Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jakiś frędzel urwał mi lusterko (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jakis-fredzel-urwal-mi-lusterko-80787/)

Bartez 10.12.2008 22:48

Jakiś frędzel urwał mi lusterko

Jak w temacie. Nie ma ktoś przypadkiem lusterka od strony kierowcy do Citroena C5? Lusterko lakierowane, w kolorze czarnym. Będę wdzięczny za info :) Wiem, że można na allegro dostać, ale nie lakierowane :(

Do tego jeszcze porysowane oboje drzwi. Ehh... :'(

prometeusz 10.12.2008 22:53

:hmm: moze sie zdenerwowal jak forum nie dzialalo
A tak powaznie to wspolczuje :glaszcze:

grzeniu 10.12.2008 23:24

Może Wiecha coś ma? :D
Cholera... :glaszcze:

joujoujou 10.12.2008 23:38

Współczucia. :glaszcze:

W kangoo 2x wymieniałem lusterka.

W toyocie na szczęście nie (i oby tak już zostało).

zene_k 11.12.2008 00:53

Nie trzeba kupować samochodów na literę F, nie będą się urywać||

:mruga:

Jarson 11.12.2008 02:04

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 986009)
Jak w temacie. Nie ma ktoś przypadkiem lusterka od strony kierowcy do Citroena C5? Lusterko lakierowane, w kolorze czarnym. Będę wdzięczny za info :) Wiem, że można na allegro dostać, ale nie lakierowane :(

O takim lusterku nic nie wiem, niestety :(

Rozumiem, że sytuacja miała miejsce na parkingu, a nie na drodze?

Jakiś czas temu omal życia nie straciliśmy z Anią i jej wujkiem wracając z Lublina jego samochodem - zachciało mu się na zakręcie wyjmować telefon, żeby zadzwonić do żony, że niedługo będziemy na miejscu... Zjechał lewymi kołami na drugi pas i o włos minał drugi samochód - lusterka poszły...

Co ciekawe, próbował nam wmówić (oboje z Anią przysypialiśmy), że wina leżała po stronie drugiego kierowcy. Interesujące było tylko to, że nie chciał jakoś go gonić, a za to za nami zaczął jechać jakiś facet z urwanym lusterkiem... A 20 km dalej spotkaliśmy Policję...

Wracając do Twojego samochodu, podrapane drzwi mają oznaczać, że to jakiś przechodzień radośnie zdewastował Ci samochód, a nie, że inny kierowca wykazał się nadzwyczajnymi zdolnościami?

Bartez 11.12.2008 02:15

Auto było zaparkowane na chodniku. Zdemolował je jakiś pijany pajac, a co najlepsze, złapali go, ale niestety nie ma świadków i prawdopodobnie nic mu nie zrobią, jeżeli sam się nie przyzna. Oprócz mojego samochodu pozbawił lusterek jeszcze 2 inne. Wybitnie się nudził, jak widać.

Jarson 11.12.2008 02:40

Najwyraźniej dostrzegł, że nudzenie się jest czymś niedobrym i chciał przed nim ustrzec innych... Teraz masz do roboty poszukiwania lusterka i zabawę z drzwiami.

icemac 11.12.2008 08:10

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 986019)
Może Wiecha coś ma? :D
Cholera... :glaszcze:

@Bartez współczuję - popytam się - może ktoś coś ma ;)

@grzeniu - nie przeciągaj struny - bo moje pojawienie się na zlocie będzie już mało prawdopodobne :P

sobrus 11.12.2008 09:18

akurat wczoraj mojemu Tacie ktoś przywalił lusterkiem w lusterko (alarm się włączył) :(
Na szczęście solidne lusterko seata wyszło bez szwanku, natomiast jego lusterko mamy jako trofeum. :D

-Kowalik- 11.12.2008 09:45

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 986009)

Czyżby zazdrosny mąż? :P

Remix 11.12.2008 09:54

Hej!

Do wyboru, do koloru:
http://allegro.pl/search.php?sg=0&string=lusterko+c5

sobrus 11.12.2008 09:56

Zwłaszcza te od 16V albo HDI są dobre :rotfl:

nimal 11.12.2008 11:50

wyrazy wspolczucia
niestety trzeba sie przyzwyczaic - samochody z wiekeim nabieraja blizn dzieki radosnie parkujacym obok, z romachem otwierajcym drzwi, okolicznym pijaczkom i kotom i temu tam calemu folkrorowi
smutne to to, ale co zrobisz? z bejsbolem bedziesz czatowal 24x7? :(

Remix 11.12.2008 12:04

No chyba tylko, albo ochroniarza postawić...

