![]() |
RAR - problem :(
Witam,
Mam archiwum, spakowane rar'em i zabezpieczone hasłem. Ale nie pamiętam hasła. Jak ma je rozpakować ? Jakim softem rozszyfrować to hasło ? To bardzo pilne. Z góry dzięki za pomoc. |
Możesz odzyskać hasło metodą brute-force używając np. programu Advanced RAR Password Recovery. Ostrzegam Cię jednak, że łamanie dodyć długiego hasła (18 znaków) może potrwać kilka lat.:( Aby w miarę szybko uzyskać hasło, musisz sobie przypomnieć, jakich znaków użyłeś do kodowania: czy to małe litery, wielkie litery, cyfry, znaki specjalne, spacje. Następnie musisz określić długość hasła (np. więcej niż 4, ale mniej niż 20 znaków). Określenie tych czynników znacznie ułatwi złamanie hasła, przez co możesz je szybciej odzyskać.
|
Cytat:
Dzisiaj znalazłem CD'ka z tym archiwum no i.... myslałem, że mnie trafi. Kompletnie zapomniałem, jakie hasło wtedy wymyśliłem. Jest jakaś szybsza metoda odzyskania tego hasła? Czy ARPR to jedyne wyjście ? |
Są jeszcze inne programy do łamania haseł. Jednak użycie innego programu nie przyniesie wielkiego zysku wydajności, gdyż to zależy od wydajności procesora. Ja na Duronie 1200 osiągam wydajność 1000-1200 haseł na sekundę, lecz to jest wciąż mało. O wiele szybszą metodą łamania haseł jest metoda słownikowa, lecz jest ona praktycznie nieskuteczna.
Jeśli KOMPLETNIE nie przypominasz sobie hasła, to masz marne szanse na jego odzyskanie.:( No chyba, że hasełko jest bardzo krótkie. |
Cytat:
Hasłem była nazwa tego pliku archiwum :) :-D |
Cytat:
|
Potrzebuje programu do łamania hasła w BIOSie i do łamania hasła w plikach rar
jak w temacie
Potrzebuje programu do łamania hasła w BIOSie i do łamania hasła w plikach o rozszerzeniu rar prosze o pomoc :) |
Do plików rar jest Advanced Archive Password Recovery 2 tylko łamanie hasła bardzo długo trwa.
|
Cytat:
jeśli tak to przeslij mi na adres krzpac@wp.pl bede wdzięczny :) |
WITAM 1
AAPR STRONKA DOMOWA program jets niezły niestety musialem go raz uzyć bo zaomniałem hasła na 550MHz 5 znakowe hasło poszło w ciagu 5 - 6 minut !! http://www.elcomsoft.com/ z tego co pamiętam musisz jeszcze udać sie na www.cracks.am po dodatki;) |
Ilość załączników: 1
Witam !
