![]() |
To od jutra zaczyna się zakaz sprzedaży e-papierosów w necie. Ciekawe jak to będzie.
|
mam efaje juz ze dwa lata - faktycznie dziala ;) Edu - 3maj sie :D
|
O proszę :spoko:
To teraz kibicujemy Edu ;) |
A mnie sie w tym czasie udalo rzucic (od zalozenia tematu) :taktak:
|
Żeby dać sobie radę z trzydziestoma rozwydrzonymi statystami, to trzeba mieć bat na tygrysy. :D
Zmniejszałem ilość szlugów, 10 - 15 dziennie do 4, później 5 dni nic, później tak po 5 dziennie, a ponad tygodnia znowu z 15 dziennie. Kupiłem dzisiaj tego wynalazka około 11 i do tej pory spaliłem 2 papierosy, nikotyny przyjąłem tyle samo, ale smoły mniej. ;) |
I tam, jedyny dobry sposób na nikotynę, to nie przyjmować :>
Dziś szwagierka opowiadała mi o ciąży naszej znajomej. Temat zaczął się od jej dolegliwości zdrowotnych w tym czasie. A następnie okazało się, o czym nie wiedziałem, że kopciła przez ten czas jak zwykle, czyli jak smok. No i argument iście apologetyczny walnięty przez szwagierkę - bo w jej domu się paliło, to ona też pali. W moim domu też się paliło, też wdychałem dym tytoniowy, do dziś dnia lubię jego zapach, a wypaliłem w życiu może z dwie paczki szlugów. Co innego rzucić, nie neguję, że jest trudno. Sam nie wiem czy bym rzucił, dlatego nigdy nie pozwoliłem sobie na ten nałóg. Ale trzeba próbować, to wtedy statyści będą się mieli z Tobą a nie Ty z nimi :P |
No to teraz ja sobie kupiłem, przekonało mnie to, jak na ostatnich zdjęciach statyści dali mi do wiwatu i wyjarałem paczkę szlugów przez 12 godzin. ;)
Załącznik 80872 |
chciałem się podzielić informację, przy okazji, bo szukałem kieszeni na hdd do laptopa która wchodziła by zamiast cd-romu :D. No i się rozpędziłem, i wstawiłem nazwę firmy,i mi usunęli post:D
|
No właśnie, nie lubimy kryptoreklam. :P
|
No i mój post został usunięty, no cóż, więc napiszę to jeszcze raz. Polecam e-papierosy, jeśli tylko traficie na porządny sklep (a w Krakowie jest ich kilka- Google nie gryzie), to naprawdę będziecie zadowoleni z działania tego ustrojstwa. Ja podchodziłem sceptycznie do tego, ale teraz....hmmmm..... miodzio, za nic nie oddał bym mojego e-papieroska. na szczególną uwagę zasługuje jedna sieć sklepów w Krakowie, ale nie będę reklamował, bo znów usuną mi posta :D
|
pewnego razu Stirlitz szedł w Berlinie ulicą,
zauważył panienki lekkich obyczajów stojące w bramie. - bladzie - pomyślał Stirlitz - Stirlitz - pomyślały bladzie. |
Z tymi bladziami to faktycznie trzeba uważać...
|
bladzi to są ale palacze... ||
|
Cytat:
|
Cytat:
Najlepiej byłoby jakby palacze papierosy kupowali, ale ich nie palili. A co do efajek, budżet państwa, zdrowie itp pierdoły to nieważne - jestem przekonany, że któryś koncern zacznie wprowadzać efajki i o to chodzi. |
Ja bym to śmieszne cudo nawał inhalatorem do ćpania nikotyny a nie efajką... :P
|
masz na myśli internetowy sex oralny :sciana:
|
Cytat:
|
Politycy martwią się że palacze papierosów nie będą ratować budżetu
|
W radio właśnie słyszałem, że Sejm e-papierosy ma uznać za legalne, coś tam dziś obradowali.
