![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale nie skorzystam :( :'( :sciana: :wow: :ysz: (( :help: |
Za 1mb w neo płacisz 64 tą samą prędkość masz w neti za 49 zeta przy abonamencie 45 zeta wychodzi 20 zeta mniej niż w tpsie i masz więcej minut w abonamencie niż w tpsa gdzie przy 50 złotowym masz tylko 1h na lokalne a w neti 128 minut lub 50 na komórki. Jeśli jesteście zainteresowani netią to piszcie na gg 9730479 jestem przedstawicielem na terenie podkarpacia.
pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Może mały offtop, ale dodam tylko, że po tym jak przyjąłem za free od nich tv to mi się zaczęły problemy z internetem (rozłączanie ciągłe). Po odłączeniu było znów wszystko ok ;)
|
Cytat:
|
Czeka na promocję pił w lidlu.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
a to ktos jeszcze uzywa lacz 128 i 256? ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
tv mozesz wziasc tam gdzie pozwalaja na to warunki techniczne wiec jesli bierzesz 2mbit + tv to masz 2mbit + tv czy 512, 1mbit czy co tam jeszcze mozna |
Cytat:
|
to wyglada tak ze max masz 512 kbps + (reszta) na TV... w praktyce jest tak ze ten obraz jest mocno skompresowany i pewnie nie zajmuje tyle pasma, a ten dekoder TV co sie podlacza do liveboxa to ma za zadania zdekompresowac ten obraz... problem tylko ze jest na niskim bitrate i dlatego widac pixele na wiekszych ekranach... widac to sie slabo przyjmowalo i zrobili opcje tuner SAT + czasza z konwenterem, to ma wiekszy sens, tyle ze za kanaly w sumie darmowe FTA placi sie abonament, po co placic TPSA jak mozna sobie samemu kupic taka instalacje i ogladac... co do internetu z TPSA to chyba jest obecnie jeden z najlepszych technicznie... netia ma dobre warunki ale technicznie tylko dorownuje (zbliza sie do) tepsie... livebox to cholerstwo ktore sie zawiesza bez powodu... ja musialem czasem resetowac tego routera kilka razy dziennie... WiFi moglo byc lepsze, w moim mieszkaniu 2 pietra dzialalo tak sobie, bez rewelacji, poza tym mozliwosci konfiguracyjne sa slabe tego urzadzenia... oczywiscie jesli ktos uzywa netu do gadania przez komunikatory czy ogladania www to wystarczy, ale sprobuj sobie na takim liveboxie pouzywac chocby p2p i tu sie zaczna schody, bo to trzeba extra konfigurowac...
|
Poza tym, jak już wyżej pisałem, TV proponują z satelity, chociaż opcja po kablu jest...
|
Cytat:
Jeżeli możliwości techniczne Twojego kabla pozwalają na 2 mbit i za chu.. chu.. więcej, to nie możesz wziąć 2 mbit łącza + tv bo Ci tv zeżre część łącza. eot. |
ło matko
jesli bierzesz 1mbit to masz 1mbit + tv a nie 1mbit - (minus) tv alez to ciezkie do zrozumienia |
Cytat:
Jak może działać tv po kablu telefonicznym niezależnie od netu? :rotfl: 500k na tv i reszta np. 2 mega na necik. A jak net zwolni to co? 500k na tv i guzik na necik.:ysz: |
Nie patrz na prędkość netu - wręcz przy TV musi być niższa (najszybsze wersje neo nie są dostępne razem z TV ze względu na to, że kable nie wyrobią).
Też się zastanawiałem nad tą TV, ale same złe opinie o tym czytałem i wszyscy zgodnie twierdzą, że lepiej kablówkę. |
Cytat:
:spoko: a to co innego..... |
net jest niezalezny od tv
|
i mówicie ze 512 wystarcza żeby sobie przyzwoicie pooglądać tv ...
|
Biorę 1Mb za 64 złote i już (bez telewizji). Tylko nie mogę już tego zrobić przez internet, bo jak do końca miesiąca nie przyjedzie kurier z umową, to przez miesiąc będę na umowie na czas nieokreślony, i zabulę zdrowo... Tak się stało w zeszłym roku... :| Kilka kilometrów ode mnie jest punkt tepsy, wiec...
|
livebox dziala bez problemu w identycznym mieszkaniu jak ja mam, pietro nizej mozna uzywac bez problemu...ale nie ma opcji tv
|
Ja to już wole radiówkę niż tepse :D
O tepse sie nie martw - jak znam tą firmę to rachunki bedziesz dostawać jeszcze pół roku po rozwiązaniu umowy :D tak łatwo o Tobie nie zapomną. A livebox to .. no własnie nie wiem. Nie ma konkurencyjnego routera tak podłej jakości. Wszystko inne jest lepsze. Słyszałem że zasięg jego wifi kończy się na pierwszych lepszych drzwiach :rotfl:. Założe się że to jakiś francuski wynalazek, którego tam nawet bezdomni nie chcieli, więc sprzedaje to tepsa. Polak wszystko weźmie i jeszcze zapłaci 4 razy więcej. Kurcze wszystko tylko nie tepsa....ta firma to pasożyt. |
Problem z Netią może być taki, że miejscowa centrala nie ma możliwości technicznych nikogo więcej podłączyć - tak się tłumaczą, więc jak się wypnę z tepsy, to pomimo zapewnień Netii, że będzie ok, mogę zostać na lodzie... :|
|
a gdzież tam satelitarna, po kablu ci obraz przesyłają inaczej nie miałoby to sensu dla TPSA, pewnie promocyjne podpinają część kanałów z CANAL+
A Netia do Ciebie nie dociera? Przecież oni maja dużo lepsza ofertę na net, a zakup zestawu TNK to są niewielkie pieniądze... a obraz zdecydowanie lepszy i nie musisz bawić się w abonament... no chyba ze opcja TPSA bardziej do Ciebie przemawia, a to już Twój wybór p.s. faktycznie jest opcja TV sat to są te same kanały co w TNK... nie podoba mi się ta oferta tepsy |
Teraz jest opcja satelitarna tej Neostrady, więc jakość obrazu powinna być ok, ale...
Najbardziej przeraża mnie ten livebox... Jestem już w formularzu, bo muszę się na coś zdecydować (umowa się kończy) Poczekam jeszcze na opinie. ;) |
livebox to kłopot... miałem częste zwiechy z tym czymś, poprawnie działał tylko poprzez RJ45, co do telewizji to bez rewelacji, po pierwsze musisz tuner postawić blisko liveboxa, u mnie powodowało to problem, bo komputer mam w innym miejscu, rozwiązywało ten problem teoretycznie zastosowanie WIFI ale marna jakość jest z liveboxa, każdy dostępny router WIFI na rynku oferuje lepsza jakość... po drugie telewizja ładnie wyglądała tylko na 21 cali CRT, bo na 29 były już widoczne pixele, nie pisze co byłoby na 42 calowej plazmie,... ja to miałem przez miesiąc, była taka opcja testowania i oddałem... obecnie TV mam z satelity (TNK) a internet z netii obecnie
|
Neostrada z telewizją
Czy ktoś tego używa, i jak to działa naprawdę?
Widzę, że w zestawie jest nieszczęsny livebox... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:13. |