Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   Philips DVP5990 (https://forum.cdrinfo.pl/f108/philips-dvp5990-81389/)

Lighto 02.02.2009 18:35

Philips DVP5990

Witam
Mam pytanie do tego odtwarzacza czy czyta on filmy skompresowane do Xvid? Bo ma wszystko czego potrzebuje HDMI, USB, AC-3 i tylko tego nie jestem pewien ;/

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi

mdfire 02.02.2009 20:36

Cytat:

Napisany przez Lighto (Post 1000799)
Witam
Mam pytanie do tego odtwarzacza czy czyta on filmy skompresowane do Xvid? Bo ma wszystko czego potrzebuje HDMI, USB, AC-3 i tylko tego nie jestem pewien ;/

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Jestem posiadaczem tego jakże eleganckiego urządzenia i potwierdzam, że czyta filmy skompresowane Xvid, DivX, etc.

Przy okazji po zakupie sugeruję wgrać firmware z tej strony. Znacząco zwiększa możliwości odtwarzacza, szczególnie jeśli chodzi o napisy. Dotąd nie miałem z nim żadnych problemów.

Lighto 02.02.2009 20:40

Wielkie Dzieki
Bo jestem fanem "Anime" i mam tego pelno hehe xD wszystko prawie w Xvid xD
Wiec ok po twojej wypowiedzi ktora mnie uspokoila kupie go xD

Pozdro

solarimeda 05.07.2009 14:02

a jak wgrac nowego soft'a do tego modelu?
wystarczy sciagnac, nagrac na plyte i to wszystko? dvd samo go zainstaluje?
i czy jest jakas mozliwosc niepowodzenia?

romanesco 06.07.2009 10:15

Cytat:

Napisany przez solarimeda (Post 1034313)
a jak wgrac nowego soft'a do tego modelu?
wystarczy sciagnac, nagrac na plyte i to wszystko? dvd samo go zainstaluje?
i czy jest jakas mozliwosc niepowodzenia?

Tak, wystarczy ściągnąć i nagrać na płytę. Może być też tak, że ściągnięty plik będzie spakowany (rozszerzenie .zip). Trzeba go więc rozpakować do postaci pliku wykonywalnego z rozszerzeniem .exe. Następnie nagrać na płytę, włożyć do dvd i wykonywać polecenia, zgodnie z komunikatami na ekranie. Nie powinno być problemów.

solarimeda 06.07.2009 18:38

czy odtwarza filmy w jakosci hd po nowym sofcie??
probowalem odtworzyc plik w rozdz. 1900x[ok900] w formacie .avi i lipa;[ tylko dzwiek byl i tak nie caly;[

a i co za roznica jest miedzy 1080i a 1080p??

mdfire 06.07.2009 19:14

Jeśli chodzi o update softu, to nie trzeba nagrywać na płytkę - wystarczy pendrive. Sposób aktualizacji jest również opisany na wskazanym przeze mnie forum.
Obecnie prawie żaden "zwykły" odtwarzacz DVD nie radzi sobie z rozdzielczością HD (uprzedzając pytania: ani 720p, ani 1080i, ani 1080p). W tym celu należy zakupić BD.

solarimeda 26.07.2009 17:45

a jak wgrac tego soft'a!??????
mam go sciagnietego! wypakowalem! pokazalo sie kilka folderow o nazwach '1250' '1251' do '1254' w srodku kazdego plik w formacie .bin!
i jak to wgrac??? HELP PLIZ!!!!!!

joujoujou 26.07.2009 18:03

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...ctn=DVP5990/12

solarimeda 26.07.2009 19:50

wow ale duzo sie dowiedzialem;[
ten text juz przerabialem i nadal nic;[
otwieram na dvd folder z aktualizacji np '1254' no i co dalej???
bo nic tylko czekac i czekac moge;[
probuje z usb!
z plytki tak samo bylo i nic!

joujoujou 26.07.2009 19:54

W folderach zapisujesz?

No to życzę szczęścia.

Ściągnij prawidłowy plik aktualizacyjny i zobacz jak wygląda.