|
zaczynaja chodzic sluchy o tym, ze sie komisja zdrowia chce dobrac do tych papierosow
nie maja badan klinicznych, moze sie to skonczyc zakazem obrotu tymi gadzetami ja to osobisice mam w powazaniu, tak tylko daje znac ;) |
a co, w jęzor kopało prądem ?
|
wypaliłam co do jednego...muszę poczytać dokładnie instrukcję ...
|
Jest pewien sposób - nie zaczynaj palić e-fajka jeśli masz papierosy. Wypal najpierw wszystko. Dopiero wtedy spróbuj...
|
Ja przez 30 lat ratowałam budżet państwa i paliłam ...
Od dzisiaj mam e-papierosa,nie wiem jak sobie poradzę.... |
Cytat:
|
od tych e-fajek skleroza okrutnie wyniszcza:sciana:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wyniki 1 - 10 spośród około 94,000 dla zapytania gamucci e cigarette. (Znaleziono w 0,31 sek.) |
Nie słyszał.
|
Słyszał ktoś coś na temat producenta Gamucci?
|
Wątek na temat e-papierosów już na forum jest:
http://forum.cdrinfo.pl/f5/e-papierosy-81835/ Nie zakładaj nowego tematu, bo wystarczyło podczepić się z postem, pod już istniejący! |
Gamucci e-papieros
Co sądzicie o papierosach firmy Gamucci? Słyszeliście coś o tej firmie?:D
|
Cytat:
1 wkład do e-papierosa to 3-4 zł. W zależności od modelu e-fajka zastępuje od 2 do 15 papierosów. Cytat:
|
Cytat:
|
I efekt jest taki, że wczoraj, w niesamowicie zaopatrzonych delikatesach Mini Europa, było do wyboru kilka rodzajów fajek (tak chyba z 5) :cojest:
|
tak, zielone banderole na fajkach można dziś sprzedać ostatni raz
od jutra tylko brązowe. |
Po pierwszym nie wolno sprzedawać po starej - akcyzy tracą ważność. Trzeba te fajki zabrać, spisać, wystąpić o nową akcyzę, poczekać nie wiadomo ile, potem nakleić nowe akcyzy... :sciana:
To samo z winami (z wódką też, ale ta sprzedaje się szybciej niż np. wina po 200 złotych) :sciana: Tylko nie wiem, kiedy dokładnie banderole na alkohol tracą ważność... |
to są odroczone podwyżki z 1 stycznia:sciana:
te z 1 lipca pojawią się później:sciana: |
Moje fajki podrożały o 1 PLN na paczce. Ale jak to jest? Przecież podwyżki miały być od 1 lipca, a tu już sprzedają po nowej cenie :hmm:
|
Najwieksze... Palenie to glownie choroba rak ;-).
Kiedys eFajki byly taka sama sensacja jak sluchawki BT. Dzis sluchawki juz nikogo nie dziwia a ePapierosy upowszechniaja sie w podobny sposob... |
No pewnie nie, ale nikotyna uzależnia bardziej niż większość innego świństwa, więc potem człowiek musi śmiesznie wyglądać z plastikowym papierosem z żaróweczką. :haha:
Jak ktoś musi nikotynę przyjmować, a nie chce palić, to plasterki chyba dają radę, no tyle, że nie ma tego rytuału palenia, a to może być równie mocne przyzwyczajenie... |
Leniuch ;-). A jak wciagam pare wodna to umre od niej?
|
Cytat:
|
Musze miec poczucie humoru do bani bo czytam sam siebie i mnie to nie smieszy...
|
:hahaha:
|
Racje masz, Reetou ;-). Szkodliwosc eFajek? Znikoma. Nie "zadna" ale w porownaniu z analogami mozna rzec, ze zadna. Zaciagamy sie para wodna - nikotyna nie trafia do pluc, wiec nie ma niebezpieczenstwa raka. Informacjeo nikotynie dostanie jedynie mozg, by zostac zaspokojonym...