Producenci Biosów robią coś takiego jak uniwersalne Hasła !!! Nie trzeba znać Hasła założonego przez uzytkownika tylko wpisujemy HAsło Serwisowe i po kłopocie !!! Zamieszczam te hasła ! Award BIOS: ******** alfarome award_? AWARD_SW AWARD?SW awardsw awkward aPAf AW AWCRACK aLLy AWARD?PW BIOS310 biostar BIOSTAR biostar condo CONDO CMOSPWD Compleri CONCAT CTXA efmukl HLT j64 j256 j322 j262 KILLCMOS lkw peter LKWPETER lkwpeter Sxyz SWITCHES_SW SZYX Syxz SER SKY_FOX syxz SKY FOX ttptha wodj Wodj zjaaadc zjaaade Zbgn 589589 SERSKY_FOX ally 589721 awkword Condo 01322222 aPAf ?award award award_ps biostar condo awkward CONCAT \\\z \\bb SER ZBAAACA ZAAADA AMI: PASSWORD helgasss HELGA-S HEWITT RAND BIOS BIOSPASS AMI aammii amiami A.M.I. AMI.KEY AMI~ AMIBIOS aPAf ami ami.kez AMIDECOD AMIPSWD ami0 AMI_SW AMI?SW LKWPETER Oto hasła producentów ! Producent Hasło Advance Integration Advance AST SnuFG5 Biostar Biostar, Q54arwms Concord last CyberMax Congress Daytek Daytec DELL DELL Enox xo11nE Freetech Posterie HP Vectra Serie hewlpack IBM IBM, MBIUO, sertafu Jet Way spoom1 MachSpeed sp99dd Megastar Star Micronics dn_04rjc Nimble xdfk9874t3 Packard Bell Bell9 QDI QDI Research Col2ogro2 Shuttle Spacve Speedeasy lesarot1 TMC BIGO Vextrec Technology Vextrec Zenith 3098z, Zenith Amptron Polrty CTX International CTX_123 Daewoo Daewuu Digital Equipment komprie Epox central Iwill iwill Joss Technology 57gbz6, Technolgi Magic-Pro prost Micron sldkj754, xyzall M technology mMmM Quantex teX1, xljlbj Siemens Nixdorf SKY_FOX SuperMicro ksdjfg934t Toshiba 24Banc81, Toshiba, toshy99 Zeos zeosx W załączniku programik do generowania haseł ! |
|
Cytat:
Jak zapamiętasz te wszystkie hasła to jesteś dobry !! |
A co z innymi
Cytat:
Dobra a ja mam problem taki Plik o rozszerz.exe samorozpakowujący po kliknięciu w niego żąda hasła i podanym przez ciebie prog. nie działa. Gdy zmieniłem .exe na rar to po kliknięciu w rarze widać dwa pliki 1 spakowany porogram.rar a 2 *****.exe wyżej wymieniony program nie chce tego ruszyć co zrobić ?? proszę o pomoc |
Prawdopodobnie jest spakowany Winrarem 3.0.
Jeszcze nie ma programow do dekodowania tych arch. (chyba ?) Jak chcesz to przyslij mi to archiwum. Moze cos sie da zrobic :) maro12@go2.pl Pozdro... |
Wyślij mi to archiwum/linka do niego, to się razem pomęczymy z tym:)
|
Re: A co z innymi
[quote]Prawdopodobnie jest spakowany Winrarem 3.0.
Jeszcze nie ma programow do dekodowania tych arch. (chyba ?) Jak chcesz to przyslij mi to archiwum. Moze cos sie da zrobic maro12@go2.pl Pozdro...[/guote] Tylko ze to archiwum ma az 36 mb :(.. ale jak chcesz to na www.filemirrors.com wpisz wilcom i to co bedzie mialo ponad 30 mb to sciagnij ;).. to jest wlasnie ten program ktorego od dwana szukalem dla kolegi .. |
Siemka
Chyba juz nie ma tego pliku. |
Cytat:
Podesłałem ci maila,przeczytaj i jak możesz to odpowiedz dzieki |
Cytat:
|
Szukam pomocy u ludzi z mocnymi prockami
Szukam pomocy u wszystkich którzy mają trochę wolnego czasu szybkie procki w swych kompach ,checi by mi pomóc i pomysł na rozwiązanie mojego problemu.
Mam plik (spakowany prawdopodobnie Winrarem3 -samorozpakowujące się archiwum .exe) lecz po kliknięciu woła o podanie hasła. Nie udało mi się do tej pory złamac tego hasła a bardzo zależy mi na tym programie. Program ma objetość 39 mb i wpakowałem go na Edysk dla tych wszystkich którzy będą chcieli mi pomóc. Sprawcie abym ciągle miał wiarę w mądrość naszych głów i szybkość kompów :)(mój to żółwik celeron 500 mhz) Gdy toś będzie chętny to podam login i hasło do edysku. Aha jeden z kolegów już zaczął mi pomagać i na pewno przeczyta ten temat również pozdrowienia dla ZiP-a !!!!!!!!!!!! |
Dobra, to podaj dane na moją skrzynkę.
|
Zacząłem łamać hasełko metodą brute-force i doszedłem do 4 znaków i dalej przestałem (o tym za chwilę). Jako kryteria przyjąłem hasło o długości 1-10 znaków; z możliwością wystąpienia WSZYSTKICH znaków ASCII (wszak nie wiadomo, jakie może być hasło).