Jeśli nie będziesz potrafił na jego podstawie wyciągnąć żadnych konstruktywnych wniosków, to... :niepow:

ed hunter 26.07.2009 19:57

:sciana:

solarimeda 26.07.2009 19:57

to mam na plytce badz usb zapisac tylko ten plik .bin z ktoregos folderu np z '1254'? czy z wszystkich powyciagac te pliki i zapisac??

aktualizacji sciagnalem juz kilka i kazda po rozpakowaniu wyglada tak samo! ale jak to zrobic to juz nigdzie nie pisza;[

Reetou 26.07.2009 20:29

Oddaj sprzęt do serwisu, niech za groszy parę zaktualizują soft.

solarimeda 03.08.2009 13:01

dobra wgranie soft to juz pikus [nareszcie];]
a teraz mam chlorenie inny problem [baaaaardzo wkurzajacy]; otoz zawiesza sie!!!! na odtwarzaniu badz przewijaniu, na plytach jak i na usb! zawias nic nie da sie zrobic jedynie wylaczyc z pradu! czy da sie cos z tym zrobic? czy ktos ma ten sam problem?

joujoujou 03.08.2009 18:06

W domu raczej nic nie poradzisz. :nie:

Oddaj na gwarancję i żądaj zwrotu pieniędzy, bo wygląda na bubel.

darolo1 04.08.2009 10:21

hmm, pozostaje poczekać na nowy FW albo spróbować ściągnąć oryginalny (ten który był na początku).

jou, może akurat ten FW jednak udało mu się samemu wgrać i źle mu się nagrał na płytę, źle ściągnął itp. i stąd te problemy?

solarimeda 04.08.2009 16:49

wrzucilem dzis FW v6 i bylo spoko przez jakis czas! jedyny klopot ktory potem zauwazylem to takie lekkie spowolnienie obrazu! po ok 3sek wracalo do normy! lecz potem obejrzalem jeden serial potem puscilem film i zatlo! ale bylo to divix 800mb! moze przez to ale watpie! a wgranie orginalnego softu raczej nic mi nie da bo na orginalnym tez zacinalo!

joujoujou 04.08.2009 19:30

Zacinanie wskazywałoby raczej na marną jakość nośników.

solarimeda 05.08.2009 13:41

no nie wiem plytki mam na verbatimach i tdk'ch

joujoujou 05.08.2009 21:35

Czyli 50% od razu do kosza - tych na tdk. ;p

Verb verbowi też nierówny, co było już omawiane na forum. :taktak:

darolo1 11.08.2009 13:36

TDK zeszły na psy ;D Kiedyś to były znakomite płytki ale teraz Imation robi odpady.

solarimeda 15.08.2009 13:03

to jakie nosniki polecacie??
i jest w dvp5990 mozliwosc przeskoczenia np do 55min jak divixa ogladam??
na modelu dvp3142 byla taka mozliwosc wystarczylo wcisnac dwa razy 'display' na pilocie i wpisac pozadany czas! a w tym modelu nie znalazlem jeszcze takiej mozliwosci!

Thruuud 01.10.2009 14:55

FW v7 i brak polskich liter w divixach. Ten FW nie daje takiej opcji czy wczesniejsze też bo od razu wgrałem v7??

mdfire 02.10.2009 09:57

Cytat:

Napisany przez Thruuud (Post 1049708)
FW v7 i brak polskich liter w divixach. Ten FW nie daje takiej opcji czy wczesniejsze też bo od razu wgrałem v7??

Co prawda nie wgrywałem tej wersji, ale wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne. Myślę, że wgrałeś złą wersję - polskie znaki powinny znajdować się w wersji 1250. Ewentualnie spróbuj wgrać starszą wersję. U mnie w każdym razie wszystko działa poprawnie, mam wszystkie polskie znaki, możliwość zmiany wielkości czcionki, położenie na ekranie, etc.

Thruuud 03.10.2009 22:17

:D
Dzięki. Faktycznie miałem FW v7 z folderu 1254. zmiana na 1250 i są już wszystkie ogoneczki i kreseczki jak trzeba.

newcastle26 09.12.2009 21:48

problem

witam wszystkich
mam pytanko (i chyba problem)
czemu ten odtwarzacz czyta mi plik (konkretnie - klip video) z pendriva a nie czyta tego samego pliku z plyty?

Jarson 09.12.2009 22:01

A na jakiej płycie ten klip jest nagrany?

Płyta nie jest porysowana?
Da się ją odczytać w innych napędach/odtwarzaczach?
Inne płyty tej marki są odczytywane bez problemów na tym Philipsie?

newcastle26 09.12.2009 23:14

problem

plik jest na grany na plytce dvd (niestety niepamietam jakiej firmy). na laptopie plyta chodzi bardzo dobrze (tzn nie zarywa itp). napewno nie jest porysowana. inne plyty na odtwarzaczu dvd chodza ok. a jesli chodzi o ten plik (klip video) to juz droga plytka ktorej mi nie czyta. a z pendriva, tak jak pisalem wczesniej, idzie.

