![]() |
Licze na Waszą kreatywność i pomoc-nazwa firmy :)
Witam!
Chciałbym prosić Was o pomoc i aby chętni pomogli mi wymyślić nazwę dla firmy o następującym profilu... Profil działalności: -videofilmowanie-kamera to główne narzędzie pracy i usługi z nią związane -montaż również, ale nie jest najważniejszy -mniejsze ma to znaczenie, ale fotografią też się będę starał zajmować W nazwie może być oczywiście słowo obcojęzyczne/techniczne ale powinno być rozumiane przez zwykłego szarego osobnika, a także jego napisanie nie powinno stwarzać problemów. Nazwa może być dwuczłonowa. Czekam i jestem ciekaw Waszych propozycji, a może ktoś posunie się dalej i wpadłby na pomysł loga? Wiem-odważny temat, dlatego też jeśli uważacie to wysyłajcie wiadomości na priv. Za najciekawsze propozycje postaram się odwdzięczyć w miarę możliwości. :spoko: Wszystkim za pomoc DZIĘKUJĘ! |
Vision?
Art Vision? |
Cytat:
|
VideoCiap :D
|
Jeżeli to ma być osoba fizyczna prowadząca działalność, to są sytuacje, gdzie wygodnie nie mieć nic (oprócz nazwiska i imienia) w nazwie firmy. Co najwyżej bym się stronką reklamował (ale nie umieszczał tego w oficjalnej firmie*). Wtedy z samej faktury nie wynika, czy nabywcą jest firma czy osoba fizyczna - a bywają różne cenniki dla firm albo całkiem inna oferta ;) I wtedy najfajniej jest też mieć stronkę nazwisko.pl
Ale jak się upierasz (albo to nie DG) to szukałbym po wolnej domenie i to wrzucił w nazwę. Natenprzykład: wideopamiatka.pl/com/info videopamiatka.pl/com.pl wspomnienia.biz/info *firma - to w znaczeniu prawnym nazwa przedsiębiorstwa, a nie samo przedsiębiorstwo. |
ciap-media
film-ciap ciap-kamer "kamerowanie" :P "Kamer-media" film-media-montaż w skrócie FMM pomysłów może być mnóstwo... |
VIDEO-CIAPEK
CIAPEK-ART |
Motion Ciapture :-P
|
Cytat:
Cytat:
"Ciaperowanie"? A tak powazniej, - mozna nazwac jak sie chce, Magnolia, Luna, lub Sep - filmowanie pogrzebow albo Wrzask - obsluga przyjec dzieciecych albo Kupa - zdjecia niemowlat i dzieci do woli.... |
Ciapek--Land
|
chłopaki dzięki za zainteresowanie! :)
Tak myślałem, że powstaną nazwy związane z moją ksywką :) Mimo, że używam jej nie tylko na forach, znajomi którzy mnie długo znają ciągle tak na mnie wołają :) to jednak w nazwie firmy niebardzo mi się to podoba. Nie jest po prostu zbyt poważne. Czasami mówi się przecież "ale z Ciebie Ciapa" :) Wolałbym uniknąć tej ksywki w nazwie. Znajomi wiedzą, kliencie-nie i raczej będą się dziwili :) Cytat:
Cytat:
pierwszą skróciłbym do Kam-media @Wawel wolałbym uniknąć nazwiska, aczkolwiek nie jest to głupi pomysł. Nazwy typu - pamiątka ślubna itp. Odpadają. Nie będę się skupiał na samych weselach. Starałem się i będę się starał współpracować z TVP i TVN24 więc videopamiętka itp. chyba nie bardzo. Przyznaje też Tobie rację, że słowo "firma" przy własnej działalności to zbyt wiele. Ale wiadomo-potocznie można używać. Wiadomo o co chodzi. @Yahol - nazwy typu Magnolia, Luna... też mają sens. Fakt. Ale może niekoniecznie kwiato i pralkopodobne ;) Dziękuję wszystkim, wszystkim za dotychczasowe propozycje. Czekam na więcej ;) |
Cytat:
Każdy ma swoje skojarzenia :) |
no fakt :) trochę przedobrzyłem ;)
|
jeśli to firma jednoosobowa to proponowałbym OneMan
|
Astalavista:sciana:
|
do ludzi przemawiają nazwy opisujące typu video-art-foto, dla kooperanta proste krótkie np: nova cam.
