![]() |
Intel SSD X25-M Mainstream 80 GB
Ilość załączników: 3
HDTach na ICH10R
Załącznik 51462 HDTach na kontrolerze Adaptec RAID 5404 Załącznik 51463 Na deser HDTach na powyższym Adaptecu w RAID 0 Załącznik 51464 Więcej testów w bliżej nieokreślonej przyszłości :P |
:wow::wow: szczena opada :)
Masz postawiony na nim system? |
Jeszcze nie, najpierw chciałem go zbenchować pustego.
|
walnij jeszcze atto
:D |
Ilość załączników: 1
|
ile za takie cudo :wow:
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
Były już zachwyty jakie to jest szybkie, to teraz ponarzekajmy jakie to jest niedopracowane. Screeny z ATTO i zapisu HDTune z RAID 0 na adaptecu, tak to wygląda po pewnym czasie używania, już pewne symptomy można zobaczyć na ATTO z poprzedniego postu. Załącznik 51495 Załącznik 51496 Więcej testów w niedalekiej przyszłości, jak ktoś chce zobaczyć jakiś konkretny test/konfigurację to zrobię w weekend. EDIT. Żeby nikt nie mówił, że dobieram wyniki tendencyjnie, oto screen z ATTO zrobiony w przed chwilą. Załącznik 51497 |
tak troochę niestabilnie ...
|
lekka zalamka jak na wydatek ponad 1000$ za 160GB.
|
Problem jest znany. Zapisywac mozna po bicie, ale kasowac tylko wiekszymi partiami i wtedy zaczynaja sie schody z przenoszeniem danych w locie. Jezeli na dysku jest duzo danych robi sie nieprzyjemnie.
|
tanie wzglendnie 30GB
Ilość załączników: 2
OCZ Vertex
windows uruchamia sie natychmiastowo|| |
vertex x 3
Ilość załączników: 1
ladnie odjechal.
|
Ostatnio zastanawiałem się nad SSD, pierw nad dwoma 32GB w raidzie 0, ale za bardzo się pośpieszyłem, i zamówiłem dwa Patrioty 32GB PS-100 i kompletna kicha. Począwszy od tego, że w raidzie one nie chcą działać, bo podczas instalowania w7 tak jakby było na jednym dysku zbyt duże opóźnienie i instalacja zatrzymuje się albo na 5% albo na 79%, losowo po prostu. Nie wiem czy to się kalkuluje na reklamację. Kolega powiedział mi, że jak SSD to właśnie tylko i wyłącznie intel, aczkolwiek jakichś modeli OCZ. I teraz zastanawiam się mocno, aby stripping sobie odpuścić i po prostu zakupić Intela ssd x25-m 80GB i będzie lepiej niż stripping. Czy macie już doświadczenia z jakimiś dyskami ssd ?
|
karolluz
Ilość załączników: 2
pospieszyles sie to fakt , zobacz vertexy , caly czas daja rade:mysz:
|
Cytat:
|
Cytat:
takim przyciskiem power:> |
Cytat:
:P |
Ale kamery mają tylko 25-30 klatek na sekundę, to ze dwa zdjęcia wyjdą. :mruga:
|
Ilość załączników: 4
Samo uruchamianie systemu trwa nieco tylko dłużej niż wybudzanie ze stanu hibernacji. Ile czasu mija od naciśnięcia przycisku power do pojawienia się ekranu powitalnego to już zależy od naszej płyty głównej i konfiguracji sprzętowej. W każdym razie przeprowadzenie testu POST zajmuje płycie głównej więcej czasu niż SSD przesłanie do RAMu plików systemowych :]
Bywa lepiej: Załącznik 54424 Załącznik 54425 I gorzej :P Załącznik 54426 Ale tego to żaden dysk twardy nie potrafi: Załącznik 54427 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:25. |