Ostatnio mi złodziejaszki zwinęli całe lusterka (całe - nie tylko wkłady), odkręcili, a kabelek ciachnęli, a kilka dni później kratkę (maskownicę ze zderzaka).
Lusterka zgłosiłem na AC i sporo na tym zyskałem, ale kratki już nie zgłaszałem... kupiłem sobie, ale cena mnie mocno zabolała :(

Jakbym takiego złodzieja dorwał to normalnie konieć świata :/

Bartez 11.12.2008 12:15

A gdzie masz AC i jaki to ma wpływ na ewentualne zniżki lub późniejsze ubezpieczenie? Z tego co wiem, w PZU jest tak, że po zgłoszeniu szkody przez kolejne 2 lata składka jest podniesiona +50%.

grzeniu 11.12.2008 12:20

W PZU było tak, że po szkodzie traciłeś jeden szczebelek w drabince zniżek na 2 lata. Przerabiałem to parę lat temu, ale możliwe że obecnie coś w tym się zmieniło, z 60% spadłem na 40%.
Aaa...ja to straciłem z OC, jak jest z AC nie wiem, bo nie mam.

nimal 11.12.2008 12:28

raz w pzu likwidowalem szkode z ac swojego - spadlem o jedne szczebelek, dokaldnie jak Grzeniu pisze
to bylo :hmm: 4 i pol roku temu

Remix 11.12.2008 12:28

Witam!

Mam w PZU w pakiecie z razem z kredytem na autko. Zniżki nie lecą, bo to kradzieżówka (oczywiście zgłaszałem wszystko na policji).
Jestem właścicielem, ale współwłaścicielem jest bank. Zniżek nie ma, co najwyżej mogą chcieć ode mnie więcej kasy przy kolejnym zawieraniu umowy (przedłużaniu), ale wtedy zrezygnuję z nich i przejdę gdzie indziej.

nimal 11.12.2008 12:30

jak nie masz znizki to przy przedluzeniu/nastepnej umowie bedziesz mial zwyzke
jak zmienisz ubezpieczyciela to Ci nic nie da :) oni sie znaja :D

Remix 11.12.2008 12:31

Hej!

Da, da... nie bój się o to. To, że się znają to jeszcze nic nie znaczy.
Poza tym autko mam na firmę, a to zmienia postać rzeczy.

yahol 11.12.2008 12:34

No i dobrze ci tak!
Kto normalny zostawia lusterko przy samochodzie?
Wiadomo przeciez, ze wszystkie czesci nalezy odmontowac, akumulator i kola z felgami (szczegolnie aluminiowe) do piwnicy, wycieraczki, lusterka, listwy do domu.
W samochodzie zamknac wscieklego psa, lepiej weza -z tych jadowitych.
I mamy na jakis czas spokoj :)

nimal 11.12.2008 12:40

tesicowa
i sie modlic, zeby ukradli :D

Remix 11.12.2008 12:42

Hehehe... dokładnie.
Teraz już nie stawiam na noc autka na ulicy :/
Chcę spać spokojnie.

Najbardziej mnie wkur... to, że w tym kraju nie można mieć lepszego autka, bo zaraz ktoś się czai, żeby coś oskubać :(

adixo 14.12.2008 00:37

Mi ukradli tylko wkład lusterka z mojej Laguny, chyba na zamówienie.
Kupiłem wypukłe i już nie umiem tyłem parkowć :)
Z jednej strony od pasażera mam oryginał płaskie a nowe wypukłe i za cholere nie mogę się przyzwyczaić ..ehhh

grzeniu 15.12.2008 23:10

pogadaj z jakimś szklarzem, to ci dotnie
z płaskiego nie ma problemu

rycho 15.12.2008 23:22

na takim programie Bartezie jeden co sie nazywa z angielska TOP GEAR albo podobnie to taki mały szczyl powiedział:
Jak CIRTOENOWI odpadnie wszystko co na odpaśc to będzie jeździł bardzo długo...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:18.