Trochę jednak zwątpiłem w skuteczność łamacza. Wykonałem więc w tym celu testy. Stworzyłem cztery archiwa WinRAR 3.0, które zabezpieczyłem hasłami o długości 2, 3, 4 i 5 znaków; hasła składały się tylko z małych liter alfabetu. Celem "experymentu" było złamanie hasła w podanych archiwach. Jakież było moje zdziwienie, gdy program Advanced RAR Password Recovery nie złamał haseł powyższych archiwów, pomimo określenia poprawnych kryteriów! Sam proces przebiegał w pełni prawidłowo, lecz pod jego koniec zobaczyłem komunikat, że hasło nie zostało znalezione! W żadnym z testowanych czterech plikach! Czyli teoretycznie hasło nie do obejścia... Czy to właśnie na tym polega brak obsługi archiwów WinRAR 3.0 w programach łamiących hasła?(( |
Cytat:
Każda pomoc jest ważna i może do czegoś doprowadzić. Ja wogóle nie mogę odpalić Adrarpasworda |
zaden program tego typu nie obsluguje jeszcze rar3...
kiedy to sie zmieni sam chetnie zaoptrze sie w taki wytrych |
To fakt, w wersji 3.0 zmienili system szyfrowania danych.
|
hasło do rar
Mam problem, mam plik spakowany rarem. Uzywalem programu Rar password recovery, i rar pasword *****. Udalo mi sie raz odzyskac hasło ale prze moja nieuwage stracilem to hasło. Drugi raz juz zaden z programow nie moze go odzyskac, pojawia sie jakis blad , na innym "lamaczu" pojawia sie blad typu ze plik jest za duzy. Czy po probie "wlamania" archiwum rar zmienia hasło na inny ciag znaków ktory jest dluzszy od poprzedniego i dlatego nie mozna go zlamac? prosilbym o podpowiedz albo moze ktos zna niezawodnego lamacza hasel? :klnie:
|
Raczej watpie zeby haslo zmienialo sie po kazdej probie lamania. A co do programu to polecam Advanced Archive Password Recovery 2.20 jest bdb.
Pozdro |
sprobuje i dam znac
|
Haśło sie nie zmienia. A co to za plik? Jest to archiwum z jakiejś sieic p2p? Jeśli tak to haslo jest przewaznie...łatwe do zdobycia.
|
Jak ZŁamaĆ Zbezpieczony Plik Rar
Mam pytanie czy wie ktoś jak złamać plik który jest spakowany rarem i do jego rozpakowania potrzebne jest hasło? Czy jest jakiś programik który jest to w stanie zrobić? ??? Może ktoś z was zna taki programik proszę o pomoc.
|
kiedys juz gadali o tym na forum i sie okazalo ze nawet te niby najlepsze lamacze hasel niedawaly rady :( zdaje sie ze za dobre zabezpieczenia dali w rarach 3.xx :|
|
128 bitow szyfrowanie w rarach powyzej wersji 3 - tylko w sieciach rozproszonych da sie to zlamac w sensownym czasie - w domu nawet niezbyt skomplikowane haslo 8 znakow zajmie kilka lat, anie ma mozliwosci decrypta jak w zipach, pdfach i innych
|
wszystko zalezy od tego jaka metoda chcesz lamac te RARy
bo jezeli to bedzie BruteForce to zeczywiscie moze to trwac baardzo dlugo. druga opcja to metoda slownikowa... jezeli masz dobry slownik i odrobine szczescia to zdobycie takiego haselka moze potrwac kilka chwil |
Cytat:
|
Hasło w WinRar, jak je obejść??