Premko 09.02.2010 15:49

Witam :)
Zastanawiam sie nad tytułowym DVD Philips DVP5990
Czy warto go wziać?
Sa jakies z nim problemy?
Aha czy jak nie aktyualizuje lub nie wgram nowych softów to co....?

Przy okazji zapytam o kabel HDMI Jakie firymy bedzie dobry?
Czy techlink moze być ?
http://www.euro.com.pl/akcesoria-rtv...202-hdmi.bhtml

Pozdrawiam :)

newcastle26 12.02.2010 21:53

warto/nie warto

witam
zdecydowanie doradzam kupno tego odtwarzacza
ogolnie: bardzo dobry odtwarzacz :)
troche szczegolow: odtwarza bardzo duza ilosc plikow (co pewnie juz wiesz), jesli cos nie poszlo mi z plytki, bez problemu szlo z pendriva (nic nie zarywa, chodzi bezproblemowo)
co do przewodu hdmi: nie pamietam jakiej mam firmy (na koncowce kabla widnieje napis "iluch", nie wiem czy to marka czy nie), kosztowal ok 90 zl w euroAGD. nie mam z nim zadnych problemow, a obraz jest wiecej niz zadowalajacy (przynajmniej dla mnie) co oczywiscie zalezne jest rowniez od formaru w jakim zapisano plik.
pilot poreczny choc moglby byc ladniejszy.
odtwarzacz mam podlaczony do lcd toshiby seri 635dg i wspolpracuja ze soba bardzo dobrze (to zasluga toshiba regza-link).
to chyba tyle
kupuj :)

Premko 13.02.2010 20:27

Witam :)
Widzialem go dzis w sklepie na zywo. :)
Fajny :)
Do niego bedzie dokupiony TV Philips serii 7
Dlaczego?
Bo ma rozdzielona funkcje słuchania.
Tzn. Mozna osobno ustawic glośność glosnikow telewizora i słuchawek.
Nie ma tego ze jak sie podłaczy słuchawki do telewizora to wyłaczaja sie głośniki.

A tak jeszcze zapytam bo czytalem gdzies o jakims aktualizowaniu oprogramowania.
Co sie dzieje jesli sie tego nie zrobi? ??

newcastle26 13.02.2010 23:17

soft

jesli nie zaktualizujesz softa to bedziesz mial brzydkie menu i mniejszy wybor funkcji czcionek.
ale czemu masz tego nie zrobic? :)

Premko 13.02.2010 23:34

Nie no spokojnie. Tak sie tylko pytam :)

A ta przy okazji
Czy ktos ma lub uzywal TV philips serii 7 ?

idn 15.02.2010 12:21

Uwaga!
Wbrew temu co jest napisane w instrukcji odtwarzacz nie odtwarza kodeka Xvid 1.1.2 i wyższych , nie odtwarza również kodeka GMC

Premko 15.02.2010 20:09

Co trzeba z tym zrobić?
Czy jest to potrrzebne?
Tzn czy pliki sa w tym kodeku?
...?

idn 15.02.2010 22:24

Oznacza to , że jeżeli jakiś film będzie zakodowany kodekiem Xvid 1.1.2 obraz będzie się zatrzymywał , nie będzie normalnej płynności ruchu , natomiast film z GMC- wyświetli się komunikat "algorytm GMC nie jest obsługiwany" -będzie odtwarzany tylko dźwięk

Premko 16.02.2010 17:14

To moze jednak cos innego
Np pioner?

mario17 15.07.2010 20:11

Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów :), mam prośbę o poradę, czy warto brać te DVP?? otóż mój kierunek pytania dotyczy portu USB......w większości opini użytkowników tego DVP, podaje że fajna sprawa że to żłącze istnieje, ja natomiast chciałbym wiedzieć konkretnie, czy pod ten port można podpiąć zewnętrzny dysk z filmami róznego formatu i cieszyć się bezproblemowym oglądaniem?? jeśli tak, to czy wgrywanie filmu dzieje się w normalnym tempie jak po włożeniu płyty? proszę mi wybaczyć o taką formę pytań, zbieram każdy możliwy grosik i chcę wydać tak aby nie żałować zakupu :) sprzęt ma pracować z TV samsung 100 Hz , czy jakość obrazu będzie zadowalająca przez złącze HDMI? czy tenże kabelek wystarczy zwykłej firmy, czy kupować renomowanej?? Dziękuję z góry za poświęcenie uwagi i ewentualne porady :), chyba że ktoś ma inny pomysł aby mi doradzić, bo jak mówię port USB z możliwością odtwarzania filmów to dla mnie priorytet . Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:12.