RoBy 06.06.2002 20:35

powiem tak: Teac'a CDW 516EB posiadam od wrzesnia 2001 (kupiony nowy) - chodzi idealnie
i przy odpowiednim sofcie tnie wszystko.
LG GCE-8320B posiadam od ... kilku dni (czerwiec 2002 - wygralem :) ) chodzi rowniez idealnie
ale - dwie rzeczy mnie w niej denerwują od samego początku - interfejs zaledwie PIO-4
oraz jak na moje ucho troszkę dziwne świszczenie mechanizmu podczas pracy, nie znaczy to że
pracuje ona głośno ale subiektywnie dzwiek jaki ona wydaje podczas pracy nie podoba mi sie
(ale prawdopodobnie jest on typowy dla mechanizmow Hitachi, wcześniej spotkałem się z tym
w DVD Hitachi) nie mogę się zdecydować co sobie zostawić tylko dlatego ze LG jest ... szybsza
mimo ze w zupelnosci wystarcza mi predkosc 16z u Teac'a (taka pogoń za prędkościa :) )
gdybym jednak miał wybierać miedzy tymi samymi prędkościami to ... Teac mimo ze sprzetowo
nie obsluguje on SD

yoshi 06.06.2002 08:45

Ja mam LG 16x i dziala jush od Listopada 2001 :) Bardzo dobrze sie sprawuje kopiuje SD2 i 2.5 :) A i nie psuje plyt mi zepsula z 10 ale to z mojej winy...

Ice 05.06.2002 22:31

Weź LG ja od lat używam nagrywarek tej firmy i nigdy nie miałem z nimi problemów. Obecnie mam LGx16 i wypala wszystko co się da (średnio 1gr dziennie). A moja pierwsza nagrywara LGx4 chodzi u kumpla do dzisiaj.

dragal 05.06.2002 00:05

ale design DVD LG16x raczej calkiem przecietny :)

Nikita_Bennet 04.06.2002 01:01

Cytat:

dragal (03-06-2002 23:49):
sorki, rozumiem :)
oki
a o do lg to maja nawet ladny design

dragal 03.06.2002 23:49

sorki, rozumiem :)
a co do cd-romow to fakt nie najlepsze, a nagrywarki uwazam za dobre ot co :)

Nikita_Bennet 03.06.2002 23:38

Cytat:

dragal (03-06-2002 23:17):
nie rozumiem powodow Nikita .... "chyba troche trwalsza "
padlo mi i moim kumplom sporo cd-rom'ow firmy lg a przeciez to takze urzadzenia optyczne tak jak i cd-rw. po drugie pisze "chyba" bo moi znajomi co maja lg (12x 16x i 32x) sobie je chwala i nie narzekaja na razie a mowic o trwalosci urzadzen mozemy mowic powiedzmy po 1,5 roku ntensywnego uzywania
dletego napisalem ze teac jest 'chyba troche trwalsza' nagrywarka

pzdrwm Nikta_Bennet

thunar 03.06.2002 23:25

Rozmyslanie nad problemem co lepsze TEAC czy LG jest jak zastanawianie sie co bylo pierwsze?jajko czy kura? czesc ludzi powie ci ze TEAC a inni ze LG i kogo tu sluchac?...... Dobierz sobie nagrywarke do sowich potrzeb nie bede sie rozpisywal o zaletach i wadach tych nagrywarek przeczytaj inne posty.......

dragal 03.06.2002 23:17

nie rozumiem powodow Nikita .... "chyba troche trwalsza " - eeee tam bierz LG- ale czy to sa nowki :) ,pewnie nie a wtedy z uzywanym sprzetem wszystko sie moze zdarzyc, Teac jest drozsza spawarka niz LG dlatego smiem twierdzic, ze jesli nie sa to nowki to ten TEAC jest bardziej hm ... zuzyty

Nikita_Bennet 03.06.2002 23:10

1. jestem przeciwnikiem lg
2. mam teac'a i bawilem sie tym lg (obie 16x)
co mysle
3. jak malo palisz i na wlasne potrzeby a masz zabezpieczane gry to lg
4. jak palisz troche wiecej bo jednak teac bo chyba jest troche trwalszy ale to tez roznie bywa a cracki to nie problem i masz pewnosc ze gra pojdzie
5 poczytaj poprzednie posty bylo tego od groma i ciut ciut

ps a tego teac'a 16 to widzialem na sklepie za 285 zl w olsztynie dzis

pzdrwm Niktia_Bennet

dragal 03.06.2002 15:29

zalezy jeszcze od uszkodzenia jesli padla no nic dziwnego ze wymieniaja :) , a jesli klient "psuje" to wiadomo ze nie chca isc mu na reke. Byl kiedys taki post , ktory traktowal o tym jak zepsuc, zeby serwis sie nie zorientowal i dal nowy sprzet :)

marey 03.06.2002 14:19

Cytat:

Victor (03-06-2002 13:29):
Jesli chodzi o LG to polecam ze wzgledu na serwis. Gdy takowa ci sie zepsuje, zanosisz do serwisu, a tam od reki dostajesz nowa (ocyzwiscie gdy jest na gwarancji).
Pydr. Victor
Nieprawda!
Ja swoją LG 16 zaniosłem do serwisu i po 21 dniach dostałem tę samą LG 16!!!
Nie mam zaufania do LG!

Victor 03.06.2002 13:29

Jesli chodzi o LG to polecam ze wzgledu na serwis. Gdy takowa ci sie zepsuje, zanosisz do serwisu, a tam od reki dostajesz nowa (ocyzwiscie gdy jest na gwarancji).
Pydr. Victor

Koolo 03.06.2002 11:31

Cytat:

cromat (02-06-2002 22:48):
Jeżeli masz już wybierać to wybierz Teac 16x firma o wyzszym standardzie...nie mam nic do LG ale mam Teac i rządzi!!!
Gdzie rządzi u ciebie w domu? To jakaś niebezpieczna maszyna.
Ja mam TEAC-a ale rządze ja.

dragal 02.06.2002 22:50

ponad 24 h na riposte :)

cromat 02.06.2002 22:48

Jeżeli masz już wybierać to wybierz Teac 16x firma o wyzszym standardzie...nie mam nic do LG ale mam Teac i rządzi!!!

dragal 01.06.2002 22:01

teac niby lepsza firma ,ale nie kopiuje sd2, co potrafi LG , ale najwazniejszym kryterium powinien byc wiek nagrywarki. Bierz najmlodsza z najmniejsza liczba wypalonych plytek ( choc tego nie sprawdzisz )

krecik2 01.06.2002 21:54

Poradźcie co lepsze Teac 16x czy LG 16x

Witam
Mam mały problem, mam możliwość kupienia za tą samą cenę jednej z tych nagrywarek, tylko nie wiem która jest lepsza.
Jeśli może ktoś mi pomóc to będę wdzięczny.
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17.