Mam problem, zaszyfrowałem sobie jakiś czas temu ważne pliki i dawno ich nie otwierałem, a teraz nie pamiętam hasła. Czy jest jakiś sposób żeby to hasło obejść???
|
... będzie problem, są programy do zgadywania haseł np. Passware Kit, ale szukanie może potrwać kilka dni lub ... lat, zależy od hasła i mocy kompa.
|
uzupelnie tylko - nie ma co liczyc na wyciagniecie danych z pliku bez znajomosci hasla (opcje decrypt - wystpeuja dla lamaczy hasel plikow zip, doc, pdf czy innych) bo zastosowane szyfrowanie jest zbyt silne i dobrze wdrozone
czyli - zdobyc haslo lub lamac je metodami brutalnego ataku (podawanie kolejnych kombinacji znakow) lub slownikowymi (podawanie prawdopodobnych slow i ich kombinacji - szybsze, ale zawiedzie jezeli haslo bylo hcoc troche udziwninone) najczesciej w przypadku plikow sciaganych z netu, np z p2p, haslem jest adres strony znajdujacy sie w nazwie pliku lub adres strony z jakiej pochodzi plik - warto sprobowac |
Advanced Rar Password Recovery, Advanced Archive Password Recovery, Rar Password Cracker.
im krótsze hasło tym szybciej je odzyskasz. |
Albo komputer kwantowy ;)
|
Albo podlacz sie do jakiegos superkomputera;)
P.S. Ten temat przewijal sie juz ze 100 razy po forum. Na drugi raz uzyj opcji szukaj!! |
RAR - hasło!! ;(
Witam!
Mam baardzo ważny plik 80MB ! RAR! Jak szybko hasło z niego wyciągnac? |
Cytat:
szybko sie nie da. znam tylko program trialowy Advance Disc Catalog. ale ma wiele ograniczen m.in. haslo moze wykryc max do 3 liter. i robi to metoga prob i bledow wiec sie dluuuugo czeka |
Cytat:
Eh... wogóle..Ty masz mistrza koleś.. Advanced RAR Password Recovery można zrobić, ale on to troche wolno robi ;| |
Jeżeli masz więcej niz 6znaków to możesz odrazu wywaalić pliczek bo na 99% nie złamiesz tego hasła :|
PS możesz próbować RAR Password Crackerem ;) |
Cytat:
sorka nie ten program ;) chodzilo mi o ten Twoj |
Najprościej i najszybciej będzie jak zapytasz włściciela pliku o hasło ;)
Pozdrawiam |
Albo podepnij jakis dobry slownik. Najczesciej ludzie zakladaja latwe hasla: imona, nazwy miast itp. Warto poprobowac.
Powyzej rar'a 2.8 algorytm szyfrowania to AES o dlugosci klucza 128bitow. Wiec lamanie jest o wiele wolniejsze niz przy starszych wersjach. |
kup sobie bluegene, czekaj i ciesz sie ze to nie 7-zip z 256-bitowym AES.
:) gdzies widzialem tabelke z czasami lamania hasel archiwow na PC i superkomputerze. liczby ktore zobaczylem nie napawaja optymizmem. ale nie pamietam linka. mysle ze jak komp przez pare dni nie zlamie hasla to lepiej sobie odpuscic... po co czekac 1000lat ...albo milion. |
Mozna jeszcze sprobowac programem Passware Kit, dostepnym w kazdym sklepie emule ;)
|
Cała lipa że autor nie pamieta hasła ;)
Dobra, daruje to sobie ;( |
jak napisal gallus jezeli haslo ma wiecej niz 6-7 znakow a dodatkowo zawiera male, duze litery czy tez znaki specjalne to mozesz spokojnie ten plik skasowac.