A tak naprawdę to skłaniam się ku podpowiedzi Wawelskiego tylko imię i nazwisko - ze względów czysto praktycznych - np. faktura na firmę często równa się 1 rok gwarancji itp. |
Nazwanie firmy imieniem i nazwiskiem w zwiazku gdy dzialalnosc jest scisle powiazana z agresywnym reklamowaniem sie mija sie z celem - nazwa jest wowczas malo chwytliwa i nieatrakcyjna, wiekszosc woli by impreze nakrecila firma Vision Enterprise niz firma Janek Kowalski (nic nie ujmujac Jankowi Kowalskiemu).
|
No chyba, że jest angolem i nazwa Dżejnk Kołolsky będzie dla niego bardziej egzotyczną nazwą niż 'przedsiębiorstwo wizja'
|
Jedynie słuszna nazwa.
VIDEOSTUDIO New York London Paris Berlin Toruń. |
Cytat:
I czym bardziej zagraniczna, tym lepiej, przecież po polsku się nie da... :> :P |
Mała poprawka:
VIDEOSTUDIO Professional New York London Paris Berlin Toruń |
Właściwie to ten Toruń to bym wyj..ał.
|
Cytat:
Próbować trzeba... |
Cytat:
|
Cytat:
VIDEOSTUDIO Professional, Basic, Ultimate, Premium, Business New York London Paris Berlin Toruń. Toruń bym przestawił na początek:sciana: |
Video Vision
|
Focus - Video&Photo
Imagia Studio Visioncam |
VIDEO MG
I nic wiecej, opis do MG poza naszym forumowym jakis sobie wymyslisz :hmm: |
Przyszlo mi jeszcze do glowy :
Magic Hour Pro Image Pro Vision (to sie w wymowie dupaito kojarzy z prowizja ;-/) i jeszcze seksistowskie "Cam on me" :-P |
super jest :) niedługo coś wybiore :)
|
Firma Robiaca Filmy i Zdjecia
Creative Pictures |
@CIAPEK
No jak tam... wybrałeś już nazwę :pytanie: |
CYK - PSTRYK - cykanie fotek, kamerowanie, nagrywanie na dividi, wesela, impry i komunie
:P "KINEMATOGRAF" (Media) "SEMAFOR" (Media) "ZWROTNICA" (Media) "LOKOMOTYWA" (Media) "TOR" (Media) "WAGON" (Media) |
Cytat:
|
Operatywna Grupa:D - Operative Group
|
Cytat:
|
A to moj blad, nie wyczulem ironii, wybacz, honor zwracam i piwo stawiam :-)!
|
Tak mi przyszło po nocy do głowy, że skoro zapewne nie masz parudziesięciu k zł na reklamę, to można by posłużyć się słowem (skrótem właściwie) dość dla większości nowym, ale reklamowanym ostatnio na prawo i lewo, a więc dobrze się kojarzącym - o hd myślę...
Biorąc pod uwagę wcześniejszy tok dyskusji można by na przykład wybrać nazwę HD Vision. |
niezły pomysł, gorzej jeżeli Ciapek nie ma sprzętu HD :D
|
SineVision
|
MultimediaExpert
|
Wprawne/Doskonałe filmowanie
Operator z wieloletnim doświadczeniem Obciach, co? POżyjmy jeszcze trochę w nowoczesnym społeczeństwie. Nasze wnuki będą kanibalami. Nie będą prawie wcale dostarczać CO2 do atmosfery. Ocieplenie klimatu i tak nadejdzie, bo to zależy od aktywności słońca, i oceanów. Najmniej od tego co robimy. Nadal jesteśmy tylko plamką. Ale trzeba nam wmówić absurdy, bo NA TYM DA SIĘ ZAROBIĆ! sorry za OT. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:44. |