![]() |
heyah ma dobrą ofertę jeśli chodzi o zagranice. Natomiast w Anglii jak byłem to o2 rządzi dużo promocji jest za granicę
|
Ty mieszkasz w Irlandii? :wow: Od kiedy? :blink:
|
Wiesz - mieszkam na stałe w Irlandii i mam Orange na kartę. Służy do odbierania SMSów od rodziny i znajomych z PL. :P
|
Na stałe mieszka we francji i ma simplusa? Podejrzewam że francuzi mają lepsze oferty.
I pewnie do sąsiada obok dzwoni poprzez roaming :rotfl: Chyba że tylko śpi we Francji, a do pracy itp dojeżdza. Przez Niemcy. :hahaha: ciekawe czy ma francuskie IP :> |
Cytat:
Nie pamiętam czy przychodzi potwierdzenie przez roaming, ale stan konta można sprawdzić na 100%. Raz miałem taką sytuację, że zbyt pochopnie wyskoczyłem na gościa który mi sprzedał sprzęt przez allegro, jak ochłonąłem okazało się, że uszkodzenie wyniknęło podczas transportu i bez problemu dało się usunąć. Może po prostu też troszkę się pośpieszył. |
A gdzie wasza wiara w uczciwość ludzi panowie? No dobra, macie rację.
|
Nie korzystalem w ten sposob nigdy ale przez roaming wg mne też powinno bez problemu wszystko działać ?
Tak kolo wyraźnie spękał. |
ciesz sie, ze gostek spekal bo powyzej dalem ci przyklad jak mogl zrobic ci kolo tylka
|
Dostałem odpowiedź:
Cytat:
|
taa, te telekody na allegro to jedno wielkie g... :(
|
dalej jest ale moze isc i powiedziec, ze inni moga byc tez oszukani i beda musieli cos z tym zrobic, a wtedy smartka wezma pod lupe, przetrzepia mu kompa i chate na piraty itd tzn poczekaja az wystawi znowu
to on ma tutaj dym bo nie jest w stanie udowodnic, ze nikomu innemu kodu nie dal koles w najgorszym przypadku dla niego odzyska 45zl od allegro, a moze duzo wiecej zyskac |
Cytat:
|
jesli wydaje sie komus, ze sprawa moze sie zakonczyc szybko i prosto to sie myli.
wystarczy, ze koles doladowal swieza karte, wygada ja w tydzien i wyrzuci. zglosi na policje, ze niewinny smartek go okradl. policja ani sad nie beda w stanie udowodnic mu, ze klamie a smartek nie bedzie mogl udowodnic, ze numeru nikomu innemu nie dal. smartek bedzie w plecy za karte + zwrot dla kolesia z jakims zadoscuczynienem za straty czasowe np + koszta sadowe to taki najczarniejszy scenariusz :P |
Cytat:
|
Teraz będę zasilał konta ze swojego telefonu i robił zdjęcia smsa potwierdzającego od Plusa.
|
Tobie nie mogą go podać (ochrona danych osobowych) ale np. Policji już tak (gdyby ten kolo to zgłosił xD ).
Jeśli wysłałeś mu kod po nadejściu wpłaty to nie ma sie czym martwić, wątpię aby ten kolo miał odwagę negatywa wystawić... Poprostu nie wystawiaj mu komentarza i olej sprawę. A jak dostaniesz negatywa to będzie to marnej jakości negatyw i zrobisz gościowi problemy w centrum sporów. |
Leci, leci i się nie odzywa.
Ciekawe, może się wystraszył... Odnośnie numeru telefonu, na którym TELEKOD został użyty - dostałem taką odpowiedź od BOKu: Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Acha.. to taka bardziej kozacka wersja Thumbs.db :D
|
Cytat:
Chodzi o to, że przy okazji jest miniaturka obrazka, cyferek z tego pewnie nie dałoby się odczytać, w tym przypadku, ale już nie raz widziałem zamazane tablice rejestracyjne, które na miniaturce były świetnie czytelne. |
Cytat:
|
Cytat:
PS Ja bym się nie bał... w karcie sporów możesz potem tą nagraną rozmowe z konsultantem dołączyć... tak myślę nawet, że skoro można sprawdzić kiedy kod został wklepany to konsultant na pewno widzi też z jakiego numeru jeśli gość będzie mieć pecha to będzie nawet ten numer podany w parametrach konta na allegro. |
Cytat:
|
Nie miał exifów, sprawdziłem, wcześniej pisałem. Cham leci w ch...
|
Teraz sie zastanawiasz czy miales te exify czy nie. Ale wykrakalem :sciana:
|
Dzwoniłem.
Kod został wykorzystany 13 minut przed napisaniem do mnie maila, że mu nie działa. Rozmowę z Konsultantem nagrałem sobie na dyktafon. Czekam na kontakt. |
zadzwon na jakas infolinie plusa i spytaj, moze cie gdzies wysla lub powiedza co zrobic
|
Eh, bardzo zabawne...
Lepiej mi poradźcie co mam zrobić. Można się jakoś dowiedzieć w Plusie, kiedy dany TELEKOD został użyty? |
a widzisz, starszych sie nie sluchasz ;)
|
Jakiś baran kupił i mi teraz pisze, że mu telekod nie działa.
Pewnie wali ścieme... jeszcze stracę 50zł i zarobię negatywa? |
Nie, doładowania z innego źródła niż z punktów :-).
Już poszły, 45 zł to dobra cena - trzy miesiące pod rząd schodziły błyskawicznie. |
Też to od razu sprawdziłem. ;p Ale Smartek jest za smartny na to :D
Rodzice przepłacają za paliwo na Statoil, a Smartek za punkty ma doładowania, które sprzedaje i kupuje folie do ajfona :P |
zostawiles informacje exif i kodziki poszly sie pasc :)
|
Dwa doładowania SIMPLUS/MIXPLUS.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:23. |