sciagni sobie Advanced RAR Password Recovery (arpr), program pokaze ci ile czasu mu zajmnie. |
nie chciałbym Cie martwić ale z autopsji wiem że to praktycznie niemożliwe - próbowałem wyciągnąć hasło z zip-a (sam kiedyśtam pakowałem więc istniało prawdopodobieństwo że mam przebłyski i zapodam odpowiednie definicje ale niestety) - jeśl masz ochotę spróbowac napisz mi maila - sadykpasza@interia.pl to podeślę Ci co tam mam z narzędzi (rar+zip password recowery processor)
pozdro, marcin |
zlamanie hasla plik rar
witam spakowalem sobie wazny plik w rar probowalem go zlamac jakims programem ale nieszlo bo ma specjalne znaki :D:D:D moze wam by sie udalo bo moze zly progrma mialem w wersji free jakis :'(
tutaj zapodam linka do tego raru www.humorx.pnth.net/Heatmenu.rar |
Generalnie hasła złamać nie można, a jeśli już to trwałoby to wieki (nawet dosłownie..). A temat był tu wałkowany nie raz, poszukaj.
|
rar w wersji powyzej 3? nie znasz hasla, na pewno go nie przypomnisz sobie/zdobedziesz skas? haslo dluzsze niz powiedzmy 5 znakow? plik mozesz skasowac
zastosowane szyfrowanie powoduje nie da sie zlamac archiwum (decryptowac), trzeba zastosowac brute force attack, a ten bedzie trwal od kilkunastu miesiecu do kilku tysiecy lat na kompie domowym, zaleznie od dlugosci hasla no i szczescia edit: andrzejj za szybko klika :D |
Cytat:
jesli sam zakladales hasło to proponuje zarzucic Bilobil i myslec nad haslem bo jesli ma ono powyzej 6 znakow i dodatkowo jeszcze specjalene znaki to niezlamiesz nawet Advance Winrar Password Recovery a jest on chyba najszybszym i najlepszym programem do lamania hasel rar'ow. |
Można jeszcze poczekać kilka(naście) latek - sprzęt będzie szybszy, programy skuteczniejsze i czas złamania hasła zmniejszy się do akceptowalnego poziomu ;)
|
Cytat:
|
Poczekaj aż ktoś zmontuje kompa kwantowego;)
P.S. Algorytm użyty do szyfrowania to Rijndael o długości klucza 128 bitów. |
Odzyskanie/odczytanie hasla do "RAR"ów...
Witam! ;)
Nie wiedziałem gdzie ten temat umieścić, dałem go tutaj. Kiedyś, jakieś dwa miesiące temu spakowałem zdjęcia z wakacji w dwa pliki rar. Oba zajmują po 284MB. Dziś nie pamiętam hasła a wiem że te mogło być długie (do 18 znaków)... czy można jakoś odczytać hasło z pliku za pomocą jakiegoś programu czy cosik? Są to SFXy...choć to bez znaczenia raczej. |
Tematy połączone (w tym dwa twoje). :>
Miłej lektury. ;p |
18 znaków..? Kiepsko to widzę.. Chyba musisz poczekać na komputery atomowe ;)
|
3 znaki to na poczekaniu, 18... oj tak kwantowy komp powinien dac rade
chyba, ze haslo jest binarne :haha: |
Kiedys dla zabawy bawilem sie w lamanie hasel i z tego co pamietam to hasla do 5 znakow wlacznie (duze i male liter, cyfry + znaki specjalne) idzie jeszcze jakos odzyskac w miare "normalnym" czasie. A od 6 znakow i dluzsze to juz ciezka sprawa. Mysle ze takie haslo nie bedzie cie juz interesowalo za jakies powiedzmy kilka lat ;)
|
Trzeba bylo zrobic bakup hsla :)
I lepiej sie przyznaj ze przechwyciles zdjatka fajnej kolezanki ktora sie za bardzo nie wstydzi aparatu. Bo jakie inne fotki sie szyfruje haslem 18 znakowym i nie zapisuje go :> |
@baku na dzień dzisiejszy nie ma takiej możliwości. Łamanie metodą Brute Force na domowym komputerku jest sensowne kiedy hasło mieści się w granicach 6 znaków (małe literki lub same duże). No ale nie martw się masz teraz znakomicie zabezpieczone zdjęcia :rotfl:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54. |