|
Fajki są generalnie eee szkodliwe. Przede wszystkim dla kieszeni.
|
A jak ze szkodliwością e fajek?
|
Jedna paczka = jedna sraczka.
|
4 pln/wklad. 1 wklad = 1 paczka.
|
Jak cenowo wychodzą wkłady, na ile starczają itd.?
|
zbok :taktak:
nigdy nie staje za koniem, tylko zboku |
Cytat:
|
Prawdziwy mezczyzna smierdzi:
tytoniem, potem, wodka, czosnkiem i rybami. |
no - są napaleńcy od tych żywych koni
ale to zboki są :fiu: |
Cytat:
|
etam
prawdziwy mężczyzna musi śmierdzieć tytoniem, potem i koniem :spoko: dziś to koniem mechanicznym :taktak: |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
palił, panie Marecki i pali:sciana:
te e-paperosy ja też paliłem :rzygi: to juz wolę e-sex :spoko: |
Cytat:
|
jakby ci tu powiedzieć...żeby nie krzyknąć...
może ten szept, to od palenia :hmm: |
Cytat:
|
e-papierosy są dobre
one są tak dobre, jak e-sex :sciana: |
no zgadnij :sciana:
|
Temat dyskusji: "E-papierosy". A Wy o czym teraz piszecie???????
|
Cytat:
|
ty nie bądź taki mądry pingwin :sciana:
|
Nie mam w zwyczaju truć ludzi swoją filozofią, to się u mnie odzywa jak ktoś namolnie mnie namawia do czegoś czego nie akceptuję.
Cytat:
|
Rzecz w tym, że zupełnie nie traktuję tego jako uzależnienie, bo uzależniony nie jestem.
Raczej jako "dobrą zabawę" czy też "rozrywkę", najczęściej w towarzystwie. |
@Patrix - jak to mowia, ze brak zasad tez jest pewnego rodzaju zasada postepowania. Nie majac wiekszych zasad nie ma sie wyrzutow sumienia i mozna sie dobrze dostosowac do pewnych nieprzewidywalnych wydarzen.
Dobrze, ze masz zasady i ich sie trzymasz-takich ludzi sie szanuje (choc sa zasady ktorych nie dzierze i wtedy tez ludzi ich trzymajacych sie nie znosze). Co do uzywek-jest ich sporo, jedna z nich jest tez zycie (bardzo uzaleznia), ich akceptacja/brak jest wylacznie osadem danej jednostki i tyle. Nie udowodnisz formalnie ze moralnosc X jest lepsza od Y; ale mozna uznac jedna z nich za lepsza i forsowac jej krzewienie. |
Cytat:
"Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce" Narkotyki, też nie są Ci obce ? Czytając ten cytat ma się wrażenie o akceptacji różnych rzeczy... Mówię tu o własnych ustalonych zasadach, wg których żyjemy i wg których dobrze się prowadzimy. Słabą wolę okazujemy poprzez łamanie własnych zasad. Wg mnie abstynencja (pomijam tu degustację) i brak nałogów to są wartości w dzisiejszym świecie. Ja się cieszę, że mam zasady - ludziom bez zasad życie układa się gorzej. Cytat:
|
Cytat:
I jeszcze czuć ;-). Spróbowałem z własnej woli... Podeszło. |
A co ma do tego wola?
Homo sum humani nihil a me alienum puto. Rozumiem, że jak widzisz ekstra dziewczynę, to odwracasz się i idziesz w drugą stronę? Bo masz silną wolę... ;) |
Cytat:
Widać słabiutką wolę masz :D |
Cytat:
Potem mi pokazali sssss. |
ja zucilem palenie za pomoca biegania :P nie polecam nikomu, kto sam nie chce - tez nalog :D
|
Mój ojciec rzucił palenie za pomocą plastrów niquitin. Na początku mocne, później słabsze. Trwało to parę miesięcy. Ale nie pali już rok czasu i nie zapowiada się coby zapalił. ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Sceptykom, niedowiarkom i kpiarzom polecam spróbować. Niewiele jest jeszcze stacjonarnych sklepów, gdzie można wejść i posmaczyć nie będąc zobowiązanym do kupna, ale przybywa ich. Sam w to nie wierzyłem, póki nie spróbowałem i nie od razu też byłem przekonany, że przy tym zostanę. Palę ponad 3 miesiące, od prawie 3 miesięcy nie wypaliłem zwykłego papierosa. Spróbowałem, owszem, ale zaraz wylądował w koszu. Po e-papierosie nie ma powrotu do analogowego palenia. |
Cytat:
Druga sprawa że gro posiadaczy zamiast jarać smakowy tytoń jara z tego zioło :fiu: |
Evo, Janty czy DSE?
|
Odświeżę temat dla chcących palić zdrowiej, a niedowiarkom ku zagwozdce...
Ja używam tego papierosa od 23 marca tego roku. Zważywszy, że paliłem od wielu lat, dla mnie to epokowy wynalazek. Całkowicie!!! zastępuje mi zwykłego papierosa. Nie śmierdzę wreszcie, nie zatruwam innych i czuję się zupełnie lepiej niż paląc tamte szlugi. Zawartość nikotyny dobieram sobie w zależności od pory dnia - do pracy mocniejszą, wieczorem low dla dłuższego pufania. Jeśli ktoś jest zainteresowany tym ustrojstwem zapraszam na TO forum. Uwierzcie, warto. |
Ja tak, jak juz tak nalegacie, to wybieram:
iPapierosy, iVodka iZycie iDziewczyny iPsa Jedyne czego nie chce to iPod :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
nie po to zapier..alam w fabryce świątek-piątek,
żebyście jakieś gówno palili:rozga: |
E to taki proszek był, do prania.
Całkiem, całkiem....nie powiem, robił co do niego należało :taktak: |
E-zycie
|
jakaś tępa moda na te faje wodne ostatnio ...
dziś E-Papierosy jutro E-Sex a pojutrze ? |
Reetou, może fajka wodna zatem + smakowy tytoń? Polecam.
|
E, tam - próbowałem... Primo - z nie-zaciąganiem to słabo, bo nałogowy palacz i tak się będzie z przyzwyczajenia zaciągał, a dym fajkowy ciężki jest. Secundo - z pachnieniem też nie do końca, bo jak faja leży to śmierdzi strasznie. Tertio - albo fajkę będziesz czyścił po każdym paleniu (a mi się nie chciało), albo do ust wlewa ci się z niej zakapior straszny... Ergo: same wady - wróciłem do papierosów...
|
Cytat:
Ladnie pachnie, nie zaciagasz sie, szpan pelny -same zalety. |
Tak. Za to w miarę dobre cygara śmierdzą strasznie, ale jak się je fajnie cmoka! ||
|
Najlepiej rzucić palenie. Papierosy to syf straszny... I rzeczywiście śmierdzi niemiłosiernie.
|
Znajomek ma takiego epapierosa.
Spróbowałem. Moja opinia: koszmarny badziew! Ani smak, ani aromat, ani wybór "tytoniu" (brak smaku mentholowego!) Nawet sie do tego nie zblize. IMHO-dla pozerów i szpanerów. Nawet toto nie wygląda dobrze, jak rurka od długopisu. Drugi raz nie wezmę do pyska, mowy nie ma. Jak mam wybór, to już wole iPhona z folia na wyświetlaczu :) |
nie palę papierosów i chyba zdrowy to nie jestem ...
psychiczne - klamki widzę klamki :sciana: |
Dym papierosowy jest tylko dobry jak sie pali i tyle.
Choc w zimie jeszcze gorszy dym leci z kominow. U mnie gdzie mieszkam wystarczy przejsc 20-30m polem z auta do domku. I zapach palonego "gowna" pozostaje na ubraniu i wlosach na dlugo:ysz: Jesli mailbym wybierac co lepsze w tym wypadku zdecydowanie papierosy:haha: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:11. |